Labdarúgás: Csepelen kell javítania a Volánnak

Szeged Ma, Csepel.info

A kép a Csepel egy korábbi mérkőzésén készült

A múlt heti Szolnok elleni vereséget követően a Csepel FC ellen folytatja szereplését a labdarúgó NB III Alföld csoportban a Tisza Volán SC Szeged. A kék-feketéknek győzniük kellene, hogy tapadni tudjanak az élmezőnyre -írja a Szeged Ma.

Ismét egy igazi hatpontos mérkőzés következik a kék-feketék számára, hiszen a 12 pontos Szolnoki MÁV FC II. mellett az egyaránt 10 ponttal álló Csepel és Dabas is meglépni látszik a 6 pontos Szegedtől. Buchholcz Gábor alakulata természetesen tapadni szeretne az élbolyra, ehhez azonban nyernie kellene a Csepel otthonában a szombaton 16.30-kor kezdődő rangadón.

Nem egyszerű a feladat, hiszen az ellenfél még veretlen, hazai pályán a Jászberényt 3-1-re, a Szabadkígyóst 6-1-re verte, gólra törően és ami még fontosabb, eredményesen futballozik tehát. Legutóbb pedig idegenben ütötték ki 4-1-re a Szolnoki Spartacust a csepeliek.

A Tisza-partiak felkészülését a héten sajnos sérülések és betegségek is nehezítették. Úgy tűnik, Mórocz Zsolt nem épül föl szombatra, s kérdéses a sérült Búzási Péter, illetve Kéri Tamás hadrafoghatósága is. Rajtuk kívül Mészáros Zoltán, Boldizsár Bálint és Völgyi Roland is betegséggel bajlódott vagy bajlódik, nem tudni, rájuk számíthat-e majd a mester. Buchholcz Gábor reméli, „péntek doktor” minden sebet begyógyít.

„A Csepel igen masszív és nagyon jó összetételű csapat. A rutinos mag olyan fiatalokkal egészül ki, kiket mesterük a Honvéd akadémiájáról vitt magával – köztük van az 1992-es születésű Sarnyai Róbert, a Volán nevelése is… Bár a bajnokságban még nem kapott ki szombati ellenfelünk, a magyar kupában már ők is hibáztak, hiszen odahaza verte őket 5-0-ra a Dunaharaszti. Ez is mutatja tehát, hogy koncentrált, fegyelmezett és határozott játékkal igenis lehet esélyünk. Bízom benne, hogy játékosaim átérzik az összecsapás fontosságát, s ennek megfelelően állnak a kilencven perchez. Mindenképpen vissza kell szereznünk a Szolnokkal szemben elvesztett három pontot, hogy ne szakadjunk le az élmezőnytől. Nagy változtatásra nem készülünk, hiszen a srácok jelesre küzdöttek múlt héten is, csak a helyzeteket nem rúgták be. Fontos, hogy ezúttal jobban értékesítsük a ziccereket, illetve ne csak egy-két játékos nyújtson átlagon felülit, hanem minél többen. Ez lehet a siker kulcsa” – mondta a vezetőedző.

A Volán tervezett kezdőcsapata: Dongó – Mészáros, Dargó, Vida, Grünvald – Vágó, Huszárik vagy Mórocz – Búzási vagy Vastag Sz., Beretka, Végh – Kazi.

Így játszott a Csepel FC az elmúlt hétvégén:

A Winner Sport labdarúgó NB III Alföld csoport 4. fordulójában: Szolnoki Spartacus – Csepel FC 1-4 (0-3). Csepel: Bongó – Németh, Sarnyai, Haraszkó, Bajzáth, Teplán, Vejmola, Balogh, Barbai (Kaltenekker), Kemény (Miskovicz), Horváth (Tőke). Edző: Nagy Zoltán.

A vendégek gólszerzői: Vejmola (12′), Kemény (35′), Balogh (44′), Teplán (75′).

A hétvége műsora:

A Winner Sport NB III Alföld csoport 5. fordulójának programja: szeptember 11. (szombat) 16.30: Hódmezővásárhelyi FC – Jánoshidai SE, Tököl VSK – Szabadkígyósi SC, Csepel FC – Tisza Volán SC Szeged, KITE-Szeged – Várfürdő-Gyulai Termál FC. Szeptember 12. (vasárnap) 16.30: FC Dabas – Szarvasi FC, Kecskeméti TE II. – Szolnoki Spartacus, Szolnoki MÁV FC II. – Újbuda.

Online közvetítés

Szombaton 16.30-tól folyamatosan frissülő, élő, szöveges közvetítésben párhuzamosan kísérhetik majd figyelemmel a Csepel FC – Tisza Volán SC Szeged és a KITE-Szeged – Várfürdő-Gyulai Termál FC meccset a SZEGEDma.hu-n. Vasárnap 16.30-tól a Mórahalom – UTC megye I-es derbiről lesz online.

szegedma.hu

A Csepel jelenleg a bajnokság harmadik helyén áll. A Volán a hatodik a tabellán.

Egy hozzászólás “Labdarúgás: Csepelen kell javítania a Volánnak” bejegyzésre

  1. atlétaa.. szerint:

    Hajrá-Szenteczky-Hajrá-CSEPEL FC…………..

Itt lehet hozzászólni !