Botrányos cenzúra az Este műsorában

Csepel.info

Ferencvárosi bérház

Többek között a ferencvárosi roma-kitelepítésekkel foglalkozott az M1 televízió szerda esti Az Este című műsora. A műsorban megszólaló politikusok között volt Horváth Gyula csepeli alpolgármester, Gegesy Ferenc ferencvárosi polgármester és Németh Szilárd fővárosi képviselő és bizottsági elnök, csepeli frakcióvezető is.

Az ellenzéki képviselő véleménye azonban már nem került adásba, a felvett részt a szerkesztés során cenzúrázták, teljes egészében törölték a műsorból.

A ferencvárosi romák Csepelre telepítését lapunk hozta először nyilvánosságra, és a botránnyal több cikkönkben is foglalkoztunk. Ezek időrendben:

Titokban folyik a ferencvárosi romák kitelepítése?

A Csepel.info áttörte a hallgatás falát: megszólalt és tájékoztat az önkormányzat

Nyílt levél Tóth Mihálynak a ferencvárosi romák kitelepítése ügyében

Exportált szociális feszültség

Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz

Csepelre száműzték a roma családot: támogatja az MSZP és az SZDSZ?

Ferencváros folytatja a romák kitelepítését?

Ne Ferencváros döntse el, kik költöznek Csepelre!

Magunkon és házon kívül

21 hozzászólás “Botrányos cenzúra az Este műsorában” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Visszanéztem már ide, hogy jól láttam-e, ami ki volt írva. Most már értem, miért vigyorgott Gyula az adásban. Szerintem már tudta, hogy senki nem mondja el a nézőknek, hogy az ő szavazatán múlott, hogy visszaköltözhessen a roma család a kerületébe.

  2. büki szerint:

    Azok a jobb oldaliak (legyenek egyszerű szavazók, vagy akár pártelnök, mint OV), akik azt állítják, ráérünk, dőljünk hátra, az események úgyis kiforrják magukat – tévednek. Amíg várnak, addig folyamatosan szembesülhetnek a cenzúrával, elhallgatással, hazudozással. Ráadásuk ártatlan embereket tesznek ki mindezeknek, akik napról napra védtelenebbé válnak.

  3. leslie szerint:

    A kései műsorból azt láttam, az események két részre oszthatók. Van egyszer egy vita a IX. kerület és a bérlői között. Hogy kinek van igaza, nem tudom és őszintén szólva nem is akarok állást foglalni.
    A másik része az a hír, hogy a város belsejéből az elkövetkező években több tízezer lakos kiköltöztetése várható. Hová? Oda, ahová engedik !!!!!
    A riportban Horváth alpolgármester azt mondta nem örül. EZ TŐLE KEVÉS!!!
    Ezt elmondhatja Mari néni, de nem az a felelős vezető, aki ezért a munkájáért kapja fizetését- a kerületi adófizetők pénzéből.
    Arról hallgatott, hogyan foglalt állást Demszkyéknél. Mit tehetett volna és miért állt érdekében idegen ügyek szolgálata a Csepeliek bőrére.
    A kerület vezetői egyszer sem számoltak be arról, hogy mikor és mennyi család költözik Csepelre. Ezt is tegnap, a TV-ből tudtuk meg. Hány család szerepel a jövő évi tervekben? Mikor teszik közzé?
    Ezt is utólag tudjuk meg és másoktól?
    A végtelenségig hallgatni akarnak?

  4. Laja szerint:

    Én is végignéztem a műsor, olvastam az infón, hogy erről lesz szó. Egyébként nem néztem volna. Igen meglepődtem, amikor csak Horváth Gyulát láttam Csepelről nyilatkozni. Ahhoz képest, hogy a fővárosi önkormányzatban a kerülete ellen cselekedett, elég pofátlanság volt a részéről így megnyilvánulni.

    Szomorú látni, hogy most már nem csak a kerületi lapunknál, a Csepel Újságnál működik a cenzúra, hanem a Magyar Televízióban is.

  5. infósferi szerint:

    A riport alatt az egyik szövegrészben olvashattuk, hogy a Ferecvárosban jóval olcsóbbak a lakások, mint Csepelen. Mióta? Történelmi okai vannak, vagy csak az elmúlt években vált érzékelhetővé az árkülönbözet?
    A választ sokan tudjuk. Sajnos, Csepel fejlődés képtelensége, lemaradása ma már forintban is érzékelhető.
    Gegesyt most szidom, de ha kerületében laknék, kalapot emelnék eltökéltsége, szívós munkája miatt.
    A csepeli lakótelepeken élők életszinvonala sokat csökkent. Nem tudják otthonaikat szinten tartani. Sok épület vakolata , festése lehullott. Az elöregedő lakosságnak nincs pénze a kémények felújítására, az energia hálózat cseréjére.
    Most, amikor másodosztályú kerületként ,az itt élők sorsára újabb veszélyt jelentő döntéseket hoznak meg a fejük felett, az Önkormányzat hallgat. Gyula nem örül. Ennyire futja tőlük.

  6. LB szerint:

    Erről volt szó tegnap este:
    http://www.mtv.hu/videotar/?id=29441

    Minden esetre a rinocérosz elbújhat az alpogármester “úr” mögött! 🙁

  7. Nándi szerint:

    Horváth Gyula nem örül neki! Nem kell aggódni senkinek, akkor minden rendben lesz.. pfff

    Szép munka Gyula! Köszönjük Emese.

  8. baniko21 szerint:

    Minnél előbb népszavazást! Addig megkötni kezük-lábuk, hogy ne tudja-
    nak több olyat cselekedni, ami a csepeliek ellen van.
    Sajnálom, hogy Németh Szilárd nem kapott szót, megnéztem volna.
    Horváthra már nem voltam annyira kiváncsi. Az elmúlt években egy-két
    aljas dologhoz már adta a nevét. (kórház bezárás pld.)

  9. Nagyapó szerint:

    Ki kell követelni a „cigányügyi” ombudsman, Kállai Ernő (kisebbségi jogok országgyűlési biztosa) állásfoglalását. Ne csak fasiszta veszéllyel ijesztgessen hanem lépjen ebben az ügyben.

    Ceterum censeo…

  10. csollány szerint:

    A cenzúra részeként a 17 tagú család szomszédaira sem volt kíváncsi senki. Milyen az életük abban a lakásban, ahol tucatnyi ember sétál a fejük felett. Mi hallatszik át a gitármuzsikából, a közös éneklésből, az átlagosnál hangosabb beszédből. Miskáék tudomást sem vesznek minderről. A műsor úgy volt összevágva, hogy egy átlagos néző számára a család sorsa szánalmat keltsen: szegények, áldozatok( ami részben igaz is). A TV stábtól és Gegesytől nem várható, hogy a szomszédok sorsával foglalkozzon. Akiket meg 4. ciklus óta hatalmon tartunk, jól levizsgáztak.

  11. Lexon szerint:

    infósferi: “A csepeli lakótelepeken élők életszinvonala sokat csökkent. Nem tudják otthonaikat szinten tartani. Sok épület vakolata , festése lehullott. Az elöregedő lakosságnak nincs pénze a kémények felújítására, az energia hálózat cseréjére.” – persze, de azért tegyük hozzá, hogy sk esetben ehhez a lakók magatartása is hozzátartozik. Hiszen minden másra elköltik a pénzüket, megveszik hitelre az LCD TV-t, a számítógépet, a Suzukit, stb. Azért nincsen pénze a lakóközösségnek, mert nem takarékoskodnak. A házra nem akarnak félretenni, hiszen az “közös” – ergo semmi közöm hozzá, a közös képviselô oldja meg a felújítást… Én ezt tapasztaltam személyesen.

    csollány: a szomszédok állítólag nem nagyon panaszkodnak, hiszen rendes családról van szó. Egyedül a számuk okoz némi gondot, a sok jövés-menés.

    Szilárd: nem lehetne az MTV-tôl elkérni a vágatlan felvételt? Nincs valami jogi lehetôség arra, hogy megismerjük a teljes anyagot? Nekem van némi ismeretségem a királyi tévénél, megpróbálom, hátha sikerül féllegálisan megszerezni…

  12. jani szerint:

    Első lépésként fel kell jelenteni a “királyi magyar tv-t ” -szándékosan kis betűvel – az ORTT. nél. Remélem jól irtam a nevét. Ez egyértelmüen egyoldalu tájékoztatás volt. Alapfeladatuk a tények, mindkét oldalal véleményének a közlése. Remélem az MTV 1 csatornát elmarasztalják a panasz alapján. Minimum büntetésük az lenne ha köteleznék őket a másik fél véleményének közlésére. Szerintem egy időre elsőtétihetik a képernyőjüket is mint ahogy tették ezt már más adókkal is.

  13. Székely szerint:

    Nagyapó: Az gondolod, hogy Kállai Ernőt komolyan érdeklik az ilyen és ehhez hasonl ügyek? Meglepődnék ha így lenne. Gondolom azért ijesztget fasiszta veszéllyel, mert valakik azt mondták neki ( e téren a miniszterelnöki dolgozószoba felől érzek enyhe bűzt).

  14. Papi szerint:

    Meg kell, hogy mondjam UTÁLOM a khk (szdsz)-t de el kell ismernem Gegesy legalább törődik a kerületével. Egyszer már leírtam sem az a gazember kormány sem ez a XXI ker. mocskos önkormányzat nem törődik sem a magyar cigányokkal sem a nem cigány magyarokkal egyszóval le sz…. bennünket. Ez az igazság. Nagyapó Kállai szerint ez nem jelent semmit mert ez a khk (szdsz) – mszop banda csinálta.

  15. Papi szerint:

    Még egy kérdés (bocs Admin) Ki tudja hova lett a Szabadság híd 4 pilonjáról az arany gömbök és a 4 turulmadár?????????

  16. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet! Gazemberek vezetik az országot!

  17. Levente szerint:

    http://csepelen.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=134:exportalt-szegenysegferencvarosi-modszer-a-szegenyseg-megoldasara&catid=1:aktualis&Itemid=50

    A cikk elolvasása után jogosan merül fel a kérdés, hogy Horváth Gyula amikor tehetett volna valamit az ügy érdekében miért nem szavazott igennel? Nem háborognia kellene a szoci portálon, hanem tenni valamit.

  18. csollány szerint:

    Elolvastam a műháborgást. Az övéinek hitelesen szól.

  19. munkásököl szerint:

    Ha tovább folytatják, akkor jöjjön a Gárda!

  20. hollósi szerint:

    Nem tudom eldönteni Horváth Gyula mit gondol a kérdésről: mélységesen fel van háborodva, amint azt a csepelen.hu-ban írta, vagy egyetért Gegesyvel és ezért lapított Demszkyéknél?
    Azt írja: nem érdeke Ferencvárosnak ez a barátságtalan lépés: Téved!!!
    Érdeke a kerület felzárkóztatása az ott élőkért! Ezt Gyula úr nem értheti, hisz Csepel az ö vezetésük alatt csúszik vissza, míg a környezete fejlődik ( nem csak a fővárosi kerületek, hanem az tőlünk délre eső települések is).
    Horváth úr nem érti: vannak városvezetők, akik nem csupán a fizetésért járnak be.

Itt lehet hozzászólni !