Még mindig Szelényi Zsuzsannával kampányol az Együtt

Csepel.info

Októberben is a júniusban kilépett Szelényivel kampányolnak

Az elmúlt napokban szórták ki az Együtt aktivistái a párt legújabb kampányanyagát az IKEA-tól lenyúlt kampányfüzettel és Szabó Szabolcs választási újságával. Utóbbiban a politikus Szelényi Zsuzsannával reklámozza magát. Úgy tűnik picit sem zavarja, hogy Szelényi nyár elején kilépett a pártból.

Ehhez képest Szelényinek pont abból az agresszív, csúsztatós-kamuzós stílusból lett elege, amit Juhász Ferenc mellett Szabó is képvisel az Együttben.

A közelmúltban a csepeli MSZP sértődött hangnemű közleményéből derült ki, hogy Szabó Szabolcs primadonnaként kerüli legerősebb támogatóit. Úgy tűnik, az Együtt politikusa sokkal inkább várta Botkáék összeomlását, mint hogy leüljön a csepeli MSZP-sekkel egyeztetni.

Horváth Szenteczky Szabó 01

Szenteczky, Szabó, Horváth: hárman háromféle módon tervezgetnek

Szabó Szabolcsot 2014-ben úgy támogatta az MSZP, hogy korábban semmilyen munkát nem végzett Csepelen. Szabó 2014-ben hivatalosan Gyulán lakott, de az MSZP félve őrizte a titkát egészen a választás napjáig, amikor Szabó maga kotyogta azt ki. Az MSZP-nek 2014-ben nem volt választása, a pártközpont rákényszerítette a helyi szervezetre az akaratát. A hála sem politikai kategória, mint tudjuk, így Szabó meg magasból tett arra, hogy MSZP-s segítséggel választották meg. Az 1%-os Együtt politikusának inkább az most az érdeke, hogy összeomoljon az MSZP, és a szavazótáborból legalább annyian térjenek át hozzájuk, amennyivel listáról be lehet jutni a Parlamentbe.

Szabó legújabb levele: könyörgőre és köpködőre fogta

A politikus máig nem költözött hivatalosan Csepelre, csak albérletet bérelnek itt neki – természetesen közpénzből. Viszont ismét elvárja a helyi szocialisták támogatását. Azt már sejtheti, hogy ha nem ül le velük tárgyalni, nem is fogják úgy segíteni, mint négy éve. Ezért hivatalos levélben fordult választóihoz, melyben Németh Szilárdot szapulja, és támogatásért könyörög. Félelmeiben lehet valami: Szenteczkyről pár hete derült ki, hogy amikor sikertelenségbe fulladt 2014 őszén szövetségesének, Horváth Gyulának a polgármesteri kampánya, ő a Fidesz győzelmére koccintott.

A Jobbikhoz vonulhatnak a csalódott MSZP-szavazók

Amíg a baloldali pártok politikusai pozícióharcot folytatnak egymással, az elmúlt években baloldalra húzódott Jobbik alig várja az új szavazókat. 2010 óta ráadásul csak a Momentum, a Jobbik és a Fidesz volt képes megszólítani és mozgósítani a fiatalokat. Az Együtt és a Párbeszéd néhány liberális fiatalt még behúzott a pártba, de a füves cigit pöfékelő és mindent jobban tudó milliomosgyerekek nem tudtak különösebb hatást gyakorolni a többiekre. A Momentum emellett csak Budapesten aktív, így aztán a nagyvárosokon kívül már csak egyetlen ellenfele maradt a Fidesznek, a Jobbik.

A Jobbik nem titkolt célja a baloldali szavazók átcsábítása. Ez a vidéki kistelepüléseken és városokban sok helyen sikerült. A nemrég még baloldali fellegvárként ismert Ózdon például 2014-ben jobbikos polgármestert választottak. És bár a Jobbik Budapesten még gyenge, a peremkerületekben komoly lehetőséget látnak az összeomló baloldali pártok romjaira építkezni. Csepelen és Soroksáron is jellemző az MSZP meggyengülése és a pozícióharc. Szabó Szabolcs, a jelenlegi képviselő ráadásul az illegális muszlim bevándorlók betelepítésének lelkes híve. A betelepítésekkel pedig a baloldali szavazók túlnyomó része sem ért egyet. Számukra épp elég volt a IX. kerületi nyomortelepek roma származású lakóit átköltöztetni látni, így nekik az egyetlen esélyt a Jobbik jelöltje jelentheti majd a Fidesz ellen.

Csepel.info

2 hozzászólás “Még mindig Szelényi Zsuzsannával kampányol az Együtt” bejegyzésre

  1. borsodivilagos szerint:

    🙂 agresszív, csúsztatós-kamuzós stílus 🙂

    Mondjatok egy pártot, akire ez nem jellemző. 🙂

    Ceterum censeo: Minden politikus a pokolra jut. 🙂

    ui.: Mi van az iskolával? Mennyit kap a cég pluszban? 🙂

  2. Tank szerint:

    Soros, te utolsó Féreg!!! Megtalállak és többet tuti nem fogsz megszólalni!!!!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !