Kipróbáltuk: ilyen lett a Csepeli Gerincút

Csepel.info

Így lehetett haladni a Weiss Manfréd út és a belső kerületek felé az átadás után

Így lehetett haladni a Weiss Manfréd út felől az átadás után

Bár láthatóan nem idegenkedtek tőle az autósok, az első órákban még kevesen használták az utat. A mi első benyomásunk az volt, hogy még nincsenek jól összehangolva a lámpák, legalábbis több helyen sem éreztünk “zöld hullámot”.

Emiatt egyes szakaszokon még elérni is nehéz volt a 70 kilométeres megengedett sebességet, nemhogy azt tartani. Máshol viszont ez már elég jól ment; reméljük hamarosan sikerül az optimális beállítás. Egy biztos, az átadott útszakasz valóban csökkentheti a menetidőt, és el tudja terelni a sokszor már elviselhetetlen átmenő forgalmat, de hatékonyan ez csak akkor érhető el, ha a nem kevés lámpa is ennek megfelelően működik majd.

31 hozzászólás “Kipróbáltuk: ilyen lett a Csepeli Gerincút” bejegyzésre

 1. csaba péter szerint:

  Arra vagyok kíváncsi mi lesz akkor amikor a gyárba bemenő kocsi oszlop rajta van a sínen és átvált pirosra a hév lámpája,

 2. csapajev szerint:

  Véleményem szerint ennek az útnak csak akkor lenne igazából ÉRTELME,ha a jelenlegi végénél egyrészt tovább érne!!,másrészt a bal kanyar helyett egyenesen menne tovább,kiváltva ezzel a túlzsúfolt Rákóczi utat….

 3. csaba péter szerint:

  Az már nem is érdekes , hogy a kimenő sor a központi útig is vissza torlódott ma.

 4. admin szerint:

  Kedves Csaba Péter, kik is tervezték meg így az utat? Mi nem az elképesztő tervezési hibákat elemeztük, pedig egy napot azzal is el lehetne tölteni…

 5. mind_the_gap szerint:

  mintha a müncheni mittlerer ringet látnám vissza 🙂

 6. felix szerint:

  Ha jól emlékszem akkor a kenyérgyár mögé is volt egy út tervezve.

 7. szigeti szerint:

  Egy út amelyik valahonnan sehova nem vezet…

 8. lb szerint:

  Emlékeim szerint 1993-ban SZINTBELI KERESZTEZŐDÉS NÉLKÜLI utat ígért Demszky “ÚR”, mely Csepel központját elkerülve az M0-ig tart!
  Közel 20 év után ennyi lett belőle! 🙁

  Valamiért a Tanú jut eszembe:
  Bástya elvtárs: Mi ez?
  Virág elvtárs: Magyar narancs! Sárga, kicsit savanyú, de a miénk!

  Örüljünk neki, mert a miénk! Ezt kaptuk, mert megérdemeltük!

 9. lolka szerint:

  Nem akarok vész jósló lenni, kifele menet amikor a Posztógyárra kanyarodunk, abban a balosban lesz még kicsúszás bőven…ma reggel is volt egy és régebben is láttam egyet, pedig még meg sem indult a forgalom…
  -Az egy dolog, hogy kitervezte…
  -A másik dolog, hogy ki nem fejezte be. Nagy teljesítmény volt a Posztógyártól elvinni a Rákócziig…A sok jelzőlámpa egész kiemeli az egész konstrukciót…GERINC út…a pokolba…http://www.youtube.com/watch?v=abZlWqVeLzg

 10. Menyhért Péter szerint:

  Kedves Admin!

  Minden nagyon szép, …..
  Azt tudjuk, hogy ezt a bájos torzót, ami az önkormányzat elől elvezeti a forgalmat az orosz feriék anno demszky korban folytatni szerették volna.

  Igazán elárulhatnátok: a fidesz éra TETT valamit ez ügyben?

  Ezt a szép zsákszakaszt már megtervezték, beruházták, elkezdték a szocik 15 évnyi nyüglődés után, amikor a főváros mindenben keresztbe tett.

  Azt szerettem volna elolvasni a büszke átadás mellett, hogy a fidesz Csepel, fidesz Szigetszentmiklós, fidesz főváros és fidesz parlament konstelláció mikor fogja összekötni ezt a torzót a csepel szigeti gerincúttal??

  Tudod, ez a HÍR, nem pedig az, hogy valaki végigdöcög egy vadi új aszfaltcsíkon.ű
  Üdv menyus

 11. kispajtás szerint:

  Hát ez frankó, de hát a végén megintcsak egy sávba torkollik a forgalom. 🙁
  Ne legyen igazam, de lesz itt még dugesz

 12. Bugi szerint:

  Mivel a probléma alapvetően nem lett megoldva, biztosan lesz még dugó.

 13. mind_the_gap szerint:

  Este 7-kor végig lehetett suhanni É-D irányban.
  Azt gondoltam, hogy 2012-ben már ledes világítások lesznek.
  A posztógyárról a Rákóczira nem tudnak befordulni a kamionok csak ha mindkét sávot elfoglalják ill. átmennek a szemközti sávba. Jó lenne, ha a Rákóczi legalább Csillagtelepig, de inkább a Dűlő útig 2×2 sávos lenne..

 14. Schneider Ádám szerint:

  5 évre eltiltanám a közügyektől, kivitelezést azt aki ezt átadta, és azt is aki átvette, hogy szerinte ez így jó. lámpaváltással, szintbeli kereszteződéssel.
  ha 7 milliárdból nem képes megcsinálni jóra, az alkalmatlan.

 15. krapulaxxx szerint:

  és az új út névadója, Teller Ede a hidrogénbomba zsidó atyja .
  hurrá!

 16. mind_the_gap szerint:

  Mégegyszer végignéztem a videót.
  Az útburkolati jelek sok helyen már most meg vannak kopva. A padka mellett áll a kosz, legalább azt össze szedhették volna.

 17. Rycki szerint:

  És mikor lesz Lomtalanítás? 😀

 18. mind_the_gap szerint:

  Ma reggel még mérsékelt volt a forgalom 7.20körül. A Kossuth u. felől többen érkeztek a Weissre – biztosan még nem hallottak az átadásról. Az 1-es kapunál sárgán villogott a lámpa, de nem sokan foglalkoztak azzal, hogy a Teller útnak van elsőbbsége.

 19. lb szerint:

  A Corvin csomópontnál eddig 1 lámpaváltással át tudtam menni, ma csak a 3-nál. 🙁

 20. Bugi szerint:

  2:30-kor miért éneklik az aláfestő zenében, hogy Gyurcsány?

 21. Dr. grün szerint:

  Bugi!
  Miért?!
  A pénzt ki szerezte?! 😛

 22. xy szerint:

  lehet, h sokan hétvégén akarják kipróbálni, emrre lehet menni, legjobb útvonal, ilyenek. mert ha ilyen kevesen használják, az nagyon tré lesz.

 23. Menyhért Péter szerint:

  Kedves Admin!
  A válaszod nyilvánvalóan azokat a tetteket sorolja, amiket a gerincút CIVILIZÁLT használata érdekében a fidesz vezetés tett a szalag átvágása mellett.
  Nem sok!
  Ti is 16 éven keresztül szeretnétek becsapni a csepelieket, mint a szocik? 🙂
  Üdv menyus

 24. attila szerint:

  csak nekem tűnik úgy, hogy gyakorlatilag nem csökkent a forgalom a Kossuth Lajos utcán? Egyáltalán volt hatástanulmány, hogy mennyien fogják a hosszabb de talán gyorsabb utat használni? Valahogy rá kéne szoktatni a jónépet, hogy arra menjenek

 25. kispajtás szerint:

  Teller Edét újratemetik Csepelen? Vagy lakik itt rokona, akivel a szocik szívélyes kapcsolatot ápoltak? Mi adja az apropót a névadásra és a szoborállításra? Hmmm…
  Miközben a Szoborpark meg tele van az utak mentéről eltávolított szobrokkal…

 26. xy szerint:

  ja erről a névválasztásról lehetett volna azért valami népszavazás…

 27. hajós szerint:

  kispajtás! Teller Ede híres magyar fizikus volt, akiről még nincs elnevezve közterület. Hogy a szocikat hogyan keverted ide, az nem világos.

 28. Csepeli lokál szerint:

  Egyértelműen gyorsabb lett a közlekedés nekünk, gyártelepieknek.
  Amit hiányolok:
  1. A Posztógyár utcában a járdát is felújították, de hiányoznak az utcai szemetesek, így aki akarja sem tudja odarakni szemetjét.
  2. A II. ütemről tájékoztatás.

 29. Jeniszej szerint:

  A háromlábú felállításának hol van kijelölve a helye. Egy ilyen új útra a balesetek megelőzése miatt nem árt gondoskodni egy „fekvő mobil” mérőberendezésről.
  Csepelen ezt szoktuk meg! Ahol a lépésnél kicsit gyorsabban lehetett haladni ott megjelent a sebességmérő mobil szerkezet.
  ))))) 😀 (((((

 30. Jeniszej szerint:

  A HÉV végállomásnál a “zöldhullámba” érkező járműveket nagymértékben veszélyezteti az úton átrohangáló gyalogosok. 🙂
  A korlátok felszerelése vagy a busz megállok áthelyezése mindenképpen szükséges, volna ezen a helyen. A kiszáradt “elvénült” útszéli csemetefák cseréje megkezdődött. Mindenképpen javasolnám a tájra jellemző sudár jegenyék telepítését. 🙂

 31. lolka szerint:

  attila szerint:
  2012. november 23., péntek – 11:29…Őszintén, aki déli irányból halad Pest felé és el éri az Erdősor utcát honnan tudják azt, hogy itt nem jobbra hanem egyenesen haladva lehet (vagy egyáltalán, hogy lehet eljutni a “GERINC” út felé). Terelő-útba igazító táblákat kéne kihelyezni, vagy valami ilyesmit…

Itt lehet hozzászólni !