Fantom-kerékpárutakkal kampányol a csepeli árnyékkoalíció

A kerületet vagy az itt lakókat nem ismerik?

Csepel.info

A csepeli SZDSZ nem vette észre, hogy nem épült meg a kerékpárút

Míg a csepeli MSZP – többek között – egy meg sem valósult Kis-Duna parti kerékpárúttal népszerűsítette magát tavasszal, a csepeli SZDSZ őszi kampányújságában már mint eredményt említik a Szabadkikötő úton meg (sem) épült kerékpárutat – értesítette lapunkat egy olvasónk.

Az eset azért is kínos, mert a Szabadkikötő út menti kerékpárút éppen a főváros szerencsétlenkedése miatt nem épült meg, és emiatt vissza is kellett adni az EU-nak 650 millió forintot.

Fantom-kerékpárút és parlagfüvesítés az MSZP tavaszi plakátján

2008 májusában írtunk először arról a vadplakátozásról, amellyel az MSZP frakció próbálta a saját eredményeként bemutatni a közpénzből megvalósított beruházásokat. Bár a vadplakátozást ötpárti megállapodás tiltja a fővárosban, ez az MSZP csepeli szervezetét nem nyugtalanította.

Annál nagyobb port vert fel ugyanakkor, hogy a plakátokon megvalósítottként bemutatott, és a megvalósítás árát is feltüntető tételek közül több is erősen megkérdőjelezhető volt, egyet, a Kis-Duna part melletti, 400 millió forintos kerékpárutat pedig a mai napig nem találták meg a kerékpárosok – de a környéken lakók sem. Hasonlóan nagy felháborodást okozott a nyáron az is, hogy az MSZP vadplakátjain bemutatott, közel 121 millió forintba kerülő Elefántos-park rekonstrukció során gyakorlatilag parlagfűvel ültették be a környéket.

Ha kerékpározható, mért terveznek kerékpárutat?

Az SZDSZ őszi kampányújságában leírtakra lapunk egyik olvasója hívta fel figyelmünket. A cikk szerint a csepeli SZDSZ eredményeként értékelhetjük, hogy az elmúlt két évben 5 km kerékpárút épült Csepelen, és ma már a Szabadkikötő út is kerékpározható. Nem tudjuk, hogy az 5 km-be beszámították-e az MSZP-s fantom-kerékpárutat. Az pedig ugyan tény, hogy a Szabadkikötő út kerékpározható, de csak annyira, mint bármely más út. Elvileg lehetséges, gyakorlatilag viszont életveszélyes, mert az út mentén a tervek ellenére nem épült meg a kerékpárút, sőt, a főváros szerencsétlenkedésének köszönhetően a közelmúltban vissza kellett fizetni azt a 650 millió forintos uniós támogatást is, amely ezt elősegíthette volna.

Csepel.info

12 hozzászólás “Fantom-kerékpárutakkal kampányol a csepeli árnyékkoalíció” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    Na, akkor mégegyszer: jelenleg a Szabadkikötő úton nem szabad kerekezni. Hogy miért? Mert kiraktak egy táblát, miszerint gyalogos és kerékpáros forgalom a túloldalon. De hol?! Szemben a forgalommal? Vagy a járdán? Egyik sem szabályos. Így aztán nem szabad ott kerekezni. Dilettáns barmok írták és engedélyezték a kiviteli terveket… szívesen elbeszélgetnék velük.

  2. Lexon szerint:

    Kis pontosítás: nem kellett visszafizetni az eu-s támogatást, mert a töketlenkedés miatt kicsúsztunk a határidőből és le sem hívhattuk az összeget…

  3. Zolika szerint:

    Remek.

  4. asdf szerint:

    de azért biztos elköltötték…egy kicsit valami másra.

  5. miska72 szerint:

    Merjünk nagyokat hazudni! Csepeli MSZP! Igenn! Megteszük! Nem kicsit! NAGYON! remélem a csepeli választópolgárok 210 ben nem felejtik el a hazugságokat! Már ha addíg el nem kergetik őket!

  6. bhu szerint:

    Nem mondta senki, hogy kerékpárút épült. “Kerékpározható”.
    Tudom, mire gondolnak: a jobb oldali járdát aszfaltozták nyáron. Felháborító. A Szabadkikötőnél (meg máshol is) le kell ugratni a kanyarodó kamionok alá.

    Régen mentem rajta bringával, mióta vezetek, nem merek. A HÉV-en meg csak jeggyel lehet menni.

    A fenti kettőből következik, hogy Csepelről nem lehet kijutni bringával ingyen. Ha nem építenek utat, kompenzálnák azt a napi 10 bringást a BKV-nak (kerek 0 Ft plusz költséget), hogy ne kelljen lukasztani. (Én így sem szoktam a bringának, van bérletem, és nem vagyok hajlandó).

    A lényeg: a Szabadkikötő út egyáltalán nem ‘kerékpározható’.

  7. Lexon szerint:

    bhu!
    Mindennap ott járok bringával, többször is. A Szabadkikötô út kerékpározható. Csak éppen szabálytalan és életveszélyes ott kerekezni.
    Az meg, hogy a jobboldali járdát aszfaltozták: igen, persze, a felét. A másik felén meghagyták a régi aszfaltot, a kettô között pedig rés van… Magyarul vagy a belsô (HÉV felôli) szakaszt használod, de ott vannak a villanyoszlopok is, vagy az út felôli részen mész, akkor pedig a kormányod könnyen belóg az úttest fölé, a kamionok/buszok közé.
    A legszebb azonban az, ha észak felé mész a HÉV-tôl távolabb esô járdán, akkor a húsbolt környékén kiírták, hogy gyalogos és kerékpáros közlekedés a túloldalon. Átmész a másik járdára, mész 2 kilométert, és az építkezés miatt ki lesz írva, hogy gyalogos és kerékpáros továbbhaladása tilos! És akkor hova menjek? Le az autók közé, át a négy sávon?! Vagy menjek át a síneken?! Normális?!
    Valaki észrevehetné, hogy ezt így nagyon nem szabadna.

    Kedves csepel.info! Mivel úgyis szerettek sárt dobálni (néha persze joggal) a kerület szoci vezetésére, és utánamenni a kétes ügyeknek, nyomozzátok már ki, hogy ezért a fejetlenségért ki a felelôs! De gyanítom, hogy ezt a fôvárosi önkorinál cseszték el.

  8. admin szerint:

    Kedves Lexon, a jogos kritikát nem tekintjük sárdobálásnak. Ha előfordult, hogy valamiben tévedtünk, azt minden esetben javítottuk. Ilyesmi egyébként minden újságnál előfordul. Külön pozitívum ebből a szempontból a fórum, hiszen bárki hozzászólhat a cikkekhez.

    Ha újabb információnk lesz a konkrét ügyben, akkor azt megosztjuk.

  9. Gordon szerint:

    Szóval akkor nem kerékpárút, hanem “kerékpározható” út. Na ezen jót röhögtem.

  10. Lexon szerint:

    admin: nem bántónak szántam a “sárdobálás” kifejezést, hirtelen nem találtam jobbat (pl. kritizálni – hogy jogosan vagy sem, az más kérdés).

  11. bhu szerint:

    Nem tudom, most tilos-e ott bringázni, régen nem volt az. De azért egy 70-es útszakasz, nem túl jók a csatornafedelek, szóval én már nem merek ott menni, pedig évi 3 ezer km-t is szoktam tekerni Budapesten!

    A járda járhatatlan bringával, egyértelmű, Lexonnak igaza van, ott valaki megbillen, meghalt. Szóval. bringával Csepelről a város felé csak életveszélyes körülmények közt lehet kijutni ingyen. Ez nem túlzás.

  12. Jeniszej szerint:

    Nézétek meg a képen a szép fasort!

Itt lehet hozzászólni !