Csepel az ovisok szemével

Csepel.hu

Különleges, mozgalmas hetet tudhat maga mögött a Kerek Világ Óvoda, hiszen a szeptember 24-28. közötti időszakot a kerület megismerésének szentelték.

A Csepeli hét keretében a legkisebbek az óvoda közvetlen környezetét barangolták be, elsétáltak a Görgey Artúr térre és a víztoronyhoz. A középső csoportosok a Csepeli Piacon és a Szent Imre téren jártak, a legnagyobbak pedig hévvel utaztak a Boráros térre, ahol a gyerekek legnagyobb örömére meglátogattak egy játszóteret. 

Az élményekkel teli hét lezárásaként szeptember 28-án családi játszónap keretében adták át a Csepel 300 lépésben című kiállítást, mely a gyerekek élményeit megörökítő rajzokat mutatja be. Az ünnepségen az óvoda udvarában elültettek egy diófa csemetét, akinek a gyerekek és az óvónők több dalt is elénekeltek. Szakter Edina intézményvezető köszöntő beszédében elmondta: kerületünk idén ünnepli újjátelepítésének 300. évfordulóját, ebből az alkalomból Csepel Önkormányzata pályázatot írt ki az évforduló méltó megünneplését célzó programok támogatására, melyen az óvoda sikerrel szerepelt, ennek köszönhető a nagy sikerrel zárult Csepeli hét. Az óvónénik találékonyságának és szorgalmának köszönhetően az ünnepség egyik legsikeresebb elemeként egy Csepelt ábrázoló terepasztalban gyönyörködhettek a gyerekek és szüleik. Szakter Edina elmondta: a Csepel legjellegzetesebb épületeit megjelenítő makett készítése már nyáron elkezdődött és szeptemberben fejeződött be. A testület tagjai szabadidejükben dolgoztak az épületek kidolgozásán. A felhőtlen hangulatú eseményen a gyerekek olyan hagyományos játékoknak örülhettek, mint a rongylabdakészítés, a pörgentyű vagy a célbadobás.

Angel Marianna- csepel.hu

5 hozzászólás “Csepel az ovisok szemével” bejegyzésre

  1. Gustavo Thoeni szerint:

    Bőségriadót rendelt el Matolcsy György

    Extrém fellendülés jöhet hétfőn 11-15 óra között.

    „Akik azt hiszik, hogy most jó, nézzék meg, mi lesz holnapután” – jelentette be sajtótájékoztatóján Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. A politikus előrejelzése szerint ma kora este érkeznek meg a Kánaán első hullámai, aztán fokozatosan az ország egész területén egyre jobb lesz mindenkinek.

    „Azt ajánlom, mindenki nyissa ki a pénztárcáját és a kamráit, mert holnap ilyenkorra várhatóan megtelnek” – tanácsolta Matolcsy. A minisztérium hivatalos közleménye azonban figyelmeztet is: a délutáni órákban nem ajánlják a külföldi tulajdonú bankok közelében elhaladást, valamint 12-15 között egyáltalán nem tanácsolják a szabadban tartózkodást, mert ezekben az órákban a legerősebb mindenhol a Közgép jelenléte.

  2. lolka szerint:

    Gustavo Thoeni szerint:
    2012. szeptember 29., szombat – 19:05 -Nagy kérés lenne, ha a végére írnád honnan az idézet…

  3. Gustavo Thoeni szerint:

    Legyen Ön is doktor!

    Az eljárás egyszerű. Adja be Ön is Schmitt Pál doktoriját!

    Mivel a schmittpál bizottság megállapítása szerint a szószerinti átvételek, egy az egyben közölt fordítások, nem létező saját dolgozatokra való hivatkozások, és a köztársasági elnöknek levés sem jár automatikusan a doktori elvételével, ezért ezeket ezentúl minden doktoráló szabadon végezheti. De minek bajlódna Ön azzal, hogy szakszerűen lopja össze az ehhez szükséges anyagokat, amikor azok mind egy helyen rendelkezésre állnak?

    Adja be Ön is Schmitt Pál dolgozatát!

    Az eljárás egyszerű:

    Fogja Schmitt Pál “doktori” disszertációját.
    Írja rá, hogy “Schmitt Pál ún. kisdoktori értekezése, írta X. Y.” (Tudjuk, hogy Ön nem egy köztársasági elnök, de azért szólunk, hogy az X.Y. helylre majd a saját nevét írja).
    A dolgozat első oldalaként fűzze be a doktori iskola kötelezően előírt nyilatkozatát, miszerint a dolgozat az Ön saját, önálló munkája.
    A dolgozat következő oldalaira fűzze be a schmittpál bizottság jelentését.
    Foglalja le kedvenc romkocsmáját a doktori bulira, és már részegen menjen a védésre
    Úgysem ez számít.

    dr. Gustavo Thoeni, a schmittudományok doktora

    you’re right, but …”hírcsárda”

  4. Ejj... szerint:

    cigányoknak ingyen… s pénzért.

  5. kispajtás szerint:

    Azon a HÉV-en örömködtek az ovisok, amelynek kábeleit másnap fényes nappal ellopták!!!

    Kábelt loptak a csepeli HÉV vonalán
    2012. szeptember 29., szombat 21:40

    Kábelt loptak Csepelen, a H7-es hév áramellátását biztosító Kvassay gépháznál szombat délután fél háromkor. A tolvajok harminc méternyi kábelt vittek magukkal, a kár az elsődleges felmérések szerint 300 ezer forint – közölte az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
    A bűnügyi helyszínelés ideje alatt a gépházat áramtalanítani kellett, ezért 18.45-től egy órán át a H7-es hév helyett a teljes vonalon, vagyis Boráros tér és Csepel között autóbuszok szállították az utasokat. (MTI)

    Pedig van annyi térfigyelő kamerája és egy zsák közterület-felügyelője már Csepelnek…
    Ha jól láttam, a “szépzászló”-nál viszont folyamatosan ott áll egy közteres autó és egy közpénzből fizetett fickó. Hát, ez így eléggé röhejes…

Itt lehet hozzászólni !