HÉV-pótlók: ha tumultus van, érdemes várni

Csepel.info

Több HÉV-pótló busz is alig tudott elindulni a ma reggeli csúcsforgalomban, olyan sok utas próbált felszállni rájuk. Ilyen esetben érdemes egy kicsit várni: a HÉV-pótlók viszonylag gyorsan követik egymást, nem szükségszerű tehát, hogy egymás hegyén-hátán utazzunk. Arra viszont számítani kell, hogy a csúcsforgalomban jóval tovább tart a Boráros térig eljutni, mint korábban.

Két hétig, augusztus 4-től augusztus 17-ig nem jár a Csepeli HÉV, a mai reggel volt a tanulási időszak – állapíthatjuk meg joggal a HÉV-pótló járatokat figyelve. A vágányzárat eredetileg június végére – július elejére ígérték. Az eredeti tervekben azonban nemcsak a HÉV járatainak leállítása volt, hanem a Szabadkikötő út részleges lezárása is, amelyre azonban a vágányzárról hírt adó Café PR Kft. közleménye nem tért ki. A buszok a Szent Imre térről indulnak, de aki ülőhelyet szeretne, az jobban teszi, ha már a tér buszállomás felőli oldalán felszáll a buszokra. A HÉV-pótló buszok indulására már a Szent Imre térre tartó buszjáratok vezetői figyelmeztetik az utasokat, ami dícsérendő is, ugyanis a tájékoztatásnak azért voltak hiányosságai.

Érdemes azonban várni, ha egy-egy HÉV-pótló nagyon megtelik: meleg időben kibírhatatlan lehet a zsúfolt buszokban való álldogálás, annál is inkább, mivel a menetidőt a reggeli-délutáni dugó is alaposan megnyújthatja. Első tapasztalataink szerint a buszok viszonylag gyorsan érkeznek, így szerencsés esetben – egy járat elengedésével – kikerülhető a nagyobb zsúfoltság, a BKV-nak azonban még így is el kell(ene) gondolkoznia a buszjárat további sűrítésén.

Csepel.info

7 hozzászólás “HÉV-pótlók: ha tumultus van, érdemes várni” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Érdekes két hetünk lesz (főleg a reggeli és délutáni csúcsban). Megjegyzem, hogy csak egy busznak kell meghíbásodnia, és mozgásképtelenné válni a Szabadkikotő úton, és máris jóval nehezebb lesz eljutni a többi busznak meg a személyautóknak a Soroksári útig.

  2. Lexon szerint:

    Az eredeti tervekben ez is benne volt:
    “Az építkezés ideje alatt a gyalogos- és kerékpáros-forgalmat kezdetben a HÉV felőli meglévő járdára, majd az építkezés előrehaladásával a munkaterülettel átellenes oldalon megépülő új járdaszakaszra terelik.”
    Ennek ellenére a két járdát egyszerre túrták fel, és még egyik sincs végig leaszfaltozva. Bringásként kénytelen vagyok a autók között tekerni, ma pl. egy KATO daruskocsi tolt neki a padkának, a jó fékemnek és a szerencsémnek köszönhetem, hogy nem estem el…
    Szégyellje magát a tervezô és a kivitelezô egyaránt…
    Amit tapasztaltam ma reggel 8-kor: a Csepelre tartó H buszokon a sofôrön kívül max. 3-3 utas volt. Északi irányban pedig szinte kihalt volt a Szabadkikötô út (pedig egy helyen egy sávosra szûkítették), a Soroksárin is tudtak haladni a buszok. Viszont amíg a Szabadkikötôn végigtekertem, egy HÉV-pótló busz sem elôzött meg, holott legalább egy HÉV mindig elment mellettem. Ezek szerint ritkábban járnak a buszok… 🙁

  3. baniko21 szerint:

    Demszky Úrnak egy javaslat.
    Jöjjön ki Csepelre a hévpótló busszal, hogy érdemben el tudja bírálni
    a javaslatomat. Ma 16 órakkor jöttem a hévpótló busszal. Dugó volt.
    A Boráros tértől 45 perc alatt értem ki a Szent Imre térre.
    Javaslat: a kikötő út 2 x 2 sávos. Erra a két hétre fel lehetne festeni az
    egyik sávra , hogy buszsáv. Igaz az autósok egy sávon nem tudnak
    száguldani, de úgy gondolom a buszokon sok-sok ember utazik, nem
    egyedűl, vagy másodmagával.

  4. ikszdé szerint:

    baniko21

    külső kerületekkel nem foglalkozik Demszky úr, nem fognak buszsávot felfesteni mondjuk (a belvárosban ha 1 hétig nem jár 1 villamos és helyette pótlóbuszok vannak akkor rögtön új táblákat gyártanak + átprogramozzák a kijelzőket+ buszsáv, az 59A még tavaly decemberben nem is ismerte a 151-est ahhoz képest már vagy 5 éve jár de azért 2008-ra sikerült beprogramozni h létezik a 151..) 100% igazad van jó lenne az a buszsáv sokkal több ember utazik a hév pótlókon.

  5. Lexon szerint:

    Hát nem tudom. Igazából reggel és este max. 2-2 óráról van szó, a többi idôben egyáltalán nem tapasztaltam tumultust a buszokon. Ma reggel fél kilenc körül 3 H buszt láttam elhaladni észak felé, mindegyiken volt még jópár ülôhely. Persze, reggel 6-8 közötti idôszakról nincsen tapasztalatom.
    Nekem inkább azzal van bajom, hogy az ígéretek szerint a 2+2 sávból 1+2 lesz, a középsô váltakozó irányú forgalommal. Ezzel szemben a két szélsôt lezárták, így aztán maradt 1-1 sáv.
    Miért nem lehet rajtuk számonkérni a terv szerinti építkezést?! A házikóm felújításakor nagyon picit eltértünk a tervtôl, megbüntettek 120 ezerre… Jogegyenlôség van, mi?!

  6. jani szerint:

    Lehet , hogy én értetlenkedő vagyok a buszok átszámozásának ügyében , ez minek kellett !?
    Jól ismert megszokott számok, mindenki által ismert útvonalakat takartak.
    Fel tettem a kérdést minek, de azt hiszem azt kellet vona irnom kinek ? Így magyarázatot tudok adni talán ! Valakiknek nagy üzlet ismét.!! Új táblák, megálló jelzők kíirások, menetrendek, uj térképek mert a régi számozás szerint semmi sem lesz igaz !!! A többit már nem folytatom.
    Ki van ez találva.!!!!
    A sok agyament BKV. -s /aki ezt kitalálta / már biztos felvette a megérdemelt jutalmat is !
    Talán inklább a fogalomban dolgozókat kellene jobban megfizetni, a rossz fékekkel járó buszokat megjavítani tiszteségesen ,ennek nagyobb haszna lenne.
    Le kellene állítani ezt az egész baromságot, még van rá idő !!
    Talán ezért is van olyan anyagi helyzetbe a BKV. mert ilyen csodálatos ötletekkel akarják rendbe tenni.
    Úgy látom a felettes hatóság sem áll a helyzet magaslatán ! Talán nekik kellene nemet mondani !!
    Azt is meg lehetne kérdezni miért engedélyezik !!!??
    Csak nem azért mert talán…. ???!! ide gondolja oda mindenki azt amit akar !!!!
    Gazdag ország a mienk ha ilyen és hasonló ügyekre van pénz amire meg égetően kellene arra nincs !
    NIics ez jól sehogy se !!

  7. ikszdé szerint:

    jaj komolyan mondom… most olvastam a csepel.hu-n, hogy tóth misi nem szeretné hogy csuklós legyen a jövőbeli 36-os (mostani 59a) mert hogy nem férne el csillagtelepen!! ez nem igaz. csillagtelep már mióta arról álmodik hogy egyszer csuklós lesz és nem lesz tömegnyomor…a másik meg az hogy simán elfér mindenhol a csuklós.. néha szokott csuklós jönni 59-esen na a másik meg az éjszaka is csuklósok járnak csillagtelepen..simán elférnek

Itt lehet hozzászólni !