„Ne szégyelld, hogy van lelked”

Csepel.hu

„Ahogy bölcsebbé válunk, rájövünk, hogy életünk eseményeiből 80-90 százalék az a rész, amely felejthetően felesleges” – vallotta Németh Nyiba Sándor költő, dalszerző, egykori kiváló birkózó a Csepel Galériában megrendezett irodalmi estjén pénteken.

Legfontosabb üzenetének azt tartja, hogy „ne szégyelld, hogy van lelked”. Ennek jegyében beszélt életéről, szüleiről, iskolai éveiről, sportolói múltjáról. „Ezer szál” köti Csepelhez, ahol válogatott birkózó lett, számtalan világversenyen ért el kiváló eredményeket. Pedig szülei aggódtak érte, hogy nem lesz ebből a gyerekből semmi, talán ha csavargó, de hát lett valaki. „Mindig mást akartam” – mondta, s élete folyása is mutatja, hogy folyamatosan változott. A hetvenes években a Meteor együttesben dobolt, amelynek tagjaként kétszer nyert zenekari fesztivált. Aztán szövegíró, zeneszerző, énekes lett. Dalait ismert színészek, énekesek is rendszeresen előadják.

Irodalmi estjén saját dalait énekelte el gitár kíséretében és verseit mondta el. Egy szeretetreméltó ember tárulkozott ki, aki nem szégyelli a lelkét, hogy megmutassa: sorsában mi köti össze másokkal, mindenkivel.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !