A művelődési házak maradnak, még nincs döntés a Fasangról

Csepel.hu

Az elmúlt hetekben terjesztett rémhírekkel ellentétben sem a Királyerdei, sem a Radnóti Művelődési Házat nem zárják be december 31-e után. Az eddig is ott működő mindenféle klub és rendezvény tovább folytathatja tevékenységét.

Korábban a Fidesz-KDNP és az ellenzéki pártok is egyetértettek abban, hogy elsősorban a nem kötelező feladatok leépítésével lehet javítani az önkormányzat súlyos gazdasági helyzetén: várhatóan ennek megfelelő döntés születik majd a Fasang Árpád Zeneiskola esetében.

Az önkormányzat azonban továbbra is támogatni szeretné az iskola diákjainak tanulását, és arra törekszik, hogy az oktatás Csepelen, ugyanazokkal a tanárokkal, legfeljebb más intézmény keretében folytatódhasson. Egyebek mellett ez hangzott el a csepeli képviselő-testület csütörtökön megtartott közmeghallgatásán a Királyerdei Művelődési Házban.

A közmeghallgatáson szép számmal jelentek meg az érdeklődők, akiknek egy része írásban, mások helyben tették fel kérdéseiket. A négy és fél órán át tartó közmeghallgatáson Németh Szilárd polgármester válaszolt a kérdésekre.

Sok kérdező a Csepeli Művelődési Központ intézményeinek a sorsát firtatta. Számos hozzászóló ugyanis olyan rémhírek terjesztéséről számolt be, hogy a Királyerdei és a Radnóti Művelődési Ház sorsa megpecsételődött, mindent bezárnak, a különféle kluboknak, rendezvényeknek is befellegzett. Ez nem igaz, a működtetés átszervezése zajlik, a működés fennmarad, csak a jelenleginél olcsóbb lesz – cáfolta a rémhíreket Németh Szilárd polgármester. December 31-e után is hasonló feltételekkel tovább működnek az eddigi nyugdíjas klubok, sportkörök, megrendezik a különféle egyéb programokat. Németh Szilárd azt is hozzátette, hogy a tervek között szerepel egy új nyugdíjas központ létrehozása a papíron nem létező, de kocsmaként és vendéglőként működő MDF-székházban.

Kérdésre válaszolva a polgármester kiemelte: a helytörténeti gyűjtemény sem szűnik meg, inkább bővíteni kívánják, és olyan fontos dokumentumokat is bemutatnának, amelyekről eddig nem lehetett tudni. Kevés adat van például arról, hogy mi folyt Csepelen az 50-es években, illetve miféle nemzetbiztonsági megfigyeléseket folytattak a kerületben egészen a rendszerváltásig. Márpedig Csepel történetének alaposabb megismeréséhez elengedhetetlen, hogy napvilágra kerüljenek a diktatúra rendszerének helyi tevékenységét bemutató kutatások eredményei. A jövőben iskolatörténeti múzeumot is létesítenének.

Szóba került a Posztógyár utcai tanuszoda átmeneti bezárása. Ennek oka az, hogy súlyos szabálytalanság előzte meg a bezárást; a gyerekek túlvegyszerezett, savas vízben voltak kénytelenek úszni. Ettől többen rosszul lettek, megbetegedtek. Az ügyben fegyelmi vizsgálatot rendeltek el, amely jelenleg is tart. A tanuszoda a baleset-veszélyes helyzet megszüntetése után, januárban fogadja újra a gyerekeket.

Néhány hozzászóló bírálta a helyi kommunikációt, mert nem kapnak pontos és gyors információkat a kerület életéről. Talán ennek is betudható, hogy felvetődött: miért vesznek fel jutalmakat a jelenlegi önkormányzati vezetők? A polgármester közölte, hogy a mostani vezetők egy fillér jutalmat sem kaptak, s a jelenlegi gazdasági helyzetben szó sem lehet jutalmazásokról. Ezekhez a közérdekű adatokhoz bárki hozzájuthat, ha kételkedne a válaszban. Ugyanakkor sajnálatos, hogy a korábbi vezetők a szűkös anyagiak ellenére bőkezűen osztogatták maguknak a jutalmakat. (A jutalmakra vonatkozó adatok megjelentek a Csepeli Hírmondó októberi számában.)

Az elszámoltatással kapcsolatban Németh Szilárd elmondta, hogy a gyanús ügyeket feltárták, és feljelentést tettek az ügyészségen. Az ügyészség egyetlen esetet sem utasított vissza, és van olyan ügy, melyben már megtörtént a gyanúsítás. A többiben folyik a nyomozás, és várhatóan újabb ügyekben készülnek majd vádiratok.

Akadt hozzászóló, aki feleslegesnek ítélte a Vörös Csepel című tényfeltáró kiadvány megjelentetését, illetve helytelenítette, hogy közpénzből – 6,3 millió forintért – készítették el a könyvet. A Fidesz választási programjában szerepelt az elszámoltatás, s ennek fontos mérföldköve a Vörös Csepel megjelentetése. A csepeli választók túlnyomó többsége szavazott arra tavaly októberben, hogy felelősségre vonják az előző vezetés képviselőit, akik korrupciógyanús ügyekbe keveredtek. A polgármester az elszámoltatásról elmondta: annak politikai szintje már 2010-ben, a választók által megtörtént, a büntetőfeljelentéseket megtették, a visszásságok egybegyűjtése és megismertetése a csepeliekkel az erkölcsi elszámoltatásba tartozik. Minden csepelinek jogában áll megtudni, hogy mikre folytak el a közpénzek, aminek a keserű levét most isszák meg a lakók. Minden politikusnak, minden közszereplőnek tudnia kell, hogy a könyvben leírtak soha többet nem fordulhat elő büntetlenül – fejtette ki.

Jó néhányan szólaltak fel a Fasang Árpád Zeneiskola sorsát illetően. Az iskola tanárai, egykori diákjai emelték fel szavukat az intézmény jelenlegi formában való megtartása mellett, illetve kritikával illették azokat az elképzeléseket, hogy az iskolát esetleg összevonnák a kerületben működő másik zeneiskolával.

Németh Szilárd közölte, hogy a Fasang Árpád Zeneiskola sorsáról nincsen végleges döntés, de többféle terv létezik. Az iskola elismerésre méltó szakmai munkát végez, a tanárok és diákok joggal lehetnek büszkék eredményeikre. Az iskola mostani formájában való fenntartása azonban drága, éves szinten 120 millió forintba kerül, és ezen változtatni kell. Az oktatási törvény nem írja elő kötelezően, hogy a kerületnek zeneoktatást kelljen folytatnia. (Az önkormányzat korábbi képviselő-testületi ülésein az MSZP, a Jobbik és az LMP is azt kérték, hogy az önkormányzat csökkentse le radikálisan vagy szüntesse meg a nem kötelezően vállalt feladatait.) A polgármester elmondta, hogy az összes diák és a tanárok döntő többségének továbbfoglalkoztatása mellett körülbelül harminc millió forintra lehetne csökkenteni a jelenleg százhúsz milliós költségeket, de megoldásként az is felmerült, hogy a fővárosi önkormányzat vehetné át az iskolát. Más elképzeléseket is érdemes megfontolni, a végleges döntés mindenesetre még nem született meg.

Forrás: Csepel.hu

114 hozzászólás “A művelődési házak maradnak, még nincs döntés a Fasangról” bejegyzésre

  1. admin szerint:

    Kedves Dinnyehéj!

    A Másol + Beillesz néhányszor még elmegy, de folyamatosan azért már nem.

  2. Lexon szerint:

    És mi a helyzet a szakiskolákkal?

  3. Mr. Gabee szerint:

    Kedves Mindenki!

    Én a tegnapi nap folyamán részt vettem ezen az eseményen, és azt kell mondom, hogy Szilárd nagyon felkészülten, és nagyon jól beszélt. Erős, határozott jellemet láttam rajta. Egy másodpercig sem engedte meg, hogy mindenféle bekiabálásokkal megzavarják az eseményt, és megingassák őt. Mindenkit meghallgatott, feltehette kérdését.

    Üdv.
    Mr. Gabee

  4. Sobri szerint:

    Mr. Gabee!

    Ennél jobban és mélyebben benyalni valakinek már csak egy meleg pornóban lehetne! Gratulálok! Büszke lehet rád anyád :))

  5. Mr. Gabee szerint:

    Tudtommal, ha elmondom a véleményem azzal nincs gond.

    Ne haragudj, de egy szólás-mondást idéznék a reagálásodra:
    “mindenki magából indul ki…”

    És természetesen tisztelet a kivételnek

  6. Manitu szerint:

    Egyetértek Mr. Gabee-val.

    Megdöbbentett ugyanakkor az MSZP-sek viselkedése. Az önkormányzatban arról pampognak, hogy nem szabad felvállalni nem önkormányzati feladatot, aztán meg a színfalak mögött szervezték a tiltakozást azoknak, akiknek a támogatását ők akarják megszüntetni. Ráadásul a polgármester még azt is vállalta, hogy a támogatás egy részét megtartja, és a diákok mind, de még a tanárok döntő többsége is maradhat. Azaz a polgármeser állt közelebb a tiltakozókhoz, akiket azok szerveztek meg, akik egy fillért sem adnának.

    Na ezt adjátok össze!

  7. Manitu szerint:

    Érdekes volt “csulás elvtárs” megszólalása. Ha nem tévedek, az ő új pártja is a kötelező önkormányzati feladatok fejlesztése mellett áll, és bírálja a nem kötelező feladatok továbbvitelét. Csulás elvtárs tehát úgy lett fasangos főszervezető, hogy közben megszólalásaiban a saját pártja is bezárás-párti volt.

  8. bugi szerint:

    Ha jól hallottam az egyik fickó véletlenül kibökte, hogy az egész Fasang-balhét a vezetőség kérte a szülőktől. Ez igaz? Szánalmas.

  9. Szúrós dinnyehéj szerint:

    Admin! Talán ha választ kapnék (arra) a hsz-re, (amit kitöröltél) akkor nem másoltam volna be annyiszor!

  10. csapos szerint:

    A helyi közélet iránt érdeklődők közül mintegy kétszázan vették a fáradságot, hogy találkozzanak a XXI. kerületi képviselőkkel és a fideszes városvezetéssel. Kíváncsiak voltak: a tavalyi hasonló fórum után mi változott egy év alatt?

    Semmi! Ez a tény valójában már a Királyerdei (volt Rideg Sándor) Művelődési Ház (KMH) előtt érzékelhetővé vált. 2010-ig nem voltak rendőrök az ajtókban. Tavaly, a fülkeforradalmi váltás után már igen. Az idén csak a rendőr és a közterület-felügyelő lett több a bejáratnál. Miért? Kitől, mitől félnek? Ezt kizárólag a szervezők tudják, hiszen az önkormányzati rendszer kialakítása, 1990 óta 2010 őszéig a csepeliek rendőr nélkül is meg tudták beszélni közös dolgaikat választott városvezetőikkel. A múlt év októbere óta – ha egyáltalán van valamilyen lakossági fórum – azon egyre több a rendfenntartó. Az idei kínálatot a KATASZTRÓFAVÉDELEM színesítette a helyszíni beszámolók szerint. A katasztrófaelhárítókat a közönség soraiba ültették be. Valójában a színpadon, Németh Szilárd fideszes polgármester mellett lett volna a helyük. Igaz, Németh Szilárdon így sem tudtak volna segíteni.

    Katasztrofális botrány lett a közmeghallgatásból Németh Szilárd és a mögötte ülő fideszes mameluk sereg miatt. Szegények nyomták volna a gombot, hiszen csak ahhoz értenek, de itt nem voltak gombok, csak csepeliek.

  11. csapos szerint:

    És ezek a csepeliek nem csápoltak, nem bólogattak, hanem kérdeztek, és érveltek. Németh Szilárd meg dühöngött. Mindig akkor dühöng, amikor ellent mondanak neki.

    Valaki mesélte, hogy Németh Szilárd tegnap kijelentette, nem szereti, ha meghazudtolják. Senki sem hazudtolta meg, csak sorra szembesítették átverési kísérleteivel. Egyszerűen lebuktatták a csepeliek. Németh Szilárd tombolt. Rajta kívül egyetlen alpolgármester, egyetlen fideszes képviselő sem merte kinyitni a száját.

  12. Manitu szerint:

    Igen Bugi. Az egyik pali véletlenül tényleg elmondta, hogy a tanárok kérésére szervezkednek. És valóban a tanárok voltak ott a leginkább.

    Csapos! Visszatettétek amit elvittetek?

    Az nem úgy megy, hogy 16 évig ül egy párt egy kerületben, szétlopnak mindent, lepusztul minden, aztán egy év múlva meg üvöltöznek, mint te, hogy miért nem jevult meg, ami lepusztult. Csótányok vagytok Csapos.

  13. belekotkot szerint:

    Azt nem kérdezte meg valaki hogy mikor kapjuk vissza a kórházat ?
    Ugyanis én arra emlékszem hogy azt megígérte.

  14. Gordon szerint:

    Ki zárta be?

  15. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Manitu szerint:
    2011. december 09., péntek – 11:28

    Egyetértek Mr. Gabee-val.

    Megdöbbentett ugyanakkor az MSZP-sek viselkedése. Az önkormányzatban arról pampognak, hogy nem szabad felvállalni nem önkormányzati feladatot, aztán meg a színfalak mögött szervezték a tiltakozást azoknak, akiknek a támogatását ők akarják megszüntetni. Ráadásul a polgármester még azt is vállalta, hogy a támogatás egy részét megtartja, és a diákok mind, de még a tanárok döntő többsége is maradhat. Azaz a polgármeser állt közelebb a tiltakozókhoz, akiket azok szerveztek meg, akik egy fillért sem adnának.”

    Manitu buzgó, nagy nyelvcsapásai közepette megint görbíti a teret: :-))

    1. Tudomásom szerint Mr. Gabee apja vezeti a “másik” alapítványi zeneiskolát, amelynek éppen át akarják játszani a Fasang sulit, ezáltal jelentősen növelve annak méreteit, bevételeit stb. Néhány hozzászólást itt a fórumon gondolom át lehet értékelni ennek fényében..

    2. Az ellenzék azt mondja, hogy ÚJ nem kötelező feladatokat nem szabad felvállalnia az önkormányzatnak, amíg hiány van, nem pedig azt, hogy MEGLÉVŐ nem kötelező feladatokat (pl. Fasang) azonnal fel kell számolni. Idézni csak pontosan és szépen. ha lehet. Így már kicsit más a leányzó fekvése…

    3. A csepeli Fidesz ellenzékben elhitte, hogy csak olyan tiltakozás létezik, amit ők (azaz egy párt) szervez…(Fidesz = nép) Ettől a fixa ideájuktól nem tudnak elszakadni, hiszen AZ NEM LEHET, hogy az istenadta nép magától tiltakozik valami ellen…

    Jobb, ha hozzászoknak a gondolathoz: mikor csepeli szülők, emberek húsukba vágó döntésekkel szembesülnek, nem kell őket aztán sem biztatni, sem szervezni. Felnőtt emberek, tiltakozni tudnak ők egyedül is.
    Értem én, hogy új a szitu (báncsák a Fideszt!), de hozzá lehet szokni.
    2012-ben szükség lesz rá… :-)))

  16. belekotkot szerint:

    Ez 2010 novemberében hangzott el szintén egy közmeghallgatáson.

    “A polgármester közölte, hogy maga is gyakran jár busszal, ismeri a gondokat, amiket továbbít a fővárosnak. A Gubacsi hídon szinte állandóan dugó van, ami azért is különösen aggasztó, mert a csepeli kórház bezárása után a mentők kénytelenek a Dél-pesti kórházba szállítani a kerület betegeit, s a hídon kell keresztülmenniük.”

  17. Bolemann Lajos szerint:

    Mr. Gabee!
    A te apád vezeti az Egressyt?

    Ha az állam úgyis államosítja az iskolákat, akkor nem mindegy a kerületnek? Tán csak nem arról van szó, hogy az alapítványi iskola (Egressy) így akar alapítványi helyett állami intézmény lenni?

  18. Lucrezia Borgia szerint:

    Tisztelt Fórumozók!
    Először is tisztázni kellene, a közmeghallgatásnak nem arról kellene szólnia, hogy a “köz” felteszi a kérdéseit, elmondja megjegyzéseit és a polgármester – Németh Szilárd – egyszemélyben válaszol azokra, hanem arról, hogy a jelenlévő többi tisztségviselő, képviselő, hivatali irodavezető is válaszol a területüket érintő kérdésekre! Németh Szilárd cezaromániás, ellentmondást nem tűrő személy! Így nem lehet egy kerületet vezetni! A spórolásaikról meg jobb, ha nem is beszélünk! Olyanok, mint a papok, bort isznak és vizet prédikálnak!

  19. kilgore trout szerint:

    Sokat sejtet maga ledér nőszemély. Konkrétumokat írjon, mert csak pislogok, mint a bornyú!

  20. Lucrezia Borgia szerint:

    Nem tudok konkrétumokat írni, meg személyeskedni, mert akkor moderál az admin, mint ahogy már többször megtörtént! Itt nem lehet csak szépeket és jókat írni 🙂

  21. kilgore trout szerint:

    Próbálja meg!

  22. Lucrezia Borgia szerint:

    Nem próbálkozok, ez már a második név amivel itt vagyok, ezt is moderálták már nem egyszer, nem próbálkozok, mert felesleges!

  23. lb szerint:

    Kedves Méregkeverő Kisasszony vagy Nagyasszony?!

    Azt írja, “Itt nem lehet csak szépeket és jókat írni”. Javaslom próbálja meg, hátha nem törnek le az ujjai tőle! Hogy az admin erre hogy fog reagálni, az majd kiderül!
    Ha az valóban igaz, hogy azért akarják a Fasangot bezárni, hogy az alapítványi iskola több támogatást kapjon, az valóban elgondolkoztató! Ugyanakkor azt is érdemes lenne megvizsgálni, hogy az alapítványi iskolában milyen az oktatás színvonala, úgy zenei, mint általános téren.

  24. Lakó1214 szerint:

    Halkan megkérdezhetem, hogy a csertszak iskolával és annak a normatívájával mi lesz?
    Talán Mr. Gabee tudja?

  25. Lucrezia Borgia szerint:

    Nem próbálkozok, azt csak a nyuszika szokott 🙂 Mindig meg is fogadom, hogy meg sem nyitom ezt az oldalt, de a kíváncsiságom legyőz 🙂

  26. Lucrezia Borgia szerint:

    Kedves “Lakó1214”! Hogy jön ide a csertszak, azaz a CSEPELI ERŐMŰ SZAK- ÉS ÁTKÉPZŐ KFT.?

  27. Manitu szerint:

    Redbull-Borka:

    “Az ellenzék azt mondja, hogy ÚJ nem kötelező feladatokat nem szabad felvállalnia az önkormányzatnak, amíg hiány van, nem pedig azt, hogy MEGLÉVŐ nem kötelező feladatokat (pl. Fasang) azonnal fel kell számolni. Idézni csak pontosan és szépen. ha lehet. Így már kicsit más a leányzó fekvése…”

    Hogy te mekkorát tudsz lódítani, kedves Redbull!

    Mellesleg ha maradt volna az a működés, amit hátrahagytatok, már csődbe ment volna az önkormányzat.

  28. Manitu szerint:

    Borka-Szász mindig meg tud bennünket lepni. Hol azt állítja, hogy ő nem ő, hol azt, hogy amit mondott, azt nem úgy kell érteni, ahogy mondta, hanem egészen máshogy, pont az ellenkezőjeként.

    Bravó Borka! Rajtad mindig lehet nevetni!

  29. Bolemann Lajos szerint:

    Akkor mégeccő! Mert válasz nem jött.

    Mr. Gabee!
    A te apád vezeti az Egressyt?

    Ha az állam úgyis államosítja az iskolákat, akkor nem mindegy a kerületnek? Tán csak nem arról van szó, hogy az alapítványi iskola (Egressy) így akar alapítványi helyett állami intézmény lenni?

  30. Lakó1214 szerint:

    Lucrezia Borgia szerint:
    2011. december 09., péntek – 16:17

    Az úgy jön ide, mint ahogy a másik iskola. Azt is meg akarják szüntetni, hallomásom szerint. Mivel nem beszéltem még senkivel, aki biztos pontnak mondható, így feltettem, mint kérdést.

  31. kishorgász szerint:

    Manitu mellébeszél, Mr Gabee hallgat. A kérdés: hazudott Borka?

  32. lb szerint:

    Hogy Mr Gabee kicsoda, nem tudom, de az EGressy honlapján ez olvasható:
    főigazgató Balogh Gábor
    igazgató – Csepel Lellei Gáborné
    Szamosfalvi Viktória

    De ezt is a honlapon találtam:
    “Bográcsparty az Egressyben” (2011.07.02.)

    Mr. Gabee-tól kapott információk szerint bográcspartyval egybekötött középiskolai tanévzárót tartottak 2011. június 30-án az Egressy Béni Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

    Azaz akár igaz is lehet, hisz Mr Gabee elég tájékozottnak tűnik az iskolával kapcsolatban.

  33. lb szerint:

    Ugyan, ugyan kedves Méregkeverő Asszony!
    Nem kell ilyen könnyen feladni, tessék csak nyugodtan próbálkozni.

  34. nagyapó szerint:

    kishorgász! Itt a válasz!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  35. szigetország szerint:

    Mekkkora pofára esés a rémhírtejesztőknek és méregkeverőknek, hogy megmaradnak a nyugdíjas klubok.
    Pedig mennyire akarták a balhét!

  36. Bolemann Lajos szerint:

    Mekkora pofára esés, hogy megint a nyuggerek röpéjjémápáva nóuta körei és a recept- és hímzésminta csere-bere klubjai töltik majd meg tartalommal a kultúrotthonainkat.

  37. Bolemann Lajos szerint:

    Köszönöm Lakó!
    Akkor az első kérdésemre már megkaptam a választ.
    Tehát Mr Gabee ánuszlefetyelő, nem más mint ifj. Balogh Gábor, id Balogh Gábor (Egressy ig.) fia.

    Akkor már csak a 2. kérdésemre nincs válasz:

    Ha az állam úgyis államosítja az iskolákat, akkor nem mindegy a kerületnek? Tán csak nem arról van szó, hogy az alapítványi iskola (Egressy) így akar alapítványi helyett állami intézmény lenni?

  38. Lucrezia Borgia szerint:

    “Ib” ne provokálj 😀

  39. DE szerint:

    “Az oktatási törvény nem írja elő kötelezően, hogy a kerületnek zeneoktatást kelljen folytatnia.” Ami nem kötelező,az nem is kell? Ez minden területen így van?
    „A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.” (Kodály Zoltán)
    Ne vegyük el a “levegőt” a csepeli gyerekektől! Az ének-zene oktatás már úgy is perifériára szorult.

  40. Incike szerint:

    Sok szeretettel a kétkedőknek ! http://youtu.be/jT66cPKp3jw

  41. nagyapó szerint:

    Nemrégen azt írták a csepeli komcsik, Szilárd ki mer-e állni a csepeliek elé? Nem ijedt meg, kiállt, válaszolt. Igaz az itt írogató rokkantnyugdíjasok nem jelentek meg, vagy hallgattak, mint sír a fűben.
    Már kicsit “humoros” volt, hogy mikor a polgármester harmadszor válaszolt ugyanarra a kérdésre ugyanúgy (Fasang iskola), még hétszer kérdezték újra, ugyanazt. Kedves szocik jobban fel kellett volna készülni!
    Néhány “sportoló” próbált a Csepel SC-ből ügyet csiholni, de miután a polgármester közölte, hogy nem kíván az adófizetők pénzéből amerikai ingatlankezelő céget támogatni,- elhallgattak.
    Kicsit bizarr, hogy azok a focisták, akik vörös dzsekiben kampányoltak szoci jelöltjük mellett, most követelődznek.
    Az Infotec által felvett 2.4 milliárd Ft-ból nem tudják fizetni a fűtést? Ki fizeti vissza ezt a pénzt, ami jelzálogként a területre van bejegyezve?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  42. Lakó1214 szerint:

    Kiállt, rendőri biztosítással? Azért ez nevetséges lehetett! 🙂
    A többiben zömében igazad van.

  43. szigetország szerint:

    Kedves DE!

    Magam is szeretem a zenét és nagyra tartom az iskolát, s jó lenne itt tartani. De tudod, mennyire mindenre kéne még költeni? Tudod, mennyi minden van a periférián Csepelen?

    Ilyenkor várnám a habzó szájú kommunisták jelentkezését, akik ellopták a pénzt Csepelről, hogy saját zsebükből támogassák a zeneiskolát. Hány kommunista (szoci) jelentkezett eddig?

  44. ebihal szerint:

    Én végigültem a tegnapi műsort, és állítom, hogy Németh Szilárd jól tette a dolgát.
    Aki olvasta korábbi írásaimat az láthatta, hogy a Fidesz nem a szívem csücske, de
    a tényt el kell ismerni. Egy dolog volt zavaró, hogy NSZ bármilyen kérdés volt, a
    válaszába beleszőtte az előző kurzust.
    A bő 4 óra 99%-a a Fasangról szólt.
    Azt pedig nem értem, hogy a cikk írója a másik húsba vágó kérdést, a szennyvíz
    elszállítást, meg sem említette.Ugyanis erről is volt kérdés, és bizony elkerekedett
    NSZ szeme, hogy a rendelet törvénysértő is lehet.

  45. vica szerint:

    Csatlakozom az előttem szóló fórumozóhoz. Végig hallgattam a megjelent csepeli emberek hozzászólását. A polgármesterünk kérdéseket várt,a felszólalók többsége viszont megengedetlen hangnemben mondta el az úgynevezett véleményét HIT REMÉNY ÉS SZERETET mondta egy hölgy, merre lehet az emberekben. Az elmúlt rendszerben csak és kizárólag a saját érdekeiket védték az itt felszólalt emberek. Szégyen és gyalázat az ilyen viselkedés. Németh Szilárd próbál a kerületben rendet teremteni de sokan ezt nem értik. A saját háztartásunkban is spórolni kell, mert így tudunk megélni.

  46. szigetország szerint:

    Vicához csatlakozva írom, hogy ha a családok kasszája szűkös — márpedig sok helyen szűkös –, akkor bizony a saját háztartásban is spórolni kell. Netán van okosabb ötlet?

  47. Bolemann Lajos szerint:

    “Magam is szeretem a zenét és nagyra tartom az iskolát, s jó lenne itt tartani. De tudod, mennyire mindenre kéne még költeni?”

    Pl. lehetne venni belőle minden 3452. éhező hárosinak lélegeztető gépet, + működtetni belőle 2 és fél nyugdíjas “termékbemutatónvettem” kört, vehetnénk még belőle 8,4 erdélyi testvérvárosfalut, ültethetnénk 103 orchideát dunsztosüvegben az Egressy előtti beton virágkaszniba, átfaraghatnánk a Petőfi szobrot, Witner Mária szoborra stb.

    Van helye a pénznek

  48. Vátesz szerint:

    nagyapó szerint:
    2011. december 09., péntek – 20:38
    Nemrégen azt írták a csepeli komcsik, Szilárd ki mer-e állni a csepeliek elé? Nem ijedt meg, kiállt, válaszolt. Igaz az itt írogató rokkantnyugdíjasok nem jelentek meg, vagy hallgattak, mint sír a fűben.

    Kár volt költeni a biztosításra, Németh Szilárd tudja az email-címemet, megkérdezhette volna, el akarok-e menni? Megírtam volna, hogy nem, nem foglalkozom helyi alattvalókkal!

    http://csepel.info/?p=17202#comment-108951 “Fogyatékosok világnapja – kerekasztal beszélgetés Csepelen”
    Vátesz szerint:
    2011. december 04., vasárnap – 22:49
    Németh Szilárd és Borbély Lénárd továbbadhatná Orbánnak, hogy a rokkantaknak van egy csoportja, akiknek nincs semmi vesztenivalójuk! A daganatos betegek! Lehet hogy a sebészi szike kellemetlen, de abból nem érzünk semmit az altatás miatt! Viszont a felébredés, amikor az ember úgy érzi mintha kibelezték volna, s valóban kibelezték! Na az a fájdalom eltart egynapig. A kemó az meg még rosszabb! Na most mondjatok valamit, mitől kellene félnie egy ilyen betegnek? Rákülditek a TEK-et? Hallottam már rokkantaktól, tüntetnének az ellen ahogy az Orbán-kormány bánni tervezi velük! Majd lesz aki megszervezi őket! Olvassatok Petőfit, ő plasztikusabban fejezi ki, milyen az amikor a nép nem kér hanem vesz! Még kér a nép!

  49. nagyapó szerint:

    T. ebihal! Tényleg a cikk nem említi a szennyvíz kérdését, pedig sokakat érint.
    Számomra nehezen értelmezhető a “szerzett” jog a szikkasztó meghatározás. Amikor a Kertvárosban bevezették a vizet, mindenki a kútba vezette a szennyvizet. Előírás annyi volt, fel kellett tölteni salakkal, sóderrel, hogy az élővíz eltűnjön. Később a szikkasztó, majd a zárt tároló előírása jött. Melyik eljárás a szerzett jog szerinti?
    De meg lehet fordítani a kérdést. Szerzett jog a talajszennyezés, a rétegvíz fertőzése? Nem.
    Azon kell inkább gondolkodni, hogy addig, amíg nem történik meg a csatornázás, a rászorultak valami kompenzációt, esetleg halasztást kapjanak, a mire a Polgármester úr célzott is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  50. DE szerint:

    Igen, tudom mennyi mindenre kellene költeni! Mi itt csak morgunk,összébhúzzuk a nadrágszíjat,elvesszük a levegőt a gyerekeinktől,de mikor fogjuk azt látni,hogy az elherdált millókat vagy legalább egy részét visszaszolgáltatnák a bűnösök?!!! Ha a koldus a boltban lop,büntetést kap az érték arányában. A nagybani lopás minden szinten büntetlen marad? Ha írunk róla /könyvet/, az még nem hozza vissza a meggazdagodottak zsebéből a pénzt.

  51. Süni szerint:

    Jól kérdezett 1214, hogy mi lesz a CSERTSZAK-kal?
    Nagyjából tudom mi lesz, csak az sajnos 1200 tanulónak és a “kiszolgáló” személyzetnek állati rossz lesz.
    A mélyen tisztelt fityisz kormány január 1-től (így a tanév közepén) hozott egy olyan szakképzési törvényjavaslatot, hogy ha elfogadják valószínű szélnek lesz eresztve a tanulók többsége.
    Ezek nem eminens diákok, nagy részük olyan, akit sehova nem vesznek fel, ezekből próbálják a szakoktatók a minimumot kihozni több-kevesebb sikerrel.
    Na, ha ezek az utcára kerülnek lesz esemény Csepelen és környékén, mert tudjuk, ha nincsenek lefoglalva, unatkoznak, és ha unatkoznak akkor rombolnak.

  52. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Az új rendelet tényleg sok embert negatívan érint.

    A vízművek szerint egy négytagú család vízszükséglete 0,6 köbméter/nap
    0,6×30=18
    18köbméter/hó

    Szintén a vízművek adatai szerint egy négyzetméter kert locsolása 1liter/nap

    Nekünk kb. 400 négyzetméter kell locsolni.
    0,001×400=0,4/nap
    0,4×30=12

    Locsolás:12köbméter/hó

    12+18=30

    Számoljuk azt, hogy 8 köbméter elszivárog az emésztőből

    locsolás 12
    elszivárgás 8
    8+12=20

    össz vízfogyasztás 30

    Tehát nekem csak 10köbméter elszállítandó anyagom keletkezik, de mivel a díjat a bejövő vízmennyiség alapján fizetem a következő költségem keletkezik.
    30 ból levonom a 10% locsolási kedvezményt.
    27×337 Ft+Áfa
    27×466,25=12 048 Ft

    Tényleg korrekt dolog.

  53. Lakó1214 szerint:

    Süni!

    Akkor jót mondtak nekem. Köszönöm az infót.
    A 90%-uk, igen nem a legtökéletesebb gyerek, de a többi 10% elég sokra viheti, ha a szakmában marad, mert van egy-két jó oktató, melyhez igaz a gyereknek is partnernek kell lennie.
    Most felteszem a kérdést, ha ezek a gyerekek valóban az utcára kerülnek, akkor mennyivel lesz több bűncselekmény, valamint, akik jól tanulnak, kezükhöz áll a szakma, a fenti 10%, az is valami, akkor a tanév közepén hogyan lehet szétverni valamit, mikor szinte semmi szakképzés nincs és a kormány a munkásokért kiált? Igaz… Kiáltoznak össze-vissza, csak eldönthetnék mit akarnak? Kollégám fia jár oda és a srác nem hülye gyerek.

  54. nagyapó szerint:

    Süni! Gondolom megoldja a fenntartó, a Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány. Nekik kell kérdéseket feltenni, vagy majd Deméék elmondják honnan kell pénzt szerezni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  55. szigetország szerint:

    Kedves De!

    Ha könyv készül arról, milyen lopások történtek nagyban, akkor az máris előrelépés! Jobb volna hallgatni? Jobb volna csendben lenyelni, hogy szétrabolták Csepelt?

    S ezek az elődök nem kicsit, hanem nagyon sokat loptak. Hol vannak most ők? Hol a pénz?

  56. Lakó1214 szerint:

    nagyapó szerint:
    2011. december 09., péntek – 21:57

    Nem az alapítványon van lyuk, nagyapó. Az állami normatíva lesz megcsípkedve, de ez nem csak erre az egy iskolára fog vonatkozni, sorolhatok még párat. Akkor menjen minden gyerek csavarogni. Vegyük itt a két dolgot külön, mert külön dolgokról van szó!

  57. nagyapó szerint:

    bekaphatjamindkétoldal! Korrekt, jó a számolás. A talajfertőzés, a természet pusztítása önnek 12 048 Ft-ba kerül. Ha hozzászámolja a tiltott helyen való szemetelés, dohányzás, a járműveken történő lógás utáni bírságot, még többre jön ki.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  58. Süni szerint:

    Nagyapó te nagyon képben vagy, de Deme hál istennek már hűsöl:))) Ettől még nem lesz a problémánk megoldva.

    1214!
    Igen jót mondtak!

    Ez amit most csinálnak, hogy egy szakképzési törvényt oktatási év félévében módosítanak ez mindent felülmúl. Itt nem január 1-től december 31-ig tart az “év”. A 2011. szeptember 1-én kötött tanulószerződésekben vállalt összeget igen csak meg kell nyírbálni. Sok családnál arra a kis szerződéspénzre is számítanak minden hónapban, de már ez sem lesz. Elkeserítő a helyzet, és ez csak egy eset a sok közül.

  59. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    nagyapó!

    A kert locsolása messze van a talajfertőzéstől és a természet pusztításától.

    Egyébként nem szemetelek, nem járok busszal és nem dohányzom így csikket se dobálok el.

    Látom nehéz elismerni, hogy ez egyszerű rablás.

  60. Lakó1214 szerint:

    Süni!

    Nem mondod komolyan, hogy egy érvényes tanulmányi shzerződés válik semmissé??? Az öreg kollégám fia kitűnő szakmailag, semmi baj a sráccal. Közel áll hozzám ez a két ember, emiatt háborít fel az ilyen félcselekvés. Még fél év lenne a fiának, hogy vizsgázzon, aztán most mehet az utcára és azt a szaros 19 ezres ösztöndíjat is elveszti. Korrekt! 🙁

  61. meghát.... szerint:

    T. bekaphatjamindkétoldal !Kertesházban lakom ,lehet,hogy meglepő lesz amit írok. A szikkasztóm mellé 11 éve fűzfát ültettem. Az emberek többsége nincs tisztában a vízfelvevő képességével a fűzfának . Nincs ingyééé ez sem,mert amikor beindul 2-3 hetente metszeni kell.Az pedig megy a komposztálóba.Vajon tisztességes lesz a rám kivetett “vízdíj”?Lehetne polemizálni a talajterhelésről,és a csatornákba összegyűjtött ,majd a Dunába vezetett szennyvíz károsító hatásainak különbségéről.Gondolom abban mindenki egyetért,hogy fertőzzük a környezetünket ,mindkét esetben.

  62. Süni szerint:

    Lakó1214!
    Ez a rendelkezés teljesen ellehetetleníti a szakképző szervezeteket, de mint írtam nem mindenki fog elmenni. Aki akar levizsgázik, mert a maradék oktatói állomány végig viszi a tanévet “félpénzért”, és amelyik gyerek nem link és veszi az akadályokat le fog vizsgázni, csak a szerződéspénz meg lesz csapolva az étkezési hozzájárulás szintén.
    Az a réteg fog elmenni, akit eddig sem nagyon mozgatott a tudásvágy, sajnos a 80-90 % ilyen, no meg a tankötelezettséget is le akarják vinni 16 évre.

    Szóval nyirbálják a támogatásokat rendesen, lenyúlják a hosszú éveken át befizetett magánnyugdíjakat, most jön majd, hogy a nyugdíjakat is megkurtítják.
    No majd akkor leszek kíváncsi egyes kommentelőkre, mit szólnak.
    Aztán egyszer elfogy minden, amihez hozzá lehet nyúlni, és jön az államcsőd.

  63. Mr. Gabee szerint:

    Mindenkinek annyit mondanék, hogy nem voltam írásom után gépközelbe, de elég sok reagálást kaptam.

    Annyit mondanék mindenkinek
    “lb szerint:
    2011. december 09., péntek – 19:01 ”

    Teljesen képben vagyok az egésszel:)

    Borka-Szász Tamás: Én Mr. Gabeeként írok, és senkinek a rokonja névvel, nem éltem soha, és most sem élek vissza semmilyen családi és egyéb dolgokkal. Az, hogy azt gondolom, hogy tegnap Szilárd nagyon kemény, határozott volt minden tekintetben, az nem azt jelenit, hogy én melyik oldalra gondolom magam.

    Valóban. Szilárd tegnap nagyon jól beszélt.

    Az, hogy ki milyen pletykának, és mellébeszélésnek hisz, az egyes egyedül az ő bizonyítványát tabusítja úgy gondolom. Szeretném megkérdezni ezektől az emberektől, hogy az Egressy igazgatójának a szájából hallotta bármikor is azokat a híreket mint pl. ha átkerül a másik intézménybe a gyerek, 50.000 lesz a tandíj, Továbbá az ő szájából hallotta valaki BÁRMIKOR IS A KEZDETEKBEN, hogy egy tanárt sem szeretne megtartani? Sok ember a mostani állapottal takarózik. Mindenki minden hülyeségnek, pletykának hisz, ne csodálkozzon azon, hogy nem gondolja olyan leendő tanár kollégának őt, akivel lehet és érdemes együtt is dolgozni akár egy percig is EZEK UTÁN!

    Megkérdezte e valaki az Egressyt, a jelenlegi tandíjról, mert ha így lett volna, akkor csodálkozna nagyon sok mindenki, mivel 3.000-el olcsóbb….

    Tehát azt gondolom személy szerint, hogy mielőtt bárkinek a pletykáját. Mielőtt dobálózna bárki is (ahogy ezt tegnap tette 1-2 ember) Kérdezze meg az illetékestől. Az senkinek nem fordult meg a fejében, hogy elhívja az Egressy igazgatót egy megbeszélésre, ahol nyugodt körülmények között tehették volna fel kérdéseiket, és nem uszítanak mindenkit mindenre. (legyen szó szülők és gyerekek aláírásgyűjtésétől kezdve bármerre)

    Végezetül csak annyit:

    bugi szerint:
    2011. december 09., péntek – 12:30

    Információim szerint meg tudom erősíteni az értesülésed. Ez az egész kialakult, sárdobálós helyzetben a zeneiskola és néhány volt képviselő keze van benne….

    És még csak annyit, hogy egy diplomás emberre egyáltalán nem vallnak ezek…

    Mr. Gabee

  64. Lakó1214 szerint:

    Süni!
    Te is érintett vagy, hogy “tudsz” dolgokat?
    Most legalább én valamit megtudtam, ha már az érintett(ek) semmit! Ilyenkor nincs nagy hangja a hatalomnak? Meg lehet mondani őszintén a kellemetlent is, csak tökösség kellene hozzá. Gusztustalan, ennyi!
    Előbb-utóbb itt aki nem milliárdos és nem államközeli üzletekben részesedik, az mind a rövidet fogja húzni és akkor mindenki arcárol lefagy a mosoly, de az üldözési mániások arcáról meg a gúny fog lefagyni, na akkor lesz a magyar egyenlő és nem lesz trendi a komcsi, a libsi, meg a többi megosztó ökörség!
    Köszönöm a “híreket”!

  65. NIKA szerint:

    szigetország!
    Könyv? – azért ne túlozzunk! Talán, ha az írója jobban szabadjára engedte volna a fantáziáját….? Esetleg néhol végezhetett volna kutatómunkát? Van rá esély, hogy egyszer majd számon fogják kérni ezeket a milliókat is, amibe ez a kiadvány került.

  66. Süni szerint:

    Igen érintett vagyok és kellőképpen elkeseredett, de ennyi.
    El hiheted, hogy megbolydult a “szakképzési közösség” e hírek hallatán, de bárhová mentünk süket fülekre találtunk. Az a szomorú, hogy meg sem hallgatták az érveinket.
    Szerintük nem ezentúl kapunk majd kevés támogatást, hanem eddig kaptunk sokat.
    Azt szerettük volna elérni, hogy legalább ezt a tanévet végig vihessük, félévben ne vágják keresztbe, de ez a próbálkozásunk is kudarcba fulladt.
    Ezen nincs mit ragozni, gyökerek és kész.
    Az ismerősöd biztosan le fog vizsgázni, valószínű ismerem is a srácot, de nem nagyon akarom felfedni magam, mert majd el kezdenek itt anyázni a “jóindulatú” fórumozók.
    Jó éjt neked, sajnálom, hogy nincsenek jobb híreim:(

  67. Lakó1214 szerint:

    Süni!

    Köszönöm és még mindíg le vagyok döbbenve, hogy itt ezek a jó képességűek mindent megtehetnek. Hallottam máshonnan is ugyan ezeket a sztorikat, hihetetlen! Hoffman is elmehet oda a KDNP-vel együtt, ez olyan Kresztény és humánus. Na mindegy…

    Többet én sem akarok itt tálalni, nem lenne okos ötlet, szerintem sem!

    Kösz, még egyszer! Jó éjt! by: Lakó

  68. ennéllejebbmár nincsen szerint:

    Ez a közmeghallgatás más volt mint amelyeken eddig részt vettem. Az tetszett, hogy a polgármester mindenkinek szót adott és a válaszai nem a régi, megszokott, beidegződött és semmit mondó sablonok voltak. Tóth Mihály minden kérdésre ugyanazt mondta: megvizsgáljuk, megnézzük, majd írásban értesítjük bla-bla, amire persze nem volt jellemző a felelet. Tanulságos volt a helytörténeti gyűjtemény esete, kiderült, hogy az illusztrációs példa nem állta meg a helyét, Németh Szilárdot rosszul tájékoztatták. Hasonló volt a helyzet a művelődési házzal, szerintem ez nem rémhírterjesztés és nem uszítás volt, hanem a kommunikáció elégtelensége okozta a riadalmat. Az meg végképp furcsa volt, hogy ki lett rúgva az összes dolgozó, amiről a polgármester nem is tudott, bár ez nekem kissé színpadiasnak tűnt. ( ha a vezetéssel volt a baj, akkor miért kellett mindenkit elküldeni?) A Fasang zeneiskola beolvasztása elleni tiltakozás intő jel arra, hogy a döntések, számok mögött emberek munkája, hosszú idő alatt felépített értéke rejlik, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

  69. kishorgász szerint:

    “nagyapó szerint:
    2011. december 09., péntek – 20:38
    Ki fizeti vissza ezt a pénzt, ami jelzálogként a területre van bejegyezve?”

    Kinek kéne visszafizetni? Kire tartozik a jelzálog bejegyzés ténye, a tulajdonoson kívül?
    Javaslom, forduljon az ingyenes jogi tanácsadáshoz.

  70. grün szerint:

    Ennél lejjebb már nincs?!
    Nyugodj meg még VAN!!! 🙂

  71. csapos szerint:

    ennéllejebbmár nincsen! Valóban, mert…

    tényleg más volt a tavalyi és az idei közmeghallgatás is mint a korábbiak. Akkor nem voltak rendőrök, közterületesek és mint most: KATASZTRÓFAELHÁRÍTÓK. Tóth Mihályék nem alázták az ellenzéket. Évente nem egyszer, hanem kétszer tartottak közmeghallgatást, és a Csepp TV-ben ÉLŐ, EGYENES ADÁSBAN válaszoltak a kérdésekre. A közmeghallgatásokat VAGY EGYENES ADÁSBAN, vagy vágatlan felvételről megnézhette, aki akarta. (MOST MIKOR AD CSAK EGY PERCET IS A CSEPP TV A KÖZMEGHALLGATÁSRÓL A TELEVÍZIÓBAN?!)

    Szegény Németh Szilárd! Félretájékoztatták a munkatársai, akiket egytől egyig a Fidesz-alomból verbuvált. Még azt sem mondták el neki, hogy Németh Szilárd vezetőgarnitúrája, akiket szintén ő választott ki a Fidesz- alomból, kiket rúgott és rúgatott ki. Kommunikációs hiba, hogy a fizetett Fidesz-alom vezetői a helytörténészekkel, zenetanárokkal, más tanárokkal, pedagógusokkal, szülőkkel nem hajlandók szóba állni? És bárki elhiszi, hogy erről Németh Szilárd nem tud semmit? A KMH-ban mint a vízfolyás, úgy jöttek NSZ-ből a hazugságok. Csak arra nem számított, hogy a csepeliek, a megfélemlített, kirúgott közalkalmazottak leleplezik hazugságait. Nem gombnyomogató Fidesz-mamelukok ültek a széksorokban. Németh Szilárd a tisztességes válaszok helyett összeesküvés elméleteivel traktálta a közönséget vagy olyan ígéreteket tett, amiről ő tudja a legjobban, hogy soha sem fogja teljesíteni.

    Remélem grün téved, ugye
    ennéllejebbmár nincsen?

  72. ennéllejebbmár nincsen szerint:

    Csapos!
    Már elnézést, ha én nem láttam bele ennyi mindent a fórumon történtekbe, nekem nincs ellenségképem és nem segítek másnak haragudni. Nekem ez a véleményem. Azokat a régi, dögunalmas értelmetlen közmeghallgatásokat, aki még vágatlanul visszasírja…nem hiszem, hogy létezik ilyen. Számomra Németh Szilárd stílusa arrogáns, sokszor sértő, de a csütörtök A BIZONYÍTÉK ARRA, HOGY MEGHALLGATJA AZ EMBERT, bár nem értek egyet minden intézkedésével, de csak egy éve kapott bizalmat, az előző vezetésnek pedig 16 éve volt rá, hogy az ígéreteit beváltsa. Minden csepeli tudta, hogy folytak a háttérben a kicsi és nagy pénzek, a korrupció jól megélt itt a zsíros vezetői állásokban. (a mutyi szót direkt nem használom, mert irritál és elcsépelt) Hosszú ideje a Hároson élek, az itteni volt képviselő négyévente ugyanavval a ” rendezzük a temetőt, fejlesztjük a területet” mesével kampányolt szemrebbenés nélkül. Csillagtelepet és környékét magasról letojták, meg lehet nézni ( utak állapota, közvilágítás, közbiztonság, közterületek, parkok állapota, üzletek száma, a szegénynegyed terjeszkedni kezdett, á hagyjuk!) Külterületi, másodrendű csepeli vagyok, még az internetszolgáltató is megerősített ebben…a nick nevem csak ezért van.

  73. bugi szerint:

    Ne felejtsük el, hogy Csapo a korábbi cenzur. Ilyen szempontból neki minden diktatúra, ami nem Kádár-demokrácia és cenzúra.

  74. csapos szerint:

    Drága bugi!

    Te olyan vagy mint a békebeli Csim-Bum cirkusz Bukfenc bohóca!
    Bugi és Bukfenc mindent tud.

    Érvelni tudnál? Legalább csak egyszer. Aztán hadd a bébi bugi!

  75. ebihal szerint:

    Nagyapó! Szerzett jogról azért lehet ebben az esetben beszélni, mert ezek az úgy ne-
    vezett közműpótló kisberendezések egészen a 70-es évek végéig jogszerűen épültek.
    Nem egy esetben találkoztam, olyan családiház tervvel, ahol a két akna /ülepítő+
    szikkasztó/ , kútgyűrűkből tervezve, szerepel a pecsétes rajzon. Abban az esetben
    is szerzett jogról beszélünk, a már az építés óta eltelt 10 év. Ugyan ilyen elvek vonatkoznak minden építési munkára. Ha már jogállamról beszélünk ezt tudomásul
    kell venni. De van a dolognak más oldala is :
    – Amennyiben a bejött vízmennyiséget számlázzák le szennyvízként, viszont a szikkasztás
    miatt nem lehet ennyit elszállítani, akkor fiktív számlázás történik, amit a törvény
    büntetni rendel.
    – Azoknál , akik átalányt fizetnek, a locsolóvíz szét van terítve az egész évre. A kínált
    10% kedvezmény azonban csak tavasztól őszig szól, tehát marad 5-6 hónap nyere-
    ség /túlszámlázás/ a vállalkozónak.
    – A fentiekben már írták, hogy a vízmű 1 liter/négyzetméter/ nap mennyiséggel
    számol. Javaslom megpróbálni, hogy ez elegendő-e!

  76. csapos szerint:

    T.
    ennéllejebbmár nincsen

    Nekem nem veled van vitám, mert tiszteletben tartom a véleményed. Bejegyzésed apropó volt, hogy elmondjam a sajátom. Üdv.:
    csapos

  77. nagyapó szerint:

    ebihal! Két malomban őrölünk! Bár nem tudom az Alkotmány, Alaptörvény melyik paragrafusa beszél szerzett jogról, szerintem nincs ilyen, de nem ez a lényeg. A lényeg kinek van joga szennyezni a talajvizet? Senkinek. Aki szennyezi az fizet. Ez nem “szerzett jog”. Ezt ismerte fel az EU, ezért kötelezett minden tagállamot, bennünket is a szennyezések megszüntetésére (ezért támogatta a “Fekália Művek” megépítését)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  78. noname szerint:

    Nekem van egy praktikus javaslatom a tisztességtelen szennyvíz elszállítás kapcsán.

    Az embereknek el kell fogadniuk ezt a diktátor által rájuk kényszerített rablást, tehát valahol saját érdekeiket kell megvédeniük.
    Eddig az ember a ZÁRT RENDSZERŰ EMÉSZTŐJÉBŐL akkor vitette el az anyagot, amikor az megtelt. Tehát a 12 köbméteres emésztőmből cca egy fél év után kellett elvitetnem az anyagot.
    Most úrizálni fogok, tehát havonta elvitetem az aktuális anyagot, hiszen havi számlázással lopják ki a zsebemből a pénzt. Jogos az elvárásom? IGEN.
    Hogy mit fog nyerni a bolton a csatornacég, amikor hatszorosra nő a költsége?
    Kit érdekel, legalább megdolgoznak a pénzért!
    Ki jár pórul, az egész ország, mert valamelyik baromarc szokás szerint a kisemberek zsebéből próbálja kilopni az extraprofitját.

  79. DE szerint:

    Kedves szigetország!
    Azt hiszem egyről beszélünk, hisz én is azt hiányolom, hogy se pénz, se tettesek,csak súlyos következmények, melynek a levét isszuk!

  80. Lucrezia Borgia szerint:

    Kedves Mindenki ! Megismétlem, amit már fentebb egyszer leírtam:
    “Először is tisztázni kellene, a közmeghallgatásnak nem arról kellene szólnia, hogy a “köz” felteszi a kérdéseit, elmondja megjegyzéseit és a polgármester – Németh Szilárd – egyszemélyben válaszol azokra, hanem arról, hogy a jelenlévő többi tisztségviselő, képviselő, hivatali irodavezető is válaszol a területüket érintő kérdésekre! Németh Szilárd cezaromániás, ellentmondást nem tűrő személy! Így nem lehet egy kerületet vezetni! A spórolásaikról meg jobb, ha nem is beszélünk! Olyanok, mint a papok, bort isznak és vizet prédikálnak!”
    Továbbá abban is biztos vagyok, hogy az egy év alatt legalább egyszer megjutalmazták már magukat, ez ezer százalék, biztos forrásból tudom 🙂
    Továbbá abban is biztos vagyok, hogy van köztük olyan, aki anno mszmp tag volt, ez is ezer százalék, csak lapit, mint szar a fűben 🙂
    “Csapos”-sal most egyet kell értsek a közmeghallgatást illetően. Én sok közmeghallgatáson vettem részt az elmúlt időben, és ott bizony nem a Tóth Mihály válaszolt minden felvetésre, kérdésre!!!!! Ha már egy személyes válaszadásról beszélünk, akkor az inkább az Orosz volt, de jelen voltak az irodavezetők is és ők is kaptak lehetőséget a kérdések megválaszolására! De itt, most csak NSZ szövegelt !

    Ceterum censeo … A fideszes, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét nem lop, mert már lassan nincs mit 🙂

  81. szigetország szerint:

    Borgia!

    Te szerencsétlen méregkeverő! Ki húzott fel ennyire, hogy nem bírsz magaddal?

    Tegyünk fogadást!!
    Ha bebizonyítod, hogy jutalmakat vettek fel az önkori mostani vezetői, fizetek egy láda pezsgőt. Ha vesztesz, te fizetsz nekem.
    Tehát: állod a fogadást?

  82. ebihal szerint:

    Nagyapó! Ha nem akarja megérteni , az a magánügye. Amennyiben az Ön okfejtését
    elfogadnám, akkor is fennáll a fiktív számlázás és a túlszámlázás. Továbbá a talaj-
    terhelési díj tulajdonképpen egy büntetés, amit nem lehet szolgáltatási díjként eladni.
    Büntetni azt szokták aki, a jó helyett a rosszat választja, de itt nincs választási lehe-
    tőség. És miért is adnánk ezt a díjat , ami Ön szerint a közösséget érinti, egy magán
    vállalkozásnak?

  83. Lucrezia Borgia szerint:

    Szigetország! Nem szeretem a pezsgőt 🙂

  84. szigetország szerint:

    Borgia!

    Ne táncolj el a kihívás elől!
    Mondd, mit szeretsz, s én akkor is tartom a fogadást!

  85. Lucrezia Borgia szerint:

    Hú de biztos vagy magadban 😀 Nem táncolok el a kihívás elől, de utálom az alkoholt 😀 Adj pár napot, hogy pontos információt adhassak…fogadás nélkül is 🙂

  86. szigetország szerint:

    Borgia!

    Rendben, kapsz pár napot! Az alkoholt én sem szeretem, de akkor legyen a becsületed a tét.

    Ha NSZ hazudott a jutalmakról, süljön ki a szeme, ha viszont te hazudtál, ne süljön ki a szemed, de a becsületeden bizony folt esett!

  87. Lucrezia Borgia szerint:

    Mi köze az én becsületemnek az ő jutalmukhoz? NSZ nemcsak a jutalmakról hazudik…sajnos 🙂

  88. szigetország szerint:

    Borgia!

    Ne beszélj mellé, állj elő a bizonyítékkal! Ha hazudtál, akárhogy is vesszük, valami nincs rendben nálad.

  89. Lucrezia Borgia szerint:

    Nem beszélek mellé! Nálam minden rendben van … még legalábbis! Itt mindenki bizonyítékot akar, meglepő 😀 NSZ-nek mindent elhisztek bizonyíték nélkül?

  90. szigetország szerint:

    Borgia!

    Kaptál pár napot — utána elő a bizonyítékkal!

  91. grün szerint:

    Lukrécia!
    Mert kíváncsiak rá, hogy a zemberek mennyit tudnak róluk!
    Ezt nevezik titkos adatgyűjtésnek! ))) 🙂 (((

  92. Lucrezia Borgia szerint:

    A zemberek többet tudnak róluk, mint gondolnák 🙁

  93. Lucrezia Borgia szerint:

    Csak mindenki fél, de azt tudnám kitől és mitől?!

  94. szigetország szerint:

    Borgia!

    Sz@r dolog, ugye, ha hazugságon csípnek?

    grün!

    Szövögetjük az összeesküvés-elméletet?

  95. lolka szerint:

    ebihal szerint:
    2011. december 10., szombat – 18:40
    -Azért nem akarja megérteni, mert szippantó sofőr…valószínű…

  96. Lucrezia Borgia szerint:

    Engem még soha senki nem csípett hazugságon, mert nem szoktam hazudni! Csak nehéz a bizonyítás 🙂

  97. grün szerint:

    szigetország!
    Miért mindig másokkal akarjátok bizonyítani amit amúgy is tudtok?!
    Ennyire nem lehettek bizonytalanok, vagy rossz emlékezetűek! 🙂

  98. szigetország szerint:

    Borgia!

    Ökölvívó meccsen erre (rád) szokták mondani, hogy az ellenfél meg van fogva…

    grün!

    Én vagyok bizonytalan? Felajánlottam egy fogadást… Én állom a tétet. És te?

  99. grün szerint:

    szigetország!
    Nem szoktam beugrani, pedig szeretem a pezsgőt mert egy icinke- picike kortyocskától mint távoli üvegharangocskák csilingelését hallani vélem a szférák zenéjét az angyalkák karával összerezonálva, de mivel kettőt szoktam inni, attól pedig olyan részeg szokok lenni mint a segg! ))) 🙂 )))
    Így inkább ne kísértsük a zördögöt! 🙂

  100. ebihal szerint:

    És míg el nem felejtem, NSZ 100 milliós alapot gondol létrehozni a kerületi közal-
    kalmazottak végtörlesztésének megsegítésére, kb. 50 fővel számol. Ez is kimaradt
    a cikkből.

  101. Burány Tamás szerint:

    Kedves Mr. Gabee!
    Azt Írod: “Szeretném megkérdezni ezektől az emberektől, hogy az Egressy igazgatójának a szájából hallotta bármikor is azokat a híreket mint pl. ha átkerül a másik intézménybe a gyerek, 50.000 lesz a tandíj, …”
    “Megkérdezte e valaki az Egressyt, a jelenlegi tandíjról, mert ha így lett volna, akkor csodálkozna nagyon sok mindenki, mivel 3.000-el olcsóbb….”

    Nos nálam 50000-3000=47000 forint.

    Elárulom, jelenleg a tandíj gyermekemnél a Fasangban összesen 11.000 Ft, ami tartalmazza a hangszerbérletet is és a hozzájárulást a koncertek terembérletéhez.

    Közvetetten úgy értesültem, hogy elhangzott az, hogy 2 Zeneiskolát az Önkormányzat nem tud támogatni. Én azt olvastam akkor, amikor az Egressy a volt nyomda épületébe költözött, ő nem kért támogatást, mert alapítványi pénzekből gazdálkodik. Akkor most mi az igazság?

  102. csaba péter szerint:

    A lényeg a lovas címer volt mert ennél fontosabb nincs.

  103. Manitu szerint:

    Neked nincs elvtárs. Nektek csak ennyi a fontos. Az, hogy mi lesz Csepellel, az már nem: ezért is kerülhetett olyan mélyre a kerület. Csak emlékezet-frissítésül: két ember is meghalt már a végén.

  104. Zoli049 szerint:

    Manitu!

    Nagyon kiragadtad és meglovagoltad ezt a témát.
    Azóta ebben az országban, legalább 500-an lettek bűncselekmény, halálos áldozatai. Nem én találtam ki, rendőrségi statisztika.

  105. bugi szerint:

    Zoli! A csepeli kettős emberölés nem rörténhetett volna meg az MSZP nélkül. Ezt mindenki tudja.

  106. bugi szerint:

    Egyébként az évértékelő Hírmondóban is csak az MSZP-nek voltak fontosak az utcanevek. Mindenki más arról beazélt, ami valóban fontos.

  107. ebihal szerint:

    A Hírmondóban csak az jelenik meg, amit a Fidesz megenged.

  108. csapos szerint:

    bugi!

    Te le akarod járatni Németh Szilárdot és Handa Bandáját?! Neki, nekik pontosan az utcanév-változtatósdi és a csepeli címer meglovasítása, a ló ugratása volt a legfontosabb! Mindegyiket a nagy ugrató (N.Sz.) kezdeményezte! És te ezt lenullázod? Ejnye-bejnye! 🙂

  109. Manitu szerint:

    Csapos, igaza van Buginak. Olvasd csak el a Hírmondót. Mióta nem vagy cenzor, az ellenzék is elmondhatja a véleményét. Egyedül Szenteczkynek voltak fontosak az utcanevek.

  110. ebihal szerint:

    Manitutu! Az bizony igaz, hogy NSZ a nagy keresztapa, és az is igaz, hogy a Fidesz
    erőlteti a névváltozásokat. Megmondták az összes, általuk a diktatúrára utalónak
    tartott közterületi megnevezést kiirtanak, tetszik vagy sem az ott lakóknak. Persze
    ezek csak baloldaliakról elnevezettek! Tiszta demokrácia!

  111. Manitu szerint:

    Békapete!

    Ha nem csak a szád és a kezed járna, azt is olvashattad volna, hogy az új vezetés jellemző módon a költségvetés rendbetételéről, az intézményrendszer átvilágításáról, a programban megígért számonkérésről és a szociális lakáspályázatok újraindításáról beszélt.

  112. ebihal szerint:

    Manitutu! Amit leírtál édes kevés másfél évre! Arról nem is beszélve, hogy én nem erről írtam. Ne beszélj mellé!

  113. Mr. Gabee szerint:

    Burány Tamás szerint:
    2011. december 11., vasárnap – 22:02

    Kedves Tamás!

    Az információ a következő:
    Amikor az Egressy 2004-2005 környékén a “nyomdába költözött” nem kért, nem kapott egy forintot se az önkormányzattól. Amit ott látsz, ha most kilátogatsz, (bár sötét van, erért mondjuk úgy, hogy holnap:) ) Az teljes egészében pályázatokból és egyéb összegekből építette az Egressy.
    3 épületszárnya van az Egressynek
    – Régi nyomda => zenei épület (itt folyik a zenei oktatás)
    – régi kertmozi, majd csempebolt => közismereti épület (itt folyik a közismereti oktatás 5-12-ig)
    – hangversenyterem

    Sosem kapott egy forintot sem az önkormányzattól az iskola. SŐŐŐT!
    Akkoriban, amikor az új hangversenytermüket építették (amiről, gondolom hallottál), az önkormányzattól vásárolt egy területet hátul a Petőfi utca felőli oldalon. Amikor a tervrajz beadásra került, akkor kiderült, hogy az Önkormányzat elfelejtett az általa írt szerződésre ráírni még egy 10 nm-es “garázst”, (ami természetesen még annak sem mondható volt), amit kemény összegért újra megfizetett a sulival az akkori kerület vezetőség.
    ————————

    Továbbá nagyon sajnálom azokat a tanárokat, akik ott dolgoznak, és bedőlnek mindenféle kamu hírnek, amit bizonyos emberek terjesztenek (legyen az zeneiskola felől, vagy párt vonal).
    Diplomás embereknek a tudatáig nem jut el az, hogy nem kéne bedőlni mindenféle uszításnak, kamu szövegnek, hanem inkább érdeklődjenek, kérdezzék meg a másik oldalt, mielőtt villámot szór rá…..

    Akár az önkormányzat, akár az Egressy vezetősége mindig készen állt és talán most is készen áll elmondani az ő álláspontját…. vajon miért nem érdekelte senki?

    A műv házban is, olyan kérdések voltak, amik teljes mértékben én személy szerint nem tettem volna fel, mert nincs megbizonyosodva róla? Attól, hogy hallotta innen onnan, akkor az biztos ugy van?

    ———–

    Ki találja ki azt, hogy 50.000 Forint lesz egy gyereknek a tandíj?
    1. 50.000 Forint lenne, ki az a hülye szülő, aki befizeti. Az Egressy nem szét akarja rombolni, hanem normális keretek között fenntartani
    2. Az mond ilyet, aki irigy, vagy akinek nagyon csúnyán a helyzet bemosott egyet. És ki az? Biztos nem az Egressy ez magától értetődik…

    Végezetül csak annyit, hogy 2011. november 29-én látogatást tett az Egressyben a Fasang teljes vezetősége, mert úgy volt, hogy közös munkába kezd a Fasang és az Egressy.
    http://www.egressybeni.hu/kepek/2011/nyiltnap_20111129/
    Akkor a zeneiskola iskolai igazgatója elmondta, hogy milyen színvonalas oktatás folyik az intézményben, 21 századi körülményeket teremtett az Egressy vezetősége, meg mennyire jó ez az együttműködés, mennyire fogjuk egymást segíteni, meg tartsunk össze. (hangsúlyozom: én a teremben ültem egész végig)

    A linken látszik, hogy a két iskola vezetője egymás mellett áll, és nem az látszik, hogy idegesek lennének egymásra…
    http://www.egressybeni.hu/kepek/2011/nyiltnap_20111129/IMG_0193.jpg

    Az esemény után egyből megtudta (aznap), hogy mit terveznek, azóta elmondják az Egressyt mindennek: Tanárok nem kapnak fizetést, nem folyik rendes munka, meg, maffia banda, stb stb. Valami nevét elhallgató társaság létrehozott egy facebook csoportot, amiben nem megy más, csak az uszítás. Főleg most, hogy szerdára utcazenélést tartanak az önkormányzat előtt… Ki találta ezt ki? Ezt is az Egressy?

    Akkor hogy van ez kérem?

    Az Egressy igazgatója pár napra rá, amikor kirobbant ez az egész 3x megpróbálta elérni az iskolai igazgatóját, de még a telefont sem veszi fel neki, nem hívja vissza, letagadja magát…

    KIKÉREM MAGAMNAK.

    Ahogy azt is, hogy a gyerekkel meg a szülővel aláírást gyűjt,? Ilyen egy pedagógus? egy vezető? Elvárja az intézmény vezetője, hogy ha ő is bukik, bukjon vele a teljes tantestület, de hogy EGressybe ne menjen senki dolgozni az a lényeg!!!!!!!!!!!!!!!!

    Vannak olyan tanárok, akiknek családjuk van, kell a megélhetés, kell a pénz a hitelek és egyéb számlák kifizetésére…. Csodálkoznak azon, hogy ezek után az Egressy igazgató azt mondja, lehet hogy nem tart rá igényt??? Ezek valaki csodálkozik? Eleinte kijelentette, hogy ugy akarja folytatni ahogy eddig… Lehet hogy most más a helyzet, de nem véletlenül sztem….

    Köszönöm, hogy meghallgattatok.
    Üdv.
    Mr. Gabee

Itt lehet hozzászólni !