Októberig újabb négy bicikliút épül Budapesten

HVG

A kerékpárút végig új építésű lesz, és nem közvetlenül a Weiss Manfréd út mellett fog vezetni (archív fotó)

Budapest négy kerületében, összesen hat kerékpárút szakasz épül a XVII. kerületi Pesti úton, a XXI. kerületben a Weiss Manfréd úton és az Ady Endre úton, a X. kerületben a Fehér úton, valamint a III. kerületi Bécsi úton októberig. A projektek megvalósítását a Budapesti Közlekedési Központ irányítja.

A fővárosi önkormányzat a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében iuniós támogatásból kezd neki bicikliutak fejlesztésének. A projektek összköltsége 694,4 millió forint, amelyhez az Európai Unió közel 439,6 millió forint támogatást nyújt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a XVII. kerület Pesti út 501. utca és a Ferihegyi út közötti (I. szakasz), valamint a Ferihegyi út – Hegyalatti utca közötti szakaszon (II. szakasz) összesen 7,1 km hosszú kerékpárút épül, amely várhatóan 2011. október 31-ére lesz kész.

A bicikilút építése Csepelen, Budapest XXI. kerületében a Kvassay-hidat, a Szabadkikötő utat és a Kossuth Lajos utcát érinti az Ady Endre útig. A Csepel-szigetnek a Szabadkikötő út a legjelentősebb észak-déli gerincútja, amely nem csak a főváros, hanem a délebbi települések szempontjából is meghatározó, az építkezés 2011. október 25-re lesz kész. A fejlesztés megteremti a Gubacsi hídon a kerékpáros nyomvonalat és továbbvezet a XXI. Ady Endre úton egészen a II. Rákóczi Ferenc útig.

A X. kerületi fejlesztés a Fehér út – Albertirsai út útvonalat érinti, az Örs vezér terétől az Albertirsai úti gyalogos vasúti aluljáróig. A fejlesztéssel létrejövő bicikliút az Örs vezér tértől Kőbánya központja felé teremt kapcsolatot, a III. kerületben pedig a Bécsi út – Nagyszombat utca útvonalon megvalósuló több, mint két kilométer hosszú kerékpárutat összekapcsolják a Duna-parti Eurovelo kerékpárúttal.

Forrás: HVG

13 hozzászólás “Októberig újabb négy bicikliút épül Budapesten” bejegyzésre

  1. Princess szerint:

    Jaaaa, és hogyan??
    Az eddigi magyar mentalitásokhoz mérten megszorításokból jön létre, azaz az autósoktól vonják meg a sávot, mert ellopták a sok lóvét és azt már sose látjuk többet?!

  2. Lexon szerint:

    Princess:
    Mielőtt elkezdesz károgni, nézz körül. Már elkezdték az építést, kivágtak egy csomó bokrot és fát (hol vagytok most, környezetvédők?), már a talajmunka egy részével is készen vannak.
    Ami nagyobb gond: a WM út keleti oldalánál az árokban vezetik majd a kerékpárutat (ha jól gondolom). A szmog előszeretettel fog oda leszállni, néhány nagy levegővétel, és egész éves poradagot lehet beszippantani. A hófúvások miatt télen járhatatlan lesz. És mivel olyan sötét lesz ott, mint a mellette lévő hajléktalan-erdőben, csak a legbátrabbak járjanak arrafelé kétkerekűvel…

  3. Manitu szerint:

    Lexon, Lexon. http://csepel.info/?p=2755#comment-8505

    Okulásul érdemes elolvasni az akkori kommenteket. Bezzeg, ha az út mellett menne a kerékpárút, az lenne a baj, hogy ott mennek a kocsik, belepöfögik a benzines büdös füstöt az arcodba. Így, hogy nem ott megy a kerékpárút, neked ugyanaz a bajod.

    Akkor ez ugye a sárdobálás, amit te művelsz?

  4. Jeniszej szerint:

    Ez a kép illusztráció. Ez még a Szabadkikötő út.

  5. abrakadabra szerint:

    Lexon: úgy tudom, töltést építenek a kerékpárútnak.
    Viszont a hajléktalanok erre rendszeresen ténfergő vad kutyái miatt kicsit aggódom…

  6. Manitu szerint:

    http://csepel.info/?p=15438#comment-97704

    abrakadabra, az előbb még nem volt neked probléma a sok hajléktalan. Igaza van nagyapónak, amikor a kommancsokról beszél, csak nem tudom pontosan idézni.

  7. abrakadabra szerint:

    Manitu: a kutyákra hívtam fel a figyelmet.

  8. Manitu szerint:

    Aha. Tehát csak a kutyák zavarnak, a kosz, szemét, a bűnözés és a fertőzésveszély nem. Az szerinted teljesen normális, ezért hagyta Csepelt az utódokra így a kommancs vezérkar. F@sza gyerek vagy.

  9. abrakadabra szerint:

    Te meg f@szkalap gyerök vagy.

  10. lolka szerint:

    Lexon szerint:
    2011. augusztus 16., kedd – 17:11
    -Igazad van, az uralkodó szél irány NY-i tehát mind a négy sávból kapja a bringás az “OXIGÉNT” nem beszélve a vizes időben a sár permetről. Ködös időben a szmog leül a mélyebb részekre. Ha városba megyek inkább a budai oldalt választom. A kőrgyűrűtől Lágymányosig 3 az az három féle b.út van (nekem a bringa időtöltés)
    Manitu szerint:
    2011. augusztus 16., kedd – 18:13
    Ne nyúlkálj mindig vissza szarba, mert szaros lesz a kezed. ‘6-s választáson kellett volna okoskodni és nem lenne ennyi szar amibe vissza tudsz nyúlkálni, ha már mindig a szaron “rágodsz”…igaz Manitu…

  11. Manitu szerint:

    Nem értem mire gondoltál lolka.

    Egy biztos: okoska Lexon korábban még szardobálásnak tartotta felemlegetni, hogy nem lett bicikliút, most meg azon nyűglődik, hogy a kocsiktól távolabb megy majd az út. Okoska Lexon ugyanis – ha Fidesz vezetés van – az út fölött lebegve képzeli el a bicikliutat de legalább a HÉV töltést tíz méterrel eltolva pár milliárdért ha már a viadukt nem megy a Fadesa oldalán. Az meg aztán tényleg aljasság lenne, ha a Sz@rgyár felé vezetne az út.

    Ennyit a korrekt beszédről.

  12. gyula1885 szerint:

    Mennyivel hangulatosabb volt a nagy nyárfákal……….

  13. Jeniszej szerint:

    Ez a kép a “Halál soron”!
    http://csepel.info/?p=2862
    😀 ((

Itt lehet hozzászólni !