Vörös Csepel: megalapozott a gyanú a csepeli MSZP elnöke ellen

Csepel.info

Szenteczky János itt még a Csevak vezetőjeként és az MSZP polgármester-jelöltjeként adott interjút a vagyonkezelő épülete előtt

Megalapozott a gyanúja a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak Zrt.) korábbi vezérigazgatója ellen – értesült a Csepel.info. A politikus 2010-ben az MSZP csepeli polgármester-jelöltje volt, jelenleg a fővárosi MSZP elnökségi tagja és a csepeli pártszervezet elnöke.

Információink szerint Szenteczky János meggyanúsításról a Budapesti Rendőr-Főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Bűnügyi Osztálya tájékoztatta az önkormányzat vagyonkezelő cégét. A Csepelen elhíresült “MSZP-s mutyivilággal”, például a korábbi rendőrkapitány lakáshoz jutásával vagy fiktív útépítésekkel kapcsolatban 2010 óta számos feljelentést tett az önkormányzat Fidesz-KDNP-s vezetése. A visszásságokról Vörös Csepel címmel még könyvet is kiadtak. A kettős gyilkosság pere óta a mostani az első olyan meggyanúsítás, amely csepeli MSZP-s politikust érint; úgy tudjuk, hogy a többi feljelentés még nyomozati szakaszban van.

Az önkormányzat könyvet is kiadott a visszásságokról

A rendőrségi tájékoztatás szerint Szenteczky János az önkormányzati tulajdonú Csevak Zrt. vezérigazgatójaként annak ellenére fizettette ki a beruházási igazgató korengedményes nyugdíjazását közpénzből, hogy ezt a tulajdonos önkormányzat képviselő-testülete kétszer is elutasította. A tulajdonos akarata ellenére megtett lépéssel több mint négymillió forintos kárt okoztak a csepeli adófizetőknek, amivel a rendőrkapitányság szerint Szenteczky János bűncselekményt, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettét követett el.

Ez csak a kezdet?

Önkormányzati forrásaink szerint a mostani meggyanúsítás “csak a kezdet”. Németh Szilárd Fidesz-KDNP-s frakcióvezetőként még 2010 tavaszán tette meg az első feljelentést a “csepeli lakásmutyi” néven elhíresült ügyben. Ezt 2010 nyarán két újabb feljelentés-kiegészítés követte, miközben sok tízmillió forint értékű károkozás valamint bizonyítékok eltüntetésének, megsemmisítésének a gyanúja is felmerült. Információink szerint azonban mindennek ellenére 2010 novemberéig nyomozati cselekmény vagy adatgyűjtés nem történt a feltételezett bűncselekmény ügyében.

2010 ősze azonban Csepelen is fordulatot hozott, és az addig ellenzéki frakcióvezetőként dolgozó Németh Szilárdból polgármester lett. A Fidesz-KDNP-s vezetés ez után sorozatban tárta fel a korrupció-gyanús ügyeket: az első évben tucatnyi feljelentést tettek, miközben csak a gyanús szerződések felmondásával és az MSZP-s “pénzcsapok” lezárásával éves szinten kétmilliárd forintot takarítanak meg. Önkormányzati forrásaink szerint a mostani meggyanúsítás egy kisebb jelentőségű ügyben történt: várják a folytatást.

Csepel.info

55 hozzászólás “Vörös Csepel: megalapozott a gyanú a csepeli MSZP elnöke ellen” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Eppur si muove – és mégis mozog a föld. Van valami jogi határidő, hogy ennyi évvel a feljelentések után elkezdődik valami?

  2. Királyerdei szerint:

    Az MSZMP kommunista állambiztonsága élt, átalakult, és a mai napig él tovább. Elvtárs, te mész északra, te a bűnözés világába, te, elvtárs, mész nyugatra, te a bankokban helyezkedsz el, privatizálsz. Tied pedig, elvtárs, a kelet, az orosz és az ukrán maffia leágazó szervezetei. Valahogy így történt, bolsevik módra.
    Gondoljunk csak a Szlovákiából és más országokból szervezett, sok ezermilliárdos haszonnal járó olajszőkítésre, a Joav Blum és az MSZP-s miniszterelnökök által fémjelzett telekcserére, a Malév, a Mol részvényeinek számunkra hátrányos orosz kézbe juttatására, a jelenlegi magas rangú rendőrtisztek és az alvilág szoros együttműködésére vagy a több százmilliárdos banki tranzakciók, az úgynevezett Kulcsár-ügy máig kibogozhatatlan, felderítetlen politikai szálaira! De említhetném magának a Magyar Nemzeti Bank elnökének ciprusi pénzmanipulációját is az offshore cégében.
    Ismert tény, hogy a Szovjetunió felbomlását követően a volt KGB-s tisztek kapcsolatrendszere a baloldali politikai erőkkel a volt posztkommunista országokban nem szűnt meg. Sőt egyes politikusok (MSZMP–MSZP), illetve titkosszolgálati emberek – máig aktívak, sokan szolgálatba helyezték magukat, például egy-egy őrző-védő alakulatnál – jelentősen megkönnyíthetik a fehérgalléros bűnözői körök számára az információhoz és pozícióhoz jutást, akik viszont cserébe üzleti lehetőségekhez juttatják az őket segítőket.

  3. Gordon szerint:

    Az elvtársak most reszketni méltóztatnak.

    Helyes. 😀

  4. Dr. grün szerint:

    gordon!
    Reszketnek a röhögéstől!
    Ha két év alatt a zeredmény ennyi, akkor “sekély e kéj….!” ))) 🙂 (((

  5. Gordon szerint:

    Túl sok a botrány, túl sok az ügy, túl sok az egykori fiktív állás, túl sok az egykori végkielégítés, túl sok a bíróságra járkálás ahhoz hogy a balliberális politikusok becsületességébe vetett hit visszatérjen (mely hit egyébként tévhit volt).

    Az egyik életfogytot kapott (+ a haverja), vannak akik bent voltak, most kint vannak, vannak akik befele tartanak, van aki csak felfüggesztetett kap talán, de a politikai pályafutása azzal is véget ért, egymásnak adogatják a kilincset, miközben mellettük és ellenük tüntetők köpködik és dobálják egymást.

    Mi lesz így velük 2014-ben?
    Ezzel a (büntetett) balhés előélettel nem lehet nyerni.

    Vagy úgy lesz, hogy mikor épp amelyik elvtárs kint lesz az politizálgat egy kicsit, aztán mikor vissza kell mennie, akkor az időközben kijövő veszi át a helyét?… Érdekes párt ez.

    Még a végén az a Fidesz marad hatalmon, mely megerősítette a közbiztonságot, megépítette a kerékpárutakat, megépíti a “gerincutat” és megépíti a csatornát a csepelieknek?

    Talán jobb is lenne így.

  6. Manitu szerint:

    Grün: ha csak annyi az eredmény, hogy egyetlen ügyben elítélik a csepeli MSZP-t, akkor is cseszhetitek. Még a csepeli gyurcsányi alszervezet is MSZP-s volt, amikor a bűncselekmények történtek. Csak nem gondolod, hogy majd Borka-Szász Tamás megint hitelesen elő tudja adni, hogy ő az égegyadta világon semmit sem tudott az MSZP frakcióvezetőjeként? Ugyan már.

    Van még a zsákban lakásmutyi, lakásfelújítási mutyi, útfelújítási mutyi, pártiroda-mutyi, Csepel SC-mutyi, Munkásotthon-mutyi stb. Mit gondoltok hol áll majd meg a lavina, ha a vádlottak közül páran kinyitják a szájukat? Szenteczkynél? Csak nem gondoljátok, hogy ő vagy a Borka-Szász voltak a rendszer csúcsán? Ugyan. Orosz Ferencről miért rebesgették évtizedekig, hogy ő is a rendszerváltás egyik milliárdossá vált “nyertese” volt? Szerintetek a Csepel SC-t és a Munkásotthont megszerző offshore-cégeknek valóban nincsenek tulajdonosai? Vajon kik lehetnek azok a névtelenek?

  7. hajós szerint:

    Gordon! Én gyakran elmentem mind a kerékpárutak, mind a gerincút építkezése mellett, de még a csatornaépítést is láttam. Nem láttam egyik építkezésnél sem fideszeseket dolgozni!

  8. Gordon szerint:

    Egy ügyben már elítélték a csepeli mszp-t, bár csak első fokon. Nem is kicsit… két életfogytott osztottak ki a jómadarakra.

    De lehet hogy lesznek még bevonulók… na nem a seregbe, hanem a hűvösre.

    Vörös Csepel. Szó szerint vérvörös Csepel.
    Bűn. Mocsok. Mészárlás.

    Ezzé lett 2010-re szűkebb hazánk, Csepel.

    Ez az MSZP igazi arca!

  9. hajós szerint:

    Manitu, az általatok feljelentéssel indított ügyek nagy többsége a bíróságon felmentéssel végződik bűncselekmény hiányában. Budai Gyula is eddig minden ügyét bebukta.

  10. szigetország szerint:

    A hír újabb cáfolat arra, hogy a szocik semmi rosszat nem követtek el. Újabb esetről derült ki, hogy a Vörös Csepel igazat írt. S hol van még a vége?

  11. Gordon szerint:

    “Nem láttam egyik építkezésnél sem fideszeseket dolgozni!” – mentegetőzik hajós.

    Régóta ígért beruházások ezek, melyek bizony a Fidesz regnálása alatt valósultak vagy fognak megvalósulni.
    Ez a helyzet. Lehet ezt (félre)magyarázni, de nem érdemes.

    Miközben az elvtársak bíróságra járnak (volt akit “ottfogtak” első fokon szerény kb. 30 évre), a kerület épül és szépül. Ez a helyzet.

  12. hajós szerint:

    szigetország! Nem, ez nem cáfolat semmire. Majd ha meglesz a bírósági ítélet!
    A megalapozott gyanú lószart sem jelent, számtalanszor volt már ilyen, aztán felmentéssel végződött az ügy.

  13. szigetország szerint:

    Emlékszem, Medgyesi miniszterelnök volt az, aki kijelentette: annak is távoznia kell a politikából, akire a bűncselekmény gyanúja vetődik!

    Szenteczkynek most kéne önként felállni a székéből… ha van benne maradék becsület.

  14. Gordon szerint:

    “S hol van még a vége?”

    Ki tudja. És mi minden nyomait tudták eltüntetni… képzeljük csak el!
    Mi folyhatott itt éveken vagy évtizedeken át?
    Te jó ég!
    A csatorna se véletlenül nem épült meg 40 éven át.

  15. Gordon szerint:

    hajós!

    A két első fokos életfogyt után ne mentegesd már az elvtársaidat.
    Ne légy gusztustalan.

  16. hajós szerint:

    Gordon, tisztázzunk valamit. A beruházások az MSZP-s vezetés által elnyert EU-s pénzekből valósulnak meg. A Fidesznek nincs ezekhez köze. Bár azt elismerem, annyit megtett a Fidesz, hogy nem utasította vissza az MSZP-s vezetés által elnyert EU-s pénzt. De azért lássuk be, ettől a teljesítménytől még nem kéne nagyon hanyatt esni.

  17. hajós szerint:

    Gordon! Én senkit sem mentegettem, tanulj meg olvasni, hájfej!

  18. Gordon szerint:

    “A beruházások az MSZP-s vezetés által elnyert EU-s pénzekből valósulnak meg.”- magyarázza hajós.

    Légyszíves ne hazudj. A csatornaberuházás 35%-át a Tarlós vezette főváros és a 2. zazOrbán-kormány fizeti.

    Hajós!
    Tényleg ne hazudj, mert nem érdemes.
    Annál még az is többet ér, ha viszel egy vájling bablevest a Demének. Ha így marad akkor sokáig járkálhatsz hozzá, legalább 30 évig. Ő is mszp-s politikus volt.

  19. Dr. grün szerint:

    “Futunk a pénzünk után – Ötödével vágnák a magyaroknak járó támogatási pénzeket Brüsszelben, miközben az állami beruházások 97%-a ebből a keretből megy. Verjük az asztalt. Hogyan lettünk megszívatva?”
    http://index.hu/belfold/2012/07/09/futunk_a_penzunk_utan/

  20. hajós szerint:

    Gordon!

    Muszáj fizetniük, mert különben elveszítik az EU-s pénzt, amit az MSZP-s vezetés nyert el. Az meg akkora blamázs lenne, hogy még ők sem merik felvállalni.

  21. Fodrász szerint:

    Mármint Halász Jánosra gondolsz Forgalmista ugye?

  22. forgalmista szerint:

    Kedves Fodrász!

    Ki másra?

  23. Bugi szerint:

    Végre elindult valami! Várom az MSZP-s börtönválogatott csepeli csapatát!

  24. Gordon szerint:

    Hajós!

    Ne terelj!

    Huzudtál.
    Lebuktál.
    Most terelsz.
    Ez olyan szocis…

  25. hajós szerint:

    Gordon, lehet, hogy én huzudtam (nemtom mi az), te viszont hazudtál. Ez olyan fideszes…

  26. szigetország szerint:

    Ebben a “hajósban” folyton a Titanic-effektust érzem. Egyre süllyed…

  27. szigetország szerint:

    Szenteczky hamarosan bekerül a csepeli börtönválogatott kezdőjébe.

    Lassan bár, de gyűlik a csapat.

  28. hajós szerint:

    szigetország, jó álmodozni? 😀

  29. ebihal szerint:

    Nem értem, hogy Joszip Tot, Kaya Ibrahim és az Ezüst hajó után, milyen erkölcsi
    megfontolás alapján tesz szóvá bármit is a Fidesz?

  30. szigetország szerint:

    ebihal drága!

    Tudod, bogárkám, a bűncselekményt bizonyítani kell. Szenteczky körül bezárult a gyűrű, mégha ez fáj is neked.

  31. ebihal szerint:

    szigetország!
    Nem fáj! Egyébként azt írod, hogy a bűncselekményt bizonyítani kell. Ebben egyet is
    értünk, csak amikor a “Vörös Csepel”-ben megfogalmazott állításokkal kapcsolatban
    ugyanezt mondtam/mondtuk, akkor rohadtul fel voltatok háborodva. Érdekes elkép-
    zelés az egyenlő bánásmódról!

  32. Dr. grün szerint:

    A bűncselekményt nem kell bizonyítani! Arra elég a zalapos gyanú!
    Bizonyítani az elkövetést és az elkövető személyét kell!
    De azt aztán alaposan!

  33. Miska72 szerint:

    Még idén robban a másik botrány!

  34. Miska72 szerint:

    Basrátaim pont azoknak kell bizonyíítani, akik szintén bűnszerveteti tagok, akkor nem évülhetz el a bűncselekmény! szervezett bűnszervezet. 🙂 Hallottatok az új rendőrbotrányról? banna volt mindenki, bűnszervezetben követték el. Hát én is mehettem akárhova, mert a maffia ott volt mindenhol. Önkori, Közig hivatal, Ügyészség, Bíróság. De most jön az igazság! aZ ELSZÁMOLRTATÁS! 😉 HA MEGLESZ A TÁRGYALÁS IDŐPONTJA SZERETETTEL VÁROK MINDENKIT! Igérem érdekes lesz, és szórakoztató! 🙂 🙂 🙂 csak én fogok röhögni! 🙂

  35. Miska72 szerint:

    Csak egy lapot kell kihúzni, és a kártyavár ősszedől. Mert senki nem tudja mit hazudott. 🙂

  36. Narancsvírus szerint:

    Miska, sajnállak, te nagyon egyszerű gyerek vagy! Mit gondolsz ez a mocsok Fidesz különb mint az MSZP? Ugyanolyan tolvaj banda!!

  37. Gordon szerint:

    “Ugyanolyan tolvaj banda!!” – írja Kovács Ernő (Narancsvírus).

    Tehát szerinte az mszp tolvaj banda.
    Jegyezzük ezt meg.
    Meg azt is, hogy Ernőke volt már maszopos, gyurcsányista és jobbikos is.

  38. Narancsvírus szerint:

    Gordon, nemsokára a te nevedet is tudni fogja mindenki! Gyáva szar alak vagy!

  39. nagyapó szerint:

    Úgy látszik Szenteczky esetében is igaz…

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  40. robi szerint:

    Egy személy meggyanúsítása ( jogerős ítélet még hol van?) mióta bűnszövetkezet. kedves értelmi és fogalmi zavarokkal küzdő tapsikoló legények?

  41. Zoli049 szerint:

    Szomszéd!

    Még adatgyűjtés folyik, csak átsiklott felette Gordon is.
    Még nincs ítélet, de sebaj…

    Jani gyerekkel meg azt csinálhatnak amit akarnak, én momentán teszek rá. 🙂

  42. macilaci szerint:

    Elvtársak! Elkezdődött!

  43. Tóth Kati szerint:

    Hajóska!Szerinted az utat építő munkásoknak Fideszesnek kellene lenniük?Vagy mire gondolsz akkor amikor elmész az épülő úthoz és nem látod a Fideszeseket?Ezt nem értem.Persze azt szeretnéd,ha csíkos rabruhában építenék az utat a szoci haverjaid?Lehet,hogy egyszer ezt is megéljük.

  44. szabó lászló szerint:

    Üdvözletem!
    Hajós úrnak üzenem, hogy a fideszeseket nem csak sárga dzsekiről lehet felismerni, hanem arról is, hogy kiállnak a szerintük igaz ügyért!

  45. Gordon szerint:

    Tényleg vissza lehetne hozni a tömlöcökben a csíkos ruhákat.
    Az MSZP volt politikusának, Deme Gábornak jól állna.
    Slankít.

  46. Gordon szerint:

    robi szerint:
    2012. július 11., szerda – 05:49

    “Egy személy meggyanúsítása ( jogerős ítélet még hol van?) mióta bűnszövetkezet.”

    Robinak nem tűnt fel, hogy két jómadár már bent csücsül és 1. fokon életfogytot kaptak.
    Most már csak az a kérdés, hogy bővül-e a létszám.

  47. Gordon szerint:

    Narancsvírus szerint:
    2012. július 10., kedd – 21:04

    “Gordon, nemsokára a te nevedet is tudni fogja mindenki! Gyáva szar alak vagy!”

    Először: A stílus maga a zember.
    Másodszor: Azért vagyok kényelmes helyzetben, mert semmi olyat nem írtam, mely vállalhatatlan lenne.

  48. joságos. szerint:

    T. Gordon! Magyarországon nincsenek tömlöcök. Börtönök vannak. Gazemberek, brigantik a Fideszben is lehetnek. Ott sem csupa fedhetett-len lovag munkálkodik.

  49. Miska72 szerint:

    Szeretettel várok mindenkit malyd a tárgyaláson. 😉 Megtudjátok ki az a Miska72 😉

  50. Miska72 szerint:

    meg ők is megtudják!!!! Velem lehet szórakozni! Csak nem érdemes! 🙂 🙂 🙂

  51. vermes szerint:

    Már rég jártam erre, de úgy látom, Ernőke idegállapota nem változott…

    Most épp melyik párt híve? 😀

    Azt sem értem, hogy miért akarja kideríteni a nickek személyazonosságát… Azért, mert ő még a kedvenc pornóoldalát is fel szokta rakni, azért nem kötelező másnak is “felfednie” magát…

    Véglény vagy Ernőke, nem vitás. 😀

  52. Politikusok a pokolba jutnak ! szerint:

    Fideszben, csak a tanyáról felhozozott parasztok vannak.De, bőven. Sajnos pusztítják a nép vagyonát . Fidesz a legnagyobb kártevő ami eddig-i kormányzások alatt volt . Tíz Milliárd havonta azért nem semmi .Városokat lehetne építeni,embereket megmenteni az adósságtól mit,hogy kidobják az ablakon.l ááááá továbbik ban no coment az biztos,hogy nem rájuk szavazok

  53. Vátesz szerint:

    Te eddig sem rájuk szavaztál, kitűnik a szövegedből! A nép vagyonát keresd a Gyurcsány-féléknél, Marxot kidobták, a tőkét meg lenyúlták!

  54. Vátesz szerint:

    Politikusok a pokolra jutnak!

    “A pokolba vezető út a Talmuddal van kikövezve! Copyright Vátesz.”

Itt lehet hozzászólni !