Szennyvíz ömlött a Kis-Dunába

Összeült a Helyi Védelmi Bizottság

Csepel.hu

Szennyvíz ömlött a Kis-Dunába

Szennyvíz ömlött a Kis-Dunába

Nagy mennyiségű, tisztítatlan szennyvíz ömlött április 22-én, kedden délután egy kiadós eső után a csepeli-soroksári Kis-Dunába. Az erről szóló lakossági bejelentésre Németh Szilárd csepeli polgármester ment ki a helyszínre, ahol környezetszennyezés miatt rendőrségi feljelentést tett.

Hamarosan kiderült, hogy a szennyvíz a soroksári tisztítóműből került, sőt, kerül rendszeresen a Kis-Dunába. Emiatt szerdán összeült a csepeli és soroksári Védelmi Bizottság is, hogy közösen keressenek megoldást a problémára – értesült a Csepel.hu.

A Ráckevei-Soroksári Duna ágba rendszeresen beeresztett szennyvízről és egyéb szennyezésekről régóta beszélnek az ott sportolók és a horgászok. Április 22-én délután egy kiadós eső után érkezett lakossági bejelentés Németh Szilárd polgármesternek arról, hogy a Sport Szabadidő és Rendezvény Központ (korábbi Ifjúsági Tábor) mellett bűzös, csatornaszagú szennyeződés jelent meg a Kis-Duna teljes felszínén. Csepel polgármestere munkatársaival a helyszínre sietett, majd feljelentést tett a környezetszennyezés miatt.

A Dunán úszó, szennyvíz-szagú, láthatóan nagy mennyiségű toalett-papírt és tisztasági betéteket is tartalmazó szennyeződés forrását kutatva hamarosan a soroksári Dél-pesti Szennyvíztisztító Telephez érkeztek a rendőrök és tisztviselők. Ott vált egyértelművé, hogy a tisztítóműből került a szennyvíz Kis-Duna vizébe.

A helyszíni vizsgálat során Barabás Győző telepvezető elmondta: nagyobb esők során a tisztítómű 3600 m3-es záportározója nagyjából húsz perc alatt telik meg teljesen. Ez után a csapadékvízzel felhígult szennyvizet már nem tudják megtartani, az átbukik a záportározón, és egyenesen a Kis-Dunába folyik. A telepvezető szerint az időjárás szélsőségesebbé válása valamint az esővíz-elvezetés elterjedése miatt az ilyen esetek egyre gyakoribbak. Ma már havonta fordul elő annyi, három-négy kényszerű szennyvíz-átvezetés, mint korábban egy teljes év alatt. Bár a csapadékvízzel keveredett szennyvíz is büdös, ötszörös hígításnál annak átvezetése Európa valamennyi részén megszokott eljárás, mert a hígulás miatt már nem jelent nagyobb veszélyt a környezetre – emelte ki.

Összeült a Helyi Védelmi Bizottság

Németh Szilárd csepeli polgármester kezdeményezésére április 23-án, szerdán Csepel és Soroksár Helyi Védelmi Bizottsága együttes ülést tartott a vízszennyezés ügyében. A csepeli polgármesteri hivatalban megtartott ülésen az előzmények mellett elhangzott az is, hogy az egyre gyakoribb nagy esők miatt 2013-ban megkezdődött a jelenlegi záportározó kibővítésének és a lebegő szennyeződés megszűrésének tervezése.

Barabás Győző telepvezető erről elmondta: nagyobb csapadék esetén a szennyvíztisztító teherbírásának húszszorosa érkezik a csatornahálózaton. Ezért szükséges a záportározó kibővítése. Az új tervek a kapacitás háromszorosára növelését célozzák. Ezzel a megoldással a nagy esők esetén a korábbi húsz perc helyett háromnegyed órára növelnék a szennyvíz „átbukását”, és a Kis-Dunába kerülését.

A telepvezető szerint azonban még így is csak azt lehet elérni, hogy később és ritkábban kerüljön hígított szennyvíz a Dunába. Ezért egy olyan rendszert is szeretnének kiépíteni, amely képes a záportározóból átbukó szennyvízből a lebegő, szilárd vagy fennakadó szennyeződés eltávolítására. Barabás Győző kiemelte: ez a fejlesztés nagyjából ötszáz millió forintba kerülne.

Csepel és Soroksár támogatná a fejlesztést

Németh Szilárd polgármester arra kérte a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep vezetőjét, hogy a lehető leghamarabb adjanak ki mindenre kiterjedő tájékoztatást az üzemszerű működésükről. Kiemelte: még akkor is elégtelen volt a tájékoztatás a szennyvíz Kis-Dunába folyatásáról, ha ez egyébként a normáknak megfelel. Mint mondta, a környezetszennyezés miatti feljelentést sem vonja vissza, mivel az inkább segíti majd a probléma feltárását és megoldását. Azt is megjegyezte, hogy szerinte nincs havonta három-négy alkalommal olyan nagy eső, ami az elmondottak alapján indokolttá tenné a záportározóba kerülő szennyvíz „átbukását”.

Németh Szilárd ugyanakkor kiemelte: Csepelnek és Soroksárnak egyaránt elemi érdeke a Kis Duna tisztulása, ezért minden olyan jellegű fejlesztést támogatni fog, amely ezt a célt szolgálja. Az ülésen felszólaló Egresi Antal soroksári alpolgármester ehhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy a kormány több olyan programot is indított, melyek ezt a célt szolgálják, és amelyeket folytatni kellene.

Fontos telefonszámok

A Duna ágak vízminőségével, a vízen úszó, azon látható szennyeződésekkel kapcsolatban munkaidőben a 0630-708-6064-es telefonszámon lehet bejelentést tenni. Munkaidőn kívül a 0630-334-1909-es telefonszámot lehet hívni. Szintén munkaidőn kívüli, általános vízügyi és környezetvédelmi vonal még ezeken kívül a 0630-200-9561-es telefonszám.

Forrás: Csepel.hu

124 hozzászólás “Szennyvíz ömlött a Kis-Dunába” bejegyzésre

  1. Günther szerint:

    Oké, semmi gond. A telepvezetőt kötelezzék annak a magasítására. Ha ez legközelebb előfordul véletlen arraj árok és kb 4 kiló élesztőt fogok beleszórni, hogy más is észrevegye mi folyik ott.

  2. elhallgattatni szerint:

    bezárni

  3. felix szerint:

    A lőrinci illegális szemétlerakó vezetője is, hogy megjárta……. 🙂 🙂 🙂

  4. Jeniszej szerint:

    HE-he 😀
    Szennyvíztisztító működik Csepelen! Aztán Erzsébet felől meg ömlik a mérgező szennyvíz a “Kis-Dunába”. Lehet, hogy védett halfajok fognak így kipusztulni? A Tamariska-domb után a jogvédők vagy a természetvédők itt is tehetnének valamit, – Csepel érdekében. Vagy csak Csepelnek a szargyár jár?

  5. felix szerint:

    Tetszik ez a szargyár elnevezés.
    Csak tudnám, hogy ki gyártja a szart és ki dolgozza fel, mert ez az elnevezés mintha megfordítaná a folyamatot.

  6. Jeniszej szerint:

    Miért nem vezetik az Erzsébeti és a Soroksári truttymót a valódi tisztító műbe?
    A hegy- vízrajzi térképet nézegetve
    A “Jutagyári” kifolyótól egészen a közvágó hídig lejt az út is. 🙂
    Így még szivattyúzni sem kellene a szennyvizet. Lúzerkáim!

  7. Jeniszej szerint:

    Mit várható el egy 1/2 X- től? 🙂

  8. Jeniszej szerint:

    Talán a szar még táplálná is a Duna élővilágát?
    Mert úgy olvastam, hogy Kínában az emberi ürüléket és a tiszta szart nemes értelmében a kelkáposzta földek lombtrágyázására használják.
    A baj talán a vegyszerekkel és a mosószerekben lévő különböző mérgező anyagokkal van amit a káros multik becsempésztek az országba. – A hagyományos szappan az nem mérgezte az élő világot.
    Úgy halottam mióta a Csillagtelepnél található kifolyót megszüntették a horgászok bánatára a hatalmas rajokban itt tanyázó kapitális méretű márnák is eltűntek. 😀

  9. felix szerint:

    Jeniszej.
    Ne a saját ostoba következtetéseidből indulj ki.
    A dolog nem annyira bonyolult.
    Vagy a gyár gyártja a szart és az emberek dolgozzák azt fel, vagy fordítva.
    A többi csak a te zagyva agyadban létezik.
    A faterod ezt még nem magyarázta el neked?

  10. Jeniszej szerint:

    1/2 X ha “mán” így szóba hoztad az okleveles disznótenyésztő Fateromat akinek foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a büdös disznó szagát, – nem árt ha tudod, hogy az öreg a disznószaros csizmája közelébe sem engedett volna egy ilyen embert aki a szaron rágódik. De ne várd tőlem kedves barátom, hogy viszonzásul én is szóba hozzam anyukádat aki téged, – finoman szólva a világra hozott. ( van ilyen összefüggés is)
    ))) 😀 (((

  11. felix szerint:

    Jeniszej.
    Már százszor leírtad, hogy apád miért nem él veletek együtt. Szerintem ezt már mindenki kívülről fújja.
    ” megérzi a….”
    A sáját hülyeséged miatt, meg kár anyáznod. Egyszerűen mellétaláltál.
    Megeshet ez néha egy okleveles szarjadékával is.

  12. Jeniszej szerint:

    Kedves barátom, mint szar gyártás szakértő! Nem akartam neveletlen lenni ha már te megszólítottad a Fateromat. Gondolom úgy illő, hogy anyázzam én is egy kicsit. Most akkor, hogy van? Melyik gyárban készültél? – vagy csak kiszűrtek. ))) 😀 (((

  13. Jeniszej szerint:

    http://csepel.info/?p=21948

    „felix szerint:
    2012. szeptember 27., csütörtök – 17:10
    Csak nem a “szargyárról” tetszenek beszélni?
    Ez még a korábbi rajongás lecsengése?

    felix szerint:
    2012. szeptember 28., péntek – 09:06
    Hát igen.
    Jó, hogy van, de miért Csepelen.
    A csatorna is jól jött.
    Az utak rendbehozatala is jól jött, csak a szargyár melynek Csepelen való létezésének köszönhető az egész az lenne máshol.”

    Stb.

    ))) 😀 (((

  14. Jeniszej szerint:

    1/2 X Most mi a helyzet? ))) 😀 (((

  15. felix szerint:

    Te szerencsétlen.
    Mit bizonyítasz ezzel?
    Igen többször az orrotok alá dörgöltem ezt az elnevezést, mert a hozadéka kell, de az általatok szargyárnak titulált létesítmény nem.
    Köszönöm a megerősítést.
    Nem reméltem, hogy számíthatok rád.

  16. felix szerint:

    ????????????

  17. Jeniszej szerint:

    Te szerencsétlen nem az a baj csak, hogy Csepelen van hanem az, hogy a vízbázisok felett épült meg! Mint tudható ami elromolhat az el is fog romlani.
    A jelenlegi példa is mutatja.
    Az okos az olcsóbb és a biztonságos dolog az lett volna ha a szép fővárosunk szívéből vezetjük ki a szennyvizet.
    1/2 eszeddel nem vagyok benne biztos, hogy a fentieket felfogod.
    Egy atombiztos berendezés is meghibásodhat.
    Igaz részedre a “szargyárban” biztosítanak egy pohár tiszta vizet vészhelyzet esetén is.
    ))) 😀 (((

  18. grün szerint:

    Jeniszej!
    “Nem akartam neveletlen lenni ha már te megszólítottad a Fateromat. Gondolom úgy illő, hogy anyázzam én is egy kicsit.”

    Anyázod a Faterodat?!
    Jó család! 😛 😀

  19. felix szerint:

    Hát igen.
    Az ember a legnagyobb kockázati tényező és a létesítményei általában veszélyt hordoznak magukban.
    A derítők viszont valamivel nagyobb kockázatot jelentenek, mint egy jól működő zárt rendszer. A közvetlenül kivezetett szennyvíz a partiszűrési vízbázist teszi tönkre.
    Szerintem a helyszínt hozzáértő szakemberek döntötték el, az esetleges kockázatok figyelembe vételével. Nem lévén szakember nem tisztem eldönteni, hogy hol célszerű a tisztító üzemeket telepíteni, de általában a folyok mellé telepítik őket, éppen a tisztított víz visszavezetése miatt. A vízbázisok is éppen a folyók mentén vannak. Ez egy ilyen dolog. Budapest szennyvizét valahol meg kell tisztítani és hát a vízbázis szinte a Duna teljes szakaszán végig húzódik.

  20. Jeniszej szerint:

    Grün!
    Olvass előbbre is
    ……………….” De ne várd tőlem kedves barátom, hogy viszonzásul én is szóba hozzam anyukádat aki téged, – finoman szólva a világra hozott. ( van ilyen összefüggés is)”
    Így amint kiemelted a környezetből az idézetet tényleg félre érthető!
    😛

  21. Jeniszej szerint:

    Érthetőbben “világra xart” ))) 😀 (((

  22. felix szerint:

    Tudod kicsi farok jeniszej, én nem bántottam a faterodat csak megemlítettem és még csak nem is sértően.
    A szargyárra te jelented a legnagyobb veszélyt mert a te tisztításodnál felmondaná a szolgálatot.
    A faterodat meg tiszteltetem, mert ritka az a képesség, hogy valaki a fiában megérezze a büdös disznót és ráadásul messziről.

  23. grün szerint:

    Jeniszej!
    “2014. április 25., péntek – 17:50
    Kedves barátom, mint szar gyártás szakértő! Nem akartam neveletlen lenni ha már te megszólítottad a Fateromat. Gondolom úgy illő, hogy anyázzam én is egy kicsit. Most akkor, hogy van? Melyik gyárban készültél? – vagy csak kiszűrtek. ))) 😀 (((”
    .
    Akkor itt az egész!
    Akármennyit olvasok előbbre, így is az jön le, hogy a Faterodat anyázod! Mit vétett szegény öreg azzal, hogy megszólították?! 😛

  24. helyi szerint:

    Ez már nem először fordul elő!!!!!Többször is jelezték már!!

  25. Jeniszej szerint:

    Grün!
    Én idáig azt hittem, hogy csak teszed magad.
    De nem!
    Most már biztosan tudom, hogy alapból vagy ilyen, mint amilyen.
    Folyamatosan kevered a disznó tenyésztő Fateromat a 1/2 X muterjával.
    Összetéveszted vagy kevered a szezont a fazonnal.
    Megpróbálsz riadalmat kelteni a békés szarháziakkal. ))) 😀 (((

  26. Jeniszej szerint:

    Grün!
    Megpróbálsz riadalmat kelteni a békés szarháziak között? ))) 😀 ((( 😛

  27. Jeniszej szerint:

    Beteg agyú 1/2 X most akkor mi a szargyár? Welnesz Csepelnek a proli kerületnek?

  28. felix szerint:

    Jeniszej.
    Csak, hogy tudd.
    Grünnek van igaza, te meg az igeragozással állsz hadban, az értelmezési gondjaiddal együtt.
    A szargyár, ahogy nevezitek a létesítményt, a csatornázást jelenti a kerületnek, és a sok szabálytalan derítő megszűntét.
    Az meg, hogy kinek az agya beteg, ne firtasd, mert szomorú híreim vannak a számodra.
    Tudod már ott tartasz, hogy a legegyszerűbb dolgokat sem vagy képes megérteni.
    Még grün is hiába bajlódik veled, pedig neki szakmájába vág a dolog.

  29. Jeniszej szerint:

    “A telepvezető szerint azonban még így is csak azt lehet elérni, hogy később és ritkábban kerüljön hígított szennyvíz a Dunába. 🙂
    Ezért egy olyan rendszert is szeretnének kiépíteni, amely képes a záportározóból átbukó szennyvízből a lebegő, szilárd vagy fennakadó szennyeződés eltávolítására.
    Barabás Győző kiemelte: ez a fejlesztés nagyjából ötszáz millió forintba kerülne.”
    Az ellopott milliókból lenyúlt lóvékból vígan futná igazi tisztító műre Erzsébeten, – szargyárra. 🙂

  30. Jeniszej szerint:

    Mi van?
    Már csak kis betűvel írod a Kedves barátunk Grün úr nevét?
    Míg csontig benyalsz a nagy “G” betűt használod!
    Egyébként ez jellemző ilyen rád a 1/2 re
    Az ilyen emberek név nélkül is felismerhetőek.
    A különbség közted és Kedves Grün úr között óriási.
    Kedves Grün barátom az talpig úriember! 😛

  31. Jeniszej szerint:

    Beteg agyú 1/2 X most akkor mi a szargyár?
    Egy idegenforgalmi látványosság egy Európai főváros szívében?
    Mit kapott érte Csepel? – amit más kerületek nem kaptak meg?
    Gubacsi hidat, vagy hidakat?
    Új modern elővárosi villamosokat?
    Olcsó vízibusz járatokat mellyel a csepeli proli villamos jeggyel utazhatna a Római partra és a Duna-kanyarba?
    Csepel az a legnagyobb kerület ahol a Duna határolja a kerületet és még egy vacak személyhajó, vízibusz kikötője sincs.
    🙂

  32. Jeniszej szerint:

    Jeniszej szerint:
    2014. április 25., péntek – 23:38
    Olvasom:
    “Zoli049 szerint:
    2012. szeptember 28., péntek – 20:15
    A csepeli szargyár eddig fekete folt volt a szigeten, mostantól meg havonta hír van, hogy hejj de jó ez a szargyár itt a szigeten.
    Esténként már kivadászom, hogy mitől van mostanság orbitális fosszag a Majorban?!
    Az erzsébeti kisszargyár műve lenne?”
    Olvasom:
    Dr. Grün szerint:
    2012. szeptember 28., péntek – 07:29
    “De legalább a szagát is elvennék a tisztított szennyvíznek mielőtt újra visszanyomják a vízhálózatba!” 😛

  33. felix szerint:

    Jeniszej.
    Te tényleg ennyire segg hülye vagy.
    Nézd már legalább azt meg, hogy grün, hogy írja a nevét.
    Azt már nem várom el tőled, hogy a gyár és a feldolgozó között különbséget tudjál tenni.
    Teljesen belehülyültél abba, hogy megmutasd mennyire okos vagy.
    Ebben a cikben egyébként azt olvashatod, hogy a két Védelmi Bizottság közösen kinyomozta azt amit legalább az egyiknek már régen tudnia kéne.
    A sajnálatos esemény ilyen tálalása kész röhej.

  34. Etikus szerint:

    1/2 x féleszűt senki, de semmilyen témában meg ne próbálja meggyőzni, mert ő Csepel polihisztora, géniusza. Azért választotta találóan nevét, fél x, mert a másik fél x, a gyűlöletnek és a bosszúnak enged mérhetetlen tág teret.
    Vezérletével kialakított egy igen jól összeszokott csapatot, akiknek tagjaival pillanatok alatt “összezárnak” és mérhetetlen szinten űzik az ipart minden szinten. Mindenek felett a gyűlölet keltés, szítás iparát, az önkontrollnak teljes hiánya mellett.
    “E csapatnak” nem volt, és nincsen olyan egyetlen levelező partnere sem, akivel még nem gyűlölködtek, nem “ugatták” volna még le. Nézzenek utána! Remek emberek!

    Javaslom a Polgármesteri Hivatalnak,

    alapítsanak egy olyan díjat, amellyel méltóképpen elismerhetik e díszes társaság tagjainak, az emberi kapcsolatok területén kifejtett, rendkívül negatív jellegű tevékenységét.

    Különösen annak fényében, amelyet az április 6-a szavazás előtti “munkásságukat illeti.” Kiemelten a Polgármester úr személyére, és annak Csapatát részesítették!!!

  35. Jeniszej szerint:

    Féleszű beteg agyú 1/2 X most akkor mi a szargyár?
    Mit állítanak elő benne? Tiszta vizet meg mérgező iszapot? – Tényleg a szar hová tűnik? – ½ X
    Mi is még a szargyár? – ivóvíz tisztaságú vizet előállító létesítmény
    Egy idegenforgalmi látványosság egy Európai főváros a szívében?
    Mit kapott érte Csepel? – amit más kerület nem kaphatott meg?
    Azt, hogy az iszap elszállítására alkalmas vasút hálózatot felszámolták az olcsó vasúti fuvar helyett.
    Igaz így lehetőséget kapott a „csókos” közúti fuvarozó is.
    Mi is az amit köznép által csak szargyárnak becézett létesítmény a város szívében, amiért Csepel kiemelt juttatásokhoz jutott?
    Talán ha nem épült volna meg a szargyár, – a „bucka lakok” soha nem jutottak volna szilárd útburkolatú „utcákhoz”.
    Nem vezették volna el az esőzések áltál felgyűlt csapadék vizet.
    Talán Csepelen a közmű fejlesztése komfortos környezet kialakítása csak a szargyár hozadékával vált elérhetővé? – amíg más kerületekben ezek mind feltétel nélkül nekik állampolgári jogon jár!
    A fentiekben említett létesítménye közművek természetese kedves Polgármesterünk áldozatos munkája nélkül soha nem jöhetett volna létre.
    A Fater is helyeslően bólogat.
    😛

  36. Etikus szerint:

    EMLÉKEZTETŐ, önkontroll hiánya miatt.

    Tudnak dönteni, hogy jártatták a pofázmányukat, csaholtak kígyót békát a Polgármesterre is, (t. kivét.) aki tett is valamicskét a kerületért. Ezek tartják magukat Csepel legokosabbjainak, szinte már zseninek. Miközben leugatnak mindenkit, akinek más a véleménye, meggyőződése, ne tán jobbat, különbet mond az átlag feletti, sötétségnél.

    Íme, valójában kik is vagytok, más megvilágításban. (Most nem Szolzsenyicin)
    „A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt.”
    .(Márai Sándor)

    Nincs mit hozzáfűzni. Valóság. Ékes bizonyítékai, a nap minden órájában olvasható a Csepel.infón.

  37. Jeniszej szerint:

    A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep az ÉlőDuna projekt legnagyobb volumenű beruházása. A Csepel-sziget északi részén található, a HÉV vonala és a Duna főága között elterülő 29 hektáros területen megvalósuló, mintegy 70 000 m2 alapterületű komplex biológiai műtárgy lehetővé teszi, hogy 2010-re a Budapesten keletkező szennyvizek 95%-ban biológiailag tisztítva kerüljenek a Dunába.
    A létesítmény fogja kezelni egyfelől a budai oldalról a kelenföldi folyó alatti átvezetésen érkező, másfelől a ferencvárosi átemelő telepről
    A Ráckevei (Soroksári) – Duna-ág alatt érkező szennyvizeket. 🙂
    A telep átlagos biológiai tisztítási kapacitása 350 000 m3/nap lesz, de csúcsüzemben 525 000 m3/nap biológiai tisztítási kapacitásra is képes lesz.

    A megvalósítandó eleveniszapos tisztítási technológia lehetővé teszi a szerves anyagok, a nitrogén és a foszfor megfelelő mértékű eltávolítását, valamint biztosítja a folyamat alatt termelődő biogáz hasznosítását is.

  38. fghfjhgkjhk szerint:

    Amióta az a tisztító felépült, mi nem ma volt, azóta nagyobb lehulló csapadék esetén mindig “kiönt” a tározó. Járok horgászni elégszer, így nem az első eset, sőt…, hogy túlcsordul a “sűreje” is. Az, hogy esténként egyetemes sz*rszag van tőle a Majorban? Már szerintem megszoktuk. Vélhetően ha a FCSM (Colas group) is államosításra kerül, akkor megoldódik a probléma?!

  39. felix szerint:

    Na megjött etnikus is, az igazi szarkeverő z igazi szargyáros.
    Két nagyokos.
    Annyit merészeltem csak leírni, hogy “tetszik” nekem a szargyár elnevezés, mert ez “megfordítja” a folyamatot. Amennyiben a szargyár gyártja a szart / mert e névből az következik/ akkor a csepeliek dolgozzák fel.
    Ennyi volt csupán az én nagy okoskodásom.
    Ezért eset nekem a fater büdös disznaja, és Csepel sátánja.
    Talán ideje lenne megérteni azt a mit olvastok. Jeniszej
    Az a baj veletek, hogy versenyeztek azok, ki tud jobban belém marni. Nem megy fiuk, mert csak a dolgok fonákját mutatom be. Ugyan azt egy kicsit másként. Ezt hívják gondolkodásnak. Most éppen arról akarok meggyőzni, hogy azárt hívnak valamit szargyárnak mert nem gyártja a szart. Amennyiben nem gyárt szart akkor ugye nem szargyár. ennyi. Etnikusnak ez már polihisztorság . Az ő eszével valóban az lehet.
    Ami Jeniszejt felvetését illeti. Nem az a kérdés, hogy lett volna e, hanem az, hogy a tisztító mű hozadékaként lett e. A válasz az, hogy az utóbbi igaz. Csak az igazat nem kell tagadni és akkor minden érthetővé válik.

  40. felix szerint:

    versenyeztek azon

  41. felix szerint:

    Ricsike.
    A vitám Jeniszejjel 15:19 -kor kezdődött, grün 18:56-kor jelentkezett.
    A te hazug elméleted szerint ez jelenti az azonnali összezárást.
    Figyelj te kis hazudozó, ha értenéd azt amit olvasol akkor tapasztalhatnád azt, hogy grün engem is kijavít.
    Idézeteid oda nem illő alkalmazása is azt bizonyítja, hogy képtelen vagy feldolgozni azokat.
    A csepeli létesítmény legalább fel tudja dolgozni a bemenő anyagot, tehát hozzád képest is hasznos.

  42. Jeniszej szerint:

    Itt még egy rohadt szó sem eset arról, hogy az erzsébeti kifolyó mikor lesz megszüntetve.
    Ha jól olvasom az elfogadott terveket a csepeli szargyár tervezésekor ez is szóba került, miszerint:
    A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep az ÉlőDuna projekt legnagyobb volumenű beruházása. A Csepel-sziget északi részén található, a HÉV vonala és a Duna főága között elterülő 29 hektáros területen megvalósuló, mintegy 70 000 m2 alapterületű komplex biológiai műtárgy lehetővé teszi, hogy 2010-re a Budapesten keletkező szennyvizek 95%-ban biológiailag tisztítva kerüljenek a Dunába.
    A létesítmény fogja kezelni egyfelől a budai oldalról a kelenföldi folyó alatti átvezetésen érkező, másfelől a ferencvárosi átemelő telepről
    A Ráckevei (Soroksári) – Duna-ág alatt érkező szennyvizeket. ))) 😀 (((

  43. Jeniszej szerint:

    Lehet, hogy a szargyár feldolgozó képességébe valami hiba csúszott, mert az 1/2 ember még mindig itt van fonák oldalról. – Aki az egészet nem érti. ))) 🙂 (((

  44. felix szerint:

    Világosíts már fel okoska.
    Mi a problémád?

  45. felix szerint:

    A szargyár képességével meg semmi baj, hiszen megteremtett téged.
    Működik rendesen legfeljebb tul nagy darabot állított elő személyedben.
    Látod még mindig nem érted,
    A gyár leginkább azt állítja elő ami a nevében szerepel és nem azt dolgozza fel.

  46. Jeniszej szerint:

    Érdekes!
    http://fib.bme.hu/vb2010_1_cikk/Vb2010_1_csepeli%20page2-7web.pdf

    A tervezési időszakban a csepeli nyomóvezeték nem “láccik” a terveken 2.ábrán
    De nem láccik az erzsébeti oldalon sem a nyomóvezetékek nyomvonala, mely a központi tisztítóba vezetne
    🙂

  47. Jeniszej szerint:

    Mi a helyzet a Duna-ágban élő halakkal?
    Azt halottam, hogy ehetetlen pöcegödör szagú a kifogott pontyokból készült halételek.
    Főleg a néhány éve telepített halaknál.
    Kártérítés járhat ilyen esetben a horgászoknak?
    Vagy a horgászok minek xarnak a központi rendszerbe?
    Fél eszű! Mit tucc erről? 🙂

  48. Jeniszej szerint:

    Féleszű szeretném tudomásodra hozni, hogy én veled nem tudok vitatkozni és ezt nem is sajnálom! 🙂

  49. Jeniszej szerint:

    Itt még egy rohadt szó sem eset arról, hogy az Jutagyári-kifolyó mikor lesz megszüntetve, illetve a tisztított szennyvíz nyomóvezetéken átvezetve a bővebb vízhozamú Nagy – Dunába.
    Feltételezem a Nagy – Duna alacsony vízállásnál a fő vízutánpótlása a Duna-ágnak az itt a tisztított vizű szennyvíz befolyó.
    A Kvassay zsilipnél a szivattyúk csak a Duna-ág víz szintjét biztosítják. Ez kevésnek tűnik, hogy a Duna-ágban a bűzös víz megfelelő sebességgel híguljon, távozzon .- sok hétvégi házas örömére.
    ))) 😛 (((

  50. felix szerint:

    Jeniszej.
    Nem tudsz velem vitatkozni, mert nincs miről, de ezt nem akarod észrevenni.
    Nem foglalkoztam sem a soroksári sem a csepeli telepek működésével, sem szükségességéve, sem hasznos vagy haszontalan voltával. Pusztán egy elnevezés fonákságát említettem meg.
    Te már ott tartasz, hogy:

    Mi a helyzet a Duna-ágban élő halakkal?
    Azt halottam, hogy ehetetlen pöcegödör szagú a kifogott pontyokból készült halételek.
    Főleg a néhány éve telepített halaknál.
    Kártérítés járhat ilyen esetben a horgászoknak?
    Vagy a horgászok minek xarnak a központi rendszerbe?
    Fél eszű! Mit tucc erről?
    Mi a fenét akarsz ezzel tőlem. Elárulnád, hogy mi köze ennek az általam felemlített elnevezéshez. Vedd már észre, hogy már két napja hülyeségeket írogatsz nekem, miközben azt hiszed, hogy vitatkozol.

  51. felix szerint:

    Csak emlékeztető ül a kiindulás.
    “Tetszik ez a szargyár elnevezés.
    Csak tudnám, hogy ki gyártja a szart és ki dolgozza fel, mert ez az elnevezés mintha megfordítaná a folyamatot.”

  52. felix szerint:

    Halló, erzsébeti szennyvíz tisztító.
    Igen.
    Jó napot kívánok
    Német Szilárd vagyok a csepeli polgármester.
    Érdeklődöm, hogy ismét önöktől ömlött e szennyvíz a kis Dunába.
    Üdvözlöm polgármester úr.
    Igen sajnos ismét tőlünk ered a szennyeződés.
    Köszönöm a válaszát, mert így felesleges két bizottságnak is kimennie a helyszínre, és nem kell ismeretlen tettes ellen feljelentést tennem.
    Viszont hallásra
    Viszont hallásra.
    Ennyi.

  53. Jeniszej szerint:

    félix,
    te Idióta, féleszű!
    Megnyugtatlak csak azok a hsz-ek szóltak neked ahol ezt külön jeleztem, hogy na most ez egy féleszű embernek van címezve.
    Kényszer mozgásos, fél eszű, válaszolgató, azt hiszi magáról, hogy az itt elhangzott kérdések neki szóltak.
    Igaz választ várni egy szargyár megnevezés imádótól…… .
    😀

  54. Jeniszej szerint:

    felix szerint:
    2014. április 26., szombat – 12:29
    Csak emlékeztető ül a kiindulás.
    “Tetszik ez a szargyár elnevezés…..
    ))) 😀 (((

  55. Bugi szerint:

    Felix: ha 1962 óta megy ez így, akkor megint csak a jó öreg kommunista elvtársaid a felelősek, méghozzá sokszorosan. Évente négyszer csinálhatták volna meg abból, amit elloptak.

  56. felix szerint:

    Jeniszej.
    Ne kamuzzál itt össze vissza.
    Ez szerinted pl. kinek szól?

    Jeniszej szerint:
    2014. április 26., szombat – 11:00
    Mi a helyzet a Duna-ágban élő halakkal?
    Azt halottam, hogy ehetetlen pöcegödör szagú a kifogott pontyokból készült halételek.
    Főleg a néhány éve telepített halaknál.
    Kártérítés járhat ilyen esetben a horgászoknak?
    Vagy a horgászok minek xarnak a központi rendszerbe?
    Fél eszű! Mit tucc erről? 🙂
    Káér tovább kutyulnod a dolgokat.

  57. felix szerint:

    Bugi.
    Nektek is volt 2 x 4 évetek és csak azt voltatok képesek befejezni amit a szocik elkezdtek.
    Bocsi, mert stadiont azt egyet sem kezdtek.

  58. felix szerint:

    lemaradt
    el.

  59. Jeniszej szerint:

    Egyértelmű!
    Ott van: féleszű! ))) 😀 (((

    Jeniszej.
    Ne kamuzzál itt össze vissza.
    Ez szerinted pl. kinek szól?

    Jeniszej szerint:
    2014. április 26., szombat – 11:00
    Mi a helyzet a Duna-ágban élő halakkal?
    Azt halottam, hogy ehetetlen pöcegödör szagú a kifogott pontyokból készült halételek.
    Főleg a néhány éve telepített halaknál.
    Kártérítés járhat ilyen esetben a horgászoknak?
    Vagy a horgászok minek xarnak a központi rendszerbe?

    Fél eszű! Mit tucc erről?

  60. felix szerint:

    JENISZEJ
    MÁR CSAK A CÍMZÉS FOGALMÁT KELL MEGISMERNED ÉS EGYENESBE KERÜLSZ.
    BAROMIRA UNALMAS VAGY.

  61. Etikus szerint:

    Alig várom, hogy a Nap lenyugodjon,
    Hogy az égen páros csillag ragyogjon.
    ||:Ragyogj csillag, páros csillag sokáig,
    Vigyél el a szeretőm kapujáig!:|

    Úgy mint az egyik fényképen?

  62. felix szerint:

    Nem lehet szegény és gazdag egészségügy.
    Valaha valakik népszavazást nyertek ezzel a kijelentéssel.
    No lám.
    http://nol.hu/belfold/fizetos-reszleg-az-uzsokiban-1458687

  63. Etikus szerint:

    Remekül beillesztett vélemény a sok Kakázás után.

  64. felix szerint:

    Hát ennél egy klasszissal jobb.

    Alig várom, hogy a Nap lenyugodjon,
    Hogy az égen páros csillag ragyogjon.
    ||:Ragyogj csillag, páros csillag sokáig,
    Vigyél el a szeretőm kapujáig!:|

    Úgy mint az egyik fényképen?

  65. felix szerint:

    Etikus.
    Megadva annak az esélyt, hogy ezt most komolyan gondoltad, elnézésedet kérem a riposztért.

  66. Jeniszej szerint:

    1/2 eszű, válaszolgató.

    ))) 😀 (((

  67. Jeniszej szerint:

    Azt monya a Fater, hogy folyamatosan itt rontja a levegőt és röfög. 😛

  68. Jeniszej szerint:

    Rossz hír a féleszűeknek!
    “Fizetős gyorsítósávot nyitott az Uzsoki kórház
    A csípőprotézis-beültetést 1,4 millióért, a térdprotézisét 1,7 millióért vállalják.”
    ½ agy és ész beültetést nem vállalnak.
    ))) 😀 ((( ))):D ((( ))):P(((

  69. grün szerint:

    Jeniszej!
    Akkor meg vagy lőve?!
    Fújd ki a kopidat PUR-habbal, ha zavar a lötyögés! 😛 😛

  70. Jeniszej szerint:

    Grün!
    Neked segített?
    😛 😀

  71. felix szerint:

    Jeniszej.
    Szedd össze magad, mert veszted a humorodat.
    Ne kínlódj inkább szólj a faterodnak, hogy almozzon ki alólad.

  72. Jeniszej szerint:

    felix!
    1/2 eszű, kényszer-válaszolgató és kényszer mozgású
    Ne zavarj a röfögéseddel.
    Azért a “nagy tudású grün”-t megkérdezhetnéd az állattartási szokásokról. A hiányos tudásodat pótolhatod nála ingyen. 🙂
    A Fater azért nagyon büszke, hogy kanász létére diplomát szerezhetett, igaz ennek ára van mert, most a szerzet foglalkozásköri ártalma miatt rögtön felismeri a koszos büdös disznókat. ))) 😀 (((
    A “nagy tudású grün” biztosan tuggya melyik állat tartásánál szokás az almozás.
    Fordulj bizalommal hozzá!
    Amikor csontig benyalsz neki akkor használd a nagy betűt – bátran. 😛

  73. felix szerint:

    Jeniszej.
    Most megfogtál.
    Belátom, hogy te jobban tudod nálam, hogy melyik állatfajhoz tartozol és ezért azt is, hogy a faterodnak kell e almoznia nálad vagy sem.
    Egy null oda.
    Látod, ha igazad van akkor én azt elismerem.
    A mi meg grünt illeti.
    Majomkenyér nézd már meg, hogy ö miként írja a nevét.

  74. Jeniszej szerint:

    1/2 eszű röfi mozgáskényszeres féix!
    Halottad?
    A fővárosi hal évtizedekig az ehetetlenség szinonimája volt. A serpenyőbe dobva bűzölgő, ijesztő szagot árasztó húst csak a legelvetemültebbek ették meg. Mégis akadtak, akik nap mint nap ott álltak a Duna partján, és lógatták a csalit, hogy megfogják a vacsorára valót.
    A budapesti állapotokon kétségkívül segített a csepeli tisztítóállomás átadása, bár a harmadlagos fokozatot az sem látja el, sok foszfor és nitrogén jut ki, ami algásodáshoz vezethet

  75. felix szerint:

    Jeniszej.
    Ne kínlódj!
    Maradjunk a félixnél, mert, ha minden negatív jellemződet hozzáakarod írni a megszólításomhoz, akkor az hosszabb lesz, mint amit a csökött agyadból mondandóként képes vagy kisajtolni.
    A felvetett témádra reagálva.
    Halottam. 🙂

  76. grün szerint:

    Jeniszej!
    Neked nem árulta el senki, hogy ha kibelezed nem olyan büdös?!
    Vagy azt hitted töltött pontyot telepítettek! 😛 😛

  77. felix szerint:

    Ne bántsd, hiszen fejlődik.
    Ma nagyobb hülyét csinál magából mint tegnap.

  78. Jeniszej szerint:

    grün szerint:
    2014. április 27., vasárnap – 10:37
    Jeniszej!
    Neked nem árulta el senki, hogy ha kibelezed nem olyan büdös?!
    Vagy azt hitted töltött pontyot telepítettek!
    grün!
    Ez a rossz emléked
    a zasszonykád első töltött csirkéjéről jutott eszedbe, hogy milyen ehetetlen vót .
    😛

  79. felix szerint:

    Fogadok, hogy grün nem fogja leanyázni az asszonykáját.

  80. Jeniszej szerint:

    féleszű félix!
    Jellemző a fajtádra ha az érveid elfogynak hülyézel.

  81. Etikus szerint:

    Összezártak. Valaki hiányzik a táncból, pedig ő sem különb.

  82. felix szerint:

    Mire vártál érveket?
    Azt sem tudod, hogy nem vitatkozunk, mert nincs is téma.
    Ismétlem, csak azt jegyeztem meg, hogy a szargyár elnevezés egy ökörség és a- tetszik-
    csak ironikus megjegyzés volt.
    Az a baj, hogy valóban hülye vagy, mert ehhez nem kellenek érvek.
    A többi csak szarkeverés részedről.
    A fajtámat meg ne szídd, mert tőlünk kaptátok a kereszténységet.
    Etikus.
    Amennyiben a hülyeség kiröhögése összezárás, akkor összezárunk.
    Ne feledd Ricsi, hogy te ilyenkor körön kívül vagy. Tudod, mint mikor az angyalok rekesztettek ki. Azóta okádod a tüzet.

  83. grün szerint:

    Jeniszej szerint:
    2014. április 27., vasárnap – 16:40
    Ez igen gyenge válasz volt!
    A gyengék menedéke a vagdalkozás, ha kifogynak a zérvekből! 😛 😀

  84. Etikus szerint:

    “A holokauszt-emléknapra készül Izrael”

    Én a mentalitást kifogásolom, azt amit itt műveltek. Minden helyről kitiltanának.
    Azért annyi elvárható lenne, hogy a nevet letudd másolni! Mástól, kiköveteled, miközben Te képtelen vagy.

    Hogy volt van ez? Kérlek légyszíves magyarázd meg!

    “de genere Turul – 2014. április 23., szerda, 16:57, #1793504:
    “A videón 10 amerikai újság látható amikben a “6 millió zsídó” mítikus szám megjelent mint , a szenvedők számának bemutatása jóval H.itler és a 2. világháború előtt”
    http://www.youtube.com/watch?v=HX79E3B0_I4
    A “6 MILLIÓ ZS.” átverés 1915-1938 HD
    “itt az amerikai kongresszusi könyvtár hivatalos oldala, ahol több tucat további újság is fellelhető” (82 results containing “6000000 jews”)”

  85. felix szerint:

    Etikus.
    Az Etnikus nem elírás és nem másolási hiba. Tudod a “metszett farkú” óta használom olykor olykor.
    Nem követelem meg senkitől sem a megszólítást, csak az egyszerűség kedvéért javasoltam Jeniszejnek a félixet.
    Ami a számokat illeti.
    Baromira nem érdekelnek, mert nekem anyám családja is sok volt.
    Tudod rettentő primitívnek tartom a számokon való lovaglást, mert nincs olyan kévés gyilkosság ami ne lenne sok. A számháborút meghagyom a “művelt” társaságnak.
    Nekem van mit számon kérnem, de nem teszem,. Nektek nincs és mégis megteszitek.

  86. Etikus szerint:

    A véleményedre voltam kíváncsi, szerinted mennyire hihetőek azok a számadatok, amelyeket “az amerikai kongresszusi könyvtár hivatalos oldala, ahol több tucat további újság is fellelhető” (82 results containing “6000000 jews”)
    Mellesleg megjegyzem, hogy kb. hatszázezer cigány származásút deportáltak, s róluk alig esik szó, sajnálatos módon.
    Én mindig is azt vallottam, most is, hogy csak jó és rossz (gonosz) emberek vannak.
    Egyébként minden embernek saját magának kell elszámolnia saját lelkiismerete alapján, annak kapcsán, hogy mit mikor és hogyan cselekedett élete során. Nem lehet az üknagyapám erényeiből, netán hátrányaiból nekem, tőkét kovácsolnom. A saját magam tettei alapján állítom ki a rólam alkotott értékítéletet, amely nem más, elsősorban, mérhető módon, mint az általam végzett munka, életem során.

  87. felix szerint:

    Etikus.
    Ok,beszéljünk normálisan és őszintén.
    A véleményemet kéred tőlem.
    Milyen minőségemben?
    Történész? nem vagyok.
    Holokauszt kutató? nem vagyok.
    Még élő tanú? nem vagyok.
    Mint egy a zsidók közül? az vagyok.
    Azért kérdezed tőlem és nem mástól?
    Szerinted ezt minek lehet nevezni?
    Milyen inditatásnak?
    Na ezt kéne megérteni, és akkor sok minden mást is megértenél.
    Légy tisztában magaddal.
    Ami a cigányságot illeti, azért nem esik róluk szó, mert nincs aki szót emelne értük, és maguk sincsenek abban a helyzetben, hogy ezt megtegyék. A saját értelmiségeik sem tolonganak a feladatért. Nem tudom miért, talán a kulturális különbség teszi. Az igazság az, hogy nem ismerem a cigány kultúrát, ezért ez nem is annyira vélemény, mint inkább találgatás.

  88. Etikus szerint:

    Ne vedd, úgy, hogy csak tőled kérdeztem. Hiszen kérdezhettem volna Grűn tanár úrtól is, az alábbiak szerint. Azért jöttél a képbe csupán, mert előtte már volt egy-egy vélemény.

    “A saját magam tettei alapján állítható ki, a rólam alkotott értékítéletet, amely nem más, elsősorban, mérhető módon, mint az általam végzett munka, életem során.”
    Ennek alapján bátorkodtam Grűn urat is sarkallni több alkalommal, hogy sokkal többre hivatott a felkészültsége alapján, mint sem “holmi prózai dolgokra” fecsérli energiáit. Kell-e mondanom, milyen örömteli érzés töltheti el akkor, amikor az általa is nevelt, oktatott diákjai kiemelkedő eredményességükkel “visszaköszönnek” a társadalomban elért eredményeik láttán.

  89. felix szerint:

    Etikus.
    Bugi, Jeniszej, Nagyapó, stb miért nem került képbe?

  90. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Talán azért, mert nem magyarországi zsidók, hanem magyarok, akárcsak a cigányok, a svábok, a rácok, stb..

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  91. felix szerint:

    Szemétláda.
    Ha nem lennél ilyen primitív barom, akkor ezt most nem írtad volna ide, mert most alátettél
    Etikusnak, mert én is erre akartam őt rávezetni.
    Köszönöm. hogy ilyen hülye vagy és, hogy számíthattam rád.

  92. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Ha sikerült megfejtenie az “anonim” jelentését, talán akkor próbálkozzon újabb beírással. Addig csak 1/2szű marad.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  93. felix szerint:

    Etikus.
    Láthattad.
    Nem én soroltalak “közéjük” hanem “ök” fogadtak be, és nem az életed munkája alapján.
    Érted már, hogy honnan várod azt, hogy a te értékrendedet kövessük.
    Nagyapó már “téged” követ.
    Vagy csak hiszi? /a barma/

  94. felix szerint:

    szemétláda.
    Hess, ne zavarj!

  95. Etikus szerint:

    Sajnálom, hogy nem igazán értenek meg, nem érthető eléggé az emberi jó szándékom. Az, hogy olykor elragadtattam magamat, az olvasottak láttán, nos azon nincsen mit csodálkozni. Szerény véleményem szerint egy ember fedezte fel a bennem rejlő, meglévő adottságokat, lehetőségeket, de ő hiányzik a táncból. Joggal. Valószínűen magam is ezt fogom tenni hamarosan, egyre szilárduló elhatározásom kapcsán. Tulajdonképpen már régen megértettem (évekkel ezelőtt) Grűn úr “pályamódosítását.” Csak hát, neki is kell egy kis, hogy úgy mondjam passzió, szórakozás. Míg nekem egy kis kitérő, kalandozással egybekötve, a jobbítás szándékával vezérelve. Így hát magatokra hagylak benneteket, a jó, jobb sorsotok reményében. Abban a reményben, hogy talán sikerült valamicskét nekem is hozzá tennem.
    Isten áldjon benneteket.

  96. Jeniszej szerint:

    Ez a 1/2 eszű nagyon kilóg eszével a sorból, mert általa emlegetett népcsoportra a leleményesség, az üzleti céltudatosság a jellemző. 😛

  97. grün szerint:

    Jeniszej!
    A szavahihetőséget és a zadott szó szentségét kihagytad!
    Két zsidó egyetlen kézszorítással, minden papír nélkül milliárdos üzleteket köt, akár országok, kormányok sorsát dönti el!
    Nem kell ezért szabadságharcot hirdetniük!
    Jó, jó!
    Tudom a kuszaszemű Matolcsy egy piros folttal a seggén és hős vezérlő Vezírünk is tudja a bedöntéssel végződő részét a dolognak! 😛 😀

    A leleményességről pedig megest egy történet jut a zeszembe!
    Sújtson az “öreg komcsi” megvetése! 😛 😀
    .
    Az egyiptomi-izraeli háborúban éjjel a két arcvonal között felharsan egy hang:
    Cukorkát, csokoládét, sóspálcikát tessék!
    Ali megunja, felteszi a géppityut a mellvédre, elenged egy rövidet, ta-ta-ta-ta!
    A kiáltás hörgésbe fullad, majd újult erővel, kissé bugyborékolva, de felharsan:
    Kötszert, vattát, jódtinktúrát tessék!

  98. Jeniszej szerint:

    …. vagy eladja a lelkét az zördögnek…. 😛

  99. Jeniszej szerint:

    http://www.viccesviccek.hu/Zsido_viccek
    “Isten osztja az orrokat. Először a fehér embert kérdezi, hogy milyen orrot szeretne:
    – Hát, én közepes orrot szeretnék, se kicsit se nagyot, se keskenyet se széleset.
    Megkapja. Utána a néger következik:
    – Én széles lapos orrot szeretnék.
    Ő is megkapja. Jön a kínai:
    – Én kicsi keskeny orrot akarok.
    Megkapja ő is. Majd a zsidó kerül sorra:
    – Mennyibe kerül?
    – Ingyen van.
    – Akkor add a legnagyobbat!”

  100. Jeniszej szerint:

    http://www.viccesviccek.hu/Zsido_viccek
    A cigány defektet kap az autójával. Nekiáll kicserélni a kereket. Megáll mellette egy cigány haverja, és egy téglával bedobja a cigány autójának ablakát.
    – Hát Te meg mit csinálsz Gazsi? – kérdi a cigány.
    – Míg te lelopod a kereket én elviszem a rádiósmagnót!

  101. felix szerint:

    A legjobb vicc az amikor egy okleveles leszármazott az állítja, hogy a disznó alá nem tesznek almot.
    A fater vagy az oklevelét vagy a fiát dugja fel……,.

  102. felix szerint:

    Imádom a humorod.

  103. Jeniszej szerint:

    1/2 eszű félix!
    Már megint olyanba verted az “zorrod” amihez halvány fingod sincs. Fújod az EU-s idióták rögeszméit a magyar állattartási szokásokról. Igaz vannak népcsoportok akik a disznót az olyan büdös disznót is mint te is vagy tisztátlan állatnak tartják.
    Azt mony a Fater kár ezért féleszűért, mert hát ezt is csak anya szülte. Azért nem árt ha tudja a frankot a koshert.
    Disznóknak sem valók az EU-s állattartó körülmények!

    2013. január 1-én hatályba lépő új sertésjóléti előírások:
    Megjegyzés: A hatálybalépés alapja a 178/2009 (XII. 29.) FVM rendelettel módosított 32/199 (III.31.) FVM rendelet 2 számú mellékletének alábbi előírása:

    11.§ (5) 2012. december 31-én hatályát veszti az R. 2. számú mellékletének 1.2.2., 1.3.1., 1.6., 1.10. pontjaiban az „újonnan épített, újjáépített vagy 2003. január elsejét követően első alkalommal üzembe helyezett állattartóhely esetében” szövegrész.

    Ennek alapján a 2013. január 1-től hatályba lépő rendelkezések a következők, amelyek már minden tenyész- és szaporító telepre érvényesek lesznek:

    1.2.2. A termékenyített kocasüldők, illetve kocák csoportos tartása során minden egyes termékenyített kocasüldő számára legalább 1,64 m2, minden egyes koca részére legalább 2,25 m2 akadálytalanul használható alapterületet kell biztosítani. A 6 egyednél kevesebbet tartalmazó csoport esetén az akadálytalanul használható alapterületet 10%-kal növelni kell. A 40 vagy ennél több egyedet tartalmazó csoport esetén az akadálytalanul használható alapterület 10%-kal csökkenthető.

    1.3.1. A padozatfelületnek meg kell felelnie az 1.3.2-1.3.3. pontokban foglaltaknak, amelyek a következők:

    1.3.2 A termékenyített kocasüldők esetében az 1.2.2. pontban előírt minimális alapterületből egyedenként legalább 0,95 m2 legyen tömör, szilárd padozatfelület, melyből legfeljebb 15%-ot foglalhatnak el a vízelvezető nyílások.

    1.3.3. A vemhes koca esetében az 1.2.2. pontban előírt minimális alapterületből egyedenként legalább 1,3 m2 legyen tömör, szilárd padozatfelület, melyből legfeljebb 15%-ot foglalhatnak el a vízelvezető nyílások.

    1.5.1. A tíznél kevesebb kocát tartó gazdaságok kivételével a kocasüldőket és a kocákat a termékenyítés utáni 4. hét eltelte utáni naptól 1 héttel az ellés várható időpontja előtti napig csoportosan kell tartani. A csoport tartására kialakított kutrica oldalfalainak 2,8 m-nél hosszabbnak kell lenniük. Ha egy csoportban kevesebb, mint 6 egyedet tartanak, a kutrica oldalfalainak 2,4 m-nél hosszabbnak kell lenniük.

    1.6. E rendelet előírásait fegyelembe véve a kocasüldők és kocák számára állandó hozzáférést kell biztosítani manipulálható anyaghoz, illetve az azzal való játék lehetőségéhez (pl. fatuskó, gumiköpeny, speciális játék).

    1.10. Az 1.9. pont szerinti célra alkalmazott egyedi kutrica méreteit úgy kell kialakítani, hogy az állat kényelmesen megfordulhasson, hacsak ez nem ellentétes az állatorvos erre vonatkozó konkrét utasításával.

    (az 1.9. szerint azokat, az egyébként csoportosan tartandó sertéseket, amelyek különösen agresszívek, vagy amelyeket más sertések megtámadtak, illetve amelyek betegek vagy sérültek, ideiglenes jelleggel egyedi kutricában lehet hizlalni.)

    Néhány egyéb fontos előírás:

    1.2.1. A csoportosan tartott minden egyes utónevelt malac és hízó számára – a termékenyített kocasüldők és a kocák kivételével – legalább a következő akadálytalanul használható alapterületet kell biztosítani:

    a) 10 kg-nál kisebb élősúlyú sertések számára 0,15 m2-es,

    b) 10 és 20 kg közötti élősúlyú sertések számára 0,20 m2-es,

    c) 20 és 30 kg közötti élősúlyú sertések számára 0,30 m2-es,

    d) 30 és 50 kg közötti élősúlyú sertések számára 0,40 m2-es,

    e) 50 és 85 kg közötti élősúlyú sertések számára 0,55 m2-es,

    f) 85 és 110 kg közötti élősúlyú sertések számára 0,65 m2-es,

    g) 110 kg-nál nehezebb állatok esetében 1 m2-es

    férőhelynek kell minden egyes állat rendelkezésére állnia.

    1.3.4. A betonból készült rácspadozatnak meg kell felelnie az alábbiaknak:

    1.3.4.1. A nyílások szélessége malac eletében legfeljebb 11 mm, utónevelt malac esetében legfeljebb 14 mm, hízó esetében legfeljebb 18 mm, termékenyített kocasüldő és koca esetében legfeljebb 20 mm lehet.

    1.3.4.2. A rács szélességének malac és utónevelt malac esetében legalább 50 mm-nek, hízó, termékenyített kocasüldő és koca esetén legalább 80 mm-nek kell lennie.

    1.3.5. A padozatnak simának, de csúszásmentesnek kell lennie, és úgy kell megtervezni, kialakítani és karbantartani, hogy ne okozzon sérülést vagy fájdalmat a sertésnek. A padozat kialakításának meg kell felelnie a sertések nagyságának és súlyának, és almozás hiányában szilárd, egyenes és stabil felületet kell képeznie.

    forrás: VHT

  104. Jeniszej szerint:

    1/2 eszű félix!
    Nem árt ha megtanulod, – mielőtt csontig benyalsz a “Mesternek”

    Sertés!
    Támogatásra csak akkor számíthatunk, ha a tartási előírásokon túlmutató kötelezettségeket vállalunk.
    Az egyes jogcímek egymástól függetlenül igényelhetők, csak azt ?
    vállaljuk be?,
    amit tartani tudunk ?
    bár a feltételek meglétét csak az ?
    ismerős?
    állatorvos ellenőrzi.
    ))) 😀 (((

  105. Jeniszej szerint:

    ))) 😀 (((

  106. felix szerint:

    Ne szenvedj.
    Amit én idéztem neked az én EU.
    A lényeg, hogy szoktak a disznó alá tenni almot.
    Ne abból indulj ki, hogy téged nem pelenkáztak.
    A szoktak nem azt jelenti, hogy feltétlen kell.

  107. Jeniszej szerint:

    Van egy jó viccem most olvastam valahol .
    http://www.viccesviccek.hu/Zsido_viccek&honnan=10
    …… nő vajúdik. Fél órányi nyögés és kínlódás után végre azt mondja szülésznő:
    – Na, a nehezén már túl van. Kint van az orra…
    ))) 😀 (((

  108. Jeniszej szerint:

    félix te baromarcú!
    Ne személyeskedj!
    Igaz mindenki magából indul ki. 🙂
    A disznó amiből gondolom ott körülötted sok van – lehet, hogy igényli az zalmot, de a sertés nem.
    🙂

  109. Jeniszej szerint:

    felix szerint:
    2014. április 28., hétfő – 09:51
    Ne szenvedj.
    Amit én idéztem neked az én EU.
    A lényeg, hogy szoktak a disznó alá tenni almot.

    Persze ha megfizetik a parasztot! 🙂

  110. Jeniszej szerint:

    félix!
    Kedves 1/2 eszű barátom!
    Szereted még a “szargyár” megnevezést?
    🙂

  111. Jeniszej szerint:

    1/2 eszű félix barátocskám!
    Láttál már életedben sertést? – vagy csak büdös disznók vettek mindig kőrül?
    Tudod, hogy mi a konda?
    Akarod megtunni, hogy mi a csürhe? 🙂
    Mindkét elnevezés a sertések egy bizonyos csoportja. 🙂

  112. Jeniszej szerint:

    Kedves félix!
    Mi a szebb kifejezés a Csepelnek ajándékozott vízkezelő műnek? Még mindig a szargyárat tartod a legszebbnek? – ami még teccik is neked.
    ))) 😀 (((

  113. grün szerint:

    Még mindig a szaron rágódtok?!
    Legyél kicsit engedékenyebb felix, hagyd a Jeniszejre!
    Ha már annyira akarja! 😛 😀

  114. felix szerint:

    Jeniszej.
    Már csak Te nem érted és azt hiszed, hogy a hülyeséged humor és mentség.

  115. Jeniszej szerint:

    Féleszű félix!
    Úgy “láccik” a csontig hatoló benyalás hatásos volt a mesternél 😛
    és most láthatatlan kötelék köt össze benneteket.
    Most azt hiszed, hogy a kitartó “szargyár képzeteddel”, hülyeségedet tudod leplezni?

  116. felix szerint:

    Jeniszej.
    Inkább apád disznajainak magyarázom el az irónia fogalmát, mert neked reménytelen.

  117. felix szerint:

    Azt teszem amit az orvostudomány.
    Azokkal kísérletezem akik közelebb állnak az emberhez, mint te,.

  118. Jeniszej szerint:

    Féleszű

    “felix szerint:
    2014. április 28., hétfő – 20:24
    Jeniszej.
    Inkább apád disznajainak magyarázom el az irónia fogalmát, mert neked reménytelen.”
    Féleszű!
    Oda való vagy!
    Ott a disznóknak röfögheted el miért jó neked a “szargyár”

    félix!
    Van egy jó viccem. – akarod?
    😀

  119. […] intimbetétek, fekália és toalettpapír borították be a csepeli Kis-Duna partot. Az akkori fényképes-videós beszámolónk szerint  a szennyvíz a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepről került a Kis-Dunába. A helyszíni […]

Itt lehet hozzászólni !