Csepel Örökség díjat kapott Kispál György plébános (Csepeli Hírmondó)

„Szeretem Csepelt…”

Csepel.hu, Csepeli Hírmondó, Csepel.info

A Csepel Jézus Szíve Plébánián Kispál György plébános 1978 óta teljesít szolgálatot. Legutóbb az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségen október 23-án Csepel Örökség Díjat kapott.

Ennek kapcsán a Csepeli Hírmondó beszélgetett vele.

Miként fogadta az elismerést?

Először meglepődtem, mert úgy gondolom, hogy én csak a dolgomat teszem. Természetesen elismerem, hogy az egyházközségünk tagjai, ha nem is látványosan és nem nagy csinnadrattával, de sok mindent megtesznek a családokért, a fiatalokért, a szegényekért és az öregekért. Őket valóban dicséret illeti.

Mit jelent önnek Csepelen lakni és szolgálni?

Csepel az első szerelem, az első szolgálati helyem. 1978-ban Székesfehérváron szenteltek pappá, utána kerültem ide a plébániára. Most is örömmel gondolok arra a szép időszakra, amit kezdő papként három türelmes, emberséges, idős pap mellett tölthettem. Abban az időben volt mit tanulnom tőlük. Emlékszem, mindennap úgy léptem ki a plébániáról, hogy vajon ki figyel, ki követ ma. De ez engem akkor sem fogott vissza semmiben. Aztán 1986-ban az Állami Egyházügyi Hivatal elhelyeztetett, majd 2000-ben az akkori püspök helyezett vissza. Amikor visszakerültem a plébániára, az váratlanul ért, de egyáltalán nem bántam meg. Egykoron valakinek ezt írtam erről: „Több örömet és több kudarcot élhettem meg, mint sokan egész hosszú életükben.” Ennek ellenére szeretek itt élni és szeretem a focimeccsek harsonáit, éljenzéseit hallgatni. Úgyhogy „hajrá Csepel!”

Hogyan látja a hitélet helyzetét kerületünkben?

Szinte ugyanolyan, mint más munkáskerületeké. Csak rajtunk és odaadásunkon múlik, hogy mire vagyunk képesek embertársainkért. Sok elkötelezett polgár van Csepelen. És sok olyan, akiről nem is sejtjük, hogy vallásos. El sem hinnénk, hogy hányan imádkoznak azok, akik nem is járnak templomba. Amikor a HÉV-en utazom és elnézem az arcokat, mindig meglepődöm azon, hogy mennyi jóindulatú ember van. Mintha csak arra várnának, mint az ősegyházi időkben, hogy valaki megszólítsa őket, megfogja a kezüket…

anzsu – csepel.hu

Kispál György – c. esperes, h. esperes

Született Újszász, 1953. április 1.

Káplán Csepel II. 1978-86.;

Plébános:

Alap 1986-92, Sárbogárd 1992-2000, Csepel–Jézus Szíve 2000-től.

Ellátja Halásztelket.

Címzetes esperes 1997.

csepel.info

67 hozzászólás “Csepel Örökség díjat kapott Kispál György plébános (Csepeli Hírmondó)” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Gratulálok!

  2. gyalog szerint:

    Kispál György plébános atya személyes indíttatású beszédében arra hívta fel a megemlékezők figyelmét (Trianon-emlékmű), hogy bátran vállaljuk fel magyarságunkat, ne használjuk az elszakított területek tekintetében az idegen személy és földrajzi neveket, Nagyvárad, Kassa, Szabadka ma szépen csengő nevek. Budapesti Piac 2009.06.09.

    Mit is mond az Ige?
    (Pál mindenki szolgájává tette magát)
    Mert bár én mindenkivel szemben szabad vagyok, magamat mégis mindenkinek szolgájává tettem, hogy minél többeket megnyerjek. A zsidóknak olyanná lettem, mint aki zsidó, hogy megnyerjem a zsidókat; a törvény uralma alatt levőknek, mint a törvény uralma alatt levő – pedig én magam nem vagyok a törvény uralma alatt -, hogy megnyerjem a törvény uralma alatt levőket. A törvény nélkülieknek törvény nélkülivé lettem – pedig nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvénye szerint élek -, hogy megnyerjem a törvény nélkülieket. Az erőtleneknek erőtlenné lettem, hogy megnyerjem az erőtleneket: mindenkinek mindenné lettem, hogy mindenképpen megmentsek némelyeket. Mindezt pedig az evangéliumért teszem, hogy én is részestárs legyek abban. 1Kor:9,19-23

    Mit gondolhat erről KisPÁL György…?

  3. Gordon szerint:

    Egyetértek Gyuri atyával a személy és földrajzi nevek használatának kérdésében. Főleg egy Partium vagy Délvidék esetében, ahol az etnikai kérdés részben vallási kérdés is (nyugati és keleti egyházak összecsapása).

    (Gordon megint behozott egy új szempontot… gyengébbeknek irány a gúgli! 😀 )

  4. gyalog szerint:

    Gordonnak (talán a többieknek is) egy még újabb szempont a Rút könyvéből:
    “Néped az én népem, és Istened az én Istenem. Ahol te meghalsz, ott akarok meghalni én is, ott temessenek el engem! Úgy bánjék velem az Úr most és ezután is, hogy csak a halál választ el engem tőled!”
    Ilyen az Istenszerető ember szempontja.

  5. gyalog szerint:

    Email: plebania|kukac|cs2pl.t-online.hu
    Elérhetőség: a fenti szolgálati helyére kattintva.

    Itt tényleg elérhető György atya?

  6. hűha szerint:

    gyalog galopp

  7. islander szerint:

    gyalogos!

    Te tanú vagy?

  8. Sipos Tibor szerint:

    Halásztelki reformátusként is, őszinte szívből gratulálok Gyuri atyának, nemzetünk és a keresztény egyház érdekében tett egyházi és hazafias szolgálatáért! Isten áldását és jó egészséget kívánok !

  9. nagyapó szerint:

    gyalog hasonlatos a kisegyházak agresszív térítőihez, Jehova tanúi. baptisták, mormonok, akik kiragadva egy bibliai, vagy Szt. Pál idézetet, próbálnak vele téríteni. A Bibliát, Szt. Pál leveleit egészében kell figyelembe venni. Ugyancsak figyelmébe ajánlom a Talmudot, esetleg a Koránt, ahonnan rengeteg szöveget lehet ollózni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. gyalog szerint:

    Nagyapó levegőbe beszél. Ismeretei az egyháztörténetről valamint a Bibliáról – mit is mondjak – hiányosak. Félműveltséget bölcsességnek feltüntetni, csacsi dolog. Érdemes olvasni, tájékozódni. Aztán érvelni. Hogy is mondjam, addig, aki kinyitja száját – de hát ezt már be fogja fejezni ő.

    Ui.: a Korán és a Talmud ritkán sorolódik a keresztény/keresztyén irodalomba. Ez csak egy “apróság”.

  11. gyalog szerint:

    Ja!
    Kedves Islander!
    Van egy református műsor az M1-en “Tanúim lesztek”. Ebben az értelemben természetesen, igen. Abban az értelemben, ahogy kérdezed (Jehova tanúi), úgy messze nem.

    Címkézéssel, ugyan mire megyünk…?

  12. Manitu szerint:

    Szerintem gyalog egy félművelt békepap. A másik fele műveltsége a Lenin összes volt, de már az már a kutyának se kell.

  13. gyalog szerint:

    Elmulasztottad odaírni, hogy gyáva komcsibérenc, aki a nyugdíját sajnálja. De már majdnem jó volt! Csak egy kicsit kell még gyakorolni. :))

  14. Ditte szerint:

    Sajnálom, hogy “gyalog” leszokott arról, hogy odabiggyessze hozzászólásai végére: “szeretettel”. Kár.

  15. gyalog szerint:

    Drága Ditte!
    Azt hittem erre már sokaknak nincs is szüksége… De mostantól megint gyakorlom:)
    Szeretettel, gyalog

  16. szigetország szerint:

    Kispál György atyának szívből gratulálok!
    Emlékszem rá még a nyolcvanas évek elejéről, amikor Mária nővérnek és nővértársainak segített (a Gyopáros utcában), pedig akkor még kemény kommunizmus volt.

    “gyalog” otrombaságához nincs hozzáfűznivalóm.

  17. Zoli049 szerint:

    “kommunizmus volt”

    AZ! Mint Észak-Kóreában, egy az egyben AZ! 😛

  18. Ditte szerint:

    Gyakorold, kedves gyalog! Áldás, békesség!

  19. Joságos szerint:

    szigetország!Magyarországon soha nem volt kommunizmus!Se puha,se kemény!1949-1990 közt
    hazánk a szocializmust építette.A befejezésig sem ért el!A tudása nagyon felületes,hiányos!

  20. islander szerint:

    izé….Koreában

  21. ebihal szerint:

    Hol volt itt kommunizmus? És ki a kommunista? Nem ártana, ha legalább a fogalmakkal
    tisztában lennének! Egyébként a 60-as években osztálytársaim nyugodtan jártak hittanra,
    a kutya sem törődött vele.
    Manitu mondta máshol: a kommunista nem vész el csak átalakul, és igaza van, mert a csoda megtörtént lásd Martonyi, Pintér, Schmitt, Kövér stb.

  22. "?!" szerint:

    Ajándék a csatornázatlan területeken lakó csepelieknek a Fővárosi Közgyűléstől:

    A Fővárosi Közgyűlés szeptember 21.-én megszavazott határozata és rendelete szerint, 2012. január 1-től, a Csepel csatornázatlan területein lakó csepelieknek m3-enként 422,13 Ft szennyvízszállítási díjat kell fizetni.

    A kéthavonta számlázandó díj alapját nem az ingatlanon keletkezett és onnan elszállított szennyvíz mennyisége, hanem az adott ingatlanon elfogyasztott és a Vízművek által számlázott vízmennyiség képezi.

    A m3-enként számlázandó 422,13 Ft-os díj 16 Ft-tal több, mint a csatornázott területeken lakó csepeliek által fizetett szennyvízdíj.

    A fenti díj megfizetése ellenében a díjfizető arra válik jogosulttá, hogy az ingalanon keletkezett szennyvizét a FTSZV Kft. szippantós kocsival elszállítsa.

  23. Ditte szerint:

    Mindig elszomorít, ha eszembe jut, hogy évtizedeket töltöttünk el a szocializmus építésével, majd építésvezetőink egy laza mozdulattal belehajítottak minket a kapitalizmus mocsarába.
    Talán még büszkék is rá.

  24. gyalog szerint:

    Szerintem nem voltam ottromba.
    Mire gondolsz, Szigetország?
    Ha arra, hogy gúnyolódtam volna, kérlek, hidd el, nem. Én mindent úgy értek, ahogy leírom.
    Szeretettel, gyalog

  25. Zoli049 szerint:

    Ditte szerint:
    2011. november 07., hétfő – 21:07

    De az átmenet vér nélkül ment. Jobb lett volna egy Líbia? Vagy mi lett volna a megfeleő megoldás? Az a bajunk, hogy (már akinnek) nem tudjuk a “szabad” dolgokat kezelni.

  26. szigetország szerint:

    Jóságos!

    A korábbi rendszert maguk a kommunisták nevezték kommunizmusnak, és a szakirodalom is így ír róluk. A szocializmus elnevezés nálunk és más kommunista országokban gyakorlatilag egyet jelentett a kommunizmussal.

    “Szocializmusról” azokban a nyugati országokban beszélhetünk, ahol demokratikus körülmények között a szocialista pártok győztek, s szocialista programjukat próbálták érvényesíteni. Ilyen ország pl. Svédország, az egykori NSZK, bizonyos időszakokban Franciaország, stb. Az ő szocializmusuknak viszont semmi közük a szovjet típusú szocializmushoz, ami — mondom — egyenlő volt a kommunizmussal.

  27. Zoli049 szerint:

    DE! A “leírt” ideológia megalakult, kiépült???

  28. Zoli049 szerint:

    A GYÖNGYSZEMEK!!!

    A festmények. Némelyik olyan Dalí utánzat! 🙂 😀 😛

    http://galeria.fn.hu/3/48791/0/1

  29. csaba péter szerint:

    Ezek a képek a nemzet erekjéi . Tanítani fogják ezeket még a művészettörténészek is !
    Úgyhogy ……..

  30. nagyapó szerint:

    A sok vallásos keresztény/keresztyén beírónak – különösen gyalognak – elárulom, hogy a “Tanúim lesztek” katolikus műsor. A többi beírást ennek fényében olvassák.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  31. szigetország szerint:

    Zoli!

    Hűtsd le magad! A leírt ideológia (a kommunizmus) úgy kezdte meg építkezését, hogy ezerszámra mészárolta le az embereket. Utána milliószámra mészárolta le az embereket. Mit akarsz még? Ha a kommunizmus (ez a hazugan fennkölt ideológia) tovább építkezik, ma a föld lakosságának a fele nem élne.
    Ezt szeretted volna azzal, hogy “az ideológia kiépüljön”?

  32. Zoli049 szerint:

    csaba péter szerint:
    2011. november 07., hétfő – 22:04

    Gratulálok a betegséghez, mondom, csak így tovább, lejjebb már nincs dolgunk ugye?

  33. gyalog szerint:

    Nagyapó újból megtalálta lényegtelen pontot!
    Elképesztő érzéke van hozzá!
    Talmuddal, Koránnal közben megismerkedett a cím szintjén?

    “Cö-cö”

    Szeretettel, gyalog

  34. Zoli049 szerint:

    szigetország szerint:
    2011. november 07., hétfő – 22:13

    Ez az ideológia, ami eltűnt rég. Szerinted ki a franc “lájkolta” ezt?

  35. Joságos szerint:

    Szigetország!A korábbi rendszert senki sem nevezte kommunizmusnak.Gondolom az életkora
    úgy 30 körül lehet.Így aztán nem csoda,hogy többet tud erről mint az aki benne élt!
    Az NSZK,Franciaország,Svédország soha sem volt szocialista.Magának halvány fogalma sincs arról amin vitázik!Nem ártana ha előbb tanulna egy keveset,aztán osztaná az észt.
    A szocialista kormány nem egyenlő a szocializmussal!Lásd:Svédország;monarchia,Franciaország;
    köztársaság,NSZK;szövetségi köztársaság.Egyik sem építette a szocializmust!
    Különben azt mond amit akar.Magát minősíti!Ami egyenlő ; Tudása=0

  36. Zoli049 szerint:

    A kommunizmus elmélet helytálló, de nálunk akkor sem volt soha és az ideológia is esetleg Matyink számlájára lenne írható. Ameddig volt magántulajdon is, addig nem valósult meg a kommunizmus, miszerint a tőke a népé, azaz az államé és nem a személyeké. Ez még talán Észak-Kóreában sem ment végbe tökéletesen, mert csak van mi magán tulajdon?

  37. szigetország szerint:

    Jóságos!

    Ne légy már olyan habzó szájú! Felidegesíted magad, s éjjel nem tudsz nyugodtan aludni. Pedig a pihenés elengedhetetlen, pláne egy olyan feldúlt idegzetű embernek, mint becses személyed.

    A kommunizmus az bizony kommunizmus! Másként honnan a fenéből származna e szó, amelyet magad is használsz? A kommunisták miért hívták magukat kommunistának?

    Másrészt: én elhiszem, hogy egyeseknek jó volt benne élni. Ők voltak a hóhérok. Te közéjük tartoztál?

  38. Bolemann Lajos szerint:

    “Most is örömmel gondolok arra a szép időszakra, amit kezdő papként három türelmes, emberséges, idős pap mellett tölthettem. Abban az időben volt mit tanulnom tőlük. Csak ne fájt volna utána úgy…”

    “Amikor a HÉV-en utazom és elnézem az arcokat, mindig meglepődöm azon, hogy mennyi ártatlan gyermek van. Mintha csak arra várnának, mint az egyházi körökben, hogy valaki megszólítsa őket, megfogja a…”

  39. szigetország szerint:

    Jóságos!

    Svédország, NSZK, stb. valóban nem volt szocialista abban az értelemben, mint a Szovjetunió. Jól is néztek volna ki szerencsétlenek, ha a szovjet utat választják.

    Azért az sem véletlen, hogy nem az NSZK-ból menekültek tömegesen az NDK-ba, hanem fordítva. Na, ez miért volt így, ha állítólag olyan szép szocializmust (kommunizmust) építettek az NDK-ban?

  40. Zoli049 szerint:

    Bolemann Lajos szerint:
    2011. november 07., hétfő – 22:39

    MEGA LIKE!!! 🙂 😀 😛

  41. szigetország szerint:

    Boleman Lajos!

    Ízléstelen vagy!

    Amikor ilyen gondolatok futnak át az agyadon, nem szoktál éjjel az ágyba vizelni?

  42. szigetország szerint:

    Zoli!

    Te féleszű! Te most mit lájkoltál? Azt, hogy vannak megbotlott papok is — ennek örülsz? Miért örülsz annyira mások — jelen esetben megrontott gyerekek — keservén?

  43. Zoli049 szerint:

    Az összevágott dumát! 🙂
    Szerintem qrva nagy! 🙂

  44. Zoli049 szerint:

    A gyerekek megrontásáért az egyház a hibás! Azért, mert a papok aberráltá válnak. Természetesen vannak kivételek. Meg van, aki megoldja… Másképp… “B” terv… 🙂

  45. "?!" szerint:

    Az öreg hölgy és a plébános

    Az öreg hölgy elmegy a falu plébánosához és pironkodva mondja neki:
    – Tisztelendő úr, a gyerekeimtől kaptam két lánypapagájt karácsonyra,
    de valami rossz házból származhatnak, mert nagyon csúnyán beszélnek.
    Szégyellem elmondani, de egész nap azt rikácsolják: “Hé, mi kurvák
    vagyunk, gyertek dugni!”
    A plébános rövid gondolkodás után megtalálja a megoldást:
    – Nekem van két fiúpapagájom, azok itt a templomban nőttek fel és
    egész nap imádkoznak.
    Zárjuk össze a madarakat, biztos jó hatással lesznek az enyémek az önéire.
    Be is teszik a két áhítatos papagáj kalitkájába a lányokat, akik
    azonnal rikácsolni kezdenek:
    – Hé, mi kurvák vagyunk, gyertek dugni!
    Mire az egyik templomi papagáj kenetteljesen odafordul a kollégájához:
    – Tedd el az olvasót Pityu testvér. Imánk meghallgatásra talált!

  46. csaba péter szerint:

    Most meg mi a baj ?
    Mit nekünk Szász Endre , stb
    mikor a kerényi által festetett képek művészi értéke mint említve lett Dali- val vetekszik.
    Sőt , hogy mivel a nemzeti hitvallásunk részére készültek mint illusztrációk,
    közkinccsé emelik ezeket a kivételes értékű vásznakat .
    Nemzetünk valamennyi önkormányzatának auláját kell díszítse. eme páratlan sorozat. hírdetve kerényi dicsőségét és kifinomult ízlésvilágát .
    Az alkotmány asztala felett szimmetrikusan elhelyezve , úgy hogy az angyalt ledöfő police
    legyen pont fölötte.
    És természetesen fegyveres őrség vigyázza félfogadási időben.
    Nem mellőzve megörökíteni az alkotók neveit.
    “bocsáss meg az ellened vétkezőknek, de jól jegyezd meg a nevüket” mondja az írás .

    ÚGYHOGY NEKEM TETSZIK CSAK ÍGY TOVÁBB ERRE KELL KÖLTENI A KÖZPÉNZT !

  47. csaba péter szerint:

    UGYE NAGYAPÓ MEG A TÖBBI BÉR IZÉ?

  48. szigetország szerint:

    Csaba Péter!

    Nem kéne már lefeküdnöd? Hajnalban csörög a vekker! Pihend ki magad, mert látszik, hogy fogy a szókincsed. Vagy mindig ilyen szerény szókinccsel rendelkezel?

  49. gyalog szerint:

    Kedves csaba péter!
    Ne izgasd magad, ezt se érti!
    Sebaj
    c-c

    Szeretettel, gyalog

  50. Zoli049 szerint:

    csaba péter szerint:
    2011. november 07., hétfő – 22:56

    Egyszer volt a Nemzeti Együttműködés, vagy mi a fax…
    Azután a zalkotmány asztala
    Most meg eme nemes, magas kvalítású pemzlizések…

    Ez annyira beteg. A Jobbik kettős kereszt mániája eltörpül mellette.

    Komoly egy hely lettünk. 🙂

  51. Zoli049 szerint:

    Zoli049 szerint:
    2011. november 07., hétfő – 22:53
    A gyerekek megrontásáért az egyház a hibás!

    SHIT! Kihagytam…! 🙁
    Gyurcsány(i)t, a zsidók, a komcsik, a bolsevikok, a liberálisok, a rendvédelmisek, a bohócforradalom, a millások, a norvég mészáros, Szaddam, Kadhafi és az ENSZ, az IMF, meg a zállamadósság, az EU, a görögök, meg mindenki, akire rá lehet a szarunkat kenni!

  52. Öreg halász szerint:

    Gratulálok Kispál György atyának!

    Szerintem a fórumon bőven van hely arra is, hogy az olyanok, akikben semmi tisztelet sincs mások iránt, kiélvezhessék magukat. Persze értem, hogy miért pont Kispál György atya kitüntetését választották, hiszen a köreikben az elmúlt hatvan évben is ez volt divatos, csak éppen elég átlátszó.

  53. gyalog szerint:

    Kedves Öreg halász!

    Miért van az, hogy akik dicsérik az atyát, épp azok nem ismerik a Bibliát?

    Szeretettel, gyalog

  54. Joságos szerint:

    szigetország!Nem habzik a szám.Az az olyan debilek tulajdonsága mint amilyen maga.Idegesíteni sem idegesítem magam.Nincs min.Vitatkozni meg végkép nem fogok,mert az ember csak avval vitatkozik akivel érdemes!Magával nem,hisz magának annyi esze sincs mint a bontott csirkének.Amúgy a rend kedvéért;a kommunizmus elmélete két német filozófustól származik.Az
    egyiket Marx Károlynak,a másikat Engels Frigyesnek hívták!Gondolom maga ezekről az emberekről
    most hall először!A hóhérok az ön elvbarátai a nácik és nyilasok voltak!Gondolom mivel maga is közéjük tartozik szintén jártas ebben a mesterségben!!

  55. csaba péter szerint:

    Szigetország csak ennyi ? És hol a lelkes hozsannázás a képek kapcsán?

  56. csaba péter szerint:

    Bocsika fijjug de nektek kötelező a dicshimnusz zengetés!

  57. nagyapó szerint:

    Már megint előjött a prolimentalitás, “röfög és zabálja a moslékot” (Kertész Á.). Igen röfög mindenfélét egy kitüntetett lejáratására.
    Beleverik a pedofil papokat, csak azt nem kérdezik, hogy csak a katolikus papok között van pedofil? Rabbi nem lehet? Tiszteletes nem lehet? A válasz nem. Nem mert egyedül a katolikus egyház szervezett gúlaszerűen. A többi egyház nem ilyen. Ezért az ügyvédek amikor kitalálták a pedofil vádat, olyan szervezetet kerestek, amelyiket lehet fejni. Ki tud védekezni egy 20 évvel előbbi vádra? Fizetni kell. Az akkori gyerek felnőtt, tudja, hogy veszélytelenül állíthat bármit, amit az ügyvédek betanítottak, eskü nem számít, csak a bevétel a fontos.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  58. gyalog szerint:

    “A többi egyház nem ilyen.” Speciel az eklézsia (gyülekezet) választ magának lelkipásztort a protestáns közösségekben. Egyáltalán van valami, amiben elmélyült tudást szerzett”nagyapó”?
    Mert megint műveletlenségéről tett tanúbizonyságot.
    Szeretettel, gyalog

  59. gyalog szerint:

    Milyen a prolimentalitás – ha már itt tartunk – és milyen alapon nézheti le valaki a munkásokat?
    Szeretettel, gyalog

  60. csaba péter szerint:

    Ez a nagyapó féle szellemi rövidnadrágos intellektuális környezetszennyezés a preferált politikai kurzus. Ez van.
    Nekem tetszenek kerényi képei.

  61. Ditte szerint:

    http://www.nagyitas.hu/common/main.php?pgid=cikk&cikk_id=1732&tema_id=9

    Olvasnivaló azoknak, akik annyira szeretik ezt a pedofil témát.

  62. Zoli049 szerint:

    http://www.youtube.com/watch?v=W0isF40T5LA

    3:14-től, de ajánlom az egészet!

  63. gyalog szerint:

    “Nekem tetszenek kerényi képei.”

    Péter! Most felnézek Rád!

    Szeretettel, gyalog

  64. nagyapó szerint:

    gyalog!
    Az eklézsia kifejezést a protestáns egyházak nem használják. Ők a gyülekezet kifejezéssel élnek (mert erősen a nemzeti nyelvet pártolják). De nem ez a lényeg, hanem melyik keresztény egyháznak van pápája, aki az egész egyház feje. A katolikus egyházban a jövedelmek koncentrálódnak, ezért könnyebb őket perelni, mert nagyobb lenyúlás reménye.
    A proli az az rendkívül alacsony műveltségű, sekélyes szellemi igényszintű városi réteg, akinek büdös a munka és nem dolgozik vagy eltartatja magát. Bemutatták magukat a proletárdiktatúrákban. A marxizmus is megkülönbözteti a munkásarisztokratát, a munkást és a proletárt. Úgyhogy gyalog! Nem a munkás lenézett, hanem a proli!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  65. szigetország szerint:

    “gyalog”

    Tudod, az a baj, hogy te proli vagy… Bocs, de őket nem sokba veszem. A munkásokat nem szabad lenézni. S noha folyton írod, hogy “szeretettel”, benned a szeretet csírája sem lakozik. Jézus többször figyelmezet az Írásban az ilyen képmutatókra!

    Pál apostol híres levelében is az áll: “A szeretet nem kérkedik…”

  66. Zoli049 szerint:

    nagyapó szerint:
    2011. november 08., kedd – 21:48

    Te pappolsz itt, aki mindenki felett állónak érzi magát, hogy nem szabad lenézni a munkást?! Te lovagoltál a “létrámon”… “Dönts már el, hogy kérsz-e szatyrot wazze’ ” (belga) 😛

  67. gyalog szerint:

    Csak most olvastam el:

    “gyalog!
    1.Az eklézsia kifejezést a protestáns egyházak nem használják” –
    Ezt meg honnan veszi? Komolyan mondom, hogy műveletlenségedben inkább hallgatnál! Íme, magának való link:
    http://www.patakirefegyhaz.hu/portal/eklezsia-humora/eklezsia-humora
    2. Az Egyház feje, Jézus Krisztus, ennél többet a Bibliában nem talál. Olvasson, érdemes!

    Szigetország!
    Maga hogy fejezi be a leveleit, ha szabad kérkednem:)
    Szeretettel, gyalog
    Dittének külön!

Itt lehet hozzászólni !