Hegy nőtt ki a földből az Almafa utcában

Csepel.info

Hulladékhalmok

Nem talicskával hozták

Valóságos kis hegy nőtt ki a földből a csepeli Almafa utcában, azonban az eset nem valamilyen különleges geológiai folyamathoz köthető. A hegy és dimbes-dombos környéke ugyanis több száz tonna építési, háztartási és más, azonosítatlan eredetű hulladékokból épül, a különféle anyagok között pedig könnyen lehet, hogy veszélyes hulladékok is vannak.

Lapunk indulása óta több környezetvédelmi problémáról számoltunk be, ráadásul olyan szerencsés körülmények között, hogy a galvániszap elvitelét és a Kis-Duna part mellett talált hulladékdombok felszámolását is végigkísérhették olvasóink.

Hulladékhalmok

Mindenféle szemét van ott

A Csepel hárosi környezetében fekvő, a Csepeli útról megközelíthető Almafa utca sajnos nem az utóbbi időkben lett a – valószínűleg illegális – hulladéklerakók célpontja. A hulladéklerakás minden bizonnyal nagyüzemi szinten, teherautókkal folyik, lapunk azonban nem tud arról, hogy akárcsak egyetlen szemétszállítót elkaptak volna a helyszínen az elmúlt hónapokban. A hulladékhalmok így pedig csak sokasodnak és növekednek. Az illegális lerakóval kapcsolatban ezért a közelmúltban több hárosi lakos, köztük Pabar Lajos, a Hárosért Egyesület elnöke is megkereste Németh Szilárd képviselőt, aki interpellációt nyújtott be a csepeli önkormányzathoz az üggyel kapcsolatban (az interpelláció itt olvasható).

Hulladékhalmok

2007. novemberi állapot – a fekete anyag valamilyen salak vagy szurok lehet

Hulladékhalmok

A terület 2008. április 4-én

Szerkesztőségünkhöz két különböző személy által, két különböző időpontban készített fényképsorozatot is elküldtek. Az első fényképsorozat 2007. november 8-án készült. Jól látható, hogy már akkor meglehetősen sok hulladék, többségében valószínűleg építési eredetű törmelék, valamint salakszerű anyagból álló halmok voltak lerakva a területen. A 2008-as felvételeken látható, hogy a halmok időközben sokasodtak és növekedtek, mennyiségük alapján pedig egyértelmű, hogy teherautókkal hordták azokat a helyszínre.

Mint azt a Csepel.info-n említettük, Németh Szilárd korábban a Kis-Duna part mellett, az Ifjúsági Tábor területén belül talált hulladék ügyében is interpellációt nyújtott be, amely után a hulladékot rövid időn belül elszállították. Az interpellációra adott választ itt olvashatják.

Csepel.info

4 hozzászólás “Hegy nőtt ki a földből az Almafa utcában” bejegyzésre

  1. Csepeli Galvániszap szerint:

    Lassan minden nap lesz hasonló. Lassan szeméttelep leszünk, és csak azt viszik el, amiért valamelyik párt elkezd tiltakozni. Jellemzően eddig a Fidesz, de ez lehet máshogy is.

    Viszont nem így kellene lennie, ha már egyszer milliárdokat költ az ország, a város és sorolhatnám tovább, hogy kik arra, hogy ne lehessen Budapesten illegális szeméttelepeket építgetni.

  2. galvaniszap szerint:

    Csak azt nem értem, hogy a rendőrségnek miért nem tűnik fel ez a hónapok óta tartó szemétlerakás, amikor az utca bejáratánál térfigyelő kamera van!!!!!!!!!!!!???????

  3. DFK szerint:

    Ennyire tartják Csepelt, a csepelieket: szemétlerakó lettünk. S mi mindent megtennének még velünk, ha Németh Szilárdék nem tennék a dolgukat. S persze ezekről a Csepel újság hallgat.

  4. OTamás szerint:

    Itt lakok a közelben nagyon a közelben a telekről látni a mocskot ha látom az autókat biztosan fotót készítek rendszám arc stb ről!!!! Évekkel ezelőtt láttam hogy hordják ide teherautóval a nem tudom micsodát, nem tudtam hogy szemét gondoltam tereprendezés lesz, nem gondoltam hogy szemetet hoztak ide…. Elég szomorú

Itt lehet hozzászólni !