Lélektől lélekig…

Nagy sikerű hangverseny Kolontárért: a bevétel negyedmillió forint

Csepel.hu, Csepel.info

A videó megtekinthető itt (további fotók itt)

Telt ház előtt rendezték meg az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában azt a jótékonysági hangversenyt szerdán, amelynek bevételét a vörös iszap által sújtott kolontári általános iskolának ajánlották fel.

A koncert jegyeladásaiból összesen 255 ezer 230 forint gyűlt össze, melyet Németh Szilárd és Borbély Lénárd csepeli országgyűlési képviselők pénzadományával 400 ezer forintra egészítettek ki. Az erről szóló okiratot Balogh Gábor, az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium vezetője adta át. Átadásra került az a 45 ezer forint is, melyet a csepeli Móra Ferenc Általános Iskola diákjai és tanárai adtak össze. A gyerekek a zsebpénzükből adtak fejenként kettőszáz forintot kolontári diáktársaik megsegítésére. Az esemény fővédnöke Németh Szilárd csepeli polgármester, díszvendége pedig Tili Károly, Kolontár polgármestere volt.


A vendégeket Ittzés Vilma, az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója köszöntötte. A hangverseny házigazdája Madarász Iván zeneszerző, egyetemi tanár volt, aki bemutatta az előadókat és röviden szemléletesen szólt a zeneművekről. A hangversenyen a Magyar Harsona Együttes, Dominkó István és Mali Emese zongoraművész, Suki András hegedűművész és fia, ifjabb Suki András zongoraművész valamint sok más neves zeneművész léptek fel. Az előadáson elhangzottak egyebek között Chopin és Bartók zongoradarabjai, Bach és Liszt Ferenc zeneművei.

A jótékonysági hangversenyen ismert csepeli sportolók is részt vettek. Ott volt Horváth Csaba olimpiai bajnok valamint Kozmann György, Kiss Tamás és Belicza Béla olimpiai érmes kenusok.

Tili Károly a hangverseny végén megköszönte a csepeliek segítségét. Bár a csepeli önkormányzat is nehéz anyagi helyzetben van, Németh Szilárd javaslatára a városatyák már az új testület első ülésen egymillió forintot ajánlottak fel Kolontárnak.

Forrás: Csepel.hu

7 hozzászólás “Lélektől lélekig…” bejegyzésre

  1. Hugi szerint:

    Hallom egyetlen MSZP-s képviselõ se volt ott. Nekik nincs lelkük, õk lelketlenek. A fideszes képviselõk példát mutattak!

  2. szigetország szerint:

    Kíváncsi lennék, hogy a csepeli szocialista képviselők milyen mélyen nyúltak a zsebükbe Kolontár megsegítésére? Vagy csak mások zsebéből szeretnek pénzt kihúzni?

  3. Tóth Mária szerint:

    Igen szigetország,csak csak lopni tudnak, és szeretnek is ! Akkor kik is az árokásók?????

  4. Falice szerint:

    a Nemzeti Összekapkodás Rendszer Csepelen is működik

  5. bence szerint:

    Szép lassan eszkalálódik, mintegy maga alá temetve előidézőit, recsegve-ropogva összedől az egész Nemzeti Együttkapkodás Rendszere a hisztérikus kilábalási tervekkel, 29 pontos lázálmokkal, hokedlin összedobott törvényekkel és a – minden bizonnyal – rendkívül dekoratív alkotmány preambulumával együtt.

  6. Ditte szerint:

    Szerintem nem baj, hogy nem mentek el az mszp-s képviselők a rendezvényre, sőt helyesen tették. Felesleges feszültséget kelteni nyílt színen szükségtelen, az esemény rangját csökkentette volna. Mindenkinek rengeteg lehetősége van és volt arra, hogy vérmérsékletének és pénztárcájának megfelelően segítsen, biztosan sokan tették is.
    Akit meg nem rendített meg a tragédia, annak egy forintjára sincs szükség.

  7. CsepeliNo1 szerint:

    Tévedtek!

    Én úgy láttam, Horváth Gyula meg a felesége is ott volt.
    Ha jól láttam Vukovics Zoltán mellett ültek.

    😉

Itt lehet hozzászólni !