Felújítják a Szent Imre teret és újabb panelházakat – aláírták az együttműködési szerződést

Csepel.hu

Csepel déli lakóközpontjának szociális rehabilitációjáról szóló támogatási szerződést írt alá Németh Szilárd polgármester és Bozzay Péter, a Pro Régió ügyvezető igazgatója a polgármesteri hivatalban február elsején. Csepel 1 milliárd 350 millió forintot nyert el uniós pályázaton, amely összeget egyebek között a Szent Imre tér felújítására, panelházak korszerűsítésére, zöldfelületek kialakítására fordítanak. A munkálatok a Vermes Miklós, Kossuth Lajos, Karácsony Sándor utca és a II. Rákóczi Ferenc út által határolt területet érintik.

György István főpolgármester-helyettes az esemény kapcsán arról beszélt, hogy Csepel ismét jelentős pillanathoz érkezett és a kerület már nem tekinthető a főváros „hátsó udvarának”, mint a korábbi önkormányzat vezetése idején. Az utóbbi időben folyamatosan fejlődött Csepel, a fővárossal közösen elért eredményekre méltán lehetnek büszkék.

Németh Szilárd megemlítette, hogy a mostani a harmadik szociális rehabilitációs projekt, amely a kerület javát szolgálja. Bár Csepel lakosságának nagyobb része lakótelepeken él, az első komolyabb városrehabilitációs projektre csak 2009 után, jócskán elmaradva a hasonló településektől kerülhetett sor. A hatezer lakost és 1548 lakást érintő  Ady-lakótelep szociális rehabilitációja elnevezésű projekt eredményeképpen az elmúlt években jelentősen javult az ott élők életminősége. A 2012 júniusában befejezett beruházás-sorozat hozadéka volt, hogy az új kerületi vezetés a feladatok átvételekor 216 millió forintot tudott megtakarítani. Az elsőhöz hasonló városrehabilitációs projekt indult el Csepel kapuja szociális célú városrehabilitációs program néven, amelynek megvalósítása jelenleg is tart.

Ezúttal a Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja elnevezésű pályázaton 1 milliárd 350 millió forintot nyert el kiemelt uniós pályázaton Csepel önkormányzata. Az összeg felhasználásáról a január 10-én megtartott képviselő-testületi ülésen döntöttek a csepeli városatyák. A projekt különlegessége, hogy várhatóan 100 százalékos támogatással valósulhat meg.

Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városgazda munkatársa előadásában elmondta, hogy a pályázat a Vermes Miklós utca – Kossuth Lajos utca – Karácsony Sándor utca – II. Rákóczi Ferenc utakkal határolt területet érinti, és felújítják a Szent Imre teret. A munkálatok 664 lakást és 1690 lakost érintenek. A terület 72 százalékban önkormányzati tulajdonban van, a többit társasházak, lakásszövetkezetek vagy magántulajdonú albetétei és más tulajdonú részek alkotják. A projekt főbb elemeit a panelrehabilitáció, a zöldfelületi infrastruktúra fejlesztése, a 2008-ban megszüntetett II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában új közösségi tér kialakítása, munkaerő-piaci beilleszkedést és iskolai felzárkóztatást elősegítő tevékenységek teszik ki.

Forrás: csepel.hu

27 hozzászólás “Felújítják a Szent Imre teret és újabb panelházakat – aláírták az együttműködési szerződést” bejegyzésre

  1. hitetlen szerint:

    Így kezdődik a cikk ” Csepel déli lakóközpontjának szociális rehabilitációjáról szóló támogatási szerződést írt alá Németh Szilárd polgármester és Bozzay Péter, a Pro Régió ügyvezető igazgatója a polgármesteri hivatalban február elsején. Csepel 1 milliárd 350 millió forintot nyert el uniós pályázaton, amely összeget egyebek között a Szent Imre tér felújítására, panelházak korszerűsítésére, zöldfelületek kialakítására fordítanak. A munkálatok a Vermes Miklós, Kossuth Lajos, Karácsony Sándor utca és a II. Rákóczi Ferenc út által határolt területet érintik. ”

    SZERINTEM AZ EMLÍTETT UTCÁK CSEPEL VÁROSKÖZPONTJÁNAK SZÁMÍTANAK. Vagy már más szelek fújnak?

  2. bugyi szerint:

    Hitetlen! Ilyen apróságokkal nem érdemes foglalkozni. Mindjàrt itt terem egy okos nagyapó vagy bugi akik úgyis megmagyarázzák. Nézőpont kérdése az egész 🙂

  3. hajós szerint:

    “felújítják a Szent Imre teret”

    Erre bizony rohadt nagy szükség van!

  4. nagyapó szerint:

    bugyi, amin keresztül Sáriba lehet menni! Örüljön, hogy az legnagyobb baj, amit hihetetlen, bocs hitetlen ír.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. vitéz bihari Grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    A Borzas-t kihagynád?!
    Persze ma már más a divat! ))) 😛 (((

  6. "?!" szerint:

    A bejegyzés negyedik bekezdésében olvasható, hogy:
    “Ezúttal a Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja elnevezésű pályázaton 1 milliárd 350 millió forintot nyert el kiemelt uniós pályázaton Csepel önkormányzata”, majd ez úgy folytatódik, hogy “a pályázat a Vermes Miklós utca – Kossuth Lajos utca – Karácsony Sándor utca – II. Rákóczi Ferenc utakkal határolt terület”.

    Ez mondat arra utal, hogy a Csepelt nem ismerő illetékes urak azt hiszik, hogy az a terület Csepel “déli” lakóközpontja amelyet a Polgármesteri Hivatal ablakából déli irányba be lehet látni!

    Itt szűk körben, elárulom a Csepelt nem ismerő illetékeseknek, hogy ez a terület Csepel lakott területeinek az északi egynegyedébe esik, és csak az Szent István út vonalától délre eső városrészt lehet Csepel “déli” lakóközpontjának tekinteni!

    A pontosság kedvéért azt is elárulom, a a pályázattal érintett terület Csepel városrészei között, az úgynevezett “Belváros” városrésznek is az északi felében található.
    A kerület közép és hosszútávú fejlesztési irányait összefoglaló Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) című dokumentumban pedig ez a terület “Városközpont” néven szerepel.

    A program keretében megvalósítandó szociális rehabilitációról beszélnek, miközben ez a terület Csepelnek talán a szociális rehabilitációra legkevésbé rászoruló része.
    A területen, a Polgármesteri Hivatal épületének és a volt pártszékháznak a kivételével, az összes épület fiatalabb 40 évesnél.
    A volt pártszékház mögött épült társasházak pedig 20 évesnél is fiatalabbak és Csepel legjobb állapotban lévő épületei közé tartoznak.
    A területen van olyan 10 emeletes épület amelyik 2 éven belül lett felújítva állami és önkormányzati támogatással a Panel-program keretében.

    Ismereteim szerint az ott élő lakosság összetétele sem olyan, amely miatt ezt a városrészt eléje kellett sorolni a sokkal elavultabb épületekkel és rosszabb szociális helyzetű lakossággal rendelkező csepeli városrészeknek!

    Ez a terület szerintem csak azért lett előre sorolva, mert a szociális rehabilitációba burkolva kívánják megvalósítani a Szent Imre térnek és a Polgármesteri Hivatalnak a 2012-es jubileumra beharangozott, de elmaradt felújítását!

    Külön érdekesség, hogy ebben a programban országzászló létesítése is szerepel! (Remélem, hogy nem akarnak második országzászlót is létesíteni!)

    Annak egyébként örülhetünk, hogy a maradék EU-s pénzekből Csepelre érkezik 1,35 milliárd forint, amely az ott élőknek úgy hullik a nyakába, hogy egyetlen Ft önrészt sem kell nekik bevállalni! Az más kérdés léteznek Csepel erre jobban rászorulók is.

    Azt pedig, a fentiek miatt, egyenesen viccnek tartom, hogy éppen ezen a területen fognak munkaerő-piaci beilleszkedést és iskolai felzárkóztatást elősegítő programokat megvalósítani, miközben tényleg rászoruló városrészek ilyen irányú segítséget nem kapnak!

  7. hitetlen szerint:

    Erre próbáltam ráirányítani a figyelmet én is. Ez is egy csúsztatás, valójában NEM a déli rész “szociális rehabilitációjáról” van szó.
    Kit akarnak megint megvezetni?
    Mert mi, akik itt lakunk és szüleink, nagyszüleink is itt laknak, nem vagyunk megtéveszthetek, a választásokon mi nagyon jól tudjuk hova fogunk szavazni.

  8. hitetlen szerint:

    …megtéveszthetőek…

  9. Manitu szerint:

    A városrehabilitációben az elmúlt két és fél évben felújított területektől ez délebbre van, a pénz pedig javarészt a panelházak felújítására fog menni, ami mellett a Szent Imre tér is teljes egészében uniós pénzből, egyetlen csepeli forint nélkül fog megújulni.

    Lehet tiltakozni.

  10. lucifer szerint:

    A pályázati pénzről és annak felhasználásáról szóló első hír közlésekor nekem már szembetűnt, hogy az Önkormányzat által kijelölt terület Csepelnek nem déli, hanem központi része. Erről be is írtam kérdésemet, de erre semmi reakció nem volt, ezért abbahagytam a kérdezősködést. Gondoltam, lehet, hogy Szilárdék az éccaka áttolták ezt a területet Lakihegy felé, helyébe meg átcsúsztatták a Csillagtelepet, Hárost, és Királyerdőt. Csak én nem vettem észre.
    No, de kiderült, hogy nem volt semmi területcsere, csak a csepeliek nagy része most ébredt fel.
    A Manitu meg már el is kezdte megmagyarázni, hogy miért fekete a tej!
    Mert a tej az fekete, és punktum!

  11. kispajtás szerint:

    A Szent Imre téren mit kell megújítani? A szökőkutat? Az emlékműveket? Az országzászlót? Vagy a felújított postát vagy a templomot? Netán a nyuggerparkban lévő sakktáblát?
    Nem látjátok a rehabilitációra váró területeket? A gerincút menti putrikat? A szeméthegyeket?

  12. hitetlen szerint:

    Ez a Manitu csepeli ? Vagy csak egyszerüen vak?
    Kispajtásnak is igaza van !
    Nem látnak azok semmit,csak a nagy segg lebeg a szemük elött, és loholnak lihegve nyalni.
    Lehet hogy Csillagtelep nem is a kerülethez tartozik. Ide már útlevél kell?

  13. "?!" szerint:

    „Manitu” már korán reggel ismét lukra futott, és ismét bemutatta a szánalmasan gyenge hazugságait, amikor az itt fórumozók átverése céljából azt állította, hogy ” a pénz pedig javarészt a panelházak felújítására fog menni”!

    A szerencsétlen „Manitu” hazugságának a cáfolataként alább bemutatom a „Csepel déli lakóköpont szociális célú rehabilitációja” című projekt költségtervének a fő számait:

    1.) Panelfelújítások (5 db lakóház) 615 millió Ft.

    2.) Zöldterületi infrastruktúra fejlesztés 360 millió Ft.

    3.) Közösségi tér kialakítás a Rákóczi iskolában 89 millió Ft.

    4.) „Soft” projekt elemek 168 millió Ft.
    Ezen belül:
    Munkaerőpiaci felzárkóztatás 47 millió Ft.
    Alternatív utca mentorálás 17 millió Ft.
    Játszóház 24 millió Ft.
    Karácsony iskola: beilleszkedési és felzárkóztatási programok 29 millió Ft.
    Önkormányzati programok 50 millió Ft.
    Marketing 6 millió Ft

    5.) Előkészítés (tervezés, közbe szerzés, stb.) 31 millió Ft.

    6.) Projekt menedzsment (Csevak, stb.) 87 millió Ft.

    Aki esetleg a fenti adatok hitelességében kételkedik, az olvassa el a 2013. január 10.-én megtartott képviselő-testületi ülés 136 oldal terjedelmű 2. sz. előterjesztését!

  14. mind_the_gap szerint:

    Szent László lakótelepet mikor éri el a felújítás szele? Az itt lévő négyemeletesek önerőből cserélik a közös nyílászárókat, tetőszigetelést.

    Jó lenne, ha ide is jutna egy kis támogatás, hogy a falak le legyenek szigetelve. Kevesebb gáz fogyna, így megvalósulna egy kis rezsi csökkenés..

  15. kispajtás szerint:

    mind_the_gap:
    Lecsúsztál, miért nem nyivákoltatok akkor, amikor az Orosz még ott lakott?

  16. mind_the_gap szerint:

    Amikor meguntam, hogy az ablakunk előtti placcra teszi mindenki a zöld hulladékát mit persze nem vittek el csak havonta egyszer, így az szemétdombbá alakult, akkor elhatároztam el, hogy megszüntetem. Lekerítettem és sövényt ültettem saját pénzemből.
    Jött több öreg, akik szerint még az “orosz” találta ki, hogy legyen ott a hulladék lerakó. Ekkor tudtam meg, hogy ki azaz Orosz.
    Ettől függetlenül fizetünk adót, rendezzük a számláinkat, nincs tartozásunk. A havat előbb eltakarítjuk, mint hogy ideérne az állami segítség, szemetet összeszedjük, környezetet rendben tartjuk. Gondolnám, hogy az egyébként iszonyat magas költségű szigetelésbe igazán besegíthetne az állambácsi vagy néni..
    Persze ha úgy vagyunk beállítva, mint az Orosz féle kommunista lakótelep, akkor nem sok jóra számítok..

  17. nagyapó szerint:

    mind_the_gap! Sok igazsága van. Azonban nem csak a Szent László lakótelepen kell korszerűsíteni, hanem a családi házaknál is. Akkor is kevesebb gáz fogyna (egy tömblakás évi fűtési klts.-e ~200eFt, egy családi házé duplája).
    Ezekre vannak pályázati lehetőségek, a közös képviselőnek (nem”?”) el kell indítani.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. csapajev szerint:

    Királyerdőt sem szabadna “mostohagyereknek” tekinteni….Sehol egy normális bevásárlóhely,nincs zöldséges,a postánk kritikán aluli!!!Miért kell nekünk kilométereket utazni,hogy beszerezzük a legszükségesebbeket??
    Csak végig kellene menni a főúton,bezárt,lerongyolódott üzletek…,már hosszú évek óta csúfoskodik az a ház,amelyet nagyon jó pénzért!!!! megvettek a tulajdonosától,hogy oda majd üzletház épül…Mikor???Senkinek sem bántja a szemét??
    Nekünk ugyanannyi jogunk lenne!!kulturált,jól ellátott részén élni Csepelnek,mint bárki másnak.Nem csak a Szent Imre tér a fontos!

  19. én szerint:

    csepel egészen addig lesajnált hátsóudvar lesz, amig el nem szakad budapesttől.

    csepel legyen önálló megyei jogú város, és budapest helyett pest-megye székhelye.

  20. én szerint:

    talán a kibszott hévet hosszabítanák meg végre, és/vagy vinnék le a kéreg alá az ady-temető szakaszon.

  21. nagyapó szerint:

    én! Csepel leszakadását a Fővárostól, a szoclib tábor nem szavazta meg. Erről ennyit.
    A HÉV után járt a temetőig a “madzagvasút”. Nem volt nyerő.
    Rengeteg ötlet van, csak nincs EU pályázat, saját pénz pedig nincs. Az É-Csepeli pénz pedig a szocik alatt szublimált.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. "?!" szerint:

    Noé s nagyapó, miről jutott neked vasárnap délután eszedbe az “É-Csepeli pénz”, amelyről két éven keresztül folyamatosan azt hazudtátok (például a Vörös Csepel című bibliátokban 35 ezer példányban), hogy “az a 9,1 milliárd Ft a 2010-es választásokig az utolsó forintig úgy eltűnt, hogy senki nem tudja megmondani, hogy azt a vegytiszta lopáson kívül mire költötték”?

    Ez a hazugságotok azzal lepleződött le, hogy 2012. szeptember 29.-én Borbély Lénárd alpolgármester a képviselő-testület elé terjesztette a Városgazdálkodási Ágazat vezetője által készített T-25 számú tájékoztatót, amely tájékoztató tételesen bemutatja, hogy 2012. augusztus 31-ig bezárólag mire mentek el az addig elköltött északi-pénzek!

    A tájékoztató a maradék szavahihetőségeteket teljesen lerombolta, mert azt is bemutatta, hogy Ti a 2010. októberi választás után 3,6 milliárd Ft-ot vettetek át a szocialistáktól!
    (Ennek az átvételét Ti nyilvánvalóan azért tagadtátok le a csepeliek előtt, mert a letagadott 3,6 milliárd Ft-ot el akartátok lopni!)

    A tájékoztatóból a fentieken túl azt is megtudhattuk (képviselőként Te is), hogy a hazugságaitok szerint 2010. októberig teljesen eltűnt “É-Csepeli pénz”-ből még 2012. augusztus 31.-én is 2 milliárd 596 millió Ft volt az önkormányzat számláin!

    Remélem, hogy az “É-Csepeli pénz” ma nem azért jutott az eszedbe, mert a jelenleg is meglévő maradékot személyesen Te szeretnéd ellopni az Ararát-hegyen veszteglő bárkád megmentése érdekében?!

    Ceterum censeo… A köpönyegforgató volt kommunista “nagyapó”, ha kinyitja a száját és ha veri a klaviatúrát, akkor hazudik, ha kinyújtja kezét, akkor pedig lop.

  23. felix szerint:

    Szemétláda!
    Meséld már el, hogy milyen gazdasági háttere van Csepel leszakadásának?

  24. Vivien szerint:

    Sziasztok! Könyörgök mondja meg nekem valaki,hogy a Kossuth Lajos utcában(a Sparral szemben lévő 3 panel amit felújítanak) melyik cég csinálja ezeket a korszerüsítő felújításokat ? NAGYON FONTOS LENNE! Előre is köszönöm szépen ! Üdv:Vivien

  25. nagyapó szerint:

    Vivien! Először a közös képviselő, majd a Városgazda (Telefon: 278-5848).

  26. Erdőlakó szerint:

    csapajev szerint:

    “Királyerdőt sem szabadna “mostohagyereknek” tekinteni….Sehol egy normális bevásárlóhely,nincs zöldséges,a postánk kritikán aluli!!!Miért kell nekünk kilométereket utazni,hogy beszerezzük a legszükségesebbeket??”

    A Sáska utca és a Szent István út sarkán van egy elég nagy közért. Még hentespult is van – érdemes ellátogatni oda.
    A közértek azért zártak be a környéken, mert nem volt vásárlóerő, ami eltartsa (mindenki a Tescoban és az Auchan-ban vásárolja meg a nagyot).

    “hosszú évek óta csúfoskodik az a ház,amelyet nagyon jó pénzért!!!! megvettek a tulajdonosától,hogy oda majd üzletház épül…Mikor???Senkinek sem bántja a szemét??”

    Nagyokos. Az az ingatlan most is magántulajdonban van, mert a kommunista mutyi keretében megy a spekulálás.

    “Nekünk ugyanannyi jogunk lenne!!kulturált,jól ellátott részén élni Csepelnek,mint bárki másnak.Nem csak a Szent Imre tér a fontos!”

    3500 háztartás kapott ebben a választási ciklusban csatornát (egész Csepelen, de a többsége királyerdei ingatlan). Ezt a szocik 1971 óta ígérgették. A Szent Imre téren kívül számos közterület megszépült, megújult. Olyan helyek is, amiket eddig a gaz vert fel, mert a kommunistákat nem érdekelte sem Királyerdő, sem Csepel.

    A lakóházak ingatlanadóját viszont be akarták vezeti.

  27. Vivien szerint:

    Kedves “Nagyapó”!Előszöris köszönöm szépen a vàlaszát!
    Nem panaszkodni szeretnék, igazából csupán csak a “főnök” nevét szerettem
    volna megtudni személyes okokból. 🙂

Itt lehet hozzászólni !