Csepel teljes területén kiépül a korszerű szennyvízhálózat

2012 a csatornázás éve!

Csepeli Hírmondó

Hosszú évek várakozása után 2012-ben végre megvalósulhat az a nagyszabású csatornafejlesztés, melynek eredményeként Csepel minden háztartása élvezheti a korszerű szennyvízelvezetés előnyeit. A beruházás nemcsak az érintett családok, hanem a kerület egészének életében is új időszámítást jelent majd.

Hónapokon belül megérkezhetnek az első munkagépek a királyerdei és a hárosi utcákba: Csepel csatornázatlan területein megkezdődhet a régóta várt szennyvízcsatorna-építés, amennyiben a kapcsolódó közbeszerzési eljárás eredményesen lezárul. A Fővárosi Önkormányzat beruházásában, 65 százalékban európai uniós támogatással megvalósuló projekt legfontosabb célja a kerület teljes területének szennyvízcsatornázása: a fejlesztés befejezésével, 2012 végére több mint 3300 csepeli háztartás csatlakozhat újonnan a kényelmes, korszerű és környezetbarát szennyvízhálózathoz.

Annak érdekében, hogy a szennyvízcsatorna-építési munkák a projekt végéig, azaz a tervek szerint 2012 decemberére befejeződhessenek, a kivitelező cég megfeszített tempóban, egyszerre akár 25-30 utcában is dolgozik majd. A nyomvonal felbontását, valamint a föld alatti munkálatoknál államilag kötelező régészeti feltárásokat követően kerül majd sor a szennyvízvezetékek, aknák, átemelők és más fontos műszaki berendezések megépítésére, végül pedig megtörténik az utak és a környezet helyreállítása az eredeti állapot szerint. Jó hír, hogy a kisebb-nagyobb átmeneti kényelmetlenséggel, forgalomkorlátozásokkal, terelésekkel járó kivitelezés gyorsított ütemben zajlik, így a szokottnál jóval rövidebb ideig tart majd. Az eredmény pedig az érintett csepeliek és a kerület egésze számára is óriási előrelépést jelent.

Csepel csatornázatlan területein minden család számára megnyílik a lehetőség, hogy a kertekbe ásott elavult derítők és emésztők, valamint a kényelmetlen, drága szippantás helyett a modern és környezetbarát szennyvízhálózathoz csatlakozhasson, ezzel is növelve az ingatlan értékét. A szennyvízcsatornázás tehát magasabb komfortszintet, felértékelődő ingatlanokat, és egyúttal Csepel modernizációját is eredményezi.

Úthelyreállítások a csatornaépítés után

„Fontos tudni, hogy az uniós támogatás szabályai csak arra adnak módot, hogy a felbontott utak helyreállításakor a korábbival azonos állapotot lehet kialakítani. A környéken élőknek és közlekedőknek mégis előrelépést jelent, hogy a jelenleg rossz minőségű földes utcákat a felbontást követően kiegyenlítve, stabilizáltan állítják helyre. A szennyvízcsatorna építését követően így az érintett utcákban, ha nem is teljesen új, de a jelenleginél mindenképpen jobb minőségű utakon közlekedhetnek a csepeliek  – mondta Wertán Zsolt Zoltán, a beruházást koordináló Enviroduna Kft. ügyvezetője.

A csapadékvíz-elvezetés nem része a szennyvízcsatornázásnak. Valójában ez műszakilag két különböző rendszer: 2012-ben a szennyvízprobléma megoldására nyílik lehetőség Csepelen. A szennyvízhálózat lefektetésével az összes főbb közmű a föld alá kerül az érintett területeken, ami fontos kiindulópontja és alapja lehet majd további fejlesztéseknek a királyerdei és hárosi területeken.

Szennyvízcsatornázás: javuló életminőség, tisztább környezet

A csatornázatlan háztartások természetbe elszivárgó szennyvize felbecsülhetetlen károkat okoz saját maguk és a környék környezetében, sőt betegségek terjesztésével az egészséget is veszélyeztetheti. Csatorna hiányában a sokszor vegyi anyagokat, gyógyszermaradványokat is tartalmazó háztartási szennyvíz a szikkasztókból részben vagy teljes egészében a talajba szivárog, függően attól, hogy egy-egy háztartás hogyan oldja meg annak tárolását, elszállítását. Ezek a káros anyagok szennyezik a talajt, a termőföldeket, élővizeinket, és komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, főleg a gyerekek számára. Azok a csepeliek, akik csatlakoznak a megépülő csatornahálózathoz, ezzel már a legfontosabb lépést megteszik környezetük, egészségük megóvásáért. A szennyvízhálózat bővítése emellett nemcsak az érintettek, hanem Csepel minden lakója számára érezhető változást hoz majd: a szennyvíz elvezetése és megfelelő tisztítása zöldebb, tisztább, élhetőbb lakókörnyezetet teremt.

Csepel szennyvize nem károsítja többé a Duna vizét

„Csepel jelenlegi csatornahálózata több lépcsőben, még a múlt században épült meg. Sokan nem tudják, de a meglévő hálózatból érkező szennyvíz évtizedek óta a Vas Gereben utcai átemelőbe került, ahonnan – sajnos csak mechanikai tisztítást követően, megfelelő biológiai tisztítás nélkül – közvetlenül a Dunába került. Ez az áldatlan állapot is megszűnik az uniós beruházással, melynek része a kerület teljes körű csatornázása mellett a keletkező szennyvíz Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre történő elvezetése és megtisztítása is. A kapcsolódó munkálatok már elindultak: korszerűsítik a Vas Gereben utcai átemelőtelepet, és folyamatosan épül az a nyomóvezeték pár, amely összeköti majd az átemelőt a korszerű szennyvíztisztítóval. A projekt megvalósulásával a kerület szennyvize a Központi Szennyvíztisztító Telepre kerül majd, így többé nem károsítja a környezetet és a Duna vizét” – tette még hozzá Wertán Zsolt Zoltán.

Forrás: Csepel.hu

32 hozzászólás “Csepel teljes területén kiépül a korszerű szennyvízhálózat” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    Az szép lesz. Felbontják az utat, majd a munkák végén visszatemetik. Tehát az évtizedek alatt az autók által összetömörített, döngölt földút helyett egy megmozgatott, laza talajú utat fogunk visszakapni. Eddig is voltak gödrök az utcákban, de ezután kráterek lesznek, kis esőben pedig sártenger. Ennek a résznek nem örülök. Annak igen, hogy 2012 végétől nem a nulla szolgáltatásért kell csatornadíjat fizetnem. Hanem végre a pénzemért kapok is egy szolgáltatást.

  2. Lakó1214 szerint:

    Félek én attól, hogy ebből sem lesz semmi!
    De legyen igazuk…

  3. lolka szerint:

    “A csapadékvíz-elvezetés nem része a szennyvízcsatornázásnak. Valójában ez műszakilag két különböző rendszer: 2012-ben a szennyvízprobléma megoldására nyílik lehetőség Csepelen.”-ezek szerint, ha jól értelmezem, (de ezt majd a “Gordon” és “nagyapó” eldönti). “Most” ásás lesz a szennyvíz miatt, később az esővíz elvezetés miatt. Nem lehetne egyszerre egy ásással kettő csövet letenni? (Az Uniónak, majd azt mondjuk: ez csak tartalék cső…persze csak vicc volt)…Azt nem tudom, hogyan lesz megoldva a sok földes utcából az esővíz ne mossa be a csatornába a homokot…(esővíz csatornába gondoltam)…

  4. ebihal szerint:

    Itt valaki nem mond igazat! A közmeghallgatáson NSZ úgy vélte, hogy 2014 ele-
    jére várható a befejezés. Ebben a cikkben 2012 van . Hogy is van ez. 2012-ben
    még kiegyeznék és kifizetném az egyébként teljesen törvénytelenül kivetett
    szennyvíz szállítási díjat. A Helyi téma szerint kb. 47 ezer ingatlant érint a fővárosban, ha ezt alsó hangon évi 20 ezer fiktív számlával számolom, az bizony majd egy milliárd
    munka nélkül!

  5. földhözragadva szerint:

    Megint ez az agitprop duma, hozsannázás, pf…”a kerület egészének életében is új időszámítást jelent”…”óriási előrelépést jelent”…”magasabb komfortszintet, felértékelődő ingatlanokat, és egyúttal Csepel modernizációját is eredményezi” “felbecsülhetetlen károkat okoz saját maguk és a környék környezetében”…azért ne fényezzük túl a dolgot, végre lesz csatorna, ok. Gondolom rákötni nem lesz kötelező…

  6. lolka szerint:

    Nem kötelező semmi, csak úgy csinálják, hogy megtedd…pl. magánnyugdíj…

  7. nagyapó szerint:

    Megint jönnek a huhogók. Írogatnak, ferdítenek össze-vissza. Olvasni kellene a Csepel.hu-t.
    – lolka! “Nem lehetne egyszerre egy ásással kettő csövet letenni?” Lehetne, csak az EU nem fizeti, Csepelnek pedig nincs rá pénze, mert a szocik ellopták (l. Vörös Csepel). A csapadékvíz elvezetésére van egy több ezer éves módszer, ami működik pé. a Kertvárosban, az árok.
    -ebihal! A 2012-es dátumot Wertán úr mondta. NSZ, aki Németh Szilárd, Csepel nagy többséggel megválasztott polgármester, azt mondta, hogy a közbeszerzés nyertesét valószínűleg a vesztesek megtámadják, így a kezdés, vele a befejezés csúszhat.
    – ebihal! A szennyvíz szállítási díj miért törvénytelen? A szállításért fizetni kell. Nincs ingyen ebéd. Az EU rendelte el, a Főváros egy évet csúszott, így ebihal egy évnyi költséget nyert (tetszettek volna az EU belépés ellen szavazni!)
    – földhözragadva! Nem kell rákötni! Ki lehet engedni a szennyvizet az utcára, de minek?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  8. grün szerint:

    nagyapó!
    Miért nem fizetik EUÉK a nagyobb gödröt?!
    Pedig a fityisznek nagy gyakorlata van a gödör ásásban! 🙂

  9. nagyapó szerint:

    grün! A sok komcsinak túl nagy gödröt kell ásni. Elég a nagyobb börtön.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. ebihal szerint:

    Nagyapó! Néhányszor leírtam már, hogy miért nem jogszerű a díj fizetésének ez
    a módja, de ha nem érti nem tudok vele mit kezdeni. Ha ebben a rendszerben a fiktív számlázás állami monopolium, akkor magának van igaza!

  11. lucifer szerint:

    Borzasztó kíváncsi vagyok, sikerül-e 2012.-végéig? Ha sikerül maradéktalanul megcsinálni az ígéret szerint, akkor gratula. Ha nem, akkor olyan lesz, mint a 14. havi nyugdíj.

  12. Jeges mosoly szerint:

    Hiszem, ha látom!
    Szilárdka még azt sem tudta vagy akarta elintézni, hogy a 71-es busz ismét a régi útvonalán közlekedjen. Néhány hete bejelentették, hogy január elsejétől a régi útvonalon jár majd ismét, de a régi megállók helyén nincs semmi. Sehol pedig nem állhat meg a busz. Ez megint egy hazugság volt, amiből semmi nem lett. Pedig ez nem kerülne túlságosan sok pénzbe. Szilárdunk ezt vajon mivel magyarázná meg?

  13. "?!" szerint:

    Kedves “Jeges mosoly”!
    Annak érdekében, hogy még keményebben az arcodra fagyjon a jeges mosoly, felhívom a figyelmed arra, hogy “Szilárdunk”-nak az általad felvetett egyik üggyel kapcsolatban sem kell magyarázkodnia, mert mindkét ügy fővárosi hatáskörbe tartozik!

    Ismeretes, hogy Csepel hiányzó csatornahálózatának megépítését sok év óta ígérgeti a Főváros.
    Ha a mosolyoddal együtt nem fagyott volna be a memóriád is, akkor emlékezhetnél rá, hogy a csatornázás lebonyolítói egy évvel ezelőtt is arról tudósították a közvéleményt, hogy a folyamatban van a Csepel hiányzó csatornahálózatának megépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárás és 2011. tavaszán megindulhat a csatornázás, amelynek a befejezési határideje 2012. december 31.

    Ha jobban figyeltél volna, akkor nem csak azt tudnád, hogy 2011. tavaszán nem indult meg Királyerdőben és Hároson a csatornázás, hanem azt is tudnád, hogy azért nem indult meg, mert a Közbeszerzések Tanácsa az akkor lefolytatott közbeszerzési eljárást érvénytelennek nyilvánította.

    A fenti vitaindító bejegyzés második mondata most is arról tudósít, hogy “Csepel csatornázatlan területein megkezdődhet a régóta várt szennyvízcsatorna-építés, AMENNYIBEN A KAPCSOLÓDÓ KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS EREDMÉNYESEN LEZÁRUL”.

    Az idézett mondat sajnos azt jelenti, hogy ha ez a közbeszerzési eljárás is érvénytelen lesz, akkor hosszabb időre ismét el lesz napolva Királyerdő és Háros csatornázása, mert a projektre vonatkozó 2012. december 31.-i határidőbe már nem fér bele még egy újabb közbeszerzési eljárás és a kivitelezés lefolytatása.

    A 71-es busz útvonalának megváltoztatásával kapcsolatos reklamációd is hasonlóan megalapozatlan, mert az általad csak “Szilárdka” néven említett Németh Szilárd polgármester hatásköre csak a kezdeményezésig terjed (amelyet meg is tett) de a útvonal változtatásra vonatkozó döntési jog a válsághelyzettel küszködő BKV vezetőinek a kezében van.

    A fentiek miatt javaslom neked, hogy rosszindulatú kötekedés helyett tartsd a fejed forróvizes zuhany alá! Attól talán kiolvad a megfagyott memóriád és utána reálisabban láthatod a világot. Ezen kívül megolvadhat a jeges mosolyod is, és utána emberibb arccal mozoghatsz Karácsonykor az emberek között.

  14. hajós szerint:

    Na és mi lesz az uszodával? Történt már valami lépés az ügyben? Csak merthogy az is fixre meg volt ígérve 2014-re.

  15. NAGYPAPA szerint:

    SZILÁRDKA MEGÍGÉRTE A KÓRHÁZ VISSZAVÉTELÉT, MÉG TÜNTETÉST IS SZERVEZETT, MOST MÉG AZ ÚJ SZAKRENDELŐT IS ELMUTYIZZA… ENNYIT A SZAVAHIHETŐSÉGRŐL.

  16. ebihal szerint:

    Tegyük helyre a dolgokat!
    A települési folyékony hulladék kérdését az EU nem rendelte el, hanem nekünk volt
    egy vállalásunk, még akkor, amikor úgy nézett ki, hogy a csatornázás 2010-ben meg-
    valósul. A csatorna nem épült meg, de a vállalást be akarják tartani. Már a korábbi,
    60/2002.sz.Főv.rendelet úgy fogalmazott, hogy az ingatlan tulajdonosa köteles tárolni
    a szennyvizet az elszállításig. A sok simlis szippantós miatt az 59/2011.sz. Főv. rende-
    letben eldöntötték, hogy ezentúl a bemenő vízmennyiség alapján számlázzák a szenny-
    vizet, ennek fejében ők bármikor jönnek és viszik. Csakhogy egyik rendelet sem
    vette figyelembe, a jogszerűen megépített szikkasztóból elszivárog a víz. Hangsúlyozom,
    jogszerű használatról van szó. Amennyiben a bejövő vízmennyiség alapján számláznak,
    viszont, elszállítás nem történt/mert elszivárgott/ akkor fiktív számlagyár indul. Ez kb.
    47000 ingatlant érintés 1 milliárd fiktív számlaérték.

  17. Jeges mosoly szerint:

    Kedves “?!” szerint!

    Pár hete a helyi téma hozta le nagy hangon, hogy Tarlós uram csepelen járt és megállapodott Szilárdkánkkal, hogy visszaállítják a 71-es busz régi útvonalát. Megszületett a megállapodás és magukat ünnepelve be is jelentették. Azért, mert nem hallottál erről, még megtörtént, bármilyen hihetetlen is. Ha igaz, hogy megállapodtak, tartsák ehhez magukat. Ha nem igaz, akkor pedig ne arassanak nem létező babérokat. A válsághoz pedig nem sok köze van annak, hogy a régi vagy az új útvonalán jár-e a 71-es busz. Számottevő anyagi vonzata ugyanis nem lenne a változtatásnak. A BKV élén pedig nem a rózsaszín Dávidka csücsül? A VEKE élén még ő is nagyon tudta, hogy mit kellene és lehetne csinálni. Mióta módjában állna, semmit nem végez, néhány megálló átnevezésén kívül. Másfelől nem csak ígérgetni kellene, de be is kellene tartani, amit ígértünk. Ami nem rajtunk múlik, azt pedig ne ígérjük meg nagy hangon. Ha valaki töketlenkedik, akkor a legegyszerűbb kibúvókat keresni, másokra mutogatni, válságra, hatáskör hiányára hivatkozni. Hiszen ha csak arra futja, hogy zsíros pénzeket vegyen fel valaki, más pedig sehogysem sikeredik, akkor meg minek tölti be kerületünk LEGELSŐ, NAGYSZERŰ embere a posztját? Egyébként én Szilárdkánkra szavaztam…

  18. NAGYPAPA szerint:

    Ebihal! Ne akadj fent ilyen apróságon! Kell a pénz az államnak, és az önkormányzatoknak is. Ha nem szennyvízkezelés címen hát akkor… szikkasztóadó, derítőadó, szennyvíztárolóadó, kakiadó… bármilyen címen kivethetik! A baj az, hogy így többet kell fizetni mint a csatornadíj, földes, gödrös göröngyös sáros utcán közlekedsz, és többet fizetsz mintha csatornázott, pormentes aszfaltos utcában laknál! DE MA MÁR ÉN SEMMIN SEM CSODÁLKOZOM!

  19. NAGYPAPA szerint:

    Jeges mosoly megérdemled!!!

  20. ebihal szerint:

    Nagypapa! Köszönöm biztató szavaid, de én már csak ilyen vagyok, rohadtul utálom
    ha a szemembe hazudnak. Jó néhány idős házaspárt ismerek, akiknél az elmúlt 20
    évben nem járt szippantós, /és ezután sem fog, mert a víz ugyanúgy elszivárog mint
    eddig/ viszont egyikük havi nyugdíját elviszi ez a mocsok társulat.
    Ilyen alapon, a környezetvédelemre hivatkozva, kötelezhetnék az 9ingatlan tulajdo-
    nosokat arra, hogy az “A” minősítésnek megfelelő hőszigeteléssel és 3 rétegű üve-
    gezésű ablakokkal korszerűsítsék a házaikat, mert úgy kevesebbet kell fűteni.
    Vagy kötelező legyen alternatív energia felhasználás.
    Abban igazad van, hogy ezektől a szakmailag alulképzettektől bármi kitelik.

  21. Jeges mosoly szerint:

    Nagypapa!
    Mit érdemlek meg, te nagy okos?

  22. Jeges mosoly szerint:

    Nagypapa!
    Ha a szavazásra gondolsz, akkor bocs és igazad van.

  23. "?!" szerint:

    Kiegészítő információ Királyerdő és Háros 2012-ben megvalósuló csatornázásához:

    Hétfőn 12:14-kor már említettem, hogy 2011. tavaszán azért nem indult meg Királyerdő és Háros csatornázása, mert az akkor lefolytatott közbeszerzési eljárást a Közbeszerzések Tanácsa érvénytelennek nyilvánította.

    A 2012-ben történő csatornázást is hasonló problémák veszélyeztetik, mert a fenti cikkben említett közbeszerzési eljárással szemben két cég jogorvoslati kérelemmel fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz.
    D.910/2011. számon, 2011. 11.29.-én a PORR Építési Kft., D.919/2011. számon, 2011. 12. 01.-én a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. nyújtott be jogorvoslati kérelmet.

    Ha a jogorvoslati kérelmek alapján a Döntőbizottság ismét megsemmisíti az eljárás eredményét, akkor hosszabb ideig ismét nem lesz semmi Királyerdő és Háros csatornázásából, mert az uniós pályázatban előírt 2012. december 31.-i hátáridőig lehetetlen újabb közbeszerzési eljárást és a kivitelezést megvalósítani.

    Megjegyzem, hogy az eljárás eredményének a megsemmisítésére csak az eljárást lefolytatók hibái miatt kerülhet sor, ezért Királyerdő és Háros 65 %-ban uniós pénzből és 35 %-ban fővárosi pénzből történő csatornázásának a meghiúsulásáért kizárólag a Főpolgármesteri Hivatal jelenlegi apparátusát fogja terhelni a felelősség.

    A fentiek miatt ne igyunk előre a medve bőrére!

  24. ebihal szerint:

    Ezek szerint jóval tovább, még hosszú évekig fizethetjük a csatornadíjat, csatorna
    nélkül! Valószínű , ezeket ez érdekli a legkevésbé!
    És ismét számoljunk! 47 ezer ingatlan, átlag 2 fővel, 18800 m3 leszámlázható mennyi-
    ség naponta! A szippantósautó kb. 9 m3, tehát napi 2090 kanyar. A vasárnapok és
    ünnepek miatti többletet nem számoltam. Van erre kapacitás, vagy eleve tudják,
    nem kell ennyit elszállítani?

  25. Suttogó szerint:

    Senki sem fizet csatornadíjat a semmiért. Akinek nincs csatornája az azért fizet, hogy a telkéről elszállítsák és kezeljék a telkén keletkező szennyvizet.

    A szippantást nem azonnal kell elvégeznie a cégnek. 72 órája lesz rá.

  26. Paul szerint:

    Az MSZP lobbizik,hogy ne legyen csatorna,és a polgármester lejáratására fogja felhasználni
    az elmaradt csatornázást
    Most borítékolható, hogy sikertelen lesz a következő közbeszerzési eljárás is.
    Az mit jelent?? Nem lesz csatorna Csepelen!

  27. ebihal szerint:

    Suttogó!
    Áruld már el, hogy akinek jogszerűen van szikkasztója/ tudod az olyan, hogy a víz elszivárog belőle/,attól mit szállítanak el? Ha nem lesz mit elszállítani akkor ugye a
    semmiért fizet?!

  28. Shogun szerint:

    Ebihal!

    Ha jól emlékszem 1996 óta elvileg nem lehet olyan, hogy valaki jogszerűen rendelkezzen olyan közműpótló létesítménnyel (régies nevén emésztőgödörrel) ami szikkasztja a nyers (házból, lakásból érkező) szennyvizeket, mert azokat zártan kell gyűjteni és az elszállításáról gondoskodni. Ez alól kivétel az oldómedencés kistisztítók vagy a kisberendezések amik valamilyen szintű tisztításban részesítik a szennyvizet és utána szikkasztják el. (Ezek engedélyezése 500 m3/évig) jegyzői hatáskörbe tartozik.
    Szóval akinek van egy ősrégi “soha meg nem telő emésztője” az szennyezi a környezetét és a jogalkotó talajterhelési díjjal és a az elszállítási díjjal (még ha nem is kell semmit elszállítani) próbája “ösztönözni” az illetőt, hogy találjon egy olyan megoldást ami nem a jelenlegi környezetszennyező hozzáállást konzerválja. (nitrátosodó talajvízkutak, stb.)

  29. meghát.... szerint:

    T. Shogun! ” próbája “ösztönözni” az illetőt, hogy találjon egy olyan megoldást ami nem a jelenlegi környezetszennyező hozzáállást konzerválja. (nitrátosodó talajvízkutak, stb.) ” Ez egy helyes irány a környezetünk terhelésének csökkentése érdekében. Nem ezzel van a gondom. De addig amíg a lehetősége nincs meg , ” megoldás” (csatornázás) addig inkorrekt a talajterhelési díj,stb.. Ráadásul ,már írtam ,hogy nevezzük szikkasztásnak az én “technikámat” Fűzfa telepítése. Nagyban hozzájárulok a talaj szennyezés csökkentéséhez ,immáron 12 éve. Írtam ,hogy ez sincs ingyen,mert ha beindul tavasszal kéthetente kell metszenem. -A korrektséghez azért az hozzátartozik,hogy télen ,csak a törzse vastagodik.- Senki nem beszél a csatorna kiépítése utáni bekötési költségekről…..Az emésztőm kiépítése (ülepítő,derítő) komoly költségekbe került. Nyugdíjasként nem hiszem,hogy kitudnék fizetni szerintem 200,000 Ft. Plusz a beállásig is ki kell építeni a csatornát ingatlanon belül. Egy utolsó gondolat: a kertes ház tulajdonosok ,megtanultak gyorsan fürdeni,mosogatni,stb.. ,mert tudják ,hogy komoly kiadást jelent a locsi-pocsi. Ezt csak azért írtam ,mert olvastam sok rossz indulatú hozzászólást,feltételezhetően panel lakásban,ill.csatornázott ingatlanban élőtől.

  30. Shogun szerint:

    T. meghát…!
    Itt nekem valami nem kerek, mert a jelenleg hatályos környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény 11. § szerint: “A talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is, alkalmaz.”
    Azaz amíg nincs csatorna nincs talajterhelési díj, csak szállítási díj.
    Amúgy megértem a többi dologgal kapcsolatos álláspontot.

  31. Talán meglessz szerint:

    Csepeli csatornaügyben!!!!
    Igéret volt 2010 minden utca csatornázva aszfaltozva. Gerinc út rég átadva!!
    Megkapta Csepel a szennyvíz tisztítót a cserébe ígért csatornázást a mai napig nem!
    Mindig valamelyik vesztes fél megtámadja a közbeszerzést és ………..

  32. yoda szerint:

    Üdv! Mikor derül ki a kivitelező(k) neve(i)?

Itt lehet hozzászólni !