Fórum a javuló közbiztonságról

Csepel.hu

kozb2

Kerületünkben a rendőrség egyre hatékonyabb eszközökkel tud fellépni a bűnözés ellen, így az elmúlt néhány évben jelentősen javult a közbiztonság, különösen az autólopások és a rablások száma csökkent – derült ki a Rendőrkapitányságon tartott közbiztonsági fórumon.

A családias légkörű fórumon Papp Péter csepeli rendőrkapitány számolt be a 2014-es évben elért eredményekről. Az önkormányzat minden támogatást megad a rend őreinek a közbiztonság javítása érdekében. Így épülhetett ki a negyvenhat kamerából álló térfigyelő kamera hálózat, a Csepelre vezető utakon pedig működésbe lépett egy nagyszabású rendszámfelismerő rendszer. A kamerák hatásosságát mutatja, hogy tavaly alig több mint másfélszáz betörés történt, míg a korábbi években 250-300 esetben riasztották a rendőröket ilyen bűncselekmény miatt. A tavaly nyáron élesített rendszámfelismerő rendszer segítségével számos lopott autót sikerült megtalálni, és a kerületünkben történt kocsilopások száma is csökkent.

A felügyelet mellett a járőrözésre is nagy hangsúlyt fektet a rendőrség. A kapitányság a Dél-Csepel Polgárőr egyesülettel kötött együttműködési megállapodást, melynek keretében közös járőrözésre is sor kerül. A kék kabátosok utcai jelenléte miatt drasztikusan csökkent a rablások és a lopások száma – 2011-ben például nyolcvanöt rablás történt, tavaly csupán húsz. A közbiztonság javulását az emberek is érzik, ez többek között az ingatlanok értékének növekedésén is látszik, a rendőrséghez pedig érkezett már olyan levél, amelyben kerületünk egy új lakója írta, hogy épp a javuló közbiztonság miatt költözött ide.

Az elmúlt néhány évben összességében kevesebb bűncselekmény történt, az eredményességi mutatók tekintetében pedig a csepeli kapitányság az ország élvonalában van. Ahogy a fórumon elhangzott, továbbra is cél a lakosság biztonságérzetének fokozása, ezért többek között újabb rendszámfelismerő kamerák üzembe helyezésével is tenni fog a rendőrség a bűnözés visszaszorításáért.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Fórum a javuló közbiztonságról” bejegyzésre

  1. Pákozdi József szerint:

    Köszönöm a meghívást!!!

  2. Tarjányi László szerint:

    Vajon miért nem válaszolnak a címzett személyek a közelmúlt maszkos rablótámadásait közzétevő írásokra? Tényleg ennyire jó a közbiztonság?

    Hát ez már tényleg röhej, hogy a Közrendvédelmi és Közbiztonsági Bizottság elnökét, Pákozdi Józsefet nem hívták meg az említett fórumra!!!

    Hajrá Fidesz, csak így tovább, mert 2019-ben bukni fogtok! Dixi et salvavi animam meam.

    http://csepel.info/?p=41724#comment-238544 “Olvasói levelet kaptunk – napok óta kering”
    Tarjányi László szerint:

    2015. május 22., péntek – 20:50

    Éppen tegnap este írtam egy hasonló esetről a Csepel Plázánál!

    HALLÓ CSEPELINFÓ, HALLÓ CSEPELI RENDŐRKAPITÁNYSÁG, HALLÓ POLGÁRMESTER!
    NEM KELLENE REAGÁLNI? CÁFOLNI VAGY MEGERŐSÍTENI?

    CSAK NÉMETH SZILÁRD ROHANT KI AZ ILYEN HELYSZÍNEKRE POLGÁRMESTER KORÁBAN?
    A CSEPELI KÖZBIZTONSÁG NEM KÖZÉRDEK?

    http://csepel.info/?p=41699#comment-238361 “Menekült a krumpli és narancsosztó “szeretetszolgálat””
    Tarjányi László szerint:

    2015. május 21., csütörtök – 21:46

    Miért nem ír a Csepelinfó az alábbi esetről?

    Tegnap reggel az egyik csepeli szervízben voltam, ahol egy idősebb hölgy autótulajdonos beszélt arról, hogy a Csepel Pláza parkolójában fekete maszkot viselők kirabolták.
    A kocsijába szállt be, amikor szorosan a kocsija mögé állt egy nagyon szép fekete autó. Két feketeruhás, fekete maszkot és kesztyűt viselő személy szállt ki belőle, odament hozzá, betörték az ablakot és elvitték a táskáját. A táskát és az okmányokat az Erdősor úton később hiánytalanul megtalálták, csak a pénz kellett nekik. A szép fekete autót a Rákóczi úton találták meg, a Diego parkolójában.
    A hölgy szerint több hasonló rablás történt környező kerültekben is. Az eset fényes nappal történt. A hölgy nem bankból jött, de mégis jelentős összeg volt nála, mert szobafestő-mázolót kellett másnap kifizetnie. Állítása szerint véletlen támadás áldozata lett, mert az illetőt régóta ismeri, így tippadó nem lehetett.

    Kérdem én, ha ilyen esetek történnek fényes nappal Csepelen, miért nem tudósít a Csepelinfó róla? Talán mert Pintér megígérte, hogy két hét alatt rendet tesz? Talán mert a köztéri kamerák mégsem rettentik el a bűnözőket? Nem hiszem hogy magyar bűnözők ilyen bátrak lennének, hogy fényes nappal sorozatosan támadjanak, hiszen addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik! Ha meg külföldiek, például albánok, bárkik lehettek, maszkban voltak, akkor meg én minden idegent kivágnék az országból! Eddig sem volt érdemes este Csepel utcáin járni, mostantól már nappal sem? Legalábbis idősebb nőknek?

    Én a rendszerváltás után szoktam rá, ha este gyalogoltam vagy békávéval utaztam, jól kihúztam magam, minél nagyobb kontúrt mutassak, elvéve az alkalmi rablók kedvét!

    Tisztelt Illetékesek, erre sem tetszenek válaszolni, mint arra amikor a hárosi meghívó kapcsán felvetettem, miért kellene a családiház-tulajdonosoknak takarítaniuk az ingatlanuk mellett levő esővízárkot, s hogy mit kellene tenniük az esetlegesen FERTŐZÖTT, eltávolított iszappal? Egyáltalán, közérdeket szolgál-e a Csepelinfó, vagy csak egymásnak írogatunk?

  3. Pákozdi József szerint:

    Talán az volt az oka,amiért nem hívtak meg a családias légkörű beszélgetésre, mert csak én nem fogadtam el az elmúlt évről szóló
    rendőrségi munkáról a

  4. Pákozdi József szerint:

    a beszámolót!!

  5. Tarjányi László szerint:

    A Csepelinfót még az Admin sem olvassa, pedig van belőle vagy négy! Osztják az észt az önkormányzati vezetők, de hogy valaki venné a fáradtságot hogy válaszolna, arra hiába várunk!

    A városvezetőkön kívül van kilenc fideszes önkormányzati képviselő, akik közül nyolc még tanácsnoki tiszteletdíjjal is ki van staffírozva, az egyik Nagyapó néven naponta írogat itt, de hogy esetleg ők reagáljanak, arra is hiába várunk! Úgy látszik, kommentelésért nem fizetnek, így nem érzik magukat felelősnek, hogy a Fidesz-KDNP-t illető kérdéseket megválaszolják!
    Valószínüleg úgy tele vannak lóvéval, hogy nem is fontos nekik 2019-ben megtartani a helyi hatalmat!

Itt lehet hozzászólni !