Gulyás Marci ledobta az atomot a Fideszre…

…de az ellenzék főhadiszállását találta el.

Vélemény – Ábel Attila

Működik-e nagyban az a politika, amelynek pusztán annyi a célja, hogy mindent el kell tiporni, meg kell szüntetni, meg kell buktatni, le kell szavazni, na és mindenkit be kell börtönözni, akihez a Fidesznek köze van? Meg lehet-e választatni egy dilettáns társaságot csak azért, mert ellenzék, és jót tesz-e a visszalépegetősdi nekik? Diktatúra-e az, ahol a sajtótöbbség ellenzéki, ahol szólás- és véleményszabadság van, és még a választások is szabadok? Vagyis, nagyjából összefoglalva: sikeres lehet-e egy egymással vitázó, de elvtelenül összeálló, antifidesz programú ellenzék?

Nagyjából erre kaptunk választ most vasárnap. A győzelem első sorban az Orbán kormány letagadhatatlan sikereinek köszönhető, másodsorban azonban az ellenzéknek. Most utóbbiról írom le a véleményemet.

A magyar ellenzéki politika elmúlt négy évét Gyurcsány Ferenc és Soros György bábjai determinálták. Gyurcsányról többször is írtam már. Jobb bomlasztót fizetni sem tudnánk. Ha nincs, most biztos nincs kétharmad. Az antifideszes és magyarellenes politika, amit felvállalt, SZDSZ-szinten tudja őt és pártját tartani, ám a többi balliberális pártot simán meg tudta fojtani.

Erre jött ráadásnak a sorosista Gulyás Marci. Marcika és Fletóka a Nagy Testvérrel együtt nem csak azt tudták elérni, hogy nem jött létre kormányváltó erő, de az LMP még el is veszítette az identitását. Azt is el tudták érni, hogy 2014-2018 között még csak nem is született új, kormányváltásra alkalmas szervezet.

Nagy dolog ez. Hiszen hiteles kormányváltó erőt nehéz összerakni pár év alatt. Mindenki jön ugyanis valahonnan. Ráadásul – mint említettem -, szerintem nem lehet a mindent tagadásra építeni egy sikeres országban. Miért kellett volna például az értelmiségnek olyan pártokra szavaznia, amelyek meg akarják emelni a jövedelemadót, és el akarják venni a családi adókedvezményeket? Miért rossz a gyerekeknek a testnevelés óra, miért rossz a Kossuth tér és a Városliget felújítása, az éneklés, a NER – vagyis az, hogy valaki élni és sikeres lenni merészel nem a kormány ellenségeként?

A Momentum lehetett volna az egyetlen reménysugara az ellenzéknek. De szerencsére ötlettelen antifidesz párt volt az is. Egyetlen életképes gondolatuk sem lett, ami nem a Fideszhez kötődött. Az MSZP kivénhedt, fiatal politikusai két lábon járó katasztrófák. Parazitapártja komolytalan. A Jobbik meghasonlott, Vona várja a könyörgőket. De ha visszasírják, akkor is belső harcok lesznek ott még nagyon sokáig.

Egyedül a DK nyert a baloldalon. Gyurcsányék a szónoklataik után minden bizonnyal pezsgőztek vasárnap éjjel. A DK erősödése Gyurcsány Ferenc erősödése, az pedig azt mutatja, hogy egy darabig még nem kell tartanunk egy új vagy megerősödő kormányváltó erőtől.

Ábel Attila

20 hozzászólás “Gulyás Marci ledobta az atomot a Fideszre…” bejegyzésre

  1. k szerint:

    Ha Ábel úrék folytatják ezt a munkát akkor csak egy dologtól kell tartaniuk, a maguk körül legyeskedő parazitáktól, a Mészárosoktól, Habonyoktól, meg az ostoba párttársaiktól, a Rogánoktól, Deutschoktól, Kósáktól.
    Értem én hogy régi barátok és harcostársak, de ha nem akarnak belebukni a tolvajlásba négy év múlva, akkor állítsák le őket.

  2. Qqriq szerint:

    Egy csürhét rommá verni nem olyan nagy dicsőség, tehát van mire szerénynek lennie a kormánypártoknak. Gyurcsányi pedig akármilyen “hasznos” tevékenységet is folytat, a parlament helyett mégiscsak inkább a sitten lenne a legjobb helye, mert így úgy tűnhet, szándékosan van megtűrve.

  3. bagoly szerint:

    T:
    “K” !

    Szűk látóköröd példaértékű !
    Állításod tessék konkrétumokkal alátámasztani !
    Ellenkező esetben kizáratlak minden ellenzéki pártból, mert ilyen féleszű idiótákra nincs szükségünk !

  4. Nagyapó szerint:

    bagoly nincs igaza. k (nem tudom minek a rövidítése) nem csak féleszű idióta, hanem egyszerű lumpenproli, aki a kocsmában hallott szöveget terjeszti. Jósol 4 évre, de tehetné 8 évre is, akkor is marhaság, node az igazság

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. bagoly szerint:

    T:
    Nagyapó !

    Egyetértek !

  6. Mazsola szerint:

    Attika és Szilike, nem zavar, hogy buktátok a kerületet, hiába az ingyen román sör? :))

  7. Kaschauer szerint:

    Kedves Bagoly!
    K-nak nincsen szüksége tényekre, adatokra, mert olyanok – jól tudja – hogy nincsenek.
    A ballib propaganda ugyan azt a trükköt alkalmazza 100 éve, és világszerte. Orrba-szájba rágalmazz meg valakit, majd a saját koholmányodra hivatkozva a médiatúlsúly felhasználásával támadjad, üsd, kritizáld és gyalázd, amíg beleivódik a közbeszédbe.
    Így tették el láb alól Szaddam Husszeint a vegyi fegyver-rágalommal, így mocskolták be a francia és az olasz jobboldal politikusait.
    Különösen azok a rágalmak hatékonyak, amik sem nem bizonyítottak, és az ellenkezője sem bizonyítható. Hogyan bizonyítsam, hogy nem vagyok pedofil? Vagy hogy nem vagyok korrupt?
    És ehhez az aljas stratégiához az is hozzátartozik az az őáltaluk elkövetett gyalázatos bűnökkel vagdalkoznak az ellenfeleikre. Lásd Kuncze “Lop stop” propagandáját, miközben szétlopták az országot, vagy a ballib “korrupció”-rágalmait, holott százmilliárdokat lpptak, korrumpáltak szét a magyar nemzeti vagyonból privatizálással, vagy pl. a 4-es METRO soha be nem fejezett beruházásával.

    A gazemberségük mértékét még elképzelni sem tudjuk, józan ésszel fel sem mérhető.

  8. Horváth János szerint:

    Kaschauer!
    Ha azok szétlopták, akkor ezek mit talicskáznak olyan intenzíven?

  9. Vazul néni szerint szerint:

    Kaschauer egyetértek…. soha többé “haladárokat “, soha többé kurvaországot szakértői kormánnyal,soha többé bokros csomagot .Valóban a gazemberségük mértékét még elképzelni sem tudjuk, és mindig idegen érdekek FELTÉTEL nélküli kiszolgálói voltak.

  10. Johnny szerint:

    Gyerekek!
    Be kell tiltani az egész ellenzéket a picsába.
    Legyen egypártrendszer, legyen elnöki népköztársaság és akkor végre mindenki lehiggad és kussolni fog a picsába!
    🙂
    Mit szóltok hozzá?
    😛

  11. Jobban szerint:

    Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! Hajrá Csepel!

  12. Qqriq szerint:

    Mivel a kutya sem akar elmenni Gulyásék holnapi megmozdulására, Soros utasítására várhatóan több ezer jól szervezett tapasztalt felforgató zsoldostüntető érkezik az országba törni-zúzni, rombolni, gyújtogatni. Meg kell akadályozni, hogy a főváros utcáin elszabaduljon a pokol!!!

  13. Johnny szerint:

    Qqriq!
    Ezt már a Jobbik nem fogja megtenni, mint 2006-ban, már nincs ám haverság! 😉

  14. Horváth János szerint:

    Zsoldos tüntetők legutóbb lengyel zászló alatt vonultak. És tényleg, pár napja Bayer beígérte,
    hogy kimennek az utcára rendet rakni.

  15. Kaschauer szerint:

    Horváth János!
    Mit talicskáznak? A 67%-os felhatalmazást.
    Ti meg eltanyáztatok jó nagyot bukva, mint az üveges tót a lépcsőházban.

  16. Horváth János szerint:

    Kaschauer!
    Látom nem zavar, hogy a Fidesz holdudvara százmilliárdokkal rövidítette meg a költségvetést, s persze jutott a 67% megvásárlására is. Tudomásul kell venni, hogy vannak hozzád hasonló
    emberek, akiknek ez örömet okoz!
    S ha azt hiszed, hogy az ellenzék bukott, tévedsz! Az elmúlt 8 évben az Unióban sikerült a
    legaljára süllyedni, s a mai állás szerint esélyünk van a folytatásra.

  17. Nagyapó szerint:

    Horváth János kevés! Hazudjon nagyobbat, írja, hogy ezermilliárdokat loptak, merjen nagyot mondani!
    Különben ez az állandó – tények nélküli – hazudozás már unalmas. Egyik ellenzéki pártnak sem jött be.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Nyugodjon meg, előbb vagy utóbb minden kiderül! Mivel tisztában vagyok azzal, hogy
    nincs értelmes válaszuk, nem csodálkozom, ha hülyéznek, hazugoznak.

  19. Betke szerint:

    Nagyapó, a manyup konkrétan 3000 milliárd! Az már többezer.

  20. Szabó Imre szerint:

    Betke!
    Nagyapó kissé szenilis, meg a gyógyszereit sem szedi rendesen, ha elgurul csak legyint.
    Neki a manyup már kiment a fejéből, meg a többire sem emlékszik már.

Itt lehet hozzászólni !