Június 15-én kezdődik a Popieluszko utca felújítása

Csepel.info

Egy éve így nézett ki az út – most rosszabb a helyzet

Az iskolai nyári szünidőre igazítva, június 15-én kezdődik a csepeli Popieluszko utca felújítása – értesült a Csepel.info.

A csepeli közlekedésben kulcsfontosságú utat évek óta szeretné felújítani az önkormányzat. Az M0-ás folyamatos fejlesztése miatt azonban tavaly olyan dugó alakult ki, hogy el kellett halasztani a munkálatokat.

Az M0-áson jelenleg is folynak a fejlesztések, építkezések és felújítások, ám a nyári szünidő alatt kisebb forgalom, és egy kicsivel jobb közlekedési helyzet várható. Ezt használják ki a halaszthatatlanná vált útfelújításra.

A 2018/2019-es tanév utolsó tanítási napja  2019. június 14-én, pénteken lesz, így kezdődhetnek a következő napon az útfelújítás előkészületei és munkálatai.

Az útfelújítás menetéről, a forgalmi terelésekről részletesen be fogunk számolni.

A Demokratikus Koalíció ezt is ellenzi

Bár sokan azt hihetnék, hogy egy ilyen állapotú és fontosságú út felújításának nem lehetnek ellenzői, tévednek. Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint a Popieluszko utca

“gyér forgalmú, és a kerület átmenő közlekedését egyáltalán nem befolyásolja”

ezért ellenzi a felújítást, helyette a gyári utakra költené ezt a pénzt.

Csepel.info

22 hozzászólás “Június 15-én kezdődik a Popieluszko utca felújítása” bejegyzésre

  1. csepelikerdezo szerint:

    Áve Lénárd, áve Szilárd, hozsánna Néktek!!!!
    Sosem felejtük el, mit tettetek érettünk!

    Szeretném, ha legalább a csepeli iskolások szeptembertől a történelmi tanulmányaik során Róluk is tanulhatnának!

  2. PU szerint:

    ÁVE. Baranyai Krisztina ferencvárosi képviselőnek köszönhetően CSAK októberig fog ömleni a fekália. hvg. 06.3. ha-oktoberig-barmikor-zapor-tor-ki-sok-ezer-kobmeter-szaros-szennyviz-fog-beleomleni-a-rackevei-dunaba

  3. PU szerint:

    Áve, áve! A türelem rózsát terem. (addig meg mást.)
    kkv 20190604 Oktoberre lesz a nagy esozesekre is felkeszult tarozoja Budapestnek (link formában nem lehet megadni mert kimoderálják)

  4. csepelikerdezo szerint:

    PU,

    Azzal a videoval egy baj van:
    sorolja a felvételt készítő, hogy teniszlabda, betét és szardarabok. Az első kettőnek semmi keresnivalója nincs a szennyvízben.
    Aztán az is gond, hogy nem egyesített mindenhol a csatornarendszer, mégis sokan illegálisan bekötik a szennyvízhálózatba a házak tetejéről lefolyó vizet. Ezt a többletterhelést nem fogja egyetlen záportározó sem megoldani. Itt az embereknek magunknak kellene megoldaiuk, pl ház szikkasztókkal, a politikusoknak pedig azzal kellene törődniük, hogy az út menti vízelvezető/vízelnyelők tiszták legyenek…

  5. PU szerint:

    csepelikérdező! Akkor tehát jobb is, ha a politikusok nem csinálnak semmit, mi meg belefulladunk a SAJÁT sz@runkba. – De akkor minek tépitek itt a szájatokat?

  6. csepelikerdezo szerint:

    PU,
    örülök, hogy értetted mit írtam….

    Leírom utoljára:
    nem mindenhol egyesített a szennyvízcsatorna hálózat, ami azt jelenti, hogy a szennyvízhálózatba tilos bevezetni az esővizet. Erre sokan szarnak, ezért úszik a Dunán a szar.
    Vannak (eső)vízgyűjtő hálózatok, azokat kell(ene) tisztántartani, pl.

    “De akkor minek tépitek itt a szájatokat?”
    Gondolom ezt a kérdés B Lénárd és N Szilárd részére címezted :mrgreen:

  7. Bleki szerint:

    Csak azt szeretném kérdezni,hogy a fenti hozzászólásoknak mi köze van az út felújításhoz? Ja egyébként Horváth úr előbb talán meggyőződne a Popieluszkó forgalmáról aztán osztná az észt.
    Mikor az Önkormányzatban volt nem volt ennyire kreatív.

  8. PU szerint:

    csepelikérdező! örülök, hogy te nem olvastad el a cikkeket. Ott van szó az egyesített szennyvízhálózat problémájáról, meg arról, hogy akkor mit lehet tenni. Lehet okoskodni (mint te), és mareadni a bűzös trutymóban, vagy lehet enyhíteni próbálni rajta (mint most a IX. kerületi képviselő nyomására a főváros és a vízmű próbálja).
    De fő, hogy te maradjál az egyetlen és legfőbb hozzáértő okos, csepel maradjon a sz@r fővárosa, és kizárólag B. Lénárdról meg N. Szilárdról legyetek képesek beszélni, más teremtényt ugyanis nem szült a földre a Teremtés.
    Ha pedig büdös van, vartyongatok itt tovább jóízűen, mint szoktatok, sűrűen, mit sem sejtve együtt tanácstalankodva a városvezetéssel,és keresve az okát. – Nem szóltam.

  9. PU szerint:

    Bleki! A fenti hozzászólásoknak semmi köze a Popieluszko uthoz, csak a tájékoztatáshoz volna köze, amihez viszont a Csepelinfónak nincs, meg Neked és az itt kommentelőknek sem. Legalábbis igény nem mutatkozik rá, csakis veszekedésre éls mocsolódásra. Ez a fórum már kizárólag pofozógép.

  10. csepelikerdezo szerint:

    PU,

    Akkor Te is FCSM alkalmazott vagy ezek szerint? :mrgreen:

  11. PU szerint:

    csepelikérdező!
    Én csak egy szerencsétlen csepeli lakos vagyok, aki nem elmebeteg és nem gazember, csupán szenved a kosztól, bűztől, de leginkább is az itt tapasztalható “emberi tényezőtől”. Vigasztaljon: már nem sokáig, mert ebből a kretén, agyalágyult, gonosz mocsokból (mely pedig budapest egyik legélhetőbb kerülete lehetett volna az adottságai alapján) hamar el fogok menekülni.
    Élvezzétek tovább magatokat!

  12. PU szerint:

    Bleki! Ezt nem értem:
    “Ja egyébként Horváth úr előbb talán meggyőződne a Popieluszkó forgalmáról aztán osztná az észt.
    Mikor az Önkormányzatban volt nem volt ennyire kreatív.”
    Hol kommentelt itt Horváth úr? Nézeted szerint én vagyok az, vagy csepelikérdező? – Kimaradt a gyógyszered?

  13. Tündér Ilona szerint:

    Én tegnap belinkeltem a cikket természetesen törölték, valamint egy másik cikket is ami arról szólt, hogy Németh Szilárd felháborodva értesült arról, hogy 2014 április 22-én a nagy eső miatt szennyvíz ömlik a Kis-Dunába, felháborodás, feljelentés, védelmi bizottság összeülése.
    Rohadtul nem történt semmi 2019 van, a fekália nagy esők alkalmával zúdul a Dunába,
    Azt pedig ne mondják, hogy nincs rá pénz, egyszerűen leszarják.

    csepelikérdező
    Teniszlabda és szárnyas betét nélkül a fekália az jöhet?

  14. PU szerint:

    Tündér Ilona! Én is sokadszorra tudtam csak beírni, mert elsőre kapásból törölték.
    Az az édes a dologban, hogy az ilyen hírek mindkét műbalhézó felet halálra idegesítik itten, mint minden, ami valóságos és lényeges doilgokról szólna. Engem pedig a fityisz meg a dk-mszp társulat versenyben utál. (Kölcsönös.)

  15. Johnny szerint:

    Csak nem?
    Mi történt???
    Annyit lehetne kérni ráadásnak, hogy ne az csinálja, mint a Kossuth Lajost? 😀
    Köszönjük!

  16. kilgore trout szerint:

    Én is kérnék egy pluszt: legyen szabvány szerinti kopóréteg és ha kell, alatta is cseréljék ki, amit ki kell. Ne legyen az, mint kis Hazánkban mindenhol, hogy a felújított utat egy éven belül felbontják, mert attól kezdve kidobott pénz.

  17. Bleki szerint:

    Kedves PU ! Ha elolvastad volna az elejét akkor láthattad volna ,hogy a közleménybe szerepel,hogy Horvát úr ellenzi az útfelujítást a Popileszkun és inkább a gyári utakra kötsék a pénz ,mert ugye ott aztán rengeteg csepeli közlekedik. Egyébként foglakozz a saját gyógyszereddel.

  18. PU szerint:

    Ja-ja-ja. Gyógyszert mindenkinek!

  19. Tündér Ilona szerint:

    Aki reggelente arra jár az tudja, hogy nem csak az út minőségével van baj, hanem azzal, hogy nem haladunk rajta hanem állunk, körforgalom kellene az Ady-Popieluszko kereszteződésbe és akkor még értelme is lenne a felújításnak.

    más:
    Úgy látszik az Admin ingerküszöbét csak akkor lépi át a Duna szennyezése, ha ellenzékben vannak.

  20. Johnny szerint:

    …az öngól lenne! Lásd M0 körforgalom!
    Én lertam… 🙂

  21. PU szerint:

    Hozzászólásom (HVG-s linkkel) 2019. június 04., kedd – 13:05 óta moderálásra várakozik. – A Duna-szennyezés előbb fog megszűnni, mint ez az állapot.

  22. Vendetta szerint:

    2016-ban azt írták és mondták, hogy a Táncsics Mihály utat is felújítják ahogy kicserélik a gázvezetéket….Szerintem már befejezték a munkálatokat. De az út azóta is folyamatosan romlik. Mostmár ugyan olyan állapotú mint a Popieluszko.

Itt lehet hozzászólni !