Örményország képekben

Csepel.hu

Bezijan Antranik fotóművész kiállításával ünnepli a Független Örmény Köztársaság kikiáltásásának 21. évfordulóját a Csepeli Örmény Önkormányzat.

A szeptember 28-i megnyitón Szarkiszján Ádám köszöntötte a vendégeket, aki beszédében kiemelte: büszke azokra az eredményekre, amelyeket Örményország független államként az elmúlt 21 évben elért. 

A Csepeli Örmény Önkormányzat vezetője elmondta: a nemzetiségek támogatásáért köszönet illeti az államot és a helyi önkormányzatot is. A meghitt, családias hangulatú ünnepségen Mészáros Zsuzsanna egy örmény nyelvű dalt adott elő, mely nagy sikert aratott a megjelentek körében.

A tárlat átadásán Bezijan Antranik nem nem tudott részt venni, a kiállításról Szarkiszján Ádámot kérdeztük, aki elmondta: “Bezijan Antranik örmény szülők gyermekeként Szíriában született, 23 éve Magyarországon él, öt gyermek édesapja. Az örmény közösség aktív személyisége, az Újpesti Örmény Önkormányzat elnöke. Képei valós képet festenek Örményországról. Ezek a fotók hitelesen mutatják be a főváros, Jereván és egész ország hangulatát. A kiállítás különlegessége, hogy nemcsak a mai örmény világot tárja elénk, hanem a különböző építészeti emlékek bemutatásával az ország történelmét is.” A kiállítási anyag többek között olyan meghatározó történelmi helyszíneket is bemutat, mint a Szent Gergely Templom vagy az I. századból való Garni Kolostor, de a mai Jereván is megjelenik a nyüzsgő vásárcsarnokot vagy a Köztársaság teret ábrázoló fotókon.

A tárlat megtekinthető október 6-ig, munkanapokon 8-20 óráig a Munkásotthon Galéria 21 kiállítótermében.

csepel.hu

5 hozzászólás “Örményország képekben” bejegyzésre

  1. Gustavo Thoeni szerint:

    MEGOLDÓDIK ÖRMÉNYORSZÁG PROBLÉMÁJA IS! MIVEL:

    Matolcsy szerint 2030-ra szuperhatalom leszünk

    Holdbázist, egységes európai forintzónát ígért csütörtöki sajtótájékoztatóján Matolcsy György nemzetgazdálkodási miniszter. Az esemény ünnepélyes jellegét csak Szijjártó Péter napszúrása árnyékolta be.

    Magyarország kudarcos 20 éves korszakot zár le, és egy sikeres következő 20 éves korszakot alapoz meg, amelynek jövőképe, hogy 2030-ra az Európai Unió átlagos fejlettségi szintjét meghaladja, azaz elérje az EU átlagos egy főre jutó GDP-jének 600%-át” – ismertette a terveket Matolcsy. A miniszter szerint ez azt jelentené, hogy 2030-ra már minden magyar állampolgár 5 autóval és 3 tengerparti házzal rendelkezne, ráadásul Magyarország területén belül.

    Matolcsy szerint az Európai Unió csak hátráltatta az országot abban, hogy igazán sikeres legyen, és az elmúlt húsz év elhibázott kölcsönei szerint inkább adni kéne nekik egy kis pénzt, hogy ne legyenek ilyen hülyék. A nemzetgazdasági miniszter azt is kifejtette, hogy nem tudja, ki az az IMF, őneki mindenesetre nem mutatták be, tehát valószínűleg nem is lehet fontos ember.

    „2023-ra embert küldünk a Holdra, 2029-re pedig létrehozzuk a Holdi Infrastruktúra-fejlesztési Intézetet” – tette hozzá Matolcsy. A kormány tervei szerint eddigre már egész Európa csatlakozik a forintövezethez, kivéve Szlovákiát, akiket nem engedünk be a Kánaánba. „Nagyon szeretem a málnalekvárt” – lépett ekkor oda a mikrofonhoz Szijjártó Péter, aki ezután összeesett . Orvosai szerint állapota javul, csak a nagy meleg miatt napszúrást kapott.

  2. nagyapó szerint:

    Szarkiszján Ádám szereti az igaz magyar (semmi örmény) Gustavo Thoenit.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. csaba péter szerint:

    Miért nagyapó te igazi örmény is vagy ?

  4. csaba péter szerint:

    Gyilkosok kiárusítói szemét kufárok , ti adtátok el a nemzetközi joggal teljes összhangban Jézust a rómaiaknak 30 ezüstpénzért .

  5. csaba péter szerint:

    És azok a barmok akik ezek után Kemal Atatürk szobrot állítanak . Végképp elintézték magukat .
    “és bocsáss meg az ellened vétkezőknek de jól jegyezd meg a nevüket”

Itt lehet hozzászólni !