Májusban kezdődik a csepeli kettős gyilkosság pere

Magyar Nemzet, Index, Csepel.info

Május első hetében kezdődik a csepeli kettős gyilkosság tárgyalása a Fővárosi Bíróságon, írja a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint az eljárás egész hónapban tart majd, hetente két tárgyalási napot tűzött ki Németh Nándor tanácselnök.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola vezetőjét és igazgatóhelyettesét 2009. január 7-én este találkozóra hívta a sikkasztás miatt felfüggesztett gazdasági igazgató, Deme Gábor, a csepeli MSZP volt elnökségi tagja. A megbeszélés után az intézmény gondnoka Kun Tamás lelőtte Takács József intézményvezetőt, a kerület korábbi szocialista alpolgármesterét és Papp László tanárt. A gyilkossági ügy kulcskérdése minden bizonnyal a Papp László zsebében talált diktafon hanganyagának értelmezése lesz.

A vád szerint Deme Gábor az irodából kimenve belelépett a Takács véréből kialakult tócsába. Véres bakancsától azután szabadult meg, hogy kocsival hazament. A vád arra is kitér az Index.hu szerint, hogy nyugodt párbeszéd zajlott Kun Tamás és Deme Gábor között, ami Deme bűnsegédi szerepére utal, hiszen nem lepődött meg és nem ijedt meg. Annyi bizonyos, hogy Kun Tamás konkrétan, szavakkal nem fenyegette meg Demét.

A meggyilkolt Takács József tíz éven át volt csepeli MSZP-s képviselő, alpolgármester, a gyilkosság idején pedig a frakció helyettes vezetőjeként dolgozott. Demével, aki szintén szocialista politikus volt, együtt dolgoztak munkahelyükön és az önkormányzat pénzügyi és közbeszerzési bizottságában is. Az ügyészség által meghallgatni kért 46 tanú közt van számos kerületi MSZP-s politikus: Tóth Mihály, aki 1994-től 2010 őszéig Csepel szocialista polgármestere volt, Orosz Ferenc egykori alpolgármester, Podolák György volt országgyűlési képviselő, Gulyás Gábor volt önkormányzati képviselő, Elekes Mária, a csepeli pártszervezet elnökségi tagja, valamint Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke, aki jelenleg is önkormányzati képviselő, és ősszel indult a polgármesteri címért is.

Forrás: Index, Magyar Nemzet, Csepel.info

Lapunk tényfeltáró cikksorozata a kettős gyilkosságról:

A csepeli kettős gyilkosság – I. A „Pártiskola”

A csepeli kettős gyilkosság – II. Sikkasztás és „fekete doboz”

A csepeli kettős gyilkosság – III. Az iskolai betörés és a gyilkosság

A csepeli kettős gyilkosság – IV. A párt összezár

Egy hozzászólás “Májusban kezdődik a csepeli kettős gyilkosság pere” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Ha Deme olyan jól beszél, mint a frakcióvezetője, jó esély van arra, hogy lebukik. Csak az a baj, hogy láthatóan folyamatosan hazudik, és ha le is bukik, akkor se derül ki, hogy mi az igazság.

    De vajon ezt a hazudozási hajlamot melyik példaképétől vette? Ezt nem könnyű kitalálni. 😀

Itt lehet hozzászólni !