Elnapolták a rendkívüli ülést

A Jobbik elutasítja a baloldali pánikkeltést

Csepel.hu, Csepel.info

Határozatképtelenség miatt elnapolták a képviselő-testület rendkívüli ülését február 4-én, s egyben február 11-ére halasztották az ülés megtartását. A testület összehívását az MSZP, az LMP öt képviselője valamint Borka-Szász Tamás független képviselő írásban kérte.

A napirendi pont előterjesztője Dobák István (MSZP) volt, aki a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézet megtartása ügyében vár döntést a testülettől.

A hétfői rendkívüli ülésen mindössze hat képviselő jelent meg, ezért a testület határozatképtelen volt. Az ülést kezdeményezők közül Borka-Szász Tamás és Takács Krisztián és Tenk András is távol maradtak.

Forrás: Csepel.hu, Csepel.info

A Jobbik elutasítja a baloldali pánikkeltést

A csepeli MSZP a mai napra rendkívüli testületi ülésre tett javaslatot. Jómagam nem vettem részt ezen az ülésen, mivel a baloldal – MSZP, DK, LMP – által gerjesztett pánikkeltést határozottan elutasítom, ahogy azt a Jobbik mindig is tette.

A Jobbik csepeli szervezete felhívásának eleget téve, a csepeli Fidesz-frakció egyértelműen kijelentette, hogy az Önkormányzat vezetése a Tóth Ilona Szakorvosi rendelőt továbbiakban is működtetni kívánja. A közleményben kijelenti a Fidesz- KDNP csepeli frakcióvezető és alpolgármester Borbély Lénárd, hogy amint a szükséges, pénzügyi és gazdasági beszámoló rendelkezésükre áll, egy általuk összehívott rendkívüli testületi ülésen ezt a szándékukat meg is erősítik. A közlemény megjelenése előtt az MSZP kezdeményezte a rendkívüli ülést, azonban ez számomra – éppen az imént leírtak miatt – aktualitását veszítette.

A Jobbik csepeli alapszervezete – ahogyan annak múlt heti felhívásában határozottan hangot is adott – a szakrendelő további működtetést tartja csak elfogadhatónak. Többek között a mi határozott fellépésünknek köszönhetően a Rendelőintézet megmarad kerületünkben.

A csepeli MSZP-nek a csepeli kórház bezárásakor kellett volna hangját erősebben hallatni, mégsem tette akkoriban. Az a párt tehát, aki teljes mellszélességgel támogatta a Csepeli Kórház bezárását, ezzel veszélyeztetve a lakosság egészségügyi biztonságát, és kiszolgáltatta a csepeli embereket, számomra hiteltelen. Azért is, mert 2002-ben a választáskor a kórház megtartásával, sőt fejlesztésével kampányolt, mégis bezárták azt. Az egészség nem egy áru, amivel kufárkodni lehetne, bár bizonyos körök annak tekintik.

Az ilyen politikai haszonszerzés céljából kezdeményezett rendkívüli testületi ülést jelenlétemmel nem támogatom.

Budapest, 2013. 02. 04

Pákozdi József
Csepeli önkormányzati képviselő
Jobbik Magyarországért Mozgalom

Németh Szilárd ne mondjon le! – követeli az MSZP

Az MSZP követeli, hogy a kormányzati rezsikommandóért felelős Németh Szilárd a csepeli rendelőintézetről ne mondjon le! – írta a STOPhoz eljuttatott közleményben Szenteczky János, az MSZP csepeli frakcióvezetője.

“Az önkormányzatok és intézményeik kormányzati kivéreztetése után Csepelen is az egészségügy ellátás, ezen belül is a milliárdokért felújított Csepeli Szakorvosi Rendelőintézet sorsa az egyik legégetőbb kérdés, hiszen május 1-től a helyi járóbeteg-szakellátásért is az állam felel.

Miközben Németh Szilárd az elmúlt hetekben az évszázad kormányzati átverését reklámozó rezsikommandót vezette, a saját kerülete vezetéséről megfeledkezve mélyen hallgatott arról, hogy az állam lehetőséget ad az önkormányzatoknak arra, hogy a járóbeteg-szakellátási feladatokat továbbra is ellássák, hogy a saját egészségügyi intézményeiket megtartsák.

Az önkormányzatoknak tíz napjuk maradt a döntésre, de a Németh Szilárd vezette csepeli önkormányzat nemhogy nem kérte ki erről a kerületiek véleményét, de még a döntés lehetőségéről is mélyen hallgatott.

Örömteli, hogy a napokban Borbély Lénárd fideszes alpolgármester kijelentette: “a rendelőintézet továbbra is az önkormányzat fennhatósága alatt fog működni”.

Néhány órával a képviselő-testület szocialista kezdeményezésre összehívott mai rendkívüli ülése előtt követeljük, hogy a fideszes többségű testület Borbély Lénárd nyilatkozatának megfelelően ne mondjon le a csepeliek szakrendelőjéről! Vagy mondjon le – a csepeliek képviseletéről” – írta Szenteczky János.

Forrás: Stop.hu

A Fidesz-KDNP 2013. február 1-i közleménye:

Csepel felelős és alátámasztott döntéssel működteti tovább a Rendelőintézetet

2013. február 15-ig kell döntést hoznia minden önkormányzatnak arról, hogy kívánják-e a továbbiakban is a saját fenntartásukban működtetni a járóbeteg-ellátást biztosító egészségügyi intézményeiket. A csepeli önkormányzat vezetése olyan döntést készít elő, amely a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézet saját kézben tartását és működtetését javasolja. Az erről szóló felelős képviselő-testületi döntést akkor fogjuk meghozni, amikor minden ehhez szükséges feltétel, pénzügyi és gazdasági kimutatás elkészül.

Miután a csepeli MSZP részéről hónapokon keresztül semmilyen hivatalos érdeklődés, kérdés vagy javaslat nem volt a Rendelőintézet további sorsa felől, egyik napról a másikra mégis hisztérikusan azt kezdték el terjeszteni, hogy az önkormányzat le akar mondani, hovatovább be is akarja zárni a Rendelőintézetet. Teszik ezt azok, akik személyükben is felelősek a Csepeli Weiss Manfréd Kórház 2003-as bezárásáért.

Érdekes, hogy ez pont akkor történt, amikor kiderült, hogy a Ron Werber gyűlöletkampányában kijátszott politikusi jutalom-botrányban kizárólag az MSZP érintett, és éppen nekik kellene most a saját követeléseik alapján több mint 100 millió forintot vissza- vagy jótékonysági célra kifizetniük. Kellett tehát valami másik werberi gumicsont, ez lett a Rendelőintézet “pusztulása”.

Ezúton nyugtatunk meg mindenkit, hogy a csepeli önkormányzatnak már nem az az MSZP-s vezetése van, amely a csepeliek kórházát elveszni, bezárni hagyta. A Rendelőintézet továbbra is az önkormányzat fennhatósága alatt fog működni, a döntést pedig felelősségteljesen akkor tudja meghozni erről a képviselő-testület, amikor az ehhez szükséges, pénzügyi és gazdasági beszámoló rendelkezésre áll. Egyébként még éppen azoktól hallanánk, hogy kapkodó döntést akarunk hozni, akik most hisztérikusan, mindenféle előkészületek nélkül politikai kampányt akarnak csinálni egy felelős és hosszú távú döntés helyett.

Borbély Lénárd
alpolgármester, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője

35 hozzászólás “Elnapolták a rendkívüli ülést” bejegyzésre

  1. hitetlen szerint:

    Az sem volt véletlen

  2. demokrácia szerint:

    Az a hat,aki kérte az összehívást! Lsd. csepel.hu

  3. gyalog szerint:

    Fidesznek mért ciki? Vagy csak lustik?

  4. gyalog szerint:

    Betörőket értek tetten a Nap utcában
    Elnapolták a rendkívüli ülést

  5. Orbántól várnak eligazítást a napi botrányok miatt izguló fideszesek
    “Az oktatás államosítása okozta botrányok, az uniós pénzek kifizetésének csúszása, a kormányzati szándék ellenére nem csökkenő rezsi, a sok konfliktust kiváltott földtörvény – ezekben a témákban számítanak jelentős vitára a gyulai frakcióülésen a hvg.hu kormánypárti forrásai. Sokan úgy vélik, ezeken a kérdéseken áll vagy bukik a Fidesz-KDNP 2014-es választási sikere. Információink szerint a kormány az ülés végén “nagy” bejelentésre készül, ami a víz- és szemétdíj-csökkentéssel lesz kapcsolatos.”
    .
    http://hvg.hu/itthon/20130204_Gyula_Fidesz_Orban_oktatas_fold

  6. nagyapó szerint:

    Az ellenzék 15 %-a nem jelent meg. Biztosan átvette a szocik kívánságát, hogy ne az utolsó pillanatban hívják össze az ülést. Ilyen rövid idő alatt csak kapkodó döntést lehet hozni.
    12.-re mindenki fel tud készülni, komoly előkészítés után, megfontoltan szavazni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. nagyapó szerint:

    “Továbbra is magabiztosan vezet a Fidesz–KDNP szövetség az összes januárban publikált közlemény-kutatás szerint, az MSZP nem erősödik jelentős mértékben, míg a Jobbik és az LMP folyamatosan veszít támogatóiból. Gyurcsányék egyelőre nagyon távol vannak a parlamenttől, Bajnaiéknak pedig sincsen okuk az örömre.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Tóth Kati szerint:

    Pont azok hiányoztak,akik összehívták.Csak a duma,a rémhírterjesztés a lényeg.Pont ők ugatnak,akik bezáratták Csepel kórházát.Nem unják még?

  9. ebihal szerint:

    Ha nagyapó nem hazudik szokásához híven, akkor a 7 ellenzékiből 1 nem jelent meg.
    Tóth Kati! Százalékszámítás, általános iskola! A Fidesz frakció pedig megmutatta, hogy
    gátlástalanul azt csinál, amit akar. Ezek sem a választóikat képviselik!

  10. admin szerint:

    Tisztelt Olvasók!

    Helytelenül jelent meg, hogy a Jobbik is az ülés kezdeményezői között volt. Az ülést hat ellenzéki képviselő javaslatára hívták össze, akik közül négyen jelentek meg.

  11. Pákozdi József szerint:

    Tisztelt Admin!

    Kikérem magamnak, hogy csak egy sorban emlegessék a Jobbik nevét az Mszp-vel!

    A testület összehívását nem kezdeményeztem az Mszp-vel, se az Lmp-vel. Ennek megfelelően javítsák a hírt.

    Tájékozódjanak hiteles forrásból és ne iírjanak ostobaságot!

    Közleményem:
    http://www.csepel.jobbik.hu/content/jobbik-elutasítja-baloldali-pánikkeltést

  12. Mari nénye szerint:

    Hatból négy! Szép arány! Na ezért különb a Fidesz!

  13. admin szerint:

    Tisztelt Pákozdi József!

    A hibát közben javítottuk, a közleményt hozzátesszük.

  14. földhözragadva szerint:

    Admin, linkelj be kérlek cikket a kiskert adóról…http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/02/04/ezt-kell-tudnia-a-kiskertek-uj-adojarol/
    Legalább annyira fontos mint a fenti gumicsont…:( Háros nagyobbik része érintett az ügyben…

  15. nagyapó szerint:

    Hurrá, sikerült! A szociknak is megvolt a 2/3.
    A javaslatot tevő 6-ból 4 elment.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Tarjányi László szerint:

    Kár hörögni az MSZP-nek, a mai vezetés felelősségteljesebben látja el a feladatát, mint az előző tizanhat évi!

  17. "?!" szerint:

    Néhány megjegyzés az itt folyó hazudozáshoz:

    —————————–

    A képviselő-testületi ülésen Németh Szilárd, Borbély Lénárd, Morovik Attila, Szenteczky János, Dobák István,és Gergely István jelent meg.
    A fideszes közlegények (1 fő kivételével) munkahelyi elfoglaltság miatt hiányoztak.
    Noé s “nagyapó” betegség hivatkozva maradt távol

    ———————————

    Noé s “nagyapó” 19:50-kor írta az alábbi baromságot:
    “Az ellenzék 15 %-a nem jelent meg. Biztosan átvette a szocik kívánságát, hogy ne az utolsó pillanatban hívják össze az ülést. Ilyen rövid idő alatt csak kapkodó döntést lehet hozni.
    12.-re mindenki fel tud készülni, komoly előkészítés után, megfontoltan szavazni.”

    A fideszes vezetés a rendkívüli képviselő-testületi üléseket akkor is ugyanígy az utolsó pillanatban szokta összehívni, ha több ezer oldalnyi előterjesztésről kell dönteni! Noé s “nagyapó” ezt soha nem szokta kifogásolni, hanem nyomja gombot, mint süket az ajtót.

    ——————————

    Buta Kata írta 20:23-kor:
    “Pont azok hiányoztak,akik összehívták.”

    Libuskám! A testületi ülést Németh Szilárd hívta össze, és Ő vezette le a teljes fideszes legénység hiányzása miatt határozatképtelen testületi ülést!
    A testületi ülésen szintén jelen volt az előterjesztés készítője és előterjesztője is.
    Tehát ismét hülyeségeket gágoktál!
    ——————————

  18. lolka szerint:

    http://www.hir24.hu/belfold/2013/02/03/a-konyhakertert-is-fizetni-kell/
    földhözragadva szerint:
    2013. február 04., hétfő – 20:55…nem vagyok “admin”…de az előbb olvastam

  19. lolka szerint:

    Aztán még ez is érdekes igaz 2009-s cikk, csak emlékeztetőnek /nagyapó, Manitu, Gordon, Bugi,/…és még sokan mások…szokták írni a filmek végén a stáblistán amikor a statisztákat sorolják…
    http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130437

  20. lolka szerint:

    “[ Bugi szerint:
    2013. február 04., hétfő – 08:05

    Vicces, hogy megint azok pofáznak, akik többszörösére emelték az árakat.]”
    -ne haragudj, de olyan jól hangzik amit írtál, hogy áttettem ide…(bocsi)…
    -innen, ha nem emlékeznél…
    “29 hozzászólás “Rezsicsökkentés: az MSZP sok valótlanságot állít” bejegyzésre”
    -független vagyok csak úgy olvasgatom a hozzászólásokat, de néha a dedóban érzem magam és akkor lenne az igazi, ha még a jelem is eszembe jutna…

  21. hajós szerint:

    Csak szólok, hogy a csepeli MSZP sohasem támogatta a kórházbezárást. Az akkori csepeli képviselő-testület ellene szavazott.
    A fővárosi közgyűlés szavazta meg a bezárást, Horváth Gyula ott is ellene szavazott.
    Tessék csak olvasni:

    http://www.origo.hu/itthon/20030207csepel.html

    Csepel ragaszkodik a Weiss Manfréd Kórházhoz
    MTI, 2003. 02. 07.

    “Budapest XXI. kerülete nem mond le a Weiss Manfréd Kórházról, mert a főváros tulajdonában lévő és a Fővárosi Közgyűlés irányításával működő intézmény fontos szerepet tölt be Csepel és a környező települések egészségügyi ellátásában – közölte Tóth Mihály polgármester. “

  22. Manitu szerint:

    Csak szólok, hogy hazudsz. Horváth Gyula és Tóth Mihály sem tett keveset a kórház bezárásáért. Horváth még itt a fórumon is folyamatosan védi, hogy leafganisztánozta a kórházat, Tóth meg beígérte a segítségét, és nem tett semmit. Ahogy az MSZP se. Más településeken azért nem sikerült bezárni a kórházat, mert a helyiek összefogtak, Csepelen meg azért sikerült bezárni, mert a csepeli MSZP is kórházbezárás-párti volt.

    Tóth Mihály fenti nyilatkozata éppen olyan hazugság volt, mint, hogy az MSZP-nek semmi köze a kettős gyilkossághoz.

  23. Manitu szerint:

    Az a durva hajós, hogy amit írtam, azt te pontosan tudod, hiszen te magad is segítettél bezáratni a kórházat.

  24. hajós szerint:

    Te hazudsz, Manitu.

    Itt egy MTI-hír 2003. június 24-éről:

    “Nem ért egyet a Csepeli Weiss Manfréd Kórház és a délpesti Jahn Ferenc Kórház összevonásával a XXI. kerületi önkormányzat képviselő-testülete – tájékoztatta Csepel polgármestere az MTI-t. Tóth Mihály (MSZP) közlése szerint a testület kedden hozott határozatában nem támogatja a fővárosi közgyűlés elé csütörtökön vagy pénteken kerülő, a fővárosi egészségügyi intézmények összevonásáról szóló előterjesztést.”
    http://www.csepel-sziget.hu/wordpress/?p=195

    Manitu, annak idején a csepeli képviselő-testület egyhangúlag szavazott a kórház bezárása ellen. Tehát az összes csepeli MSZP-s képviselő ellene szavazott.

    Horváth Gyula pedig a fővárosi képviselő-testületben is felszólalt a vitában és a bezárás ellen szavazott.

  25. "?!" szerint:

    “Manitu”, Te bélgázagyú szánalmas majom!

    Honnan is tudhatnád azt Te szerencsétlen importált emberformájú főemlős, hogy hogyan került sor a csepeli kórház bezárására, hiszen akkor Te még azt sem tudtad, hogy Csepel merre található?!

    07:41-kor írtad Te majom, hogy: “Tóth Mihály fenti nyilatkozata éppen olyan hazugság volt, mint, hogy az MSZP-nek semmi köze a kettős gyilkossághoz.”

    A rendőrség és (fideszes irányítású) ügyészség a tetteseken kívül senkit nem vádolt meg a kettős gyilkossággal! Csak a legidiótább fideszesek vádolják a többi mszp-st.

    Ráadásul az elsőfokú bírósági eljárás ítélete is azt bizonyítja, hogy annyi köze van az MSZP-nek a kettős gyilkossághoz, mint a Fidesznek a közrend és a közbiztonság két hét alatt történt megszilárdítása után a csepeli szamóca földeken elkövetett négyes gyilkossághoz!

  26. Bugi szerint:

    Akkor, ha jól értem hatan kezdeményezték a rendkívüli ülést, és hárman mentek el közülük.

    Gratulálok. És még vegye komolyan őket bárki.

  27. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Miután kiderült, hogy 12.00 órakor elmarad a testületi ülés, az ügy kapcsán a hétfői nap délután folyamán még kabaréba illő jelenetek játszódtak le a kerületben…

    Ábel Atilla alpolgármester úr, akit 12.00 órakor még halaszthatatlan munkahelyi elfoglaltsága akadályozta az ülésterembe látogatásban, több szemtanú egybehangzó állítása szerint 12.15 perckor már vidáman adott interjút néhány kamera előtt a Hivatal Petz Ferenc utcai oldalában, a nyílt utcán. Kész szerencse, hogy a halaszthatatlan munkahelyi elfoglaltság 12.00 órakor még nem, de kb. 12.10-kor már véget ért. Ezt a mázlit, alpolgármester úr!

    A rendelőintézetben pedig – miután mindenki értesülhetett, hogy elmaradt a testületi ülés és ennek mi volt az oka – az intézmény orvosai és dolgozói kedves ajándékot kaptak. Kinyomtatva (na jó, bekeretezve azért nem) kézhez vehették Borbély Lénárd alpolgármester úr február 4-én kiadott dörgedelmes közleményét. A közleményben ugyan egy szál konkrétum nincs arról, hogy pontosan mi is lesz az intézmény és a dolgozók sorsa, de megtudhatták belőle, hogy: kórház bezárás, aljas szocik, Ron Werber és megvédjük.

    Most tekintsünk el nagyvonalúan attól, hogy az intézmény esetlegesen zsidó származású dolgozói hogyan fogadják a werberezést (értsd: finom zsidózást) – nyilván nyelnek egyet és dolgoznak tovább. De valószínűleg a többiek pislognak azóta is: mi a fészkes köze van a még mindig működő csepeli kórházépületnek meg Ron Werbernek a szakorvosi rendelőintézet további sorsához? Ép elmével követhető válasz a kérdésben nemigen várható…”

  28. Gordon szerint:

    Red bull folytatja a werberi gyűlöletkampányt?

  29. Manitu szerint:

    Borka-Szász Tamás: te tényleg ekkora észlény vagy? Kezdeményezel egy ülést, aztán nem mész el rá munkaügyre hivatkozva, miközben a vagyonbevallásod szerint nincs is munka-jövedelmed.

    Valahányszor megszólalsz, leégeted magadat.

  30. Éva szerint:

    Tudtommal Borka rengeteg más ülésre se ment el.
    Merre járt!?
    Tárnokon?

  31. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Borka-Szász Tamás!

    Az az igazság, hogy az ellenzéki pártok iszonyú nagy öngólt rúgtak most!
    Micsoda ostobaság, hogy az előterjesztők nem jelennek meg?
    Ha én ellenzékikét kikényszerítek egy rendkívüli ülést, az lett volna a minimum, hogy minden egyes tag ott legyen!
    Elcseszte az András is, meg a hiányzó szoci képviselő is.
    Ha ott lettetek volna, akkor a KT ülés határozatképes létszámú lett volna, és 7-2 arányban elfogadtathattátok volna a határozati javaslatotokat.
    12.-ére majd a Lénárdék csinálnak valami nekik jobban tetsző verziót, és megint ők vonulnak el győztesként.
    Sajna, az érdektelen, birka csepeli nép ellenzékben levő pártjai is megfelelően birkák.
    Üdv menyus

  32. hajós szerint:

    menyus!

    21 fős a képviselő-testület, a határozatképességhez 11 fő kell.
    A 14 fideszes képviselőből 11 nem volt jelen. Ha mindenki más ott van, az is csak 10 ember.
    Tehát semmiképpen nem lehetett volna határozatképes az ülés.

  33. felix szerint:

    A hat főnek minden körülmények között ott kellett volna lennie.
    Abban a hiányzóknak biztosnak lehettek, hogy a jelenlévőknek nem kell majd magyarázkodnia.
    Uraim ez politika, ahol nem a racionalitás alapján ítélik meg a dolgokat.

  34. ebihal szerint:

    Az, hogy a Fidesz szemét módon kisakkozta, miképp lehet határozatképtelen az
    ülés, nem menti fel azokat az ellenzéki képviselőket akik nem mentek el!

  35. Bugi szerint:

    Alá sem támasztott politikai javaslatot láthatóan a beadók sem akartak. El se mentek a kezdeményezők.

Itt lehet hozzászólni !