Szenteczky és Tóth nem tisztázták szerepüket a “lakásmutyiban”

Csepel.info

Szenteczky János (jobbra) nem segítette válaszokkal a bizottság munkáját

Nem ment el a csepeli lakásbotrányt vizsgáló bizottság november 10-i ülésére Szenteczky János és Tóth Mihály. A Csevak Zrt. korábbi vezetője és a leköszönt polgármester alkotmányos jogaikat féltik.

Az önkormányzat és a vagyonkezelő korábbi vezetői mondvacsinált okokra hivatkozva tagadták meg a lehetőséget, hogy tisztázzák szerepüket a lakásbotrányban és a Csevak Zrt-nél tapasztalt más gyanús ügyekben. A hiányzók levelükben arra hivatkoztak, hogy a bizottság neve szerintük alkotmányellenes. Megítélésük szerint nem vehetnek részt olyan bizottságban, amely sérti az ártatlanság vélelméhez fűződő, és a “megalázó elbánás” ellen védő jogaikat. Ugyanakkor tény, hogy dr. Szeles Gábor jegyző  – aki  a törvényes működésért felelős – már a bizottság megalakításáról szóló határozati javaslat beterjesztésekor kizárta ezeket a kifogásokat, és hangsúlyozta, hogy a bizottság neve és működése egyaránt megfelel a törvényeknek és az alkotmányosságnak. Ez után a testület 2010 szeptemberi ülésén mind az önkormányzat jogi bizottsága, mind a csepeli képviselő-testület támogatta a bizottság felállását. A vizsgálatok megkezdésére az említett testületek szocialista tagjainak nagy része is igennel voksolt.

Borka meggondolta magát

A szocialista politikusok érvelése azért is érthetetlennek tűnhet a közéletben járatos érdeklődőnek, mert korábban volt már rá példa, hogy az általuk szorgalmazott parlamenti vizsgálóbizottságok is hasonló névvel működtek. A szocialisták akkor nem utasították el ezen bizottságok felállását és működését alkotmányos alapjogokra hivatkozva.

A jegyzőkönyvek tanúsága szerint a vizsgálóbizottság október 27-i ülésén egyébként Dobák István, a szocialista frakció tagja is megjelent. A november 4-i képviselő – testületi ülésen pedig Borka – Szász Tamás MSZP-s frakcióvezető (aki egyébként nem tagja az öt fős bizottságnak) külön kiemelte: el fog menni a vizsgálóbizottság ülésére, és több kérdéssel is segíteni fogja a munkát. Ennek ellenére szerdán a szocialista frakcióvezető párttársaihoz hasonlóan távol maradt az ülésétől.

Eltűnt iratok

A távolmaradások miatt a bizottság csak Németh Szilárd polgármestert; Ábel Attila alpolgármestert; és Nagy Ákost, a Csevak Zrt. munkatársát tudta meghallgatni.

Nagy Ákos kérdésekre elmondta: 2006 előtt legalább három évig kellett bérlőnek lenni ahhoz, hogy az adott lakást megvásárolhassa a lakó. Az utóbbi négy évben azonban már elég volt hat hónapig bérlőként tartózkodni az adott ingatlanban. A lakáskiutalási döntésekről a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy annak ellenére, hogy ezek alapvetően fontos dokumentumok,  a vizsgált  esetekben nincsenek meg a kiutalási határozatok.

Németh Szilárd polgármester tájékoztatta a bizottságot a Csepel.info-n korábban már megjelent képviselő-testületi döntésekről, és egyéb fejleményekről. Ábel Attila alpolgármester pedig elmondta: a 2006 és 2010 között általa vezetett szakbizottságot több esetben nem tájékoztatták a lakások kiutalásáról és eladásáról, sőt az általa kért adatokat az illetékesek visszatartották vagy hiányosan adták ki. Kijelentette, hogy az önkormányzatot ért – eddig 35 millió forintosra becsült – kár akár még több is lehet.

Csepel.info

31 hozzászólás “Szenteczky és Tóth nem tisztázták szerepüket a “lakásmutyiban”” bejegyzésre

  1. Pecás szerint:

    Többet biztos nem, mint a Tóth,Orosz,Podolák, Avarkeszi elvtársék…És ha már disznófejről tettél említést: a saját táborodban is találsz belőle bőven, banditának meg inkább a Demét tudnám elképzelni, mint Szilárdot.Deme ott tt is van jelenleg, ahol a banditáknak a helyük!

  2. D-arkangyal szerint:

    Pecás.
    Szenteczky lemaradt a névsorodról.

    🙂

  3. csepeli szerint:

    Minek egy ilyen bizottság, ha úgyis folyik közben a rendőrségi, ügyészségi eljárás? A bizottságosdi csak színjáték, cirkusz a népnek.

  4. ... szerint:

    Remélem Csenteczky és Mutyi Misi is nemsokára ott lesz ahová való.

  5. Mr. Gabee szerint:

    Tegnap reggel Szenteczkyt láttam a karácsony Sandor utcai HÉV megállónál a kozert elott a gyerekkel.
    Illetve este a galakoncertre nem jött el adakozni a kolontariaknak az Egressy Zenemuveszetibe (1-2percre lakik onnan a Rakoczi ligetbe)

    Az eseményről olvashattok a Csepel.hu-n 🙂

    Igaz, amíg a CSEVAK igazgatója volt, ott tett keresztbe az Egressy minden bovulesekor, ahol csak tudott…

    Ennyit arról, hogy az érdekeket képviseli

  6. islander szerint:

    Mr. Gabee

    “Igaz, amíg a CSEVAK igazgatója volt, ott tett keresztbe az Egressy minden bovulesekor, ahol csak tudott…”

    Ez igaz, vagy csak úgy lököd a szöveget?

    Más. A koncert jó volt, jó és ismert zenészekkel. Aki kihagyta -ezért a jelképes összegért- sajnálhatja. Pláne, hogy még segített is volna Kolontárnak.

  7. Mr. Gabee szerint:

    Igaz. Én ott dolgozom, én voltam a fotós:) a főigazgató úr közeli rokonom:)

  8. Manitu szerint:

    A koncert fantasztikus volt, és egyetlen MSZP-s képviselő se volt ott. Se Szenteczky, se Borka-Szász se más. Gondolom ől a MAL oldalán vannak, kommancsok a kommancsokért gyűjtenek, magasból tojnak arra, hogy a bandájuk kiknek mekkora károkat okoz.

  9. Mr. Gabee szerint:

    Manitu: örülök hogy tetszett az általunk szervezett koncert, és annak is, hogy jól erezted magad abba gyönyörű terembe, ami nem volt kis munka megépíteni, többek kozott a fent emitett probléma miatt:)

  10. csapos szerint:

    Ha nem vagyok indiszkrét, akkor hadd kérdezem meg: ez a tudósítás miért nem a Fidesz-vezetésű csepeli önkormányzat csepel.hu honlapján jelenik meg elsőként? (11 órakor még tuti, hogy nem volt ott.)
    Snassz ez így. Szóljon már valaki Ábel Attilának, de főként Németh Szilárd (Ali) babának és a 40 rablónak!
    A látszat azt mutatja, mintha a csepel.infót készítő fideszes kis baráti társaság (a Handa Banda, lásd: http://csepel.info/?page_id=2 ), szóval a Handa Banda állítaná elő a csepel.hu – t is.
    Lehet, hogy ez nem a látszat, hanem – Csepp TV-vel álcázva – maga a valóság?

  11. Pecás szerint:

    A koncert valóban meghatóan szép, és művészileg gazdag volt!Én azért arra kíváncsi lennék, hogy az est bevételét a Tóth elvtárs, és Orosz elvtárs mikor egészítette ki volna a saját jövedelméből, mint ahogy azt Németh Szilárd és Borbély Lénárd tették meg tegnap este, példamutatóan…Mondhat bárki bármit, végre valami elindult a kerületben, és ennek így kell mennie továbbra is!

  12. Mr. Gabee szerint:

    Pecás: Osztom a véleményed, annyit hozzá teszem, hogy valószínűleg soha…

  13. Gordon szerint:

    Miért kellett volna először a csepel.hu-n megjelennie? Szabad a sajtó, az az időszak eltelt amikor valakik meghatározták hogy mi, mikor, és hol jelenhet meg a sajtóban.

    A bejegyzés időpontja 2010. november 11. csütörtök 05:13.

    Annyit történhetett, hogy ennek az oldalnak a szerkesztője rendelkezett információkkal és megcsinálta még éjjel vagy hajnalban.

  14. Mr. Gabee szerint:

    Csapos. Akkor valamit nagyon rosszul láttál.

    A Csepel oldalon a cikk címe alatt ott van, hogy mikor került fel az oldalra:
    “Lélektől lélekig…
    2010 november 11., csütörtök 09:51”

    És tudom, hogy akkor került fel, mert közreműködtem a felrakásában.

  15. csapos szerint:

    Mr. Gabee ! Akkor valamit nagyon rosszul látsz!
    Ez a bejegyzés (poszt) nem a valóban tiszteletre méltó Egressy-koncertől, hanem a csepeli Fidesz és az infós kis baráti társaság, a Handa Banda kedvenc folytatásos regényéről, a lakás históriáról szól. A többiben az utolsó szóig igazad van.

  16. Mr. Gabee szerint:

    Rendben! Elnézésed kérem, valószínűleg félre értettem:)

  17. csapos szerint:

    Ja, és persze Gordonnak is: éljen a sajtószabadság! Szabad lesz érdeklődnöm, persze, csak akkor, ha már eléggé lerágtad mutyibányai Németh Szilárd eléd vetett csontját:

    1. Miért nem megy el Borbély Lénárd a csepeli bíróságra, miért bújik a mentelmi jog mögé? Lásd: http://csepel.info/?p=11559#comment-78935

    2. Miért folytat Borbély Lénárd személyesn is sunyi, alávaló kémkedést egy szocialista önkormányzati képviselő ellen? Lásd: CSIP: “Adatgyűjtés csepeli ellenzéki képviselőkről?”

    Vizsgálóbizottsághoz nem ragaszkodom, de egy világos választ szívesen fogadok Handa Banda (http://csepel.info/?page_id=2 ) nélkül is.

  18. Manitu szerint:

    Részeges!

    Már megint csak magadnak töltöttél: hol láttad ezt a cikket a Csepel.hu-n? Hol láttad az összegubancolódott kocsány gülü szemeiddel, hogy ez a cikk a Csepel.hu-n jelent meg először? Miből gondolog az etil alkoholban áztatott neurongubóiddal, hogy a Csepel.hu-t szerkesztő Csepp TV és a Csepel.info-t szerkesztő társaság egy és ugyanaz?

  19. Manitu szerint:

    Gondolom állandó ittasságod nem engedi felfogni azt az egyébként igen egyszerű törvényt, mely szerint MINDEN parlamenti képviselőnek van mentelmi joga. Avarkeszi Dezsőnek és Podolák Györgynek is volt: akkor nem fájt?

    Mellesleg miért nem tud a csepeli MSZP frakció egyetlen tagja sem adakozni a kolontári gyerekekért? Csak a közpénzzel tudnak nagyvonalúan bánni, de azzal is csak abban az esetben, ha az a saját zsebkbe ömlik?

  20. csapos szerint:

    Manitu! Ígyál egy kis tüzes vizet, akkor majd jobban látsz. Mutyivári Németh Szilárd kedvenc bizottságosdijáról egyelőre egy szót sem írt a csepel.hu.

    Avarkeszi Dezső és Podolák György soha sem használta a mentelmi jogát

    Borbély Lénárd viszont úgy használja a mentelmi jogát mint más a takaróját, a bírósági idézés elől menekül. Képviselői mentelmi jogával visszaélve szocialista képviselő magánéletében turkál, vizslat mint egy kém.

  21. Manitu szerint:

    Részeges!

    “Avarkeszi Dezső és Podolák György soha sem használta a mentelmi jogát”

    Csak amíg parlamenti képviselők voltak, tehát a “soha” az pontosan azt jelenti, hogy a képviselőségük előtt, meg után nem használták, de akkor nem is volt.

    Úgyhogy ne hazudj!

  22. Manitu szerint:

    Parlamenti képviselőt egyébként csak közvádas esetben adnak ki, magánvád esetében nem. Így pl. a Gulyás elvtársad feljelentései esetében is a szokásjog szerint, automatikusan, az MSZP-s képviselők is mindig a kiadás ELLEN szvaznak.

    Gulyás elvtárs egyébként illik is hozzád, melléd. Meg a Deme elvtárs meg a Szenteczky elvtárs is. Ti vagytok a csepeli alom.

  23. szigetország szerint:

    A hangvsersenyről szóló írás előbb a csepel.hu-n jelent meg ma délelőtt 10 óra előtt nem sokkal, s csak később vette át a csepel.info. Követtem az eseményeket.
    Lehet, hogy csapos és más részeges társai még nem állították át az órát?

  24. Bavaria szerint:

    Ennek a bizottságnak Németh Szilárd gittjének rágásán kívül , mi a feladata?

    A feljelentés megvolt ,az eljárás folyik az ítélet a bíróság dolga .

    A többi meg végre kezdjen dolgozni,
    szájtépés helyett.

  25. Narancsvírus szerint:

    Na ez az igazi lakásmutyi!!! “Csak a Fidesz!”
    Bombahír TV: Egy fideszes önkormányzat piszkos titkai – 2. rész

  26. vermes szerint:

    Ernőke!

    Ezt mint Jobbikos, vagy mint gyurcsányista írtad?
    Nem mindegy. 😀

  27. Öreg halász szerint:

    Vírus, lesz rá példa, hogy egy cikkhez hozzászólsz?

  28. csapos szerint:

    Szigetország! (15:27) Mit követtél te? Téged bizony, már nem szolgálnálak ki a kocsmában, mert annyira elkábultál, hogy azt sem tudod, hol vagy, melyik cikkhez szólsz hozzá. Nézd már meg a címét, de a kedvedért bemásolom : http://csepel.info/?p=11575#comments ! Ugyebár ennek semmi köze nincs a hangversenyhez. Méltatlan dolog azt idekeverni, mert az valóban egy példás kezdeményezés volt.

    Ez a cikk, amiben te elkábultál, mutyibányai Németh Szilárd és a Handa Banda agyréméről, az általuk kreált lakáscirkuszról szól. A legfőbb ügyész már elhajtotta, de te, Szigetország még vevő vagy mutyibányai NSZ neked félretett, többszörösen lerágott csontjára. Ha a gyomrod bírja, akkor csak harapdáld.

  29. miska72 szerint:

    Majd a bíróságon lehet magyarázkodni!
    Nem volt Humvald ügyse! 😉

  30. Gordon szerint:

    De Hunvald volt! 🙂

  31. miska72 szerint:

    Tudom Gordon, de a sok barom tüntetett, hogy a polgármester “úr” nem olyan! 😉

Itt lehet hozzászólni !