Ismét vandálok támadtak a Tamariska dombra

Csepel.info

Tamariska rongálás 201401 03

Tamariska rongálás 201401 01

Tamariska rongálás 201401 05

Másfél évvel a legutóbbi rongálás után ismét vandálok próbáltak kárt okozni a csepeli Tamariska dombon. A két fiatal azonban most nem tudott olyan pusztítást végezni, mint legutóbb. Az őr megzavarta őket, és csak  éppen-hogy sikerült nekik kereket oldaniuk – értesült önkormányzati forrásból a Csepel.info.

Információink szerint az esettel kapcsolatban két tizenéves fiút keres a rendőrség. Az idejüket és erejüket értelmes dolgokra fordítani képtelen fiatalok szerencsére csak a domb tetején álló tájékoztató táblák közül tudtak párat szétverni és szétrugdosni, amikor meglátta őket az őr. A helyszínen ugyan nem sikerült őket elkapni, de a rongálás félbeszakadt és a rendőrök is megkapták a vandálok személyleírását. Az önkormányzat részéről mindenesetre azt kérik a környéken lakóktól, hogy akik láttak két gyanúsan viselkedő fiatalt január 26-án, vasárnap este 17:15 körül a Tamariska domb körül, azok jelentkezzenek a rendőrségen vagy a Csepeli Vagyonkezelőnél.

Tamariska rongálás 201401 04

Tamariska rongálás 201401 02

A csepeli Tamariska domb értékeinek megőrzését, megújítását a 2010 októberében megválasztott új kerületi vezetés különösen fontosnak tartja. A korábban állandósult rongálások, az ott élő állatokat zaklató, baglyokat is lelövő természetpusztítók miatt a domb védőkerítést is kapott. A megújuló természetvédelmi területet 2012 nyarán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Németh Szilárd polgármester közösen avatták fel. Már a védőkerítés irritálta a környezetüket szeretni és tisztelni képtelen vandálokat, akik nem sokkal a kerítés elkészülése előtt, előre kitervelten és módszeresen pusztítva komoly károkat okoztak.

A dombot a kerítés majd a díszkapu átadása óta őr is védi, bár ő is csak a módszeres pusztítást tudja megakadályozni; az ilyen gyors és pillanatokig tartó támadásokat nagyon nehéz megelőzni. A Csepel.info úgy tudja, hogy a választási kampányban a kerületi vezetés azzal számol, hogy több vandál cselekmény is előfordulhat.

Csepel.info

6 hozzászólás “Ismét vandálok támadtak a Tamariska dombra” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Brüsszel a kormány véleményét is kikéri Mesterházy feljelentéséről!
    Megküldte véleményezésre a magyar hatóságoknak az Európai Bizottság azt a panaszt, amely az E.On gázüzletágának állami megvétele miatt érkezett a brüsszeli testülethez.
    Mesterházi is rongál, sőt még többet árt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  2. Tóth Mária szerint:

    magyapó: ne idegeskedjen ilyen “apró” árulásokon, a java csak most fog elkezdődni!
    a kötél már beáztatva vár a jobb-oldalra! Ők a demokraták!

  3. elhallgattatni szerint:

    sok a cigány kevés a ná…dszál.

  4. TenkA szerint:

    Be kéne zárni a kapukat és csak adott időben lehessen látogatni. Mint a Lajtán túl…

  5. Csepeli MIÉP szerint:

    Szomorúan látjuk, hogy a vandáloknak még Csepel természeti értékei sem jelentenek semmit. Ha már van közterület-felügyelet, akkor igazán járőrözhetnének Királyerdőben is.

  6. Jeniszej szerint:

    Igen!
    Itt volna igazán értelme a közteseknek. Itt birkózhatnának kedvükre a vandálokkal, ezen az elvadult területen.
    Itt igazán értéket védelmezhetnének. 🙂

Itt lehet hozzászólni !