Dél-budai Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny 2018

WM-iskola, Mr.Gabee, Csepel.info

Idén ismét megrendezték a 11. és 21. kerületi általános iskolások és középiskolások számára a katasztrófavédelemről szóló versenyt. Ezúttal a helyszín a Kamaraerdei Ifjúsági Park volt. A felkészülést a csepeli tűzoltóság segítette.

Az alábbiakban Baginé Kovács Katalin, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma munkatársának beszámolóját olvashatják:

A versenyzők nagy lelkesedéssel láttak hozzá a felkészüléshez. A versenyre négy diák jelentkezhetett. Mind a négy fő a rendészeti osztályokból kerültek ki: Mintál Olivér és Polten László a 10.D osztályból, Kovács Ádám és Molnár Milán a 10.R osztályból.

A verseny napján április 6-án reggel 8 órára értünk az Ifjúsági Parkba. Reggeli után ismertette a nap programját Czifra Ferenc alezredes úr.

Nem kedvezett az időjárás, de ezzel nem törődve annál nagyobb lelkesedéssel fogtak hozzá a diákok a versenyfeladatokhoz.

12 állomáson 23 csapat mérte össze tudását, ügyességét. A fiúk kedvelt állomásai voltak: honvédségi állomás, árvízi védekezés, activity, sérült mentése, puttonyfecskendő és túlélőcsomag.

A nagyszerű ebédet egy kutyásbemutató követte, majd az eredményhirdetés következett.

Nagy izgalommal vártuk, vajon felkerültünk-e ismét a dobogóra.

Miután kihirdették a 11. és 21. kerületi általános iskolák eredményeit, végre megtudhattuk, hogy a Weiss csapata a 2. helyen végzett.

Az eredménynek nagyon örültünk és elhatároztuk, hogy jövőre még felkészültebben vágunk bele a versenybe.

Szép volt FIÚK!

Baginé Kovács Katalin

Itt lehet hozzászólni !