Jöhet a nagy csatornadíj-emelés: átadták a csepeli szennyvíztisztítót

A csepeli polgármesternek eszébe jutott Demszky ígérete

Ingatlanmagazin, Csepel.hu, Csepel.info

Átadták a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és kapcsolódó létesítményei beruházást. Egyelőre jogfenntartó nyilatkozattal üzemel a szennyvíztisztító, mivel a díjemelés mértékéről vita van.

Hét évvel az után, hogy ígéretet tett rá, Tóth Mihály csepeli polgármester is kinyitotta a száját: a kórházbezárás ellen ugyan már hiába tiltakozna, de a beígért csatornaépítések elmaradása és a létesítmény örömteli átadását követő kevésbé örömteli brutális díjemelés ellen – talán a kampány miatt – most eszébe jutott tiltakozni.

Demszky Gábor főpolgármester a Távirati Iroda beszámolója szerint megnyitó beszédben érintette a szerződésben vállalt fővárosi kötelezettséget a csatornadíjak alakításáról. Mint mondta, a budapesti csatornadíjak az országos átlag körül vannak, és jóval alacsonyabbak, mint például Győrben. A múlt év decemberében 17 százalékos csatornadíj emelést terjesztettek elő, de a közgyűlés csak 4 százalékot fogadott el. A főpolgármester szerint ezért a későbbiekben jelentősebb áremelésre lesz szükség.

A főváros és a kivitelező Csepel 2005 FH Konzorcium 2006 januárjában kötött szerződést, mely rögzíti az induló díjat és a díjszámítás további módját is. Eszerint a 2004-ben érvényes csatornadíjakat 64 százalékkal kellene emelni, hogy megtérüljön a beruházás. Demszky szerint a vita ősszel zárulhat le.

Tóth Mihály utólag tiltakozik

Bár a Csepeli Gerincutat négy évvel ezelőtt kellett volna átadni – miközben most is csak az egynegyede készül, és Demszky Gábor a szennyvízberuházásért cserébe a teljes csatornázottságot is beígérte a csepelieknek, a volt SZDSZ-es politikus ígéreteivel csak most, 16 éves kerületi vezetés után szembesült a csepeli polgármester.

Jól fejezi ki a Csepel elmúlt 16 évét Tóth Mihály polgármester hattyúdala, aki érzelmi kitöréseket jelző szándékos helyesírási hibákkal díszített tiltakozó nyílt levelet adott ki a nagy esemény köszöntésére:

Tisztelt Főpolgármester Úr !

A Budapest Központi Szennyvíztisztító Telep mai, augusztus 2-i átadási ünnepségén elhangzott: a szennyvíztisztító telep működésének megindítása fontos esemény Budapest Főváros életében. E napon átadásra került az uniós társ-finanszírozással épített budapesti központi szennyvíztisztító rendszer. Ezzel a beruházás a 2005-ben meghatározott határidőre, az eredeti költségkeret betartásával sikeresen lezárult.

Az ÉlőDuna Projektnek köszönhetően a fővárosban keletkező szennyvíz immáron 95 százaléka esik át biológiai tisztításon.

Az örömteli esemény mellett annál szembeszökőbb, hogy Csepelen, még 45 km (!) hosszúságú közcsatorna megépítésére kell várnia – talán 2012. végéig!? – a csepelieknek. Éppen ezért a Csepeli Önkormányzat vezetése a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a csatornadíj ismételt emelésére itt, Csepelen sor kerüljön.

A csepeliek minden törvényes tiltakozási eszközt felhasználnak majd arra, hogy addig egyetlen fillérrel se emelkedjen a csatornadíj Csepelen, amíg a terület 100 %-ban csatornával ellátott nem lesz.

A csepeliek jogos követelését az is alátámasztja, hogy a kerület igen fontos közcélú fejlesztéseknek adott eddig helyet. Gondoljunk csak a központi vízkezelőre; az új erőművekre; a logisztikai-kikötői fejlesztésre, vagy a most üzembe helyezett központi szennyvíztisztító rendszerre.

Tisztelt Főpolgármester Úr !

Felkérjük, hogy támogassa a csepeliek jogos követelését.

Budapest, 2010. augusztus 2.

Tisztelettel:

T ó t h Mihály

Forrás: Ingatlanmagazin.com, Csepel.hu

36 hozzászólás “Jöhet a nagy csatornadíj-emelés: átadták a csepeli szennyvíztisztítót” bejegyzésre

  1. Herbert szerint:

    Tán nem kellett volna Demszkyt 2006.-ban kopogtatócédulák és néphűlyítés kiséretében hatalmon tartani.
    A beváltatlan ígéretei miatt addigra nem ismerék ki a csepeli szocialisták?
    Most 1 hónappal kapuzárás előtt könnnyű bírálni, már nem mennek semmire.

  2. spam szerint:

    Tóth Mihály ennyire hülyének nézi a csepelieket? Hol volt a tisztelt polgármester elvtárs, amikor, az ő előterjesztésére a kedves képviselő elvtársai minden feltétel nélkül megszvazták ennek a szargyárnak a megépítését Csepel legértékesebb területére?

    Szenteczky Janó et. pedig már nem is tiltakozik? Ő már meg sem védi a csepeliek jogos követelését?

    Mellesleg a csatornázatlan területeken nem a csatornahasználati-díj emelése a gáz, hanem az, hogy annak ötszörösét fizetik ki (pl.: Királyerdőben) szippantásra!

    Jó lett volna, ha nem csináltak volna belőlünk kiszolgáltatott bohócot, Tóth elvtárs! Rajtunk, csepelieken poénkodnak – az önök áldásos tevékenysége miatt – a szomszéd települések és a főváros vezetői. Le kellene lépni, de előtte bocsánatot kellene kérni!

  3. Viki szerint:

    Teljesen más téma: Csepelen, a József Attila u. 30-as számú ház tetejére a telenor antennát épít. Lakótelepen, 50 m-re a Rákóczi Kertnél lévő óvodától és bölcsődétől. A lakások ára jól lemegy, az egészségünkről meg már nem is beszélek. Nem lehet ez ellen valamit tenni még addig, amíg nem kezdik meg építeni? Jó lenne tudni azt is, hogy megvan-e már az építési engedély. Gyanítom, hogy még nem, mert a ház lakói még csak most egyeztek bele (ezt nem is minősíteném inkább – a mi házunkban lakók óriási arányban mondtak nemet).

  4. Gigi szerint:

    Kedves admin, cikkszerző (nem tudom, hogyan szólítsam az illetékest…)!

    Mit jelent az “érzelmi kitöréseket jelző szándékos helyesírási hibákkal díszített”? Vannak benne hibák (például helyesen: társfinanszírozással, várniuk, 2012 végéig, ?!, csepeli önkormányzat + vesszők, mondat végi írásjelek…), de melyik az, amelyik szándékos(nak tűnik)? És mi köze annak az érzelmi kitöréshez?

  5. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli kommancsok”!

    Már csak 61 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (2004 óta ezt minden választáskor megígértétek.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat. (Ezt a 2006-os választás előtt is megígértétek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 2004 óta ezt is minden választáskor megígértétek.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (Ezt már a 2006-os választás előtt is megígértétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (A 2006-os választás előtt ezt is megígértétek, de az ígéret Tóth Mitykának csak most a Szennyvíztisztító átadásakor jutott eszébe.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem.

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.

    Megjegyzések:
    1. A jelentéktelen apróbb nem teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    2. Ha nagyon ügyesek vagytok akkor a hátralévő 61 napban még behozhatjátok a sok éves lemaradásotokat.
    Ha sikerül, akkor még a választást is megnyerhetitek.
    Ha viszont nem, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    3. Eső után köpönyegnek tekinthető Tóth Mihály polgármesternek a fent idézett tiltakozó levele, amelyben azt reklamálja, hogy “Csepelen, még 45 km (!) hosszúságú közcsatorna megépítésére kell várni”, miközben azt ígérték, hogy a szennyvíztisztító üzembe helyezéséig befejezik Csepel teljes csatornázását.
    Előbb kellett volna felébredni.

    Hajrá csepeli kommancsok! Kapaszkodjatok! (Már csak 61 napotok van.)

  6. Manitu szerint:

    Mibe fogadjunk, hogy a választások utáni napon a csepeli kommancsok már követelni fogják a teljes csatornaépítést? Se bőr nincs a képükön, se erkölcsi határok a gondolkozásukban és a tetteikben.

  7. Lexon szerint:

    Manitu: most is követelik, nem tûnt fel? Nem tudsz olvasni?!

    spam: “Mellesleg a csatornázatlan területeken nem a csatornahasználati-díj emelése a gáz, hanem az, hogy annak ötszörösét fizetik ki (pl.: Királyerdőben) szippantásra!” – ez elég nagy baromság. Ismerôséknél két felnôtt, két gyerek van a családban, másfél évente kell szippantani. Egy hónapja jött a szipus kocsi, 12 ezret fizettek. Az havi 700 forint sincsen. Akkor meg mirôl beszélünk…

    Viki: na igen, ezek a valódi problémák. Errôl lehet valahonnan hivatalos úton is érdeklôdni? Erre ugorjon rá admin, ne a trambulinra!

  8. Gigi szerint:

    … és mint az Ady-projekt természetes építkezési velejárójára, a sitthalomra. 🙂

  9. nagyi szerint:

    “?!”:
    Te szarkupac,komancs a nagy muterod,ha van egyáltalán, te büdös paraszt.

  10. donquijote szerint:

    Lexon: én úgy tudom kell fizetni az emésztőnél talajterhelési díjat is.

  11. csepeli szerint:

    “Eszerint a 2004-ben érvényes csatornadíjakat 64 százalékkal kellene emelni, hogy megtérüljön a beruházás.”

    Ezek szerint akkor csökkenni fog a csatornadíj. Ugyanis 2004-ben 187 Ft volt a csatornadíj, most meg 340, ami már 81%-os emelkedés, tehát már jóval túl vagyunk a 64%-on.

    Még mindig nem látom, hogy a Németh Szilárd által óbégatott 100%-os emelés miből következik. A cikkben sincs semmi ilyesmi. Nyilvánvalóan Szilárdka megint hazudott. Vagy biztos arra gondolt, hogy a 2003-as szinthez képest lesz ekkora emelkedés.

    Tóth Mihály levele amúgy érthetetlen. A csatornadíj egész Budapesten egységes, mindig is az volt. Tehát nincs olyan, hogy a csepeliek kevesebbet fizessenek. Az az érvelés meg elég furcsa, hogy mivel hiányzik 45 km csatorna, ezért ne emelkedjen a csatornadíj. Hát hiszen akinél nincs kiépítve a csatorna, az értelemszerűen nem fizet egy fillér csatornadíjat sem.

  12. Gigi szerint:

    csepeli,
    a levél időzítése elkésett, az érvelése nyakatekert, ahogy mondod. Értelme: tűzoltás. Na de ennyi vízre? Immáron tisztítottra? Csak porhintés… 🙂

  13. Gigi szerint:

    nagyi élesen fogalmazott, bár lehet, hogy azért, mert hiába a normál hangnemű érvelés… 🙁 Kommancsnak mindig könnyebb titulálni azokat, akik nem szajkóznak mindent, hanem használják is az eszüket. Kíváncsi leszek, a köztudottan így megbélyegzett csepeli a hozzászólása után milyen megítélés alá kerül! 🙂

  14. " ?! " szerint:

    A csatornadíj-emelés, továbbá a 2010-ig vállalt, de Tóth Mityka tiltakozó levele szerint is hiányzó 45 km (!) hosszúságú közcsatorna megépítésének az elmulasztása mellett érdemes áttekinteni, hogy milyen jogszabálysértésektől sem visszariadó szemfényvesztés folyik a csepeli gerincút építésének a megkezdése körül!

    Munkagépeket ábrázoló fényképekkel szédítik a lakosságot és állítják, hogy “épül a Gerincút”.

    Ezzel szemben a Csepel újságban megjelent “Gerincút: az építkezés előkészítése” című cikkben leírtak is azt bizonyítják, hogy ismét csak a választás befolyásolása érdekében bedobott újabb szocialista trükköt láthatunk, és a valóságban még a gerincút építésének az előkészítése sincs befejezve.

    A közölt cikkből leginkább az alábbi mondatokra érdemes odafigyelni:

    1. Folyik a munka a Gerincút 1. ütemének a nyomvonalán annak ellenére, hogy a kisajátítási ügyek állapota változatlanul 95 %-os.

    2.) A régészeti feltárás, az engedély kiadásának a csúszása miatt, még nem kezdődött el.

    3.) Az ideiglenes HÉV híd tervezése folyamatban van.

    4.) A fakivágási engedélyeket megkérték, de fakivágásokat engedélyező határozatot még nem kapták meg.

    5.) A Corvin úti csomópont terveinek a véglegesítéséhez további egyeztetések szükségesek.

    A fent idézett mondatokat tovább gondolva az alábbi eredményekre jutunk:

    1.) A fenti 1. mondat első része azt igazolja, hogy egyelőre szó sincs a sokszor megígért teljes Gerincút építésének a kezdéséről.
    Jelenleg csak a gerincút Posztógyár utcáig terjedő 1. szakaszának az építéséről van szó.
    A 2. szakasz építése nincs napirenden, mert ahhoz egyetlen árva Ft nem áll rendelkezésre.
    A 2. szakasz építésének az időpontja teljesen bizonytalan, annak ellenére, hogy a korábbi választási ígéretek között, a Csepeli MSZP 2010-ig a teljes csepeli gerincút megépítésére tett ígéretet.

    2.) A fenti 1. mondat második része azt igazolja, hogy a tehetségtelen fővárosi és csepeli önkormányzatok 16 év alatt a kisajátítási ügyeket csak 95 %-ban voltak képesek elintézni.
    Ez a tény is bizonyítja az önkormányzati választási kampány érdekében történt látszólagos kezdésre, az érvényes jogszabályok felrúgása nélkül, a terület 95 %-os kisajátítása mellett nem is kerülhetett volna sor.

    3.) A fenti 2. mondat azt igazolja, hogy a munkakezdés alapfeltételét jelentő régészeti feltárások megkezdéséhez nem áll rendelkezésre az engedély.
    Az engedély hiányában azonban a munkaterület átadására sem kerülhetett volna sor.
    Ez is azt bizonyítja, hogy kizárólag a közvéleménynek a választások előtti megtévesztésére irányuló akcióról van szó.

    4.) A fenti 3. mondatból megtudhatjuk, hogy “az ideiglenes HÉV híd tervezése folyamatban van”.
    A tervek elkészülte és jóváhagyása előtti kezdésre, csak katasztrófa helyzetben kerülhetne sor.
    Azt tudjuk, hogy a Fővárosi MSZP-én és a Csepeli MSZP-n belül katasztrófa helyzet van, de ez nem elegendő ok arra, hogy jobb választási eredmény elérése érdekében felrúgják a építés-kivitelezésre vonatkozó szabályokat és jóváhagyott komplett tervdokumentáció nélkül kössenek szerződést, és kezdjék el a kivitelezést.

    5.) A fenti 4. mondatból megtudhatjuk, hogy “a fakivágásokat engedélyező határozatot még nem kapták meg”.
    Ha egy csepeli lakos a határozat jogerőre emelkedése előtt vág ki egy fát, akkor az szabálysértést követ el és megbüntetik.
    Ugyanez a szabály érvényes a Gerincút építésére is, ezért kötelessége lenne az illetékes hatóságnak szabálysértési eljárást kezdeményezni a választási eredmény javítása érdekében végzett engedély nélküli fakivágások ügyében, a Gerincút beruházója és kivitelezője ellen.

    6.) A fenti 5. mondatból azt tudhatjuk meg, hogy “a Corvin úti csomópont terveinek a véglegesítéséhez további egyeztetések szükségesek”.
    Ez nyilvánvalóvá teszi azt, hogy a kivitelezéshez (több mint 16 év ígérgetés után) nem állnak rendelkezésre jóváhagyott és engedélyezett tervek, ezért a vonatkozó jogszabályok megsértése nélkül a Gerincút építéséhez szabályosan 2010-ben hozzá sem lehetne kezdeni annak ellenére, hogy a 2006-os választási ígéretben a gerincút 2010-ig történő megépítését vállalták.

    A Gerincút építéséhez szükséges jóváhagyott műszaki tervek és jogerős engedélyek hiánya mellett végrehajtott kezdés miatt a büntetőjogi felelősség is felvethető, mert a Gerincút létesítményeinek a kivitelezésére vonatkozó vállalkozási szerződés összegének a meghatározására és a szerződés megkötésére, az önkormányzati választás eredményének a befolyásolása érdekében úgy került sor, hogy:
    – nem ismert a régészeti feltárások valódi költsége;
    – nem ismert a tervezés alatt lévő ideiglenes HÉV híd építésének és bontásának a valódi költsége;
    – nem ismert a fa-pótlások valódi költsége;
    – nem ismert a tervezés alatt lévő Corvin csomópont építésének a valódi költsége.

    A csepeli kommancsoknak a Gerincút kezdéséről előadott hazugságaival szemben ez a valóság.

  15. " ?! " szerint:

    #
    nagyi:
    2010. augusztus 03., kedd 10:20-kor

    “?!”:
    Te szarkupac,komancs a nagy muterod,ha van egyáltalán, te büdös paraszt.
    #

    “nagyi”!

    Ismét kiállítottad a bizonyítványt magadról, amely bizonyítvány szerint a szellemi képességed elégtelen.
    De azért ezen ne keseredj el, hiszen már úgy is lejárt a szavatosságod és csak napjaid vannak hátra.
    Hamarosan mész a tepsibe. Addig meg már úgysem tudsz megváltozni.

  16. Lexon szerint:

    donquijote: csak félig tudod jól. Ott kell talajterhelési díjat fizetni, ahol a kész csatornarendszerre nem kíván az illetô rákötni. Tehát Királyerdô jelentôs részén nem kell csatornadíjat sem, és talajterhelési díjat sem fizetni. Spam, jól tudom, ugye?

  17. csepeli szerint:

    ?!-nek meg GONDOLKODÓ!-nak kéne csinálni egy külön topikot “Agyatlan másolgatók ide!” címmel. Ott kedvükre másolgathatnának egymásnak mindenféle hülyeséget.

  18. grün szerint:

    Ahol pedig majd az új önkormányzat nem építené meg a csatornát 56 napon belül, a lakástulajdonosok saját erőből végzett oda szállítással ingyenes tisztításra nyernek jogosultságot!
    Gondoljátok meg, proletárok!

  19. nem Jani szerint:

    Lexon, spam. Az, hogy ki hányszorosát fizeti ki a csatorna díjnak(ha emésztője van), az rohadtul nem konstans szám. Ha laktatok volna ilyen házban akkor tudnátok. Nyáron pl ha nagy szárazság van, akkor nem kell olyan sűrűn szippantani, mint pl télen, ha fagy van. Illetve nagyon nem mindegy, hogy az az emésztő hol van. Homokos sóderos talajban, vagy agyagos talajban. Akinek agyagos talajban van, sajnos az szív rendesen, mert neki lehet, hogy tényleg többszörösét kell kifizetni a csatorna díjnak.

  20. Lexon szerint:

    nem Jani: most is családi házban lakom, tudom.

  21. Gigi szerint:

    Hú, ” ?! “,

    nem a csatornához tartozik, de itt vetetted fel a gerincutat…

    Nos, az látszik, hogy nem vagy műszaki szakember, életedben nem dolgoztál még építkezésen, és fogalmad sincs (csak a sajtóból, kizárólag annak meg sose higgy!), hogy hogyan, milyen ütemben zajlanak a folyamatok!

    Nincs időm részletesen megcáfolni az általad írottakat, tömören csak annyit fűznék hozzá:

    – a kisajátítási állapot 100%-ra növelése hónapok óta már csak az ott lakó(ko)n múlik, nem a két önkormányzaton;

    – az engedélyek kiadása egy adminisztrációs folyamat egy eleme, lehet, hogy már szárad is rajta a pecsét – ne feledd, hogy az információk a cikk szerint ma már egyhetesek;

    – a munkaterület a kivitelező részére lett átadva, nem a régészeknek;

    – a tervek véglegesítésének folyamatban levősége nem azt jelenti, hogy nincsenek tervek.

    Persze támadható a projekt, még az is lehet, hogy kampánycélú az egész, de

    – a kivitelezőt nem fűzi érdek a kampányhoz;
    – ha fogást keresel az ügyön, csak szakértelemmel tedd!

  22. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Mellébeszélés helyett olvasd el a fenti hozzászólásaimat, és ha a Tóth Mihály polgármester tiltakozó levele miatt éppen aktuális tények nem akadnak meg a torkodon, akkor próbál cáfolni az általam leírtakat!

    Ha viszont nem tudsz érdemben megszólalni, akkor ne próbáld meg úgy beállítani az általam leírt, de számodra irritáló tényeket mintha azok nem ide tartoznának és nem lenne időszerű ezekkel foglalkozni!

    Próbáld megmagyarázni például, hogy miért hiányzik Csepelen a polgármester szerint is kb. 45 km közcsatorna annak ellenére, hogy a 2006-os választás előtt a Csepeli MSZP azt ígérte, hogy 2010-ig megvalósítják Csepel teljes csatornázását!

    És próbáld megmagyarázni a már folyamatban lévő választási kampányban, hogy az önkormányzati választások előtt 61 nappal, miért látszik úgy, hogy a Csepeli MSZP nem teljesített az általam felsorolt korábbi választási ígéreteit!

    Szerinted hol és mikor kellene ezekről vitatkozni? Talán a Csepeli MSZP
    újabb ígéreteinek a figyelembevételével lezajlott újabb választás után?

    Ha nem vetted volna észre, akkor közlöm, hogy elérkezett a beszámoltatás ideje az előző választások előtt tett ígéretek teljesítéséről. (Még akkor is ha ez nektek kellemetlen.)

    Azt meg kikérem magamnak, hogy engem GONDOLKODÓ!-val egy kalap alá véve emlegessél!

  23. csepeli szerint:

    ?!: “Azt meg kikérem magamnak, hogy engem GONDOLKODÓ!-val egy kalap alá véve emlegessél!”

    Ugyan miért? Nem sok különbséget látok köztetek. Mindketten folyton-folyvást másolgattok. Ugyanazt a szöveget legalább huszonötször bemásoljátok mindenféle topikokba. A gerincúttal kapcsolatos fenti szövegedet is már beírtad korábban.

    Ez egyértelmű kampánytevékenység, annak is a legagyatlanabb módja. Már az admin is rátok szólt, de ti csak folytatjátok. Két hülye!

    Én veled ellentétben nem azért vagyok itt, hogy kampányoljak, szarok magasról a kampányra.

    Azért erre a kérdésedre még válaszolok:

    “miért hiányzik Csepelen a polgármester szerint is kb. 45 km közcsatorna annak ellenére, hogy a 2006-os választás előtt a Csepeli MSZP azt ígérte, hogy 2010-ig megvalósítják Csepel teljes csatornázását!”

    Azért, mert nem építették meg.

    Nem ez az egyetlen beruházás, ami éveket csúszik.
    A budapesti csatornázás befejezését egységes rendszerben vállalta magára a főváros, EU-s támogatásokkal. Ez egy soklépéses folyamat, aminek nagyon sok szereplője van, ráadásul az EU-s finanszírozás ezt még tovább bonyolítja: az EU is beleszól, pályázatokat kell készíteni, amiket több menetben, évek alatt bírálnak el.

    Igen, természetesen szerették volna befejezni idénre, nem jött össze. Van ilyen. A te életedben eddig mindig minden pontosan úgy történt, ahogyan eltervezted? Ugye nem? Pedig az csak egyetlen ember élete. Itt meg egy kurvanagy és kibaszott sok pénzbe kerülő, nemzetközi projektről van szó.

    A csepeli MSZP-n meg igen kevéssé múlik a dolog, mivel nem kerületi hatáskörbe tartozik az ügy.

  24. csepeli szerint:

    Viszont ami csepeli hatáskör, az az esővíz-csatorna, és a Királyerdőben kiépült esővízcsatorna-rendszert most adták át július 22-én. Ez Németh Szilárd körzete. Természetesen Németh Szilárd az átadó ünnepségen nem jelent meg (legalábbis a beszámolók nem említették, a fényképeken nem látható), és természetesen sem a csepel.info, sem a csepel.fidesz.hu nem számolt be arról, hogy történt valami a kerületben, elkészült egy 150 milliós beruházás.

  25. miska72 szerint:

    Csepel szennyvize nem ebbe a szennyvíztisztítóba folyik, Én tudom, nem is fog ide folyni! Budáról folyik ide a szennyvíz! A milliomosoknak tessék megemelni a szennyvíz díjjat, akiknak a szara ide folyik csepelre!
    No comment!

  26. " ?! " szerint:

    #
    Gigi: 2010. augusztus 03., kedd 12:47-kor

    Hú, ” ?! “,

    nem a csatornához tartozik, de itt vetetted fel a gerincutat…

    Nos, az látszik, hogy nem vagy műszaki szakember, életedben nem dolgoztál még építkezésen, és fogalmad sincs (csak a sajtóból, kizárólag annak meg sose higgy!), hogy hogyan, milyen ütemben zajlanak a folyamatok!

    Persze támadható a projekt, még az is lehet, hogy kampánycélú az egész, de
    – a kivitelezőt nem fűzi érdek a kampányhoz;
    – ha fogást keresel az ügyön, csak szakértelemmel tedd!
    #

    Kedves “Gigi”!

    Nagyon melléfogtál, mert a kisujjamban több ismeret és tapasztalat van az építőiparról, mint a Te fejedben és “csepeli” fejében együttvéve.

    Lehet, hogy a kivitelezőnek nem fűződik érdeke a kampányhoz (feltéve, hogy a cég vezetői nem tartoznak az MSZP holdudvarához), de a munkára a mai helyzetben nagy szüksége van, ezért a megrendelő igényeit akkor is hajlandó kiszolgálni, ha azok a kampányt szolgálják.

    Ami pedig az általam felsorolt problémákra adott dilettáns magyarázataidat illeti, egy építésfelügyeleti ellenőrzés során most is igazolódnának, és a választások utáni elszámoltatásnál igazolódni is fognak az állításaim.
    Be fog bizonyosodni, hogy 16 év alatt képtelenek voltak előkészíteni a gerincút építését, és az utolsó pillanatban “vis maior” helyzetekben szokásos módon kezdtek hozzá az építkezéshez.

    Ha szakembernek tartod magad, akkor hogyan lehetséges az, hogy nem vagy képes felfogni, hogy mit jelent a létesítmény megvalósíthatósága szempontjából
    – a terület kisajátítási ügyeinek akármilyen ok miatti befejezetlensége,
    – a régészeti engedély hiánya miatt a feltárás megindításának a késése,
    – az ideiglenes HÉV hídra vonatkozó, rendkívüli biztonsági előírásoknak megfelelő kiviteli terveknek és engedélyeknek a hiánya,
    – a Corvin úti “kétszintes csomópont” terveinek az egyeztetésektől függő véglegesítése, majd a véglegesített terveknek a szigorú követelmények figyelembevételével történő engedélyeztetése.

    A fakivágásokat engedélyező határozatok meglétének és jogerőre emelkedésének a hiánya csak hab a tortán, de ez is meg tudja akasztani az építkezést, ha nem vállalják fel a jogsértést a kivitelezők.

    Ha ezeket a problémákat szakemberként nem látod, akkor az azért van, mert vörös köd takarja el a látómeződet? Vagy azért mert tyúkólépítő színvonalú szakember vagy.

  27. spam szerint:

    Lexon! Az egyik ismerősöm havi 20 ezer Ft-ot költ szippantásra, ui. betonfalú emésztője van, nem szikkasztó. Egyébként ez utóbbi tiltott. Ja, persze, szerintetek ő is lúzer, mert nem akar átbaszni senkit sem, még az államot sem! Fontos adat még, hogy kettő felnőtt és kettő gyermek van a családjukban, teljesen kommersz életvitelük van, ők sem szarnak többet másoknál.

  28. TI szerint:

    csepeli!
    Ez nálatok a 21.század, az árkok ásása? Én jobban örültem volna egy korszerü vízelvezetésnek, ugyanis amikor nagy eső esik az úton továbbra is áll a víz. Úgyhogy menj a fenébe!

  29. Gigi szerint:

    Esett már július 22. óta nagy eső nálatok?!

  30. TI szerint:

    Gigi!
    Ha engem kérdeztél, akkor a válasz igen. Pénteken éjjel, és ha nem jártál a Hollandi úton, akkor közlöm veled, hogy a tócsákat ott kerülgettem szombaton reggel.

  31. csepeli szerint:

    A Hollandi úton csak a Hullám utca és a Matróz utca között épült csatorna. Mivel itt zöldsáv van, az árok célszerű megoldás. Vagy le kellett volna aszfaltozni a zöldsávot?

  32. Gigi szerint:

    Szia TI,

    melyik részen maradt tócsa? A Ladik utca környékén? Merthogy a csatornarendszert ott csinálták meg.

  33. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    A keden 13:09-kor és 13:35-kor küldött hozzászólásaidra, egyéb fontosabb elfoglaltságom miatt, az alábbiakban válaszolok:

    Arra a kérdésemre, hogy “miért hiányzik Csepelen a polgármester szerint is kb. 45 km közcsatorna annak ellenére, hogy a 2006-os választás előtt a Csepeli MSZP azt ígérte, hogy 2010-ig megvalósítják Csepel teljes csatornázását”, lakonikusan azt válaszoltad, hogy: “Azért, mert nem építették meg.”
    Ezen a tényközlő mondaton kívül, a hozzászólásaidban leírt összes hülye duma, nem több mint egy notórius és ezért hiteltelen hazudozó arcátlan mellébeszéléseit és újabb hazudozásait tartalmazó mentegetőzés.

    Ennek ellenére alább egy kicsit kielemzem ezt a két hozzászólásodat.

    1.) Írod, hogy: “Ugyanazt a szöveget legalább huszonötször bemásoljátok mindenféle topikokba. A gerincúttal kapcsolatos fenti szövegedet is már beírtad korábban.
    Ez egyértelmű kampánytevékenység, annak is a legagyatlanabb módja. Már az admin is rátok szólt, de ti csak folytatjátok. Két hülye!
    Én veled ellentétben nem azért vagyok itt, hogy kampányoljak, szarok magasról a kampányra.”

    Az fenti szövegedre, a végén kezdve, az alábbiakat válaszolom:
    – Te vagy nem tudod, hogy mi a kampányolás, vagy szokás szerint ismét hazudsz amikor azt állítod, hogy Te nem kampányolsz. Tájékoztatlak, hogy én csak azért vagyok itt, mert engem mint a csepel.infóba soha nem írogató embert felháborítottak a tavaszi választási kampány idején a Te általad és néhány hozzád hasonló hólyag által beküldött merő hazugságokat és rágalmakat tartalmazó pofátlan hozzászólások, és a hozzászólásaitok semlegesítése és korrekciója céljából kezdtem el hozzászólni, vagy cáfolatokat feltenni.
    Természetesen a Ti hazugságaitok cáfolatának tekinthető (és számotokra nagyon nem kívánatos) irományokat ezután is ott és annyiszor ismételgetem (az MSZP szokását követve), ahol és ahányszor a hozzád hasonló mszp-s agitátorok mocskolódásai és hazudozásai miatt a jelenleg folyamatban lévő kampány időszakában szükségesnek tartom.
    Tehát a választásokig ezentúl is igyekszem “örömöt szerezni nektek”, és a szerintem szükséges mennyiségben feltenni olyan cáfolhatatlan tényeket tartalmazó hozzászólásokat, amelyek neked és a cimboráidnak a torkán akadnak.
    A választások után viszont ismét szarok a véleményetekre.

    2.) A Csepeli MSZP által 2006-ban megígért, de el nem készült 45 km közcsatornával kapcsolatban írod, hogy: “Nem ez az egyetlen beruházás, ami éveket csúszik. A budapesti csatornázás befejezését egységes rendszerben vállalta magára a főváros, EU-s támogatásokkal. Ez egy soklépéses folyamat, aminek nagyon sok szereplője van, ráadásul az EU-s finanszírozás ezt még tovább bonyolítja: az EU is beleszól, pályázatokat kell készíteni, amiket több menetben, évek alatt bírálnak el.
    Igen, természetesen szerették volna befejezni idénre, nem jött össze. Van ilyen. A te életedben eddig mindig minden pontosan úgy történt, ahogyan eltervezted? Ugye nem? Pedig az csak egyetlen ember élete. Itt meg egy kurvanagy és kibaszott sok pénzbe kerülő, nemzetközi projektről van szó. A csepeli MSZP-n meg igen kevéssé múlik a dolog, mivel nem kerületi hatáskörbe tartozik az ügy.”

    Az általad leírt fenti magyarázkodás azért nem fogadható el, mert a 2006-os választásokkor a Csepeli MSZP tökéletesen tisztában volt azzal, hogy milyen alapon tett ígéretet Csepel 2010-ig történő teljes csatornázására.
    A Fővárosi Közgyűlésben és Csepelen legtöbb képviselővel rendelkező mszp-s vezetők egymás közötti megállapodása volt, hogy Csepel teljes csatornázását (a Központi Szennyvíztisztító befogadásának a kompenzációjaként) fővárosi beruházásként valósítják meg a szennyvíztisztító építésével egyidejűleg.
    Ennek érdekében azonban nem tettek semmit.
    Az ügyben kulcsszereplőként résztvevő Hagyó Miklós elvtársatok a csepeli csatornázás helyett a pénzel töltött nokiás dobozokkal volt elfoglalva.
    A Csepel fejlesztéséért felelős Tóth Mihály polgármesternek pedig csak a mostani kampányban jutott eszébe, hogy számon kérje (az előzetes letartóztatásban lévő Hagyó Miklós helyett) Demszky Gábor főpolgármesteren a hiányzó 45 km csepeli közcsatorna elkészítését.

    Hogy nem sül le a pofátokról a bőr, hogy a Csepeli MSZP 16 éves regnálása alatt az összes környező településen elvégezték a csatornázást és szilárd burkolattal látták el az utakat, miközben Csepelen jelenleg is hiányzik kb. 45 km közcsatorna és kb. 60 km szilárd útburkolat?

    3.) A kedden 13:35-kor beküldött hozzászólásodban írtad, hogy:
    “Viszont ami csepeli hatáskör, az az esővíz-csatorna, és a Királyerdőben kiépült esővízcsatorna-rendszert most adták át július 22-én. Ez Németh Szilárd körzete. Természetesen Németh Szilárd az átadó ünnepségen nem jelent meg (legalábbis a beszámolók nem említették, a fényképeken nem látható), és természetesen sem a csepel.info, sem a csepel.fidesz.hu nem számolt be arról, hogy történt valami a kerületben, elkészült egy 150 milliós beruházás.”

    “csepeli”: Ha egy csepp eszed volna, akkor ezt a hozzászólásodat nem küldted volna el, mert egy 2006-ban tett választási ígéretnek a részbeni teljesítése nem menti fel a Csepeli MSZP-t más ígéreteinek a teljesítése alól.
    Mivel a csapadékvíz-elvezetést én nem szerepeltettem sem a 2002-es, sem a 2006-os teljesítetlen ígéretek között, azzal a csökött agyaddal Te azt hitted, hogy a csapadékvíz-elvezetésben nyújtott részleges teljesítés a választási ígéreteken felüli túlteljesítés.
    Tehát ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna.

  34. csepeli szerint:

    ?!: Nem tudom, neked miért van az a tévképzeted, hogy a választási ígéret egy tényállításnak tekinthető dolog, és ha azt nem teljesítik, akkor az adott párt “hazudott”. Ez igaz lehet apróbb, technikai dolgokra, de semmiképpen nem igaz sok évet igénylő nagyberuházásokra. Az ígéret mindig azt jelenti, hogy a párt törekedni fog az adott dolog elérésére. Aztán nem biztos, hogy sikerül. Ez az élet rendje! Legfeljebb azt lehet a párt szemére vetni, ha nem is törekedett a cél elérésére.

    Ha megkapirgálnánk egy kicsit a Fidesz ígéreteit, látnánk, hogy enyhén szólva ők sem tartottak be mindent. Vegyük pl. Orbán Viktor ígéretét, miszerint a választások után azonnali, drasztikus adócsökkentés lesz. Hát nem lett.

    De vegyük csak elő a Fidesz 1998-as választási programját, és nézzük meg, mi valósult meg abból 2002-re! Itt egy kis gyűjtés:

    Ígéret: 7%-os gazdasági növekedés és 4,5%-os infláció lesz. Valóság: 4%-os növekedés és 9%-os infláció.

    Ígéret: Adócsökkentés, 50%-os tb-járulék csökkentés. Valóság: nőtt az adószint, és a tb-járulék csak 20%-kal csökkent.

    Ígéret: 600 km új autópályát fognak átadni. Valóság: egy métert sem adtak át.

    Ígéret: 4-es metró továbbépítése. Valóság: leállították az építkezést, mivel a terveikkel ellentétben nem a fideszes jelölt nyerte a főpolgármester-választást.

    Ígéret: A családi pótlék értékmegőrző módon növekedni fog. Valóság: Egy fillérrel sem növekedett, ily módon 30%-kal vesztett az értékéből.

    Ígéret: csökkennek a központi adók, hogy ezáltal növekedhessen a helyi adók részaránya. Valóság: A helyi adók részaránya 20%-ról 5%-ra csökkent.

    Ígéret: Olcsóbb gyógyszer az időseknek és a gyermekeknek. Valóság: drágultak a gyógyszerek, az idősek és gyermekek nem kaptak kedvezményt.

    Ígéret: 400%-os béremelés a kórházi ápolóknak, reálbér emelése a pedagógusoknak, veszélyességi pótlék a tűzoltóknak. Valóság: egyik sem teljesült.

    Ígéret: Nemzeti Kollégiumi Közalapítványt hoznak létre a vidéki fiatalok továbbtanulása érdekében. Valóság: nem hozták létre.

    Ígéret: Adókedvezmények a művészeknek és a tudósoknak. Valóság: nem kaptak semmiféle adókedvezményt.

    Lehetne még hosszan sorolni, de ennyi talán elég is lesz. Kíváncsi vagyok, kedves “?!”, hogy vajon ezeket az ígéreteket számon kérted-e a Fidesztől 2002-ben, és kampányoltál-e a Fidesz ellen a 2002-es választások előtt arra hivatkozva, hogy hazudtak, nem tartották be az ígéreteiket.

    Csepelen nagyon sok fejlesztés történt az elmúlt 8 évben, bár nem volt mindegyik nagyon látványos. Emellett szerintem a csepeli MSZP sokat dolgozott az ígéretek teljesítésén, még ha nem is sikerült mindegyiket megvalósítani.

  35. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Ígérem, hogy ha lesz időm akkor tételesen megfogom válaszolni a fent felsorolt ködösítéseidet és hazugságaidat.

    Most csak annyit jegyzek meg, hogy miközben folyamatosan arról szövegeltek, hogy felejtsük el Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai 8 évét,
    valamint a csepeli mszp-sek 16 évét, pofátlanul előjössz az MSZP 8 éves kormányzása előtti 4 év választási ígéreteivel, majd a végén ismét megakarod magyarázni a megmagyarázhatatlant.
    Azt, hogy a Csepeli MSZP a jelentősebb ígéreteinek legnagyobb részét sem az előző ciklusokban sem most nem teljesítette, és Csepelt a környező településeknél alacsonyabb színvonalon konzerválta.

    A hozzászólásaidból arra lehet következtetni, hogy olyan mértékű elmebajban szenvedsz, hogy kipusztult belőled az egészséges szégyenérzet, vagy lerakódott és rászáradt az agyadra a vörös köd.

    Javaslom, hogy fordulj orvoshoz, mielőtt nagyobb baj lesz!

  36. lolka szerint:

    “A csepeliek minden törvényes tiltakozási eszközt felhasználnak majd arra, hogy addig egyetlen fillérrel se emelkedjen a csatornadíj Csepelen,”
    “Tisztelt Főpolgármester Úr !

    Felkérjük, hogy támogassa a csepeliek jogos követelését.” -Hát ez az a kemény, markáns, minden követ megmozgató tiltakozás amivel fenyegetődzik a mi kis kemény Polgármesterünk, hát igen eddig is sikerült mindent kiharcolni a várostól a csepeli polgároknak…olvassuk hát még egyszer a “kemény ember” szavait: “Tisztelt Főpolgármester Úr !

    Felkérjük, hogy támogassa a csepeliek jogos követelését.”

Itt lehet hozzászólni !