Új nevet kap a Csepeli Egészségügyi Szolgálat – Összefoglaló a képviselő-testület döntéseiről

Csepel.hu, Csepel.info

Napirend előtt Németh Szilárd polgármester három sportolót köszöntött: Németh Ferenc olimpiai bajnok öttusázót 75. születésnapja alkalmából, Melis Antalt a közelmúltban elnyert Magyar Sportért Életműdíjáért, Gulyás Istvánt pedig az oroszországi csapat-világbajnokságon elért 7. helyéért.

A Csepel Sport Clubhoz tartozó egyesületek egyenként 500 000 forint, összesen 5 millió forint támogatásban részesülnek. Az önkormányzat célja ezzel az utánpótlás-nevelés támogatása, az, hogy a csepeli sport tovább fejlődjön, emelkedjen ki.

700 000 forint hozzájárulást szavaztak meg a Csepeli Strand területén megtartandó gyermeknapi rendezvényre- ez az összeg több mint 700 gyermek ingyenes bejutását teszi lehetővé az eseményre, ahol egy egész napos programon vehetnek részt az iskolások. Az MSZP sokallta egy napra ezt a 700 000 forintot, de végül ők is támogatták a javaslatot.

A kisebbségi önkormányzatok támogatásáról is döntöttek a képviselők, összesen több mint 2,5 millió forintot kap a hat szervezet programjaira.

Minden párt megszavazta a gyermekétkeztetési hozzájárulást, valamint az Auth Henrik Fúvószenekar támogatását is.

Tóth Ilona 1956-os halálra ítélt orvostanhallgató, aki a megtorlások után mártírhalált halt. Róla lesz elnevezve a Csepeli Egészségügyi Szolgálat. Dr. Juhász György intézményvezető főorvos is megjelent a testületi ülésen, aki támogatásáról biztosította a képviselőket a névváltoztatást illetően. Az új név tehát: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat lesz.

Közvilágítást kap a Hév-végállomás és a hárosi Szederfa utca Borbély Lénárd alpolgármester javaslatára. A csepeliek biztonságérzetéshez nagyban hozzájárul a projekt és a balesetmegelőzésben is fontos szerepe lesz.

csepel.hu

26 hozzászólás “Új nevet kap a Csepeli Egészségügyi Szolgálat – Összefoglaló a képviselő-testület döntéseiről” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Ez lesz a pecséten, amúgy meg mindenki a csepeli sztk-ba megy. Tóth Ilona minden tiszteletet megérdemel, de helyesebb lett volna ott elnevezni az intézményt róla, ahol 56-ban a betegeket ellátta. Szilárd már megint fitogtatja a jó kapcsolatát Tarlóssal! Hányszor ment végig a Szabadkikötő úton Weiss Manfréd? Egyszer sem, de Chorin Daisynek kedvezni akart, ezért nem a Gyepsor utcát vagy a gyári Fő utat vagy a Központi utat neveztette el a nagy/dédapjáról. Aki valaha is bármilyen kapcsolatba került a gyárral illetve annak utódaival, annak mindnek Gyepsor utca 1 volt a címe.

  2. grün szerint:

    “Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat”, megtoldva a a vezető beosztású egyén pontos szakma kodifikációjával!!!
    Aki ezt egy szuszra nem tudja kimondani mehet a lélegeztető gépre?!

  3. Öreg halász szerint:

    Arra a lélegeztető gépre gondolsz, amit Podolák György és Avarkeszi Dezső ígértek a Csepeli Kórháznak?

  4. balla bianka szerint:

    Most éppen az orvosok kívánják elhagyni a Magyarországnak becézett süllyedő hajót, és ha tényleg lelépnek, akkor ezernyi lékkel terhelt alkalmatosságunk valóban elsüllyed. Ideje lenne belátni, hogy mindenkinek van ebben felelőssége, nem is kicsi.
    Ritkán ugyan, de az is előfordul, hogy azért szívunk, mert túl jók vagyunk valamiben. Ilyen például az egészségügyi képzésünk, ami egyrészt nyugati (és akár közel-keleti) szemmel nézve olcsó, másrészt elég jó ahhoz, hogy a gazdagabb országok itt képezzék ki egészségügyük személyzetét. Jobb esetben mindez úgy működik, hogy a gazdagabb országok lányai-fiai idejönnek kis hazánkba, leszurkolják a tizenegynéhány milliós képzési díjat, itt költik el hat-hét éven keresztül a pénzüket, kapnak egy jó diplomát, majd később gyerekekkel, unokákkal még vissza-visszatérnek ifjúkoruk helyszínére, mondjuk Pécsre.

    Egyre többször azonban magyar évfolyamtársaik döntenek úgy, hogy miután diplomájuk a Magyarországnál némileg menőbb országokban is kelendő áru, nem foglalkoznak tovább a düledező magyar egészségüggyel, inkább olyan tájakra mennek, ahol a fű talán nem zöldebb, de a fizetés garantáltan többszöröse a magyarországinak.

    A legfrissebb hírek szerint immár egész évfolyamok készülnek dobbantani, ami mindenképpen fejlődés, mert eddig a végzett évfolyamoknak csak úgy a fele unta meg az itthoni szerencsétlenkedést. Mindennek eredményeképpen pár éven belül nem igazán marad orvos a magyar egészségügyben – tegyük hozzá, már most általában kevés van belőlük, nem beszélve az ápoló személyzetről, amiből még kevesebb.

    A problémával valamit kezdeni kell, és szerencsére dúskálunk a rosszabbnál-rosszabb alternatívákban. A legkézenfekvőbb megoldás, hogy nem teszünk semmit, ebben amúgy is jók vagyunk. A probléma így előbb-utóbb megoldja magát: miután csak az nem hagyja el az országot, aki sehova sem kell, a magyar orvosképzés mondjuk egy bő évtized alatt beáll a béka segge alá. Ezután garantáltan senki sem akarja elvinni az orvosainkat, mi meg jól elleszünk és meghalunk magunkban.

    Amennyiben mindez a kellemetlen mellékhatások miatt nem nyerné meg a tetszésünket, lehetünk kemények is, és egyszerűen megtiltjuk a nyavalyás orvosoknak, hogy elhagyják az országot. Mindez mondjuk az Európai Unió tagjaként kicsit nehezen kivitelezhető, de kormányunk kétségtelenül találékony: ha a nyugdíj elvitele megy, akkor menni fog az orvosok megállítása is. Maximum újra felhúzzuk a Vasfüggönyt, a menekülni akaró orvosokkal kollaborálókat pedig lelőjük.

    Bármennyire is elegánsnak hangzik ez a megoldás, annyit érdemes megjegyezni, hogy a diktatúrák egészségügyi ellátása nem a legfényesebb, legyen szó akár az egzotikus Észak-Koreáról, vagy a legvidámabb barakk címet megöröklő Kubáról, de a vidéki Kínán élő, nagy többségben idő előtt eltávozó földművesek is tudnának miről mesélni.

    Azt is tehetjük aztán, hogy rájövünk: az egészségügy, hasonlóan az épp megszorítani kívánt oktatáshoz hasonlóan stratégiai terület egy ország számára. Ha kiszipolyozzuk a tanárokat, akkor egy idő után csak a hülyék választják ezt a pályát, és viszonzásképpen még hülyébbeket képeznek – ez a folyamat egyébként már javában tart. Sajnos az olyan országokat, amelyekben szinte kizárólag hülyék élnek, nem nagyon veszik komolyan.

    Az egészségügy hasonló téma: ha nincs rendes ellátás, megelőzés, akkor a kedves magyar állampolgárok hamarabb betegszenek meg, lesznek munkaképtelenek és végül halnak meg. Bár utóbbi talán annyira nem is zavarja a nyugdíjkassza bedőlése miatt némi joggal aggódó kormányt, egy ország gazdasági teljesítőképességének általában nem tesz jót, ha a dolgozók hullanak, mint a legyek.

    A stratégiai ágazat kifejezés persze semmit nem jelent, ha nem jár vele pénz, például bérfejlesztésre ami viszont valahonnan hiányozni fog. Itt csak nehéz megoldások léteznek, bár van egy olyan sanda gyanúnk, hogy például az elképesztően pazarlóan (nem) működő MÁV-nak adott 300 milliárd egy részének jobb helye lenne itt. Még jó, hogy a tőlünk lenyúlt, azaz átcsoportosított pénz sorsába semmi beleszólásunk nincs.

    Onnan kezdve, hogy a kezdő orvosok megalázó fizetését sikerül feltornászni, lehetnek nekünk is elvárásaink velük kapcsolatban. Ezek közé tartozhat, hogy amennyiben az adott ifjú orvos mégis úgy dönt, hogy külföldön próbál szerencsét, fizesse vissza azt a tizenegynéhány milliót, amit a magyar adófizetők ráköltöttek, elvégre nem azért invesztáltunk ennyi pénzt a képzésére, hogy tudását ne a mi javunkra hasznosítsa. Ezt a pénzt aztán jó célokra lehetne felhasználni, például itthon maradó társai normális megfizetésére.

    Elvégre egy normális ország legfőbb ismérve a tisztességes bánásmód és a korrekt üzleti kapcsolat mind az állampolgárok mind az állam részéről. Ideje lenne elkezdeni, mielőtt tényleg elsüllyedünk.
    Forrás:pécs.info

  5. balla bianka szerint:

    Melyik az a 10 egyesület amelyik 500 000 ft támogatást kap?
    És azok akik nem az SC berkein belül nevelik az utánpótlást azok miért nem kapnak?
    A minőség ott kezdődik hogy SC logó van a mezemen, vagy az eredmények a mérvadók?
    Újból kísért a kommunista múlt, mindenki egyenlő de vannak egyenlőbbek!

  6. "?!" szerint:

    Kedves “balla bianka”!

    Miért röfögsz ilyen intenzíven? Túlzabáltad magad, vagy nagyon megéheztél?

  7. Tarjányi László szerint:

    Balla Biankának igaza van, aki az állam pénzéből szerzett diplomát, az vagy itthon dolgozzon, s ezáltal adót fizetve részt vesz a közös teherviselésben, amennyiben elmegy külföldre dolgozni, akkor fizesse vissza a képzésére fordított összeget. Én itthon szereztem mérnöki diplomát, s végig itthon dolgoztam, az adómat és a járulékokat itt fizettem. Ebből fizette az állam az utánnam jövőt tanulásának költségeit és az előttem dolgozók nyugdíját.
    Fideszes fórumozók meg fogjátok vissza magatokat, senki sem röfög itt, hanem kifejti a véleményét, ezért költik a pénzüket és fordítják a szabad idejüket az csepelinfót működtetők, akik ezért tiszteletet és köszönetet érdemelnek. Amennyiben ők az egyhangú kórust kedvelnék, bizonyára tudtunkra adnák. Addig is amíg nem úgy vagyunk szabad ország, ahol mindenki azt mond amit szabad, szíveskedjetek becsmérlő jelzők nélkül értékelni egymás véleményét, aki pedig női nicknevet használ, azt pedig legfeljebb olyan jelzővel minősíteni, amivel saját nő hozzátartozóitokat illetnétek!

  8. "?!" szerint:

    Kedves Tarjányi!

    Ha nem csak a saját mondanivalódra, hanem a mások által leírtakra is képes lennél odafigyelni, akkor magad is észrevehetted volna, hogy “balla bianká”-nak azért nem lehet igaza a diplomások külföldre vándorlásával kapcsolatban, mert “balla bianka” erről nem nyilvánított véleményt!
    Ő csupán kommentár nélkül bemásolt a pécs.inforól egy cikket, mert úgy ítélte meg, hogy az abban leírtakkal is hangulatot tud kelteni a jelenlegi kormány ellen azok körében, akik nem képesek felérni ésszel, hogy a magyar diplomások (orvosok, mérnökök, stb.) fizetései nem azért alacsonyak az európai bérekhez viszonyítva, mert a fizetéseket ez a kormány lecsökkentette, hanem egyrészt azért, mert az mszp-s kormányzás időszakában nem fejlesztették sem az országot, sem pedig a béreket, másrészt pedig azért, mert ebben az adósságcsapdában vergődő országban a jelenlegi kormánynak nincs miből radikális bérfejlesztéseket végrehajtani!
    A kormány a jelenlegi helyzetben nem hozhat olyan bérintézkedéseket, mint az 1998-2002 közötti ciklusban, amikor például duplájára emelte a minimálbéreket!

    Ami pedig azt a véleményedet illeti, hogy becsmérlő jelzők nélkül kell értékelni egymás véleményét, ezzel egyet értek addig ameddig véleményről van szó, de amikor valaki vélemény helyet tudatosan nyilvánvaló rágalmakat és hazugságokat közöl, akkor azt a cselekményét a trágár kifejezésekkel egyenértékű sértegetésnek veszem, és a családom IV. Béla király által adományozott oklevelével bizonyított magyarsága ellenére, a “szemet szemért, fogat fogért” szabályt követve, ezután is megtorlom a rágalmakkal és hazugságokkal okozott sértést akkor is, ha valaki “balla bianka” női nicknevet használ! Már csak azért is, mert férfi és női jogegyenlőség (egyenjogúság) van ebben az országban!

  9. grün szerint:

    “?!”!
    “családom IV. Béla király által adományozott oklevelével bizonyított magyarsága”
    A kupához hasonlóan N.SZ. adta át, vagy akadály merült fel és postán küldték?!

  10. balla bianka szerint:

    Na már itt tartunk (megint).
    Ha egy cikket bemásolok, lehet hogy valóban vitaindítónak tartom, mert jól jellemzi a mai helyzetet. És egyes megállapításaival lehet egyet is értek.
    A neve meg mindenkinek olyan amilyet örökölt, bár a családnevem eredetileg FELSŐBALLAI volt, de 45 után a nagyapámnak “magyarosítani” kellett, mivel nem munkás származású volt, Ballaira kérvényezte de csak a Ballát engedélyezték és akkor emiatt nem lehetett reklamálni. Az utóbbi 10 évet leszámítva ez nem volt baj, most is csak azért mert feltűnt a médiában BEJA ASSZONY, aki nagyban rontja e név renoméját.

  11. csaba péter szerint:

    És szerintetek a döglött lovon kívül érdekel valakit , hogy mi a neve az inkriminált intézménynek?

  12. csaba péter szerint:

    Bitang jól mehet a fiúknak , hogy már csak ez a gondjuk ennek őszintén örülök .

  13. Öreg halász szerint:

    A 27 napirendből ez egyetlen egy volt. Nem kell mellébeszélni Péter.

  14. "?!" szerint:

    Úgy tűnik, hogy egy csepeli döglött lovat mégis nagyon zavar a Csepeli Egészségügyi Szolgálat új neve, mert 10:56-kor el kezdett rugdalózni miatta!
    Ezt a döglött lovat “csaba-bavária-gyalog péter” exkommunista őskövületnek hívják!

  15. csaba péter szerint:

    “?!” Mivan”!?” osztod az észt mindegy kinek?”!?

  16. csaba péter szerint:

    T Öreg olvastam mind a 27 napirendet.

  17. Öreg halász szerint:

    Annál inkább.

  18. csaba péter szerint:

    Az már kiderült hogy milyen kapcsolata van csepelnek , Tóth Máriával ? Bár minden tiszteletem a hősöké de tán nem a szülőföldje lenne illetékes megemlékezni elsősorban egy hősről?

  19. csaba péter szerint:

    Az elírás lám nem véletlen Bizony összemosódik , és ezzel az erővel Wittner Máriáról is elnevezhették volna ennek legalább lenne értelme is .

  20. "?!" szerint:

    Kedves “csaba-bavária-gyalog péter”!

    A fenti zavaros szövegű hozzászólásaidból látszik, hogy ismét részeg vagy, ezért jobban teszed bunkókám ha hülyeségek írogatása helyett lefekszel aludni!

  21. Gordon szerint:

    csaba péter szerint:
    2011. május 29., vasárnap – 18:15

    “Az már kiderült hogy milyen kapcsolata van csepelnek , Tóth Máriával ?”

    Szerencsétlen idióta csaba bavaria péter tiszta ideg. 🙂

  22. körorvos szerint:

    Roppant érdekes ez a negatív diszkrimináció, hogy “kitanítattuk a zarvosokat”, fizessék vissza a képzési költségüket. Először is halkan megjegyzem, hogy ehhez bizony tanulni is kellett…
    Másrészt az EU alapvető jellemzője, hogy az emberek szabadon áramolhatnak.
    A mérnökökkel pl. miért nem fizettetnék vissza a képzésüket, vagy a jogászokkal?
    Azoknak miért képes a magyar álladalom- és társadalom- tisztességesebb bért adni?
    Egyébként semmiféle hirtelen “összeomlás” nem lesz a fiatal végzős orvosok elvándorlása miatt.
    Egyrészt mert az itt maradók nyugdíj korhatáron felül is dolgoznak, már ha megérik-mert még az életévkilátásaink is rosszabbak az általunk gyógyítottaknál. Másrészt akinek már van kit-mit itthagynia, és nem tud perfektül megtanulni pl. a breton paraszt nyelvén, az nehezen szánja rá magát a “disszidálásra”-ha már hadikommunista eü-et vízionálnának egyesek.
    Az égetőbb probléma a szakdolgozói utánpótlás teljes megszűnése. Ugyebár egy 70 éves doktor bácsi még egész jól elműködhet bizonyos szakmákban, de egy 70 éves ápolónő már nem hiszem, hogy képes lenne ágytálazni, beteget emelgetni, tisztába tenni, stb. Ez fogja a hamarabbi crachot kiváltani!

  23. Tóth Julianna szerint:

    Csupán azt szeretném ehhez az egészhez hozzá tenni, hogy szép dolog az amikor a mártírokról elnevezünk ezt, azt, de jelen esetben ez volt a legfontosabb teendő Csepelen? Nem mindegy hogy mi van a lelet fejlécében? Mennyibe került vajon az elnevezés felszerelése? A világítás mennyibe fog kerülni? Csak azért kérdezem, mert egy nyugdíjasra meg nem telik, aki a ruhatárat üzemeltetné! Bár mindenhol ki van írva, hogy használjuk az ingyenes ruhatárat, de az éppenséggel nem üzemel! Kénytelen az ember szorongatni az ölében a kabátot ami rém kényelmetlen, túl azon, hogy amikor bekerül az ember a rendelőben először meg kell keresni a lehetőséget, hogy hová is teheti, ezzel is rabolva az orvos drága rendelési idejét!
    Szóval kellene már olyan intézkedés is aminek hasznát látják a csepeliek, kedves képviselő testület!!
    Nem szeretnék kegyelet sértő lenni, de jelen gazdasági helyzetben az élőkkel kellene foglalkozni!

  24. Gordon szerint:

    “Szóval kellene már olyan intézkedés is aminek hasznát látják a csepeliek, kedves képviselő testület!!”

    Hány ülésen voltál benn?

  25. Gordon szerint:

    “A mérnökökkel pl. miért nem fizettetnék vissza a képzésüket, vagy a jogászokkal?”

    Jó ötlet, támogatom. Fizessék vissza. Bár jogászokból van bőven és kevesebb jogásszal “elvan” a magyar társadalom. A gyógyítás egy más kérdés.

  26. Vica szerint:

    Egyébként pedig mindenki fizesse vissza a képzésének költségeit. Aki erre nem képes, az vegyen fel hitelt, és fizessen meg élete végéig azért, mert tanult. Ott rokkanjon meg minden tanult ember, ahol van, és persze menjen tönkre! Anyagi csődöt minden diplomásra! Sőt! Az érettségizettek is fizessenek, és a szakmunkások is! Hogy gondolták, hogy leérettségizhettek, szakmát tanulhattak ingyen? Különben is. Minek annyi érettségizett, diplomás, meg úgy általában értelmes ember? A hülyéket sokkal könnyebb irányítani! Lássunk hát neki az oktatás átalakításának is. Vissza a középkort, a boszorkányüldözést, máglyákat a nagyobb terekre!

Itt lehet hozzászólni !