A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház közleménye

Csepel.hu

Tisztelt Betegeink, Tisztelt Hozzátartozók és Tisztelt Polgárok!

A csoportos megbetegedések időszakával új szakaszba lépett a koronavírus-járvány elleni küzdelem hazánkban, és ez kórházunktól és dolgozóinktól újabb és újabb erőfeszítéseket, egyéni és csoportos helytállást követel.

Meggyőződésünk, hogy a megfelelő tájékoztatás ezt segíti!

Az elmúlt napokban számos olyan intézkedést hoztunk meg, amelyek célja a koronavírus-fertőzés magyarországi terjedésének megfékezése, a Jahn Ferenc Kórház által ellátott betegek, hozzátartozóik valamint dolgozóink egészségének védelme, továbbá a hatékony betegellátás megszervezhetőségének biztosítása.

1. A miniszteri utasításnak megfelelően a fekvő- és járóbeteg-ellátás keretében elrendeltük a tervezhető egészségügyi ellátások elhalasztását, illetve átütemezését.

Ilyen beavatkozásokra – a veszélyhelyzet időtartama alatt – csak abban az esetben kerülhet sor, ha azt sürgős szükség indokolja, vagyis életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében szükséges.
A veszélyhelyzet fennállásának időtartama alatt a sürgősségi egészségügyi ellátásokat folyamatosan biztosítja intézményünk!

2. Szintén miniszteri utasításnak megfelelően intézkedtünk a 65 évesnél idősebb kollégák védelméről, ezen kollégáink munkavégzését olyan feladatokban kérjük, amelyek nem igényelnek közvetlen orvos/szakdolgozó – beteg találkozást. Védjük együtt idősebb kollégáinkat és egymást!

3. A megfelelő kapacitások biztosítása érdekében a tegnapi napon elkezdtük a Csepeli Weiss Manfréd Telephelyen lévő rehabilitációs osztályaink kiürítését, és a Központi Telephely aktív belgyógyászati osztályairól helyezünk át oda betegeket azért, hogy a Központi Telephelyen elegendő ágy álljon rendelkezésre a koronavírus-gyanús esetek elkülönítésére.

4. Kiürítettük a Tüdőgondozó területét. Ennek az volt a célja, hogy a koronavírus-gyanús eseteket a jövőben az intézménybe való belépéskor el tudjuk különíteni, és további kezelésük izoláltan történhessen.

Ennek érdekében a Sürgősségi Betegellátó Osztály előtt mobil előszűrő pontot (konténert) alakítottunk ki, ahonnan minden felső légúti betegség-gyanús esetet a Tüdőgondozó területére irányítunk át, ezzel biztosítva, hogy koronagyanús esetek ne kerüljenek be közvetlenül a Sürgősségi Betegellátó Osztályra, így ott az egyéb sürgős esetek ellátása megfelelő biztonsággal történhessen.
Amennyiben az adott eset infektológiai fekvőbeteg-ellátása szükséges, úgy áthelyezzük a Dél-pesti Centrumkórház Szent László Kórház telephelyére.

5. Elkezdtük kórházunkban további szabad területek felmérését, kialakítását abból a célból, hogy a fertőzés terjedése esetén megfelelő felkészültséggel rendelkezzünk.

Köszönjük minden kollégánk áldozatos és elhivatott munkáját, és a polgárok, valamint a területi ellátási körzetünkhöz tartozó fővárosi és Pest megyei önkormányzatok segítő és felelősségteljes hozzáállását!

Vigyázzunk egymásra!

Csepel.hu

 

6 hozzászólás “A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház közleménye” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    A 3. pontnál fordítva nem lett volna életszerűbb???
    Az 5. pont a csepelire értendő?

  2. csak úgy szerint:

    Gary Ridgway #
    Ezt nem értem.
    Szerintem jobb, ha nem ide hozzák a ténylegesen fertőzötteket, mert akkor a köztünk járó, esetlegesen megbetegedett egészségügyisek is, itt terjesztenének. Tudom, hogy ez csúnya hozzáállás, de jobb minnél távolabbról.
    Bár, pár nappal ezelőtt, még idehoztak egy koronást. Nem is értem. Azóta fertőtlenítettek mindent, és letesztelték a dolgozókat?
    B.L. erről nem nyilatkozott.

  3. Gary Ridgway szerint:

    Itt, ha nézel bármit, csak csúsztatott válaszokat hallasz, ezen nem lepődöm meg, de nem tudom, hogy meddig lehet ezt játszani?
    Gondoltam én úgy, logikusan, hogy a Jáhn Ferencben miért kellene keverni egy épületen belül az egyéb betegeket, a koronavírussal kevert betegekkel? Mindemellett az ex-csepeli azért izolálható, nem lehet ki-bejárni, ha lyukas a kerítés, akkor hegesszék be. 😉 A Szent Lászlóból sem lehet ki-be mászkálni.

  4. pusssh szerint:

    R.!
    Szerintem bízd rá a kórházra, hátha jobban értenek hozzá. Inkább azt derítsd föl, hogy hol van az elmeosztály, mert hamarosan szükséged lehet rá. Ez a vírus mindenre képes…

  5. Gyula szerint:

    pussh!
    Én szarok már bele, itt nem lehet kritikai észrevétellel élni, továbbá nem vagyok még a veszélyeztetett korosztályban, én talán túlélem. Nem követek már logikát, nem érdekel, hogy kit hoznak fel ellenpéldának, mit mondanak mit és miért? A WHO a hülye, tudjuk. Szingapúr, Dél-Korea,Hong-Kong meg másképp csinálja és működik, tesztel!!! Ennyi…

  6. pusssh szerint:

    Gyula, ha jól emlékszem, akkor sem lehet kritikai észrevétellel élni, amikor te szólalsz meg.
    De az természetesen más, ugyebár.
    (Ridgewayt csak attól óvtam, hogy beleháborodjon a vírusvédelembe. Egyedül megoldaná a világ minden gondját. De ezek szerint te most leváltod egy időre, amíg pihen?)

Itt lehet hozzászólni !