Tisztességes vita tisztességes emberekkel: igen

Csepel.info, Fidesz – MPSZ

A Fidesz választ vár a lakásmutyi ügyekben

Szenteczky János, a csepeli MSZP polgármester-jelöltje nyilvános vitát kezdeményezett Németh Szilárddal, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével.

Ábel Attila, mint a jelölő szervezet, a Fidesz csepeli elnöke válaszolt Szenteczky János közleményére. A válaszközleményt az alábbiakban olvashatják.

Tisztességes vita tisztességes emberekkel: igen

Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, a csepeli MSZP elnöke és polgármester-jelöltje nyílt vitára szóló felhívást intézett Németh Szilárdhoz, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjéhez.

A Csepeli Kórház bezárása, a galvániszap-botrány, a kettős gyilkosság, az észak-csepeli pénz eltűnése, a meg nem valósított városközpont-tervekre és uszoda-tervekre kidobált több mint háromszázmillió forint, a Csepel SC és a Kis-Duna part beépítésének tervei, az önkormányzat végzetes eladósítása vagy éppen a gerincút 17 éves ígérete és a párt lakásmaffia-ügye után a kerületünkben ma sokan tekintenek csalódottan az MSZP-re.

Éppen ezért szimpatikus, hogy Szenteczky János, az MSZP elnöke és polgármester-jelöltje maga is kritikusan tekint az általa vezetett párt elmúlt nyolc évére. Ezt nem gyengíti, sőt önkritikává is erősíti, és még hitelesebbé teszi, hogy MSZP-s képviselőként majd a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként, pártja második számú vezetőjeként az elmúlt nyolc évben ő maga is alakítója volt e bukás-, kudarc- és tragédia-sorozatnak.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezete ezért támogatja a nyílt vitát, amennyiben persze a partner megfelel a legelemibb erkölcsi feltételeknek. Hiszen ki szeretne törvényszegőkkel vagy hazug emberekkel vitatkozni, azért, hogy őt is maguk mellé rántsák a mocsokba?

Ezért azt kérjük, hogy Szenteczky János válaszoljon az általa és Tóth Mihály polgármester által mindeddig megválaszolatlan kérdésekre:

  1. Ki és milyen hatáskörben, milyen jogszabály vagy rendelet, mely bekezdése alapján adta ki a csepeli lakásmutyi-botrányban “piaci alapú” bérleti jogviszonyként leírt szociális bérlakásokat 2006 és 2010 között?
  2. Hogyan lehetséges, hogy a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként, több esetben az okiratok aláírójaként, az azokat ellenőrző jogászokkal körülvéve sem vette észre senki, hogy az adott ingatlanokat sorozatosan szociális bérlakásként adták ki, pedig ezt csak szociális bérlakás pályázaton lehetett volna?
  3. Hogyan lehetséges, hogy utólag sem vette észre senki, hogy a később piaci típusú bérlakásokká átminősített szociális bérlakások kiadása nem felel meg a törvényben és a rendeletekben a piaci típusú bérlakásokra előírtaknak sem?
  4. Erkölcsösnek tartja-e, hogy emiatt olyan, valóban rászoruló csepeli családok nem jutottak szociális bérlakáshoz, akik hosszú évek, sőt évtizedek óta várnak a segítségre?
  5. Hogyan lehetséges, hogy nyomtalanul eltűntek az általa vezetett Csepeli Vagyonkezelő Zrt. irattárából az érintett lakások kiutalásának dokumentumai?
  6. Hol vannak ezek a dokumentumok, ki tehette el és visszateszi-e őket?

Végül pedig érdeklődnénk az iránt, hogy milyen pénzből fizették ki az augusztus 8-i hétvégén azt az MSZP-s képviselő-jelölteknek tartott tréninget a Mátrában, melyről a párt citrom-díjas videó-klipjében is láthattunk részleteket? Reméljük, hogy a számlán nem a Csevak Zrt. szerepel, és nem kell emiatt újabb feljelentést tennünk. Kérjük a számla bemutatását! Kérdéseink megválaszolására 72 órát adunk. Amennyiben ez nem történik meg, a vitára való kihívást a fent említett erkölcsi feltételek hiányában tárgytalannak tekintjük.

Ábel Attila
elnök
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezete

210 hozzászólás “Tisztességes vita tisztességes emberekkel: igen” bejegyzésre

  1. "*" szerint:

    Érdekes, hogyha NSZ azt állítja, hogy nem kapott még válaszokat ezekre a kérdésekre, akkor miér nem mer face to face kiállni és megkérdezni. Miért csak üzengetni mer?

  2. Gordon szerint:

    Nem kapott válaszokat, mert Szenteczky nem a valóságról akar kommunikálni, hanem saját hazugságait kívánja terjeszteni (valamint az ellenfelét lerántani maga mellé a sárba).

  3. "*" szerint:

    Aha és ha valóban a hazugságait szeretné terjeszteni, akkor nem pont egy remek alkalom, hogy NSZ szemtől-szemben leleplezze ezeket?
    kicsit kilóg a lóláb.

  4. BaráTOM szerint:

    Háááááát……. Ez jellemző, és tipikus.
    Jellemző, hogy Németh Szilárd megfutamodni kíván a nyílt vita elől, kibúvót keres, és tipikus, hogy bérencét használja magyarázkodó embernek. Orbán Viktor is ezt tette: üzent, hogy nem kívánja megmérettetni magát a választók előtt.
    A demokrata az partnerként kezeli a másikat, és ellenfélnek, a szélsőséges, pedig mocskolódással igyekszik félelmét takargatni, és igyekszik ellenség képet generálni. Akik nem tárgyalásos úton kívánják rendezni a dolgaikat, kerekasztal mellett, hanem feljelentéssel, besározással, börtön fenyegetéssel, azok a legsötétebb fasista eszközökkel élnek. Átlátszó doloh ez, mert ha Németh Szilárd (magyarhangja Ábel Attila) szerint Szenteczky valóban becstelen, és bűnös, akkor ezt a nyílt vitában könnyű lenne bizonyítani, vagyis egy könnyen legyőzhető ellenfél. Ha igen, akkor miért fél Németh Szilárd, miért menekül?
    De a nyílt vitának az is célja lenne, hogy Csepel sorsát megbeszéljék, és kiderüljön, hogy Németh Szilárd polgármesterként mit tervez Csepelért, és nem az MSZP ellen. Ez sosem derülhet ki, mert nem hajlandó a Fidesz tárgyalni. Mert gyáva netán?

  5. D-arkangyal szerint:

    Ez a kulcsmondat!!!!!

    A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezete ezért támogatja a nyílt vitát, amennyiben persze a partner megfelel a legelemibb erkölcsi feltételeknek.

    Ennek fényében ÉN, mint állampolgár sem ülnék le Szenteczkyvel egy asztalhoz vitatkozni.

    Kinek játszátok ezt a színdarabot?????
    Nekünk, volt MSZP tagoknak?????
    ÚGYSEM SZAVAZUNK RÁTOK!!!!!
    Eljátszottátok a bizalmat, mert mi többet is tudunk, mint amik itt kiderülnek.
    De hallgatunk.
    Sőt, hallgatni is fogunk. De ez még nem jelenti azt, hogy nem tudunk egy – két (de inkább több) dologról . . .
    NE AKARJATOK MEGGYŐZNI.
    BaráTOM.
    Te meg lettél volna jobb frakció vezető!!!!!
    Csepel érdekében HÚZZATOK EL!!!!! => Régi érték, ÚJ LENDÜLET!

  6. Jobb Csepelért szerint:

    “*” és BaráTOM!

    Tisztázzunk néhány alapvető dolgot:

    1. Ábel Attila nem Németh Szilárd bérence, hanem a csepeli Fidesz elnöke és a Szociális, Lakás –és Egészségügyi Bizottság elnöke. Mint ilyen, jogában áll a lakásmutyival kapcsolatos kérdéseket feltenni.

    2. Tóth Mihály és Szenteczky János miért nem válaszolt face to face alapon a Fidesz által feltett kérdésekre?

    3. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mégis ki a szélsőséges és becstelen, akkor kicsit nézzetek szét az MSZP háza táján, amikor maffia módszerrel kinyírják egymást, mert összebalhéznak a lóvén. A csepeli MSZP máig nem tisztázta magát a kettős gyilkosságban.

    4. A kerület vezetése mi az amit tisztességes úton rendezett? Talán tisztességes eljárás volt szoci elvtársak odaadni a szociális lakásokat, miközben Csepelen több család van, akinek szüksége lenne szociális lakásra?

    5. Meglep, hogy még 16 év után is van merszetek hőbörögni. Hogyan fogtok elszámolni a csepeliek előtt a gerincút, a csatorna, a Csepeli Kórház bezárása, a galvániszap-botrány, a kettős gyilkosság, az észak-csepeli pénz eltűnése ügyében?

  7. Ábel Attila szerint:

    Kedves csepeli MSZP-sek!

    Ha Szenteczky János, a polgármester-jelöltetek a saját munkáját, az általa vezetett önkormányzati céget illetően nem tud egyszerű kérdésekre válaszolni, akkor mégis mi a fenének akar nyílt vitát?

    Szenteczky hónapok óta tisztázhatná magát. Tegye meg, ha tiszta.

  8. Jobb Csepelért szerint:

    Zed, csepeli, “*” és BaráTOM!

    Ábel Attila is megadta nektek a választ, mint már annyian itt a fórumon (köztük én is). Ezek után nem értem, hogy mi a problémátok!
    Ha Szenteczky és Tóth Mihály nem képes válaszolni, akkor nem hinném, hogy bármiről is beszélni kéne velük.
    Aki arra nem méltatja a másikat, hogy válaszoljon a kérdéseire, az ne várja, hogy elfogadja a kihívását. Nem Németh Szilárd a lekezelő, hanem Szenteczky a sunyi!
    Én is csak azt tudom mondani, mint a Fidesz kerületi elnöke az előző hozzászólásában, aa a polgármester-jelöltetek nem sáros akkor tisztázza magát!

  9. sys szerint:

    Szenteczky nevében levelet küldtek azoknak (illetve azokra a címekre), akik korábban önkormányzati lakásukat megvásárolták. A levélben az áll, hogy a Fidesz-N.Sz. szerint a szerződések semmisek, és ha ezzel nem ért egyet (és most beijedt), akkor keresse meg Szenteczky urat a megadott számon.
    Erről tud valaki valamit?

  10. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Ábel úr!

    “Szenteczky hónapok óta tisztázhatná magát. Tegye meg, ha tiszta.”

    A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG TÖRVÉNYEI ELŐTT!!!

  11. Jobb Csepelért szerint:

    És feltennék én is egy kérdést:

    A Csevak Zrt. tavaly áprilisban milyen jogon zárta el a Tárház utcát (a Csővonó utca sarkánál) virágládákkal és milyen jogon akadályozta az ott lakók szabad autós közlekedését?

  12. Ábel Attila szerint:

    Kedves sys!

    Ha van ilyen levél a birtokában, kérem küldje el az abel.attila@gmail.com címre, vigye be a Kossuth Lajos út 148-150 szám alatti irodánkba vagy hívjon fel a 0630-619-5471-es telefonszámon!

    Ha ezt Szenteczky valóban megtette, akkor azzal újabb bűncselekményt követhetett el, hiszen választási célokra használta fel a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. adatait.

  13. csapos szerint:

    Kedves Ábel elnök úr! Nekem ugyan nem jelöltem Sz.J., de tényleg kíváncsi lennék egy érveket ütköztető ÉLŐ, EGYENES tv-vitára N.Sz-dal. N.Sz-ot egyébként mi akadályozta meg abban, hogy személyesen válaszoljon a kihívásra? NÉMETH SZILÁRD neve elé ettől kezdve joggal teszik oda a jelzőt, hogy GYÁVA!!!!
    Hacsak! Hacsak ki nem derül, hogy mint szervezeti felettese, Ön tiltotta el a vitától Németh Szilárdot, aki az Ön gyámsága alatt áll, és már egy levelet sem mer megírni versenytárának, mert Németh Szilárd ennyire a GYÁVA….

  14. " ?! " szerint:

    Kedves csepeli MSZP-sek!

    Milyen erkölcsi alapon várjátok el, hogy bárki kiálljon vitatkozni olyan jellemtelen gazemberekkel, akik hazug ígéretekkel nyerték meg az előző választásokat, és csepelen.hu kampány oldalukon most is a választók megtévesztésére játszanak.

    Például szavazást indítottak az alábbi kérdésről:

    “Ismeri-e a helyi választókörzetek változásait?”

    Lehetséges válaszok:
    – Nem de érdekelne.
    – Igen a jegyzői közleményből.
    – Nem, mert ez a Fidesz machinációja. !!!!!!!

    Az utolsó válasz-lehetőséggel az aljas szemétládák azt látszatot keltik, hogy a Fidesz állapította volna meg a helyi választókörzetek változásait.

    A lehetséges válasz alapján ezt sok tájékozatlan ember el is hiszi annak ellenére, hogy a helyi választókörzetek változtatásába a Fidesznek nem volt beleszólási lehetősége, és ezeket a változásokat a még hivatalban lévő elvtársak a saját szájízük szerint határozták meg.

  15. sys szerint:

    Tisztelt Ábel Úr!
    A levelet elkérem és holnap elküldöm önnek.

  16. csepeli szerint:

    Ábel Attila hazudik a fenti levelében, amikor az “észak-csepeli pénz eltűnéséről” beszél. Hiszen pontosan tudja, hogy fillérre tudható, mi történt az északi pénzzel. Képviselőként ott volt minden egyes szavazásnál, amelyen az északi pénz felhasználásával kapcsolatos előirányzatokról döntöttek, és ott volt minden egyes éves költségvetés elfogadásánál és a beszámolók elfogadásánál, amelyekben nyomon lehet követni az észak-csepeli pénz minden egyes fillérjét. Ennek ellenére Ábel Attilának van bőr a képén leírni azt, hogy “az észak csepeli pénz eltűnése”. Ábel Attila egy tisztességtelen, aljas ember, akit seprúvel kéne elkergetni Csepelről.

  17. Ábel Attila szerint:

    Kedves sys!

    Előre is köszönöm. Tudni kell, hogy nem a törvényesen, és a rendeletek által szabályozott módon megvett lakásvásárlások ellen vagyunk – más kérdés, hogy mi nem szeretnénk, ha az önkormányzat vagyonvesztése a jövőben is folytatódna.

    Mi a törvénytelenségeket szeretnénk megszüntetni, az eseteket kivizsgálni, a felelősöket pedig elszámoltatni.

    Azok miatt az ügyletek miatt tett Németh Szilárd feljelentést, melyek esetében gyaníthatóan már a lakások kiadása is törvénytelen volt, komoly összegekért felújították őket és csak a nem sokkal későbbi, nagyon kedvező lakásvétel volt a cél.

  18. pricpracpruc szerint:

    Emlékszem egy kiállításra. A Munkásotthoban volt, évekkel ezelőtt. Hatalmas installációkon mutatta be az önkormányzat, az észak-csepeli megaberuházások terveit. Hagymázas álmokat szőttek a tervezők, lagúnákat, felhőkarcolókat, s egyéb 22. századot sejtető épületek, létesítmények kerültek a látványtervekre. Azt mondták, hogy a látványtervek 11 millóba kerültek. Akkori áron! Ennek legalább 8-10 éve.

  19. Ábel Attila szerint:

    Kedves Gyuri!

    Tudod Te jól, hogy miről beszélünk.

  20. zed szerint:

    Admin!

    Az Ábel Attila által írt levélbe a csepel.info illesztette be a linkeket, vagy Ábel Attila így küldte el a levelét a részetekre? Csak azért kérdezem, mert az előbbi esetben illene valamilyen módon jelölni, vagy felhívni erre a figyelmet.

  21. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Hiszen ki szeretne törvényszegőkkel vagy hazug emberekkel vitatkozni, azért, hogy őt is maguk mellé rántsák a mocsokba?”

    Drága Ábel Attila!
    Ezzel a mondatával mindent elmondott magáról és pártja csepeli vezetéséről. Ezek szerint:
    – aki állítólag nem válaszol kérdésekre (ez persze külön vitatéma lehetne!), az alapból HAZUG a Fidesz szerint (említene KONKRÉT eseteket, amikor az Ön megítélése szerint Szenteczky János hazudott? Ha lehet, jól alátámasztva!)
    – aki ellen semmilyen bírósági ítélet (még csak vádemelés sincs), az a csepeli Fidesz szerint TÖRVÉNYSZEGŐ (tehát hogy ki szegett törvényt, azt a Fidesz mondja meg. Pont.)

    Magyarul: Németh Szilárd nem áll ki nyílt vitára, mert a kihívója Ön szerint hazug és törvényszegő.
    Hogy miért az? Mert a Fidesz azt mondja – tehát csakis az lehet.
    :-):-):-)

    Szép, új világ, a Haza Pirkadata jő el…

  22. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!

    Inkább téged kéne kikergetni a kerületből!
    Lépten nyomon azt erősíted bennem, hogy elmeháborodott vagy. Nem túlzott Tóth Máriának, mikor azt írta, hogy bajok vannak az idegrendszereddel.
    Nézesd meg magadat egy orvossal.

  23. pricpracpruc szerint:

    Azoknak, akik elvtelenül védik a kerületi vezetést és most Szenteczky-éket! Miért nem kell az angyalföldi szocialista vezetésnek ilyen gyanúkkal szembesülniük? A XIII. kerület is hasonló örökséggel küzdött, mint Csepel. Ott is, magára hagyott üzemek, lepusztult gyárterületek, üzemcsarnokok hirdették az elmúlt rendszer örökségét. Ott mégis sikerült felvirágoztatni a kerületet, élhetőbbé tenni a városrészt. Persze, hogy ott is volt olyan, aki mutyigyanúba keveredett. De nem, szinte az egész párt- és önkormányzati vezetés! Ott van is esélye, s szinte csak ott a szocialista jelöltnek, hogy tovább vezesse a kerületet.
    Vörös Csepel, vezesd a harcot! – Angyalföld, szerencsére nem felelt neki.

  24. csepeli szerint:

    Ábel Attilától még mindig nem kaptunk választ a következő kérdésekre:

    1. Ki volt az a korábbi fideszes csepeli képviselő, akinek a lánya pályázat és versenytárgyalás nélkül önkormányzati lakást kapott Csepelen?

    2. Igaz-e, hogy annak idején megállapodás született a csepeli Fidesz és MSZP prominensei között, miszerint “egy lakás neked, egy nekem”?

    3. Vajon a “lakásmutyinak” titulált esetekben mi indokolta a bérleti jogviszonyok visszamenőlegesen piacivá történő átminősítését a lakások elidegenítése előtt, amikor pedig szociális bérlakást ugyanúgy el lehet adni, mint piacit?

  25. Borka-Szász Tamás szerint:

    D-arkangyal,

    Hányszor kell még leírnom, mint volt frakcióvezető, hogy a BaráTOM nicknév nem engem takar?
    Én – Önnel ellentétben – saját nevemen írok be véleményeket erre a fórumra, felvállalva az “arcomat”, drága baráTOM. 🙂

  26. Jobb Csepelért szerint:

    Kedves Borka-Szász elvtárs!

    Neked is van miért félni az elszámoltatásnál. Majd október 3-a után is legyél ilyen hangadó. Fog még a ti nyelvetek pörögni a bíróságon, már csak az a kérdés, hogy közületek ki lesz a leggyengébb láncszem, akire ráfogjátok majd az elmúlt 16 évet?

  27. csepeli szerint:

    Ha jól sejtem, a szerencsétlen téveszmés Ábel Attila ezt nekem szánta válaszként:

    “Kedves Gyuri!

    Tudod Te jól, hogy miről beszélünk.”

    Amiből azt a következtetést lehet levonni, hogy ez a szerencsétlen téveszmés Ábel azok közé az elmeroggyantak közé tartozik, akik megpróbálnak engem valamelyik ismert MSZP-s figurával beazonosítani.

    A válasz tartalma pedig magáért beszél, ehhez nem kell kommentár.

  28. " ?! " szerint:

    Kedves csepeli MSZP-sek!

    Ugye most is a 2006-os Gyurcsány-Orbán vitához hasonló korrekt vitát szeretnétek látni?

    Annak érdekében, hogy ez a kívánságotok teljesüljön, az alábbiakban idézek az MSZP-s politikusok korrektségét reprezentáló néhány mondatot:

    I.) Idézet a 2006-os Gyurcsány-Orbán tv vitából: (Gyurcsány mondatai.)

    “Az MSZP részéről senki nem akar vizitdíjat bevezetni.

    Ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek.

    Nem akarhat igaztalan módon nyerni.

    Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet.

    Akkor én most mondom Önnek, ez nem igaz.

    Tudja mit? Vonja vissza, mert ha nem teszi, akkor maga is az igaztalanság vádjába süllyed.”

    II.) Idézet a választás megnyerése után Gyurcsány által az MSZP-s bűntársai előtt zárt körben tett “balatonőszödi” beismerő vallomásból:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.”

    El tudjátok képzelni Ti vadbarom MSZP-sek, hogy ilyen előzmények után hajlandó valaki korrekt vitapartnernek tekinteni egy szélhámos MSZP-s politikust?
    Különösen ha az a személy a csepeli lakásmutyik egyik főszereplője?

  29. pricpracpruc szerint:

    Feltételezve, de nem megengedve, gondoljuk azt, hogy “csepeli” 2. pontja igaz, az egy lakás nekem, egy lakás neked, “vádfelsorolásban”.
    Mennyiben menti fel az MSZP-s vezetést, ha belementek ebbe a mutyiba, s működtették is azt, mint a kerület vagyonáért felelősek?

  30. csapos szerint:

    Kedves pricpracpruc!

    Nagy tisztelője voltam és maradok Angyalföldnek, de ott sem vidámabb a helyzet, amikor a baloldal besározásáról van szó. Jelentkező is akad e gyönyörű munkára. Íme: http://angyalfold.blog.hu/2010/09/02/berlakasbotrany_i_resz és íme még ez is: http://angyalfold.blog.hu/

    Természetesen minden azonosság és hasonlóság a Fidesz nevű véletlen műve.

  31. zed szerint:

    Szerintem Szenteczky úr kérje ki az erkölcsi bizonyítványát, és hozza nyilvánosságra, így a Fidesz is megbizonyosodhat arról, hogy Sz. J. nem “törvényszegő”, és feddhetetlen múlttal rendelkezik.

  32. csapos szerint:

    Kedves Zed!
    De mi lesz N.Sz erkölcsi igazolásával? Csak így korrekt a javaslatod.

  33. Ábel Attila szerint:

    Kedves Tamás!

    Ha tudja a választ a kérdéseinkre, nyugodtan lehet válaszolni. Egyszerű kérdések, egyszerű a válasz is.

    Egyébként Szenteczky egyértelműen hazudott akkor, amikor azt próbálta elhitetni, hogy valami egyszeri adminisztrációs hiba volt a lakásbérlések folyamata, és hazudott, amikor azt állította, hogy a rendelet szerint ment a lakásbérlés. A lakások kiadásának sincs semmi nyoma!

    Hazugságból már van néhány. Emlékszem, az ex-frakcióvezető úr is mekkorát “linkelt” a lemondásakor arról az SZMSZ-ről. 😀

  34. pricpracpruc szerint:

    Kedves Csapos! Stílszerűen, a csapból is az egész országban az MSZP és az egész baloldal besározása folyik! Csepelen, Te is tudod speciális a helyzet. Én, soha nem a baloldal ellen szóltam. Nagyon sajnálom, hogy itt a kerületben ennyire neuralgikus helyzet alakult ki. Azt nem tagadhatod, hogy Csepelen ahová a kerület vezetése lépett, ott fű nem nőtt. Itt sokkal inkább adtak okokat a vádakra, mint Angyalföldön, vagy másutt. Ez a baj, s ez ad lehetőséget a Fidesznek a frontális támadásra. Nem a baloldallal, s annak ideológiájával van bajom, hanem az annak nevében ilyetén módon tevékenykedő emberekkel.

  35. csepeli szerint:

    pricpracpruc!

    A XIII. kerület és Csepel összehasonlításakor figyelembe kell venni, hogy a XIII. kerület a város közepén van. Egy központi kerület, gyakorlatilag minden út rajta vezet át. Ezzel szemben Csepel egy peremkerület, és még autópálya sem megy át rajta. Egyszerűen földrajzi adottságainál fogva szükségképpen sokkal kisebb Csepel tőkevonzó képessége, és ez így is fog maradni, amíg világ a világ. Ha nem tetszik, költözz a centrumba.

  36. " ?! " szerint:

    Kedves „csepeli”!

    1.) Melyik családtagod érintett a Németh Szilárd feljelentésében szereplő egyik felújított önkormányzati bérlakás áron aluli megvásárlásával kapcsolatban?

    2.) Igaz-e, az a hír, hogy azért vagy ilyen harcos híve Szenteczkynek, mert neked is lehetővé tette egy előzetesen felújított szociális bérlakás áron aluli megvásárlását?

    3.) Igaz-e az a hír, hogy az OPNI bezárása előtt évekig az intézet ápoltja voltál a zárt osztályon?

    4.) Igaz-e az hír, hogy büntethetőséget kizáró “diliflepni”-vel rendelkezel, és ezért veszed a bátorságot a Fidesz politikusainak a rágalmazásához és más itt fórumozó személyek sértegetéséhez?

    Kedves “csepeli”! Ne beszélj mellé és ne hazudozz, hanem valld be az igazat!

  37. pricpracpruc szerint:

    Csepeli! Hol van az előírva, ha egy kerületnek kisebb a tőkevonzó ereje, akkor azzal a kevés tőkével is úgy kell sáfárkodni, mint Csepelen?

  38. csepeli szerint:

    pricpracpruc, a tőkével a tőkések gazdálkodnak, kérdezd meg tőlük, hogy miért úgy, ahogy.

  39. csepeli szerint:

    ” ?! “, te meg húzzál már anyádba a faszságaiddal!

  40. pricpracpruc szerint:

    Mi lesz most? Csepeli kezd begorombulni, az OPNI, meg zárva?!

  41. pricpracpruc szerint:

    Csepeli! A tőkével valóban a tőkések gazdálkodnak. Az egyik alpolgármestered – családja “tőkésítésével”, ezt jól tudja.

  42. zed szerint:

    Igazad van, csapos!
    De akkor az igénylőlapon arról is kérjenek tájékoztatást, hogy állnak e intézkedés hatálya alatt. Ugyanis tudtommal Szenteczkyt a mai napig nem gyanúsítják semmivel.

  43. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    A 11:36-kor feltett írásoddal ismét bebizonyítottad, hogy elmebeteg trágár, tróger bunkócska vagy.

  44. " ?! " szerint:

    Intelem az itt fórumozó MSZP-s agitátorok részére!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), Tátrai Miklós, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  45. grün szerint:

    “?!”!
    “El tudjátok képzelni Ti vadbarom MSZP-sek, hogy ilyen előzmények után hajlandó valaki korrekt vitapartnernek tekinteni egy szélhámos MSZP-s politikust?
    Különösen ha az a személy a csepeli lakásmutyik egyik főszereplője?”

    Te kis pufi koca!

    El tudjuk képzelni!
    Gyurcsány miniszterelnök úr úgy állt ki Orbánnal TV vitára, hogy annak már papírja volt arról, hogy a megfigyelési ügyben hazudott!

  46. csepeli szerint:

    100 NAP, 100 HAZUGSÁG

    A második Orbán-kormány első 100 napja

    1. Nagyobb és drágább állam. Orbán Viktor tavasszal még egy kisebb és olcsóbb állam ígéretével kampányolt, az új kormány mégis nagyobb és többe kerül a magyar embereknek, mint a Bajnai-adminisztráció.

    2. „Offshore lovagok” a kormányban. Bár e kifejezéssel először Orbán Viktor illette ellenfeleit, hamar kiderült, hogy épp az ő „forradalmi bizottsága” rejt ilyeneket. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vagy Gál András Levente államtitkár tudna erről mesélni.

    3. Két brüsszeli pofon Orbán Viktornak. Orbán Viktor tavasszal még a hiánycél elengedéséről beszélt, ám gyorsan észhez tért, miután hazatért első brüsszeli útjáról és immár a Bajnai- kormány által kitűzött célra tart.

    4. A nemzetközi piacok bizalmának eljátszása. A kormánynak – rögtön a beiktatása után – nem egész két nap alatt sikerült tönkretennie az ország és a Bajnai-kormány egyéves munkáját. Orbán Viktor tavasszal még a gazdaság talpra állításáról beszélt, ám hamar sikerült lenulláznia az erre való esélyt.

    5. Pálinkafőzés legalizálása. A kormány döntése nyolcmilliárd forint mínuszt jelent a költségvetésben, egészségügyi kockázatokat rejt, mert ellenőrizhetetlenné teszi a rendszert. Mellesleg szó szerint „kiüti” a legális pálinkapiaci szereplőket. Ez volna a kormány által beharangozott nemzeti hungarikumok kiemelt bánásmódban való részesítése?

    6. Papcsák Ferenc elszámoltatásért felelős kormánybiztos. Orbán Viktor tavasszal még törvényes elszámoltatást ígért, ehhez képest azt az embert uszította politikai ellenfeleire, aki maga jogszerűtlen dolgokat tesz. Egy ízben okirathamisításba keveredett, ügyvédi irodája pedig tömegesen fogadott el gyanús megbízásokat a fideszes megyei önkormányzatoktól.

    7. Csalódott vállalkozók. Bár az üzleti élet szereplői nagyon várták a –nekik is – szép szavakat duruzsoló Orbán Viktort, hamar rá kellett jönniük, hogy a nagy vezér nemcsak a pedagógusok vagy az gészségügyi dolgozók átverésében jó. A vállalkozók érdekképviseletével utoljára a Bajnai-kormány egyeztetett, még május 7-én…

    8. Egészpályás letámadás a sajtó ellen. A médiaalkotmány szájkosarat tesz a független közszolgálati médiára, a fideszes Szalai Annamária kilenc évre szóló kinevezése a Nemzeti Hírközlési Hatóság élére még egy jól fejlett közép-ázsiai autokráciában is kiverné a biztosítékot.

    9. Nyilatkozzon az is, aki nem akar. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának kötelező kifüggesztetése a közhivatalokban a legsötétebb pártállami időket idézi. A döntéssel a kormány az elmúlt húsz évben példátlan beavatkozást hajtott végre a közhivatalok életébe.

    10. Üresjárat milliárdokért. Az elavult és bizonyíthatóan kihasználatlan vasúti szárnyvonalak újranyitásával a kormány populista és pazarló módon szórja az adófizető magyar emberek pénzét.

    11. Becsületes dolgozók ezrei az utcán. Tisztességesen közalkalmazottak indoklás nélküli és tömeges elbocsátása.

    12. Parlamentarizmus megcsúfolása I.
    Egyéni képviselői indítványokkal való kormányzás a kormány megalakulása után másfél hónappal, azért, mert így nincs törvényi kötelezettség az rdekképviseletekkel való konzultációra.

    13. Parlamentarizmus megcsúfolása II.
    Előterjesztési hibák, magyartalanságok, gyakran néhány nap alatt áterőltetett törvényjavaslatok a Parlamentben, köszönhetően a kormánytöbbség fülkeforradalmi lázának.

    14. Tréfát nem ismerő intézkedések. Hoffmann Rózsa helyreigazít egy vicclapot.

    15. Időutazás a Horthy-korszakba. A 30-as 40-es évek hagyományainak visszacsempészése a honvédség életébe.

    16. A demokrácia arculcsapása I. Az elmúlt nyolc év gyakorlatával szemben ismét titkosak a kormányülések.

    17. Szórakozás, kormányzás helyett. Orbán Viktor az EU-IMF tárgyalás helyett inkább focimeccsre utazott.

    18. Sikerrel ostromolt jogállami fellegvárak. A joghoz mit sem konyító fideszes Stumpf Istvánból alkotmánybíró lett, de temérdek más, független állami intézmény vezetése is fideszes pártkatonákkal van tele.

    19. Zsíros megbízások a haveroknak. I.
    Az állami cégek épületeit Orbán Viktor személyes közbenjárására Pintér Sándor belügyminiszter volt cége őrzi.

    20. A demokrácia arculcsapása. Az elmúlt két évtized legkirekesztőbb politikusa, a fideszes Kövér László az Országgyűlés elnöke lett.

    21. Adócsökkentés helyett adóemelés. Orbán Viktor tavasszal azonnali nagyarányú adócsökkentést ígért. Ezzel szemben az új kormány adóintézkedései összességében növelik az összes beszedett adót. Ráadásul miközben a munkabért terhelő járulékcsökkentésről szónokoltak, most mégis a vállalatok nyereségadóját csökkentették.

    22. Zsíros megbízások a haveroknak II.
    Az Orbán-kormány egyik első intézkedése volt, hogy a Földművelésügyi Minisztériumban létrehozott egy teljesen felesleges birtokpolitikai tanácsot, amelybe aztán saját embereit ültette, fejenként havi 750 ezer forintért.

    23. Szégyenlista Hódmezővásárhelyen. Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester,
    Fidesz-frakcióvezető bevallottan jogellenesen listázza a neki nem tetsző szegény embereket.

    24. Politikai vezetők vastagodó bukszája. Az Orbán-kormány miniszterei jóval többet tesznek zsebre, mint az előző vezetés tagjai.

    25. Pártkatona a Sándor-palotában. Schmitt Pál már köztársasági elnökként megjelent egy
    kormányülésen, egyértelműsítve, hogy az ország – legalábbis egy időre – búcsút inthet a fékek és ellensúlyok húsz éves alapintézményének.

    26. Fideszhez „méltó” cselekvési terv. Schmitt Pál elsőként azt a törvényjavaslatot írta alá, amely a saját juttatásainak emeléséről szólt.

    27. Pálfordulás. Orbán Viktor és „forradalmi bizottsága” ellenzékben még hevesen ellenezte a Déli Áramlatot, kormányra kerülvén azonban már kiállt az „orosz vezeték” mellett.

    28. Arrogáns külpolitika. A Visegrádi négyek találkozóján Orbán Viktor protokollt sértett. Ez volna a kifinomult, polgári magatartás?

    29. A magyar pártok megfelezése a szlovák parlamentben. A kormányt nem érdekelte a szlovákiai magyarok véleménye a kettős állampolgársági törvény elfogadásának időpontjáról, az eredmény: az MKP kihullott a szlovák törvényhozásból.

    30. Alkotmány, saját felhasználásra I.
    „Lex Borkai” – rendőrök, hivatásos katonák leszerelésük után három évig nem indulhatnak választásokon. Törvény, Győr fideszes polgármesterére szabva.

    31. Beléptetés súlytalan, kiléptetés igaztalan. Versenyvizsga és teljesítményértékelés megszüntetése a közszférában.

    32. Bányabezárás. Az utolsó hazai bánya a kormánynak hála az év végén végleg bezár. A márkushegyi kőszénfejtő árnyékában több mint 3000 utcára került ember, meg egy kérdés marad: ez volna az Orbán Viktor által beharangozott patrióta gazdaságpolitika?

    33. Elvonások a rendőrségtől. Az Orbán-kormány egyik első intézkedéseként 1,2 milliárd forintot vont el a rendőrségtől, 109 milliót a polgárőrségektől és további 682 millió forintot egyéb közbiztonsági feladatoktól. Eközben még az árvíz elleni védekezés rendőrségnél jelentkező költségeit sem térítette meg maradéktalanul.

    34. Becsapott és megalázott pedagógusok. Elmaradt az azonnali bérnövelés az oktatásban, pedig Orbán Viktor megígérte. Helyette Hoffmann Rózsa „bohóckodását” hallgathatták.

    35. Becsapott egészségügyi dolgozók. Elmaradt az azonnali bérnövelés az egészségügyben, pedig Orbán Viktor megígérte…

    36. Elvonások a kultúra területéről. Az alternatív színházak politikai alapú ellehetetlenítése.

    37. Faképnél hagyott érdekvédők. Orbán Viktor az elmúlt hónapokban sűrűbben találkozott Ronald Lauderrel, mint a magyar dolgozókat képviselő szakszervezetekkel. Pedig a kampányban megígérte, egyetlen döntést sem hoz úgy, hogy azt nem tárgyalja meg az érdekképviseletekkel.

    38. Antidemokratikus törvényalkotás. Átgondolatlan, előkészítetlen törvények futószalagon történő benyújtása, a Parlament egyszerű törvénygyárrá silányítása, immár a legcsekélyebb belső kontroll nélkül.

    39. Egészségbiztosítási Felügyelet megszüntetése. Mi lesz a betegek jogvédelmével?

    40. Szisztematikus és folyamatos tisztogatás az államigazgatásban. Mind a 100 oldal kevés lenne a szakmailag fedhetetlen, mégis elbocsátott közhivatalnokok felsorolására.

    41. Hende Csaba hentesmunkája. A Honvédelmi Minisztérium vezetésével megbízott Hende Csaba a teljes vezérkar lefejezésével kezdte működését. Ilyesmit utoljára Sztálin művelt. Szerencse, hogy nincs világháború…

    42. Pártkatona az Állami Számvevőszéknél. Orbán Viktor Domokos Lászlót, a Fidesz parlamenti képviselőjét (!) ültette be a legfontosabb független állami ellenőrző szervezet elnöki székébe.

    43. Gyerekek a börtönökben. A kormány tényleg azt hiszi, hogy a kiskorúak elzárhatósága
    önmagában gyógyírt jelent a közbiztonsági problémákra, és nyers erővel, pusztán rendészeti
    eszközökkel megoldhatók a társadalmi konfliktusok?

    44. Bezárt börtönök újranyitása. Mi lesz azokkal a családokkal, amelyeknek a családfője néhány hétre, esetleg hónapra hűvösre kerül? Alighanem ugyanaz a megélhetési bűnözés marad nekik, mint amit az apa művelt, ha nem akarnak éhen halni. Nyilván végig van ez is gondolva.

    45. Alkotmány, saját felhasználásra II. Alkotmánybíróság tagjait jelölő bizottság összetételének megváltoztatása. A kormány a nemzeti együttműködés jegyében Fidesz- pártkatonákkal jelölteti az Alkotmánybíróság tagjait.

    46. Törvénymódosítások visszamenőleges hatállyal. Bejelentett intézkedések, melyek mögött azonban máig nincs jogszabályi háttér.

    47. Faképnél hagyott ellenzék. A kormány a Parlamentben tömegével söpörte le az ellenzéki indítványokat. Ennyit a nemzeti együttműködésről.

    48. Hamvába holt új költségvetés. Orbán Viktor még a kampány hajrájában is új költségvetést ígért az országnak.

    49. MFB-kommandó az állami cégeknél. A kormányutasítására „fekete sereg” lepte el az állami cégeket, a módszer a legsötétebb pártállami időket idézte.

    50. A fogyatékkal élők megcsúfolása. Orbán Viktor, bár a kampányban még a fogyatékkal élőkkel szembeni kiemelt figyelmet ígért, az Országgyűlési Irodaház előtt nem egyszer a mozgássérülteknek fenntartott parkolót használta.

    51. Szelektív nemzetpolitika. Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes erdélyi látogatása során kénye-kedve szerint válogatott a felkeresendő magyar szervezetek között.

    52. Elmaradt nemzeti konzultációk. Orbán Viktor a választás utáni napon nemzeti konzultációt ígért öt nagy nemzeti ügybe a következő hetekre. Nemzeti konzultáció mindeddig csak a közbiztonság, illetve a gazdaság témakörében történt.

    53. Hiányzó energiastratégia. Bár állítása szerint jó ideje készült a kormányzásra Orbán Viktor, a kormány a mai napig nem állt elő értékelhető energiaügyi stratégiájával.

    54. Terrorelhárító Központ felállítása. Az Orbán Viktor és Schmitt Pál személyes testőrségének szerepére hivatott központ felállítására 10 milliárd forintot költött a kabinet. Ebből 2000 rendőrt lehetne azonnal állományba helyezni országszerte.

    55. Demokrácia arculcsapása. II.
    A kormány, erőfölényével visszaélve Fidesz-kaptafára igazította választójogi törvényt.

    56. Szórakozás, kormányzás helyett II. Orbán Viktor Angela Merkel német kancellár helyett inkább a bolgár tengerpartot és a sopszka salátát választotta.

    57. Árvízhelyzet kezelése. Fennakadások a helyreállításban, támogatások csúszása.

    58. Rendetlenség két hét alatt. Valódi munka helyett a Fidesz-kormány tevékenységét a „két héten belül helyreállítjuk a közbiztonságot” showműsorral kezdte meg. Ma már senki számára nem kérdés, hogy ez az akció is csupán blöff volt.

    59. Három csapás törvény elfogadása. A közbiztonság javítása terén eredményeket csak olyan, egymással összefüggő intézkedések sorozatától remélhetünk, ami több ponton képes egyidejűleg beavatkozni azokba a folyamatokba és rendszerekbe, amelyek a biztonságérzetet meghatározzák.

    60. Buktatás visszaállítása az alsó tagozatosoknál. Irány a középkor: a Fidesz-KDNP kormány továbbra is a gyermekek megalázásában látja az eredményes oktatás eszközét.

    61. Alkotmány saját felhasználásra III.
    Azzal, hogy a kormány lehetővé tette, hogy ősztől külsős alpolgármesterek is beülhessenek az önkormányzatokba, a helyhatóságokban is szabad utat adott az illegitim pártkatonáknak.

    62. Titkárok az ítélőszékekben. A kormány döntése értelmében bírósági titkárok is eljárhatnak szabálysértési ügyekben. Honnét kívánja a kormány előteremteni a tulajdon elleni szabálysértések bírósági hatáskörbe való helyezése miatt felmerülő forrásokat felhasználásra.

    63. Az Országos kormánynak „hála”, ezután minden választás előtt le lehet cserélni. Íme a fideszhű választási bizottság receptje az őszi választásra.

    64. Az új Ptk. visszavonása. A magyar polgári jogot nagy veszteség éri az új Ptk. elsüllyesztésével. A kormány ezzel a húzásával több éves, civilekkel közös előkészítő munkát vágott sutba.

    65. Szakember helyett pártkatona a Gazdasági Versenyhivatal élén. Juhász Miklós óbudai ügyvéd „szakmai előéletéről” összesen annyit tudni, hogy több Fidesz-közeli cégben is feltűnt korábban. A GVH új vezetőjének mindössze annyi köze van a versenyjoghoz, hogy korábban az ő cégét is elmarasztalta a GVH.

    66. Trükközés a törvényekkel. Lezsák Sándor parlamenti alelnök hetekig halogatta a nyári ülésszak zárónapján elfogadott törvényjavaslatok megküldését a Sándor-palotába. Azért, hogy az alkotmányellenes törvényeket már ne Sólyom László, hanem a fideszhű Schmitt Pál ellenjegyezhesse.

    67. Elmaradt a munkahelyteremtő intézkedések. Hogy lesz így egymillió új munkahely?

    68. Veszélyben az eredményes EU-elnökség. Három és fél hónappal Magyarország soros elnökségének kezdete előtt a kormány minden ok nélkül kirúgta hazánk állandó brüsszeli megbízottját.

    69. Nyugdíjellenes intézkedések. A kormány a nyugdíjak infláció mértékével való emelésével üzente meg az idős magyar embereknek: sok jóra ne számítsanak a következő években.

    70. Látványosnak tűnő társasági adócsökkentés, papíron. A 10 százalékos társasági adót olyan cégek számára tették most elérhetővé, amelyek többsége veszteségesen működik, tehát már most sem fizet társasági adót.

    71. Lehetőség az adóelkerülésre. Az ÁFA-mentes alapítványi adományozás nagyságrendekkel megkönnyíti az adóelkerülést.

    72. Leálló uniós pályáztatás. A kormány a források átrendezésével nehezíti az elnyert projektek finanszírozását, a további pályáztatást. Az újratervezés során már beiktatott projektek sokasága kerülhet a kukába, mert a kormány megszünteti azt a konstrukciót, amire létrejöttek.

    73. Elaprózott fejlesztéspolitika. Az Új Széchenyi Terv nem célokhoz, hanem elvárásokhoz akar igazodni, szemben az Új Magyarország Fejlesztési Tervvel, amely az ország speciális adottságaihoz igazította a forráselosztást.

    74. Leárnyékolt igazgatási bérek. Miközben az átlátható, a piaci bérekkel közel versenyképes bérezési rendszert felszámolta és korlátozta a kormány, a politikai kinevezéseket – vagyis a haverok jtőernyőzését – megkönnyítette. Ráadásként a szakemberek kevesebbet, a haverok többet keresnek majd.

    75. Különadó a 60 napon túli végkielégítésekre. A kormány ezzel a döntésével a gyereket is kiöntötte a fürdővízzel együtt. 98 százalékos különadó az iskolaigazgatókat, a főorvosokat, a közösséget szolgáló intézmények vezetőit rövidíti meg igazán. Egy élet munkáját egy tollvonással sarcolta meg a kormány, ráadásul minden bizonnyal alkotmányellenesen.

    76. Kontraszelektív döntések. A havi kétmilliós bruttó bérplafon bevezetése a kontraszelekció intézményesülésének díszpéldánya: a közcégek vezetői többé nem kaphatnak versenyképes bért, vagyis csak gyengébb szakemberek vállalják majd a munkájukat.

    77. Igazságtalan fizetéscsökkentés. szükségszerűen lenyomja az állami szektor bértömegét. Vagyis minden dolgozó, az igazgatótól a portásig kevesebbet keres a kormánynak köszönhetően.

    78. Igazságtalan adórendszer bevezetése. Az egykulcsos, 16 százalékos adó bevezetésével a gazdagoknál több, a szegényeknél kevesebb pénz marad. Ez Orbán Viktor igazsága: 300.000 minimálbéres jár rosszabbul.

    79. Adókedvezmények eltörlése .
    A kormány eltörölte tandíj adókedvezményét, ezzel megszünt az állami ösztönzés a tanulásra. A közintézményeknél bevezetett kétmilliós bérplafon eltörlése

    80. A kormány adókedvezményeit, beleértve a lakás-, és nyugdíjelőtakarékosságot is. Így amellett, hogy a pillanatnyi jövedelem teljes felélését támogatja, nem ösztönzi a belföldi megtakarításokat, vagyis tovább erősíti hazánk külföldi tőkefüggőségét.

    81. Bércsökkentés a közszférában. 15 százalékos bércsökkentés minden egyes közszolgának, vagy minden hatodik dolgozó kirúgása. Ez a kérdés, lehet választani…

    82. Álságos beszerzési stop a közszférában. A beszerzések központi leállításával a kormányzati beszállítások alacsonyabb, miniszteriális és államtitkári szinten történtek. Vagyis egyben nem fizetett ki nagy összeget a kormány, de egyenként minden államtitkár megvette vagy kibérelte a saját autóját.

    83. Devizahitelesek a pácban. A válság által nehéz helyzetbe sodródott devizahiteleseket a kormány dilettáns gazdaságpolitikája, mellébeszélése tovább fojtogatta. A Fidesz-kormány századik napján történelmi csúcson a frank és az euró/forint árfolyam is az egekben.

    84. A fogyasztóvédelem leépítése. Továbbra sem látható, milyen irányba kívánja terelni a fogyasztóvédelmi politikát a kormány, ugyanis a kormánytagok közül az elmúlt 100 napban senki nem beszélt a fogyasztóvédelemről. Emiatt a júniusban kezdődött szokásos fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről gyakorlatilag semmit nem tudni.

    85. Álságos közüzemidíj-moratórium. A kormány moratóriumot hirdetett, majd bejelentette, tulajdonképpen nem illetékes az ügyben. A fekete levest minden bizonnyal az október 3-i választás utánra tartogatja.

    86. A cselédmunka adómentessége. A ház körüli szolgáltatásokat vállalók most már jog szerint is cselédek. Nem jár nekik nyugellátás, egészségügyi hozzájárulás, egy sms-el el vannak intézve, és már csusszanhat is a zsebekbe a fekete pénz. Egyszer már magunk mögött hagytuk a feudalizmust, a kormány azonban az elmúlt 100 napban újratervezte.

    87. Enerigahatékonytalanság a köbön. A kampányban még Zöld Bankról, megújuló energiaprojektekről beszélt a Fidesz. Ehhez képest a távhőárak emelkedtek, zöld projekteknek színét se látni, miközben az elmúlt években sikerrel futtatott Panel Program keretében továbbra is sorra újulnak meg a társasházak.

    88. Leárnyékolt állam. Az MFB Zrt. alá suvasztott állami cégek átláthatósága egy csapásra megszűnt. Ma már csak a fideszes haverok tudják, mi történik a közcégeknél.

    89. Kínos harcra csúnya kudarc. A kormány ostoba háborúja és köntörfalazó taktikája az Európai Unióval és az IMF-fel szemben a havi törlesztőrészletek dinamikus növekedésében csapódott le.

    90. A BKV ellehetetlenítése. A kormány önkényesen megvonta a BKV-nak a Bajnai-kormány által odaígért rendkívüli támogatást, veszélybe sodorva vele egy másfél-két milliós világváros közlekedését.

    90. Integrált oktatás felszámolása. A kormány nem titkoltan a cigány gyerekek elkülönített nevelését támogatja a közoktatásban. Ennek eredményeként mára az ország számos településén megindult a leghátrányosabb helyzetű cigány tanulók szegregált oktatása, ami óriási visszalépést jelent az elmúlt évek befogadó gyakorlatához képest.

    92. Eladósított önkormányzatok. Az önkormányzatok adósságállománya a kormány elmúlt 100 napos tevékenységének „hála” mostanra 1100 milliárd forintra növekedett.

    93. Politika az iskolákban. „Az iskolákba nem lehet bevinni a politikát” – mondta tavasszal a Fidesz. Ezzel szemben a kormányzó Fidesz az ország számos településén a tanévnyitókon kezdte meg az őszi kampányát.

    94. Kilakoltatási bomba ketyegtetése. Továbbra is halogatja a kormány a lakáshiteleseket segítő Nemzeti Eszközkezelő Társaság létrehozását, így komoly a veszély, hogy jövő tavasszal százezer család kerülhet utcára.

    95. Arcátlan személyi döntések. Orbán Viktor fogyatékossági ügyi miniszteri biztost csinált Bernáth Ildikó fideszes képviselőből. Vajon miféle szolidaritás várható attól, aki korábban több kisebbség ellen is éles kirohanással élt?

    96. A Jobbik-ész gyászos diadala. A kormány az elmúlt 100 napban leginkább azzal volt elfoglalva, hogyan fogja ki a szelet a szélsőjobboldali Jobbik Árpádsávos vitorlájából. Jó példa erre a kiskorúak leültethetőségéről, vagy a börtönök újranyitásáról szóló intézkedése.

    97. Kettős beszéd a kormánykommunikációban. A kormány tagjai az elmúlt 100 nap során
    maradéktalanul elsajátították Orbán Viktor sikerreceptjét, vagyis elhitték, hogy másként kommunikálhatnak a hazai és másként a külföldi közvéleménynek. A kettős beszéd azonban az internet korában egyetlen komoly nemzetközi tekintélyt sem téveszt meg, ezt az egyre nehezebb helyzetbe sodort devizahitelesek a saját bőrükön érzik.

    98. Cserbenhagyott agrárium. A kormány a mai napig adós a mezőgazdaságra és a vidékre jutó kifizetésekkel, ezzel veszélyezteti a mezőgazdasági termelők amúgy is nehéz megélhetését.

    99. Személyi kultuszépítés sportszerűtlen eszközökkel. Orbán Viktor – pártállami időket idézve – sportsikerekkel igyekszik növelni személyes népszerűségét. A sport támogatása önmagában üdvözlendő, az azonban nincs jól, hogy a kormányfő a futballválogatott mérkőzése előtt vetített egyórás interjú keretében kíván befurakodni az emberek mindennapjaiba. Úgy tűnik, Orbán Viktor a focinál már csak önmagát szereti jobban.

    100. Durva támadások a jegybank ellen. Az elmúlt 100 napban az Európai Uniónak többször figyelmeztetnie kellett a kormányt, mert az durván beavatkozott az Európa szerte a kormányoktól független nemzeti bank belügyeibe.

  47. " ?! " szerint:

    Itt látható a csepeli MSZP-sek hagyatéka:

    (Összeállítva az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérésének, valamint néhány közismert helyi adatnak a figyelembevételével.)

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 92.160,- Ft/fő. (A polgármesteri jelentés szerint korrigálva.)
    Annak ellenére 55-szöröse a XIII. kerület adósságállománynak, Csepel 1 főre eső adósságállománya, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt:
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú lakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz legalább 8,5 milliárd Ft mai áron számolt árbevétel.

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a csepeli kórház felújítását-, korszerűsítését ígérték.)

    – Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig 2006-ban a megnyitását 2007-re ígérték.)

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    – A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastrukturával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    – Elmaradt a megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    – Egyetlen méter sem épült meg a 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból, amely a Kossuth Lajos utca terhelését volna hivatott csökkenteni.

    – Annak ellenére, hogy igen sok csepeli közpénzt ráköltöttek, egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére ígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem az önkormányzat honlapján közzétett polgármesteri részletes jelentés szerint több mint 7 milliárd (7 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

    Ezekről nyilatkozzatok kedves MSZP-s agitátorok!

  48. " ?! " szerint:

    Kedves “zed”!

    A 11:44-kor feltett hozzászólásod csak azt erősíti, hogy neked akkor teflon-arcod van, hogy csak lapáttal volna érdemes pofonvágni.

  49. pricpracpruc szerint:

    Tényleg össze akarjátok omlasztani a csepel.info levelező rendszerét? Az ilyen hosszú, untig ismételt hozzászólásokkal csak ezt fogjátok elérni. Ha itt értelmes emberek vitatkoznának, akkor elegendő egyszer is egy ilyen szövegtengert feltenni. Ha az összeomlasztás a célotok akkor tegyétek fel hsz.-nek a Háború és beke E-könyv változatát. Az a biztos! (Mindkét “félnek” szólt!)

  50. pricpracpruc szerint:

    “?!”-nek:

    Szívlapáttal! Azzal az egész embert eltakarítod, olyan csöppnyi!

  51. csepeli szerint:

    Ajánlott olvasmány a Csepel Újság augusztus 13-i számából:

    “Hol vannak az északi bevétel milliárdjai?

    Az észak-csepeli Szigetcsúcs 2005 decemberi területeladásából származó, több mint nettó 9 milliárd forintos bevétel sorsa visszatérő témája a kerületi közéletnek. Holott Orosz Ferenc alpolgármester nem győzi elégszer hangsúlyozni: 2006-tól kezdődően Csepel valamennyi felhalmozási feladatát (fejlesztéseket és felújításokat) ebből a pénzbõl valósítják meg.

    – Fogalmazhatok úgy is, hogy ha nem adtuk volna el az ingatlant, az elmúlt négy évben semmilyen fejlesztésre nem kerülhetett volna sor, mivel az önkormányzat bevételei pusztán a működési költségeket fedezik. Nem kaptunk több állami forrást, és nem vontunk el az emberektől több helyi adót, mint amennyit vissza kellett pumpálnunk a működésbe – világította meg a helyzetet másik szemszögből az alpolgármester. – Az természetes – folytatta –, hogy örök vita folyik e hatalmas forrás felhasználásáról, akár látványos presztízsberuházásokra, akár magától értetődő, apró feladatokra, például egy iskola homlokzat-felújítására vagy számítógépeinek beszerzésére, vagy térfigyelő kamerákra költjük, hiszen ma is ez az egyetlen, amelyről a képviselő-testület szabadon, korlátozás nélkül, csak a saját belátása szerint dönthet. Véleményem szerint azonban nem kizárólag azokat a teendőket kell előnyben részesíteni, amelyek más forrásból is megvalósíthatóak (például ezért vártunk annyit a csatornaépítési pályázatra az önerő helyett), hanem úgy kell gazdálkodni ezzel a bevétellel, hogy az általa nyújtott önerővel minél több pályázaton indulhassunk és meg tudjuk mozgatni a magántőkét is.

    – Az sem elhanyagolható szempont a kérdés megítélésekor – sorolta Orosz Ferenc az északi pénz előnyeit –, hogy évről évre mennyi kamatbevételt termelt a bankszámlán tárolt forrás: csak a tavalyi év során például 700 millió forintot. A 9 milliárd forintról pedig elmondható, hogy sehová nem csoportosítható át, sorsáról minden esetben a testület dönt; és már majdnem minden forintjához feladatot rendelt, előirányzatként kezelve. Elõfordul, hogy különbözõ okokból pénzmaradványok keletkeznek, de képviselõtársaimmal rendszerint azokat is visszahelyezzük a kasszába, és onnan osztjuk újra a következõ beruházásra vagy beszerzésre.

    – A bankban jelenleg 3,9 milliárd forint kamatozik a csepeli számlán – részletezte az alpolgármester. – Aki ismeri az elmúlt évek költségvetéseit, az jól tudja, hogy ezzel az összeggel tulajdonképpen bármelyik évben nullszaldós (hiánymentes) büdzsét tervezhettünk volna! Hogy ezt egyik évben sem tettük meg, annak egyszerű képlet a magyarázata: a rá következő esztendőben bizony egy fillér sem jutott volna felhalmozásra. Tehát a hosszú távú biztonság vezérelte évről évre azt a döntést, hogy elkülönülten gazdálkodunk a működés finanszírozására fordított mindenkori bevételekkel és a célirányosan fejlesztésekre félretett, bankban rendelkezésre
    álló északi pénzzel. Ezáltal világosan látjuk a kerület feladatszerkezetét is, hogy mikor mire mibõl mennyi telik.

    – Visszanézve azt látom, hogy kevesebbet fájhatott volna a fejünk olyan súlyos érdeksérelmekkel járó döntés előkészítésekor, mint amilyen például a hivatal és az önkormányzati intézményrendszer szűkítése lehetett volna – vont mérleget Orosz Ferenc az elmúlt időszakról. – Ehelyett a feladatstruktúránk csak bővült, mert mindig inkább adni akartunk, mintsem elvonni. Ha a kérdés úgy vetődik fel, hogy az ősszel felálló új városvezetés takarékosságra vagy bármi egyébre hivatkozva leállíthatja-e az előirányzott projekteket, a válaszom: igen, mintegy 2 milliárd forint még akkor is a számlán lesz. Ha például az állam átvállalja a teherforgalmi elkerülő út költségeit,
    akkor források szabadíthatóak fel a csepeli önkormányzat kasszájából. Ugyanígy másra fordíthatóak a félretett összegek, ha megfelelő lobbizás révén egy tollvonással törvény születik majd a fővárosi tartozás eltörléséről. Amíg azonban
    ezek a tételek be kell, hogy legyenek építve a gazdálkodásunkba, nem bánhatunk felelőtlenül az önkormányzat biztonságot nyújtó, számlán kamatozó vagyonával. Egyebekben készülünk az átadásra azon kívül, hogy minden pénzügyi adat és
    szerződés most is olvasható a http://www.csepel.hu oldalon található testületi tájékoztató anyagokban.

    Varga Violetta”

  52. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Az elmebetegséged ellenére vedd már észre, hogy nem az országgyűlési választások, hanem az önkormányzati választások előtt állunk. (Öt hónap késésben vagy.)

    A csepeli MSZP-s önkormányzattal szemben tényekre alapozva felvethető problémákat ne próbáld a 11:44-kor feltett írásodban felsorolt kormányt bíráló hazugságokkal kompenzálni!

  53. "*" szerint:

    Úgy látszik más kerületekben is ugyanaz a fideszes taktika, mint Csepelen. Nyilván ez valami központi stratégia:
    http://videa.hu/videok/hirek-politika/ughy-attila-nehez-napja-fidesz-hazugsag-lejaratas-TMXN8vfMfM2Zn76B

  54. " ?! " szerint:

    A Csepeli MSZP hagyatékát képező adósság összetétele a 2010. augusztus 31-én kelt polgármesteri jelentésben közölt adatok figyelembevételével:

    1.) A költségvetési hiány (a II/4. pont szerint) 3 milliárd 808 millió Ft.
    (Feltéve, hogy ezt az összeget az mszp-sek a szeptember 23-i képviselő-testületi ülésen nem emelik 4 milliárd Ft fölé.)

    2.) A Csepeli Önkormányzat tartozása a Fővárosi Önkormányzat felé (a II/3. pont szerint) 1 milliárd 556 millió Ft.

    3.) Az Önkormányzat jelenlegi hosszúlejáratú hiteltartozása (a III/2. pont szerint) 1 milliárd 392 millió Ft.
    (Ennek a hitelnek az érdekessége az, hogy a fennálló hiteltartozás részét képezi az első Orbán-kormánytól a Széchenyi-terv keretében kapott állami támogatással 2002-ben és 2004-ben épített 116 db önkormányzati bérlakás építéséhez önkormányzati önrészként felvett hitel is.
    Ez azt jelenti, hogy fideszes kormány támogatásával megépített önkormányzati bérlakások önkormányzati önrészéhez felvett hitelt is az új (valószínűleg fideszes) önkormányzatnak kell visszafizetni, miközben ennek a 116 lakásnak a megépítésével dicsekedett a Csepeli MSZP már a 2006-os választások előtt is, és jelenleg ezzel dicsekszik a szórólapján Szenteczky János mszp-s polgármester-jelölt is.)

    4.) Az Önkormányzatnak (a III/2. pont szerint) a hosszú és rövidlejáratú hitelek után a 2010. év végén 425 millió Ft kamatot kell fizetni.

    A fentiek együtt összesen 7 milliárd 182 millió Ft olyan kötelezettségeket (adósságot) jelentenek, amelyeket az új önkormányzatnak kell a következő években megfizetni.

  55. Ábel Attila szerint:

    Kedves Gyuri!

    Nem az általad cenzúrázott Csepel újságban megjelenő duma számít. Ajánlott olvasmány a vagyon és a hiány alakulása.

    De nyugodtan ki is lehet menni az utcára, megkérdezni bárkit: hol van az északi pénz? A finomabb változat az lesz, hogy nem tudják.

    Bízom benne, hogy előbb-utóbb kiderül minden.

  56. csepeli szerint:

    Gyurcsány Ferenc mai írása a galamus.hu-n:

    Rendesen át vagyunk verve.

    A hír: Orbán Viktor szombaton interjút adott a Veszprémi Naplónak. „A forint árfolyamáról szólva a miniszterelnök kifejtette: azt nem magyarországi események befolyásolják.”

    A Nemzeti Ügyek (és a bánat tudja csak, hogy mi minden más) Kormánya mossa kezeit, és azt mondja, hogy neki kérem semmi köze nincs a forint gyengüléséhez. Az kérem a múlt bűne, és egyébként is, a nemzetközi pénzügyi folyamatok következménye. Mi tehet az ember? A többség nem igazodik ki a nemzetközi pénzügyek világában, ezért vagy elhiszi, amit hall, vagy nem. De ne legyünk már ilyen balgák! Az internet világában gyorsan ellenőrizhetjük, vajon igazat mondott-e a „sohanemhazudik” miniszterelnök.

    De mielőtt elkezdünk kalandozni az interneten, egy rövid kitérőt kell tegyünk. Hogyan tudhatjuk meg, hogy valóban csak a nemzetközi hatások, vagy esetleg a hazai ügyek is befolyásolják a forint árfolyamát? Mondjuk úgy, hogy megnézzük, miként viselkedett a cseh korona vagy a lengyel zloty. Ha ezek a devizák is éppen úgy gyengültek a svájci frankhoz képest, mint a magyar forint, akkor nincs mese, igaza van a miniszterelnöknek. Ha mi kevésbé gyengültünk, akkor jobbak vagyunk, mint ők, ha jobban gyengültünk, akkor mi rosszabbul tettük a dolgunkat, mint az említett két ország.

    Na most akkor induljunk kalandra, hívjuk ezt helyszíni bizonyításnak!

    Nyissuk ki például a http://www.finance.yahoo.com oldalt. A bal oldali sávon találni fogunk egy „currency converter” (devizaváltó) funkciót, amellyel nagyon izgalmas dolgokat művelhetünk. Írjuk be például, hogy egy svájci frank (chf) hány forint (huf). Ekkor megkapjuk az aktuális árfolyamot. Ha kicsit lejjebb megyünk, akkor megnézhetjük, miként alakult az árfolyam az utóbbi öt napban (view 5 day trend). Most érkeztünk meg oda, ahová el akartunk jutni. A felnyíló oldalon nemcsak váltogathatunk különböző hosszúságú idősorok között ( három hónap=3m, 1év=1y stb.), hanem azt is megtehetjük, hogy a mi svájci frank–magyar forintunkat összehasonlítjuk (a compare szóval megjelölt ablakot kell kitölteni) a svájci frank–lengyel zloty (pln) vagy éppen a cseh korona (czk) árfolyamával.

    De fejezzük is gyorsan be a technikai ügyeket.

    Mit lehet látni a grafikonokon? Azt például, hogy az utóbbi egy évben a lengyel és a magyar deviza nagyjából együtt mozgott. Aztán idén tavasztól mi nagyjából hét százalékkal lemaradtunk a zloty mögött. Lényegében ugyanez a helyzet a cseh koronával is. Ha valakinek van kedve, megcsinálhatja ugyanezt az euróárfolyammal is. Na, találják ki, mit fognak látni? Nagyjából ugyanezt.

    Magyarország devizája Orbán kormányzása alatt nagyjából hét százalékot veszített a lengyel zlotyhoz és a cseh koronához képest is. Ez az Orbán-kormány bizonyítványa, hiába mutogat visszafelé, vagy éppen a nemzetközi helyzetre.

    A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének utolsó negyedéves jelentése szerint a háztartások össze devizahitele 4844 milliárd forint volt. Na kérem, ennek mennyi a hét százaléka? Jelentem, 339 milliárd forint.

    Vajon akkor ennyibe kerül nekünk Orbán szabadságharca?

    Nem teljesen. Hiszen vannak, akiknek van devizabetétük vagy devizajövedelmük, őket nem érinti az árfolyam csökkenése.

    Másrészt viszont vannak újabb tételek.

    Az államnak és a cégeknek devizában fennálló adóssága (csak ez utóbbi is közel négyezer milliárd forint) is megszenvedik az árfolyamcsökkenést.

    Ha többet költünk hiteltörlesztésre, akkor kevesebbet vásárolunk, az csökkenti a keresletet, azaz a gazdasági növekedést. Nesze neked növekedésélénkítő gazdaságpolitika!

    Aztán itt van még az importárakon keresztül növekvő infláció. Ez még akkor is nő, ha éppen a csökkenő kereslet miatt nehéz áthárítani a költségeket a fogyasztókra. De bárhogy is, mindenki veszít, mert csökken a pénze, a jövedelme, a nyugdíja értéke.

    Észhez kellene térni.

  57. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Ábel Attila!

    “Ha tudja a választ a kérdéseinkre, nyugodtan lehet válaszolni. Egyszerű kérdések, egyszerű a válasz is.”
    Szerintem minden kérdésre lesz (volt?) válasz, mert nincs mit takargatni az ügyben – mondom én!
    Bár félő, hogy bármi is lesz a válasz, meg sem fogod hallani azokat – főleg, ha nem illik bele a pártod “koncepciójába”…..

    “Hazugságból már van néhány. Emlékszem, az ex-frakcióvezető úr is mekkorát “linkelt” a lemondásakor arról az SZMSZ-ről. 😀 ”

    Ez már elmebetegség a köbön! Többször felajánlottam, hogy gyere be a frakcióirodánkba, és bemutatom neked a hivatalos, pártelnök által aláírt és lepecsételt SZMSZ-t és az inkriminált mondatot az összeférhetetlenségről. Nem tennéd meg mégis a kedvemért? Vagy inkább az itteni olvasóid kedvéért?

    És ha igazat mondtam, akkor mondjuk nyilvánosan bocsánatot kérsz tőlem ezen a fórumon, mert lehazugoztál? Szerintem korrekt ajánlat!
    Most mutasd meg mindenkinek, milyen nagyszerű, erkölcsös jellem vagy, kedves Attila! Ha már erkölcsi magasságokból osztod a minősítéseket másokra……

    VÁROM NYILVÁNOS VÁLASZOD!

  58. csepeli szerint:

    Ábel! Te még mindig engem Gyurizol, te faszkalap?

  59. Borka-Szász Tamás szerint:

    “De nyugodtan ki is lehet menni az utcára, megkérdezni bárkit: hol van az északi pénz? A finomabb változat az lesz, hogy nem tudják.
    Bízom benne, hogy előbb-utóbb kiderül minden.”

    Ezt az utolsó mondatot egy 8 éve az önkormányzatban képviselőként dolgozó, az északi pénzekről szóló minden testületi döntésnél jelen lévő (kivéve, mikor nem volt kedve ülésre bejönni), erről MINDEN írásos anyagot és kimutatást az istenített Halmos Istvánné ágazatvezetőtől megkapó, Fideszes önkormányzati képviselő (Ábel Attila) képes leírni – ráadásul egy nyilvános fórumon! Nem semmi!

    Ez az 1 mondat olyan fokú tájékozatlanságot árul el a képviselő úrról, ami alapból megkérdőjelezi azt, mit keresett a testületben és legfőképpen mivel foglakozott az elmúlt években? Mert hogy ezek szerint a kerület dolgaival biztosan nem …. 🙂

  60. Ábel Attila szerint:

    Kedves Tamás!

    Előbb döntsd el, hogy tegezel vagy magázol. (Először még magáztál: http://csepel.info/?p=10771#comment-70834 )

    Másodszor: meg fogom tenni, be fogok menni, ugyanis az én változatomban az a bizonyos mondat nincs benne.

    Harmadszor: ebben a hozzászólásodban Te neveztél engem hazugnak:

    http://csepel.info/?p=10771#comment-70834

    Szánalmas. De miért nem válaszolsz Te akkor a kérdésekre?

    “1. Ki és milyen hatáskörben, milyen jogszabály vagy rendelet, mely bekezdése alapján adta ki a csepeli lakásmutyi-botrányban “piaci alapú” bérleti jogviszonyként leírt szociális bérlakásokat 2006 és 2010 között?
    2. Hogyan lehetséges, hogy a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként, több esetben az okiratok aláírójaként, az azokat ellenőrző jogászokkal körülvéve sem vette észre senki, hogy az adott ingatlanokat sorozatosan szociális bérlakásként adták ki, pedig ezt csak szociális bérlakás pályázaton lehetett volna?
    3. Hogyan lehetséges, hogy utólag sem vette észre senki, hogy a később piaci típusú bérlakásokká átminősített szociális bérlakások kiadása nem felel meg a törvényben és a rendeletekben a piaci típusú bérlakásokra előírtaknak sem?
    4. Erkölcsösnek tartja-e, hogy emiatt olyan, valóban rászoruló csepeli családok nem jutottak szociális bérlakáshoz, akik hosszú évek, sőt évtizedek óta várnak a segítségre?
    Hogyan lehetséges, hogy nyomtalanul eltűntek az általa vezetett Csepeli Vagyonkezelő Zrt. irattárából az érintett lakások kiutalásának dokumentumai?
    5. Hol vannak ezek a dokumentumok, ki tehette el és visszateszi-e őket?

    Végül pedig érdeklődnénk az iránt, hogy milyen pénzből fizették ki az augusztus 8-i hétvégén azt az MSZP-s képviselő-jelölteknek tartott tréninget a Mátrában, melyről a párt citrom-díjas videó-klipjében is láthattunk részleteket? Reméljük, hogy a számlán nem a Csevak Zrt. szerepel, és nem kell emiatt újabb feljelentést tennünk. Kérjük a számla bemutatását!”

  61. "*" szerint:

    Előbb döntsd el, hogy tegezel vagy magázol. (Először még magáztál: http://csepel.info/?p=10771#comment-70834 ) – ez már az óvoda szint.

  62. "*" szerint:

    Másodszor: meg fogom tenni, be fogok menni, ugyanis az én változatomban az a bizonyos mondat nincs benne. – Ábel Attilának van egy saját változata az MSZP SZMSZ-éből, nem semmi. 🙂
    A csepeli fidesz egyre inkább úgy működik mint egy titkosszolgálat.

  63. zed szerint:

    Ábel Attila!

    Mivel az admin eddig nem válaszolt, tőled is megkérdem:
    A linkekkel együtt készítetted el a válaszközleményedet vagy azok nélkül?

  64. csepeli szerint:

    Ábel Attila itt hazudik:

    “Harmadszor: ebben a hozzászólásodban Te neveztél engem hazugnak:

    http://csepel.info/?p=10771#comment-70834

    Nem igaz, nem nevezte őt Borka-Szász Tamás hazugnak abban a hozzászólásban.

  65. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!

    Politikai tanácsadó létedre eléggé mocskos szád van. Látom anyád nem nevelt meg eléggé.
    De kár hogy nem éltél a Horthy-rendszerben és nem lőttek agyon a csendőrök.

    Grün, Csepeli, Zed, “*” és Borka-Szász elvtárs!

    Ne őrjöngjetek tovább hanem válaszoljatok:
    -Hol a gerincút?
    -Hol a fedett uszoda?
    -Hol van a csatorna?
    -Miért nincs leaszfaltozva Királyerdő?
    -Hogyan kapott a volt rendőrkapitány szociális lakást?
    -Hová lett az Észak-Csepelért kapott pénz?

    Előbb erre válaszoljatok és majd csak utána kurva anyázzatok itt nekünk!

  66. Ábel Attila szerint:

    Ugyan már Gyuri!

    Ha valaki azt állítja, hogy hazugság, amit írunk, akkor hazugsággal vádol, nem?

    Miért nem vállalod a nevedet?

  67. csepeli szerint:

    Ábel: Mivel nem Gyuri a nevem, ezért természetesen nem vállalom a Gyuri nevet. Téveszméddel szíveskedj felkeresni a háziorvosodat, aki beutal majd a pszichiátriára. Ma már jó gyógyszerek vannak, talán segítenek majd.

    Egyébként meg Borka-Szász nem vádolt téged hazugsággal. Olvasni sem tudsz? Szövegértés elégtelen.

  68. "*" szerint:

    Kedves Ábel Attila,
    A belinkelt hozzászólásban hol olvasta pontosan, hogy Önt Borka-Szász hazugnak nevezi?
    Ha a szövegértelmezéssel is gondjai vannak, akkor nem csoda hogy Németh Szilárd előretolt pajzsa lett. Ő kifejezetten szereti a gyengébb képességűeket, mert ők nem fogjkák kinyírni a pártban, mint ahogy ő nyírta ki Hajdút, Horváthot, Pálfayt…

  69. Jobb Csepelért szerint:

    Attila! Azért nem vállalja a nevét, mert egy gyáva sunyi szar alak, akinek csak a monitor mögött nagy a szája! 😀

  70. csepeli szerint:

    Egyébként figyeljük meg az ábeli érvelést:

    – Milyen alapon állítja, hogy eltűnt az észak-csepeli pénz?
    – Hát csak meg kell kérdezni bárkit az utcán.

    Mi a faszt csináltál te, Ábel, nyolc évig a képviselő-testületben, hogy ma pont annyit tudsz, mint bárki az utcán?

  71. csepeli szerint:

    Jobb Csepelért: Mondod te, aki szintén nem vállalod neved. Ez jó 😀

  72. Jobb Csepelért szerint:

    Majd akkor vállalom amikor Te is!
    Súlyos elmeállapotoddal szíveskedj felkeresni egy idegorvost.

    -Hol a gerincút?
    -Hol a fedett uszoda?
    -Hol van a csatorna?
    -Miért nincs leaszfaltozva Királyerdő?
    -Hogyan kapott a volt rendőrkapitány szociális lakást?
    -Hová lett az Észak-Csepelért kapott pénz?

  73. zed szerint:

    Jobb Csepelért:
    Mindig is kulturált hangnemű eszmecserét folytattam e fórumon. Másrészt miért kell engem egy kalap alá vonni más hozzászólókkal? Jellemző ez a fideszes mentalitás, hogy mindenki aki -bármilyen okból- nincs veletek, az azonos megítélés alá esik.

  74. " ?! " szerint:

    Az itt fórumozó csepeli mszp-sek szembesítése, a Fidesz ellen irányuló bírálatokhoz is idézett szellemi vezérük, Gyurcsány Ferenc hitelességével.

    Idézet Gyurcsánynak, az őszödi böszmének az MSZP-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásából:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Ti is láthattátok, hogy bejött Gyurcsány jóslata, és 2008 őszére rátok omlott az egész.

    Ha azonban csak rátok omlott volna, akkor azt mondanánk, hogy ott egye meg a fene Őket a romok alatt, de Gyurcsányék elkúrásainak a következményeit az egész országnak kell viselni, és a romeltakarítást az Orbán-kormányának kell elvégezni.

    Ha pislákolna bennetek a becsületnek legalább a szikrája, akkor a jelenlegi helyzetben nem piszkoskodnátok és kötekednétek, hanem kétszeres erővel vennétek részt a Gyurcsány és Bajnai kormányok által felhalmozott adósságállomány miatt még igen sok évig tartó romeltakarításban!

  75. csepeli szerint:

    Jobb Csepelért: Az én nevem Csepeli Károly. És téged hogy hívnak?

  76. Jobb Csepelért szerint:

    Tudod Zed, nem az gond veled, Grünnel és Csepelivel, hogy szocik vagytok, hanem amilyen stílusban írtok!

  77. Jobb Csepelért szerint:

    Ja persze Csepeli Károly mi? 😀 Majd ezt el is fogom hinni ugye? 😀

  78. " ?! " szerint:

    A gyengébb szellemi képességű MSZP-sek kedvéért mégegyszer!!!

    A Csepeli MSZP hagyatékát képező adósság összetétele a 2010. augusztus 31-én kelt polgármesteri jelentésben közölt adatok figyelembevételével:

    1.) A költségvetési hiány (a II/4. pont szerint) 3 milliárd 808 millió Ft.
    (Feltéve, hogy ezt az összeget az mszp-sek a szeptember 23-i képviselő-testületi ülésen nem emelik 4 milliárd Ft fölé.)

    2.) A Csepeli Önkormányzat tartozása a Fővárosi Önkormányzat felé (a II/3. pont szerint) 1 milliárd 556 millió Ft.

    3.) Az Önkormányzat jelenlegi hosszúlejáratú hiteltartozása (a III/2. pont szerint) 1 milliárd 392 millió Ft.
    (Ennek a hitelnek az érdekessége az, hogy a fennálló hiteltartozás részét képezi az első Orbán-kormánytól a Széchenyi-terv keretében kapott állami támogatással 2002-ben és 2004-ben épített 116 db önkormányzati bérlakás építéséhez önkormányzati önrészként felvett hitel is.
    Ez azt jelenti, hogy fideszes kormány támogatásával megépített önkormányzati bérlakások önkormányzati önrészéhez felvett hitelt is az új (valószínűleg fideszes) önkormányzatnak kell visszafizetni, miközben ennek a 116 lakásnak a megépítésével dicsekedett a Csepeli MSZP már a 2006-os választások előtt is, és jelenleg ezzel dicsekszik a szórólapján Szenteczky János mszp-s polgármester-jelölt is.)

    4.) Az Önkormányzatnak (a III/2. pont szerint) a hosszú és rövidlejáratú hitelek után a 2010. év végén 425 millió Ft kamatot kell fizetni.

    A fentiek együtt összesen 7 milliárd 182 millió Ft olyan kötelezettségeket (adósságot) jelentenek, amelyeket az új önkormányzatnak kell a következő években megfizetni.

  79. zed szerint:

    Jobb Csepelért: Például? (Léci csak rólam beszélj!)

  80. Jobb Csepelért szerint:

    Zed!

    Nyugodtan olvasd vissza a bejegyzéseidet tavasztól kezdve és akkor rájössz (ha rájössz), hogy miről beszéltem.

  81. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!

    Te az önkormányzatban dolgozol, azért tudsz állandóan szavazásról meg közgyűlésről beszélni!

  82. Gigi szerint:

    Csapossal értek egyet: állampolgárként hasznos lenne a vita. A párbajnak régente éppen az volt az értelme, hogy – ha drasztikusan is – az ember elégtételt vehetett a sérelméért. Párbajkihívást elfogadni nagy gyávaság és az ellenvádak beismerése volt! Miért lenne ez másképpen a XXI. században, a szópárbajok korában?

  83. Gigi szerint:

    Kedves “?!”,

    nem csepeli védelmében szólok, de a sértegetések kölcsönösek itt, ez azért több mint tény…

  84. " ?! " szerint:

    #

    Tájékoztatás a csepeli mszp-sek költségvetési-hiány növelési szándékáról:

    A ciklus utolsó képviselő-testületi ülésén (szeptember 23-án) tíz nappal a választások előtt, a Képviselő-testület MSZP-s többsége a kerület költségvetési hiányát, a polgármesteri jelentés II/4. pontjában közölt 3 milliárd 808 millió Ft-ról, a 177. számú előterjesztés elfogadásával a jelenleginél is magasabbra szándékozik emelni.

    Az alábbiakban idézem az előterjesztéséhez Halmos Istvánné Városgazdálkodási ágazatvezető által leírt észrevételt:

    “A módosítás eredményeként az önkormányzat költségvetésének hiánya 3,8 milliárd Ft fölé emelkedik.
    Ilyen nagyságú hiány mellett alig tudja az önkormányzat az alapvető feladatainak a finanszírozását megoldani, mivel azok ütemezett folyamatos kiadást jelentenek, a nem kötelező feladatok tekintetében pedig olyan kényszerpályán van az önkormányzat, hogy a kifizetéseknek általában azonnal és egyösszegben kell eleget tenni.
    A javaslat elfogadása esetén a költségvetés hiánya megközelíti a 4 milliárd forintot.”

    MSZP-sek! Ne nekem, hanem a Városgazdálkodási Ágazat vezetőjének higgyetek!

  85. csepeli szerint:

    Jobb Csepelért! Tévedsz, kispöcs. Nem az önkormányzatban dolgozom. Csak veled ellentétben van egy kis tájékozottságom, például ismerem az önkormányzat honlapjának a címét, és tudom, hogy fent vannak a testületi ülések előterjesztései és jegyzőkönyvei. Arról én nem tehetek, hogy te az ilyesmihez analfabéta vagy.

  86. Manitu szerint:

    Gigi, te egy bűnözővel, aki hazudozik, leülnél vitatkozni?

    Szerintem nem. És egyetlen jó érzésű ember se tenné meg. Aki bűncselekményeket követ el, hazudozik, az a vitát sem tudja tisztességesen használni, ott is rágalmaz, hazudik, bűncselekményeket követhet el.

    Szerintem korrekt, hogy tisztázzák magukat Szenteczkyék!

  87. csepeli szerint:

    Gigi: “Párbajkihívást elfogadni nagy gyávaság és az ellenvádak beismerése volt!”

    Gondolom, “elfogadni” helyett “elutasítani”-t akartál írni. 🙂

  88. zed szerint:

    Jobb Csepelért: “Előbb erre válaszoljatok és majd csak utána kurva anyázzatok itt nekünk!”
    Ez a kijelentésed valótlanságot tartalmaz! Senkinek az édasanyját nem szidtam, de mégcsak nem is sértegettem senkit hasonlóan durva módon. Ha nem vagy képes igazolni, hogy valós tényt állítottál a személyemmel kapcsolatban, tartozol egy bocsánatkéréssel számomra!

  89. Gigi szerint:

    zed,
    sajnos a gyakorlat az összemosás, a tudatlanságban tartás, a félrevezetés (és sajnos mindkét oldalon), úgyhogy ezt vállalni kell mindazoknak, akik itt próbálkoznak a véleményük közzétételével… Az ovis szint egyébként több mint bosszantó… A fogalmazási-szövegértési félremagyarázások pedig vérlázítóak…

  90. Gigi szerint:

    Igen, csepeli,
    úgy gondolom: párbajkihívást NEM elfogadni nagy gyávaság és az ellenvádak beismerése volt!

  91. Jobb Csepelért szerint:

    Zed! Bár nem tüntettem fel, de ezt elsősorban Csepelire értettem, mert ő szeret itt állandóan mindenkit elküldeni az anyjába.

  92. Gigi szerint:

    Kedves Manitu,

    sokan hazudoznak ebben a történetben, ez igaz. De a bűnösség még se pro, se kontra nincs bizonyítva, ez is tény. Tehát szerintem nyomósabb érvet kellett volna találni a kihívás elutasítására, mert a vádaskodás csak szó, és mint ilyen nagyon gyenge érv…

  93. Gigi szerint:

    Kedves Jobb Csepelért,
    akkor tedd meg azt a szívességet (“?!”-vel együtt), hogy ne mossátok össze az ellenvéleményt formálókat… A világ ennél sokkal színesebb, árnyaltabb…

  94. tibor szerint:

    Csepeli Károly, Volt ő már Táncsics Antal is hajdanán.

    Leginkább a hatalom samesze: akinek a vállát veregetik, de a háta mögött összeröhögnek a milliárdosok, mert aprópénzzel kiszúrják a szemét.
    Ő meg cserébe a sajtóban védelmezi a sokmilliós stikliket!

  95. grün szerint:

    Anno, Gyurcsány miniszterelnök úr úgy állt ki Orbánnal TV vitára, hogy annak már papírja volt (jogerős ítélete) arról, hogy a megfigyelési ügyben hazudott!

  96. Hugi szerint:

    Evidens, hogy tisztességes vitát csak tisztességes emberekkel lehet folytatni.

    Borka Szász et! Mibõl tréningeztek a Mátrában? Kinek a pénzébõl?

  97. " ?! " szerint:

    Tükör az itt hazudozó és hőbörgő csepeli MSZP-seknek Szolzsenyicintől:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  98. Rozsdamentes Acélpatkány szerint:

    Ez egy ismerős elintézési , módszer , “gyere be és megmutatom” ezt a módszert ismerem , aztán ha bemegy az ember tuti lesz száz kifogás miért nem jön össze mégsem.

    Amúgy meg 2010-et írunk feltalálták már a digitális rögzítés számos formáját, lelehet fényképelni,szkennelni stb… .Fel lehet rakni egy ingyenes képmegosztó oldalra és kész.

    Egyébként pedig az SZMSZ nem válasz arra , hogy hogy a francba kaptak úgy emberek szinte ingyen lakást , hogy szociálisan abszolút nem indokolt. Miért lettek ezek felújítva az értékesítés előtt? Mikor ez egyáltalán nem gyakorlat , látva a mi társasházunkban is a CSEVAK tulajdonában lévő lakások állapotát ami kriminális, érdekes azokhoz nem nyúltak egy újjal sem.

    Kiváncsi lennék , hogy abban az évben hány CSEVAK-os lakást újítottak fel?? Van egy olyan érzésem , hogy konvergál a szám a 0-hoz.

  99. Borka-Szász Tamás szerint:

    Megjött Manitu is! Biztos riasztották! 🙂

    Kedves nagyeszű Manitu, mindenek Istene: áruld már, miért bűnöző valaki? Mert te azt mondod rá? Komoly érv…

  100. pricpracpruc szerint:

    T. Jobb Csepelért!

    Van egy ajánlatom, miként kérjél bocsánatot Zed-től:

    – Te vagy Gulyás G. Gábor? Nem? Akkor bocsánatot kérek!

  101. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Rozsdamentes Patkány!
    A meghívásom a frakcióirodába Önre is vonatkozik – komolyan!…. Higgyen a saját szemének, ne Ábel Attilának.. :-)O

  102. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 19 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 19 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 19 naptári nap (a 14 munkanap)!

  103. csepeli szerint:

    Rozsdamentes Acélpatkány: Annyira hülye vagy basszus! Fogd már fel, hogy nem az értékesítés, hanem a bérbeadás előtt újították fel a lakásokat, mégpedig azért, mert a lakástörvény értelmében ez kötelező, és minden lakással megteszik kiadás előtt! Hányszor kell még nektek, gyengeelméjű barmoknak elmagyarázni?

  104. Hugi szerint:

    Borka Szász elvtárs! Kinek a pénzén tréningeztek a Mártában??

    Miért nem válaszolnak a kérdésekre, ha nem bûnözõk??

  105. csepeli szerint:

    Tükör az itt hazudozó és hőbörgő csepeli Fideszeseknek Szolzsenyicintől:

    “A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem fideszes normális ember számára.

    A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A fideszes eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy a fideszes elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  106. pricpracpruc szerint:

    Csepeli! Császárnak is?

  107. csepeli szerint:

    Mi van Császárnak is?

  108. tibor szerint:

    T. Gigi!
    A vita hasznosságát illetően nem értek veled egyet a következők miatt:

    – az elmúlt hetekben az infóban már nem nézeteltérések, hanem súlyos vádak és ügyészségi feljelentésről szóló hírek láttak napvilágot.
    A vádakat aligha lehet a bíróság megkerülésével rendezni: a megvádoltak nem tehetnek mást, mint becsületsértésért viszontvádolnak.
    Miféle vitával lehetne ezt a helyzetet feloldani?
    – Mit gondolsz, a vitában lehet tisztázni az elmúlt hónapokban a csepel.info-ban leírt ” sláger” témákat? pl. csepel sc tulajdonlása, gerincút, kis-duna ügye, stb.
    Mert szerintem, nem. Egy botrány meg kiknek az érdekeit szolgálná?
    Legfeljebb azokét, akiknek nincs veszíteni valójuk. Az esélytelenekét.

  109. Jobb Csepelért szerint:

    Tudod Gigi, az itt lévő ellenvéleményt formálók eléggé provokatív stílust engednek meg maguknak. Beszélgettem én már baloldali szavazóval is és nem hordott le mindennek, mert politikailag nem vagyunk egy hullámhosszon. Éppen ellenkezőleg, meghallgattuk egymás érveit.

  110. pricpracpruc szerint:

    Csepeli!

    “…nem az értékesítés, hanem a bérbeadás előtt újították fel a lakásokat, mégpedig azért, mert a lakástörvény értelmében ez kötelező, és minden lakással megteszik kiadás előtt! Hányszor kell még nektek, gyengeelméjű barmoknak elmagyarázni…”

    Császárnak is?

  111. "*" szerint:

    Hugi:
    2010. szeptember 13., hétfő 13:03-kor
    Borka Szász elvtárs! Kinek a pénzén tréningeztek a Mártában??

    Miért nem válaszolnak a kérdésekre, ha nem bûnözõk??

    Hugi, mitől bűnözők? Mert tréningeztek?

    Láttam múltkor az egész Fidesz frakciót egy csepeli étteremben. Szeretném tudni milyen pénzből voltak ott, kinek a pénzén ettek-ittak. Azonnal mutassák be a számlákat! Ha nem mutatják be akkor tuti, hogy a választóktól begyűjtött kampánypénzből. Mert a csepeli Fidesz és Németh Szilárd mindig is lenyúlt a kampánypénzeket. – ezt a kis szösszenetet azért írtam le, hogy szemléltessem, hogyan működik ezen az oldalon a sárdobálás.

  112. "*" szerint:

    Tibor ezt írod:
    “A vádakat aligha lehet a bíróság megkerülésével rendezni: a megvádoltak nem tehetnek mást, mint becsületsértésért viszontvádolnak.”

    Kit is vádoltak meg konkrétan? Mert tudtommal senki sem lett megvádolva. Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Németh. Akkor miről beszélünk?
    Ha konkrét bizonyítékai lennének Szenteczky ellen, már tuti feljelentette volna. Egy éve nézik át a papírokat és még mindig nem találtak semmit.
    Az ismeretlen tettes ellen tett feljelentés pedig jó cél a botránypolitizáláshoz és jó kampányfogás.

  113. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Ábel Attila!

    1. Te tegeztél le (amúgy is így szoktunk beszélgetni a hétköznapokban), csak visszategeztelek. De ha ezért újabban feddés jár a pártodban, akkor visszaválthatunk magázásra is. Már ha még szabad egyáltalán beszédbe elegyedni szocikkal…. 🙂

    2. Saját példányod van a csepeli MSZP SZMSZ-ből? Lehet, hogy titokban párttag vagy nálunk? 🙂 Bocs, még viccnek is rossz. Mármint MSZP szemszögből.

    A most hatályos SZMSZ-ünket 2008. novemberében fogadtuk el… Elég régi verzió lehet nálad, ideje lenne egy kicsit frissíteni – hogy fogsz így elszámolni a főnököd előtt????

    3. “Végül pedig érdeklődnénk az iránt, hogy milyen pénzből fizették ki az augusztus 8-i hétvégén azt az MSZP-s képviselő-jelölteknek tartott tréninget a Mátrában, melyről a párt citrom-díjas videó-klipjében is láthattunk részleteket? Reméljük, hogy a számlán nem a Csevak Zrt. szerepel, és nem kell emiatt újabb feljelentést tennünk. Kérjük a számla bemutatását!”

    Ja, persze, Csevak számlára ment a dolog…. Ennyire elmebeteg feltételezést, ennyire nulla IQ-s mondatot hogy vagy képes leírni? És mi vagy te – valami számonkérő bizottság, akinek számlákat kell bemutatni? Kicsit szereptévesztésben vagy.
    Képzeld, kereső emberek vagyunk, akik – főnököddel ellentétben – nem közpénzes állásokban tengődnek. Megengedhetjük magunknak, hogy saját pénzből elutazzunk pár napra tréningezni.
    Tudod, a baloldali nem a csóró szinonimája, még Csepelen sem.

    MIKOR JÖSSZ a frakcióirodába?
    (Előre kérlek, hogy egyeztetett időpontban és nyitvatartási időben gyere, ne ez legyen a fő kifogás, hogy zárt ajtókat találtál…)

  114. csepeli szerint:

    pricpracpruc: Igen, Császárnak is.

  115. pricpracpruc szerint:

    Csepeli! Nem igaz!

  116. pricpracpruc szerint:

    Dobjuk a szart, üde mámoros haraggal,
    Fosszerű színt fest az égre a hajnal.
    Dobban a föld szíve, ébred a nép,
    Weblapot érez a kába, ha néz.

    Jöjjetek, ezrével állni a sorba,
    Vádjaitok sosem érheti csorba.
    Pártokat elsöpör, új vádakat űz,
    Régebbi zsarnokot innen elűz.

    Ezt a nagy eszmét a vész viharában
    Védeni, hazudni kell csodabátran,
    Laptop a kézben, az ajkon a szar,
    Nem marad így el a nagy diadal.

  117. csepeli szerint:

    pricpracpruc: Mi nem igaz?

  118. pricpracpruc szerint:

    Csepeli! Legalább figyelj oda! Az, hogy Császárnak is. Meg ne kérdezd, hogy mit a Császárnak!

  119. csepeli szerint:

    pricpracpruc: Nagyon zagyva vagy, nem lehet értelmezni az összefüggéstelen hülyeségeidet. Ha valamit kérdezni vagy állítani akarsz, fogalmazd meg kerek mondatban.

  120. pricpracpruc szerint:

    Csepeli! Keresd vissza, még idéztem is a hozzászólásodból, hogy tiszta legyen számodra. Sajnálom, hogy ennyire korlátoltak a képességeid.
    Újra idemásolom:

    csepeli:
    2010. szeptember 13., hétfő 13:02-kor
    Rozsdamentes Acélpatkány: Annyira hülye vagy basszus! Fogd már fel, hogy nem az értékesítés, hanem a bérbeadás előtt újították fel a lakásokat, mégpedig azért, mert a lakástörvény értelmében ez kötelező, és minden lakással megteszik kiadás előtt! Hányszor kell még nektek, gyengeelméjű barmoknak elmagyarázni?

    Erre a hsz.-edre kérdeztem, hogy a Császárnak is?
    Azt válaszoltad, hogy:

    csepeli:
    2010. szeptember 13., hétfő 13:22-kor
    pricpracpruc: Igen, Császárnak is

    Erre mondtam, hogy nem igaz. Mire te megkérdezted, hogy mi nem igaz?

    Szerintem rajtad kívül már minden fórumozó értette

    Most már te is megértetted?

  121. csepeli szerint:

    pricpracpruc: Továbbra is zagyva vagy. Mi az, hogy “Császárnak is?”
    Amennyiben kérdésed arra vonatkozott, hogy a Császár által megvásárolt lakást is még a Császárnak való bérbeadás előtt újították-e fel, erre válaszoltam: Igen.
    Ha valami másra céloztál, akkor meg beszélj értelmesen és ne zagyválj.

  122. pricpracpruc szerint:

    Ha értelmes kérdésre, értelmes válaszokat tudnál adni, akkor nem fordulna elő, hogy ilyen nehezen értesz meg valamit.

    Most tehát leírom még egyszer, hogy te is megértsd agyad minimális kapacitásával is:

    Nem igaz, az az állításod, hogy Császárnak, a bérbeadás előtt újították fel a lakást. Azelőtt újították fel, mielőtt megvette volna. Akkor már régen bérbe adták neki.

  123. csepeli szerint:

    pricpracpruc: De igen, igaz. Nézz utána.

  124. pricpracpruc szerint:

    Csepeli! Utána néztem. Nem igaz, amit állítasz. Ezzel le is zárom a vitát veled. Ugyanis nehéz arról vitatkozni, ha csak szajkózol valamit. Dokumentumok igazolják, hogy Császárnak előbb kiutalták a lakást, utána újították fel, s azután vette meg. A dokumentumokon ugyanis a dátumok növekvő sorrendben szerepelnek, így:

    Első dátum: kiutalás
    Második dátum: felújítás
    Harmadik dátum: megvétel

    Kár, hogy ezeket a dokumentumokat nem lehet ide másolni. Akkor talán te is elhinnéd!

  125. csepeli szerint:

    pricpracpruc: A lakást 2008 januárja és márciusa között újították fel, és Császár 2008 áprilisától bérelte. Akkor miről beszélünk?

  126. lb szerint:

    Tamás!

    Mikor választottak meg frakcióvezetőnek és mikor mondtál le?

  127. pricpracpruc szerint:

    Elküldöm neked postán “csepeli” az említett dokumentumok fénymásolatát.

  128. D-arkangyal szerint:

    Borka-Szász Tamás
    De az felettébb érdekes, hogy amikor BaráTOM-ot leoltom, maga megjelenik.

    Ez meg már nagyon unalmas.
    Én – Önnel ellentétben – saját nevemen írok be véleményeket erre a fórumra, felvállalva az “arcomat”, drága baráTOM.

    A tény.
    Szenteczky mutyizott, ez is lassan bebizonyosodik. Itt már csak az a kérdés, hogy a választások előtt, vagy után fog bebizonyosodni.

    Maga írja (Ábel Attilának):
    Ezzel a mondatával mindent elmondott magáról és pártja csepeli vezetéséről. Ezek szerint:
    – aki állítólag nem válaszol kérdésekre (ez persze külön vitatéma lehetne!), az alapból HAZUG a Fidesz szerint (említene KONKRÉT eseteket, amikor az Ön megítélése szerint Szenteczky János hazudott? Ha lehet, jól alátámasztva!)
    – aki ellen semmilyen bírósági ítélet (még csak vádemelés sincs), az a csepeli Fidesz szerint TÖRVÉNYSZEGŐ (tehát hogy ki szegett törvényt, azt a Fidesz mondja meg. Pont.)

    Igen, HAZUG!
    Mivel hogy nem egy, meg nem két helyen kérdezték a lakásmutyikról, és SENKI nem válaszolt nekik. MAGA IS VÁLASZOLHAT, gondolom . . . Az meg már megint más tészta, hogy elfogadjuk (mi választók), vagy elfogadják-e (a Fidesz)?!
    DE MINDENKI LAPÍT MINT SZAR A FŰBEN!!!!!
    Bírósági ítélet nincsen, mivel nyomozás van! Ha nem lenne megalapozott a nyomozás, akkor már régen megszüntették volna.

    zed:
    2010. szeptember 13., hétfő 11:25-kor
    Szerintem Szenteczky úr kérje ki az erkölcsi bizonyítványát, és hozza nyilvánosságra, így a Fidesz is megbizonyosodhat arról, hogy Sz. J. nem “törvényszegő”, és feddhetetlen múlttal rendelkezik.
    Te lassan nagyobb IDIÓTA LESZEL, mint a csepeli.
    Az erkölcsi bizonyítványt még most is kiadja a hatóság, mivel Szenteczky nincsen elítélve (csak ügyészségi nyomozás van ellene).
    Akkor nem kaphatná meg az erkölcsi bizonyítványát, ha elítélik.

  129. " ?! " szerint:

    Kedves csepeli MSZP-sek! A sok szájtépés helyett inkább az alábbiakkal foglalkozzatok!

    Már csak 19 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 19 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 19 naptári nap (a 14 munkanap)!

  130. Tömb-bizalmi szerint:

    Tényleg találtam kettő olyant amit menet közben újítottak fel (ez is Csevak anyag; lehetséges hogy elírták?

    Vételár Bérleti viszony Forma Felújítás-ár Felújítás ideje
    3 659 000 2007.11.01-2009.05 piaci bérbeadás 2 824 264 2008. 03
    4 620 000 2007.11.01-2009.09 piaci bérbeadás 2 690 649 2008. 03

  131. cseppetsem szerint:

    Császár Mihály lakásának bérleti szerződése:
    http://csepel.info/wp-content/uploads/k%C3%B6zjegyz%C5%91i-okirat-1old.jpg

    Eszerint a bérleti jogviszony kezdete 2008. április 1.

    A felújításra vonatkozó vállalkozói szerződés:
    http://csepel.info/wp-content/uploads/Vallalkozasi_szerzodes_Szenteczky_Csevak.jpg

    Eszerint a felújítás kezdete 2008. január 7., befejezési határidő 2008. március 31.

  132. Miska72 szerint:

    Cseppetsem, ez is azt bizonyítja, hogy a Császár igényei szerint újították fel a lakást.
    Császár akart lenni szó szerint? 🙂 🙂 🙂

  133. pricpracpruc szerint:

    Cseppettsem! Szerinted az nem furcsa, hogy befejezik a felújítást március 31-én, s bérleti szerződést kötnek április elsején? Ki hiszi el, hogy nem neki újították fel? Jó kis április elsejei tréfa.

  134. Suttogó szerint:

    Szenteczky szemétláda.

  135. zed szerint:

    D-arkangyal, te nagyon hülye vagy, látszik, hogy még nem sok munkahelyed volt életedben, ha a hatósági erkölcsi bizonyítvány szerepével nem vagy tisztában. Bárki igényelhet erkölcsit, sőt még azt is az igénylő adja meg, hogy milyen adatokról szeretne igazolást kapni. A legfontosabb adat természetesen a bűntettesek nyilvántartásában való szereplés (vagy annak hiánya), általában erre kíváncsiak a munkaadók. Ha pl. valakit eltiltottak a járművezetéstől, de olyan munkakörben dolgozik ill. olyan állást pályázik meg, ahol nem kell autót vezetni, ezt az infót nyilván nem fogja lekérdezni önmagáról, mert ehhez semmi köze a munkáltatónak.

    Szenteczky ellen semmiféle nyomozás nincs folyamatban, az ügyészség ismeretlen tettes ellen nyomoz. Még az is lehet, hogy valamelyik fideszes képviselő a “ludas”, persze csak abban az esetben, ha egyáltalán történt bűncselekmény.

  136. Ábel Attila szerint:

    Kedves Tamás!

    Azért mégiscsak túlzás, hogy akkor állítasz valótlanságot, amikor elég visszaolvasni az előzményeket, hogy ez kiderüljön 😀

    “1. Te tegeztél le (amúgy is így szoktunk beszélgetni a hétköznapokban), csak visszategeztelek. De ha ezért újabban feddés jár a pártodban, akkor visszaválthatunk magázásra is. Már ha még szabad egyáltalán beszédbe elegyedni szocikkal…. :-)”

    Itt magázódsz: http://csepel.info/?p=10771#comment-70834
    Itt emiatt én is: http://csepel.info/?p=10771#comment-70846
    És itt elkezdesz tegezni, ahogy egyébként beszélni szoktunk: http://csepel.info/?p=10771#comment-70871

    Akkor persze lehet, hogy tegeztelek, ha te voltál “Csepeli” is – bár szerintem az bizony Polgár Gyuri elvtársad. 🙂

    Csak érteném, hogy miért mentek bele ilyen piti kis hazugságokba 🙁

    2. Azt az SZMSZ-t el is küldheted e-mailen, az utolsó módosítás alapján úgy is meg lehet nézni, hogy valaki belepiszkált-e a szövegbe. Az én változatom szerint olyan része nincs, amire hivatkozva lemondtál a frakcióvezetésről. Elő a farbával, mutasd meg, hogy legalább ebben az apróságban neked van igazad!

    3. Ha a Mátrában tartott tréningetek nem közpénzből, nem a Csevak Zrt. által vagy mondjuk a soroksári elvtársi cég által lett kifizetve (tudod, amelyik a csepeli lakásfelújításokat végezte el csillagászati áron), akkor megint csak azt mondom: elő a farbával! Mutassátok meg azt a számlát!

    4. Mint frakcióvezető, neked is tudnod kellett a szerintünk törvénytelen, mutyista lakásbizniszekről. Ha törvényes volt, és nem bűncselekmények történtek, akkor ismét csak azt mondom, nosza, elő a farbával, és válaszoljatok vagy válaszolj:

    A.) Ki és milyen hatáskörben, milyen jogszabály vagy rendelet, mely bekezdése alapján adta ki a csepeli lakásmutyi-botrányban “piaci alapú” bérleti jogviszonyként leírt szociális bérlakásokat 2006 és 2010 között?

    B.) Hogyan lehetséges, hogy a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója aláíróként és a dokumentumokat ellenőrző jogászokkal körülvéve sem vette észre, hogy az adott ingatlanokat sorozatosan szociális bérlakásként adták ki, pedig ezt csak szociális bérlakás pályázaton lehetett volna?
    C.) Hogyan lehetséges, hogy utólag sem vette észre senki, hogy a később piaci típusú bérlakásokká átminősített szociális bérlakások kiadása nem felel meg a törvényben és a rendeletekben a piaci típusú bérlakásokra előírtaknak sem?
    D.) Erkölcsösnek tartod-e, hogy emiatt olyan, valóban rászoruló csepeli családok nem jutottak szociális bérlakáshoz, akik hosszú évek, sőt évtizedek óta várnak a segítségre?
    E.) Hogyan lehetséges, hogy nyomtalanul eltűntek a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. irattárából az érintett lakások kiutalásának dokumentumai?
    F.) Hol vannak ezek a dokumentumok, ki tehette el és visszateszi-e őket?

    Fejezzük be a marakodást, kérlek, válaszoljatok ezekre az egyszerű kérdésekre, és oszlassátok el ezzel a gyanút arról, hogy a pártod és frakciód a kerület vezetőivel lakásmaffiát működtetett+

    Várom válaszodat!

  137. D. szerint:

    Én nem várok holnapig!Történetesen egy olyan lakásban vagyunk albérlők ahol a főbérlő egészségi állapota megkívánta a tartós gyógyintézetben való tartozkodását,ezért a leveleit felbonthatom,egyébbként ezen a levelen feladó nincs feltüntetve csak a címzett,ime a levél tartalma:

    Tisztelt XY!

    Az elmúlt években több száz csepeli családnak nyílt lehetősége a piacinál kedvezményesebb áron megvásárolnia önkormányzati tulajdonú bérlakását-így Önnek is.És több száz család bérel jelenleg is az önkormányzattól(piaci vagy szociális lakbérért)lakást,akik számára szintén adott a jogszabályi lehetőség lakásuk kedvezményes megvételére.

    A rászoruló családok mellet,önkormányzati bérlakást kapott Csepelen több közfeladatot is ellátó személy:pl.a korábbi rendőrkapitány,vagy több csepeli rendőr,köztiszteletben álló közalkalmazottak,vagy éppen a Fidesz egyik volt képviselőjének lánya is.A lakások bérbeadása és idővel megvásárlása minden esetben jogszerüen történt.Pont ugyanúgy,mint bármely más kerületben vagy településen.

    Németh Szilárd értékelése alapján mégis,a kedvezménnyel élő lakásvásárlók százainak maffia módszerekkel “játszották át”a lakásokat.Szerinte a kedvezmények miatt ezek a csepeliek “erkölcstelenek”,akik”tiszességtelen módon” jutottak közpénzhez.korábban már nyilvánosan is megemlítette,hopgy a szerződések megitélése szerint törvénytelenek és semmisek…

    Megdöbbentően arcátlan feltételezés és vádaskodás ez annak a csepeli politikusnak a szájából,aki egy munkaidőben a legtöbb főállást tölti be.Aki nem átall egy ledolgozott munkaidőért több fizetést és havonta milliós közpénzt zsebre tenni.

    A leghatározottabban visszautasítom az MSZP Csepeli Szervezete,a saját,de különösen az érintett csepeli családok,így az Önök nevében is,hogy bűncselekménnyel vádoljon meg bennünket az az ember,aki a bemutatkozó filmjében még a saját arcát sem vállalja…!

    Az MSZP polgármesterjelöltjeként kötelezettséget vállalok arra,hogy nem fogom engedni ezeknek a családoknak semminemű zaklatását!A magam részéről jogi elégtételt fogok venni.És minden segítséget meg kívánom adni azoknak a lakástulajdonosoknak is akiket hasonlóan felháborit az Arctalan Politikus ámokfutása.Amennyiben egyet ért a kezdeményezésemmel,kérem az alábbi elérhetőségeimen jelezze azt:

    e-mail….
    mobil…

    Budapest,2010.szeptember 2.

    Aláirás
    MSZP Csepeli Szervezete elnöke
    polgármesterjelölt

    Nekem ettől hányingerem lett,és azonnal reagálni akartam rá….aztán rájöttem hogy van akivel nem érdemes…még e-mail-ezni sem…

  138. Ábel Attila szerint:

    Kedves D!

    Köszönöm, hogy felhívott!

    Borka-Szász Tamás!

    Hogy tudtatok ennyire mélyre süllyedni? Azt ugye tudod, hogy a Csepeli Vagyonkezelő adatbázisát felhasználva ezzel egy újabb bűncselekményt követett el a levél feladója?

    Nem lesz már sok ezekből a bűncselekményekből? Nem sül le a bőr az arcotokról? Szégyelljétek magatokat, hogy képtelenek vagytok tisztességesen és törvényesen viselkedni!

  139. islander szerint:

    ejha

    Brave new world

  140. "*" szerint:

    Kedves Ábel Attila,
    Idézné a jogszabályt, mely szerint követtek el bűncselekményt?

  141. zed szerint:

    Már korábban kiderült számomra, hogy Ábel nem sokat ért a jogászkodáshoz, kicsit segítek neki:
    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97800004.TV
    No, itt kellene megjelölni a vonatkozó paragrafust! 😉

    Készül már a következő cikk, miszerint Szenteczky megszegte az adatkezelési előírásokat? Javaslom a Fidesz feljelentésügyi illetékesének, N. Sz.-nak, hogy tegyen bejelentést az adatvédelmi biztosnak! 😉

  142. Ábel Attila szerint:

    Zed!

    Én ugyan nem vagyok jogász, de látom, hogy te sem. Aki ezt a levelet kiküldte, az bűncselekményt követett el, ha a Csepeli Vagyonkezelő vagy az önkormányzat adatbázisát használta fel hozzá. Márpedig ezek névre szóló levelek, tehát szándékosan úgy válogatták le az adatokat, hogy az elmúlt években lakást vásárolókat tudják megfenyegetni, megfélemlíteni.

    Neked is szól: végtelenül aljas, etikátlan és törvénytelen volt ez a cselekedet is, és számomra elég egyértelmű, hogy bizony hozzátok köthető.

  143. Manitu szerint:

    Ha jól rémlik, a kettős gyilkosság is valahogy úgy történt, hogy volt egy bűncselekmény, amit el akartak sikálni, aztán volt még egy, amit megint, aztán megint volt egy, aztán megint, majd végül azt az embert ölték meg, aki véget akart ennek vetni.

    Na, elvtársak, most még ki lehet szállni, Horváth Gyula, Bátky Endre, Polyákné megtették!

  144. " ?! " szerint:

    Tüköraz itt fórumozó MSZP-s agitátoroknak!

    Szolzsenyicin diagnózisa:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül
    ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  145. Jobb Csepelért szerint:

    Már elég sok van a csepeli MSZP rovásán… Csak így tovább Borka-Szász, Szenteczky és a többiek! Október 3-a után majd mindenről számot kell adni…!

  146. LB szerint:

    Attila!

    Én nem kétlem, hogy D. igazat írt, de ez még nem bizonyíték! Szükség lenne az eredeti levélre is, próbáljátok megszerezni.

  147. zed szerint:

    Bármennyire is erőlködsz, Ábel, nem beszélhetünk bűncselekményről! Majd szólj, ha megtaláltad a vonatkozó passzust a Btk.-ban, te erkölcscsősz! 😉

  148. LB szerint:

    És ha meg van, akkor kérjétek ki az adatvédelmi ombudsman véleményét, hogy SZJ jogszerűen járt-e el, amikor a Csevak adatbázisát saját céljaira használta fel!
    És szándékosan írtam hogy saját célra, mert meggyőződésem, hogy ez már rég nem az MSZP érdekében történik, még ha annak is próbálják álcázni! 🙁

  149. Ábel Attila szerint:

    Meglesz a levél.

  150. csepeli szerint:

    BTK 177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével jogtalan haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva
    a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,
    b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,
    vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
    (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő az is, aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti.
    (3) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a személyes adattal visszaélést különleges személyes adatra követik el.
    (4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha személyes adattal visszaélést hivatalos személyként vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.

  151. csepeli szerint:

    Ahogy elnézem, a “jogtalan haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva” tényállás nem áll meg jelen esetben, tehát bűncselekményről nem beszélhetünk.

  152. LB szerint:

    csepeli!

    Szó ami szó, eddig meglehetősen sok mindent elnéztél! 🙂

  153. pricpracpruc szerint:

    Zed! Te merészelsz erkölcs-csősznek nevezni bárkit? Röhögsz azon, ha a kerület vezető tisztségviselői etikátlan, bűncselekmény-gyanús, vagy éppen, ha bebizonyosodik bűncselekményeket követnek el? Cinikusan joghézagokra hivatkozol, s szinte röhögsz, hogy ki-be sétáltok rajta? Azért egyben tévedett az Ábel jogász vagy te, csak sz@r. Meg embernek is az. Kicsi ember, nagy sz@r.

  154. Ábel Attila szerint:

    “Ahogy elnézem, a “jogtalan haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva” tényállás nem áll meg jelen esetben, tehát bűncselekményről nem beszélhetünk.”

    Gyuri!

    A szavazatszerzés hazugsággal, rágalmazással és megfélemlítéssel nem jogtalan haszonszerzés?

  155. Ábel Attila szerint:

    Ritkán kényszerülök arra, hogy a Gyurinak köszönetet mondjak, de most muszáj. Mint említettem, én nem vagyok jogász, ezért mindig jól jön, ha valaki rámutat a megfelelő jogszabályra.

    Köszönöm Gyuri, köszönöm szépen! 😀

  156. csepeli szerint:

    Ábel, ne Gyurizz már, te szánalmas barom!

    Azonkívül a haszonszerzés mindig vagyoni előny megszerzését jelenti, politikai előnyre nem vonatkozik. Ezt a BTK értelmező megjegyzése világossá teszi. Úgyhogy kár a gőzért, ezt is buktad.

  157. csepeli szerint:

    pricpracpurc: Fentebb cseppetsem belinkelte Császár bérleti szerződését és a felújítási szerződést, amiből egyértelmű, hogy a felújítás a bérlet előtt volt. Vagyis hazudtál. Hazug disznó!

  158. csepeli szerint:

    zed, te el vagy tájolva, D főbérlője a lakás tulajdonosa.

  159. csepeli szerint:

    Ábel, képzeld, én sem vagyok jogász, csak szorult belém annyi intelligencia, hogy kb. 5 másodperc alatt kigugliztam a megfelelő paragrafust. Te 8 évi képviselői múlttal még erre sem voltál képes. Ahogy már korábban jeleztem: teljes mértékben alkalmatlan vagy önkormányzati képviselőnek.

  160. Ábel Attila szerint:

    Mellényúltál Csepeli, és szerintem már kapizsgálod.

  161. csepeli szerint:

    Ábel: A BTK értelmező rendelkezése: “Haszonszerzési célból elkövetettnek kell értékelni valamennyi olyan jellegű bűncselekményt, melynek célja bármilyen vagyoni előny megszerzése.”

    Mivel itt nem vagyoni, hanem politikai előnyről van szó, nem áll meg a bűncselekmény feltétele. Ezt csúnyán bebuktad, Ábel! Látod, ezért kellene egy kis jogi műveltséget felcsipegetni, ha már képviselő vagy bazmeg!

  162. Ábel Attila szerint:

    “Haszonszerzési célból elkövetettnek kell értékelni valamennyi olyan jellegű bűncselekményt, melynek célja bármilyen vagyoni előny megszerzése.”

    Te komolyan nem érted? 🙂

  163. csepeli szerint:

    Ugyan már Ábel, elmész a francba a hülyeségeddel.

  164. Ábel Attila szerint:

    Segíts már nekem légyszi: most mennyi a polgármesteri fizetés? Te jobban tudod, te dolgozol Tóth és Szenteczky alá. Vagy alatt.

  165. Ábel Attila szerint:

    Tényleg nem érted? Tényleg nem vagy jogász.

  166. csepeli szerint:

    Igen, persze, nyilván Szenteczky a fizetésért akar polgármester lenni, de Németh Szilárd, az aztán nem! Ő nem, őt nem érdekli a pénz! Azért van tizenhárom főállása! Elmész te a francba, Ábel koma.

  167. "*" szerint:

    Attila, ezt ugye magatoktól kérdezed:

    “A szavazatszerzés hazugsággal, rágalmazással és megfélemlítéssel nem jogtalan haszonszerzés?”

  168. Ábel Attila szerint:

    Kedves Csepeli!

    A mutyiügyek láttán szerintem nem a polgármesteri fizetésért akar polgármester lenni. De ne mondd, hogy az nem pénz!

    Akkor nézzük csak ismét: “Haszonszerzési célból elkövetettnek kell értékelni valamennyi olyan jellegű bűncselekményt, melynek célja bármilyen vagyoni előny megszerzése.”

  169. Ábel Attila szerint:

    Bocs, de befejezem a veletek folytatott értelmetlen beszélgetést. Egyébként se tudtok értelmesen és tisztességesen viselkedni.

  170. zed szerint:

    Ábel! Te Németh jobbkeze vagy balkeze vagy? Esetleg hátulról dolgozol alá? 😉

  171. csepeli szerint:

    Ábel, kispofám, ezt még ragozhatod egy darabig, de ha azzal akarsz jönni, hogy vagyoni előnyszerzés érdekében akarnak szavazatot szerezni a politikusok, az sajnos visszaüt rád, fideszes jelölttársaidra, és Németh Szilárdra is. No persze megértem, hogy magadból és a mohó kis haverjaidból indulsz ki. Készséggel elhiszem, hogy titeket csak a pénz és a szerzésvágy érdekel.

    Viszont bíróság előtt sajna nem fog megállni az az érvelés, hogy a szavazatszerzés célja a vagyonszerzés, szóval ezen a vonalon nem érdemes tovább nyomulnod. Zsákutca.

  172. csepeli szerint:

    Ábel! Hadd vigyem be neked a kegyelemdöfést: az elidegenített lakások adatai közadatnak minősülnek és a Csevak honlapjáról letölthetőek. Ebből következően bárki bármire felhasználhatja őket. Puff neki!

  173. csepeli szerint:

    5 millió Ft fölötti értékű szerződések:
    http://www.csevak.hu/index.php?page=kozadatok

  174. zed szerint:

    Jujj, de gonosz vagy, csepeli! 😉

  175. "*" szerint:

    Attila, ez lyukrafutás volt a javából. 🙂
    De nem az első.

    Amúgy meg ettől még tehettek feljelentést, amíg tart a kampány belefér a napi egy feljelentés. Valahogy csak kihúzzátok így október 3-ig program és elképzelések nélkül.

  176. csepeli szerint:

    Na jó, csak az 5 millió Ft fölötti szerződések adatai tölthetőek le.

  177. Ábel Attila szerint:

    Igen, és ezek 5 millió forint alattiak, ráadásul név ugyebár nem szerepel bennük, és a levelek névre szólóak.

    Nyugodtan mocskolódjatok tovább, most már valóban nyugovóra térek. Én tudok aludni. 😉

  178. "*" szerint:

    Fárasztó lehetett ez az egész napos blogolás. Milyen jó a közpénzből élő fideszes képviselőknek, hogy van idejük egész nap blogokat, hozzászólásokat írni.

  179. csepeli szerint:

    Ábel: Mik azok az “ezek”?

    A Csevak honlapján fenn van a lista az 5 milla felettiekről, névvel, címmel.

  180. spam szerint:

    Vöröscsillag! Te honnan is kapod a fizetésed??? Én tudom… 🙂 🙂 🙂

    Alig várom a percet, hogy lefagyjon az a hülye mosoly az arcotokról. Ennél már csak egy látvány lenne szebb.

    Az első az, amikor Szenteczkyt bilincsben viszik el az önkormányzat üléséről (láttunk már ilyet máshol), a másik pedig az, amikor Borka Szász Tamás jár így. Neki is történelmi esélye van erre. Ő tudja miért, és más is. Az a kérdés, hogy ki az a más, és hogy Tamást mennyire kedveli. Szerintem nem annyira.

  181. admin szerint:

    Zed!

    a következő hozzászólásod miatt kitiltunk a fórumból:

    “Kedves D.!

    Mondd csak, mint albérlő minden tekintetben megfelelsz a 7/2006. (III.21.) Kt. rendelet 58. §-ban foglalt feltételeinek? Jogszerűen lakod a lakást, az önkormányzat hozzájárult írásban, hogy a főbérlőd befogadjon? Azt hiszed, nincs mitől tartanod, hogy nem lehet kideríteni a kilétedet? Jól gondold meg, melyik oldalon állsz!!”

    Mégis mit képzelsz, hogy megfenyegetsz másokat?

  182. spam szerint:

    Tomi, a Gabi üzent: ” Let’s spend the ninght together”

  183. Jobb Csepelért szerint:

    “admin:
    2010. szeptember 14., kedd 00:10-kor

    Zed!
    a következő hozzászólásod miatt kitiltunk a fórumból:..”

    Végre! Remélem, hogy a következő Csepeli lesz!
    Amúgy Csepeli! Zed elvtársad viselkedését mivel magyarázod? Majd ezt is a Fideszre fogod mi?

  184. Gigi szerint:

    Kedves tibor,

    a napvilágot látott híreket azért nem árt ám fenntartással fogadni… A botrány nem lehet cél, egyetértek, de nem is a feszültség oldásaképpen kellene leülniük egymás mellé, hanem a választók előtti programbemutatás érdekében. Nyilvánvaló, hogy mindkét polgármester-jelölt (most kivételesen nem számottevőek a kisebbek) boldogulást ígér, de más-más odavezető úton. Engem ezek a megoldási tervek felettébb érdekelnének… A mutyivádak elbírálását pedig szakavatott bírákra hagynám.

  185. Gigi szerint:

    Jobb Csepelért:
    2010. szeptember 13., hétfő 13:07-kor

    Tudod Gigi, az itt lévő ellenvéleményt formálók eléggé provokatív stílust engednek meg maguknak. Beszélgettem én már baloldali szavazóval is és nem hordott le mindennek, mert politikailag nem vagyunk egy hullámhosszon. Éppen ellenkezőleg, meghallgattuk egymás érveit.

    Kedves Jobb Csepelért,

    bárcsak a politikusaink is megtanulnák az efféle – gyakorlatban nagyon is működő – toleranciát… Akkor példát mutatnának, és az ilyen közéleti fórumokon sem durrognának a hozzászólók se jobbra, se balra… (Mert bizony nemcsak a baloldaliak stílusa tud faragatlan lenni…)

  186. Gigi szerint:

    A fenyegetés amúgy megengedhetetlen, akár még érthető is lehetne admin reakciója – ha például másokkal szemben is így tenne, és/vagy ha valóban lenne fenyegetés a névre küldött SZJ-levélben is… Kedves Ábel Attila, rámutatsz, hogy hol olvastál benne rágalmazást, megfélemlítést?

  187. pricpracpruc szerint:

    Zed, úgy látszik még mindig azt hiszi, hogy Kun Tamás fegyveres védelme alatt áll, ahol dolgozott(ik). Mármint, a Zed!
    Az ex-ügyvéd úr, majd visszaregisztrál más néven, más e-mail címen. A stílusa felismerhető lesz. Kicsiny ember, minden tekintetben. Reggelre megírom a nekrológot, Zed távozásáról.

  188. csepeli szerint:

    admin írja: “Mégis mit képzelsz, hogy megfenyegetsz másokat?”

    Miért, Németh Szilárd például mit képzel, hogy megfenyeget másokat? Mint pl. tegnap megfenyegette a Csevak összes dolgozóját.

  189. csepeli szerint:

    Jobb Csepelért pedig a 2010. szeptember 13., hétfő 11:18-kor tett hozzászólásában megfenyegette Borka-Szász Tamást. De hát ugye Jobb Csepelért egy fideszes aktivista, neki szabad.

  190. csepeli szerint:

    Engem meg ugye megszámlálhatatlanul sokszor fenyegettek meg itt a fidesz-droid hozzászólók, mindenféle következmény nélkül.

  191. csepeli szerint:

    pricpracpruc meg hazudozik, annak sincs semmi következménye.

  192. D-arkangyal szerint:

    Ő is bevitt nekik egyet!

    http://www.hgyula.hu/blog.html

    He-he-he-he-he-he-he-heeeeee . . .

    :-)))))

  193. " ?! " szerint:

    Intelem az itt fórumozó MSZP-s agitátorok részére:

    Arcátlanul hazudozó gazemberek!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), Tátrai Miklós, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  194. d-arkangyal szerint:

    Ábel Attila!
    Borka-Szásztól vársz tisztességet, kitartást?!
    NE RÖHÖGTESS!!!!!
    Hiszen aki frakcióvezetőt csinált belőle (Horváth Gyula), azt is hátba szúrta!!!!!

    Ha az érdeke úgy hozza, Szenteczkyre is ez vár majd!!!!!

  195. csepeli szerint:

    Szenteczky válasza:

    “Tisztelt Németh Szilárd Úr!

    A mai napon „megkaptam” hű fegyverhordozójától azt a levelet, amelyben a vita lefolytatásának feltételként kérdéseket tesznek fel nekem! Nos, a válaszaim az alábbiak – sorrendben:

    1. Ki és milyen hatáskörben, milyen jogszabály vagy rendelet, mely bekezdése alapján adta ki a csepeli lakásmutyi-botrányban “piaci alapú” bérleti jogviszonyként leírt szociális bérlakásokat 2006 és 2010 között?

    Én, a CSEVAK Zrt. vezetőjeként, az Önök által is –vélelmezem- jól (?!?) ismert vonatkozó helyi rendeletek és magasabb szintű jogszabályok alapján adtam bérbe a lakásokat!

    2. Hogyan lehetséges, hogy a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként, több esetben az okiratok aláírójaként, az azokat ellenőrző jogászokkal körülvéve sem vette észre senki, hogy az adott ingatlanokat sorozatosan szociális bérlakásként adták ki, pedig ezt csak szociális bérlakás pályázaton lehetett volna?

    Nem lehetséges, mert észre is vették. Éppen ezért lettek módosítva a szerződések – hónapokkal az állítólagos „lakásmutyi kirobbanása előtt”.

    3. Hogyan lehetséges, hogy utólag sem vette észre senki, hogy a később piaci típusú bérlakásokká átminősített szociális bérlakások kiadása nem felel meg a törvényben és a rendeletekben a piaci típusú bérlakásokra előírtaknak sem?

    Lásd 1. pont!

    4. Erkölcsösnek tartja-e, hogy emiatt olyan, valóban rászoruló csepeli családok nem jutottak szociális bérlakáshoz, akik hosszú évek, sőt évtizedek óta várnak a segítségre?

    A valóban rászoruló csepeli családok nem emiatt, hanem azért nem jutottak, nem jutnak ma sem szociális bérlakáshoz, mert a képviselő-testületben a fidesz frakció évek óta leszavaz minden, a beruházásokhoz, felújításokhoz szükséges előterjesztéseket, és még ezen túl a fideszes vezetésű lakásügyi bizottság nem hajlandó napirendre tűzni a szociális lakáspályázat kiírását! Nos, ezt igenis erkölcstelennek tartom!

    5. Hogyan lehetséges, hogy nyomtalanul eltűntek az általa vezetett Csepeli Vagyonkezelő Zrt. irattárából az érintett lakások kiutalásának dokumentumai? és 6. Hol vannak ezek a dokumentumok, ki tehette el és visszateszi-e őket?

    Minden vonatkozó és kért dokumentum rendelkezésre áll, sőt átadásra is került. De a kérdések bennem is kérdést ébresztenek: ha valaki kér és megkap egy adathalmazt, vajon mi alapján jelenti ki, hogy az bizony hiányos…?!

    Ami a felkészítő-programunkkal kapcsolatos kérdést illeti.

    Természetesen abból a pénzből fizettük, amiből a pártszervezet kampányának egészét finanszírozzuk – és ehhez a CSEVAK-nak semmi köze. Persze ezt a kérdést az éppen ma zajló felügyelő bizottsági ülésen is feltehették volna, csak akkor úgy kapnak kategorikus és egyértelműen elutasító választ, hogy azt nehezen lehetne a sanda gyanú ébresztésére használni…

    Tisztelt Jelölt Úr!

    Ön –közvetítőjén keresztül– 72 órát adott nekem a válaszra – bízom benne, hogy alig néhány órával a kérdések feltevése után az Ön által támasztott „erkölcsi feltételeket” teljesültnek tekinti és végre valóban vitázhatunk arról, ami elvárható a polgármester-jelöltektől! Vitázhatunk a programjainkról, az elképzeléseinkről! Vitázhatunk Csepelről, a csepeliekről! Mert csak Csepel, csak a csepeliek számítanak!

    Budapest, 2010. szeptember 13.

    Szenteczky János

    Csepel polgármester-jelöltje”

  196. " ?! " szerint:

    Elképesztő az a nagyképűség, ahogy Szenteczky János “Csepel polgármester-jelöltjeként írta alá a “csepeli” által 10:58-kor feltett levelet, miközben Szenteczky csak a Csepeli MSZP polgármester-jelöltje.

    Magával a levél tartalmával kapcsolatban annyit jegyzek meg, hogy Szenteczky ebben a levélben is hazudozik.

    A Csepp tv-ben két héttel ezelőtt leadott riportban Vida István által feltett kérdésre válaszolva elismerte azt a tényt, hogy Császár Mihály bérleti szerződésének az aláírásakor hibás tartalmú szerződést írt alá.

    Ezt a hibát a riportban azzal az átlátszó hazugsággal próbálta megmagyarázni, hogy a szerződést közjegyző készítette és a közjegyzőnél történt aláíráskor nem volt idő a szerződés tartalmának az ellenőrzésére.

    A tv riportban előadott hazugságát azonban Szenteczky csak azokkal tudja elhitetni, aki nem tudják, hogy a közjegyző az általa készített szerződéseket, a hibák elkerülése érdekében, előzetes véleményezés céljából kérésre interneten minden esetben megküldi az aláíró feleknek.

    Szenteczkyt minősíti, ha nem kérte a szerződés előzetes megküldését, és az is ha interneten megkapta, de mégsem vette észre sem Ő, sem a jogászai a szerződés hibáit.

    A levél többi részének az elemzése nélkül is megállapítható, hogy Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt egy notórius hazudozó.

  197. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “!

    Mivel te magad is notórius hazudozó vagy, ezért teljesen irreleváns, hogy te kit nevezel notórius hazudozónak.

  198. Lucifer szerint:

    Ábel Attila úgy nyilatkozgat, mint aki csak a Szt Imre tér másik oldaláról látta az Önkormányzat épületét és nem tudja, mik történnek ott. Ábel Attila több cikluson át őnkormányzati képviselő, előző ciklusban a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnökhelyettese, a most véget érő ciklusban pedig a Szociális, Egészségügyi, Lakásügyi Bizottság elnöke. Részt vett a testület ülésein, mint bizottsági elnök vezette a bizottság üléseit. Mint ilyen, funkciójánál fogva tájékozottnak kellene lennie a kerület pénzügyi, szociális, lakásügyi kérdéseiben. Ennek ellenére úgy tesz, mint aki mind erről tájékozatlan és csak N.Sz nótáját ismételgeti.

    Ami Szentecki vita javaslatát illeti, javaslom Németh úrnak, jobban tenné, ha elfogadná a kihívást. Az elutasító magatartása nagyon árt az egészségének.

  199. Öreg halász szerint:

    Lucifer, akkor te ezek szerint meg tudod mondani a kérdésre a választ? Mert ugye ezen megy a vite több, mint egy hónapja. Ha a kérdésre nincs válasz, azaz törvénytelenek voltak a kiutalások, bebizonyosodik, hogy valóban MSZP-s lakásmaffiát működtetett Tóth és Szenteczky.

    Ez esetben szerintem nem vitának van helye, hanem rendes kihallgatásoknak, a rendőrségen.

    Ha pedig a kérdésre van válasz, miért nem válaszolnak több, mint egy hónapja?

  200. Gigi szerint:

    Kedves Öreg halász,

    megismétlem: mivel csak ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést, nemhogy ítélet nincs SZJ bűnösségére, de személy szerint ellene eljárás sem folyik… Lehetne hagyni a rendőrséget dolgozni? A suszter maradjon a kaptafánál: a politikusok dolgozzanak, például kampány idején tájékoztassák a választóikat a terveikről, ha kell, vitázzanak!

    Fontos hozzátennem: nem értek a joghoz, éppen ezért meglehet, hogy SZJ-t mégiscsak felelősségre vonják majd. Lehet! A hosszas hallgatása miatt én sem hiszek neki jobban, mint például Te! De amíg ítélet nem születik, akár szoci ő, akár nem, megilleti őt (is) az ártatlanság vélelme mint alapjog!

  201. Öreg halász szerint:

    Kedves Gigi!

    Nem olvastad a feljelentés-kiegészítést?

  202. D. szerint:

    zed megfenyegetett????

    Már szoltam mindenkinek a környezetemből,hogy ha bármi történik a családommal vagy velem tuddják hogy kinek a műve,és tegyék majd meg a megfelelő lépéseket!!!
    Bármilyen,a legkisseb atrocitás is a ti számlátokra fog menni!!!Nem csak én vagyok leinformálható zed!!

    És te tartod magad demokratának zed??Kár!pedig az összes mszp szimpatizáns közül téged még valamennyire…hogy úgy mondjam…értékeltelek…

    Egyébbként,bár nem tartozom magyarázattal,de van lakásbérleti szerződésem a lakástulajdonossal(!!!)és nem főbérlővel(!!!)Tudod,vannak még tisztességesen élő emberek…bár neked lehet hogy ez idegen…

    Emberileg most totál lenulláztad magad…mit ér a pénzed,a vagyonod,vagy akár az ismereteid…SEMMIT zed…SEMMIT

  203. Lucifer szerint:

    Ábel Attila jelenleg is a Szociális, Egészségügyi, LAKÁSÜGYI Bizottság elnöke. Funkciójánál fogva ismernie kell a lakásokkal kapcsolatos ügyeket. Annál is inkább, mert az előző ciklusban is fideszes képviselő, a Horváth József volt a Lakásügyi Bizottság elnöke. Bizottsági ülések előtt frakció üléseken mindég megtárgyalták a napirendi pontokat, így azok a FIDESZ frakgió minden tagja előtt ismertek voltak. Ha tehát tényleg volt lakás mutyi, arról a FIDESZ frakció tagjainak, de Ábel Attilának, mint a jelenlegi …,LAKÁSÜGYI Bizottság elnökének feltétlenül tudnia kellett. Szerintem kár a FIDESz részéről a nagy felhajtás, mert könnyen öngól lehet belőle.

  204. anticsóka szerint:

    Mi van gyurka, mi bajod van a grafológussal?
    Talán az, hogy az írás alapján meglehetősen pontos jellemrajzot készít?
    De az, hogy a gatyádban melyik oldalon hordod a fejed – az valóban nem számít, asztrológus sem kell hozzá. De időnként már elfelejted felhúzni a slicced zippzárját. A nők szólnak rád a hivatalban, lesajnálva: “döglött madárnak már úgysem kell kalitka”

  205. D. szerint:

    Kedves admin!

    Arra gondoltam hogy nem érdemes kitiltani az oldalról zed hozzászolásait…hadd lássa mindenki hogy mire képesek egyesek!!!
    Attól hogy nem látjuk a gondolataikat,azok léteznek,és ezek szerint veszélyesek…
    Részemről visszajöhet,de tartozik nekem egy bocsánatkéréssel!

  206. Gigi szerint:

    anticsóka 19:49-ese vajon miért nem sértő?…

  207. Gigi szerint:

    Öreg halász,
    ítéletet továbbra sem olvastam…

  208. anticsóka szerint:

    Gigi:
    A kedvedért nem fogok rászokni az ecetivásra.
    Valójában mivel is van problémád?
    A gyurkázással? (szerintem frappáns – cseppetsem csepeli gyuri)
    Vagy az iróniával, a humorral?
    Külön Tőled elnézést kérek, ha sért, a többiek meg olvassák, ha akarják!

  209. Gigi szerint:

    anticsóka drága,
    az ecet nekem sem kenyerem 🙂 , de a slicces poénod szerintem ízléstelen egy közéleti vitafórumon.

    Más. A grafológiában az aláírás nemigen mérvadó önmagában, hanem csak a folyó szöveghez való viszonyában: jelentősen eltér-e tőle (ez utalhat – más jellemzők egyidejű jelenléte mellett – képmutatásra), vagy nagyon is hasonlít rá (ez igazolja – szintén más jellemzők egyidejű jelenléte mellett – az igazmondást).

Itt lehet hozzászólni !