A gigadugó miatt jövő nyárra halaszthatják a Popieluszko utca felújítását

Csepel.info

Nyáron szerette volna felújítani a kerület az utcát, ám a közbeszerzési eljárás még nem fejeződött be. A nyár végi Dél-Csepel-Szigetet érintő útfelújítások akkora dugót okoztak, hogy most nem is kezd bele az önkormányzat – jelentette be Borbély Lénárd polgármester.  

“Jó lett volna, ha a környező útépítések és körforgalom építői egyeztetnek egymással, és erről a mi kerületünket is tájékoztatják. Bár ezzel sem mennénk sokra, mert nem mi építkezünk.”

– írta Csepel polgármestere a Facebook oldalán.

A tervek szerint egyirányúsítják majd a Popieluszko utcát a felújítás idején. Tehát nem zárják le teljesen, és reggel-este más irányban lehet majd haladni rajta. Azonban olyan szinten nőtt meg a gépjárművek száma az elmúlt években Budapesten és az agglomerációban, hogy az augusztus végi útfelújítások miatt kialakult csepeli gigadugó miatt úgy döntött Borbély Lénárd polgármester, hogy akkor sem kezdődik meg ősszel az utca felújítása, ha addig befejeződik a közbeszerzés.

Csepel.info

 

18 hozzászólás “A gigadugó miatt jövő nyárra halaszthatják a Popieluszko utca felújítását” bejegyzésre

  1. csak úgy ... szerint:

    Csapdába ejtette a dugó fél Csepelt, 4 óráig tart a 35 perces út

    Három fontos utat egyszerre kezdtek felújítani Csepel déli részén. A lezárások miatt az agglomerációs településekről szinte lehetetlen ki- és bejutni. A dugó óriási, a buszok menetideje volt, hogy megnégyszereződött.
    A közlekedési állapotok az M0-s lezárásával már hétfőn kegyetlen mértéket mutattak, rossz belegondolni, mi lesz jövő héttől, az iskolakezdés után.
    Vagy:
    Az útfelújítások miatt LEHETETLEN Halásztelekről Budapestre bejutni, akár saját autóval, akár tömegközlekedve.
    Az M0-s autóút déli szakaszának felújítása, valamint a térségben felújítás alatt álló két másik főút elsősorban azoknak az agglomerációs településeknek a lakóit sújtja (Szigethalom, Szigetszentmiklós, Szigetcsép, Halásztelek, Tököl, mintegy 40 ezer embert), akik a körgyűrűtől délre eső, Csepel-szigeti lakhelyükről szeretnének a fővárosba bejutni.
    A tárgyilagos helyzetleírás után nézzük, hogy látják a helyiek:
    2018-ban Magyarországon úgy újít fel a NIF az M0-s déli szakaszán 12 kilométert (2020 tavaszáig), hogy elfelejt egyeztetni a Közúttal, aki most épít egy körforgalmat a Csepeli úton, és olyan laza kézmozdulattal zárja le Szigetszentmiklós M1 felé vezető felhajtóját és az M5 felől érkezők elöl a lehajtót, mintha nem lenne holnap. A másik felújítás közepén. Két egymástól teljesen független projekt, ami egyenként is kinyírná a hánytatott sorsú Csepel- sziget közlekedését. Mindeközben a szigetszentmiklósi önkormányzat mit sem sejtve a Közút és NIF titkos terveiről lezárta a Szigetszentmiklós Gerinc utat (ami egy elkerülő/mentesítő útként funkcionálna) és Halásztelket összekötő Massányi Károly utat. Harmadik csapás. Simán nem tudunk kijutni, és nem tudunk hazajönni sem. Jövő héten iskola…
    Volt, aki reggel 7.55-kor elindult Halásztelekről, és 10.30-kor érkezett a Nyugati pályaudvarhoz tömegközlekedéssel. Két és fél óra 20 kilométerre, szűk egy óra helyett.
    Az erre közlekedő 38-as busz vezetője olvasónknak azt mondta, hogy a bár a menetrend szerint a menetidő egy körre (Csepel–Szigetszentmiklós–Csepel) 1 óra 40 perc lenne, de hétfőn nem volt ritka a 3,5–4 órás kör sem.
    Egy helyi blognak egy 690-es járat sofőrje arról beszélt, hogy egyik körén 4 óra alatt tudta megtenni a Csepel, Szent Imre tér és Szigethalom közötti távot (ami a menetrend szerint 35 perc lenne).
    Az egyetlen alternatíva a lassú és elavult ráckevei HÉV, ami az olvasók szerint most heringjárattá alakult.

    forrás: ismert

  2. Pilsner Urquell szerint:

    Bahhh! Micsoda sanda libsi firkálmány! Mi, öntudatos Csepeliek tudjuk, hogy minden a legjobban van ezen a létező Csepelek legjobbikán!

    Egyébként javaslom: gyalog tessék! Úgy gyorsabb.

  3. XY szerint:

    Az a baj hogy 8 évetek lett volna mar erre az utcára. Nyáron szerette volna? 29-e van ember. Bezzeg a birkozocsarnok rekkordido alatt megkezdodott es igazan jol haladnak, csak a hasznossagi erteke egyenlo a 0-val. Fantasztikus sport de az olimpian maradasa is kerdeses de senkit sem zavar. Ki tud valaszolni arra a kerdesre, hogy ki a kedvenc birkózód? Senki. Nincs motor a kocsimban de csili vili felnim van. Ez igaz Magyarorszagra es csepelre is.

    Csepel legégetőbb problémái ami terítéken sincs:
    ady, táncsics, kossuth, csepeli út felujitasa/szélesítése , popi szintén ennek orulok h teritekre kerult egyaltalan
    Déli szektor kozlekedese persze fentebb is szabadkikoto es gubacsi es ennyi
    Gubacsi hid leszakadasa
    Tudoszuro es egeszsegugy
    Gyár terulete
    Csillagtelep
    Haros
    Szabadkikoto kulso savja javitasra szorulna es eleve tul kevés a sáv. Ugyanitt a vonatok keresztul kasul jarasanak megoldasa az igereteknek megfeleloen.
    Csepeli hév
    148 as busz hosszabb menetido es tobb megallo mégis ritkabban jar mint a 151 es. A regi 52 es idokre valo visszateresrol nem is beszelek.

    Lehet jonni hogy jaj ez fovaros kezeleseben van jaj ez bkv akkor meg minden nap targyalni kell fel kell hozni stb stb napirenden kell tartani

    Ja az is erdekelne hogy a csepeli strandnal mennyi sapot vett fel a werner peter volt csevak enektanar vezerig aki a szilard baratja hiszen neki erre is van cege ugy tunik.

    Nem mondom hogy nem epul semmi mert az nem igaz, de a hasznossaguk nulla legtobbszor. Az en eletminosegem semmivel se javult az mszps idoszakhoz kepest az elmult majdnem tiz ev alatt es ez a legszomorubb az egeszben.

  4. csak úgy ... szerint:

    “Ki tud valaszolni arra a kerdesre, hogy ki a kedvenc birkózód?”

    Hegedűs Csaba !

  5. Pilsner Urquell szerint:

    A csepeli dugó – és az egész budapesti közlöködészeti tébolyda a hvg-t is megihlette:

    Elhalasztanak egy csepeli útfelújítást, miután a polgármester is beragadt a dugóba (Popieluszko utca)

    Őrült hajsza kell, hogy tanévkezdésre ne legyen káosz egész Budapesten

    “Az M0-s autóút déli szektorán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő elkezdte lecserélni a burkolatot, eközben viszont a Magyar Közút Szigetszentmiklóson lezárta az M1-es felé vezető felhajtót és az M5-ös lehajtóját. A környék forgalma úgy beállt, hogy emiatt torlódik a forgalom az M6-os autópályán is. A BKK óriási késésekre figyelmeztetett, volt olyan buszsofőr, aki az Indexnek másfél helyett négyórás menetidőről számolt be a Csepel-Szigetszentmiklós-Csepel-körön. Egy helyi blog pedig arról írt, hogy többen szántóföldeken át próbálnak eljutni Budapestre, a HÉV pedig nem bírja el a megnövekedett forgalmat. Azóta kiderült, hogy a csepeli polgármester sem jutott be a saját munkahelyére, egy kerületi kezelésű út felújítását már el is halasztották ennek hatására.”

  6. Lovas szerint:

    Mindegyik utca felújítására nyolc éve lett volna az önkormányzatnak, de vajon nyolc év alatt épültek Csepel útjai, vagy jó lenne, ha mindegyiket egyszerre újítanák meg? Most azon is ki van borulva mindenki, hogy három felújítás van egyszerre 🙂

  7. Kkk szerint:

    Bezzeg a szocik milyen jól dolgoztak, sosem volt dugó. Ha rajtuk múlik most sem lenne. Igaz autónk se, meg munkahelyünk se ahova be kell járni.

  8. Pilsner Urquell szerint:

    Lovas, Kkk! Ez most nem piszlicsáré pártpolitikai hajtépés kérdése, hanem alapvető működtetési kérdés.
    Három – nem önkormányzati – nagy cég hozta össze ezt a baromságot, mert nem egyeztettek, vagy tojtak az egyeztetéskor kiderülő aggályokra. Így a magasságos szakértő vezetők helyett három debil bepisilős óvodás is elintézhette volna egy főváros életét hetekre.
    A kérdés: lesz-e ennek következménye? (Nem lesz. Majd nekik áll följebb, és kezet lesz nekik csókolva. Legrosszabb esetben forgás lesz: más állami monstre-cég élére távoznak. – Közben meg pár ezer honpolgár akár egy életre belerokkant, de ez titok marad.)
    A főváros és az érintett kerület csak annyit tehet, hogy ül és néz ki a szemecskéjén? (Ha igen, akkor menjen el mindenki útkaparónak. Jó ürügy lesz végképp beszántani az önkormányzatiságot…)
    Lesz az egész ügynek tanulsága? (Nem. A választásokat sem fogja befolyásolni. Minden így, sőt ígyebbül megy majd tovább: M.o. jobban fog teljesíteni.)
    EHHEZ KÉPEST gyalázat, amit a megélhetési pártok és szurkolótáborok művelnek…

  9. Lovas szerint:

    Ha a szocik is csináltak volna útépítést akkor most nem duplán kellene.

  10. Tóth Kati szerint:

    Tetszettek volna megépíteni a Gerinc utat!Nyolc év elment,az engedélyek lejártak,csak az ígéret maradt,vagy már az sem.Ugye milyen borzasztó dolog Polgármester úr a dugóban araszolgatni?Ezt csináljuk évek óta minden nap a Csepeli úton kifelé és hazafelé.Hol van a Salak utcai kamionterminál 500 milliója,amit a Gerinc út megépítésébe adott?Egyébként ne mondja,hogy nem tudta,hogy mi lesz a Csepeli únál,ha lezárják a körforgalmat.Hetek óta csinálják,most még le is zárták.Tudom nem jár arra.De senki nem jelezte mi van ott?Csak akkor tűnik fel,mikor maga is beragadt a dugóban?

  11. Csányi László szerint:

    T Városgazdák!
    A felszabadult kapacitással kérem hozzák rendbe a Görgey Artúr tér elhanyagolt részeit. Parkoló park park bejárók járdák stb. Kb 30 éve várunk rá. Köszönettel!

  12. pitypang szerint:

    Tóth Kati: A gerincutat megépíthette volna Demszky is, aki már 25 éve, mikor volt a népszavazás az elszakadásról ezzel kampányolt. Vagy Kuncze is igérgette választások elött.

  13. Ötletvihar szerint:

    már réges régen ki kellett volna tolni Budapest, és Csepel határát az M0-ig. Annak megépítésével az mintegy ‘természetes’ határvonalat képez Csepel/Miklós, Bp/Pest megye között. M0-tól északra ami van, az legyen Csepel és Bp, ami délre, az Miklós és P.m.
    Ennyi.

  14. Tóth Kati szerint:

    Pitypang úr\hölgy!Önnek teljesen igaza van.Az a görény Demszkáj-tóth valóban 25 évvel ezelőtt ígérte meg a Gerincútat,és persze ,mint annyi minden igéretéből ebből sem lett semmi.De!8 éve már Nêmeth-Borbély urak is megígérték a Gerincútat és semmi!Tehát vonjuk ki a 25- ből 8-at,tehát 17 év alatt nem sikerült Demszkáj-tóth misinek,akkor most meddig nem fog menni Borbély Lénárdéknak?Szavazzunk!

  15. Pilsner Urquell szerint:

    Ötletvihar! Nem egészen értem, miért épp most jön ez az ötlet. Nem mindegy neked, ki nem építi meg soha az utat?

  16. Pilsner Urquell szerint:

    T. Kati! Demszkáj megmarad örök bajnoknak.
    De szerintem Borbély Lénárd utódai sem fogják megépíteni.
    Addigra úgyis harmadannyi autó lesz, és nem akarunk menni sehova.

  17. Johnny szerint:

    Az összefüggést nem értem!
    Az M0-s környéke Délre van, ez a leírhatalan nevű utca meg Északra.
    Itt még van alternatíva is és +10 perc kerülő a “jobbosokon” mem órák.
    Tehát, miért nem újítják fel? 😛

  18. Pilsner Urquell szerint:

    Mert a felújítás pénz. És most legalább nem kell kifizetni. Majd meg már mire lehetne, mert nincs mindenütt máshol dugó, a pénz elment másra. (Amúgy dugó mindig lesz, nem kell aggódni.)

Itt lehet hozzászólni !