Huszonnégyen kaptak magyar állampolgárságot Csepelen

Csepel.hu

2013. február 2-án huszonnégyen kapták meg a magyar állampolgárságot Csepelen a polgármesteri hivatalban.

A Himnuszt és az eskütételt követően a jelenlévők Németh Szilárd polgármester általános helyettesétől, Borbély Lénárd országgyűlési képviselőtől és alpolgármestertől egy Szent Istvánt ábrázoló dossziéban vehették át a magyar állampolgárságot igazoló kártyát. Ezután Wass Albert Üzenet haza című versét hallgatták meg a jelenlévők, majd az alpolgármester a Nemzeti Hitvallás elnevezést viselő preambulummal köszöntötte őket, mely a Himnusz “Isten, áldd meg a magyart!” sorával kezdődik. Az esemény a Szózattal ért véget.

Forrás: csepel.hu

6 hozzászólás “Huszonnégyen kaptak magyar állampolgárságot Csepelen” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    A külhoni magyar állampolgárok száma lassan eléri az 500 000-et!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. “A külhoni magyar állampolgárok száma lassan eléri az 500 000-et!”
    A kuszaszemű Matolcsy is kb. ennyi kint dolgozót mondott! 😛

  3. Tóth Kati szerint:

    vitéz biharinak!Angliából az elmúlt tíz évben három és fél millióan vándoroltak ki.Ez nem magyar találmány.Migráció van az egész világon.Szabadság van.Lehet menni ide-oda.Én is kimennék,ha fiatal lennék,kipróbálnám milyen a külföld,de hazajönnék,mert ez az én Hazám!

  4. Tóth Kati!
    Tudod Te, hogy hol van a dog elhantolva!
    Ez a mi bajunk, hogy lassan már csak a hülyék vannak itthon! 😛

  5. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Amúgy mindenki el tud menni máshova lakni, a kérdés mire vagy képes?

    Az elmentekből is visszamentek Magyarországra már hányan?? Én legalább 20 embert ismerek. csalódtak, túl nagyokat képzeltek külföldről, pedig külföldön sem kolbászból van a kerítés, sőőt továbbmegyek: külföldön te ugyanolyan bevándolónak minősülsz, mint egy afgán, egy pakisztáni, egy bangladeshi. Magyarul tedd össze a két kezed csórikám, hogy itt lehetsz, hogy van valami nívó alatti munkád, kuporogsz hatodmagaddal egy rozzant albérletben, fóliás mikróhullámú sütőben kész kaját zabálsz, és fázol, de azt hintik el maguk körül, hogy ohh…milyen menő külföld, és hogy ahhh…milyen sokat lehet keresni???

    Senki nem hülye, aki Magyarországon van. Én azokra vagyok a legbüszkébb, akik mai napig tűrik az ostort, és szívósan küzdenek a napi betevő falatért, és láthatják a világ legszebb fővárosát, Budapestet.

    Miért?
    Mert a magyar ember szeret kifordulni önmagából, van 100 euró a zsebében, és azt hiszi evvel ő a jani, szeret többet mondani, mint ami. közben egy senki bevándorló.
    Külföldön a magyar nem tud alkalmazkodni, ha hazautazik pár napra játsza az eszét, és erre jön hogy töri a magyart. you know, I was two weeks in California and I forgot to speak hungarian…ohh my God…
    Én azt látom, hiába külföld, ugyanolyan lepukkadt állapotban jön haza mindegyik, sőt húzogatják a szülőket evvel-avval, magyar olcsó boltban bevásárolnak, viszik ki a drága külföldre, hogy ne éhezzenek. Én vagyok bunkó? Lehet, de ma már Európa és a Világ nem arról szól, hogy kimész 3-4 évre és a spórolt pénzből lakást meg kocsit veszel, mert ami ott csillogásnak hangzik, hogy 5-6 ezer frank meg 3-4 ezer Euró…ja a magyar máris mondja…ahhh..többet keresek Orbán Viktornál…

    Ugyan már!!! azt a keresett pénzt szépen vissza is fizeted a kasszájukba (a fizetésed háromnegyede megy el csak a kiadásokra) és még nem ettél nem ruházkodtál, nem jöttél haza Magyarorsázgra.

    56-ban is erről szólt a fáma, hogy nem a magyarnak kéne elmenni, mert MI VAGYUNK OTTHON, nem a ruszki…annak kellett volna akkor kitakarodnia.

    Nekem az fáj az egész Vándorlás-sorozatban, hogy elveszett az érdeklődés két ember közt.
    Míg 20 éve megérintettük a spanyol- a muzulmán- a svájci- a brazil emberek testét, kiváncsian nézelődtük őket, hogy huu külföldi….közös fotók külföldiekkel, levelezés amit oly’ nagy örömmel vártunk postán (mert akkor még volt miért jó értelemben izgulni-megkapta, nem kapta? érteni fogja mit írok neki? gyorsan visszaír majd?…..)
    na ez ma eltűnt. Már nem hoz lázba senkit az hogy ha valaki más – olyan természetes lett az embernek minden. Pedig ez pont a rossz oldalhoz fog vezetni. Hogy körbeér a vándorlás a Földön, és már Ember az Ember iránt sem fog érdeklődést tanúsítani….így akár egymás ellen is lehet minket majd állítani….

  6. felix szerint:

    Nem ez a lényeg, hanem az, hogy miért indul el a magyar ember és vállalja fel mindezt.

Itt lehet hozzászólni !