Vörös Csepel: a mutyivilág bemutatása

A XXI. kerületi korrupciós technikák a szocialisták és a szabad demokraták nyolcévnyi kormányzásának a prototípusai voltak

Magyar Hírlap, Népszabadság

Emberölésben csúcsosodott ki a 2010 előtti szocialista időszak „mutyivilága” Csepelen. A városrész új vezetése nemrég jelentette meg fehér könyvét a XXI. kerület visszaéléseiről, korrupciós ügyeiről. A kötet részletesen bemutatja a 2009. januári iskolai kettős gyilkosság előzmé­nyeit, hátterét, amelyben a helyi MSZP egyik üdvöskéjének tartott Deme Gábor is főszerepet játszott.

Jóllehet az elmúlt évek korrup­ciós botrányai igencsak megedzették az átlagembert – egyre kevesebben kapják fel a fejüket ilyen hírek hallatán –, Csepel talán mégis kivételt jelentett. A XXI. kerületben kettős gyilkosságba torkollott az MSZP-s visszaélések sorozata. A Vörös Csepel című, a Fidesz–KDNP vezette új önkormányzat által nemrég megjelentett dokumentumkötet csupán a helyi „mutyivilág” bemutatására vállalkozik, ám ezek közül több is országos jelentőségű üggyé vált, a korrupciós technikákban ráadásul a nyolcévnyi MSZP-SZDSZ-kormányzás amúgy országszerte jellemző „prototípusait” láthatjuk.

A helyi MSZP tizenhat éven át irányította a városrészt, és ez idő alatt igazi kiskirályságot épített ki, amelynek árát – a több milliárd forintnyi közpénzen keresztül – természetesen a lakosság fizette meg.

A könyvben szó esik a galvániszap-botrányról, amelynél vádat emelt az ügyészség is, a bíróság azonban elévülésre hivatkozva végül megszüntette az eljárást. Felelevenedik a szociálislakás-politika, amely Csepelen a hatalmi szervezet részeként működött. A juttatásban Császár Mihály rendőrkapitány is részesült, rajta keresztül pedig a könyv felteszi a kérdést, vajon a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetője, Takács József miért nem tudott feljelentést tenni az iskolai sikkasztások ügyében, és miért maradhattak nála a dokumentumok a gyilkosság napján.

A kettős emberölés hátterét részletesen boncolgatja a kötet. A helyi MSZP egyik üdvöskéjeként kezelt Deme Gábor kapcsán azt írja, „aki a csepeli MSZP-ben valamilyen szerepet töltött be, az biztosan ismerte a Deme családot”, s megemlíti, hogy már Deme nagyapja is sztálinista pártmunkás volt, aki pufajkásként vett részt az ’56-os forradalom leverésében.

Betekintést nyerünk a gyilkosság másnapján a helyi MSZP-irodában tartott válságértekezletbe is, amelyen Avarkeszi Dezső és az a Podolák György országgyűlési képviselő is részt vett, aki sokáig tagadta, hogy a gyilkosság előtt nem sokkal találkozott Demével.

Fény derül a Csepeli Vagyonkezelő, avagy a Csevak működésére, amely „a lenyúlás szinonimájává” vált, valamint a Csepel SC és a Csepeli Munkásotthon kálváriája is megelevenedik, amelyek megszerzésénél olyan offshore cégháló rajzolódott ki, hogy azt kis betűkkel feltüntetve is csak ember nagyságú plakáton tudta bemutatni a 2010-ben polgármesterré választott Németh Szilárd.

A könyv szerint Budapest XXI. kerülete a főváros „legnagyvonalúbb” önkormányzata volt az előző években. Noha egy beruházónak 2005-ben bruttó 11 milliárd forintért eladták Észak-Csepelt, a kerület vezetése mégis évről évre újabb hiteleket vett fel, miközben Csepel 10,1 milliárd forintos vagyonvesztést szenvedett el. Az új vezetés kétmilliárd forinttal csökkentette az idei költségvetési hiányt úgy, hogy a kerület szolgáltatásait nem nyirbálta meg. Az önkormányzat jogászai eddig negyven különböző visszaélés- vagy sikkasztásgyanús ügyet vizsgáltak, amelyekben százmil­liók tűntek el gyanús körülmények között.

És noha a kötet száz oldalon próbálja követni a milliárdok eltűnését, mégsem lehet teljes. „Talán egyszer majd ezekről is könyv születik” – olvasható a zárszóban, így például „az MSZP pártirodájának 550 millió forintos titkáról” is.

Forrás: Magyar Hírlap

A Fidesz új slágere: Csepel, vezesd a harcot, de közpénzből

„Vörös Csepel – Gyilkosság, visszaélések, mutyivilág a XXI. kerületben” – ezzel a címmel adott ki könyvet Csepel fideszes irányítású önkormányzata karácsony tájékán. Ebben a városrész saját nevének lejáratását is vállalva sározza be a jelenlegi vezetés az előzőt.

A közel száz oldalas kötet részletesen igyekszik bemutatni többek között a kerületi iskolában – a gyanú szerint Deme Gábor volt szocialista politikus közreműködésével végrehajtott – gyilkosság előzményeit és hátterét, az úgynevezett galvániszap-botrány részleteit, a volt rendőrkapitány lakásügyét, a Csepeli Vagyonkezelő, vagy épp a Csepel SC és a Csepeli Munkásotthon körüli visszásságokat. A kötet szerint az önkormányzat jogászai eddig negyven különböző visszaélésgyanús ügyet találtak, amelynek kárértéke százmilliókra tehető.

„Mivel az ‘elvtársak’ itt bíztak a legjobban az erejükben, páratlan az a bűnlajstrom is, melyet a kerület új, Fideszes vezetése felfedezett. Önkormányzatunk ma kétmilliárd forinttal működik kevesebből, mint korábban, ami egyben azt is jelenti, hogy éves szinten körülbelül ennyibe került a csepelieknek az MSZP-s vezetés” – írja Németh Szilárd, a kerület fideszes polgármestere a kötet lapunk szerkesztőségébe is küldött példányához mellékelt levelében.

A fideszes országgyűlési képviselő így folytatja: „Ha most Ön vagy valamelyik munkatársa kimenne az utcára és megkérdezné az ott sétáló emberektől, hogy létezik-e politikai maffia Magyarországon, tízből kilencen biztosan azt mondanák: igen. A ‘Vörös Csepel’ is azt mutatja be, hogy látszólag egymástól különböző botrányok, bűncselekmény-gyanús ügyek hogyan kapcsolódnak, hogyan lesz a kis lopásokból, mutyikból az egész kerületet átszövő fertő, amely végül emberöléssel végződik” – írja a fideszes polgármester.

Németh Szilárd levelében hozzáteszi, hogy a kiadott könyvvel arra vállalkoztak: „a számonkérés részeként feltárjuk olvasók előtt ezt a ‘mutyivilágot’”.

A könyvet harmincötezer példányban adták ki, a szerkesztői feladatokat a fideszes alpolgármester, Ábel Attila vállalta magára. A kerületvezető lapunk kérdésére elmondta, hogy a kötetet a szabadidejében készítette, közel öt hónap alatt. A kiadvány az önkormányzat tájékoztatása szerint 6,3 millió forintba került. (Csak a viszonyítás kedvéért, az MSZP-s önkormányzat 2005 és 2010 között könyvkiadásra összesen költött 11,9 milliót) Ábel Attila kérdésünkre hozzátette, hogy a kiadás költségeit önkormányzati, azaz közpénzből fedezték.

„Ebben az esetben viszont – és ez először fordult elő – a választók akaratából készült könyv, a Fidesz-KDNP választási ígérete volt a számonkérés, amiről, mint feladatról be is kell számolni a csepelieknek. Ez volt az első olyan könyv, melynek kiadásáról a csepeli önkormányzat képviselő-testülete is döntött, és először fordul elő, hogy egy Csepelen, közpénzből kiadott könyv minden csepeli háztartásba eljut” – fogalmazott az alpolgármester.

Ábel Attila kérdésünkre hozzátette, hogy miután Csepelen komoly problémákat jelent a helyi újság terjesztése, ezért úgy döntöttek, hogy nem a szokásos terjesztői hálózattal, és nem pénzért szórják ki a könyvet a postaládákba, hanem ingyenesen, önkéntesek segítségével. „Olyan önkéntesekkel, akik biztosan elviszik mindenhová a könyvet. Ők jellemző módon a Fidesz önkormányzati képviselői. A könyv előreláthatóan január közepéig jut el az utolsó csepeli postaládába is. Aki ezt nem akarja kivárni, lakcímkártyával az önkormányzat hivatalában is felvehet egy könyvet. A Vörös Csepelt korlátozott számban, 980 forintos áron meg is lehet vásárolni, erről a Szkítia könyvesbolt-hálózat gondoskodik” – nyilatkozta lapunknak az alpolgármester.

A kötet megszületéséhez tartozik, hogy a csepeli képviselő-testület első novemberi ülésén tárgyaltak a kiadás technikai részleteiről. Ekkor osztották ki a képviselőknek a kiadásra felkért Magyar Ház Kft. cégkivonatát is, többen – a jegyzőkönyv szerint – rá is kérdeztek, hogy miért a Magyar Demokrata főszerkesztőjeként ismert Bencsik András cégét bízzák meg a feladattal. Borbély Lénárd fideszes alpolgármester erre válaszul – szintén a jegyzőkönyv szerint – azt közölte: mivel nem közbeszerzési eljárásról van szó, így jogszabály nem teszi kötelezővé az ajánlatkérést. Borbély a testületi ülésen elmondta, hogy a Magyar Ház Kft.-t az ő személyes javaslata alapján választották ki a feladatra. A Magyar Demokrata egyébként mint médiatámogató jelenik meg a kötetben.

Szenteczky János, a csepeli önkormányzat szocialista képviselője a Népszabadságnak azt mondta: a testületi ülésen úgy döntöttek a kötet kiadásáról, hogy annak tartalmát nem is ismerhették a képviselők; ezt akkor is többen szóvá tették. Szenteczky lapunk kérdésére hozzátette: vizsgálják a kötet tartalmát és a megfelelő fórumokon minden egyes hamis állítását cáfolni fogják, de megvizsgálják a vonatkozó jogi lépések lehetőségeit is.

Forrás: Népszabadság

81 hozzászólás “Vörös Csepel: a mutyivilág bemutatása” bejegyzésre

  1. abcd szerint:

    II. rész : Narancs Csepel: a mutyivilág bemutatása

  2. slaca szerint:

    „Mentsük meg a Miskolciné Hajtun Zsuzsát”

    Miskolciné Hajtun Zsuzsa igazgatónő a Fasang zeneiskola vezetőjét is ide lehet sorolni, mert ő is a mutyivilághoz tartozott. Ő is keverte, kavarta a pénzeket és mindig cimborák és a saját zsebébe vándoroltatta a pénzeket. Nem csodálkoznék, ha jönne egy hír, hogy hűtlen kezelésér eljárást indítottak ellene. Kíváncsi lennék, hogy az MSZMP elvtárs Nagy Szilveszter hogyan hozna létre ismételten facebook oldalt.

  3. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Olvastam olyan véleményt “ebihal szerint”-től, -mikor figyelmébe ajánlottam, a “Vörös Csepel: mutyivilág bemutatása” című önkormányzati kiadványban leírtakat, majd akkor hiszi el ha jogerős bírói döntés születik. Savanyú a szőlő elvtárskáim, hogy mi minden lett nyilvánosságra hozva, hova lett az adófizető csepeliek pénze, sok elsíbolt, elpazarolt, szétosztogatott pénz sorsára derült fény

  4. Katka szerint:

    slaca szerint: Éljen a fidesz mutyivilág! Ilyen mutyivilág az átkos óta még nem volt, mint most van. De el kell kenni a xart, elő kell venni az mszp-t, a fideszt meg még véletlenül sem szabad bírálni, vagy legalább is olyan cikket felrakni ide. Éljen egyébként a Magyar Köztársaság, mert már az országunk nevét is elveszik ezek a senkiháziak, a demokráciáról már nem is beszélve!

  5. Katka szerint:

    Anikó (Krizantém utcából) szerint: Hova lett az ellopott nyugdíjpénztári pénzek, az államkadósság magasabb, mint valaha volt. Most lopják a maradók pénzét, a szájukból segget csinálnak Orbán döbrögi uramék!

  6. grün szerint:

    Anikó!
    Igazsága van ebihalnak!
    A jogerős bírósági itéletig mindenki ártatlannak tekintendő!
    Ennyi! ))) 🙂 (((

  7. grün szerint:

    Katka!
    Finomabban!
    Kezdesz jobbra tolódni?!

  8. szigetország szerint:

    Kommunisták!

    Mi lenne, ha konkrétan megcáfolnátok a Vörös Csepelben leírt állításokat?
    Ne sunyi módon kenjétek el a tényeket, hanem válaszoljatok a kérdésekre!

  9. szigeti szerint:

    re:Katka 18:46 Van igazad!
    Minap azt álmodtam-talán nem véletlenül-hogy a Lágymányosi híd meg a Roosevelt tér után a legújabb átnevezés Mátyásföldé lesz!
    Viktorföldének kéne hívni!
    Egyívásuak úgy érzem!

  10. Incike szerint:

    Előre is köszönöm! Engem azért érdekel!

  11. kishorgász szerint:

    Az a Bencsik, aki nagy MSZMP-s volt anno a Népszabadságban?

  12. Lakó1214 szerint:

    Kérdés a véresszájú jobboldalhoz:
    – ezért is a kommunisták felenek?

    http://www.xe.com/currencycharts/?from=CHF&to=HUF

  13. grün szerint:

    szigetország!
    Mondjuk nem vagyok kommunista, de azért magamra veszem a válaszolást!
    Konkrétan cáfolni csak konkrét (megtörtént) dolgokat lehet!
    Feltételezett dolgokat (nem bizonyított tényeket) cáfolja maga a bizonytalanság!
    A Ha-val kezdődő mondatoknak és a -hatta, -hette végű igéknek nincs bizonyító erejük!
    ))) 🙂 (((

  14. szigetország szerint:

    Lassan kérdem, hogy értsétek:

    1. Miért kellett meghalnia Takács Józsefnek, akinek elege lett az MSZP-s visszaélésekből?

    (Sajnos, nagyon sajnos, ez megtörtént eset, nincsen “ha”)

  15. kishorgász szerint:

    Az áldozat kit akart feljelenteni? Az MSZP-t, vagy egy konkrét személyt?

  16. bugi szerint:

    A csepeli MSZP egy rossz vicc. De csak azért, mert nem ül a börtönben teljes vagyonelkobzással az összes briganti. Ha úgy lenne, jó vicc is lehetne. Csak az a gyilkosság ne lett volna!

  17. grün szerint:

    szigetország!
    A záltalad említett ügyben annyi kimondatlan “ha” van, hogy még a bíróság sem boldogul vele!
    De ezt már annyiszor lejátszottuk, keresd vissza és olvasgasd!

  18. Nemmondommeg szerint:

    Ugyanúgy teszi tönkre a vér-narancs az országot, ahogy az elődje tette. Pont.

  19. nagyapó szerint:

    – Katka (csütörtök – 18:49 )! Vaskosan hazudik! A nyugdíjpénztári pénzeket nem lopták el, hanem megakadályozták, hogy a szocik ellopják (mennyi megtakarítás volt, semmi). Óriási különbség!
    Viszont nincs cáfolat a Vörös Csepelben írtakról? Csak általános röfögés van (Kertész)?
    – szigeti (csütörtök – 19:46)! Gyenge szöveg. Már van Orbán tér!!

    grün lámpaoltás után közeledni próbál az asszonyhoz, de az eltolja magától:
    – Hagyjál most! Egész nap mostam, fáradt vagyok.
    Másnap éjjel grün megint próbálkozni akar, de megint ugyanaz a válasz:
    – Hagyjál! Egész nap befőztem, és fáradt vagyok.
    Harmadik éjjel az asszony dühösen kiált rá az urára:
    – Meg vagy őrülve? Egy héten háromszor?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  20. grün szerint:

    nagyapó!
    Nem bizony, nem lopták el!
    Sőt, papírom van (kettő is) róla a Vezíírtől és a csicskájától a zEmberek emberétől, hogy csak megőrzik! ))) 🙂 (((

  21. Zoli049 szerint:

    “A nyugdíjpénztári pénzeket nem lopták el, hanem megakadályozták, hogy a szocik ellopják”

    Hűűűű, öreg. Ebbe belefutottál. 🙂 A lényeg, hogy nem mindegy ki lopja el? Értelek!!! 😛

  22. kishorgász szerint:

    nagyapó!
    Az ország deviza tartalékainak megőrzésre történő átvétele a következő kiemelt feladat?

  23. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Uraim “grűn szerint, Zoli049”-tól kérdezném, hogy a magánnyugdíjpénztárak mit tettek a tagjaik pénzével, van aki hosszú éveire egy fillér hozamot sem kapott, netán eltünt a hosszú évekig benntartott pénzük hozama valahová ???? A magánnyugdíjpénztárakba a szocialista kormány bele kényszerítette az embereket, dolgozókat én tudom a gyerekeimtől, hisz nem volt választásuk csak a kényszer.
    Katka szerint-től kérdem a magas államadósság miből adódik netán a Gyurcsány-kormány által felvett milliárdos IMF hitelből, és mire költötték, (amit még unokáink is fognak törleszteni) megkérdezhetem ??

  24. jól értesült szerint:

    Katka! (Ha nő vagy) Szomorú, hogy egy hölgy ennyire tele van gyűlölettel! Bár, szerintem, Te saját magadat utálod a legjobban, mert csak fröcsögni tudsz, s ez nagyon-nagyon fájhat!

  25. grün szerint:

    Anikó!
    Úgy őszintén!
    Milyen szép és felemelő érzés lesz amikor Szentestén felolvassák a FIDELITÁS-tól ajándékba kapott Alaptörvényt Halmozottan Hátrányoséknál vacsora helyett!
    Különösen amikor ott járnak, “Minden zember egyenlő!”!
    Legalább a Mulen Rúzsban elköltött vacsorájuk maradékát ne a saját kutyájuknak pakoltatták volna össze! ))) 🙂 (((

  26. grün szerint:

    Anikó!
    Csak az igazságot, mindig csak az igazságot!
    Fityiszéknek 98-2002-ig négy évük lett volna a kötelező magán nyugdíjpénztárak megrendszabályozására, ha éppen nem a Bokros csomag szétkapása lett volna a zelfoglaltságuk!
    Tehát a költő szerint is
    “Vétkesek közt cinkos, aki néma!” 🙂

  27. Zoli049 szerint:

    Kedves Anikó!

    Nem te vagy a főtávért harcoló?

    – IF NO
    – GOTO 1

    1. Ezt fogd fel, mint egy lekötött bankbetétet, ha előbb veszed ki, akkor buktad. Itt sem történt más, mint szerződésszegés, csak nem te szegted meg, megtették helyetted. 🙂
    Azt tegyük még hozzá, hogy a Fidesz kitöltött egy ciklust és nem törölte el melegében a manyup-ot, akkor csendben lehet maradni.

    2. Mire ment el 500 mrd HUF? MOL részvények? Rémlik valami? Azt is fizetik az unokáink, látod?

  28. Zoli049 szerint:

    Miért nem megy el a HSZ???

  29. Zoli049 szerint:

    Anikó !

    Nem te vagy a főtávért harcoló?

    – IF NO
    – GOTO 1

    1. Ezt fogd fel, mint egy lekötött bankbetétet, ha előbb veszed ki, akkor buktad. Itt sem történt más, mint szerződésszegés, csak nem te szegted meg, megtették helyetted. 🙂
    Azt tegyük még hozzá, hogy a Fidesz kitöltött egy ciklust és nem törölte el melegében a manyup-ot, akkor csendben lehet maradni.

    2. Mire ment el 500 mrd HUF? MOL részvények? Rémlik valami? Azt is fizetik az unokáink, látod?

  30. Zoli049 szerint:

    Kedves Anikó!

    Nem te vagy a főtávért harcoló?

    1. Ezt fogd fel, mint egy lekötött bankbetétet, ha előbb veszed ki, akkor buktad. Itt sem történt más, mint szerződésszegés, csak nem te szegted meg, megtették helyetted. 🙂
    Azt tegyük még hozzá, hogy a Fidesz kitöltött egy ciklust és nem törölte el melegében a manyup-ot, akkor csendben lehet maradni.

    2. Mire ment el 500 mrd HUF? MOL részvények? Rémlik valami? Azt is fizetik az unokáink, látod?

  31. szigetország szerint:

    A kommunista kommetelektől még mindig nem olvastam a Vörös Csepelben leírtak cáfolatát!

    Ugye, ugye, mégiscsak igaz, amit műveltetek?

  32. Zoli049 szerint:

    “Barátom”!

    Mivel én nem olvastam a könyvet, mert a feltételes mód nem alap, hanem alaptalan kijelentés is lehet, így ami nem tény, azon szerinted mit lehet cáfolni?
    Ezek szerint te benne voltál az exek bulijában és tudsz tényeket? Akkor értem a propagandádat. DE! Nem érzet át per pillanat, a Karácsony közeledtével, hogy nem ez a többségnek most a legfontosabb? Annyira szánalmas és unalmas tud lenni ez a kényszereség.
    Kívánjunk egymásnak békés, boldog, családi szeretetteljes Karácsonyt inkább.

  33. nagyapó szerint:

    Szörnyű amikor a butaság a rosszindulattal, majd a gyűlölettel találkozik.
    Katka, Zoli049, grün, kishorgász, stb. Hazudnak egyet, aztán fújják ugyanazt. Védték a multikat a bankokat az alávaló kormánytámadással szemben, sírtak szegény devizahitelesekért, aztán leburzsujozták őket, (a kormány megoldotta), aggódtak a csepeli hajléktalanokért (fagyjanak meg, de nem kell szálló), letolták az önkorit a “brutális” lakbéremelés miatt, aztán a gazdagoknak szóló kedvezményről beszéltek.
    Elvtársak! Nem néznének néha tükörbe? Nem emlékeznek régebbi beírásaikra?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  34. szigetország szerint:

    Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok mindazoknak, akik az utóbbi években nem lopták el a csepeli adófizetők pénzét, nem voltak részesei akár közvetett módon is (pl. hallgatásukkal) a csepeli kettős gyilkosságnak, nem verték félholtra a 2006-os tüntetések résztvevőit!

    A karácsony a szeretet ünnepe, ami azonban nem jelenti azt, hogy erre hivatkozva a gonoszságnak akár csak egy napra is teret szabadna engedni!

    Várom a kommunisták cáfolatát a Vörös Csepel állításairól!

  35. grün szerint:

    nagyapó!
    “Szörnyű amikor a butaság a rosszindulattal, majd a gyűlölettel találkozik”
    Te már csak tudod! Önvizsgálatot tartottál?!
    Így ünnepek előtt nagy divat azoknál akik nem mindig élnek tisztán! ))) 🙂 (((

  36. Katka szerint:

    szigetország szerint: Tőlem biztos nem fogsz hallani semmit a könyvről, mert még seggpapírnak sem jó ugyebár, annál már kúltúráltabbak vagyunk, még én is, akit örökké elvtársoztok. Nem hallasz, mert soha életemben nem voltam párttag sem és kommunista sem. Imádtok komcsizni, üdvözlöm is általatok a fidesz jó komcsijait, elvtársait, akik százezrekkel többet visznek haza havonta a millió mellé, míg a belüket kidolgozó emberek, meg majd, hogy nem éheznek.

    Azt hiszem a fidesz visszaéléseiről tripla ilyen vastag könyvet lehetne írni. De egy pukit sem ér meg, hogy most el kezdjem keresgélni az ilyen irányú cikkeket. Ja egyébként HAJRÁ Esztergom!

    Annál nagyobb bűnt viszont nem lehet elkövetni, mint amit most visz végbe imádott Orbánotok, hogy a demokráciát porrá zúzza. Remélem a sok éhező, nyomorgó, kisemmizett emberek átkától nem lesz boldog karácsonya Orbánotoknak.

  37. Katka szerint:

    nagyapó szerint: Agyadra ment már az elvtársozás.
    Orbánt és politikáját elutasító emberek, azok rögtön komcsik, elvtársak, bolsik.
    Ha tényleg 33 éves vagy, mint a múltkor írták, akkor szánalmas életed lehet, hogy örökké a múlttal foglalkozol. Ha vén vagy már, akkor meg azért vagy szánalmas, mert kiszolgáltad a rendszert, most meg pofázol!

  38. nagyapó szerint:

    Jó lenne, ha grün és a többiek felfognák! A szocik hoztak egy törvényt a magán-nyugdíjpénztárakról. Eszerint 2010. október 31-ig a magánpénztári tagok nyugdíjjáruléka 1,5, magán-nyugdíjpénztári tagdíja 8 százalék volt. Tehát az állami nyugdíjalapba 1,5 %-ot fizettek. Kivettek a közösből 8 %-ot, míg mások fizettek. Ebből a 8 %-ból a szoci nyugdíjalapok vezetői jól éltek, haszon nem volt. Ez legyen magánpénztári tagok gondja, de az állami nyugdíjalap nem tudta fizetni pl. grűn, vagy a 40 éves nyugdíjasok, rokkantak nyugdíját, így kölcsönt kellett rá felvenni. Tehát 8 %-ot elloptak a közösből.
    Csodálom, hogy a szocik ennyire félnek az államtól, hogy az “állam ellopja a pénzt”.
    Nem bíznak abban, hogy ’14-től ők irányíthatnak? Igazuk van, ne bízzanak!
    Katka! Pofázni még mindig jobb, mint röfögni, ahogy kedves Kertészetek írta.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  39. abcd szerint:

    (Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.)

    Mentik a pénzüket …

    Már rengetegen viszik ki pénzüket Ausztriába
    Akad olyan ausztriai bank, ahol a két ünnep között már minden időpont betelt, annyi magyar jelentkezett be számlanyitásra. Az elmúlt napokban szaporodott meg jelentősen azok száma, akik pénzüket már csak a határon túl érzik biztonságban. Mintha a kisebb pénzűek is elkezdték volna a pénzkimenekítést.

  40. grün szerint:

    nagyapó!
    Fentebb már írtam, de kedvedért újra írom!
    “Fityiszéknek 98-2002-ig négy évük lett volna a kötelező magán nyugdíjpénztárak megrendszabályozására, ha éppen nem a Bokros csomag szétkapása lett volna a zelfoglaltságuk!”
    Tehát a költő szerint is
    “Vétkesek közt cinkos, aki néma!” ))) 🙂 (((

  41. hajós szerint:

    nagyapó, nézd csak mit ígért a fidesz a választások előtt:
    http://kep.index.hu/1/0/181/1816/18162/1816243_7749f179c6dd4821ab1d53859675bddf_wm.jpg

  42. grün szerint:

    grün papa!
    Magáé ez a ház?!
    Nem tudom fiam, negyedórája nem hallgattam parlamenti híradót! 🙂

  43. szigetország szerint:

    Katka!

    Először nézzünk szembe, mi történt az elmúlt 8 évben, utána vegyük elő a következő nyolcat!
    Vagy neked belefér egy kettős gyilkosság az erkölcsi rendedbe?

  44. szigetország szerint:

    ABCDefghstb.!

    Írod, hogy a magyarok viszik ki a pénzt Ausztriába! Még a kispénzűek is!

    Nocsak, akkor mégiscsak van pénz az embereknél?!

  45. Zoli049 szerint:

    szigetország!

    Egyszer, ha tovább tudsz lépni a “kommunista” szó leírásánál, a holtig tartó gyalázkodásnál, akkor azt is megfogod érteni, hogy emberek sokasága miért is viszi ki a pénzét az osztrákokhoz. Ameddig nem világosodsz meg, addig írd az “örökzölded”! 🙂

  46. Zoli049 szerint:

    II.

    Ezt a kettős emberölést meg miért vetíted már úgy le, ahogy nem igaz. Magadnak már biztos, hogy bebizonyítottad az egész történetet, de többek megvárják a bíróságot, gyanítom én?!

  47. szigetország szerint:

    Zoli!

  48. szigetország szerint:

    Zoli!

    Szerinted meg sem történt a kettős emberölés?

  49. szigetország szerint:

    Tudod, Zoli, én úgy vagyok a kommunistákkal, ahogyan a nácikkal. Amit műveltek, azt nem lehet elfelejteni és megbocsátani. Akármennyire is az ellenkezőjét szeretnéd…

  50. Katka szerint:

    szigetország szerint: Akkor köpd fogán az Orbán családot, mert a párttitkárok, a kisz titkárok rendszeresen jelentettek az embereikről a a főfőpárt….. lópikula tudja hova. Nem tudom mert hál istennek ahol dolgoztam még azt sem lehetett észre venni, hogy egyáltalán a szakszervezeten kívül más is létezik. Viszont rokonok dolgoztak a CsM-ben, tudnának mesélni, hogy az olyan párttitkárocskák, mint Orbán papa is volt mekkora hatalommal rendelkeztek, kisebb mértékben de a fiatalok életére kihatva a kisz titkárok is. Fidesz volt kommunistái jó kommunisták, még szigetország is szereti őket!

  51. ebihal szerint:

    Anikó! A szőlő annak savanyú, aki türelmetlen!
    Szigetország! Nem kell semmit cáfolni, és gondolom főleg nem az itt fórumozóknak !
    A magyar jogrend szerint, /hacsak gyorstalpalón nem változtatták meg/ a vádat kell
    bizonyítani és nem fordítva! Ha lesz ítélet vissza lehet térni a témára!

  52. kishorgász szerint:

    “nagyapó szerint:
    2011. december 23., péntek – 11:40

    Jó lenne, ha grün és a többiek felfognák! A szocik hoztak egy törvényt a magán-nyugdíjpénztárakról. Eszerint 2010. október 31-ig a magánpénztári tagok nyugdíjjáruléka 1,5, magán-nyugdíjpénztári tagdíja 8 százalék volt. Tehát az állami nyugdíjalapba 1,5 %-ot fizettek. Kivettek a közösből 8 %-ot, míg mások fizettek. Ebből a 8 %-ból a szoci nyugdíjalapok vezetői jól éltek, haszon nem volt. Ez legyen magánpénztári tagok gondja, de az állami nyugdíjalap nem tudta fizetni pl. grűn, vagy a 40 éves nyugdíjasok, rokkantak nyugdíját, így kölcsönt kellett rá felvenni. Tehát 8 %-ot elloptak a közösből.”

    Nos kedves nagyapó, segítek a dolgokat helyére tenni!

    1. A 8 5%-ot a nyugdíjpénztárak nem lopták el, legfeljebb lazán gazdálkodtak és a tőkéből kevés hozamot realizáltak.
    2. Amikor a Hornék bevezették, akkor is ültek ellenzékiek a Parlamentben. Melegedni jártak be, vagy felhívták a figyelmet arra, hogy a nyugdíjkasszából hiányzó pénzeket pótolni kell?
    3. 1998 és 2002 között milyen javaslatok hangoztak el a kormányon lévők között a helyzet feloldására? Miért nem kerestek megoldást?
    4.A magán- nyugdíjpénztárak megszüntetésével maximálisan egyetértek akkor, ha az a pénz oda került volna, ahonnan Hornék elvették -a nyugdíjkasszába.
    5.Arra nem emlékszem semmilyen választási programban, hogy egyik évben a magánnyugdíj pénztárak einstandolását, a következőben a devizatartalékok elköltését célozták meg volna – hogy legyen miből stadionokat és más nm termelő pénznyelőket építeni.

    Remélem, egy jóízű komcsizásra még futja a fentiek elolvasása után!

  53. Katka szerint:

    kishorgász szerint: Én úgy emlékszem, hogy a fidesz kormány célja volt még emelni a a manyupba utalandó százalékot, vagyis nagyobb összeget, amit aztán az mszp nem tett meg.

  54. Pecás szerint:

    Aki a könyvben leírtakat cáfolni tudja jelentkezhet! Ezek a szemetek ellopták a kerületet, loptak, raboltak és gyilkoltak!!!!és még van itt pártfogójuk???Szégyen, gyalázat!

  55. bugi szerint:

    Ha kiengedték Gyurcsányt, nem árt leltárt csonálbi a Gyorskocsi utcában.

  56. ebihal szerint:

    Pecás! Nem nekik van pártfogójuk, hanem a jognak, és ez nagy különbség! Csak
    végig kell gondolni, ha a könyvben leírtak esetében, akár csak egy esetben is
    nem áll meg a vád, az a Fidesznek olyan blama lesz, hogy csak na! Mindenki sejti,
    hogy mik folytak itt az elmúlt 20 évben büntetlenül, és nagy az esélye, hogy most is
    megússzák.

  57. "?!" szerint:

    “Szigetország”!
    Nagyon keményen jobboldaliként állítom, hogy neked olyan sötét van a fejedben, mint egy elhagyott szénbányában.

    13:26-kor “Katka”-tól kérdezted: “Vagy neked belefér egy kettős gyilkosság az erkölcsi rendedbe?”
    14:21-kor “Zoli”-tól kérdezted, hogy “Szerinted meg sem történt a kettős emberölés?”

    Én viszont azt kérdezem tőled Te vadszamár, hogy “neked belefér-e az észak-csepeli négyes gyilkosság az erkölcsi rendedbe”, vagy “szerinted meg sem történt az észak-csepeli négyes emberölés a fideszes önkormányzat regnálása alatt?”

    Szerinted milyen alapon terheli több felelősség a kettős gyilkosságért az mszp-s önkormányzatot és az mszp-s szavazókat, mint a négyes gyilkosságért a fideszes önkormányzatot és a fideszes szavazókat?
    Ha a két ügy kapcsán őrizetbe vett személyeken kívül mások felelősségéről is tudomásod van, és a felelősségüket bizonyítani is tudod, akkor tedd meg a feljelentést!
    Ha viszont konkrét információkkal és bizonyítékokkal nem rendelkezel, és nem teszel feljelentést a szerinted felelősök ellen, akkor ne leckéztess másokat, hanem kussolj!

  58. Vátesz szerint:

    Én sohasem titkoltam a véleményemet, sem a ballibekről, sem a Fideszről. Az utóbbiak jól tették, hogy visszavették a pénzt a magánynyugdíjpénztárakból, mert az oda helyezett pénzek miatt a többi embernek kellett eltartani a nyugdíjasokat.
    Más, én a pénzemet nem viszem külföldre, mert az hazaárulás, a magyar haza és a magyar jövő szándékos bedöntése! Amennyiben nekünk, itthoni betéteseknek bedöntik a pénzét, hát majd elvesszük azok lakását, akiébe a mi pénzünket a bankok befektették! Közte az ilyen hazaárulóknak a lakását is, akik külföldre mentették a vagyonuk mobilizálható részét! Aki egy kajla kalappal jött Galíciából, az egy kajla kalappal fog alijázni!
    http://csepel.info/?p=17202#comment-108947 “Fogyatékosok világnapja – kerekasztal beszélgetés Csepelen”
    Vátesz szerint:
    2011. december 04., vasárnap – 21:59
    Kár fetisizálni a magánnyugdíjalapot, mert az sem magánvagyon! Ugyanis a törvény tette lehetővé, hogy a nyugdíjjárulék egy részét piaci alapon működő pénztárak kezeljék, de ettől az nem a járulékfizető magánvagyona! Azok az emberek, akik nem voltak tagjai ezeknek a pénztáraknak, azok a teljes járulékukat az állami nyugdíjpénztárnak fizették, s abból történt a jelenlegi nyugdíjak kifizetése. Senki sem gondolhatja, hogy mi hülyék vagyunk, s mások helyett fizettünk! Az állam ahogy egy törvénnyel lehetőséget teremtett a magánnyugdíjpénztárak működésére, ugyanúgy egy másikkal elvonta ezt a jogosultságot, egyidejüleg átvette ezen összegek után járó majdani nyugdíj kifizetését! Magánnyugdíjpénztárba az fizessen, akinek az előírt járulékokon kívül van arra pénze, hogy plusz nyugdíjjárulékot fizessen és arra majdan magánnyugdíjat kapjon! Az meg az állam ügye, hogy az átvett összegeket hová fektette be! Az állam én is vagyok, s majd adott esetben másokkal egyetértésben elcsapom a mostaniakat, de akkor sem léphet le egy zsidó sem az én nyugdíjammal! Óva intem Orbánt és csapatát, hogy a rokkantnyugdíjasokon akarja behozni azt az 500Milliárdot, ami a 16%-os SZJA miatt kiesett! A rokkantság is a biztosítási kockázatok közé tartozik, amire szintén vonatkoznak a dolgozók által fizetett járulékok, az meg engem sem és másokat sem érdekel, hogy a Fidesz-kormány hogy sakkozik a nyugdíj és egészségbiztosítási járulékokkal! Fiúk, lehet hogy ezen fogtok megbukni?! Már leírtam: A saját anyátokat is az árokba lökitek, ha beteg lesz?!!!

  59. hajós szerint:

    vátesz:

    “Ugyanis a törvény tette lehetővé, hogy a nyugdíjjárulék egy részét piaci alapon működő pénztárak kezeljék, de ettől az nem a járulékfizető magánvagyona!”

    De bizony, a törvény kerek perec kimondta, hogy az magántulajdon.

  60. Vátesz szerint:

    Ne röhögtess már, mitől magántulajdon az a 8%, amit nem az állami nyugdíjalapba fizettek be, hanem a magánnyugdíjpénztárba? A biztosított nem veheti ki, s nem költheti el. Majd egyszer nyugdíjat kap belőle, ha a menedzsment el nem lopja addig! A többi ember meg ugye a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer alapján addig helyettetek is eltartja a jelenlegi nyugdíjasokat?! A hülyék a másik oldalon laknak! Akár mit mondott ki a Horn-kormány kreálta törvény, most egy másik felülírta! Jogosan! Egyébként meg el lehet húzni innen, ahogy a gyengeelméjű fönőköt momdta, de sehol sem fognak olyan marhák lenni, hogy állami nyugdíjat adjanak azoknak, akik a magánalapokba tették a járulékukat! Még Izraelben sem!!!

  61. hajós szerint:

    Az márpedig magántulajdon, nyugdíjkorhatár elérésekor felvehető, örökölhető, stb.
    Most a Fidesz-kormány elrabolta, és sajnos el is herdálta.
    A felosztó-kirovó rendszer meg tarthatatlan a népesség öregedése miatt, ezt mindenki tudja, akinek egy csöpp esze van. Ezért lett volna jó a második pillér, amit a Fidesz egy mozdulattal kirúgott.
    Amúgy meg idióta vagy, ha még azt az egyszerű összefüggést sem vagy képes felfogni, hogy a manyup-tagok pont akkora arányban kaptak volna állami és magánnyugdíjat, amekkorában a járulékot fizették az államnak, ill. a manyupba.
    Az hol igazságos neked, te barom, hogy fizetek az államnak járulékot, de nem kapok érte egy fitying nyugdíjat sem? Az Alkotmánybíróság jövő héten előreláthatólag ezt meg is semmisíti.

  62. kishorgász szerint:

    Vátesznak akkor lenne igaza, ha az a pénz teljes egészében az állami nyugdíjalapba folyt volna.
    Így viszont ” elpárolgott”, az állami nyugdíjkassza meg 15 év múlva garantáltan hiányos lesz.

  63. lucifer szerint:

    Nagyapó: “…már van Orbán tér!”

    Még hozzá Szent Orbán tér!

  64. grün szerint:

    lucifer!
    Az Istenhegyi út?! ))) 🙂 (((

  65. Vátesz szerint:

    Hajós! És az hol igazságos, hogy az állami nyugdíjkasszába fizetők helyetted is eltartják a jelenlegi nyugdíjasokat? Te gyűjtögeted a járulékod javát a magad javára, a mások által kifizetett járulékot meg egy az egyben kiosztják a jelenlegi nyugdíjasok között, a te komcsi felmenőidnek is. Téged meg a hozzád hasonlókat el kellene zavarni ebből az országból, aki nem tesz a közös kalapba, az ne is nyúlkáljon bele!

  66. Vica szerint:

    Bocsánat, de ez annyira undorító. Hogyan lehet valaki boldog és elégedett azzal, hogy a másikat befeketíti? Ettől több lesz, jobb lesz bárki is, aki a mocskot szórja? Ugyan… Hisz saját magát alacsonyítja le oly mélyre, hogy annál már nincs lejjebb! Fröcsögős mocskolódás talán előrébb mozdítja az ország sorsát, az egyén sorsát? Ha így lenne, az nagyon szomorú lenne…
    Gondoljatok csak bele, milyen hatással vagytok a környezetetekre, a gyerekeitekre, az unokáitokra, ha így cselekszetek?

    “…hogy elég! hogy elég! elég volt! hogy béke! béke! béke! béke már! Legyen vége már!…” (Babits Mihály: Húsvét előtt)

    Ünnep van, s remélem, a szeretet képessége elér azokhoz is, akik eddig az ellenkezőjét bizonyították. Kívánom, hogy így legyen, mert biztos vagyok benne, hogy a szeretet csodákra képes.

  67. lb szerint:

    Vátesz!

    Nagy a sötétség ott bent! De reménykedj, hogy idővel majd megvilágosodsz!

    Mit fizettek korábban az MNYP tagok:
    6-8%-ot az MNYP-be
    1,5-2%-ot az állami nyugdíjpénztárba
    a bérük után a munkáltató 24%-ot az állami nyugdíjpénztárba.
    Azaz kb. 1/4 ment a “saját” számlára, míg a 3/4 az államiba.

    Ezzel szemben mit fizettek a “többiek”?
    8-10%-ot az állami nyugdíjpénztárba és
    a bérük után a munkáltató 24%-ot az állami nyugdíjpénztárba.

    Az MNYP tagok az állami nyugdíj kb. 2/3-át kapták volna az államtól.

    Nem volt ebben semmi igazságtalanság!

    Sőt, arra ösztönözte a munkavállalót, hogy lehetőség szerint minél magasabb bérre jelentesse be magát. Ezzel szemben mi lesz ezután? Aki tudja és megteheti, minimálbérre jelenti be magát, hisz a nyugdíjjáruléka után úgyis minimális nyugdíjat fog kapni! Kb. 20-25 év múlva teljesen össze fog dőlni a jelenlegi nyugdíjrendszer, mivel nem lesz elegendő befizető. Akkor fog eljönni a szép új világ, amikor az állam csak egy minimális összegű szociális nyugdíjat fog tudni fizetni, és mindenki a sajt privát nyugnyíjprogramjából fog tudni megélni. Vagy eltartják a gyerekei!

  68. Vica szerint:

    Kedves Ib!
    Milyen saját privát nyugdíjra gondoltál? Úgy tudom, senki sem takarékoskodhat a nyugdíjára az állami nyugdíjpénztáron kívül. No és miből tenne félre a szerencsétlen, amikor a napi betevő is gondot okoz. Nem tud vásárolni, tehát fogyasztás leginkább csak az alapvető élelmiszerekből keletkezik, így nincs szükség termelésre, tehát nem kellenek új munkahelyek, amelyek által előállított termékekre lehetne nálunk fogyasztás. Ha pedig nem kellenek a munkavállalók, akkor az a sok szerencsétlen nyilván nem tartott munkanélküli vagy elmenekül, vagy megélhetési bűnöző, esetleg hajléktalan szerencsétlen lesz a jövőben. Szép kis perspektíva áll a gyerekeink előtt is, ha ez sokáig így megy…

  69. lb szerint:

    Vica!

    Ajánlom figyelmedbe: Út a csirke farháthoz
    http://www.tothandras.hu/blog/index/2009-08-30/ut-a-csirke-farhathoz/

    http://www.youtube.com/watch?v=b00TP0-ecqU

    És mi lesz ha nyugdíjba megyünk??

  70. lb szerint:

    És mi okozza ezt a tragédiát?
    http://mobilarena.hu/dl/upc/2011-06/297385_korfa_2015_1.jpg

    azaz sok lesz az eszkimó (aki ki szeretne venni) de kevés a fóka (aki befizet)!

    Az egyedüli kiút, az egyéni privát nyugdíjprogram!

  71. Vica szerint:

    Kedves lb!
    Ez így van, de ha figyeltél, a nagy kalapba tették az összes nyugdíj megtakarítást, és állítólag senki sem takarékoskodhat nyugdíj célból az állami nyugdíjpénztáron kívül… Mi lesz, ha nyugdíjba megyünk? Ezt pedig értsd szó szerint. Reménykedjünk, hogy nem éljük meg azt a kort…

  72. Zoli049 szerint:

    Mit jelent az, hogy senki nem takarékoskodhat magának nyugdíj céljából?

    Kiskapukkal és legálisan sem? Dehogy nem! Csak az a pénz nem itt fogja forgatni a gatzdaság fogaskerekét. Aki tud 5.000,- Ft-ot félretenni – nem itthon – az egy aránylag korrekt összeget elérhet 20 év alatt! A tőzsde kapui sem zártk senki előtt. Csak olvasni, olvasni, olvasni! Ja és kockáztatni.

  73. Vica szerint:

    5.000 Ft/hó=60.000Ft/év=1.200.000 Ft/20év

    Milyen valutanemre gondoltál? A forintunk ugyanis egyre kevesebbet ér pl. az USD-hoz, az EUR-hoz, a fonthoz viszonyítva is, így a pénzünkért egyre kevesebb valutát kaphatunk, ha külföldön takarékoskodunk vele, az eredményünk tehát egyre romlik majd, az az 1,2 milkó pedig nem gondolnám, hogy hosszú időre korrekt nyugdíjat biztosíthatna bárkinek is…
    Tőzsde??? Komolyan gondoltad a széles tömegek előtt :). Hiszen ott nem csupán nyerni lehet, azt Te is tudod! Sok hozzáértő is képes nagyokat bukni rajta.

  74. Zoli049 szerint:

    Kedves Vica!

    Nézz végig a devizaárfolyamokon. USD!
    Tőzsdei alapú megtakarításról van szó, ami senkinek nem tiltott. Igaz, erre írtam, hogy olvasni, olvasni, olvasni, mert igen oda kell figyelni. Mivel én átlag melós vgyok, így nagyot sem kockáztatok, de nem nagyképűen írom, hogy bukni sem szoktam, mert nem kell “éhesnek” lenni. Mikor ilyen beteges a piac, mikor fel is függesztenek papírokat, akkor lehet venni – ha lehet még – és mikor kicsit fentebb van, akkor kell eladni. Mondjuk nem hazai papírokban kell gondolkodni. Szerény számításaim szerint a 20 év alatt a befektetett 1-1,5 Mft-ből lehet egy 25-30-at csinálni. Ez egy alap számítás…

  75. lb szerint:

    Zoli049!

    Sajnos havi 5000 Ft-ból 20 év alatt nem lehet normális nyugdíjtőkét felépíteni!

    Havi 25 000 Ft-ból (azaz évi 300 000 Ft-ból) talán igen.
    Ekkor évi 11%-os átlaghozam mellett kb. 18-20 milliós tőke építhető fel.
    Évi 13%-os átlaghozam mellett már 22-24 milliós tőkéd lehet.
    De ha több időd van, akkor a 25.év végére több mint 40 milliós, míg a 30. év már közel 80 milliós tőkéd lesz úgy, hogy a 20. év után már nem fizetsz be többet, csak a meglevő tőkédet dolgoztatod!

    Ezt azt jelenti, hogy a 40 év alattiaknak reális esélyük lehet, hogy nyugdíjasként ne csökkenjen az addig elért életszínvonaluk. A 40 és 50 év közöttieknek már lényegesen nagyobb erőfeszítést kell tenniük ezért, míg az 50 év felettiek gyakorlatilag reménytelen helyzetbe kerültek. Ha eddig nem oldották meg a nyugdíjproblémájukat, akkor ezután már nem igen lesz rá lehetőségük!

    “Mindenki élete lehet példa. Legrosszabb esetben elrettentő…” Mindenki, aki ötven alatt van, azok számára ennek a generációnak a sorsa legyen intő jel. ”
    http://www.tothandras.hu/blog/index/2009-05-30/a-pofara-ejtett-nemzedek/

  76. ebihal szerint:

    Azt hiszem, teljesen felesleges a számolgatás. Nem vagyunk egyformák, különbözőek
    a lehetőségeink. Előfordulhat, hogy egy élet megtakarításait elveszti az ember, akár
    egy olyan gazdasági helyzetben mint a mai, akár egy betegség vagy haláleset miatt.
    Az alapvető gond, hogy az emberek a kis tételekből összeálló megtakarításokat , a hosszútávú gondolkodást nem szeretik. A minap az Auchan üvegvisszaváltónál egy
    embernek a kb. 30 darabból csak 1-t vett vissza az automata. Azt mondja nekem,hogy
    azt az 50 FT-t otthagyja legyen az enyém.Mondom neki, hogy aki a saját pénzét nem
    becsüli, az nem is érdemli meg. Nézett rám, mintha halottat látna.

  77. Vátesz szerint:

    LB! Nincs semmiféle sötétség az én agyamban! Azért igazságtalan a magánnyugdíjpénztári tagság, mert aki nem tagjai, azok összes befizetése, akár magán, akár munkáltatói, mind az utolsó fillérig kiosztásra kerül a jelenlegi nyugdíjasok között. A magánnyugdíj pénztári tagok meg jószerivel csak a munkálatójuk által fizetett összeggel vesznek részt a jelenlegi nyugdíjak kifizetésében. Azaz a saját javukat mások megkárosításával szolgálják! Ez egy mocskos hornista kommunista trükk! A magukat különös anyagból gyúrtnak tartók már megint a többséggel akarják vitetni a terhet! A más f…ával verni a csalánt! A szarházi kommunisták már eljátszották egyszer ezt, amikor kézrekerítették a megelőző rendszer nyugdíjpénztári vagyonát, kidobták belőle a nemkommunista nyugdíjjogosultakat, aztán a saját kiöregedett elvtársaikat abból nyugdíjazták! Most a mocskos szarháziak megint a többséggel akarják lenyeletni azt, hogy tartsák el a jelenlegi nyugdíjasokat, közte a 640ezer Forint nyugdíjjal bíró véreskezű mocskos kommunista gyilkos Biszku Bélát is, miközben a kommunista nómenklatúra ifjabb tagjai saját maguk számára gyűjtögetik a magánnyugdíjpénztári forintokat! Hát nem! A hülyék a másik oldalon laknak!

  78. lb szerint:

    “aki nem tagjai, azok összes befizetése, akár magán, akár munkáltatói, mind az utolsó fillérig kiosztásra kerül a jelenlegi nyugdíjasok között. A magánnyugdíj pénztári tagok meg jószerivel csak a munkálatójuk által fizetett összeggel vesznek részt a jelenlegi nyugdíjak kifizetésében. ” – Ez igaz VOLT! Cserébe viszont arányosan kevesebb állami nyugdíjat kaptak VOLNA!
    Kevesebbet tettek be, így kevesebbet is vettek volna ki. De ez már múltidő, nincs értelme rágódni rajta.

Itt lehet hozzászólni !