Április 2-től lezárják az M0 szigetszentmiklósi felhajtóját

Csepel.hu

A szigetszentmiklósi lehajtó teljes lezárására tervezetten 2019 május közepén kerülhet sor.

Torlódásra kell számítani a II. Rákóczi Ferenc úton és az Erdősor úton.

Az M1-es irányába haladó pályaszakasz lezárásánál fontos szempont volt, hogy a szigetszentmiklósi csomópont a lehető legrövidebb ideig legyen elzárva a forgalom elől, így a tervezetten áprilisban kezdődő pályazár során, május közepéig a leállósávon keresztül biztosítva lesz a lehajtás Szigetszentmiklós irányába. A munkálatok nagyságrendileg 6 hetet vesznek majd igénybe, ez idő alatt Szigetszentmiklós irányába a halászteleki csomóponton keresztül lehet majd lehajtani. Az új betonburkolat szilárdulását követően egy sávon ideiglenesen újra áthaladhat majd a forgalom a munkaterületen, így a szigetszentmiklósi lehajtó újra használható lesz.

Az M1-es felé történő felhajtás azonban nem lesz lehetséges a szigetszentmiklósi csomópontban az áprilisban kezdődő pályazár ideje alatt. Az erre közlekedők a II. Rákóczi Ferenc úton keresztül a halászteleki csomópontban tudnak M1-es autópálya felé felhajtani az M0-s autóútra, a terelő utakat sárga táblák jelzik majd. A halászteleki csomópontban a le- és felhajtás továbbra is biztosított lesz, illetve megmarad a 2018 szeptemberében kialakított új gyűjtő-elosztó sáv Halásztelek felől a 6-os főút csomópontjáig. A 6-os főútról az M1-es autópálya felé továbbra sem lehet majd felhajtani. Az M6-os autópálya csomópont ez idő alatt is használható marad.

Az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu-n tájékozódhatnak.

Bővebb információk: https://nif.hu/2019/03/ujabb-szakaszahoz-erkezett-az-m0-s-autout-deli-szektoranak-fejlesztese/

Csepel.hu

21 hozzászólás “Április 2-től lezárják az M0 szigetszentmiklósi felhajtóját” bejegyzésre

  1. fcsm szerint:

    Az Erdősoron mièrt?

  2. Johnny szerint:

    Akkor Csepel elvérzik, bassza meg.
    Külön köszönet a “kontéres” kamionjainak.

  3. Nagy Gábor szerint:

    Az Erdősor azért, mert aki Királyerdő Szigetszentmiklós viszonylatban (vagy valami hasonló) közlekedik, az kénytelen lesz a II. Rákóczi út Erdősor utca útvonalat használni.

  4. Varga Zoltán szerint:

    Gratulálok! Először az Auchan mellett kellett volna megcsinálni a 3ik felhajtót mert amúgyis szükséges aztán kezdeni a felújítást.Egèsz Csepel Csepel szigetnek annyi.köszönjük.

  5. bhu szerint:

    Gerincút sehol, Gubacsi-híd sehol, Ady Endre-Duna utca körforgalom, Lámpás-Rákóczi körforgalom sehol. Konténeres kamionok százával, meg 800 méteres vonat az van.

  6. csak úgy ... szerint:

    Jó lenne ha Ábel reagálna – bhu – hozzászólására. Az elmúlt x évre nem vagyok kíváncsi. Az ígéretekkel tele a padlás. A közelgő választások miatt, újra előveszik ezeket. Azt szeretném tudni, hogy eddig miért nem történt semmi. A szobrokat, virágot, játszóteret hagyjuk, az az önkormányzat dolga.

  7. csak úgy ... szerint:

    Mire költötték az 500 milliót?

  8. Nagyapó szerint:

    Azért jó lenne, ha a hozzászólók tudnák, kinek mi a feladata/hatásköre. Csepel nem tud gerincutat (ami szükségtelen), főútvonalon forgalomirányító lámpát, körforgalmat, vasúti aluljárót, M0 felújítást, repteret, stb. építeni. Érthető?
    Jó lenne, ha emlékeznének, hogy a A METRANS csoport a SZABADKIKÖTŐ TERÜLETÉN volt, onnan költözött délre, így tehermentesítve Csepel belső részét.
    Igazi szoci pökhendiség mindenkit hülyének nézni. Azt hiszik, hogy a szállítmányozási cégek vezetése, meg a sofőrök olyan hülyék, hogy direkt a csúcsforgalomba mennek, hogy mennél több gázolajuk fogyjon???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. admin szerint:

    A gerincút folytatása a korábbi kettő helyett egy ütemben fog megépülni. Már tervezik, ahogy a Corvin kétszintessé alakítását is. Így eltolódik a nagy dugó a Soroksári út felé. Dugó pedig addig lesz, amíg nem épül több tízezer új parkoló (bár nincs rá hely), nem jön egy gazdasági válság vagy nem járnak be az emberek a közösségi közlekedéssel.

  10. telepi szerint:

    Fogy a csillagtelepiek és a rózsadombiak türelme. Gerincutat!!! Zörögnek a kamionok, az egész telep hallja. Így nem lesz meg a fideszes polgármester, bármennyire szeretnénk

  11. pitypang szerint:

    Nagyapó! Állandóan azt hangoztatod, hogy nincs szükség a gerincútra, mintha azt csak kizárólag az agglomerációból érkezők használnák. De tudod azon az úton nem csak halásztelkiek meg szigethalmiak járkálnak, hanem csepeliek is, ha el akarnak jutni valahová abba az irányba.

    Szerinted az normális állapot, hogy ezt a kerületet egyetlen irányba lehet megfelelő 2×2 sávos úton elhagyni?

  12. csak úgy ... szerint:

    Csatlakozom – telepi – hozzászólásához! Miért kell a Plázáig behozni a kamionokat?

  13. Nagyapó szerint:

    pitypang! Amennyiben elkészül a gerincút, mit gondol kik fognak rajta közlekedni? Többen lesznek, vagy kevesebben? Várhatóan többen – különben minek megépíteni – akkor ez a többlet hol fog parkolni, merre megy tovább? Csepelen hol parkolnak, ill. a Weisz M., a Soroksári út tudja őket fogadni?
    Ki követeli mindig a gerincutat “Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó” és a többi csepeli, szívjon a Weisz Manfrédon vagy a Gubacsi hídon?
    telepi! Mit gondol hol fog a gerincút menni? Kikerüli a Csillagtelepet és a Rózsadombot? Gondolja el, egy elkerülő úton 70-100 km/ó sebességet érdemes engedélyezni. Menjen egy autóút mellé és hallgassa meg a zajt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. nagybátyó szerint:

    A METRANS költözése előtti kamionforgalom töredéke volt a mostaninak. A zaj- és légszennyezés mértéke, az utak állapota, a közlekedés egyre aggasztóbb. Ezt politikai nézettől függetlenül is be kellene vége látni.

    Sebaj, ez a “néhány száz” kamion holnaptól az M0-áson fog órákat vesztegelni, mielőtt végig rongyolnak Csepel útjain.

  15. Johnny szerint:

    A Metrans kiköltözhetett volna a többi logisztikai cég mellé Miklósra!
    Egy vasúti pálya kellett volna, semmi több, de ezt meg kellett volna építeni? Értem.
    A Metransot, nagyapó, szerinted mennyire nem érdekli, hogy az alvállalkozó kamionosok mikor és mennyi gázolajat füstölnek el? Egy kamionnyi pihenőhelyet nem alakítottak ki, a sofőrök megoldják ezt az út szélén, vagy a multik parkolóiban, amíg ki nem basszák őket.
    A munkahelyekről? Egyszer nézz el arra, papa, hogy a 90%-uk szlovák! Főleg, mikor este ellepik a Tesco-t! 😛

  16. telepi szerint:

    Nagyapó, Ön életében várt már a Rákóczi úton buszra, és nem látta a hatalmas kamionforgalmat? Vagy netán a Királyerdőből is kimerészkedik néha? A Gerincút el fogja kerülni a tágan vett Csillagtelepet, ezt mindenki tudja, aki valaha vetett egy pillantást a térképre. Konkrét nyomvonalterv még mindig nincs kiviteli tervek szintjén, főleg nem engedélyeztetve, de egyértelmű, hogy a sűrűn beépített területeket el fogja kerülni a Salak út folytatásaként. A keleti oldalára pedig végig zajvédő fal fog épülni Csepel-Rózsadomb és a Vízművek-lakótelep irányába.

  17. csak úgy ... szerint:

    Nagyapó! Most menjen kirándulni!

    Érvényes:

    Ma 6:32-től – visszavonásig
    (módosítva: 2019.04.02. 08:21-kor)
    Részletek:
    A következő járat(ok) közlekedése forgalmi okok miatt az alábbiak szerint módosul:

    A 38-as, 38A, 138-as, 238-as autóbusz Szilvafa utca és Háros között megnövekedett menetidővel közlekedik.

    Érintett járat(ok):

    38
    Csepel, Szent Imre tér
    Szigetszentmiklós, városháza
    38A
    Csepel, Szent Imre tér
    Lakihegy, Cseresznyés utca
    138
    Csepel, Szent Imre tér
    Budatétény vasútállomás (Campona)
    238
    Csepel, Szent Imre tér
    Szigetszentmiklós, kertváros

    Megjegyzés:
    138-as rendkívüli betétjárattal is utazhatnak Csepel, Szent Imre tér és a Hárosi iskola között.
    Kapcsolódó
    változás(ok):

    április 07., vasárnap 7:00-tól – 15:00-ig:
    38-as, 238-as autóbusz | megálló kihagyás (rendezvény)

  18. Dávid Éva szerint:

    Persze, újra kell aszfaltozni. Mert ez volt most az elsőrendű. ( amúgy még hibátlan volt a nullás burkolat) Mert valakik milliárdokat kaszálnak a projecten? Nullásmaffia.
    Akik pedig napi szinten keresztezik, munkába menet. Azok hónapokig szívnak. Lehet gyalogolni min 3 km-ert..
    Inkább a kerülő, odahajtó utakat kellene min 2 sávossá tenni egy jó szakaszon. Oda lehet menekülni, ha valami van a nulláson. És mindig van valami…..

  19. Horváth János szerint:

    Admin!
    Azt állítod, hogy már tervezik a gerincút folytatását és a Corvin csomópontot? Közbeszerzés
    mikor volt, ki nyerte? Nem kellene a lakosokat tájékoztatni?

  20. csak úgy ... szerint:

    Tervezik, hogy tervezik …

  21. XY szerint:

    És mi van a Gubacsi híddal? Mi van a Popieluszko utcaval? Május 2-án hamarosan megkeződhet 2018 ban írták ezt. Lehet mutogatni de szánalmas még mindig

Itt lehet hozzászólni !