Ne Ferencváros döntse el, kik költöznek Csepelre!

Csepeli Fidesz-KDNP frakció

A csepeli Szabadság utca

Öt csepeli lakást vásárolt meg a ferencvárosi önkormányzat a Szent László utcai után – egy olvasónk szerint ebben a Szabadság utcai házban van az egyik (fotósunk ugyanakkor három frissen felújított lakást is látott a házban)

A csepeli Fidesz-KDNP frakció vezetőjeként arra kérem Tóth Mihály csepeli polgármester urat, hogy vegye fel a kapcsolatot a ferencvárosi önkormányzattal, és a Csevak Zrt.-n keresztül tegye meg a szükséges lépéseket a IX. kerületi önkormányzat által Csepelen felvásárolt lakások visszavásárlására!

Fővárosi képviselőként, és mint a főváros Esélyegyenlőségi, Foglalkoztatáspolitikai és Kisebbségi Bizottságának elnökeként pedig arra kérem Gegesy Ferenc ferencvárosi polgármester urat, hogy hagyjon fel azzal a cinikus, képmutató és rasszista színezetű politikával, hogy a kerület városrehabilitációja során más kerületekbe telepíti ki a szociálisan hátrányos helyzetű családokat!

Megdöbbenéssel hallgattam végig a XXI. kerületi Csepp TV Gegesy Ferenccel készített interjúját, melyben a ferencvárosi polgármester nem tagadta kitelepítési gyakorlatát, sőt azzal büszkélkedett, hogy azt immáron 15 éve folytatja. Mint a beszélgetésből kiderült, a ferencvárosi önkormányzat idén már 60 lakást vett meg más kerületekben, és ezt a polgármester azzal indokolta, hogy saját kerületében nem tudnak az általa meghatározott 260 illetve 250 ezer forintos négyzetméterár alatt lakásokat vásárolni. Csakhogy ez egyáltalán nem igaz, a IX. kerületben is bőséges választék van az ilyen lakásokból!

Továbbra is fenntartom azt a javaslatomat, hogy a Csepelre, akaratán kívül kitelepített 17 fős, dolgos roma családnak a ferencvárosi önkormányzat a kerületén belül biztosítson bérlakást. Megalázó és méltatlan ugyanis, hogy kiszakították őket környezetükből, és most az iskoláztatással, munkába járással kapcsolatos problémák is megsokszorozódtak a számukra.

A Csepelen lakó polgárok nevében arra kérem Gegesy Ferenc polgármester urat, hogy ne kényszerítsen Csepelre újabb IX. kerületi polgárokat, és tegyen tisztességes ajánlatot az erre megvásárolt 5 csepeli lakás eladására a Csevak Zrt. részére! Egyúttal arra kérem Tóth Mihály csepeli polgármester urat, hogy a Csevak Zrt.-n keresztül a kerületünk vásárolja meg ezeket a lakásokat.

Németh Szilárd
Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezető, fővárosi képviselő

A témában korábban megjelent cikkek időrendi sorrendben:

Titokban folyik a ferencvárosi romák kitelepítése?

A Csepel.info áttörte a hallgatás falát: megszólalt és tájékoztat az önkormányzat

Nyílt levél Tóth Mihálynak a ferencvárosi romák kitelepítése ügyében

Exportált szociális feszültség

Visszaköltöztetné a kitelepített romákat a fővárosi Fidesz

Csepelre száműzték a roma családot: támogatja az MSZP és az SZDSZ?

Ferencváros folytatja a romák kitelepítését?

7 hozzászólás “Ne Ferencváros döntse el, kik költöznek Csepelre!” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Ez legalább megoldási javaslat.

  2. büki szerint:

    Abban egészen biztos vagyok, hogy ez nem Gegesy úr magányos akciója. Jól kitervelt és fentről megtámogatott történetről van szó, a hülye sem hiszi, csak Csepelen vannak megfelelő lakások. Gerincút helyett ezt kapja Csepel!

  3. mics szerint:

    Nemcsak a magam nevében mondom hogy aCsepeli polgármester-ek mert számszerint 4-en vannak inkább törődhetnének Csepel jövőjével mint a lehúzásával ,látható a galvániszap ügy a gerinc út ,az utak rossz állapota,most pedig a Csepeli lakások eladása .A mellettünk levő szomszédos kerületek felfejlődnek ,Mi pedig vissza lásd 😛 Erzsébet ,Sz szt ,Miklós,Halásztelek,stb.Csepel megállt 1990-ben a fejlődésben ,csak mindent eladtak .Mikor lessz ennek vége?..

  4. baniko21 szerint:

    Micsnek.
    Csepel valóban megállt a fejlődésben 1990-ben. Uj préda nem lévén
    az addig meglevőket árúsították ki. Szeretném egyszer már konkrétan
    megtudni, hogy egyáltalán mi van még Csepel birtokában. Bárhová né-
    zek már minden ki van árusítva. Annélkül, hogy a befolyt pénzekből
    (lakások, Csepel Müvek kiárúsításának ellenértéke hová lett?) egyetlen
    munkahelyet is teremtettek volna a csepelieknek. Csak elvettek!
    Vége akkor lesz, ha besokalunk…

  5. Laja szerint:

    Hogy hová lett a pénz? Ugye ez nem komoly kérdés, hiszen biztos vagyok benne, hogy sejted, hogy hová lett… A kerület szegényedik el, egyes emberek pedig hihetetlen ütemben gyarapodnak/gyarapodtak.

  6. Lexon szerint:

    Igen, igen. A Vasas utcába is elküldenék egy-két Apehest vagyonvizsgálatot végezni…

  7. én szerint:

    Innen kapják majd a segílyeket????????????????????????????????

Itt lehet hozzászólni !