Szétverték a vandálok a Kis-Duna parti hidat

Csepel.info

Lecsaptak a vandálok a csepeli Kis-Duna öblöt átívelő, fából készült fahídra, és gyakorlatilag megsemmisítették azt – értesült a Csepel.info.

A szomorú hírt Borbély Lénárd polgármester jelentette be a Facebook oldalán.

Karácsonyhoz közeledve sem pihentek a vandálok, a Kis-Duna liget hídját ugyanis két napja megrongálták. A rombolás miatt a híd járhatatlanná vált, így a Városgazda munkatársai kénytelenek voltak lezárni. A helyreállítási munkálatokat nemsokára megkezdik munkatársaim.

 – írta Csepel polgármestere. A fotók alapján a hídszerkezet több fontos része gyakorlatilag megsemmisült, és újra kell majd építeni. A hídon egyszer már volt felújítás, és úgy tudjuk újabbat is terveztek, a korhadás ugyanis egyébként sem kíméli a faszerkezetet.

Önkormányzat vs vandálok

A kerület önkormányzata 2010 óta fejleszti kiemelten a csepeli Kis-Duna partot. A területfejlesztés a pihenni, sportolni vágyók és a gyermekes családok igényeinek figyelembe vételével történik. Így épült fitneszpark, kalózhajós játszótér és kivilágított sétány is, de van már BMX-pálya és – úgy tudjuk – hamarosan gördeszkás pályát avatnak a környéken.

Ugyanakkor szinte minden nagyobb fejlesztés után voltak kisebb-nagyobb vandál támadások. Megrongálták a kiépített lámpákat, összefestették az egyik szobrot, próbálták szétverni, felgyújtani a kiépített nyilvános WC-t is. A gyerekek által különösen kedvelt kalózhajós játszóteret már bekamerázták, miután több kísérlet volt annak megrongálására. Valószínű, hogy hosszabb távon itt is térfigyelő kamerák telepítésével lehet csak elejét venni a rongálásoknak.

Csepel.info

5 hozzászólás “Szétverték a vandálok a Kis-Duna parti hidat” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Törne le a kezük meg a f*szuk!

  2. k szerint:

    az új hídra kellene őket felakasztani.

  3. olvaso szerint:

    Ettől függetlenül hamarabb kezdhették volna a hídat felújítani, mert hónapokóta rossz állapotban van az egyik oldal, veszélyesen azon pl. átbiciklizni vagy babakocsit tolni.

  4. admin szerint:

    Kedves Olvasó!

    “A hídon egyszer már volt felújítás, és úgy tudjuk újabbat is terveztek, a korhadás ugyanis egyébként sem kíméli a faszerkezetet.”

  5. Lennox szerint:

    Rosseb egye meg ezeket a nagyon erős vandálokat! De nagy emberek! Volna ötletem a retorzióra.

Itt lehet hozzászólni !