Őrjöngő nyugati véleményformálók – Az EU balliberálisai szankciókat követelnek

Az MSZP uniós képviselői nem védték meg hazájukat – Martonyi János visszautasítja a politikai vádakat

MTI, Magyar Hírlap, Mno.hu, Csepel.info

Ulrike Lunacek szankciókat követel. Olyat is számon kért, ami hazájában sincs
(Fotó: Reuters – Heinz-peter Bader)

Uniós szankciókat követelnek Magyarország ellen az európai liberálisok, Budapest elleni fellépésre biztat az Európai Szocialista Párt. A Daniel Cohn-Bendit vezette uniós zöldek pedig egyenesen felfüggesztetnék hazánk szavazati jogát az Európai Unióban.

Martonyi János viszont kijelentette: tisztán politikai megfontolások által motivált sommás ítélet, hogy hazánk totalitárius (vagyis a Rákosi Mátyás-féle vagy a Tanácsköztársasághoz  hasonló) állammá vált volna.

Az Európai Parlament zöldfrakciója kezdeményezi, hogy az EU indítson eljárást Magyarország ellen az Európai Unió alapvető értékeinek megsértése miatt – közölte szerdán Bécsben a Zöldek/Európai Szabad Szövetség külpolitikai szóvivője. Ulrike Lunacek javaslatának következményeként felfüggeszthetnék Magyarország szavazati jogát az Európai Unióban, illetve leállíthatnák az EU-támogatások folyósítását.

Az osztrák politikus maga is elismerte, hogy még csak a javaslat napirendre tűzésére is elenyésző esély van, ám szerinte már önmagában a téma felvetése csapást jelenthetne a „de facto autoriter állammá vált” Magyarországra.

Egy korábbi balsikerű akció képe – Daneil Cohn-Bendit itt épp a kormánypárti Magyar Nemzetet félti a magyar kormánytól

Szankciókat követelt Magyarországgal szemben tegnap Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője is. Az Európai Szocialista Párt szófiai kongresszusán is a Magyarország elleni uniós lépésekre biztattak.

Az MSZP uniós képviselői nem kívántak reagálni az esetleges, hazájuk ellen irányuló szankciókra. A magyar néppárti képviselőcsoport határozottan visszautasította az alaptalan és kettős mércén alapuló vádakat. A zöldek támadásának egyébként pikantériája, hogy azt az az Ulrike Lunacek osztrák képviselő jelentette be, aki az alaptörvénnyel kapcsolatos júniusi európai parlamenti vitában nyilvánosan megszégyenült.

A vitában ugyanis az osztrák politikus a magyarországi zöldombudsmani rendszer átalakítása miatt fogalmazott meg súlyos kritikát. A zöld-EP-képviselő azonban kétszeri rákérdezést követően kénytelen volt bevallani: olyat kér számon a magyar alkotmányon, ami saját országában nem létezik.

Közben az Európai Bizottság felszólította a magyar kormányt, hogy ugyanolyan gyorsan és hatékonyan biztosítsa a médiatörvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági döntés tiszteletben tartását, mint ahogyan tavaly az uniós javaslattevő-végrehajtó testületnek az EU-joggal kapcsolatban tett felvetéseire reagált. A Bruxinfo úgy értesült, hogy több, Magyarországot érintő ügyben is döntést hozhat jövő szerdai ülésén az Európai Bizottság. A bizottságnál már négy dosszié gyűlt össze.

Ezek: az Olli Rehn reszortjának számító jegybanktörvény és a hazánkkal szemben folyó deficiteljárás következő állomása (a deficiteljárás még a balliberális kormányok alatt, 2004-ben indult hazánk ellen), a Viviane Reding állampolgársági jogi biztos által figyelemmel kísért ügyek a bírák nyugdíjazásától kezdve az adatvédelmi ombudsman hivatalának megszűnéséig, végül pedig a tárgyalások esetleges megkezdése a Magyarország által az IMF-től és az EU-tól kért elővigyázatossági hitelmegállapodásról.

Az MSZP barátja

Az Európai Szocialista Párt támogatásáról biztosította a magyar ellenzéket. Szergej Sztanisev ügyvezető elnök méltatta „az MSZP-t vezető Mesterházy Attila szerepvállalását, amellyel hozzájárul egy koalíció felépítéséhez a demokrácia érdekében”. A magyar demokráciáért az a Szergej Sztanisev aggódik, akinek édesapja a Bolgár Kommunista Párt KB-titkára volt, ő maga csak 1996-ban mondott le szovjet, illetve orosz állampolgárságáról.

Szergej Sztanisev

Kormányfősége – 2005–2009 – után büntetőeljárást indítottak vele szemben, mivel miniszterelnöksége idején jelentéseket tüntetett el. Az iratok között titkos NATO-dokumentumok és egy nemzetbiztonsági jelentés volt a szervezett bűnözésről, valamint a kormányzati korrupcióról. Ma ő az európai szocialisták ügyvezető elnöke. (MH)

Berlinben kivárnak

A német kormány üdvözli az Európai Bizottságnak az új magyar alkotmánnyal kapcsolatos vizsgálatát, és bevárja a vizsgálat eredményét – mondta Georg Streitner helyettes szóvivő tegnap Berlinben, a kormány sajtótájékoztatóján. Arra az újságírói kérdésre, hogy aggódik-e a német kormány a demokráciáért az új magyar alkotmány hatálybalépése miatt, Streitner kifejtette: a német kormány szerint a kétharmados parlamenti többség gyakorlása során a magyar kormánynak mértéktartást és fokozott érzékenységet kell tanúsítania az alapjogok és az európai értékek iránt. Kiemelte: az új alkotmánynak a mindennapi gyakorlatban segítenie kell az „árkok áthidalását”, és biztosítania kell, hogy „a kisebbségeket semmiféle megkülönböztetés ne érje”. (MTI)

Schöpflin: Kevés a szimpátia

Csillapodott kissé a kedden csúcsra járatott, Magyarországot érintő sajtóérdeklődés: az operaház előtti tüntetés visszhangja már keveseket érdekelt. A kivételek között volt a BBC, amelynek 4-es rádiója szerdán tovább elemezte az ellenzéki demonstrációt. A Kónya Péter szavaival felütött összeállításban a brit közszolgálati hírforrás tudósítója, Nick Thorpe a volt SZDSZ-es parlamenti képviselőt, Hack Pétert is megszólaltatta. A jogász úgy vélekedett, „a demokrácia »gyümölcseit« nézve, hazánk a legcsalódottabb ország Kelet-Európában”. Hozzátette, ő is egyetért a demokratikus intézmények megújításával, de csak úgy, ha nem sérül a fékek és ellensúlyok rendszere.

Thorpe másik interjúalanya Schöpflin György volt. A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy látta: a nemzetközi kritikák miatt „Brüsszelben egyre kevesebb szimpátia él Magyarország iránt”. A tudósító arra hívta fel a figyelmet, hogy „amíg a kormányoldal és az ellenzéke azon vitatkozik, hogy ki az igazi demokrata”, addig – a válságot felhasználva – a Jobbik népszerűsége egyre emelkedik. (VSZ)

Kovács: Szükséges lépések

„Még békés és normális időben is kívánatos néha, hogy frissítsük vagy teljesen újraindítsuk a rendszert, amelyben élünk. Válság idején ez szükségessé válik” – írta Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár a The Wall Street Journal amerikai üzleti napilap európai kiadásának szerdai számában. A politikus emlékeztetett: az új alkotmány hatályba lépése előtt elfogadott több új törvény vitát váltott ki. „A bírálók ezeket az intézkedéseket a hatalom megragadásának állítják be, ami – függetlenül attól, hogy hasonló struktúrák és felügyeletek léteznek az EU más országaiban is – a lényeg tökéletes félreértése.”

Kovács Zoltán szerint az intézkedések célja az előző kormány által hátrahagyott zűrzavar eltakarítása, valamint annak megakadályozása, hogy ilyesmi ismét előfordulhasson. „Miként Európa-szerte más kormányok, egyszerűen a nemzeti érdekünknek megfelelően járunk el, sürgősen, hogy biztosítsuk állampolgáraink gazdasági jövőjét a válság pillanatában. Ez kemény döntéseket jelent, ahogy minden EU-tagállamban. A félmegoldás itt kevés” – írta. (MH)

MH összeállítás

magyarhirlap.hu

Martonyi: Ez abszurdum!

A magyar kormány kész mindent megvitatni az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal – erősítette meg Martonyi János külügyminiszter a Le Figaro című francia lapnak, ugyanakkor visszautasított minden vádat, amely szerint a kormány lépései korlátoznák a demokráciát Magyarországon.

Martonyi visszautasítja a vádakat

A konzervatív újság honlapjára péntek este felkerült interjúban a magyar diplomácia vezetője meggyőződését fejezte ki, hogy az EU-val és az IMF-fel folytatott tárgyalások „nem fognak kudarcot vallani”. „Mindig kész vagyok baráti konzultációkra. Amit nem tudok elfogadni, az az európai értékek iránti mély elkötelezettségünk kétségbe vonása” – mondta Martonyi János, Alain Juppé francia külügyminiszter Magyarország „problémás” helyzetére figyelmeztető minapi nyilatkozatára reagálva.

Martonyi szerint „különbséget kell tenni egy konkrét kérdésben gyakorolt bírálat és azok között az időnként tisztán politikai megfontolások által motivált sommás ítéletek között, melyek szerint »Magyarország lebontja a demokráciát«, vagy hogy »Magyarország totalitárius állammá válik«. Ez elfogadhatatlan” – teszi hozzá. Egyúttal védelmébe vette Orbán Viktor miniszterelnököt, akinek demokratikus elkötelezettségét szerinte „nem szabad kétségbe vonni”, s akit – mint mondta – „diktátornak minősíteni is teljesen abszurd, igazságtalan és rossz ízlésre vall”.

A lap – a magyar alkotmány megváltoztatása, „a sajtó elnémítása”, illetve a magánnyugdíjpénztárak államosítása kapcsán feltett kérdések után – azt is megkérdezte Martonyitól, milyen engedményeket hajlandó tenni a magyar kormány az Európai Uniónak. A külügyminiszter szerint a kormány kész mindent megvitatni, „például a leggyakrabban említett problémát, a nemzeti bankról hozott törvény ügyét is”. A jegybanki alelnökök számának háromra emelése azonban szerinte nem kérdőjelezi meg a jegybank függetlenségét.

Martonyi János a lap kérdésére válaszolva cáfolta, hogy Orbán Viktor Brüsszelt a KGST-korszakbeli Moszkvához hasonlította volna, s hogy felmerült volna az ország EU-ból való kilépése. „Semmiképpen sem. (Orbán Viktornak) elég erős a meggyőződése az európai integrációt illetően. Ha erről nem lennék meggyőződve, nem lennék a külügyminisztere” – mondja. A Le Figarónak arra a kérdésére, mit tenne Magyarország a talpon maradás érdekében, ha az IMF-fel és az unióval folytatott tárgyalások kudarcot vallanának, Martonyi azt válaszolta: „nem fognak kudarcot vallani”. „Nem állítom, hogy készek vagyunk mindenre; amit mondok, az az, hogy minden megtárgyalható. Kezdjünk hozzá a lehető leghamarabb!” – mondta.

mno.hu

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter január 11-én utazik Washingtonba a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó informális egyeztetések okán. Fellegi kijelentette azt is: Magyarország gyors megállapodásra törekszik – teszi hozzá tudósításához a Magyar Nemzet Online.

149 hozzászólás “Őrjöngő nyugati véleményformálók – Az EU balliberálisai szankciókat követelnek” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    Német és osztrák lapok véleménye:
    http://index.hu/belfold/2012/01/07/nemet_osztrak_lapok/

    Die Welt: Semmi pénzt Orbán Viktornak, Orbán Viktor arcátlanul pimasz.

    Berliner Zeitung: Magyarországnak van egy drámai problémája, Orbán Viktornak hívják. Az EU-nak nem szabad Magyarországot tovább támogatnia európai adófizetőktől származó pénzzel.

    Frankfurter Allgemeine Zeitung: befektetők attól tartanak, hogy a “magyarországi bizalmi válság” hatása átterjedhet Ausztriára

    Der Tagesspiegel: A magyar politika eljátssza a hitelét. “a rendkívüli mértékben emelkedő állampapír-hozamok miatt a kelet-európai ország gyakorlatilag kiszorult a tőkepiacról”, és gyors segítség nélkül hamarosan csődveszélybe kerülhet.

    Der Spiegel: Most “a demokratikus alapjogok kiüresítéséről van szó – Orbán ismét kóstolgatja az EU-t és sértegeti az Európai Bizottságot (EB)”

    Die Presse: A konzervatív napilap cikkében úgy fogalmaz, hogy Magyarország sürgősen az IMF és az EU “tőkeinjekciójára” szorul. Felidézte, hogy a forint árfolyama mélypontra zuhant, egyidejűleg az államkötvények törlesztéskockázati árazása csúcsot ért el. A lap meglátása szerint Orbán Viktor “makacsul kitart”.

    Der Standard: november és december vége között mintegy kétszeresére, 94 ezerre nőtt azoknak az ügyfeleknek a száma, akik éltek a végtörlesztés lehetőségével, és további mintegy kétszázezer szándéknyilatkozat érkezett. Kitért arra is, hogy a bankoknak a devizahitelek rögzített átváltási árfolyama és a piaci árfolyam közötti különbségből eredő költsége 174 milliárd forint volt a már teljesített végtörlesztések esetében. Emellett a forint árfolyamának mélypontra zuhanása is fájdalmas hatással lehet a bankokra.

  2. Gordon szerint:

    Hüm.hüm.

  3. Tóth Mária szerint:

    Ahol gyarmat van, ott gyarmat van, és punktum! Vegye tudomásul a magyar Nép!

  4. Tóth Mária szerint:

    Szép kilátások várnak ránk a mocskos ballibsi megmozdulások/felszólalások miatt!

    Talán a jobb-oldalnak is tűnteni kellene, hogy lássák, a kormány nincsen egyedül?!

  5. Gordon szerint:

    Érdemes megfontolni.

  6. hajós szerint:

    Elég volt (Mihancsik Zsófia írása)

    Megmondom, milyen lépéseket kell tenni ahhoz, hogy az emberek lassan két évnyi gátlástalan állami lopás és hatalmi visszaélési sorozat után elhiggyék, hogy a bankbetétjüket nem fogják lenyúlni.

    Az országgyűlés megfelelő számú képviselője nyújtson be bizalmatlansági indítványt Orbán ellen, és az országgyűlés a megfelelő többséggel fogadja el. Ez az egyetlen, nem forradalmi, nem utcai, nem erőszakos módja annak, hogy megszűnjön ez az elképesztő, egyszerre sírnivaló és nevetséges állapot, hogy egy olyan ember és hasonló csatolt alkatrészei vezetik Magyarországot, akik minden intézkedésükkel, mondatukkal, gesztusukkal, egész magatartásukkal kint és bent csak ártani tudnak ennek az országnak, és minden megmozdulásukkal azt bizonyítják, hogy tragikus mértékben alkalmatlanok nem egy tízmilliós állampolgári közösség, hanem egy 37 százalékos evás Bt. vezetésére is.

    folytatás itt:
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=110981:eleg-volt&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79

  7. Gordon szerint:

    “két évnyi gátlástalan állami lopás”

    ÖÖÖÖ…. akkor most tényleg soroljam?… Hagyó, Hunvald, Deme Gábor….

    Miről beszélünk?

  8. Gordon szerint:

    Ebben a Galamusban nyomul Cserni János is?

  9. Gordon szerint:

    Vicces. 🙂

  10. hajós szerint:

    Gordon: ők tőlem nem loptak semmit, ti viszont konkrétan elszedtétek több mint kétmillió forintomat, törvényesített rablással.

  11. Gordon szerint:

    Tőled nem???

    És veled? 😀

  12. ebihal szerint:

    A cikk a tárgyilagosság és realitás teljes hiányát tükrözi, és erre tényleg igaz az
    erőszakos véleményformálás kísérlete.
    Ezek a jogos vagy jogtalan /mindenkinek ízlése szerint/ támadások, nem Magyarorszá-
    got, hanem annak kormányát célozzák. Számon kérni a szociktól, hogy miért nem védték meg Orbánt, kissé nevetséges.
    Sajnos ott tartunk, hogy mértékadó konzervatív személyek, újságok szintén értetle-
    nül állnak a kormány ténykedése előtt.Ezt nem lehet másra kenni!

  13. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tudnia kell, hogy szinte az összes felforgató jellegű, -amelyek a haza árulása kategóriát súrolja- információnak döntő részét bentről küldte ki, -a hatalmat elveszteni képtelen- bukott rezsim, a munka definícióját sem ismerő, léhűtő munkakerülők pajtásaival egyetemben. Ez utóbbiról tudni kell, hogy az Unióban, a külföldi sajtóban, saját magukkal is szemben mennek, amellyel már kivívták a közröhej kategóriáját alkotók csoportját, táborát. Akinek meg nem édes hazája -E HON- ELLEHET INNEN HÚZNI, DE MIELŐBB! Próbáljon meg, bárhol nyugaton lázítani, felbujtani saját országának hatalma ellen, akkor majd megismerheti a valódi “sűrített marxizmus ideológiáját!” Netán egy kis ólommal vegyítve, satnya, sehova sem tartózó ülepének feldíszítését is!

  14. Jeniszej. szerint:

    Ez előre látható volt, hogy a hazaárulók tovább mocskolódnak. „Lámpavasra az árulókkal!”
    A nyugati bankvilág gazdasági terrorhadjáratot hirdet kis hazánk ellen.
    Amerika oktat bennünket? A demokráciára? – ahol a négerek talán még ma is gettókban, nyomortanyákon élnek.
    Kellett nekünk egy jól élhető világ után egy ilyen döglődő kapitalizmus. Nem is értem miért kell nekünk ezekhez a magyarok ellen forduló pénzügyi hadjáratot hirdető, büntetéseket kilátásba helyező szar világhoz dörgölődnünk.
    Kikapartuk nekik a gesztenyét, – Németországnak. Hálából elintézik majd, hogy mehetnek a magyarok a dutyiba, ha továbbra sem hódolunk meg a gazdaságunk elleni terrorhadjáratot hirdető kommunista balos libsiknek.
    🙁

  15. hajós szerint:

    Gordon, amúgy tanulj meg szöveget értelmezni: Állami lopás: amikor az állam lop (ezt csináljátok ti), nem amikor az államtól lop egy politikus.

  16. hajós szerint:

    persze, az összes külföldi lap összes cikkét az mszp írja, magától értetődik, ki más írná.

  17. szigetország szerint:

    Kedves hajós!

    Kérném szépen a külföldi lapok eredeti szövegét (vagy legalább egy részét) idemásolni, hogy meggyőződjünk a szövegek hitelességéről. Ellkenkező esetben azt feltételezem, hogy a magyar lapokból szemezgettél…

    Én ugyanis mást is olvastam külföldi lapokban, ezeket hamarosan közlöm.

  18. hajós szerint:

    szigetország!
    Az Index-cikkben be van linkelve az összes, nézd meg magad.

  19. grün szerint:

    szigetország!
    Pár soros önéletrajzot esetleg ,ha kaphatnánk a záltalad ígért újságcikkek szerzőiről!
    Különös tekintettel nemi irányultságukra!
    Mert egy egészséges magyar zember ilyesmire is ad és nem hisz buziknak! ))) 🙂 (((
    De azért ollóztam Neked!
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=508174

  20. GONDOLKODÓ! szerint:

    ERRE VAN, LESZ SZÜKSÉGÜNK???!!!

    “A pénz kizárólagos hatalmához, az uralkodásra törekvés modern szemlélete az államot vásárolja fel, a pénz ügyét szolgáló politikai képviselet megteremtése érdekében. Megvásárol politikusokat, pártokat, használja őket vagy egymásnak uszítja, esetenként média útján ellehetetleníti a közösségi önvédelem kiemelkedő képviselőit. Ha az állam gyenge vagy nincs elégséges számú szövetségese, akkor a pénzhatalom bevásárolja magát a politikai hatalomba. A pénzbirodalom épít a gyengeségre, és arra az új gondolkodásmódra, hogy az emberek sorsuk javítására egyre kevésbé ismernek közös menekülési utakat, hanem ki-ki egyéni és csak a saját sorsát megváltó megoldásokban gondolkodik. Ennek folyományaként elszaporodnak a közvagyont fosztogató hivatali emberek, akik már kizárólag csak a saját túlélésük érdekében „dolgoznak”, s rombolják le a közösségi felemelkedésbe vetett hit erőfeszítéseit.

    (Hajrá hajós, innentől Öné a pálya, fojtassa tobzódásait, toborzását!!!)

    A pénzbirodalom leghatékonyabb közege a szegénység és a nyomorúság. Ilyen közegben néhány forintért is lehet szolgálót, hivatalos gyűlölködőt vagy közreműködőt találni, s az egymásra uszított emberek még egymás féken tartását is szívesen elvállalják. Élni muszáj. A jelenségre kétféle módon lehet választ adni: vagy közösségépítéssel és kulturális megújulással, vagy az egymás elleni kíméletlen küzdelemmel.”

  21. hajós szerint:

    Gondolkodó, mi ez a zagyvaság, honnét másoltad?

  22. Perspektíva? szerint:

    T. hajós!
    Tőlem másfél milliárdot, (csak nem ezek, kreáció révén) mégis itt vagyok, gyűlölködés, gonoszkodás, nélkül. Hála a jó Istennek!

  23. szigetország szerint:

    Az alábbi cikk a BBC honlapján jelent meg tegnap, szerzője Robert Peston gazdasági elemző. A cikk arról szól, hogy Magyarország inkább elszenvedője az eurózóna válságának, s csak kisebb részben okolható érte az ország gazdaságpolitikája.

    A cikk címe: Magyarország veszélyes függősége az eurozónához tartozó bankoktól

    (Hungary’s dangerous dependence on eurozone banks)

    A cikk így kezdődik (saját fordításomban):

    “A magyarországi pénzügyi válság figyelmeztetés, hogy az eurozóna adósságválsága valójában miért jelenti a világ adósságválságát. Magyarország nem tagja az eurozónának, de gazdasági gondjai csak részben magyarázhatók saját intézkedéseivel, helyzetét igazán az eurozónához tartozó bankok gyengesége és az eurozóna befektőinek idegessége súlyosbítja.”

    Az eredeti szöveg:

    “The financial crisis in Hungary is a warning of why the eurozone’s debt crisis is the world’s debt crisis. Hungary is not a member of the eurozone, but economic woes partly of its own making have been seriously exacerbated by the weakness of the eurozone’s banks and the anxieties of eurozone investors.”

    A cikk folytatódik…

  24. grün szerint:

    A hét amikor felmostuk magunkkal a padló!
    http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/07/hig/

  25. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nem szabad a provokációnak felülni! A birodalom játéka, hogy belső polgári engedetlenséget, kormányválságot szítson. A sátánnak fő fegyvere a provokáció, ennek révén lázadást szítson, esetleg polgárháborút, hogy koncepciójuk révén megbuktassák a kormányt, a Miniszterelnök urat. Nem szabad a kesztyűt felvennünk, higgadt és józan állampolgári fegyelemre van szükség. Gondoljunk a tavasszal “lebonyolított” egyiptomi és más forradalmakra! A rendezőknek semmi sem drága, hiszen a tőlünk és másoktól pénzszivattyú módján elvett anyagi forrásokból játsszák, számunkra nem éppen tetszetős játékukat!

  26. szigetország szerint:

    A BBC cikke így folytatódik:

    “A (világban) a feltörekvő gazdaságok a legsérülékenyebbek, különösen a feltörekvő európai gazdaságok — s nem kimondottan Magyarország –, mivel az eurozónához tartozó bankok, főként az osztrák, francia, német és olasz bankok a felelősek az Európa perifirájának nyújtott kölcsönök 80 százalékáért.”

    “Most vulnerable are the emerging economies, especially the emerging European economies – and not just Hungary – because eurozone banks, especially Austrian, French, German and Italian banks, are responsible for 80% of these loans to the European periphery.”

  27. lb szerint:

    Hogy is mondta Kovácsné Kósa Magda?
    “Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani!”

  28. "?!" szerint:

    “Gordon”!
    Tüntessünk, hogy lássák az ellenségeink, hogy a kormány nincs egyedül.

    Legyenek ezek a jelszavaink:

    – Le az Őrjöngő nyugati véleményformálókkal!

    – Bojkottáljuk az EU balliberálisait aki szankciókat követelnek Magyarország ellen!

    – Sallert és kokit az IMF-nek, Barrosonak és Clintonnénak!

    – Támogatjuk a Magyar Kormányt abban, hogy pénzügyi és gazdasági blokád alá vonja az Európai Uniót és az Egyesült Államokat!

    – Pártállástól függetlenül börtönbe az országnak azokkal a belső ellenségeivel, akik a tevékenységükkel kárt okoznak az ország gazdaságának és ország lakosságának!

    Fontold meg “Gordon”!
    Tóth Máriával Ti ketten lehettek a zászlóvivők.
    Biztos, hogy Csepelről is több mint egy tucat ember részt venne egy ilyen tüntetésen!

    Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! Üsd a kontyost! Stb.

  29. hajós szerint:

    Gondolkodó! Mi ez a sátános duma? Megbuggyantál, vagy valami vallási fundamentalista vagy?

  30. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tudomásom szerint civil szervezet mozgásba hozta önmagát, s a közeljövőben szervezésre kerül országosan, a kormány melletti tüntetés. Erre a várható tüntetésre, milliós nagyságrendben. Érzékeltetve, s tudomására hozva a belföldi és a külföldi hálózatban működőek részére is!!!

  31. szigetország szerint:

    A BBC cikkéből:

    “…ami Magyarországon történik önmagában nem nagy dolog, kivéve persze a magyarokat, akiknek jelen pillantban ez okozza a legnagyobb fejtörést. De a jelenség arra mutat rá, hogy (az Európai Unióban) nem sikerült megtalálni egy átfogó, mindenre kiterjedő megoldást az eurozóna válságára, s emiatt történnek a súlyos krízisek szerte a világban.”

    “…what is happening in Hungary isn’t a big deal in itself – except of course for Hungarians, for whom it is the biggest deal of all right now. But it shows that failure to find a comprehensive, once-and-for-all solution for the eurozone will cause all sorts of serious accidents all over the world”

  32. lb szerint:

    Egy vélemény, finoman …

    Térdre imához, Viktor!


    Egyszer tényleg meséld majd el kedves Viktor, milyen érzés volt napokkal/hetekkel a bukásod előtt lenni. Álmodtál Gyurcsánnyal? Markolta a töködet a 2009-es kormányváltás és a Berlusconi bukás rémképe a jéghideg kezével? Belesírtál a párnába éjjel? Mikor esett le, hogy a kullancsokon kívül senki veled, de mindeni ellened? Figyelted a hűbéresek testbeszédét?Érezted a félelmük semmivel össze nem téveszthető szagát? Láttad tikkelni a szemüket és remegni a kezüket egyezkedés közben? Ők a kép tanúsága szerint már régen tudják, amit te lehet még mindig nem: közel a nap mikor vagy lemondasz, vagy az emberek arcába mondod: elkúrtam, nem kicsit, nagyon. Mindkettő a bukásodat jelenti. Eljött az idő:
    – Térdre, imához!

    http://varanus.blog.hu/2012/01/07/terdre_imahoz_viktor

    … és ugyanez kissé erősebben:

    Csá, Vityesz!

    Egyértelműen irány(vonal)váltásnak kell jönnie és ez már csak személycseréken keresztül lehetséges. Tegnap még lett volna más alternatíva, ma már nincs. Illetve van még egy forgatókönyv: Orbán a falnak viszi az országot – viszont ez nemcsak hazánk kinullázását jelentené, hanem a Fidesz teljes megsemmisülését is. És ez itt a megoldás kulcsa. Bár tudjuk, hogy nem Fidesznek van Orbánja, hanem Viktornak van pártja, azért ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az a több (tíz)ezer egzisztencia, amelyik a párt csöcsein él, majd szó nélkül végignézi, hogy Orbán romba dönti őket?! Tetszenek emlékezni arra az aprócska momentumra, mikor az „LMP láncos akciója” alkalmával Kósa a feleségével sétált ki a Parlamentből és néhány tüntető pár méterről „Hazaáruló, hazaáruló” skandálásba kezdett? Szemtől-szembe. Szép! Debrecen üdvöskéjével ez megtörténhet? Az ember, akinek neve három éve még, mint esetleges miniszterelnök-jelölt merült fel, nem mehet ki az utcára a nejével, mert leköpik? Ki az az eszement, aki a főnöke miatt hajlandó lesz ezt hosszútávon benyelni? Bár az eset csak szimbolikus, de mégis jól mutatja, hogy a Fidesz számára már tarthatatlanul terhes Orbán személye. Hogy az „Operabálról” ne is tegyünk említést, ugye. Tízezrek tüntetnek Orbán ellen? Ráadásul nem a kukaborogató ultrák spontán akciójáról beszélünk, hanem a gondolkodó(bb) réteg teljesen kulturált megmozdulásáról. Ne legyenek illúzióink, a párt elitje a süllyedő hajóból gondolkodás nélkül fogja kivágni a ballasztot. Ja, és a nehezék neve: Orbán Viktor. Ha ezt a válságot a Fidesz túl akarja élni, meg kell szabadulnia vezérétől. Márpedig a kór iszonyatosan gyorsan terjed, nincs idő a teketóriázni. Hogy ki jön helyette? Gyakorlatilag mindegy is.

    http://pilu.blog.hu/2012/01/06/csa_vityesz

    Hogy igazuk van-e, nem tudom, az idő majd eldönti.
    De azon azért a Fidesz erős embereinek el kell(ene) gondolkozniuk, hogy az idő vajon kinek dolgozik?

  33. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Nem vagy az, akinek hittelek,
    Nem vagy az akinek véltelek.
    Csalódtam, de nem baj,
    Már nem is fáj, csak az időért
    a könnyekért, az átvirrasztott
    éjszakékért kár.

    Álmodunk, szépeket képzelünk.
    Álmodunk, s egyszer felébredünk.
    Bolondítunk, szép mesét,
    nagy csodát vár, mert az időért
    a könnyekért az átvirrasztott
    éjszakákért kár.

    Nincs erőm, érzem hogy elbukom,
    Nincs erőm, már-már meg alkuszom.
    És ekkor, régi álmom, újból kísért.
    Egyre visszajár, és újra vár,
    És nem volt kár a fájó könnyekért,
    És nem volt kár a fájó könnyekért,
    És nem volt kár a fájó könnyekért.

  34. robi szerint:

    “GONDOLKODÓ! szerint:
    2012. január 07., szombat – 18:12

    Tudomásom szerint civil szervezet mozgásba hozta önmagát, s a közeljövőben szervezésre kerül országosan, a kormány melletti tüntetés. ”

    CIVIL SZERVEZET?
    Ezt a mesét te beveszed, vagy csak szimplán hazudsz?

  35. lb szerint:

    És ez a kép, tényleg elég beszédes:

    http://kep.index.hu/1/0/260/2602/26021/2602132_163807a37d5bbbdc84a648e42205ec27_wm.jpg

    Fellegi Tamás kifelé néz az ablakon, Matolcsy György és Varga Mihály karbatett kézzel áll egymástól tisztes távolságra, Simor András mindenkinek háttal a kabátjával bíbelődik; senki nem néz a másikra és senki nem beszél senkivel – ezt a pillanatot örökítette meg az MTI fotósa a kormányfőnél péntek reggel tartott válságtanácskozás előtti percekből. A fotó arról árulkodik, hogy az év első hete nemcsak a magyar gazdaságban – a forint árfolyamában, az állampapírok hozamában, a csődkockázatban vagy épp a tőzsdeindexben – hagyott mély nyomokat, hanem az utolsó morzsáit is megsemmisítette a honi gazdaságpolitika irányítói közötti, már eddig is törékeny – hol kimondott, hol kimondatlan konfliktusokkal terhelt – összhangnak.

  36. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Ib.

    “Márpedig a kór iszonyatosan gyorsan terjed, nincs idő a teketóriázni. Hogy ki jön helyette? Gyakorlatilag mindegy is.”

    Lehet hogy Önnek mindegy, de a gyerekeink, unokáinknak semmi esetre sem!

  37. Zsonyo szerint:

    Nem cziki, hogy aki bírálja a kormányt arról, vagy annak felmenőiről azonnal kiderítik, hogy komcsi?
    Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy:
    Georg Streitner szépnagyapja Karl Marx volt.
    Alain Juppéről, hogy nagynénjének az apósa George Marse volt.
    Sárközi elnökről, hogy ükapja a vörös ezred katonája volt és Szamueli alatt szolgált.
    Angella Merkellről meg, hogy rejtegeti az FDJ ingét!
    De a Fidesz komcsijai mind jóemberek!
    Hagyjátok Abba!!!!

  38. "?!" szerint:

    Kedves “hajós”!

    Csakis a sátán lehet az aki drága miniszterelnökünk politikáját támadni meri, de majd megismerheti a sátán a sűrített marxizmus ideológiáját, egy kis ólommal vegyítve (mint célzott rá a nagy “GONDOLKODÓ!”).

  39. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. robi!
    Nem hallotta a mai híreket a rádiókban? Elkezdődött. Lehet, hogy a név, csupán névleges.
    Azt nem értem, hogy emberek ennyire nem gondolkodnak? Mi várhat reájuk? Tudom láncaikat veszíthetik, cserébe??????????, ha jól emlékszem ezzel az ideológiával éppen azok hülyítették a fél világot, ahova, most sokan igyekeznek!
    Mindezt írom pártoktól abszolúte, függetlenül, az emberiség érdekében.

  40. Paul szerint:

    Ezt hallgassátok meg,és lehet gondolkodni!!!!!!!!!!!

    http://youtu.be/MLL3b2RIxc4

  41. GONDOLKODÓ! szerint:

    Óhatatlanul eszembe jut!

    Az emberek manipulálása: Pilátus–>döntsön a NÉP: “ez esetben a súgó játék” ……. Barabás-Jézus, Barabás-Jézus……….döntött, de hogyan?????
    Hajrá………..

  42. "?!" szerint:

    Most kaptam hírt, hogy a “Saller & Koki” nevű civil szervezet fogja szervezni a kormány melletti óriási tüntetéseket az IMF kipaterolásához, továbbá az Európai Unió és az USA elleni pénzügyi és gazdasági bojkotthoz, valamint az IMF, az EU és az USA vezetői részére történő saller és koki osztáshoz.

    Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! Üsd a kontyost! Stb….

  43. grün szerint:

    szigetország!
    Rossz irányból közelíted meg a dolgokat!
    A fejlett demokráciák nem a magyar pénzügyi válság, hanem a magyar demokrácia lebontása miatt aggódnak!
    Hiszen ha megnézed a zállam adósságukat legalább olyan, ha nem szarabb helyzetben vannak a magukéhoz mint mi a sajátunkhoz!
    Ne keverjük a politikai válságot a gazdaságival!
    Az meg egy kicsit nagyképűnek tűnik, hogy:
    “A cikk így kezdődik (saját fordításomban)” 🙂
    Az Ők értelmezésükben esetleg?!
    Csak a Zalkotmány vagy a Médiák törvény fordítási és értelmezési vitáira gondolj!
    Rengeteg támadást megspórolt volna a Kormány és kapkodhatna fűhöz-fához, ha azt a tervezetet fogadják el amit Brüsszelnek kiküldtek! ))) 🙂 (((

  44. Paul szerint:

    És az előzmény ami ide vezetett!!

    http://youtu.be/AqzSmHkcdDE

  45. robi szerint:

    Gondolkodó!
    Nem kell a kenetes duma.

    Civil szervezetek mögé – pártállástól függetlenül – sok eseteben a gátlástalan, hazug politikusok próbálnak megbújni. A mese megkajálásához gratulálok.

  46. szigetország szerint:

    grün!

    Lehet, hogy félreértesz.

    A cikk megadott részeit magam fordítottam magyarra, de ott van az eredeti szöveg a hitelesség kedvéért. Aki ért angolul, az érti az eredeti szöveget.

    Magam részéről nem nyilvánítottam véleményt.

  47. "?!" szerint:

    Mától 75 fős palotaőrség őrzi a köztársasági elnöki palotát.

    Így már semmi esélyük nincs ellenünk az őrjöngő nyugati véleményformálóknak, továbbá az IMF, az EU és az USA Magyarországot támadó balliberális vezetőinek!

    Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! Üsd a kontyost! Stb….

  48. grün szerint:

    szigetország!
    Erre próbáltalak ráébreszteni!
    Nem mindegy, hogy valaki tud angolul vagy ért is!
    Az ismerősöm angoltanár aki Kémbricsben tanult és tűrhetően beszéli a zangolt!
    A férje oricsi angol tűrhetően beszéli a magyart!
    Mégis órákig el elvitatkoznak valami értelmezési kérdésen!
    Lomb Kató a tolmácsok tolmácsa mesélte, hogy kérdezték tőle miként fordította a zelvtárs viccét a japán császárnak, hogy az nevetett rajta?!
    Megmondta őszintén, hogy sehogy!
    Szóltam, most vicc jön és intek neki mikor kell nevetni! A japánok nagyon udvarias emberek és mint a zábra mutatja: Értik a viccet! ))) 🙂 (((

  49. gyalog szerint:

    Örömmel látom, már hisztérikusak vagytok(“Őrjöngő nyugati…”). Ettől csak egy lépés a csoportos terápia.

    Persze megint hazudtok, de erre majd akkor döbbentek rá, ha a fideszt az európai néppárt kizárja soraiból, vagy felfüggeszti a működését.

    Bár a ködevők még ezt a szervezetet is képesek lekommunistázni…

  50. szigetország szerint:

    grün!

    Ezért tettem oda az angol eredeti szöveget, hogy olvassa el, aki tud angolul, s értsen a szóból, ha akar. Nem kell túlbonyolítani a dolgot, ez az angol szövegrész lefordítható különösebb baklövés nélkül. De ha vki. másképppen értelmezi, mint én, akkor ott az eredeti, olvassa el.

    Más kérdés, hogy lehetnek bonyolultabb szövegek és melléfordítások vagy értelmezési zavarok, de nem ez a tipikus, elvégre sok jó fordítás van mindenféle műfajban.

    A japán trükk ügyes….

  51. lb szerint:

    Emlékeztek még, mit írt Orbán válaszként Barosonak?

    És még csodálkozunk, hogy Brüsszelben felkapták a vizet és csuklóztatják Fellegit?

    Hogy is mondja a mondás?

    Annak a számát húzzák, aki a zenét fizeti!

    Gondolkodó!

    Gazdasági szempontból szinte teljesen mindegy, ki jön Orbán után. Annyira szűk lesz a mozgástere, annyira meg lesz kötve a keze, hogy mind ugyanazt fogja csinálni, amit az IMF/EU páros diktál. Nem volt törvényszerű, hogy így legyen, de az ész nélküli “szabadságharcában” olyan zsákutcába manőverezte be magát a kormány, ahonnan nincs visszaút!

  52. szigetország szerint:

    A BBC tegnapi híradásából:

    “…ami Magyarországon történik önmagában nem nagy dolog, kivéve persze a magyarokat, akiknek jelen pillantban ez okozza a legnagyobb fejtörést. De a jelenség arra mutat rá, hogy (az Európai Unióban) nem sikerült megtalálni egy átfogó, mindenre kiterjedő megoldást az eurozóna válságára, s emiatt történnek a súlyos krízisek szerte a világban.”

  53. lb szerint:

    Erről beszéltem Nyuszómuszó!

    A magyar gazdasági és politikai helyzettel foglalkozott szombati számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív újság, a Die Welt című konzervatív lap, a Berliner Zeitung című baloldali lap és a liberális Tagesspiegel, és a Spiegel Online, valamint az osztrák Die Presse és a Der Standard.

    Die Welt
    A Die Welt kommentárt szentelt a magyar gazdasági helyzetnek Semmi pénzt Orbán Viktornak címmel. A szerző, Jan Dams szerint “Orbán Viktor magyar kormányfő arcátlanul pimasz”, hiszen kiüresíti a demokráciát és megsért számos értéket, amelyek mellett Európa elkötelezte magát és, most pedig éppen ő az, aki újabb hitelt kér az Európai Uniótól (EU) és a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF).
    A szerző kifejtette: az EU-nak és az IMF-nek “a politikailag és gazdaságilag rossz úton járó” Magyarország pénzügyi támogatása helyett “az eddiginél jóval nagyobb nyomást kell gyakorolni az Orbán-kormányra. Aki nem tartja be a demokratikus alapszabályokat, az nem várhatja el, hogy Németország, Franciaország és más EU-s országok adófizetőitől származó pénzzel tömjék ki. Ez ilyen egyszerű. Mielőtt Magyarország megkapja a támogatást, amelynek átutalásához az európaiak áldása szükséges, Budapestnek változtatnia kell az irányvonalán. Minden más megoldás az EU alapvető értékeinek az elárulását jelentené” – írta a Die Welt.

    http://index.hu/belfold/2012/01/07/nemet_osztrak_lapok/

  54. szigetország szerint:

    lb!

  55. szigetország szerint:

    lb!

    Légy szíves másold be az eredeti szöveget — csak a hitelesség kedvéért…

  56. szigetország szerint:

    lb!

    A BBC elemzése éppen az Európai Unió súlyos hiányosságára mutat rá, hogy lehetetlen helyzetbe hoz számos országot.

    Ezért is kérem az eredeti szöveget…

  57. grün szerint:

    szigetország!
    Rákoppintasz a megadott linkre
    http://index.hu/belfold/2012/01/07/nemet_osztrak_lapok/
    majd a kapott oldalon a zujságok címére és eredetiben olvashatod a zeredetit!
    Ha már németül meg osztrákul is tudsz!
    Nem értem ezt azörökös bizonyítási késztetésedet! ))) 🙂 (((

  58. lb szerint:

    Szigetország!

    Az indexes cikkben ott van a link mindegyik hivatkozott cikkre!
    Ne légy lusta, keresd meg! 🙂

  59. lb szerint:

    Hogy legyen egy jó estéd!

    Kein Geld für Viktor Orban

    http://www.welt.de/print/die_welt/wirtschaft/article13802770/Kein-Geld-fuer-Viktor-Orban.html

    Azt ugye tudod, hogy a Die Welt nem igazán nevezhető baloldali újságnak?

  60. szigetország szerint:

    lb!

    Megnéztem. A véleményrovatban jelent meg… Ez a demokrácia, különfélék a vélemények. Nem tudom, baj-e?

    A BBC meg más véleményen van. Nem tudom, baj-e?

  61. Én Szóótam szerint:

    “…hogy koncepciójuk révén megbuktassák a kormányt, a Miniszterelnök urat.”

    A szívnek meg kő szakadni:)
    Kedves GONDOLKODÓ! Jó hírem van a számodra. Már nem kell sorszámot tépni a “Miniszterelnök úr” alias orbán sosem hazudtam viktor seggének fényesre nyalásához, mert már olyan kevés a jelentkező, hogy csak egyszerű telefonos bejelentkezés alapján, néhény órás határidőn belül teljesülhet a vágyad. (Napszemüveget már nem adnak, azt neked kell vinned, ha nem akarsz megvakulni a napnál fényesebbre nyalt hátsótól)

    Viszont ajánlatos volna iparkodnod, ha még azt szeretnéd, hogy a miniszterelnöki bársonyszékben pucsítson neked a szőlőbányász, mert ki tudja mi lesz holnap, holnapután…

    Én Szóótam…

  62. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Miért kellünk az EU-nak? 2012. január 3. kedd – *://komlomedia.wordpress.com/2012/01/03/miert-kellunk-az-eu-nak/ Magyarországra három indok miatt van szüksége az EU mögött álló pénzügyi csoportoknak. Olcsó munkaerő, felvásárlópiac, jó adós. Ahhoz, hogy ezt láthassuk, néhány dolgot meg kell figyelnünk. A II. világháború után létrehozott „szocialista tömbben” Magyarországnak szürke eminenciás szerep jutott. Furcsa ezt kimondani, de volt ésszerűség a KGST-ben, ugyanis minden országra azt a szerepet rótták, amely a legjobban illeszkedett a profiljához. Ha leszámítunk néhány vakvágányt (pl. vas-és acél országa, rizs-és gyapottermesztés, stb.), akkor megállapíthatjuk, hogy Magyarország kiemelkedő mezőgazdaságot, arra épülő világhírű feldolgozóipart és pl. szintén világhírű gépgyártást (Ikarusz, Rába) tudhatott magáénak. Tiltották többek között az autó- és motorgyártást, de ne feledjük, hogy ehhez nem is rendelkeztünk megfelelő nyersanyaggal. A kereskedelem jellemzően barter-típusú volt, leegyszerűsítve a konzervünkért és almánkért az oroszok Zsigulit küldtek. A kulcs a csere, azaz valódi értékért, valódi érték cserélt gazdát. Nem volt tőzsde, az árfolyamokat mesterségesen tartották magasan. Nem volt árubőség, de nem is haltak éhen az emberek. A hetvenes években aztán megtört valami. Öltönyös, művelt nyugati emberek jelentek meg a pártszékházban és azt mondták, hogy nekünk nem is annyira jó, vegyünk fel hitelt, hogy jobb legyen. 1970-1989 között 10Mrd dollárt vett fel az ország nyugati „befektetőktől” alacsony kamatozású hitel címén. Nos, ebből a 10Mrd dollárból valójában csak 1 Mrd dollár érkezett meg hozzánk. Ez az 1Mrd dollár akkori árfolyamon 74 Mrd forint volt. Ennyi volt az államadósság. Természetesen az életszínvonal nem javult, viszont már kétféle rossz minőségű virsliből választhattunk az addigi egy jó helyett, sumákban videokazettákat lehetett behozni az országban és kialakult a vetkőzős tollak kultusza. A rendszerváltásig a valójában megkapott 1 Mrd dollár után 12 Mrd dollárt törlesztettünk vissza. Németh Miklós azonban az országgyűlés elé tette azt a bizonyos papírt, amely addigra már 22 Mrd dolláros tartozást tartalmazott, és amely visszafizetésére Antall József kötelezettséget vállalt. Mivel az ország anyagi helyzete nem tette lehetővé a törlesztést, ezért 2000-ig az állami vagyon 92%-a privatizálásra került. Ma az államadósság több, mint 21.000Mrd forint. Aki vak, az nem látja, hogy ilyen módon került adósságcsapdába hazánk, és minimum szintén vak, aki azt hiszi, hogy ebből ki lehet törni törlesztés útján. Nem lehet! Mindaddig, amíg egy ország rendelkezik saját valutával, addig van lehetősége különböző pénzügyi manőverekkel mozgásteret teremteni magának, amely akár az államadósság nagymértékű csökkentésére is alkalmas. Magyarország azonban 2000-ben törvényi úton mondott le a saját fiskális politikájáról, amikor alárendelte a Magyar Nemzeti Bankot az Európai Központi Bank alá. Innentől a jegybank monetáris politikája már nem a lakosságot szolgálja, hanem a piaci szereplők kívánságait teljesíti. Ne feledjük, az államadósság 2002-2010 között 50%-ról 82%-ra emelkedett. Mondhatjuk persze, hogy mihez képest. Hát a GDP-hez képest. Nos, a GDP folyamatosan változik, ezért minden hozzárendelt szám is változik. Ez egy rendkívül durva átverés, hiszen az ésszerűség azt diktálná, hogy tudjuk meg kerek-perec, mekkora összegű az államadósságunk, mennyi abból a tőke, mennyi a kamat, mennyi a költség. Ugye kedves Olvasó, Önnek is így számol a bankja? Mi lenne, ha azt mondaná a bank, hogy az aktuális fizetéshez képest 20%, az ópium árához képest 31%, míg a Tisza vízállásához képest 13% a tartozásunk. Tudnánk, hogy mennyivel tartozunk? Nem, fogalmunk sem lenne! Nos, ez a lényege a GDP-hez mért államadósságnak, azaz soha ne tudjuk, hogy mennyi is az annyi. Eddig csak a pénzről beszéltünk, ám nyújtsa fel a kezét az a kedves olvasó, aki már evett forintot, dollárt, vagy eurót. Kérem az is jelentkezzen, aki már evett short-ügyletet, tőzsdei árfolyamot, esetleg piaci szereplőt. Amit megeszünk, azt a mezőgazdaság termeli ki. Azt csak korrepetálás jelleggel emelnénk ki, hogy a valódi tej nem a Metróból jön, hanem a tehénből. A magyar mezőgazdaság útja valódi iskolapéldája egy ország megroppantásának. Most – hála Istennek – ismét reneszánszát éljük a magyar termékek keresésének, azonban ezzel sajnos már jócskán késésben vagyunk. A hazai mezőgazdaság a rendszerváltás előtt elég jól működött, mind háztáji, mind nagyüzemi szinten. Ma viszont folyamatosan forráshiánnyal küszködik, csökken a termelés és évek óta importra szorulunk még alapvető élelmiszerek esetében is. A mainstream közgazdászok váltig állítják, hogy egyrészt nem lehet kitörési pont a mezőgazdaság, másrészt nem fenntartható és oly kevéssé hatékony, hogy nem lehet versenyképes a külföldi árukkal. Az első felvetést könnyű cáfolni, hiszen termőföldjeink mennyisége és minősége 50 millió ember megélhetését tudja, magas színvonalon ellátni, ez tehát nettó hazugság a részükről. Természetesen nagyon fontos kitörési pont ez. A versenyképességi és fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kijelentés már egy sokkal burkoltabb hazugság, amit érdemes körüljárni. 1990 előtt a magyar mezőgazdaság – leszámítva a nálunk nem termő egzotikus termékeket – 100%-ban ellátta a hazai piacot és hatalma exportot bonyolított le. Ekkor az ország lakossága bőven 10 millió felett volt. Ma a lakosság 10 millió alatt van és lassan több mezőgazdasági terméket importálunk, mint amit előállítunk. Ebből az következik, hogy szó sincs arról, hogy a fenntartható fejlődésben alulmaradtunk volna, hiszen ha ugyanannyit termelnénk, akkor bőven megélnénk belőle. Ergo, mi ebben a nem fenntartható? Ha megélnénk, akkor miért nem tesszük, adódik a kérdés. Ehhez egy példát kell felhoznunk a Luganói tanulmány című könyvből, amely ugyan fikció, kár, hogy jellemzően szinte minden szava igaz. Közép-Afrikában sok-sok ember él és jó a termés is, amit adott évben a földön megtermeltek. Közvetlenül a betakarítás előtt nyugatról nagy mennyiségű segélyszállítmány érkezik. A termelő emberek látják, hogy ingyen érkezik az étel, nem kell dolgozni érte, ezért a termés csak egy részét takarítják be. A segély elfogy, viszont még termelnek, csak kevesebbet. A következő betakarítás előtt menetrendszerűen érkezik ismét a segély. Még kevesebbet takarítanak be. Így megy ez néhány évig. Egyszer csak az emberek megunják a termelést, hiszen a segélyért nem kell dolgozni és felhagynak a földműveléssel. Rá egy évre már nem jön segély. Rengetegen éhen halnak. A földek egy része tönkrement, már nem tudják újra művelni, míg a másik részt viszonylag kevés pénzért elkótyavetyélték. Azokat visszavásárolni a nyugati „befektetőktől” már nem lehet. Mit tehetnek hát a földművesek? Mindenüket hátrahagyva beköltöznek egy városi gettóba, ahol fillérekért dolgoznak a nyugati befektetők – korrupció által – helyi adómentességet élvező gyárában. Nálunk – kevésbé primitív módon – ugyanez történt. Egy-egy évben beöntötték az import tejet, sertéshúst és más termékeket az országba. A hazai termelő két-három évig bírta, aztán kijelentette, hogy a folyamatos veszteségei miatt nem bírja tovább. Rá két évre már sokkal drágább volt a sertéshús és a tej, azonban ennyi is elég volt az egyes ágazatok tönkretételéhez. A versenyképességünk tehát tudatosan lett szétverve. Ma az Unió dönti el, hogy miből mennyit termelhetünk. Nem azt, hogy mennyi banánt importálhatunk, abból bármennyi jöhet, ha van rá pénz, de azt pontosan megmondja, hogy mennyi cukrot gyárthatunk. Hová ültethetünk barack- és szilvafát. Mennyi szőlőt kell kivágnunk és pláne, hogy hogyan nem szabad tömni a libát. A mezőgazdaságra épülő feldolgozóiparunk nem romokban van, hanem gyakorlatilag megszűnt. Ki emlékszik még azokra a Szudánban készült képekre, ahol az ottani lakosok az Aranyfácános konzervdobozokat mutogatják? Ki emlékszik még a Hajdú-Bétre, a cukorgyárainkra, a hazai kézben lévő csokoládégyárakra és a többire? Ha nincs mezőgazdaság, nincs mit feldolgozni. Egy ország legfontosabb bevételi forrása az export. Gyakran halljuk, hogy a külkereskedelmi mérlegünk pozitív, azaz jövedelmezőbb az export, mint amennyit importra költünk. Ez szintén hazugság, még pedig az alábbiak miatt. Az export közel 90%-át külföldi, multinacionális vállalatok bonyolítják, amelyek amellett, hogy adókedvezményt élveznek, a profitjukat kiutalják az országból. Tehát az országnak sok haszna nincs belőle. Az import viszont főként a lakosság ellátása céljából érkezik, mobiltelefonok, számítógépek, vagy szlovák tej formájában, amiért mi kőkeményen fizetünk. Azaz, amit itthon megtermel a magyar munkaerő, abból nincsen haszon, viszont ami bejön, azért busásan fizetünk. Nos, ez is ki van találva. A rendszerváltás óta két kifejezés nagyon mélyen beégette magát a köztudatba. Az egyik, hogy az állam rossz gazda, a másik pedig, hogy a piac szabályozza önmagát. Az első kijelentés kapcsán képzeljük el, hogy a sarki gumishoz betérünk egy defekt miatt. Ő kijelenti, hogy megcsinálja ugyan, de egyrészt rosszul, másrészt a szomszéd gumis sokkal jobb. Nos, betérünk ide még egyszer? Naná, hogy nem! Ebből egyetlen dolog következik: amelyik politikus ezt mondja, azt abban a pillanatban páros lábbal kell kirúgni a parlamentből, de úgy hogy pukkanjon! Az az ember alkalmatlan a feladata ellátására, tehát semmi helye nincs ott. Az állam igenis jó gazda lehet, ha megfelelően vezetik. Az állam feladata, hogy szabályozzon, koordináljon és segítse a benne élőket. Nincs az a piaci szereplő, aki ezt elvégzi helyette. A másik kijelentés az, hogy a piac szabályozza önmagát. Viccesen mondhatnánk, hogy ez részben igaz. Ha például egy falusi piacon valaki poshadt almát árul, akkor tőle nem vesznek, nem keres pénzt, ezért rosszul él. Aki szép almát árul, attól sokat vesznek, tehát jól él. Aki olcsóbban adja ugyanazt, attól többen vesznek, így jobban jár, mint akitől csak kevesen. Sima ügy, nem bonyolult. Azonban –itt , és ez a legfontosabb dolog – egyenlő felek küzdenek a vásárlók jogaiért. Magyarországon pedig nem! A hazai vállalkozó nem kap adómentességet, elégséges állami támogatást, exporttámogatást, szemben a külföldi multival, amely néhány évig adómentességet kap – majd rögtön odébb is áll – és a saját állama támogatja, nonszensz módon például abból a befizetésből, amit mi juttatunk az EU-nak és ő azt továbbadja az aktuális tagországnak. Érdekes módon, mi ezekből a „bulikból” mindig rosszul jövünk ki. Azt ugye pl. nem gondolja bárki is komolyan, hogy a hazai autópályákat nekünk építik, némi uniós támogatással. Szó sincs róla, az a kereskedelmi logisztikát szolgálja. Amit itt megtermelnek, így tudják a leggyorsabban kivinni és eladni másutt. Sok mindent lehetne még kiemelni, azonban talán ennyi is elég, hogy lássuk, Magyarországra három indok miatt van szüksége az EU mögött álló pénzügyi csoportoknak. Kell az olcsó munkaerő az összeszerelő üzemekbe és hasonló egységekbe. Kell a felvásárlópiac, hogy a nyugati túltermelés által előállított, gyakran igen silány minőségű árut rásózhassák valakire. Harmadsorban pedig kell egy jó adós, amely a hitelcsapdából nem tud kitörni, de a törlesztéseket újabb és újabb hitelek felvételével, akár saját polgárai kárára is ki tudja termelni. Szóval ezért kellünk mi. Kérdés, hogy nekünk miért kell ez?”

  63. GONDOLKODÓ! szerint:

    Magyarul, aki nem értené: rabszolgasors

  64. szigetország szerint:

    lb!

    Na, ezeket meg mi lelte?
    A Die Welt a címoldalán hozta ezt a hírt.

    Serbien lehnt die Bedingungen für EU-Kandidatur ab

    Die Anforderungen der EU an Serbien, seine Kosovo-Politik zu ändern, lehnt das Land weiter ab. Präsident Tadic fürchtet die Abwanderung der serbischen Bevölkerung aus dem Kosovo.

  65. GONDOLKODÓ! szerint:

    “A pénzbirodalom leghatékonyabb közege a szegénység és a nyomorúság. Ilyen közegben néhány forintért is lehet szolgálót, hivatalos gyűlölködőt vagy közreműködőt találni, s az egymásra uszított emberek még egymás féken tartását is szívesen elvállalják. Élni muszáj. A jelenségre kétféle módon lehet választ adni: vagy közösségépítéssel és kulturális megújulással, vagy az egymás elleni kíméletlen küzdelemmel.”

    “közösségépítéssel és kulturális megújulással:” ez az aminek igen kicsi a valószínűsége, miután jelentékenyen sikerült leépülni,

    “vagy az egymás elleni kíméletlen küzdelemmel:” sajnos ennek jóval nagyobb az esélye, mert sok minden adva van, szinte egyszerre, főként a tekintetben, ami emberi életvitel tekintetében, életidegen.

  66. Gordon szerint:

    Ejnye. Már a szerbek is kezdik? 😀

    Kőhajigáló Cohn-Bendit zöld barátai majd felállnak és elmagyarázzák, hogy Szerbiának mit hogy kellene csinálnia? 🙂

  67. gyalog szerint:

    Mit mondjak, a magyaroknak mindig volt egy igen kevés lélekszámú és csekély értelmű, de annál nagyobb hangú része (ld.: bölömbika), akiknek a “hazaszeretete” mások gyalázásában merült ki. Akik összekeverik a Nemzeti dalt, a Himnusszal, Kölcseyt Petőfivel. Az ilyen mindenhonnan kivetett emberekből – mert a magyar kiveti maga közül a hitványt -, lettek a nyomorult lelkű feljelentők, besúgók, akik minden rendszerben megtalálták azt a hátsót, amely feküdt nekik. Mind csúfos véget ért.
    Én a magam részéről az efféle viselkedést mélyen megvetem.
    Félműveltség, agresszió, irigység – minden csillogó szívű és eszű magyar ettől óvta nemzetét.

    Egy példa (Ady):
    (S az álmosaknak, piszkosaknak,
    Korcsoknak és cifrálkodóknak,
    Félig-élőknek, habzó szájúaknak,
    Magyarkodóknak, köd-evőknek,
    Svábokból jött magyaroknak
    Én nem vagyok magyar?)

    Ezt rólatok írta a Magyar Költő.

  68. Gordon szerint:

    Mindjárt jön Zoli049 és leírja, hogy a szlovák útszéli vizeldékben mit gondolnak a magyar nemzeti kormányról.

    Azt hiszem, hogy felesleges megvárnunk… tudjuk mit gondolhatnak és tudjuk miért.

  69. szigetország szerint:

    As just lb and gyalog would tell all Americans:

    Here we are Hungarians at your feet of great Americans. Do with us as you wish we are kneeing and begging for your pardon!

    We are slaves because among us are such traitors as lb and gyalog who prefer Americans to Hungarians. That has been our country for centuries…

  70. Gordon szerint:

    Gyalog 21:40-eséről jut eszembe, hogy “van aki soha nem adja fel”. 😀

  71. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nem is értem, hogy ennyi génius közé hogyan keveredtem, s egyáltalán mit keresek erre felé? Eltévedtem! S ezért elnézést kell kérnem az arra illetékesektől.

  72. szigetország szerint:

    Szerintem gyalognak mostanában folyt el az agyvize…

  73. Gordon szerint:

    Szigetország 21:41

    Ez bizony.

  74. gyalog szerint:

    És még azt is tudom, ki írta a Himnuszt!

    (Van viszont, aki azt hiszi, ért angolul. Felteszem a kérdést: ki az, aki angolul ért, magyarul tör?)
    🙂

  75. gyalog szerint:

    E szerint száraz aggyal jobb vagyok, mint ti vízfejjel.

    Ismétlés, direkt nektek, drága gyökereim!

    (S az álmosaknak, piszkosaknak,
    Korcsoknak és cifrálkodóknak,
    Félig-élőknek, habzó szájúaknak,
    Magyarkodóknak, köd-evőknek,
    Svábokból jött magyaroknak
    Én nem vagyok magyar?)

  76. gyalog szerint:

    Vica szerint:
    2012. január 07., szombat – 21:45
    A kommunisták már a Capitoliumban vannak.

  77. Gordon szerint:

    Jól van Vica. Pihenjél! 🙂

  78. Gordon szerint:

    Gyalog! Azt tudod már mit jelent a címer? 😀

  79. szigetország szerint:

    Szerintem is el lehetne lazulni…

  80. szigetország szerint:

    Gyalog! Tényleg, mi a címer?

  81. Gordon szerint:

    Apponyi Albert a házszabályok rugalmasságáról:

    “De hogy egy adott házszabály nenyuljhozzám szentség legyen, hogy azt az ember ne fogja fel egyszerűen a változó idők igényei és a tapasztalat tanulsága szerint, hogy törvényes alakban se lehessen megváltoztatni, hogy annak törvényes alakban való megváltoztatása is az alkotmány-garanciát csorbítaná, bocsánatot kérek t. képviselőház, itt aztán már nem értjük meg egymást.”

    Pesti Sándor: Az újkori magyar parlament, Osiris, 2002., 137.o.

  82. Vica szerint:

    Belinkeltem egy cikket, amiről úgy gondolom, érdemes elolvasni, de nem kötelező. Szabad mindenkinek homokba dugnia a fejét, ha úgy kényelmesebb.

  83. szigetország szerint:

    Vica, te most ki vagy?

    ez gyalog lánykori neve?

  84. Vica szerint:

    Kedves Gordon!
    Neked nem velem kellene foglalkoznod. Óriási nyelvcsapásokkal csak előre, kedves, különben nem profitálsz eleget, a befektetett energiád pedig kárba veszhet.

  85. Vica szerint:

    Hogy Te milyen vicces vagy, kedves szigetország!
    Hát tényleg eléggé kivagyok…

  86. Perspektíva? szerint:

    “És mindig újjászületnek, ilyen hülyéket látok! Azért otthon a tükör előtt ne feledjétek szembeköpni saját magatokat! Annyit érdemeltek! Fletó kalocsai beszédének részlete a DK tagtoborzásáról! ” Meg kell értenie az országnak, ha Orbántól nem válik meg a nép, akkor gondoskodunk róla, hogy itt mindenki beledöglik” ” Ha a kisagyú hitelesek nem képesek megérteni, hogy azért fizetnek többet, mert megvannak az eszközi ráhatásaink, hogy maguktól mondják ki, hogy elég volt” Nem veszitek észre ,hogy a Fidesz és a Jobbik egymásra van utalva? Egyik nincs a másik nélkül ökrök !!!!”

  87. Gordon szerint:

    Vica! Szerintem te már megint ideges vagy.

  88. szigetország szerint:

    Gyalog eltűnt! Biztos a címert keresi…

  89. Perspektíva? szerint:

    Ő A TI EMBERETEK! CSAK ELŐRE, MAJD Ő…………….

  90. Vica szerint:

    Nem, kedves Gordon! Szerintem te pedig beteg. A látásoddal is probléma lehet, ugyanis nem látsz a nagyképűségtől.

  91. Gordon szerint:

    Nem látok?

    Lekapcsolták a villanyt?

    😀

  92. szigetország szerint:

    Gyalog most a címert keresi vagy idézetek után néz… Szeretne okosnak mutatkozni…

    Szegény, az előbb olyan hülyeséget írt, hogy a bölömbika nagyhangú. De hát a bölömbika nem azonos a barombikával!

  93. Gordon szerint:

    Csinálja csak… azzal is fejlődik (neki van hova).

  94. Perspektíva? szerint:

    “Teljesen egyértelmű, hogy csupán ürügyet keresnek ahhoz, hogy felléphessenek ellenünk, hiszen egyetlen követelésüknek sincs alapja. A média törvény liberálisabb a korábbinál, a jegybanktörvény nem korlátozza az MNB függetlenségét, de jól látható, hogy mindennek ellenére mindenáron meg kell oldaniuk, hogy az egymillió közel keleti izraeli menekültet Magyarország befogadja az iráni háború elől és ehhez megfelelő klíma alakuljon ki Magyarországon. Ez a klíma nem erősebb demokrácia, hanem mindennél erőszakosabb diktatúra lenne. Ezt nem tudják megvalósítani, a kormány jelenlegi ellenállása miatt, és ha nem rugdalnak egymillió embert az utcára Magyarországon és nem alakul olyan új kormány, mely a magyar lakossággal szemben megvédi a betelepülő menekülteket, nem tudják elkezdeni az iráni háborút. A több csak ködösítés és hazugság. Ezért taszítják csődbe a mediterrán országokat is, melyeket ugyancsak kiszemeltek a menekülők számára. Az egész kötekedés, melynek valójában semmi alapja sincs, valóban hasonlít a Líbia elleni akcióra, csakhogy reméljük, Magyarország, itt Európa közepén nem ugyanaz mint Líbia. Mindenesetre jobb ha mindenki felkészül egy valódi támadásra. 2012 egy új világégés kezdete lehet.”

  95. grün szerint:

    Vica!
    Doktor nem látok távolra!
    Nézzen ki a zablakon, mit lát?!
    Hát a Napot!
    Az 150 millió kilométer! Maga csalni akar Bátyám!

  96. "?!" szerint:

    Kedves “Vica”!
    Nem Magyarország NATO kompatibilitásával van itt baj, hanem a focipálya öltözőkben elsajátított diplomáciai felkészültséggel, amely szerint a dolgokat két pofonnal, egy-két sallerral és néhány kokival is el lehet intézni. Sőt, a hitelezőnket nagy mellénnyel ki is lehet paterolni (legalább is szóban), majd pléhpofával újabb hitelekért lehet tőlük kérni.

    Az IMF és az EU, valamint a nálunk nagyobb országok vezetői ezt a magatartást még a mi csapatkapitányunktól sem fogadják el, és amikor újabb hitelt akar kérni tőlük, akkor megtorolják azokat a melldöngető dicsekvéseket, amelyek arról szóltak, hogy kipateroltuk őket és adtunk nekik néhány kokit meg néhány sallert.

    Az pedig természetes, hogy a leckéztetéshez felhasználják a hazai politikai ellenzéknek a szabadságjogok korlátozásáról szóló hazugságait annak ellenére, hogy a sajtóban is, és máshol is (például itt is), mindenki úgy szidhatja a kormányt ahogy akarja.

    Elsősorban erről van itt szó! A többi csak süket duma.

  97. Perspektíva? szerint:

    MENNYI SZÉLKAKAS FORGOLÓDIK E HELYÜTT IS, DE EZEN MÁR NINCSEN MIT CSODÁLKOZNI! HISZEN MEGNŐTT A NYELVÜK.

  98. szigetország szerint:

    Te csupaszív ?!

    Hallottál-e már a globális diktatúráról? Úgy szokták mondani, hogy “global totalitarianism”, de jobban szereti a leánykori nevét használni, mert az szebben hangzik. Így: “democracy”.

    Nos, vannak olyanok, akik csak a lánykori nevét ismerik, ezért zengik a “democracy-t”.
    De valójában ez “totalitarianism”.

  99. hajós szerint:

    Igen, persze, a pénzügyi csoportok, meg a globális imperalizmus meg a csúnya kizsákmányoló pénztőkések, stb. Támadják kishazánkat, bla-bla-bla.
    Vaze. Nem veszitek észre, mekkora nagy komcsi dumák ezek?
    Úgy látszik, a legnagyobb komcsizók a legnagyobb komcsik.

  100. Doki szerint:

    Igaza van Tóth Máriának! A jobboldalnak is tüntetnie kellene, hogy az MSZP-LMP-DKP koalíción kívül Brüsszel is lássa, hogy a kormány nincsen egyedül!

  101. Zoli049 szerint:

    Off:
    Éjjel jöttem haza, reggel mentem, megnéztem a hsz-okat és néztem a meggyúló gyertyákat. Időrendben… Khmmm”
    On:

    Itt a nagy hizstire egy észrevétel, amire úgy is cáfolat hegyek lesznek, de ez SZVSZ, így nagyon nem fogok már vitázni egyesekkel…

    Gordon megtalált, mert egy albánt írtam példaként. Már csak azért, mert igen furcsa az, hogy az igazi Balkánon (ha járt valaki már ott) is téma vagyunk? Gordont lemagyarítom közben: húgyozás közben a kamion terminálon??? Ez ciki, na!

    Aggódnak itt mindenütt?
    valami alapja van, lehet. Mégpedig annyi, hogy mindenütt színes a pártpaletta, a parlament, némi liberalizmus (nem a szitokszó, hanem a definíció) is fellelhető és nem az, mint nálunk, hogy van egy alternatíva, Orbán – Fidesz. Ahol lehet a boltban olyan sört kapni, amin Hitler van és nem a náci vezér miatti “emlék”, hanem, mint történelmi alak, mert az (is). De mind emellett a szélsőjobbosok farkára lépkednek. Ahol a meccs után tör-zúz a csürhe és előkerül a könnygáz, meg a gumilövedék, nincs nemzeti történelmi hiszti.
    Mikor a világ “ránktámad”, akkor az a kurva világ a hibás? A lóf@szt! Keressük már meg kicsíny nemzetünk nagyarcú hibáit.
    Köszi!

  102. "?!" szerint:

    “Zoli49”!

    A Hitlert ábrázoló sörről jut eszembe, hogy nálunk meg szabadon terjesztenek az interneten egy Hitler végnapjaira átírt filmet, “Viktor ezek itt sajnos ellened tüntetnek” címmel.

    Tehát nem egyéb mint süket duma azt állítani, hogy nálunk korlátozva van a demokrácia!

  103. Zoli049 szerint:

    Még részben szabad…
    Az, hogy vakarászhatunk itt a neten, még nem merül ki ebben, meg az általad említett Youtube-os videoban. Egyiptomban is egy ideig ment a net.

  104. grün szerint:

    Amíkor olyan klotyó ülőke kapható amin Viktor van addig van baj! ))) 🙂 (((

  105. Zoli049 szerint:

    A kínai ipar találékony, mert onnan jönnek ezek. 🙂
    Látod? Mi még erre sem vagyunk képesek. Izraeli zászlós wc papírt láttam a neten, de Victory-sat még nem, pedig…

  106. hajós szerint:

    Szanyi Tibor szerint az Orbán-rezsimnek már csak hetei vannak hátra.

    “Úgy vélte: a fideszes képviselők döntő hányadának a szégyentől már most is ég a képe. Ezt mutatja, hogy a “patkányalagútban osonnak”, a fal mellett kullognak. A fideszesek nem mernek sötétedés után mozogni már a saját lakhelyükön sem, mert félnek attól, amit kaphatnak az arcukba. A népharag csodákat tud művelni. Minden diktátor az utolsó héten, az utolsó napokban rohamban veszíti el az embereit, ez a történelem rendje – szögezte le a szocialista politikus.”

    folytatás: http://hvg.hu/itthon/20120105_szanyi_orban_kormany

  107. hajós szerint:

    Az Orbán-rezsimnek már csak hetei vannak hátra
    http://hvg.hu/itthon/20120105_szanyi_orban_kormany

  108. hajós szerint:

    Szanyi Tibor szerint a fideszes képviselők döntő hányadának a szégyentől már most is ég a képe. Ezt mutatja, hogy a “patkányalagútban osonnak”, a fal mellett kullognak. A fideszesek nem mernek sötétedés után mozogni már a saját lakhelyükön sem, mert félnek attól, amit kaphatnak az arcukba. A népharag csodákat tud művelni.

  109. hajós szerint:

    diktátor

  110. Manitu szerint:

    Szanyi szerint a nők nem szülnek, hanem ellenek. Most is részeg volt?

  111. abcd szerint:

    ???!!!!

    “Magyarország esetleges államcsődje az EU számára nem lenne nagy probléma, hiszen a huszonhetek összesített hazai össztermékében (GDP) Magyarország részaránya csupán 0,8 százalék.”

  112. lb szerint:

    Azért maradjunk a realitásoknál.
    Orbán az utolsó leheletéig küzdeni fog a hatalomért!
    Ennek ellenére előfordulhat, hogy le-vagy felbuktatják.
    De esetleges távozását követően is Fidesz kormánya lesz az országnak 2014-ig,

  113. grün szerint:

    Ib!
    Bízzunk, azért van még néhány értelmes ember ott is, akiket a viktor még nem vett észre!
    Mert akkor nekik is annyi! 🙂

  114. Jeniszej. szerint:

    Azt mondják, – nem Orbán küzd a hatalomért, hanem az emberek küzdenek érte, hogy annyi sok szélhámos hazudozó után legyen Magyarországnak egy jó képességű fiatal vezetője. Az, aki felveszi a harcot a nyugat Európai gazdasági terroristákkal, azokkal, akik ki akarják rekeszteni a Magyarország népét az EU. – ból, és igyekeznek a rabszolgaság feltételeit megteremteni az aljas virtuális pénzügyi manővereik által.
    😀

  115. GONDOLKODÓ! szerint:

    ADJA ISTEN, HOGY SOKAN TÉVEDJENEK!

    Egy választása maradt a Gonosznak -egy igazi, hatalmas világbalhé, világpusztító borzalom -valamilyen útja-módja, ha “győzni” akar, más megoldás nincs a számára, hiszen nagy térségekben, világviszonylatokban is akkora rombolást végzett az emberiség életében, az ellen, hogy fokozni már másképpen nem lehet az eddigi módszertanok millióival sem, mert megfordulna rövid időn belül valóban a világ, és vesztene a Gonosz. Meg fogja próbálni a lehetetlent, a végső megoldást, hatalmas kataklizmát, világégést produkálni, habár tudja, könnyen megégetheti magát Ő is…, mindezt úgy, hogy megerősödve nem csak a földi körülményekkel számol rég…

  116. Királyerdei szerint:

    Világbalhé?
    Már intézik.Minden a terv szerint megy:

    http://www.youtube.com/watch?v=T5qRMbo84WY

  117. Zoli049 szerint:

    Királyerdei!

    Nem nézem végig, ugye nem baj?
    Azonban, ahol a kommentet a feltöltő cenzúrázza, azokat a videókat kapásból leszedetném. Az eleje, ami 1′, máris ellentmondásos, egy mondaton belül! 🙂
    LIKE! LOL

  118. hajós szerint:

    Királyerdei: mi a fasz ez, szöveges videó?
    S mi ez a sok buggyant vallási szöveg?
    Beszarok. A Fidesz-fanok mind ilyen vallási félőrültek?

  119. Zoli049 szerint:

    hajós!

    A tömény betegség, az elejét értelmezd! 🙂 A fordítást… LOL!

  120. J szerint:

    Viktorék elkövették azt a hatalmas hibát, hogy ugyan azt akarták csinálni az MNB-vel, mint a Kennedy fivérek a FED-del. Tudjuk mi lett a két Kennedy-vel, nem tudom miből gondolták Viktorék, hogy nekik hagyni fogják….

  121. Királyerdei szerint:

    Szarjál be.
    Ti hülye komcsik még azon is tudtok vitatkozni,ami nem történt még meg.
    Azt akarod mondani,hogy nincs háborús hisztéria Irán körül?
    Nincsenek véletlenek,minden a terv szerint megy.

    http://aranykor.freeblog.hu/archives/2009/03/14/Albert_Pike_harom_vilaghaborus_terve/

  122. Zoli049 szerint:

    Királyerdei!

    Olvass csak tovább, addig jó itt mindenkinek. 🙂

  123. Királyerdei szerint:

    Magyarország államcsőd előtt áll – Kronen Zeitung – szerkesztői megjegyzéssel
    2012. január 7. 18:54:23

    Riadó Magyarországot illetően: zuhanás az államcsődbe

    Válságtanácskozás Budapesten – Sietős Canossa-járás az IMF-nél – a mentőakció nekünk még nagyon sokba kerülhet!

    Budapest/Bécs – Mindenki Görögországról beszél, de Magyarország „kalapja ég csak igazán lobogva”! Szomszédunk állami fizetésképtelenségbe zuhan. Magyarországban nagyon sok osztrák pénz fekszik.

    Az Orbán-kormány drámai válságtanácskozása: az egyik vészhír a másik sarkába ér. A forint mélypontra zuhant. A Fitch minősítő ügynökség, az utolsó a három magyar ügynökség közül „ramsch” vagyonhelyzetbe minősítette le és a magyar állam a nemzetközi pénzpiacon nem tud többé kölcsönt felvenni, legfeljebb csak egy horribilis, 10%-os kamattal. Ráadásul Orbán miniszterelnök, saját nemzeti bankja és az EU-elleni háborújával a bizalmatlanná váló nemzetközi befektetők „sztrájkját” idézte elő.

    Orbán most szükséghitelért koldul

    Orbán kormánya most az eddigi konfrontációs irány teljes fordulatával akar az IMF-nél és az EU-nál szükségkölcsönt kérvényezni. A magyar miniszterek már hétfőn sietős Canossa-járásra akarnak indulni. Magyarország – olyan gyorsan, ahogy csak lehet – egyezséget akar kötni az IMF-fel, és feltételeket is kész elfogadni. „A kormány tudatában van a helyzet komolyságának” – mondta Fellegi miniszter. Orbán miniszterelnök a választási küzdelemben „gazdasági szabadságharcra” hívott fel, mert nem akarta Magyarországot idegen diktátumoknak (spórolási feltételek) alávetni. Elbizakodottan mondta annak idején: „Ha az IMF újra jön akkor én megyek”. Ezt követő unortodox gazdaságpolitikája vezetett adósságrobbanáshoz. A költségvetési hiány finanszírozásához a különadók és a külföldi (többnyire osztrák) bankok milliós megterhelései csakhamar nem voltak többé elegendőek. De még rosszabb jöhet: Orbán a „Too big to fail” (túl nagy az elvetéshez) elvre spekulál: egy nagy adóst nem hagyhat veszni az ember. És így az államközösségnek nem maradhat más hátra, mint hogy mentőernyővel és sok pénzzel nemcsak a nemzetközi bankokat, vagy Görögországot, Olaszországot, Spanyolországot és Portugáliát, hanem most Magyarországot is megmenti. Mint az ezzel járó terhek következménye, tegnap az euró árfolyam is jelentősen zuhant.

    Orbán eljátszotta a magyar bónuszt

    A rejtély, hogy miért hagyta némán Európa és az USA ilyen hosszú ideig Magyarország átalakulását tekintélyelvű “vezér-állammá” (plusz az eszelős gazdaságpolitikáját), könnyen megérthető: Magyarország egy szimpátia-bonuszt élvezett az 1956-os népfelkelésből, gulyáskommunizmusból, a vasfüggöny megnyitásából, megfűszerezve Sziszi- és puszta romantikával. Orbán miniszterelnök keményen dolgozott e Magyar bónusz eljátszásán. Emlékeztetőnek: a 14 EU-tagállam, plusz Csehország szankcióit egyetlen hétvége alatt vágták a Waldheim utáni Ausztria fejéhez.

    Kronen Zeitung
    Január 7.

    (Fordította: Tarnóczy Szabolcs)

    Szerkesztő megjegyzése: A magyar ‘bónusz’ eljátszásában a szoc-lib koalíciónak meghatározó szerepe volt, hiszen ők rántották az országot abba a reménytelen gazdasági helyzetbe, amiből most ki akar lábalni. Az előző koalíció azonban nem a saját szakállára cselekedett: éppen azok álltak mögötte, akiknek az érdeke az roszág csődhelyzetbe, a reménytelen adós helyzetbe rángatása, a magyar ember rabszolgaként való dolgoztatása a célja volt. Az ‘összeesküvés elmélet’ immár világosan kimutatta foga fehérjét: nem az az elmebeteg, aki arra hivatkozik és kimutatja a nemzetközi pépnzkölcsönző bankárok aljas szándékait, hanem az, aki ezt fel nem ismerve nem cselekszik.

    A magyar társadalmat az értelmiségnek kell megszerveznie és felkészítenie egy gazdasági ellenállás hosszú folyamatára. Megszervezni, hogy egy esetleges pénzügyér puccs esetén azok szándékát keresztezze, ha kell általános sztrájkkal, tömeges ellenállással azt megakadályozza, értelmetlenné tegye.

    A ‘riadó’ sokkal inkább a pénzügyérek szándéka. Ráijeszteni a magyar emberre, hogy vonja meg a támogatását mindazoktól, akik a pénzügyi rabszolgaságba döntés ellen tesznek, lépnek, cselekszenek. Másként megfogalmazva: a szokásos ballib hazudozás része, talán ígéret, hogyha nem hódol be az ország, akkor tönkreteszik. Behódolni azonban nem szabad!

  124. GONDOLKODÓ! szerint:

    Egyszerűen érthetetlen!

    Miért nem lehet már végre megérteni, hogy itt régen nem Orbánról és Fletóról van szó?! Hányszor leírtam: “nincsen jobb és bal” csak Magyar Nemzet, A Haza a tét!!!
    Mit lehet attól, azoktól várni, akiknek szívében soha sem lobogott, min. a Haza sorsa? Ezzel szemben az “Internacionalizmus fennen dicsőségére” évtizedeken át játszották szerepeiket, mint ahogyan azt mai is teszik, hittel és balga meggyőződéssel! Ők akarják ma is a nem létező eszükkel (tisztelet a kivétel) rendületlenül az észt osztani, amit a hosszú évtizedek alatt teljesen elveszítettek! Ha mégis kapnak (bár honnét egy kis értelmi lehetőséget, Fényt) azt a buta ösztöneikből adódóan, rögeszméjükből fakadóan, kapásból elvetnek. Sajnálatra méltóak! “Ennyire fertőzöttek,” tényleg nem lehetnek!!!

  125. GONDOLKODÓ! szerint:

    “És mindig újjászületnek, ilyen hülyéket látok! Azért otthon a tükör előtt ne feledjétek szembeköpni saját magatokat! Annyit érdemeltek! Fletó kalocsai beszédének részlete a DK tagtoborzásáról! ” Meg kell értenie az országnak, ha Orbántól nem válik meg a nép, akkor gondoskodunk róla, hogy itt mindenki beledöglik” ” Ha a kisagyú hitelesek nem képesek megérteni, hogy azért fizetnek többet, mert megvannak az eszközi ráhatásaink, hogy maguktól mondják ki, hogy elég volt” Nem veszitek észre ,hogy a Fidesz és a Jobbik egymásra van utalva? Egyik nincs a másik nélkül ökrök !!!!”

    S akkor rengeteg “szélkakasról” nem is beszéltem, akik szinte mindenre hajlandóak, ami csak és kizárólag az Ő önös érdekeit szolgálja! Akik a választások előtt is még dicshimnuszokat zengedeztek X és Z-t illetően! Ma ismét, ami a jellemükből fakad más felségnek igyekeznek behódolni, ahogyan azt az életük során eddig is oly gyakran tették.

  126. hajós szerint:

    Igen, gondolkodó, pontosan, a haza a tét, ezért kell Orbánt és bandáját elküldeni a búsba minél gyorsabban. Ők ugyanis romlást hoznak nemzetünkre.

  127. GONDOLKODÓ! szerint:

    “A pénzbirodalom leghatékonyabb közege a szegénység és a nyomorúság. (szellemiekben is értendő!) Ilyen közegben néhány forintért is lehet szolgálót, hivatalos gyűlölködőt vagy közreműködőt találni, s az egymásra uszított emberek még egymás féken tartását is szívesen elvállalják. Élni muszáj. A jelenségre kétféle módon lehet választ adni: vagy közösségépítéssel és kulturális megújulással, vagy az egymás elleni kíméletlen küzdelemmel.”

  128. GONDOLKODÓ! szerint:

    Talán az, aki érti e szonett tartalmi mondanivalóját, az még emlékezhet rá, milyen sokszor bemásoltam. Íme: Talán segíthetek másoknak is, hiszen örök érvényű, amíg az emberiség létezik! (több mint fél ezredes)

    WILLIAM SHAKESPEARE
    7-es szonett
    FORDÍTOTTA: SZABÓ LŐRINC

    “Nézd, mikor emeli égő fejét
    keleten a kegyes fény, a szemek
    feléje fordulnak s a visszatért
    szent felségen hódolva csüggenek:
    s mikor, mint, erős, érett ifjú a
    meredek égi ormon halad át,
    még mindig földiek imádata
    figyeli arany zarándoklatát:
    de mikor a csúcsról, mint gyönge agg,
    fáradt szekerén éjnek dől megint,
    alacsony útjára már nem tapad
    a régi hűség, s másfelé tekint:
    dél s este közt téged is megtagad
    a tisztelgő szem, ha nem lesz fiad.”

  129. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Ha szerény elmém jól csal Széchenyi Istvántól ered a mondás
    “Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik”
    Biztosan jó lesz ez így?!
    Szabadjon ide bemásolnom a 2012-től érvényes felsőoktatási tandíjak egy szeletét!

    http://fn.hir24.hu/itthon/2012/01/02/szep-uj-felsooktatas-tandij-es-feltandij/

  130. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. hajós!
    Nagyon ritkán szoktam mások véleményét elemezni, mert igyekszem toleránsan azt tiszteletben tartani. Természetesen ez esetben nem az együgyűekről beszélek!
    Kérem szíveskedjen, amennyiben módja és lehetősége, adottsága van, egy picikét felülemelkedni, és a beírtakat, azok értelmét elemezni és az önmaga számára min. szinten értelmezni! Állítom, hogy a hét végén talál, s nem kevés olyan véleményt, amely tartalmi mondanivalóját tekintve is sokat mondó lehet az Ön (és hasonlóak számára is, és nem feltétlenül muszáj Önnek is, máshol “egerésznie”) Végül kimerítő “felhomályosító” véleményeket olvashat, csak a napszemüveget kell hozzá levennie, talán az már segíthet, valamicskét! Tessen újólag végig olvasgatni és “rakja össze,” megfogja érni! Olvastam valahol, hogy Ön több mint két millát vesztett, de azt is olvastam, hogy volt aki másfél milliárdot, és mégsem gyűlölködik. Szemben az Ön által óhajtott nagy vezérével, aki még keményen “oda is tesz mindazoknak akik úgy mond nem értik a folyamatokat. Lásd, és olvasatra érdemes, egészen a megérthetőségig. Ez pedig a 16:44-es anyag!!!! Szívélyes üdvözlettel, aki még képes aggódni és cselekedni is, ha az emberiség jövője a tét!

  131. GONDOLKODÓ! szerint:

    Kedves Grűn úr!

    Ön olyan idézettel rukkolt elő, hogy ezért ismét “csak” hálával tartozunk! S ez nem “nyalás,” az együgyűek meg aligha érthetik ennek ÓRIÁSI JELENTŐSÉGÉT!
    A második rész annyira prózainak hathat, hogy emberek hétköznapi döntését feltételezi, így egyenlőre, valóban másodlagos! Sajnos a szürkeállomány is tova tűnőben van, s erről nem elsősorban a mindenkori hatalmak tehetnek!

  132. hajós szerint:

    Gondolkodó, amit te csinálsz, az tömény mellébeszélés.

  133. GONDOLKODÓ! szerint:

    Olykor komoly elemzések, megnyilvánulások látnak napvilágot, ezzel szemben bizony akadnak tömör, olykor semmit mondó vélemények -minek a szócséplés, hiszen annak is módfelett híján vagyunk! (felkészültség kérdése)

    Magam is vallom, miszerint, mondotta: Ludwig F.: “A szó szabaddá teszi az embert. Aki nem tudja magát kifejezni, az rabszolga. A beszéd a szabadság aktusa, a szó maga a szabadság.”

  134. grün szerint:

    “Eljön még az az idő, amikor mi adunk hitelt!”
    Imádom a zoptimizmusát Elnök úr! Csak hogy nekünk nincs időnk kivárni azt!
    “Rövid a zélet, futnak a zévek,
    ki tudja melyik mit igér……..?!” ))) 🙂 (((

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=508346

  135. "?!" szerint:

    Cristine Lagarde az IMF ügyvezető igazgatója nyilatkozta:

    “Az IMF nem hajlandó kompromisszumra Magyarországgal.”

    Orbán Viktor nyilatkozta a MTI-nek:

    “A kormány kész figyelembe venni a nemzetközi szervezetek észrevételeit.”

    Kommentár:
    Orbán Viktor fenti nyilatkozata nem visszavonulást, hanem csak rugalmas elszakadást jelent.
    A kokikat és a sallereket ezután is osztani fogjuk, és ismét kipateroljuk az IMF-et ha megkapjuk tőlük a szükséges mennyiségű pénzt.

  136. grün szerint:

    “?!”!
    A hölgyet ne keverjük a Selmeczivel!
    Valahogy keményebbnek tűnik! ))) 🙂 (((

  137. "?!" szerint:

    Orbán Viktor mondta az MTI-nek adott interjúban:

    Mi az IMF-től egy védelmi hálót várunk. Az ország működéséhez szükséges pénzt a piacokról akarjuk megszerezni.

    Elmondta továbbá, hogy Fellegi Tamás azt is egyértelműsítheti a tárgyalásokon, hogy Magyarország készen áll arra, hogy az IMF-fel egyeztetve hajtsa végre azt a programot, amelyben megállapodnak.
    Természetesnek tartja ugyanis, hogy az IMF olyan gazdaságpolitikát akar látni Magyarországon, amely garancia arra, hogy visszakapja a pénzét.

    Nincs itt valami ellentmondás?
    Ha Magyarország csak egy védelmi hálót vár az IMF-től, akkor miért tartja természetesnek Orbán Viktor, hogy az IMF olyan gazdaságpolitikát akar látni Magyarországon, amely garancia arra, hogy visszakapja a pénzét?
    Visszakapni ugyanis csak azt a pénzt lehet, amelyet előbb átadtak Magyarországnak!
    Vagy a védelmi hálóban pénzt kívánnak átvenni az IMF-től, amelyet majd vissza kell adnunk?

  138. Királyerdei szerint:

    De a betyár 7szentségét,minden országnak a saját érdeke a legfőbb?
    Csak a miénk nem?
    És ehhez gajdolnak a komonisták?
    Na ne b…..ssza mán meg a 7szencség!!!!

    Allons enfants de la Patrie, …………………I. Előre ország népe, harcra, ma diadal vár, hív hazánk!
    Ellenünk tört a kény uralma, vérben áztatja zászlaját,
    Vérben áztatja rút zászlaját!
    Halljátok? Már küldi a zsarnok vad, bősz ölni kész rab hadát,
    Letörnek népet és hazát, bosszút állnak ifjon, s gyönge lányon!

    R.: Hajrá, fegyverbe hát! Ma harcba hív hazád!
    Csak jöjj! Csak jöjj! Öntözze hát, rút vérük a határt!

    II.: Nem ül a zsarnok kénye rajtunk, pokolra mind, a hitszegőt!
    Boldog országot vív a harcunk, boldog országban a jövőt,
    Boldog országban a szebb jövőt!
    És hogy ha kell, mind sorba állunk, bár hív a dicső, hős halál,
    Lesz újra majd ki sorba áll, ellened zord önkény úgy csatázunk!
    le jour de gloire est arrivé
    Contre nous de la tyrannie
    L’étendard sanglant est levé.
    L’étendard sanglant est levé:
    Entendez-vous dans nos campagnes
    Mugir ces féroces soldats!
    Qui viennent jusque dans vos bras
    Égorger vos fils et vos compagnes.

  139. gyalog szerint:

    Bölömbika

    Költéskor hallatott hangja, melyről nevét is kapta, jellegzetes mély, búgó, kéttagú bömbölés, mint a távoli ködkürt. Néha kilométernyi távolságra is elhallatszik.

    Tanujjj tinó, ökör leszesz.

  140. "?!" szerint:

    Kedves “Királyerdei”!

    Csak nem a nagy francia forradalom polgárháborús vérontása után vágyakozol?

    Figyeld, hogy mit írtál!

    “Ellenünk tört a kény uralma, vérben áztatja zászlaját,
    ……..
    Halljátok? Már küldi a zsarnok vad, bősz ölni kész rab hadát,
    Letörnek népet és hazát, bosszút állnak ifjon, s gyönge lányon!
    R.: Hajrá, fegyverbe hát! Ma harcba hív hazád!
    Csak jöjj! Csak jöjj! Öntözze hát, rút vérük a határt!”

    Ez az induló nem a külső, hanem a belső ellenség vérének az ontására buzdít!

    Te tényleg ezt szeretnéd, Te vérszomjas kommünár?

  141. GONDOLKODÓ! szerint:

    Majd a minősíthetetlen megélhetési acsarkodást is abba hagyják lassan az elvtársak hordái és fattyaik, mert nincs, nem lesz más választásuk. Ezzel az ordibálással sehol sem állhatnának ki így, ezt is jelezni kell. Már évek óta szembesülhettek azzal, hogy a törvény erősödni fog, de azzal is, hogy a valóságot nem lehet letagadni az országban sem, nem lehet álvalóságban élni, nemhogy teljes hazugságban, bűnben. Az nem demokrácia, ahol alapjog a nemzet-országgyalázás is, a tehetetlenségi műpolitizálások, a semmittevések, törvénytelenségek után és közben ráadásul. El lett nekik magyarázva, és volt is idejük rá bőven, hogy belássák, megértsék, a törvény az, amire szükség van és az igazság, hogy változtatni kell. Értetlenkednek zsarolnak, és közben ráadásul védik a rendszerpolitikát is, azt, amit eddig képviseltek, azt várnák el a kormánytól is, de nem lehet folytatni azt, amit eddig, értsék meg! Nem lehet demokráciát mímelni és hazudni úgy, hogy csak a nyomort fokozták-növelték, hogy nem csináltak semmit!, elzüllesztették a nemzetet szinte egészen!

  142. "?!" szerint:

    Kedves “GONDOLKODÓ!”!

    Remélem, hogy egyetértesz a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia honlapjának címoldalán olvasható Tízparancsolat VIII. parancsával, amely az alábbiak szerint rendelkezik:

    “Ne hazudj, és ne tégy kárt mások becsületében!”

    Szerintem ezt mindenkinek be kellene tartani, de különösen példát kellene mutatni ebben a tekintetben a keresztény hagyományokat magáénak valló polgári oldal tagjainak!

  143. lb szerint:

    Maradjunk a realitások talaján:

    “A külföld, a sajtó, az elemzők és még az ellenzék sem tudja megbuktatni a kormányt, legfeljebb a helyzetét nehezítheti, gyengítheti. Ahogy azonban az MSZP-t, úgy a Fideszt is csak saját korábbi szavazói tudják térdre kényszeríteni – méghozzá azzal, ha dezertálnak, ha lelépnek. A „bukási spirál” ugyanis – miként ezt a szocialistáknál annyira látványosan megtapasztalhattuk – akkor indul csak be, az összes rettenetesen kellemetlen mellékhatásával együtt, ha minden józan számítás szerint is elfogy a győzelmi remény.”

    http://torokgaborelemez.blog.hu/2012/01/09/428_hol_a_szakadek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_09&utm_campaign=index

  144. Jeniszej. szerint:

    Még vár a plasztikával Gombos Edina
    Nők Lapja Cafe
    2012. 01. 09.
    A műsorvezetőnő állítja, ha eljön az ideje, kés alá fekszik – írja a Bors.
    Gombos Edina elmondása szerint, most olyan a külseje, amilyet mindig szeretett volna.

  145. Királyerdei szerint:

    “Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!”

    Pio atya Magyarorszgról.

Itt lehet hozzászólni !