A Szentháromságról mesélt az orgona

Csepel.hu

November 30-án, a Csepeli Művészeti Hét keretében a Jézus Szíve Templomban adott orgonahangversenyt Pócs Béla, a XI. kerületi Szent Gellért Templom kántor-orgonistája.

Az este 7 órakor kezdődő koncert előtt az orgonista elmondta: a repertoár összeállításakor törekedett olyan művek kiválasztására, amelyek középpontjában a Szentháromság áll.

A hallgatóságot a templom plébánosa, Kispál György köszöntötte, aki elmondta: Pócs Béla 15 éven át szolgált a Szent Imre téri Kisboldogasszony Templom kántoraként, ezért „csepelinek érezzük”. A november 18-án felszentelt új orgonán többek között Johann Sebastian Bach, Arcangelo Corelli és Liszt Ferenc művei csendültek fel. A koncert után a plébános köszönetét fejezte ki Pócs Bélának és hozzátette: „Úgy vettem észre, hogy ez az orgona örül. Örül, hogy szebb, mint valaha volt és örül, hogy jól bánnak vele.” Az orgonazene kedvelői vastapssal köszöntötték az előadót, Kispál György atya a nagy sikerre való tekintettel ráadást is kért tőle, amit szívesen vállalt: Bach Jöjj népek megváltója című művével lepte meg a közönséget. A hangverseny után a résztvevők a hittan teremben egy pohár tokaji borral koccintottak a felemelő zenei élményre.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “A Szentháromságról mesélt az orgona” bejegyzésre

  1. körorvos szerint:

    Örülök, hogy kottaértőként is ismételten lapozhattam a művész úrnak.
    A tudósításból kimaradt Léon Boelmann, fiatalon elhunyt francia romantikus szerző virtuóz darabja, a Gótikus szvit. XIX. sz. második feléből. Fölemelő.

Itt lehet hozzászólni !