Kolonics halála: életmentő eszközök helyett propagandára ment a pénz!

– Gyurcsány is ott volt az ígérgetők között –

Csepel.info, Mno.hu

Összesen egy órán keresztül küzdöttek Kolonics György életéért kedden délelőtt, mire kiderült, hogy az olimpiai bajnok kenuson nem lehet segíteni. Ludasi Róbert, „Koló” edzője az MTI-nek azt is elmondta, hogy 37 perc alatt ért ki a mentőautó, mert Csepel közelmúltban átadott mentőállomásán nem volt olyan esetkocsi, amelyen életmentő eszközök lettek volna. A Csepel.info úgy tudja: a csepeli önkormányzat vezetői négy éve tudtak erről, sőt, még Gyurcsány Ferenc kormányfő is ígéretet tett a probléma megoldására. Amikor azonban életmentő eszközöket lehetett volna beszerezni, inkább propagandára költötték a pénzt!

A csepeli mentősök kétségbeesett levele

2004. októberében a csepeli mentősök kétségbeesett levéllel fordultak a XXI. kerületi önkormányzat képviselő-testületéhez. Az életmentők elpanaszolták, hogy még az egyetlen működő esetkocsijukon sincs se lélegeztetőgép, se szívritmus-szabályzó, melyek a csepeli kórházbezárás miatt jelentősen megnövekedett mentési idő miatt létfontosságúak lennének. A meglévő berendezések – EKG, infúziós pumpa, defibrillátor, vákuummatrac stb. – életkora azonos vagy magasabb a kiszolgált esetkocsiénál, a folyamatos használat miatt pedig már alkalmatlanok a betegellátásra. „Nincs olyan nap, hogy egy vagy több életmentő eszköz el ne romlana, előfordul, hogy egyetlen sincs működőképes állapotban” – figyelmeztettek 2004-ben, négy évvel ezelőtt a csepeli mentősök.

A XXI. kerületi önkormányzat képviselőtestülete a 2004. október 18-i ülésén vitatta meg azt az MSZP-s javaslatot, amely szerint a százmilliós költségen, közpénzből kiadott kerületi lap, a Csepel újság az addigi kétheti megjelenés helyett hetente kerüljön a postaládákba. (A lap a közelmúltban brutális cenzúrájával és politikai tisztogatásával hívta fel magára a figyelmet.)

A Fidesz-MKDSZ Frakció a mentőállomás helyzetének ismeretében akkor azt indítványozta, hogy egy rövid ideig még maradjon meg az újság kéthetenkénti megjelenése, az így elkülönített többletpénzt pedig az önkormányzat az egyetlen esetkocsi életmentő eszközeinek felújítására fordítsa. A Fidesz indítványát a Centrum Párt és MIÉP csepeli képviselői ugyan támogatták, a név szerinti szavazáson azonban az MSZP és az SZDSZ szavazatain megbukott a javaslat.

Gyurcsány személyesen is megoldást ígért

A mentőállomás és az esetkocsi ügye így sajnos továbbra sem oldódott meg, viszont napirenden maradt. Olyannyira, hogy a 2006-os választási kampányban Gyurcsány Ferenc kormányfő a gerincút megépítése mellett személyesen tett ígéretet a mentő-helyzet 2006-os megoldására is. A csepeliek azonban hiába szavaztak az ígéretekre, sem a gerincút, sem a mentők életmentő felszerelésének felújítását nem oldották meg.

Közben, 2006. februárjában egy héten belül két, nagy nyilvánosságot kapott tragédia is újra felhívta a figyelmet az ellátás problémáira. Az egyik esetben egy 13 éves gyerek halt meg, a másikban egy iskolai bálon esett össze egy férfi, akit a későn kiérkező mentősök már nem tudtak megmenteni. Mindkét esetben jóval több, mint fél óra kellett a mentők kiérkezéséhez.

A 2003-ban beígért új mentőállomás helyzetének megoldására még ezek után is több, mint két évet kellett várni, egészen ez év július 1-jéig.

Új mentőállomás és egymás kitüntetése meglett, de az életmentő eszközök beszerzése elmaradt?

„Július 1., Csepel új mentőállomása átadásának napja meghatározó pont abban a több éves folyamatban, amely a XXI. kerületi egészségügy megújítását szolgálja” – jelentette ki Tóth Mihály csepeli polgármester – kissé a Kádár-korszakot idéző stílusban – a mentőállomás átadásán. A két héttel ezelőtti ünnepélyes esemény jó alkalom volt az MSZP-s politikai elit magamutogatására. Az ünnepségen részt vett dr. Vojnik Mária egészségügyi államtitkár, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, dr. Avarkeszi Dezső és Podolák György, Csepel két országgyűlési képviselője is. Az ünnepség arra is alkalmat adott, hogy Csepel MSZP-s vezetői kitüntetést kaphassanak a mentőállomás megépülése alkalmából (a költségek 2/3-át azonban a minisztérium állta).

Kolonics György edzőjének elmondásából úgy tűnik azonban, hogy hiába lett új mentőállomása Csepelnek, az életmentő eszközök felújítása, biztosítása nem sikerült. Ludasi Róbert ugyanis az MTI-nek a következőket mondta el: „Van itt a közelben egy új állomás, de nem tudtak onnan küldeni kocsit, mert nem akadt olyan, amelyik fel lett volna szerelve életmentő készülékkel. Aztán amikor végre megérkezett, a mentősök folytatták az újraélesztést, Gyuri infúziót is kapott, de már semmi sem segített rajta”

A mesteredző szerint Kolonics mindig is odafigyelt magára. Ha volt valami baja, azonnal orvoshoz ment, a múlt héten is volt egy kivizsgáláson. „Egymás után jönnek az újságírók, stábok, néhányan felvetik, nem állhat-e dopping a tragédia mögött. Erre csak azt tudom mondani, Gyurit idén már hatszor-nyolcszor ellenőrizték.” – hangsúlyozta Ludasi az MTI-nek.

Kolonics György, kétszeres olimpiai bajnok, tizenötszörös világbajnok, háromszoros Európa-bajnok Csepel díszpolgára volt. A Csepel.info úgy tudja, hogy Fodor Tamás, a csepeli birkózók mesteredző-vezetője tavaly télen hasonló körülmények között hunyt el. A mentőszolgálat – hasonlóan a mostani esethez – akkor is tagadta, hogy a mesteredzőhöz több, mint fél óra után – már túl későn – érkezett meg a segítség.

Csepel.info

Alig tudták rávenni a mentőket, hogy elinduljanak Kolonicshoz + Videó

Újabb szemtanú igazolta, hogy a mentőket alig tudták rávenni arra, hogy elinduljanak az edzés közben rosszul lett Kolonics Györgyhöz. Az olimpiai bajnok életét végül nem sikerült megmenteni.

A kedden megszólaltatott másik szemtanú azt mondta: 20 percig próbálták hívni a mentőket, ám egy rendőrautót kellett leinteniük, ők intézkedtek.

„Többször próbáltuk felhívni a mentőszolgálatot, mert az autó nem érkezett meg. Az egyik hölgy azt mondta – amikor mondtam neki, hogy próbáljanak meg gyorsabban intézkedni, mert Kolonics György olimpiai bajnokról van szó –, hogy őt az sem érdekli, hogyha Buga Jakab, és lecsapta a telefont” – nyilatkozta a Hír TV-nek Bércesi Zsolt szemtanú.

Világszerte megemlékeztek a bajnokról

A világ valamennyi vezető sajtóorgánuma és internetes oldala megemlékezik a tragikus hirtelenséggel elhunyt sportolóról. A sportlapok a magyar sport egyik legnagyobb alakjának, élő legendájának titulálják a 36 évesen elhunyt kétszeres olimpiai bajnokot.

Több európai országban, Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Ausztriában és Spanyolországban különösen nagy terjedelemben foglalkoznak a történtekkel, a cikkekben nemzeti hősként említik Kolonicsot.

Az olimpiai nevezési listákat szombatig kell leadni, így a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek hamarosan el kell döntenie, hogy kit küld a kétszeres olimpiai bajnok, 15-szörös világbajnok helyett az augusztusi ötkarikás játékokra.

A Hír TV felvétele

Forrás: Mno, Hír TV

A témához kapcsolódó cikkeink: 

Kolonics gőzerővel készül ötödik olimpiájára

Elhunyt Kolonics György

39 hozzászólás “Kolonics halála: életmentő eszközök helyett propagandára ment a pénz!” bejegyzésre

  1. leslie szerint:

    Na hiszen! Az elmúlt években mit nem ígértek meg! Az üres mentőállomás felavatása, minden esetre jól sikerült!

  2. Anyóca szerint:

    Üdvözöllek. Ez Magyarország. Nincs pénz új óvoda építésére, de van pénz arra, hogy a kormány hét óvoda felépítésének árát arra fordítsa, hogy önmagát népszerűsítse…

    Döbbenet! Ma, a 21. század elején azért kell egy élsportolónak -akire az egész nemzet méltán lehet büszke-, meghalnia, mert az új csepeli mentőállomás átadásakor SEM gondoskodtak arról, hogy a mentőautókat megfelelő felszereléssel lássák el!
    Tudunk arról, mi történt Kolonics Györggyel. De nem tudunk arról, hogy a mentőautókból hiányzó életmentő felszerelés miatt vajon hány csepeli polgárral vagyunk kevesebben…!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Bubus szerint:

    80 ezres a kerület, és egy kétszeres olimpiai bajnoknak kell meghalnia ahhoz, hogy agykárosult, propaganda-mániás vezetőink – talán – rájöjjenek arra, hogy kellene egy k.va MENTŐ!!!!

  4. miska72 szerint:

    Csepeli Önkormányzati MAFFIA! Gazemberek vezetik a kerületet! Ébresztő! Tóth Mihály és bandája utca ajtó nyilj ki! Remélem nem fognak választást nyerni SOHA többet! Ki müködteti a mentőállomást? Az Önkormányzat? Ki a felelős hogy NINCS Csepelen esetkocsi? Felelősségre vonást!!! Hozzánemértő GAZEMBEREK vezetik a kerületet!

  5. miska72 szerint:

    Új mentőállomást adtak át az Áruház téren
    A csepeliek egyik régi, jogos igénye teljesült

    Július 1., Csepel új mentőállomása átadásának napja meghatározó pont abban a több éves folyamatban, amely a XXI. kerületi egészségügy megújítását szolgálja. Többek között erről beszélt Tóth Mihály, Csepel polgármestere azon az ünnepségen, amelyen ‑ állami és fővárosi vezetők részvételével ‑ megnyitották az Áruház téri Szakorvosi Rendelőintézethez kapcsolódó új mentőállomást. Az új létesítmény kialakításához az Egészségügyi Minisztérium mintegy 60 millió forinttal, a Csepeli Önkormányzat pedig 30 millió forinttal járult hozzá. A 310 négyzetméteres bázison négy mentőkocsi teljesít szolgálatot.

    Részetek és Mizik Zsuzsa fotói:

    Az ünnepségen részt vett dr. Vojnik Mária egészségügyi államtitkár, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, dr. Avarkeszi Dezső és Podolák György, Csepel két országgyűlési képviselője és dr. Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Miként elhangzott, a csepelin kívül még az idén várhatóan lesz új mentőbázis Tápiószelén, Tüskeváron, Nagyvázsonyban, Emődön, Enyingen és Mosonmagyaróváron. A Nemzeti Fejlesztési Terv keretében 2013-ig további 23 mentőállomás létesítését tervezik. A bázisok ahhoz szükségesek, hogy a mentőszolgálat szakemberei a riasztástól számított 15 percen belül kiérkezzenek oda, ahol szükség van a segítségre.

    Tóth Mihály az ünnepségen a következőket mondta:

    Semmelweis Ignác születésnapja több okból is jelentős ünnep ma Csepelen. Köszönöm Önöknek hogy megtisztelő jelenlétükkel is emlékezetessé teszik számunkra ezt a napot. A mai ünnep meghatározó pont egy több éves folyamatban, amely a kerületi egészségügy megújítására irányul.

    Az új Mentőállomás átadásával a csepeli emberek régi vágya valósul meg. A Mentőállomás számunkra egy kicsit többet jelent, mint azt sokan gondolhatják. A szigeten élő emberek igénylik azt a biztonságot, amelyet ez megjelenít. Ezért is adott a csepeli önkormányzat telket és jelentős összeget ennek a beruházásnak a megvalósításához. Köszönöm az Országos Mentőszolgálatnak, az Egészségügyi Minisztériumnak, a tervezőnek és a kivitelezőnek, hogy új és korszerű mentállomásunk lehet.

    Az egészségügyi ellátás körülményei általánosságban is kiemelten foglalkoztatják az embereket, ez fokozottan érvényes a csepeli lakosság esetében. Csepelen az elmúlt öt-hat évben jelentős fejlesztésekre került sor az egészségügyben.

    A Fővárosi Önkormányzat segítségével jelentős szakmai fejlesztések valósultak meg a Dél-pesti Kórház Csepeli Telephelyén. Tény, hogy amikor öt évvel ezelőtt megszűnt a csepeli kórház önállósága, ennek nem örültek a csepeliek, de az is tény, hogy a csepeli kórház a megváltozott új funkcióival is magas színvonalon szolgálja a térség lakosságának egészségét: rehabilitációs munkája sok ember számára nélkülözhetetlen segítség, ápolási tevékenysége olykor a legsúlyosabb élethelyzetekben enyhíti a szenvedést.

    Kiemelt jelentőségű volt a Szakrendelő intézet rekonstrukciója, amelyet a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósítottunk meg. A közel másfél milliárd forint értékű beruházás eredményeként a Csepeli Szakrendelő az ország legszebb intézményei közé tartozik. Folyamatosan törekszünk arra, is hogy ne csak legszebbek közé, de a legjobban felszereltek közé is tartozzon, ezért nemrég új diagnosztikai berendezéseket helyeztünk üzembe. A szakrendelő rekonstrukciójával párhuzamosan hat háziorvos számára teremtettünk korszerűbb rendelési feltételeket a városközpontban, felújítottuk továbbá a Vénusz utcai rendelőt, a védőnői szolgálat számára pedig új korszerű tanácsadót létesítettünk. A csepeli Önkormányzat büszke mindarra, ami a kerületi egészségügyben megvalósult. Nem értünk még feladataink végére, előttünk van a gyermek háziorvosi orvosi praxisok számára egy új központi rendelő létesítése, amelyről nemrégen döntött a Képviselő-testület.

    A kerület lakossága örül az új mentőállomásnak, az önkormányzat vezetése pedig eredményes munkát kíván az itt dolgozóknak.

    Cikk nyomtatása

    Küldés levélben!

    Vissza

  6. LB szerint:

    “Harminchét perc alatt ért ki a mentőautó. Van itt a közelben egy új állomás, de nem tudtak onnan küldeni kocsit, mert nem akadt olyan, amelyik fel lett volna szerelve életmentő készülékkel. Aztán amikor végre megérkezett, a mentősök folytatták az újraélesztést, Gyuri infúziót is kapott, de már semmi sem segített rajta” – mesélte Ludasi.

    :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

  7. miska72 szerint:

    Mit mondott Tóth Mihály?
    A Mentőállomás számunkra egy kicsit többet jelent, mint azt sokan gondolhatják.A szigeten élő emberek igénylik azt a biztonságot, amelyet ez megjelenít.
    Hát ezt is megcsinálták!
    Ki és kik mit hazudtak mát Csepelnek? Caepeliek ébresztő!
    Itt egy szervezett bűnszervezet működik!
    Nem kicsit! Nagyon!

  8. Öreg halász szerint:

    Tisztelt Hölgyek és Urak!

    Nagyon nehéz erre mit mondani. Főképp úgy, hogy csepeliként szerintem mindannyian tudjuk, hogy bizony az a tetves mentő valóban nem jön meg fél órán belül!

    És ehhez még valaki a híradóban azt mondja, hogy hamarabb érkezett, és még csak nem is Csepelről?

    NAGY BÜDÖS TÚRÓT!

    Minden csepeli tudja, hogy fél órát kell várni a mentőkre. És még Gyurcsány beszél arról, hogy 15 percen belül Magyarországon MINDENHOL meg kellene érkeznie a mentőnek? Hát hol él ez? Lichensteinben?

  9. LB szerint:

    Tóth Mihály polgármester beszéde a csepeli mentőállomás átadási ünnepségén:

    Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégek!

    Semmelweis Ignác születésnapja több okból is jelentős ünnep ma Csepelen. Köszönöm Önöknek, hogy megtisztelő jelenlétükkel is emlékezetessé teszik számunkra ezt a napot. A mai ünnep meghatározó pont egy több éves folyamatban, amely a kerületi egészségügy megújítására irányul. Az új mentőállomás átadásával a csepeli emberek régi vágya valósul meg. A mentőállomás számunkra egy kicsit többet jelent, mint azt sokan gondolhatják. A szigeten élő emberek igénylik azt a biztonságot, amelyet ez megjelenít. Ezért is adott a csepeli önkormányzat telket és jelentős összeget ennek a beruházásnak a megvalósításához. Köszönöm az Országos Mentőszolgálatnak, az Egészségügyi Minisztériumnak, a tervezőnek és a kivitelezőnek, hogy új és korszerű mentállomásunk lehet. Az egészségügyi ellátás körülményei általánosságban is kiemelten foglalkoztatják az embereket, ez fokozottan érvényes a csepeli lakosság esetében. Csepelen az elmúlt 3-4 évben jelentős fejlesztésekre került sor az egészségügyben. Kérem, engedjék meg, hogy röviden említést tegyek erről a folyamatról, és felsoroljam a legfontosabb történéseket. Örömmel tölt el minket, hogy a Fővárosi Önkormányzat segítségével jelentős szakmai fejlesztések valósultak meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Csepeli Telephelyén. A csepeli kórház a megváltozott új funkcióival is magas színvonalon szolgálja a térség lakosságának egészségét: rehabilitációs munkája sok ember számára nélkülözhetetlen segítség, ápolási tevékenysége – amelyben sajnos még van bőven tennivaló – olykor a legsúlyosabb élethelyzetekben enyhíti a szenvedést. Kiemelt jelentőségű volt a Szakrendelő intézet rekonstrukciója, amelyet a Fővárosi Önkormányzat jelentős támogatásával valósítottunk meg. A közel két milliárd forint értékű beruházás eredményeként a Csepeli Szakrendelő az ország legszebb intézményei közé tartozik. Folyamatosan törekszünk arra, is hogy ne csak legszebbek közé, de a legjobban felszereltek közé is tartozzon, ezért nemrég – saját erőből, 200 millió forintért – új diagnosztikai berendezéseket helyeztünk, illetve helyezünk üzembe. A szakrendelő rekonstrukciójával párhuzamosan hat háziorvos számára teremtettünk korszerűbb rendelési feltételeket a városközpontban, felújítottuk továbbá a Vénusz utcai rendelőt, a védőnői szolgálat számára pedig új korszerű tanácsadót létesítettünk. Nem értünk még feladataink végére, előttünk van a gyermek háziorvosi orvosi praxisok számára egy új központi rendelő létesítése, amelyről nemrégen döntött a Képviselő-testület. Van még továbbá egy-két felnőtt háziorvosi rendelő, amely rekonstrukcióra szorul, amelyhez már pályázati pénzt is nyertünk. Bocsássanak meg, ha hosszúnak tűnt az iménti felsorolás. Úgysem hinnék el, ha azt mondanám, hogy nem dicsekedni akartam. Valóban jól gondolják, a csepeli Önkormányzat büszke mindarra, ami a kerületi egészségügyben megvalósult. A kerület lakossága örül az új mentőállomásnak, az önkormányzat vezetése nevében pedig eredményes munkát, jó együttműködést kívánunk az itt dolgozóknak. Köszönöm a figyelmet!

    2008. július 1.

  10. sziszi szerint:

    Ezt a levelet küldtem szombat reggel a Csepel Újságnak.

    Nagy örömmel olvastam a csepel.hu oldalon, hogy kerületünkben új mentőállomást avattak prominens személyek jelenlétében. Az ünnepségen részt vett dr. Vojnik Mária egészségügyi államtitkár, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, dr. Avarkeszi Dezső és Podolák György, Csepel két országgyűlési képviselője és dr. Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is.
    Hiszen valóban fontos, hogy a kerületben élő közel nyolcvanezer ember minél gyorsabban jusson segítséghez baj esetén.
    Erre egy ma, 07. 11-én tehát a mentőállomás átadása után 10 nappal történt eset kapcsán szeretném felhívni a figyelmet.
    A Hollandi út végén a Duna parton egy kerékpáros fiatalember nagyon csúnyán elesett , a lábán mély seb keletkezett , nem tudott lábra állni.
    Értesítettem a mentőket és elkezdtünk várni hiszen tudtuk, hogy hamar itt a segítség hiszen július elsején átadták az új mentőállomást, ahol négy kocsi teljesít szolgálatot Csepel lakosságának ellátására.
    Körülbelül 25 perc után ismét felhívtam a mentőket és érdeklődtem, hogy jó címre indultak -e, megnyugtattak, hogy igen és pár perc múlva itt a segítség. Ennek nagyon megörültünk és arra gondoltunk, hogy tényleg milyen jó, hogy például nem a ,,távoli “Erzsébetről kell jönnie a mentőnek, hiszen már nekünk is van mentőbázisunk
    Negyven perccel az első hívásom után már kezdtünk türelmetlenkedni a sérülttel együtt, már hívtam volna a 104-et, hogy megkérdezzem , hogy ők nem halottak-e a 15 perces kiérkezési célról, amikor is szirénázva megérkezett a mentő.
    A bázisok ugyebár ahhoz szükségesek, hogy a mentőszolgálat szakemberei a riasztástól számított 15 percen belül kiérkezzenek oda, ahol szükség van rájuk. (idézet a csepel.hu-ról)
    Kérdésemre, hogy mi tartott ilyen sokáig , elmondták, hogy Dabasról jöttek, ekkor arra gondoltam, hogy ez igen, még a Dabasiakon is mi segítünk. Végül is a négy mentőnkből egyet nyugodtan elküldhettünk vidékre , az itteniekre még mindig maradt három .Azonban hamar kiderült, hogy nem a csepeli mentők segítettek a Dabasiakon és rohantak vissza hozzánk menteni, hanem a Dabasi mentőállomásról ( kb. 50km) jöttek hozzánk az ottaniak. A jelenlévők hamar megegyeztek abban , hogy ez tényleg egy gyors és költséghatékony megoldás volt. A sérültet természetesen szakszerűen ellátták és kórházba szállították.
    Egy biztos, ahányszor elmegyek majd az ÚJ CSEPELI Mentőbázisunk elött , mindig el fog önteni egyfajta biztonságérzet, hiszen tudom, hogyha baj van akkor közel a segítség.

  11. jani szerint:

    Lassan már kezdek kételkedni abban, hogy a mentőállomás azért épült, hogy a csepelieket szolgálja majd. Látványos átadás volt,amiről érdekes modón egy sort sem lehetett olvasni sehol hogy mikor is lesz !!??? Csindadratta meg magamutogatás, a legmagasabb szinten, még a két csepeli országygyűlési képviselő is “tiszteletét tette” !
    Csak megjegyzem mikor a csepeliek hívták őket egy kis beszélgetésre, -tb., egészségügy témakörben, – csak levelet küldtek maguk helyett az országgyülési képviselők!! ??
    Ma egy mentőállomásra kihelyezett mentőautóban elvárható lenne , hogy legyen életmentő készülék és minden ami a megfelelő ellátáshoz, a beteg biztonságos ellátásához kell !
    Tessék mondani ha a Pest-megyei régiókba is Csepelről küldik a mentőt és valóban csak egy teljesen felszerelt esetkocsi van, nem kellett volna minden mentőautót felszerelni életmentő készülékkel ????
    Nagy hozzáértésre való döntés volt bárki is döntött a mentők felszereltségéről, mert ugye “az emberi élet a legföbb érték ” !!!!!!!
    A Csepeli kórház , eszement döntések után rehabilitációra szakosodott pedig addig a Dél-Pesti régió kórháza volt. Most a súlyos a beteggel vagy átérnek a Dél-pestibe, vagy útközben hal meg a beteg, mert a a Soroksári útig sem jutnak el vele.
    Mentő helikoptert, leszálló helyet is igértek !!!!!! Aztán egy mentőt szerelnek fel tiszteségesen !! Na ne , most kit is néznek és minek ?????
    Amikor a csepeliek a kórházuk védelmében tüntettek az önkormányzat elött a közúti forgalmat is ráengedték a demonstrálókra !! Hiába tiltakoztunk bezárták a kórházat. Máskor simán le lehet zárni az utat, bármilyen rendezvény miatt !!! Aki akkor ott volt az talán emlékszik erre is.??!!
    Remélem ezekre majd akkor is emlékeznek a csepeliek ha “kunyerálják ” a szavazataikat.
    Befejezésül javaslom:
    Követeljük, hogy a csepeli mentőállomás valamennyi kocsiját szereljék fel az életmenéshez szükséges berendezésekkel javítva életben maradási esélyeinket egy kicsit !!
    Megnevezném az anyagi fedezet forrását is : a Szigetcsúcs eladásáért kapott és megmaradt milliárdokból !!!
    Most már elég az igéretekből, a mellébeszélésekből !!
    Igazi Csepelt szolgáló tettekre, döntésekre van szükség. Akiknek ez a kötelességük azok pedig ezeket a döntéséket
    sürgősen hozzák meg !!!!

  12. Iv szerint:

    Szégyen ami itt folyik!!Saját tapasztalat,hogy a mentőre 40 percet kell várni,még akkor is amikor NAGYON SÚLYOS dologról van szó!Kolonics György is talán túl élhette volna!És rajta kívül számtalan ember.Nem az lett volna a lényeg,hogy szép mentő állomás legyen,abból a pénzből felszerelt mentőket kellett volna venni!!ÉLETEKET KELLENE MENTENI!!!!

  13. LB szerint:

    Jani! Hol élsz te? Majd 2010-ben! De akkor duplán. Tavasszal is és ősszel is! :((

  14. kerics szerint:

    Milyen könnyen át lehet lépni egy halott emlékén! miska72 szellemi szinvonalán és érzelmi töltetével hazudnak a hozzászólók, mint már annyiszor. (Egyetlen szó sem esik arról, hogy az OMSZ vezetője szerint 17 perc alatt értek ki. Az esetkocsi súlyos beteget vitt kórházba.) Kolonics kimagasló teljesítménye előtt fejet hajtva undorral tekintek minden további politikai célú halottgyalázásra!

  15. infósferi szerint:

    A 17 percet a magam részéről erősen kétlem. Naponta autózom a városban. A mentőállomás átadása körüli felhajtás, ilyen felszereltség mellett, vajon nem politikai célú volt ?

  16. Öreg halász szerint:

    Tisztelt kerics!

    Ha Ön szerint nem kell vizsgálni egy ember halálának okait, akkor nagyon meglepő, amit ír. Ma reggel, a Hír TV-n megszólaltak, akik mentőt hívtak. 37 perc telt el, mire kiért a mentő. Kétségbeesésükben egy idő után már leállítottak egy rendőrkocsit, és az is hívta a mentőt. Az után telhetett el csak 17 perc.

    Nem mindegy!

    Ha halottgyalázás leírni az igazságot, akkor azt minek nevezi, hogy a csepeli MSZP négy évvel ezelőtt leszavazta, hogy életmentő eszközöket vegyen az önkormányzat alig három vagy négymillió forintból, miközben a Csepel újságra azóta is százmilliókat költöttek? Akkor az mi?

  17. Horváth Gyula szerint:

    Tisztelettel köszöntök minden érdeklődőt. Hatalmas veszteség érte Csepelt Kolonics György olimpiai és világbajnok halálával. Munka közben érte a kíméletlen halál. Kitaró, következetes és tervszerű munkával készült arra, hogy újra beáll a világ legjobbjai közé, és megmutatja mit tud. Esélyes volt a győzelemre. Tudom, hogy velem együtt mindenkinek nagyon fáj ez a haláleset, mégis azt szeretném, ha méltósággal tudnánk elviselni ezt a csapást. Most a bajban összefogni, egymást segíteni, támogatni kellene – legjobban a hozzátartozókat, munkatársakat, barátokat. Ezekben a napokban emlékezzünk, később lesz időnk a viaskodásra. Horváth Gyula alpolgármester

  18. Bubus szerint:

    Vannak dolgok, amiket nem lehet nem figyelembe venni. Mindenki tudta, hogy a mentőhelyzet Csepelen évek óta válságos, és mindenki azt hitte, hogy ez végre meg lett oldva. De, hogy az edző szerint nem volt életmentő eszköz egyetlen csepeli mentőn sem a négyből?! Na ez sok!

  19. atata szerint:

    Kedves kerics! te tényleg ilyen bigott hülye vagy?- tán ezért kapod a fizetésed?
    A halott gyalázást te követted el a fenntiekben, és nem a többiek akik az események hátterét boncolgatják.
    Valóban síralmas a helyzett az Sztk – akarom mondani Járóbeteg Szakrendelő, és a mentő állomás is olyan, mint majom farkán a stanicli, látványos és üres. Miskáék Patyomkin falvakat építenek, nem kerületet. Lásd Horvát Gyuszi hozzáállását belé még szorult tisztesség ami belöled úgylátszik hiányzik.
    Ámbár a gyászidő letelte után is itt maradnak a problémák és ahogy benneteket ismerlek meéllébeszéléssel oldjátok majd meg.
    Csepel egészségügyi helyzete, kiszolgáltotatottsága kétségbe ejtő, ezen még csak meg sem próbáltak változtatni, javítani a jelenlegi hatalomban osztozkodók. Csak hogy a parlamenti képviselő urakat idézzem -“majd utána beszélhertünk róla”- hát most *ennek* is utána vagyunk- de vajon hány névtelen és neves csepeli polgár járt már így, mint szerencsétlen Koló barátunk? Meddig tűrjük ezt még mi, Csepeli Polgárok?

  20. atata szerint:

    a helyesírási hibákért elnézést, nem tudtam újra olvasni azt amit az indulat diktált.

  21. Zoltán szerint:

    Tisztelt Alpolgármester Úr!

    Igaza van, valóban megdöbbentő Kolonics Gyuri halála.
    Meglehet, ha azonnal orvosi ellátást kap, és rögtön kórházba tudták volna szállítani, akkor sem lehetett volna megmenteni. De az esélye meg lett volna! Önök ezt az esélyt vették el nem csak Gyuritól, hanem mindannyiunktól csepeliektől, amikor nem tartották fontosnak, hogy a csepeli mentők a legkorszerűbb eszközökkel legyenek felszerelve.

    Hogy is mondta Gyuri edzője:
    “Van itt a közelben egy új állomás, de nem tudtak onnan küldeni kocsit, mert nem akadt olyan, amelyik fel lett volna szerelve életmentő készülékkel.”

    Két hete az avató beszédében a polgármester úr említést sem tett arról, hogy szükségesnek tartja a mentőkocsik felszerelésének a fejlesztését, cseréjét. Miért???

    Ezek után arcpirítónak tartom, hogy a felelősség vállalása elől a gyász mögé próbálnak bújni!

  22. Bubus szerint:

    Az Info rádió szerint a csepeli esetkocsi éppen beteget szállított egy kórházba, másik, felszerelt kocsi meg nem volt Csepelen.

    Azaz: MÉG MINDIG CSAK EGYETLEN ESETKOCSI VAN CSEPELEN!!!!!!!!!!

    Emlékszem, hogy cáfolták korábban a hírt: nem egy, hanem három vagy négy mentő van Csepelen. Csakhogy abból egyetlen életmentésre alkalmas mentő, azaz egyetlen esetkocsi volt. Volt ígéret is arra, hogy lesz másik esetkocsi, én úgy emlékszem, hogy Gyurcsány is mentőt ígért, és nem is elsősorban mentőállomást. Arról nem is beszélve, hogy az igazán jól felszerelt mentőt rohamkocsinak hívják, és olyan meg egyáltalán nincs Csepelen.

    No meg arról is volt ígéret, hogy mentőhelikopter-leszállóhely is lesz.

    Az meg hol van? Mert nem láttam.

  23. Juli szerint:

    Kolonics György nagy ember volt. Szerénysége, tisztasága, munkaszeretete példa értékű.
    A természet szerelmeseként a Kis-Dunapart megmentésében is felvállalta a konfliktust a kerület vezetőségével, még ha edzésprogramja mellett nem éppen gyakran találkoztunk is.
    Tiszteletbeli tag révén halála hírére egyesületünk is mélyen megrendült.
    Amit a kerület vezetői Horváth Gyulával az élen itt kármentés gyanánt művelnek, az kimeríti a halottgyalázás fogalmát. Nehéz a tények ismeretében nem politikai ügyként tekinteni a tragédiára, hiszen politikai (vagy méginkább: politikusi) döntések idézték elő.

    Ezen a fórumon is sok példát láthatunk arra, hogy mi folyik a kerületi mentőszolgálaton belül: legalább 4 esetben végzetes volt Csepelen a mentőhiány. Olvassátok el az alábbit, ez azt mutatja, hogy nem csak a mi kerületünkben van ez így, és hogy országos szinten is az ostoba vezetőink az értelmi szerzők.

    http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=12019

  24. Kinek ment el az esze? szerint:

    Emberek ébredjetek fel! (Illetékes……-re gondolok)Nem csicsás mentőállomásra van szükség! Milliókért, hanem az EUROPAI szabványnak megfelelően felszerelt modern gyors mentőautókra, jól képzett mentősökre, továbbá minden helyzetben magát gyorsan feltaláló, hivatásának élő diszpécser szolgálatra. Hiszen nem a csicsás mentőállomásokon kell a mentést végezni, hanem az eset helyszínén. – UGYE? – ez ilyen egyszerű!

  25. Bubu szerint:

    Horváth Gyulát arra bíztatom, hogy ne mutogassa magát sehol, hangját se hallassa, inkább keressen egy távol eső helyet elvbarátaival együtt innen nagyon messze!!!!

  26. lb szerint:

    “A Csepeli Önkormányzat mély megrendüléssel fogadta a hírt, amely szerint 36 éves korában elhunyt Kolonics György, kétszeres olimpiai-bajnok, tizenötszörös világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, Magyarország és a világ egyik legeredményesebb kenusa. Csepel gyászolja Kolonics Györgyöt, a kiváló sportolót, a magyar és a világ sportéletének feledhetetlen egyéniségét. Kolonics György ezer szállal kötődött Csepelhez. Pályafutása, sikereinek előkészítése elválaszthatatlan volt a Kis-Dunától, a csepeli Duna-parttól, és ezt ő ahányszor csak lehetett mindig szóba hozta. Olimpiai, világbajnoki és Európa bajnoki győzelmei után soha sem mulasztotta el, hogy megemlékezzen Csepelről, amelyhez tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig hű maradt. Sikereit, kötődését Budapest XXI. kerülete 12 éve díszpolgári címmel ismerte el. Kolonics György 1996-ban az atlantai olimpiai győzelmet követően lett Csepel Díszpolgára. Olimpikonként, sportemberként teljes erőbedobással, sőt azon felül is mindent megtett sajátmaga és sportolótársai eredményes felkészüléséért, a Kis-Duna természeti értékeinek védelméért, a sportélet, a kajak-kenu szakág fejlesztéséért. Kolonics György emlékét a csepeliek tízezrei és Csepel Önkormányzata megőrzi.

    Budapest, 2008. július 15.

    Tóth Mihály
    Csepel polgármestere”

    http://csepelen.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=114:meghalt-kolonics-gyoergy&catid=1:aktualis&Itemid=50

  27. Manó szerint:

    Horváth Gyula!
    Kend nem szégyelli magát? 1994 óta vannak hatalmon. Az az ember, aki tragikus hirtelenséggel elhunyt, ezen a telepen lakott, készült fel az olimpiákra – ez egy lepusztult, ótvaros hely. Az élet paradoxona, hogy itt hunyt el. Ön nem szégyelli magát, hogy 14 év alatt nem tudtak egy méltó körülményt kialakítani olimpikonjaink számára Csepelen? Ön itt dölyfösködik, még az államtitkár asszonyt is meghívták a mentőállomás átadására, ahol szidta az ellenzéket, és mindenféle jutalmakat osztogatnak egymásnak és milyen felszereltségű 4 matshbox volt ott? ha Önben van egy kis lelkiismeret, bocsánatot kér a Kollonics családtól, és lemond!
    Maga egy sátán!

  28. kerics szerint:

    „A világ valamennyi nagy sajtóorgánuma megemlékezik a kedden tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenusról. Kolonics György 36 évet élt.
    Kolonics Györgyöt nemcsak itthon, szerte a világban is gyászolják. A nagy nemzetközi internetes portálok egyaránt vezető hírben emlékeznek meg a kétszeres olimpiai bajnok, tizenötszörös világbajnok, háromszoros Európa-bajnok haláláról.
    A sportlapok – többek között a Sports Illustrated – a magyar sport egyik legnagyobb alakjának, élő legendájának titulálják a 36 évesen elhunyt klasszist, aki pályafutása csúcsán távozott el.
    Az olyan napilapok és tévétársaságok is vezető hírként írnak a tragédiáról, mint a USA Today, a Houston Chronicle, a West Australian, az ABC News, az NBC és a Fox.
    Európában is nagy visszhangot váltott ki Kolonics halála: több lap – köztük a tekintélyes olasz Gazzetta dello Sport, illetve a német Bild – megszólaltatja Baráth Etele szövetségi elnököt és Ganczer Gábor sajtófőnököt.
    A német lap megemlíti, az olimpiák magyar hőse volt Kolonics, akinek halálhíre a rajt előtt alig több mint három héttel sokkolta a sportvilágot.
    Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Ausztriában és Spanyolországban különösen nagy terjedelemben foglalkoznak a történtekkel, nem ritka, hogy nemzeti hősnek titulálják Kolonicsot.
    A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség internetes honlapja Kolonics emberi és sportolói méltatása mellett kiemeli, az egész sportvilág számára tragédia, ami történt.”
    (http://sportgeza.hu)

  29. Juli szerint:

    Nekem nagyon tetszik a polgármester sajtóközleménye. Külön kiemelte, hogy Koló “mindent megtett … a Kis-Duna természeti értékeinek védelméért”. Valóban, és ezért örök hálánk neki, de amit érte kapott ő is, meg a többi kajakos/kenus, azt nem tették ki az ablakba. A végén még attól kellett tartaniuk, hogy az a kevéske kis támogatás is úszik, amit addig kaptak. Ennyit a polgármester természet- és sportszeretetéről.
    Ennek további példájába számtalanszor belebotlottunk, gondoljunk csak a Kis-Dunapart és Észak-Csepel kiárusítására, a Csepel SC olcsón eladhatóságig züllesztésére.
    Az egészségügy melletti elkötelezettségükről meg mi sem árul el többet, mint a Csepeli Kórház bezáratása és a mentőautók életmentő felszereléssel való ellátásának a megtagadása.
    Ne csak a Horváth úr, de Tóth Miska is és az egész csepeli többségi képviselőfrakció szégyellje magát erősen. Ha még tudják, hogy kell…

  30. miska72 szerint:

    Kedves kerics
    Az én szellemi színvonalammal NINCS semmi baj! De te még ülhetsz a vádolttak padján a Csepeli Önkormányzattal, az Építés Felügyelettel az Igazsáágügyi szakértőkkel, Ügyészekkel, és rendőrökkel eggyütt! Csatlakozhatsz a gazemberekhez! HAMIS adatok alapján vagyok feljelentve! Ha elolvasnád az aktákat kiderülne számodra is, ki a szellemi fogyatékos! Itt Önkormányzati maffia van! BIZONYÍTÉKAIM vannak!

  31. miska72 szerint:

    Ki a felelős a tragédiáért? Miért nem csepelről ment a mentő? Miért nem indítottak érte mentőhelikoptert? Miért csak a rendőr járőr telefon bejelentésére indítottak mentőt? KI EZÉRT A FELELŐS?
    Miért nem láttátok el GYURIT?

  32. Politikamentesen szerint:

    Őszinte részvéttel adózom Kolonics Gyuri emléke előtt. Nagyszerű EMBER és SPORTEMBER volt, így csupa nagybetűvel.
    Javaslom, tegyünk érte, hogy a csepeli kajak-kenu telep felvehesse Kolonics Gyuri nevét, így is megőrizve őt az utókornak!

  33. morzsi szerint:

    Őszinte részvétem a gyászoló családnak!

  34. miska72 szerint:

    Tisztelt Politikamentesen

    Elöb ahoz meg kel menteni a Csepeli kajak-kenu telepet.
    Ezt is be akarják zárni. Nem hallottad?

  35. Hamu szerint:

    Tisztelt Egészségügyért felelős Alpolgármester Úr!
    A Dunaparton lakom, a családommal!
    A biztonságunkért aggodunk! Talán a gyász természetéből is adódik, hogy az ember először saját magára, szeretteire gondol!
    Az eset itt történt a környéken! Nem Gyuri emlékét szeretné itt megsérteni senki, csak aggódunk magunk miatt, illetve a tehetetlen düh hozza az indulatokat!
    Ha itt élne, Önben is ez fogalmazódna meg először! Vajon hozzánk sem érnének ide, ha baj lenne?
    Mi levonjuk a konzekvenciát! Őn?

  36. Gabike szerint:

    Utálom a csepel infot, mert meghazuttolta önmagát,amikor eltüntetett egy provokatív hozzászólást, amit én még olvastam.
    Azért is utálom, hogy bár milyen negatív esemény fordul elő, mindig a kormány hibás.
    Minden istenverte tragédiját a kormány nyakába akarnak verni. Pedig a számomra igen nagyra tisztelt /20 éve/Kolo halálát is a csepeli az info állandó hozzászolói, lakosok, a kormányra ill az önkormányzatra fogják.
    De a nagy gyász és együtt étzés mellett, rögtön jön a saját sérelem. Mikor leszünk képesek, csak saját magáért, a saját nagyságáért tisztelni valakit, a rohadt politika belekeverése nélkül. Igen én is tudom, hogy egy remek sportoló halálára volt szükség ahhoz, hogy alapvető életmentő feltételeket biztosítsanak élsportolóinknak. Sajnos ez kellett hozzá!
    DE ez nem jobb vagy bal kérdése, mivel a a “nagy sport ember” sem vezette be a defibrillátort, pedig volt rá 4 éve.

  37. infósferi szerint:

    Tisztelt hölgyem/uram! Az nem pártpolitikai, hanem erkölcsi kérdés, hogy felavatok egy mentőállomást és elhallgatom, hogy félig kész, mégis kitüntetem a fél falut. Ön és társai szerint ma nem szabad semmit észrevételezni, mert a selejt bírálata is politika. Az meg fel sem merül egyetlen elkötelezett pártharcosban, hogy a jelen gondok felvetése és az OV imádat nem ugyanaz. Ha neki fizetem az adóm és elégedetlen leszek vele, majd akkor arról írok megfelelő fórumokon.

  38. Wass Albert barátja szerint:

    Kedves Gabike!
    Ön egy igazi mazohista. Utálja a csepel.info-t és mégis ezt olvassa, ide ír. Akkor Ön szerint ölbe tett kézzel kéne ülni és m inden kritika nélkül kéne figyelni az országos és kerületi vezető politikusok dilettantizmusát? Bár más téma, de Ön szerint elfogadható, amit a Tóth féle önkormányzat tesz a csepeli polgárokkal? Szándékosan elgáncsol, minden olyan ellenzéki kezdeményezést, amelyek a csepeli emberek érdekeit szolgálnák. Gondoljon a helyi népszavazási kezdeményezésre. Természetesen Kolót én is megrendülve gyászolom, de ez nem fordulhat elő többet egyetlen egy sportolóval és egyetlen egy állampolgárral sem. Még, hogy 15 percen belül oda kell érnie a mentőnek? Felháborító!!!

  39. jani szerint:

    Kedves LB !
    2010 nagyon messze van addig sok kedves csepeli kerülhet olyan helyzetbe, hogy MENTENI kell !
    Nem szeretném – legyen az bárki is- azért halna meg, mert a mentőben nem volt életmentő felszerelés!!
    KOLÓ tragikus halála kellet ahhoz, hogy kiderüljön nincsenek a mentök mind felszerelve – 2008-ban elvárható módon – életmentésre alkalmas készülékekkel.
    Változatlanul az a véleményem azonnali intézkedésre van szükség !!!!!!
    FEL KELL SZERELNI AZ ÖSSZES MENTŐT !!!!
    Aki ebben illetékes azonnal intézkedjen. !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Tóth Mihály polgármester felelőssége innentől kezdve ha valami hasonló tragédia történik !

Itt lehet hozzászólni !