Állati Napok az ÁMK-ban

Csepel.hu

Hüllők, kétéltűek, rovarok, kisemlősök tekinthetők meg február 10-ig a Nagy Imre Általános Művelődési Központ színháztermében. Az immár 12. alkalommal megrendezett Hüllő Zoo kiállításon és börzén közel 50 fajnyi állat várja a kisállatok szeretőit.

Az egymás mellett felsorakoztatott terráriumokban a teljesség igénye nélkül zöld leguán, alabamai tarajos teknős, madárpók, törpehörcsög, sisakos kaméleon, pápaszemes kajmán és törpe nyulak élik mindennapjaikat.

Gondozójuk, Tóth Attila elmondta, hogy ezek az állatfajok a 20 fok feletti hőmérsékletet kedvelik, néhányukat hetente csak egyszer etetik. Mint a rendezvény házigazdájától megtudtuk, a gyerekek nagy kedvence a nyuszi. Sokan megsimogatják szőrmók bundáját, de ottjártunkkor a bátrabb érdeklődők egy királypitont cirógattak.

A kiállításon lehetőség van bizonyos állatok megvásárlására, valamint kristályok, marokkövek és ásványékszerek közül is válogathatunk. Az ÁMK munkatársai hüllőkről szóló totóval és állatos kifestővel fogadják a kisebbeket.

A Hüllő Zoo kiállítás minden nap 9-18.00 óra között látogatható a Simon Bolivár sétány 4-8. szám alatt. Belépő gyerekeknek 500, felnőtteknek 600, csoportoknak, 350, családoknak 2000 forintba kerül.

Forrás: csepel.hu

Egy hozzászólás “Állati Napok az ÁMK-ban” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Épp akartam is írni, de jól van egy húron pendül az a pici agyunk 😉
    totó, meg vetélkedő, meg “ki mit jegyzett meg legtöbbet” verseny
    Cserébe sok sok pirospont, meg az egész osztálynak csokitorta, és egy jó activity fiúk a lányok ellen.

    Ez jó, kell is hogy valami tágítsa a gyerek agyát, ne csak az a hülye pötyögős kütyütelefon izé.

    Miért mindig csak az ÁMK-ba mennek?

Itt lehet hozzászólni !