Irodaház- és csarnokberuházás Csepelen uniós pénzből

MTI, Vállalkozó negyed

Üzemcsarnokkal egybeépített irodaház építésébe kezdett az Euroform Szerszámgyártó Kft. Csepelen. Az összesen mintegy 560 milliós beruházással épülő projekt százmillió forint uniós támogatást kapott.

A KMOP-2010-1.5.3/C jelű pályázata alapján százmillió forintos támogatással összesen 560 millió forint költségvetésből 1 145 négyzetméter alapterületű irodát és hozzá tartozó, 1 556 négyzetméteres üzemcsarnokot alakít ki az Euroform Szerszámgyártó Kft. Csepelen – nyilatkozta a cég ügyvezetője. Stefan Wolf elmondta: ezzel ki tudják majd elégíteni az 1993-ban alakult, dinamikusan fejlődő magyar vállalat következő öt-tíz évben várható, növekvő helyigényét. 

A zöldmezős beruházás területi rehabilitációval is jár, mert az új épületet egy elhagyott iparterületen emelik. Emellett jelentős közműfejlesztést, öntözőrendszer kiépítését és parkosítási munkát is végeznek.

Az új, saját tulajdonú telephelyre költözik az Euroform menedzsmentje és adminisztratív állománya, valamint a szerszámgyártás, míg a műanyagfröccsöntő üzletág továbbra is az eddigi, bérelt telepen dolgozik tovább.

A jelenleg száz főt foglalkoztató Euroform tervei szerint az új csarnok elkészülte további munkahelyeket is teremt. A korszerű üzemcsarnokban a jobb feltételeknek köszönhetően a hatékonyság, míg egy új berendezés üzembeállításával a gyártókapacitás is bővül, amelynek beszerzését szintén a csepeli beruházás teszi lehetővé.

vallalkozoinegyed.hu

12 hozzászólás “Irodaház- és csarnokberuházás Csepelen uniós pénzből” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Gratulálok, de mit jelent – “A zöldmezős beruházás területi rehabilitációval is jár, mert az új épületet egy elhagyott iparterületen emelik. Emellett jelentős közműfejlesztést, öntözőrendszer kiépítését és parkosítási munkát is végeznek.”?
    Hol az a zöld mező, amelyik elhagyott ipari terület?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  2. "?!" szerint:

    Ajándék a csatornázatlan területeken lakó csepelieknek a Fővárosi Közgyűléstől:

    A Fővárosi Közgyűlés szeptember 21.-én megszavazott határozata és rendelete szerint, 2012. január 1-től, a Csepel csatornázatlan területein lakó csepelieknek m3-enként 422,13 Ft szennyvízszállítási díjat kell fizetni.

    A kéthavonta számlázandó díj alapját nem az ingatlanon keletkezett és onnan elszállított szennyvíz mennyisége, hanem az adott ingatlanon elfogyasztott és a Vízművek által számlázott vízmennyiség képezi.

    A m3-enként számlázandó 422,13 Ft-os díj 16 Ft-tal több, mint a csatornázott területeken lakó csepeliek által fizetett szennyvízdíj.

    A fenti díj megfizetése ellenében a díjfizető arra válik jogosulttá, hogy az ingalanon keletkezett szennyvizét a FTSZV Kft. szippantós kocsival elszállítsa.

  3. lolka szerint:

    CSEPELEN A II.RÁKÓCZI FERENC ÚTON A KERÉKPÁRÚT MELLETT A ZÖLD TERÜLETEN A ZRINYI NYOMDA ÉS A ROCLA KÖRNYEZETTECHNIKA kft. KÖZÖTTI RÉSZEN HÁROM HELYRE SZEMÉT LERAKÁS TÖRTÉNT. SZABÁLYOS TÁVOLSÁGRA ELOSZTVA A KÖZÉPSŐ CSOMAG kb. A SZERVIZEKKEL SZEMBEN…A napokban a kerékpárút másik oldalára facsemetéket ültettek, az ellenkező oldalra megint SZEMÉT LERAKÁS KEZDŐDÖTT! AZ ILLETÉKESEK SZÍVES FIGYELMÉBE!!…( Az előző adag hetekkel ez előtt lett eltakarítva) valaki(k)nek ba…….sza a csőrét a rend és tisztaság…

  4. Zoli049 szerint:

    “de mit jelent – “A zöldmezős beruházás”? – kérdi egy jó képeségű. 🙂

    Erre lusta, vagy a két komcsizás közt lefagy a rendszer? 😛

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%B6ldmez%C5%91s_beruh%C3%A1z%C3%A1s

  5. Zoli049 szerint:

    Most, akkor kell a befektető??? Eddig rugdosott a kormány beléjük. Értem, megőlni a magyar kisvállalkozásokat, mint mutatja az EVA 1 hónapos kivezetése. Akkor most jöhetnek a befektetők? Marhák… Találjátok már ki! 😛

  6. csaba péter szerint:

    Valami más … Tényleg mit szóltok a kerényi féle képekhez? Mint az új alkotmány melléklete? nekem tetszk.

  7. nagyapó szerint:

    Zoli049 ! Jó lenne ha elmagyarázná, miért zöldmező az elhagyott iparterület?
    A hétfő – 21:47 idejű beírásban ennyi marhaságot összeírni művészet. Gratulálok!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  8. Zoli049 szerint:

    A beruházás zöldmezős. Ha nem akarod megérteni, nem én fogom a szádba rágni. 🙂 A Merci gyár is az, nem azért, mert a prérin van, vagy a kerek erdő közepén! 🙂 😀 😛

  9. Zoli049 szerint:

    csaba péter szerint:
    2011. november 07., hétfő – 22:01

    Csodásak… Kimondhatatlanul, mint az egész, ami mögötte áll, csak így tovább Magyarország!

  10. benfentes szerint:

    A területet a Loacker adta el, akarom mondani a Loacker főnökének a feleségének az ingatlancége 🙂

    A telek tetején salak volt, ami nehézfémet tartalmazott, lerakóba kellett vitetni.

    A volt Csepel Művek területén nehéz lenne zöldmezősnek hívni bármit is…. kicsit tájékozódni kellene, mielőtt marhaságot ír valaki.

  11. lolka szerint:

    Szerintem általában az a zöldmezős ahol nincs közmű hálózat és út. A gyárterületen a “fácános” rész lehet ilyen, de biztos van még ilyen üres, vagy alig beépített terület, ha egyáltalán a gyárterületen lesz. Halásztelek felé haladva régebben csináltak egy körforgót ami egyik útja nem vezet sehova. Aztán még egyet a volt PG.-l ott is egy út nem vezet “még” sehova felirat Halásztelek…(vagy csak elkerülő út lesz)…Ja ma halottam másfél millió sertés behozatalra szorulunk…
    …….ha kinyitja a száját büntet, ha kinyújtja kezét, behajt….

  12. maminti szerint:

    Igen. A külföldi befektetők jöhetnek. Csak a magyar vállalkoásokat kell tönkreverni.

Itt lehet hozzászólni !