Tavasszal újabb rezsicsökkentés várható

Csepel.hu

Közös sajtótájékoztatót tartott február 5-én – a kihelyezett Fidesz-KDNP frakcióülés előtt – Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere. Rogán Antal elmondta, hogy a Gyulán tartandó ülés legfontosabb témája a rezsicsökkentés lesz, amiben újabb javaslatot terjesztenek elő.

„A célunk az, hogy 2013 tavaszán újabb könnyítéseket vezessünk be: javasolni fogjuk a frakciónak, hogy a csatorna-, a szemét- és a vízdíjak árának 10 százalékos csökkentése is történjen meg” – jelentette be Rogán, aki azt is kiemelte, hogy nagy vitára számítanak, hiszen – különösen csatornázás és a szemétszállítás területén – több önkormányzati tulajdonú cég is van, amelyeknek így kisebb lesz az árbevétele.

A frakcióvezető ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mindenképpen céljuk az újabb rezsicsökkentés, amit jogszabály-módosításokkal is támogatni fognak. Rogán Antal azt is hozzátette még, hogy a gáz, a villany és a távfűtés árának további mérséklését is tervezi a kormány: ennek megvalósítására tanulmányok készülnek, s – az előzetes elképzelés szerint – a következő fűtési szezonban ismét csökkenhetnek a számlákon megjelenő összegek.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés ellenőrzésre létrejött bizottság vezetője ezután elmondta, hogy több száz megkeresés érkezett hozzá, és az Energia Hivatal zöldszámát is körülbelül 1 500-an tárcsázták. „A panaszok zöme a számlák értelmezhetetlenségével kapcsolatban érkezett, így a legfontosabb feladatunk az volt, hogy a szolgáltatók mindenki számára érthető, egyszerű számlákat küldjenek ki a lakosságnak. Ez megtörtént, elkészültek az új típusú számlák, amiken – például – külön sorban kell feltüntetni az elmúlt időszakra, illetve majd a teljes évre vonatkozó megtakarítás”hangsúlyozta a munkacsoport vezetője.

Rogán Antal még elmondta, hogy a kihelyezett frakcióülés másik témája az Alaptörvény módosítása lesz. Ahogy a frakcióvezető hangsúlyozta – az Alkotmánybíróság döntését figyelembe véve -, sem most, sem később nem szerepel majd az Alaptörvényben a választási regisztráció.

Forrás: csepel.hu

16 hozzászólás “Tavasszal újabb rezsicsökkentés várható” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    A fenti bejegyzés szerint “bölcs vezérünk” elmondta, hogy “az új típusú számlákon külön sorban kell majd feltüntetni az elmúlt időszakra, illetve a teljes évre vonatkozó megtakarítás összegét”.
    (Ráadásul, mint az a kezében lévő számlán is látható, a megtakarítást narancsszínű mezőben kell feltüntetni.)

    Ennek a számlamódosításnak az a jelentősége, hogy így minden fogyasztó, minden számlán látni fogja, hogy mennyi rezsicsökkentést köszönhet a Fidesznek, amelyért a szavazatát várják!

    Az így módosított számla hatalmas megtakarítást fog eredményezni (a választási kampányban a Fidesznek!!!), mert a szavazat vásárlást a saját költségükre elintézik a Fidesz helyett a számlákat kibocsátó szolgáltatók!

    Az ilyen jól kifundált megoldásra szokták mondani, hogy “ögyes”!

  2. großmutter szerint:

    …és azt mikor fogják javasolni a frakciónak, hogy a beígért üzemanyag-ár jövedéki adóját is csökkentsék végre?

  3. Éva szerint:

    Az új típusú villanyszámla már látható a netten , nagyon jó ,mindenki látni fogja mennyit használt és a csökkentés is világosan követhető. Köszönöm MINDENKINEK aki ebben a nagyszerű munkában részt vesz. HAJRÁ FIDESZ, HAJRÁ NÉMETH SZILÁRD.

  4. csapajev szerint:

    A gazdaságunk meg összeomlik!

  5. csöves szerint:

    És ha rendes fizetést kapnánk az nem lenne jó? Nem kéne csökkenteni a rezsit hanem simán kifizetném.

  6. felix szerint:

    Csöves!
    Arra várhatsz ilyen enyészet mellett.

  7. Bugi szerint:

    Felix, nem is hallottátok, hogy az MSZP szerint újabban a fizetés sok és a rezsicsökkentés kevés?

  8. Bugi szerint:

    Le vagytok maradva 🙂

  9. felix szerint:

    Bugi!
    Te harcolj, hogy az az öt offsfore cég visszafizesse azt a 12 milliárd forintot amit a fidesz kormánytól nyert pályázaton.
    Csak keményen úgy, ahogy ilyen ügyekben harcolni szoktál.

  10. Bugi szerint:

    Felix te csak tombolj, hogy magasabbak a nyugdíjak meg a minimálbér, és kevesebb a rezsi.

  11. felix szerint:

    Szóval valójában nincsenek elveid.
    Biztos voltam benne.
    Sőt biztos vagyok benne.

  12. joságos szerint:

    T.felix! Buginak nem csak elvei nincsenek, hanem esze sincs.

  13. “Tavasszal újabb rezsicsökkentés várható”
    A meleg miatt kb. 50%-kal csökken mindenkinek a fűtésrezsije!
    Persze attól még Bugi fűthet! ))) 😛 (((

  14. hajós szerint:

    Egyszerűen tényleg arról van szó, hogy a fidesz hülyének nézi az embereket. S miután az okosabbak folyamatosan távoznak külföldre, meglehet, hogy a következő választásokra tényleg csak a hülyék maradnak. Na azok fognak a fideszre szavazni.

    Így hülyíti el az országot a fidesz.

  15. felix szerint:

    Eddig igazuk van.

Itt lehet hozzászólni !