Június végén kezdődik a Szabadkikötő utat és a Csepeli HÉV-et keresztező bekötőút építése

Csepel.info

 

Bekötőút a csepeli szenyvíztisztítóhoz

Június végén kezdődik meg az Észak-Csepelen épülő szennyvíztisztítóhoz vezető bekötőút építése. Az új út a Szabadkikötő út és a HÉV-töltés alatt fog átvezetni, augusztus végéig ezért az úton 2+1 sávos forgalomelterelésre valamint a HÉV-járatok leállítására is számítani kell – tájékoztatta a Csepel.info-t az ügyfélkapcsolatokért felelős Café PR. Kft.

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre érkező teherautók jelenleg egy ideiglenesen használt szervizúton és a Kvassay híd alatti szűk aluljárón keresztül közlekednek. Annak érdekében, hogy a szennyvíztisztító telep az üzembe helyezéstől kezdődően jól megközelíthető legyen, egy új bekötőutat is terveztek. Ennek kell legkésőbb 2009. július végére elkészülnie.

A bekötőút a Szabadkikötő útról ágazik majd le, Budapest belvárosa felől Csepel belvárosa felé haladva az első lámpás kereszteződésnél, az Agip benzinkútnál. Itt balra kanyarodva, a jelenlegi szervizút egy rövid szakaszán haladva, egy nyugati irányú kanyarral vezet majd az aluljárókhoz, illetve ezeken keresztül a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telephez. A kivitelezés részeként a Szabadkikötő út aluljáró feletti része új pályaszerkezetet kap.

A bekötőút építésének előkészítő munkái már áprilisban megkezdődtek, az útszakasz kivitelezése pedig június végén kezdődik. Ez idő alatt a Szabadkikötő út forgalmát az építkezés által érintett szakaszon 2+1 forgalmi sávos terelőútra terelik. Az útépítés részeként a Szabadkikötő út és a HÉV töltése alatt egy-egy aluljáró épül.

A terelőutakat forgalomszámlálás után tervezték meg. Ennek alapján a Szabadkikötő út forgalmát 2+1 forgalmi sávos terelőútra irányítják, amelyet a Szabadkikötő út keleti irányú kiszélesítésével, töltéstest építésével hoznak létre. A forgalomtechnikai tervek szerint a terelőút összesen három sávjából két sávot a reggeli csúcsidőben Budapest belvárosa felé, délután pedig Csepel központjának irányában lehet majd használni. Az irányváltást a kevésbé forgalmas órákban oldják majd meg forgalomterelő bóják és terelőoszlopok kihelyezésével.

Az építkezés ideje alatt a gyalogos- és kerékpáros-forgalmat kezdetben a HÉV felőli meglévő járdára, majd az építkezés előrehaladásával a munkaterülettel átellenes oldalon megépülő új járdaszakaszra terelik.

A HÉV töltése alatt az aluljáró építése idén nyáron rövid ideig korlátozza majd a HÉV forgalmát, előreláthatólag egy-két hetes vágányzárra kell számítani. A forgalomban bekövetkező változásokról a BKV Zrt. tájékoztatja majd az utasokat.

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és kapcsolódó létesítményei beruházás Európai Unió által elismert költsége mintegy 428,7 millió euró, amelynek 65%-át az Európai Unió finanszírozza a Kohéziós Alapból, 20%-át a magyar állam, 15%-át pedig a főváros állja.

A teljes beruházásról az ÉlőDuna projekt internetes oldalán, a www.eloduna.hu oldalon olvashatnak.

Csepel.info

10 hozzászólás “Június végén kezdődik a Szabadkikötő utat és a Csepeli HÉV-et keresztező bekötőút építése” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    Aha.
    “Az építkezés ideje alatt a gyalogos- és kerékpáros-forgalmat kezdetben a HÉV felőli meglévő járdára, majd az építkezés előrehaladásával a munkaterülettel átellenes oldalon megépülő új járdaszakaszra terelik.”
    Megnézték az illetékesek azt a járdaszakaszt? Hogy milyen állapotban van? Igaz, hogy most is tekernek rajta biciklisek, de nem azért, mert kerékpáros közlekedésre alkalmas lenne, hanem mert életveszélyes az úttesten tekerni. Nagyon rossz a burkolat, és nagyon keskeny. És persze tele van villanyoszloppal. Nem volt normális, aki ezt kitalálta…

  2. miska72 szerint:

    Lexon ezt az Önkori találta ki. Szelemi fogyatékosok ülnek a hivatalban!

  3. lolka szerint:

    DE MIKOR FOGJÁK AFORGALMAT A KIB………..TT GERINCÚTRA TERELNI?
    ESZT MONDJA MEG VALAKI,-HA VAN VALAKI.
    AZ E.SZ.T.-KÁHOZ EGYPÁRDARAB KERÉKPÁRTARTOT SEM TUDTAK TER-
    VEZNI , HOGY KULTURÁLTAN LEZÁRVA OTT LEHESSEN HAGYNI….!

  4. pocok74 szerint:

    Elmondaná nekem valaki, akkor hogy fogunk kijutni, mondjuk reggel munkába Csepelről? Így sem lehet a dugóktól reggelente közlekedni, a HÉV meg olyan tömve van, mint a heringek a dobozban. Ráadásul elavult vagonok, szellőzés álmunkban, koszos-szutykos, de ellenőr az majd minegyikre jut. Kiszipolyozzuk az utazóközönséget, óriási veszteséget generálunk, aztán magasról teszünk az egészre. A Csepeliek meg tosszanak egyedül, mi? Gratulálok!

  5. Lexon szerint:

    miska72: “szellemi fogyatékosok” ? Nem a MAFFIA? ?

    pocok74:
    valószínûleg nem egyidôben járunk munkába reggelente. Amikor én megyek, dugók nincsenek, csak néha-néha. Amióta megcsinálták a Kvassay-útnál a kersztezôdéseket, egész kultúráltan ki lehet jutni kocsival Csepelrôl. Ha HÉV-vel megyek, nincs túl nagy tömeg, a 4-6-os Combinón egész nap sokkal nagyobb a nyomor. Az emúlt félévben ellenôrrel nem találkoztam, sem reggel, sem délután.

  6. Rob80 szerint:

    pocok74:
    teljessen elkanyarodtál a témától. Mi köze most itt a hévnek,szellőzésnek és az ellenőröknek az egészhez. Azt meg, hogy valamilyen szintű torlódással fog járni melo mindenki tudja. Amikor beírtok ilyen okos dolgokat, miért nem a ti kivitelezési terveteket írjátok le. Mikor csinálják meg az aluljárót? Éjjelente 5-6 órában nappalra meg mindent visszacsinálni? Iszonyat,hogy mennyire nincsen bennünk egy cseppnyi tolerancia se. Ja, és nem azzal kell kapálozni,hogy a város más pontján mi és hogy van elszurva. Sajnos az elég baj.Ez a beruházás szerencsére azoktól független és a munkafolyamat is elég jól van ütemezve. Reméljük minnél kevesebb torlódással fog járni és kiburjuk ezt a pár hónapot nagyobb bosszúság nélkül. Valahogy csak el kell készülnie ennek a … aluljárónak.

  7. Lexon szerint:

    Aha. “a munkafolyamat is elég jól van ütemezve”.
    Aha. Két hete felszedték a keleti járdáról a felsô réteget. De csak a Szabadkikötô út feléig. Azóta semmit nem csináltak ott. Elég jól van ütemezve, mi? Akkor minek kellett most felszedni, ha csak jóval késôbb folytatják a munkát?

  8. […] arról a Csepel.info beszámolt, június végén kezdődik meg a szennyvíztisztítóhoz vezető bekötőút építése. Az új út […]

  9. […] fogják megoldani. A vágányzárat eredetileg június végére – július elejére ígérték. Az eredeti tervekben azonban nemcsak a HÉV járatainak leállítása volt, hanem a Szabadkikötő út részleges […]

  10. […] járatokat figyelve. A vágányzárat eredetileg június végére – július elejére ígérték. Az eredeti tervekben azonban nemcsak a HÉV járatainak leállítása volt, hanem a Szabadkikötő út részleges […]

Itt lehet hozzászólni !