Magunkon és házon kívül + videó

Csepel.info, RTL Klub

Beköltöztek

 Gegesy szerint elférnek itt többen is

A Ferencvárosi romák kitelepítési botrányával foglalkozott az RTL Klub Házon kívül című adása. A műsorban  az eddigi adatoktól már eltérő – nagyobb – szám hangzott el a Csepelre kitelepített roma családokról, de Gegesy most is jelentéktelennek tartotta a csepeli kitelepítést, Tóth Mihály polgármester pedig nem tudott megoldási javaslatot produkálni (pedig a héten ehhez már kapott egy tippet). A műsorban azt a valótlanságot sem cáfolták, hogy a IX. kerületben már nincs hely a szociális bérlakásokból kiköltöztetett romáknak.

Mint megtudjuk, más kerületekben inkább összeszorított fogakkal tűrték eddig az erősen rasszista színezetű “lakosságcserét”, annál is inkább, mivel MSZP-s vezetésű kerületekről és vezetőkről van szó. Nem túl jó ómen, ha Csepel jövőjét nézzük. Ha ugyanis lapunk nem hozza nyilvánosságra a Csepelen történteket, könnyen lehet, hogy most sem tudna róla senki.

Egy dologban azonban csaknem biztosak vagyunk: ha egy jobboldali polgármester merte volna megtenni azt, amit Gegesy, az MSZP, az SZDSZ és a balliberális sajtó már régen “Hitler-bajuszt” festett volna rá, Gyurcsány Ferenc pedig vele példálózna, amikor a kirekesztésről beszél. Nem így történt, és a műsorban sincs különösebb felháborodás, sem a kirekesztés, sem a rasszista-ízű kitelepítések, sem a hazugságok miatt. Így aztán mi inkább magunkon, mint házon kívül voltunk…

Az RTL Klub felvételét itt nézhetik meg.

A témában korábban megjelent cikkek időrendi sorrendben:

Titokban folyik a ferencvárosi romák kitelepítése?

A Csepel.info áttörte a hallgatás falát: megszólalt és tájékoztat az önkormányzat

Nyílt levél Tóth Mihálynak a ferencvárosi romák kitelepítése ügyében

Exportált szociális feszültség

Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz

Csepelre száműzték a roma családot: támogatja az MSZP és az SZDSZ?

Ferencváros folytatja a romák kitelepítését?

Ne Ferencváros döntse el, kik költöznek Csepelre!

18 hozzászólás “Magunkon és házon kívül + videó” bejegyzésre

  1. Ördögh Ilona szerint:

    Szeretném ha nyilvánosságra hoznák a mergoldást, hogy széles körben megismerhessék a lakótársak is.

  2. hollósi szerint:

    Egy dologban nincs vita. Az érintett családok áldozatok. Nem hiányzott az életükből ez a közszereplés. Megalázták őket azok, akik tudták, hogy Csepel legnyugodtabb lakótelepre költöztetésükből botrány lesz.
    Egyenlőre még a mellébeszélésé és az elhallgatásé a főszerep.
    Akinek a nyugalmát egy népes család felborítja és ingatlana eladhatatlanná válik, annak ez nem politikai kérdés.
    Aki ezzel magyarázza, ködösít.

  3. lb szerint:

    A XX. kerületben vásárolt-e lakást Gegesy?
    Ja, hogy ott Hiller az egyik képviselő?! Így már értem!

  4. büki szerint:

    Ahol a vezetők valódi gazdái településüknek, ott ez nem fordulhat elő!

  5. Bubus szerint:

    Kedves Ilona!

    Segítek. Az elmúlt 18 évben ugyanis demokrácia volt Magyarországon, úgyhogy nagyjából pontosan le lehet azt írni, hogy egy normális polgármester, aki a kerületét tartja szem előtt, mit csinálna.

    1. A polgármester megtudja, hogy idetelepítik a roma családokat. Mivel végül is mégiscsak egy koalíciós társról van szó (még ha most veszekednek is), ír egy levelet Gegesynek, amiben felhívja a figyelmét a modortalanságra. Megkéri polgármester-társát, hogy minimum a XXI. kerületben fejezze be ezt a műveletet.

    2. Amennyiben nem történik semmi, a sajtóhoz fordul. (Nem úgy mint itt Csepelen, hogy a Csepel.info írt erről, aztán a sajtó megkereste a polgármestert, aki finoman válaszolt.) Sajtótájékoztatót tart (Tóth ilyet még nem tett), esetleg nyílt levelet ír.

    3. Amennyiben ekkor sem történik semmi, és Gegesy azt mondja amit most is, újabb sajtótájékoztatón felhívja a figyelmet arra, hogy Gegesy nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy Ferencvárosban nincsenek ilyen lakások, és felajánlja, hogy a Csevak felvásárolja a még megvett lakásokat. Javaslatot tesz arra is, hogy az otthonából kiszakított roma család visszakerülhessen a kerületébe.

    4. Amennyiben ez sem segít, felkeresi a többi pórul járt polgármestert, megvizsgálják, hogy valóban túlnyomó részt csakis romákat érintett a kitelepítés, és a bírósághoz fordul. Ez a legdurvább, de először fordulna elő, hogy egy polgármester faji alapú kirekesztésért, neonáci viselkedésért kényszerüljön lemondani vagy akár börtönbe vonulni – már amennyiben valóban csak romákat érintett a kitelepítés.

    Kedves Ilona, Ön szerint miért van az, hogy nálunk 15 éve nem épült meg a gerincút, és a szennyvíztisztítóért szintén megígért teljes csatornázást és valamennyi csepeli út leaszfaltozását nem végezték el? Miért tudták legeslegelőször tőlünk elvenni a kórházat, amikor állandóan dugó van és szigeten lakunk?

    Azért, mert Csepelen ilyen a polgármester, kedves Ilona, és egy ilyen polgármesterrel és egy ilyen MSZP-vel mindezt meg lehet tenni.

  6. Bubus szerint:

    A helyzet sajnos az, hogy Tóth Mihály már azt a bizottsági ülést is szabotálta, amin Németh Szilárddal közösen elérhették volna, hogy a Szent László utcában lakást kapott roma család hazaköltözzön Ferencvárosba. Horváth Gyula szavazatán múlott ez szintén de már a Fővárosi Közgyűlésben. Két lehetőség lett elszalasztva, kétszer is a csepeli MSZP-s vezetők miatt.

    Akkor miről beszélünk? Nem olyan az egész, mintha ez egy banda lenne?

  7. infósferi szerint:

    Itt az ősz, a szabadtéri rendezvények ideje. A programok sorában, reméljük, a csepelieket tájékoztatják a kerület vezetői, hogy miért álltak Gegesyék mellé ( és az “importálás” miért érdeke a kerület lakóinak)?
    Érdeklődéssel várom (szerintem nem egyedül), mikor tartanak fórumot a kérdésben!

  8. mics szerint:

    Csepelről Tóth Mihályt is meneszteni kellene a bandájával eggyütta dzsumbujba hogy tudja meg kiket tesz a nyakunkra.

  9. miska72 szerint:

    Tisztelt mics!

    Mit vársz? Gazemberek vezetik a kerületet! Nem kicsit! Nagyon! Két pert vesztettek az Építés-Felügyelettel eggyütt. Van köztük egy Szélhámos is! Nem kicsit! Nagyon!

  10. Gné szerint:

    “Köszönjük” a polgármesterek döntését, de talán a csepeli embereket is meg kellett volna kérdezni, hogy akarjuk-e a romákat! Persze “Csepelnek ez is jó”. Egy ideje a roma fiatalok több irányból kerítik be a fiainkat, és rámenősen követelik a motort, stb., mert bandábaverődve “erősek”!!!!
    Megtisztul a IX. kerület, de mocskosabb lesz Csepel.

  11. ikszdé szerint:

    óóó mi lenne itt ha én lennék a polgármester.. 😀 elküldeném a ….. a 9.kert

  12. én szerint:

    Nincs belőlük elég? Szaporodnak rendesen, minek mesterségesen duzzasztani a létszámot?

  13. Ördögh Ilona szerint:

    Kedves Bubus!
    Köszönöm a tájékoztatást, remélem a kerületi döntéshozók is elolvassák.

  14. leslie szerint:

    Amennyiben a IX. kerület csepeli lakásvásárlásban gondolkodik, miért a legdrágább lakótelepen vásárol? Mindenki tudja, hogy a panelokban 2-3 millióval kevesebbért lehet ugyanakkora lakást venni, mint a Szent László úton.
    Ez 5 lakásnál 10-12 milliós megtakarítást jelentene a Ferencvárosnak.
    Egyértelmű, utóbbi esetben sokkal kisebb a felháborodás ( ha egyáltalán kitudódott volna a történet). Nem csoda, hogy a cél érdekében a pénz nem számít!

  15. pirinyo66 szerint:

    Jó lenne tudni, hogy ezek a romák hol melyik kerületbe mennek szociális segélyért? Szerintem nem a IX. krületböl.

  16. büki szerint:

    A segélyt a fantasztikusan gazdag Csepel vállalta fel, egy kitüntetést talán megér.

Itt lehet hozzászólni !