Eltűnt egy csepeli játszótér!

Csepel.info

Bokros utcai park

A gyerekek szomorúságára csaknem nyom nélkül tűnt el az a csepeli játszótér, amelyre az SZDSZ helyi önkormányzati képviselőjének cége vigyázott egy havi közel egymillió forintos szerződés keretében. A csepeli SZDSZ „Az önkormányzatnak kontroll kell” szlogennel kampányolta végig a választásokat, jelmondatukat pedig úgy tűnik, hogy igyekeztek szó szerint venni.

Kál Károly SZDSZ-es pártelnök cége ugyanis több önkormányzati ingatlant, így több játszóteret is őriz – a Fidesz szerint önkormányzati tiszteletdíján felül összesen legkevesebb évi 36 millió forintért. A csepeli galvániszapra is az ő cége felügyelt, annak mennyisége azonban a mostani esettel ellentétben az elvitel idejére nem kevesebb lett, hanem csaknem duplájára nőtt.

A csepeli önkormányzat testülete tárgyalta azt az interpellációt, melyet Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP képviselője nyújtott be a Bokros utcai játszó- és pihenő park rejtélyes eltűnésével kapcsolatban. Mint kiderült, erre a játszótérre is a csepeli SZDSZ elnökének cége vigyázott egy havi közel 1 millió forintos szerződés keretében.

Aki arra sétál, aligha hinné, hogy pár évvel ezelőtt a Bokros utcai játszó- és pihenőpark egy jól felszerelt, körbekerített terület volt, amely – mint azt a neve is jelezte – több volt egy egyszerű játszótérnél. A park még 2002-ben készült el, kialakítására akkor több mint 35 millió forintot költött az önkormányzat. Itt akkor még a gyerekek mellett a szülők és a nagyszülők is pihenhettek, kikapcsolódhattak. Ez azonban sajnos már csak a múlt. Mostanra mindez eltűnt. Szétverték, ellopkodták – mondta el lapunknak az interpellációt benyújtó Borbély Lénárd.

Bokros utcai park

A játszópark helyén a gyerekek ma már csak egy magányos csúszdát találnak, amely szomorú mementóként árválkodik az egykor boldog gyerekkacajtól hangos környéken

A játszó- és pihenő park eltűnésével kapcsolatban a képviselő kérdésére – biztosítva volt-e a játszópark védelme -, Tóth Mihály polgármester válasza az volt: „erre nem lehet egyértelmű választ adni”. A válaszban ugyan említésre került Kál Károly SZDSZ-es képviselő cége is, azonban a leírtak szerint – a havi közel egymillióért – más játszóterekhez hasonlóan itt is csak nyitották és zárták a kerítés kapuját.

Az interpelláció tárgyalásánál ugyanakkor előkerült egy szerződés is, amely szerint az SZDSZ-elnök cégének feladata ezen felül a parkrongálás megelőzése is volt, méghozzá napi 24 órában. A szerződés mellékletében ráadásul kiemelten szerepelnek a felújított játszóterek, így a Bokros utcai „Játszó és Pihenő park” is – emelte ki az ellenzéki képviselő.

Az interpelláló képviselő Tóth Mihály válaszának tartalmi valótlansága miatt – amely nyilvánvalóan a csepeli MSZP-SZDSZ árnyékkoalíciót védte – nem fogadta el a polgármester válaszát, azonban a jelenlévő MSZP-s képviselők igen. Az SZDSZ két képviselője erre a napirendi pontra már elhagyta az üléstermet – értesült a Csepel.info.

Kál, a szuperember

SuperKál

A csepeli „Superman”

Kál Károly a rendszerváltás idején az állampárt titkosszolgálatától igazolt át előbb az MSZP-be, amelynek négy évig önkormányzati képviselője is volt. A 2002-2006-os önkormányzati ciklusban a csepeli SZDSZ akkori képviselői több stratégiai kérdésben, így Észak-Csepel elkótyavetyélésében sem értettek egyet a helyi MSZP-s önkormányzati vezetéssel. Így az MSZP-nek valószínűleg megváltásként érkezett az időközben, meglepő módon az SZDSZ-be továbbállt, és a pártelnökséget is megszerző Kál Károly, aki 2006-ban másodmagával szerezte meg az önkormányzati képviselőséget.

Az „önkormányzatnak kontroll kell” szlogennel kampányoló SZDSZ-es elnök képviselősége mellett jelenleg a pénzügyi bizottság tagja, és a tulajdonosi bizottság elnöke. A Fidesz szerint a cége azonban ezen felül képviselői honoráriumának többszörösét, éves szinten legkevesebb 36 millió forintot kap különböző őrző-védő feladatok ellátására. Úgy tűnik tehát, hogy a magát mindezek ellenére ellenzékinek tartó képviselő univerzális segítőtársa a helyi vezetésnek – legyen szó akár a költségvetés támogatásáról vagy az önkormányzati intézmények, játszóterek őrzéséről.

A Fidesz Kál Károlyt többször is bírálta ezért, szerintük ugyanis a képviselői munka és az önkormányzatnak végzett vállalkozói munka nem összeegyeztethető. Ennek az ellenzéki párt szerint kirívó példája volt, hogy Kál Károly nemmel szavazott a volt Csepel Művek területén illegálisan lerakott 1200 tonna mérgező galvániszap azonnali elszállíttatására, utána pedig havi 366 ezer forintért cége elvállalta annak felügyeletét. A legmegdöbbentőbb azonban ebben az esetben az volt, hogy a csepeli galvániszap mennyisége az elszállítás idejére a korábbi becslésekhez képest kevés híján a duplájára, 2300 tonnára növekedett – rótta fel a felügyeleti munka kritikájaként a csepeli Fidesz-KDNP frakció, melynek tagjai többször észlelték és jelezték a galvániszapos hordók furcsa „szaporodását”.

Csepel.info

136 hozzászólás “Eltűnt egy csepeli játszótér!” bejegyzésre

  1. Nándi szerint:

    Úgy látom, most már nem először, hogy ez a “szuperember” elég káros egyén a kerületben. Elég jól keres a képviselő úr… Vajon mi az oka annak, hogy ennyire szeretik őt foglalkoztatni ebben a kerületben? Biztosan a makulátlan munkavégzés, másra nem is tudok gondolni.

  2. sáfrány Zsuzsa szerint:

    Örülök, hogy tájékozódhatok mindezekről, de jogi következményei miért nincsenek, ha mindenki tud a bűncselekményekről?

  3. T.Emília szerint:

    Csatlakozom Zsuzsa kérdéséhez, ha valaki bizonyíthatóan nem teljesítette a szerződésben vállaltakat, miért marad el a büntetés ?? A problémákról, jó ha tájékoztatást kapunk, de a megoldásról és/vagy büntetésről miért nem ?? Mert nem történik semmi ??

    Szerintem Kál Károly cégének a Bokros utcai „Játszó és Pihenő park”-ot eredeti állapotára fel kellene építenie minden hintájával és padjával !!

    Nem lehet az Önkormányzatot (gondolom ő a MEGRENDELŐ) kötelezni, hogy ezt megkövetelje ??

  4. Borbély Lénárd szerint:

    Tisztelt Sáfrány Zsuzsa!

    A CSEVAK Zrt. és Kál Károly képviselő úr között fennálló szerződés egyik pontja szerint, ha a megbízott (Kál K. cége) a feladatát nem megfelelően teljesíti, az felelőségrevonást vonz(ana) maga után. Feltételezem, hogy ennek keretében az első számú feladat a szerződés azonnali felmondása lett volna. Ennek megtörténtéről azonban nekem személyesen nincs tudomásom. Vélhetőleg Szenteczky János Csevak vezérigazgató úr, aki mellesleg az MSZP helyi alelnöke, nem tett semmilyen lépést. Erre pedig a szerződés külön kitér.

    Borbély Lénárd

  5. Bubus szerint:

    Ha már első lépésben ennyi kiderült, második lépésként ezt kellene megkérdezni: mégis mit csináltak ez után, milyen következményei lettek? A galvániszap őrzésének is annyi lett a következménye, hogy nem történt semmi.

    Az új hordókkal kapcsolatban is feljelentést tettek Németh Szilárdék, annak sem hallottam a következményeiről. Más ügy, de a Montessori iskolánál is kiderült, hogy Gyurcsány gyerekének aligha lehet érvényes az érettségije, mégsem történt semmi.

    Következmények nélküli ország.

    Mégis milyen következmények lehetnének, ha azok ellenőrzik a dolgokat, akik a problémákat létrehozzák?

  6. Tabu szerint:

    Felébredtünk. A fent említett játszótér már 1-2 éve eltűnt. Helyi Téma tavaly már beszámolt róla. Az az új hír, hogy valaki az őrzésért pénzt kap vagy kapott. Nem vették észre, hogy nincs mit őrizni? A vaskerítés le volt betonozva. Kézben senki nem vihette el. A megépítést követően sem találtam soha zárva. Ilyen mértékű “elszállítás” nem tűnt fel a mellette lakóknak?
    *

    Azóta újabb játszóterek szűntek meg, vagy egyszerűbb felszámolni, min EU komfortossá tenni? Pl. Reggel u. és Simon B. st. találkozásánál.

  7. Földhözragadva szerint:

    Tisztelt Borbély Lénárd Úr!
    Érdekelne a véleménye a helyzet lehetséges megoldásáról, túlmutatva azon optimista elképzelésen, hogy “leírom-megoldódik”…

  8. Laja szerint:

    Hát igen, ha Kál Károly a tulajdonosi bizottság elnöke, gondolom, hogy nem erölteti az önkormányzati tulajdon ellopásának körülményeit feltáratni.

    Az, hogy az állampárt titkosszolgálatánál volt, az mit takar pontosan?

  9. Bubus szerint:

    Laja,

    úgy hallottam, hogy 3/3 vagy 3/2 lehetett.

    Földhözragadva,

    gondolom a Borbély úr nem tud Kál helyett lemondani, és a Csevak vezetője helyett kirúgni a céget úgy, ahogy azt illik.

    Mindig a kormányzó párt kormányoz, és az ellenzék az ellenzék. Meg lehet nézni, hogy a Fidesz javaslataiból mennyit szavaztak meg a szocik, néhány hír már volt ezekről.

  10. baniko21 szerint:

    Van egy javaslatom! Ha Kál Károly úr ilyen ügyesen vigyáz a rá ill. a
    kft-jére bizott értékekkel, ezentúl az önkormányzatra és a Csevek zrt-re
    is ő vigyázzon. Annyit megér nekünk, ha 1 éven belül azokat is eltün-
    teti.
    Egyébként, az elkövetkező lakossági fórumokon bármelyik csepeli állam-
    polgár rákérdezhetne, és a válaszoktól függően feljelentéssel élhet.

  11. Földhözragadva szerint:

    Bubus, értem, hogy úgy nem lehet. De akkor mi a megoldás, hogy a következő játszóteremet (mivel az én pénzembő épült) ne lopják el? Adott a probléma, érdekelne a megoldási javaslat…

  12. Borbély Lénárd szerint:

    Tisztelt Földhözragadva!

    A kérdéses szerződés (számomra meglepő módon) viszonylag elég korrektül rendelkezik egyes esetekről. Ilyen az elvégzett munka minősége utáni felelőségrevonás kérdése.

    A város MSZP-s vezetésének – és itt kiemelten gondolok a polgármesterre és a párt alelnökére, Szentecky Jánosra, a Csevak Zrt. vezérigazgatójára – a szerződésből fakadóan és egyébként is megvannak az eszközei az intézkedésre. A kérdés csak az, hogy emellé az akarat is társul-e, vagy sem?

    A konkrét kérdésére válaszolva, ha abban a helyzetben lennék/lettem volna, hogy van döntési kompetenciám, a következőket tettem volna, illetve tenném:

    1. Kál Károly önkormányzati képviselővé választását követően azonnal felbontottam volna vele minden önkormányzathoz köthető szerződést. Véleményem szerint e két tisztség összeférhetetlen és etikátlan.

    2. A konkrét esetet véve pedig a közterületeink védelmére valós megoldást kellen találni. Ha közpénzt fizetünk ki egy szolgáltatásért, akkor azt számon is kell tudni kérni.

    A valós megoldás pl. ha szerződünk egy park 24 órás felügyeletére, akkor annak úgy is kell lennie. Ha ez nem megy, akkor más megoldást kell találni. Persze mindennemű vandalizmus valószínüleg elkerülhetetlen.

    Mindemellett a felelőségrevonás kérdését mindenképpen érdemes lenne kibővíteni, mondjuk az anyagi kártérítés, illetve helyreállíttatási kötelezettséggel.

  13. Jeniszej szerint:

    Gyurcsán és általa vezetett párt ha “trükközhetett” – igaz “majd bele döglöttek”, akkor gyerekének miért ne lehetne “trükkös éretségije?
    A köbányai M… iskola is az életre nevel, hirdeti zászlaján.
    Fogékonyak az emberek, és az e-fajta alázatos alatvalók szolgai módón teljesitenek.

  14. Jeniszej szerint:

    Gyurcsány és általa vezetett párt ha “trükközhetett” – igaz “majd bele döglöttek”, akkor gyerekének miért ne lehetne “trükkös érettségije?
    A kőbányai M… iskola is az életre nevel, hirdeti zászlaján.
    Fogékonyak az emberek, és az e-fajta alázatos alattvalók szolgai módón teljesítenek.

  15. Csaba szerint:

    Kál Károlynak el kell tűnnie a közéletből! Gyomorforgató, amit művel. És akkor még szépen fejeztem ki magam.

  16. Földhözragadva szerint:

    Tisztelt Borbély Lénárd Úr!
    Köszönöm válaszát. Sajnos nincsenek illúzióim Szentecky János miként fogja használni az “eszközeit”. Azaz aki tudja, az nem akarja, aki meg akarja, az nem tudja megvédeni a játszótereket. Zseniális…:(

  17. Nándi szerint:

    Most olvastam, ez a cikk a Magyar Nemzet online oldalán is vezető hír:

    http://www.mno.hu/portal/588338

  18. infósferi szerint:

    Az a kérdés, mit követ el, aki el nem végzett munkát közpénzből fizet ki ?

  19. Fazekas István szerint:

    Tisztelt Borbély Úr!
    A dolog rém egyszerű!
    Büntető feljelentést kell tenni az “őrző védő” cég ellen tenni a rendőrségen és az ügyészségen. Valamelyiken a kettő közül.

    Egyúttal kezdeményezni kell a polgármester és az ebben résztvevők önkormányzat vezető mentelmi jogának (mármint ha van) felfüggesztését.

    A polgármester és a csevak vezér is véleményem szerint felelősségre vonható bűnpártolás miatt.
    Kellene erre egy tökös ügyvéd és bíróság elé kell vinni az ügyet.

    Üdvözlettel:
    Fazekas István

  20. Levente szerint:

    Mivel a szerződésszegés után a Csevak nem vonta felelősségre Kál cégét és nem bontotta fel velük a szerződést, így a Csevak vezetője, Szenteczky János is felelősségre vonható, nem?
    Egyébként ha nem tűnik el a játszótér, akkor Szenteczkyék nem tudnak helyette valamikor majd a választási kampány magasságában átadni egy újat (amit persze biztos Kál cége őrizhet majd ismét). Vagy ez nem így működik most Csepelen?

  21. Csaba szerint:

    A feljelentéssel teljesen egyet értek. Kál és Szentecky egyaránt saras az események tükrében. De ez kevés!

    Mind a kettőjüknek le kell mondani a tisztségükről!

  22. Csaba szerint:

    Ja, és ne felejtsük el azt sem, amit a cikkben is említenek. Kál felügyelte a galvániszapot is (amelyet nem kívánt elszállítatni, őrizni annál inkább), amelyet az ő őrködése mellett ha jól emlékszem egyszer fel is gyújtottak, arról meg ne is beszéljünk, hogy megduplázódott a mennyisége.

    Ennek lett valami következménye? Mert én nem hallottam róla.

  23. Földhözragadva szerint:

    A CSM-ben 5000Ft/hó-ért (nem kicsi a telephely) riasztás esetén kimennek a helyszínre és megteszik a szükséges értékmegóvó intézkedéseket. Tény, hogy a bekötött riasztórendszert a tulajdonos finanszírozta, ami egy bekerített játszótérnél igényelne kb fél millát, hja, hogy szeretné ha nem vinnének el semmit…:(

  24. leslie szerint:

    Nem akarom elhinni, hogy ez a hír igaz. Remélhető, a főtanácsadó úrék most nem hallgatnak, megcáfolják. Mert ha tartalma megfelel a valóságnak, akkor tényleg súlyos a helyzet. A kerületben 14 év óta fújják, hogy nincs pénz, közben kiderül, csak arra nincs, amire nem akarják. Csepel lasssan a 23. kerület lesz, híre rosszabb, mint valaha. Bizonyos célokra meg DŐL A LÉ!!!!

  25. lolka szerint:

    Az a gyérsanda gyanum, hogy nemsokára valami telekspekuláció fog
    beindulni azon a területen. Egy játszotér nem szokott csak ugy eltünni
    elöbb benövi a gaz stb. Ahhogy néztem a képet ez tudatosan , mód-
    szeresen meglett szüntetve.

  26. Wass Albert barátja szerint:

    Megszoktam már, hogy nem szabad meglepődni semmin, de ez a hír mégis meglepett. Nem is tudom mit gondoljak. Ez a Superman Kál Károly akár egy új pártot is alapíthatna mondjuk MSZDSZ néven. Magyar Szocialista Demokrata Szövetség. A fene tudja, hogy mi fog még kiderülni róla. Parazsat kéne őriztetni a cégével, arra lehet hogy tudnának vigyázzni. Vagy lehet, hogy mégsem?

  27. látó szerint:

    Bizony gyermekeim!
    Volt egyszer egy szép Magyar ország, de egyszer csak a megszavazott”lakói”, mert azt gondolták: itt van a nagy szabadság, hát mindent szabad.Kezdték eladni a gyárakat, földeket,vízművet, elektromosművet,és ott loptak,csaltak, hazudtak ahol csak tudtak, nem náztek azok sem Istent, sem embert.Kéz kezet mos panamák, erőszakos csoportok garázdálkodtak.Amikor valamelyik csalásra fényderült, azt gondosan kivizsgálták és megállapították, nem történt jogszegés.Ez így folyt éveken át. Ha -e tetteket abbahagyták volna, az én mesém is tovább tartott volna!

  28. miska72 szerint:

    Sok Fiatal oda járt gyújtogatni meg inni. Sok felrobbantott öngyújtó és miegymás van ott eldobálva. Nem beszélve a széttört üvegekről. Ide is kellett volna egy parkőr. Volt ott egy láncos mászóka is faszerkezettel. Felgyújtották! Ilyen világban élünk. Ki nevel ilyen gyerekeket? Ezek a csepeli gyerekek is büszkék lehetnek magukra. Szép ki társaság. Ez a jövő? Siralmas. Ez meg graffiti, firkálás rongálás.

  29. miska72 szerint:

    Ja és megjegyzem, én féláron 18 millióért elválalnám a terület őrzését. Meg tudnánk oldani többen vagyunk.

  30. admin szerint:

    Miska, légy szíves a durva hangot még akkor is kerüld, ha dühös vagy.

  31. csollány szerint:

    Látom, lesz mit cenzúrázni antiéknak a független helyi lapban.

  32. matyi szerint:

    Miska nekerüld a durva hangnemet !! az örzök szivják a drogot munka idöben bejönnek a kocsmába és mesélik a dolgokat , semmit nem csinálnak a kocsi a següg alat és csak nyitásra vagy már be drogozva , zárják a nem megfelö játszo tereket ! Játszo tereink Undoritoak ,itt csepelen % gaz ,nem müködö hinták ,nem eu szabványnak megfelelö !
    Takarodo A ÖRZÖ VÉDÖ vezetönek nem mondhato Embernek %
    Infartus Huszuhaj – rövid ész !!!!!!!!% ( van kivétel)

  33. ikszdé szerint:

    Miskának van igaza a sok hülyegyerek tette tönkre azt a játszóteret..

  34. Titok szerint:

    ikszdé!
    Oké igaz, hogy a sok hülye gyerek tette tönkre.
    De nem tudták tőlük megvédeni,akkor minek kapnak 1 milliót?Hogy hagyják?
    Ha én megkapnám ezt az egy millát, boldog lennék, ilyen keresettel és a munkámat elvégezném.

  35. leslie szerint:

    Remélem ez a cikk és a Vincze- féle beszavazásról szóló is eljut minél több olyan naiv személyhez, aki a HARMADIK ERŐ, meg AZ ÖNKORMÁNYZATNAK KONTROLL KELL féle üres, hazug habrattyolásokat még elhiszi!

  36. Olivér szerint:

    Azt jól értem, hogy ez a szerződése még mindig hatályban van a Kál Károlynak? A Csevak nem tett semmit az eset után? Ez azért elég érdekes. Csak azért kérdezem, mert úgy tűnhet, mintha fiktív lenne ma már ez a szolgáltatás.

    A Btk.-nak pont van egy idevágó szakasza.

  37. Olivér szerint:

    És mégvalami, ezt majdnem elfelejtettem. Szentecky úr a Csevak vezetője, közpénzt használ fel, költ el. Az előbbiekben leírtakhoz kapcsolódva a fennálló szerződést minden hónapban kifizeti Kál Károly részére.

    Tekintve a szerződés valóságtartalmát, valamint a közpénz felhasználását, a Btk.-nak pont van egy ide is illő szakasza. Mivel ez a szakmám, mindenképpen figyelemreméltónak tartom. Javaslom az illetékeseknek megfontolásra.

  38. Olivér szerint:

    Talán elöljáróban ennyit:

    1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
    XVIII. fejezet – Vagyon elleni bűncselekmény
    319.§ – Hűtlen kezelés

  39. mazsola szerint:

    Csak annyi érdekelne, hogy a sok beszéd után fog is valami történni??Ott lakom szinte közvetlenül a “játszótér” mellett. Ami ma már motoros bandák tanyája, szemünk láttára tördelik le a karvastagságú ágakat, és raknak éjjel tüzet. Így tüzelték el a fa kiegészítőket is, ami a park része volt! Hangosak, mocskosak és kártékonyak, számtalanszor hívtuk a rendőrséget, tettünk panaszt a körzeti megbízottnál többen is!!! A válasz: nincs járőr, vagy hogy tüzet rakni szabad! Na, de élő fából, padból, szemetesből….?A “játszótérre” nem engedem ki a gyerekeimet, mert tele van üvegszilánkkal, amiket éjjelente fogyasztanak, majd összetörnek, és mert félek, hogy melyik motoros üti el a zöld területen Őket….
    De itt nem történik semmi, Királyerdő az utolsó ami szót érdemel…Kivágják sorban a jellegzetes fákat is és azért sem tesznek semmit, pedig emiatt is tettem bejelentést, többek között a Fidesz képviselőjének is….Szóval mindenki csak beszél, de senki nem tesz semmit…..

  40. Laja szerint:

    mazsola!

    Csak egy kérdés: ki vezeti ezt a kerületet?

  41. Politikamentesen szerint:

    Ne csodálkozzatok, Kál korábban MSZP-s volt, majd miután nem termett neki ott babér, családi vállalkozásban átment az SZDSZ-hez. (asszony, gyermek stb) ahol át is vette a hatalmat. Hogy ne legyen koaliciós gond, rendre kapja a megbízásokat, nem csak a piac, a galvániszap, a parkok, játszóterek, de úgy hírlik, hogy az új cégnevén a Napközis tábort is ő őrizteti. (egyébként az önkormányzat emberei vágják a gazt a tábor területén!!!!!)
    Tudomásom szerint a játszóterek, parkok őrzésére kötött szerződésnek olyan pontjai is vannak, melyek meghatározzák, hogy azokat mikor, hány órakor kell bezárni, de elötte ellenőrizniük kell a játékok meglétét, épségét, s jelenteniük kell, ha valamilyen meghibásodást észlelnek. Gyakran vagyok a játszótéren, vagy annak környékén, de én még a Hollandi úton lévő játszótereknél soha sem láttam őrző-védős embert, soha nem zárták be a játszótereket, a meghibásodásokat pedig mi szülők szoktuk jelezni. A szerződésnek olyan pontja is van, ami az elvégzett munka ellenőrzésére (teljesítés igazolás) és a kártérítésre vonatkozik. Miután egyik fél sem teljesít szerződés szerint, mind a két fél felel a bekövetkezett kárért. (A CSEVAK részéről hűtlen kezelés, a Kálék részéről csalás valósul meg, mivel nem teljesít, megtéveszt és úgy vesz fel pénzt)

  42. Tomi szerint:

    Ha jól tudom 40 db játszóteret kell nyitni és zárni na meg vigyázni , nem csak egyre.
    De ha már itt tarunk ,minek kell játszóteret épiteni azoknak akik ugyis tönkre teszik azt /és ha ott van a szülő az sem szol rá a gyerekére/ . Utána meg szidják az önkormányzatot , hogy miért nem javítják meg . De talán nem kéne tönkretenni vagy elopni !!! De a fideszes képviselők miért csinálják a kamubalhét ? Mert nem ök kapnak érte pénzt /DE PEDIG SZERETNÉK !!!

  43. asdf szerint:

    Tomi: nem 7 éves gyerekek szoktak játszótereket felgyújtani és nem is a szüleik, mert akkor nem lenne hová vinniük másnap a gyereket játszani. És nem is nappal szoktak játszótereket felgyújtani, hanem éjszaka, amikor annak zárva kéne lennie. De nincsen. Miért? Mert az a cég, akinek őriznie kéne sz@rik a szerződésre.

    Nézd egy kicsit másképp a dolgot. Van egy lakásod/házad. Beszereltetsz egy riasztót, távfelügyelet, stb. A riasztó jelez a központban, akinek meg ki kéne ilyenkor jönnie körülnézni nincs sehol. Visszakövetelnéd a pénzed? Számonkérnéd rajtuk az ellopott vagyontárgyaid értékét?
    És ha nem térítenék meg a károd, akkoris ilyen nagy lenne az arcod?

    Kit érdekel, hogy hány játszóteret kell nyitniuk meg zárniuk, ha ezt vállalták a szerződésben, akkor meg kell tudniuk oldani. Ha nem, akkor mással kell szerződni.

  44. Politikamentesen szerint:

    Tomi!
    A CSEVAK részéről tettek egy látszatintézkedést, majd ezt megfejelték egy “látszatszerződéssel”, lefedezve magukat, hogy ők mindent megtettek a drága játszóterek megóvása érdekében. A vagyonvédelmi cég szerződésben vállalta a visszatérő ellenőrzést az álagmegóvás érdekében, valamint a játszóterek nyitását, zárását. Nekik kellene intézkedni a rongálókkal szemben, megfékezni őket, szükség szerint rendőrt hívni és nem a gyermekkel játszótéren lévő mamáknak, kismamáknak. EZÉRT FIZETIK A CÉGET! Ennek a tevékenységnek a végrehajtását kellene ellenőrizni a CSEVAK-nak, s ha nem teljesítí a szerződésben foglaltakat, akkor nem fizetni nekik, s ha pedig nekik felróható okból következik be káresemény, nekik kell fizetni, helytállni, ezért van a cégnek kötelezően felelősség biztosítása. Ez ilyen negyszerű.

  45. igazság? szerint:

    Hú de elszabadult a pokol. Civil összefogás! Nálunk már kétszer voltak betörők! Mind a kétszer meg lettek zavarva! De tájékoztatom a lakosságot, hogy egy banda a kerületünkben fosztogat! Vigyázzanak értékeikre!

  46. miska72 szerint:

    Na igen, ezek nem kis gyerekek. Nem lessz itt rend mig egyet kettőt le nem csuknak 1000 évre. Na a többi már meggondolná magát.

  47. Wass Albert barátja szerint:

    TOMI!
    Ez műbalhé?? Ugyan mit kéne tenni a Fideszes képviselőknek? Tapsolni és bíztatni a Csevakot meg Kál urat, vagy elvtársat, hogy csak így tovább? Úgy tapasztalom, hogy ez a csapat Szilárd vezetésével- akit személyesen is ismerek és tisztelek – nagyon keményen dolgoznak kényesebbnél kényesebb ügyeket tárnak fel inkább bíztatást érdemelnek, mint “lemübalhézást”.
    Gyerünk fiúk csak így tovább!

  48. Bubus szerint:

    Ha 40 játszóteret kell 24 órában védeni, akkor 40 játszóteret kell 24 órában védeni. Punktum.

    Nincs apelláta, nincs duma, hogy ha szétverik, akkor az a hibás, aki erre felhívja a figyelmet, mert aki őrizte, az FELELŐSSÉGET is vállalt azért. Miért nem ismeri az MSZP és az SZDSZ a FELELŐSSÉG szavunkat? Miért a Fidesz a hibás, ha ordenáré hibákra hívja fel a figyelmet?

    Az más kérdés, hogy egyébként meg nem hiszem el. A galvániszapot is havi több százezerért “felügyelte” Kál Károly, ‘oszt még meg is szaporodott. Itt az infón még fotók is voltak az új hordókról.

  49. miska72 szerint:

    Bubus. Igen IGEN teljes mértékben igazad van. Ha elválalták az őrzést akkor azt őrizni kell. Ha 40 játszóteret ell őrizni akkor azt őrizze 40 ember! De őrizheti 1 is csak ne verjék szét, na gyújtsék fel, ne törjenek ott üvegeket, ne rongálják meg a hintákat stb. Na aki ezt ez őrzést elválalta annak vissza kellene fizetni az összes felvett pénzt és a kárt MEGTÉRÍTENI! Ha ez megtörténne akkor lenne demokrácia! Azt az örzö védő cég keresse meg az elkövetőket, azt polgári peres úton követelheti a kárt az elkövetőktől.
    Na ez lenne a DEMOKRÁCIA!

  50. Egy ember szerint:

    Mikor kicsi voltam, még Én is itt játszottam. (15 éves vagyok)
    Tudom kik tették tönkre. Mondjak neveket? Most motoros bandák gyülekeznek a játszótéren, ott cigiznek piálnak. Gyönyörű.

  51. Egy ember szerint:

    Különben tényleg tudok neveket mondani. Koromnál fogva tudom.

  52. miska72 szerint:

    Látom neked volt gyerekszobád. Nekik nen violt. Ha te nem tartozol közéjük, akkor büszkék lehetnek rád a szüleid. Veled foglelkoztak. velük nem. Meg is látszik rajtuk. Kapnak sok zsebpénzt de az nem érdekli a szüleiket mire költik. Motort is vettek nekik, hogy ne rontsák otthon a levegőt. Sok ilyen fiatal ember kellene mint te vagy. Most a te korodbelieknél, a szemetelés, ivás, cigizés, drogozás megy. Az a kemény legény aki össze meri firkálni a búszt, ki meri verni a telefon fülke ablakát.

    Egy ember maradj meg olyannak amilyen vagy, és örülj neki, hogy te nemtartozol közéjük. Büszke lehetsz megadra.

  53. Csaba szerint:

    Tomi!

    Látod, te nem tudsz mást, csak mindenkit sározni. A Fidesz felhívta a figyelmet erre az ügyre (is), így kerület a köztudatba. Ennek ellenére Kál még mindig kapja a zsíros fizetséget. Te meg azzal jössz, hogy a fideszeseknek az a baja, hogy nem ők kapnak. Figyelem a budapesti híreket, ilyen kemény ellenzék nem nagyon van más kerületben. Nem hiszem, hogy ezért szeretik őket.

    Ők is megtehetnék, hogy összejátszanak a szocikkal, mint pl. más párt… és akkor nem lennének ilyen felfedezett ügyek. De vannak. Ez szerintem egyértelmű, hogy Csepelen a Fidesznek szál egyenes a gerince.

    Csak így tovább!

    Kál Károlyt pedig felelőségre kell vonni, minden értelemben.

  54. Lexon szerint:

    Olivér! Ha tényleg ez a szakmád, akkor nem vagy elég jó mûvelôje. Van a Btk-nak egy olyan szakasza is, hogy nagy nyilvánosság elôtt elkövetett rágalmazás… nézz utána.
    És valaki illetékes reagáljon mazsola szövegére is: “tettem bejelentést, többek között a Fidesz képviselőjének is….Szóval mindenki csak beszél, de senki nem tesz semmit…..”

  55. Bubus szerint:

    Lexon, és szerinted a Fidesz képviselőjének ez után az lett volna a dolga, hogy jelentkezik Kál Károly cégéhez őrző-védőnek, vagy magának kellene járőröznie a játszótér körül – ha már ezt pénzért nem teszik meg?

    Csak halkan jegyzem meg, hogy éppen a Fideszből adták be az interpellációt, az meg nem derül ki a cikkből, hogy korábban még mi történt. Ha valamit nem kellene, akkor azt biztosan nem, hogy úgy tegyünk, mintha a Fidesz vezetné Csepelt, és nem az MSZP. Meg ha történik valami, azt felróni, hogy nem történik semmi.

    Ebben a történetben az a legdühítőbb, hogy komoly energiát fordítanak arra emberek, hogy azokat mutassák be bűnösnek, akik felhívták az MSZP-SZDSZ mutyira a figyelmet, és arra, hogy az SZDSZ-elnök cégének igenis napi 24 órában kellett volna védenie a játszóteret, és ez nem tette meg, következmények a Csevak részéről meg nem voltak. Ha csak nem vesszük következménynek, hogy ez után már nemcsak játszótereket, de még a galvániszap őrzését is megkapta Kál cége.

    Nohiszen!

  56. Olivér szerint:

    Tisztelt Lexon!

    Ismerem ezt a szakaszt is, és bár tarthatsz felkészületlennek, de nem teljesen értem, hogy ez hogyan tartozik ide. Én a saját álláspontom szerinti tényállást írtam le, és hogy az érintett esetet két vonatkozásban figyelemreméltónak tartok. Ez az, amit én gondolok az ügyről. Természetesen az illetékeseket megilleti az ártatlanság vélelme, mert nincsen bizonyított ellenkező tényállás.

    Szerződés keretében biztosítva volt egy szolgáltatás, amely a leírtak szerint nem került elvégzésre. Ennek ellenére közpénz felhasználásával a szolgáltatás ellentételezése térítve volt folyamatosan. Erről szól a cikk. Állspontom szerint ez érdemleges a jog szempontjából.

    A rágalmazás pedig az, ha valaki vakiről, más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényát állít, vagy híresztel…az valóban vétséget követ el. De ennek bizonyításáig ez sem áll meg. Amennyiben jogász vagy, akkor ezt nagyon jól kellene tudnod.

    És bár nem szeretnélek megsérteni, de úgy tűnik, hogy nem ez a szakmád. További szép napot!

    Vigyázzunk a játszótereinkre, legalább mi magunk! Ez legalább ingyen van, és csak odafigyelésre van szükség.

  57. Laja szerint:

    Bár meglehet, hogy nem én vagyok az illetékes, de felidizném mazsola felvetésére írt válaszomat:

    “Laja:

    2008. október 2., 10:23
    mazsola!

    Csak egy kérdés: ki vezeti ezt a kerületet?”

    Pont a fideszesek hozták nyilvánosságra egyrészt az ügyet, másrészt annak hátterét. Szerintem amennyiben ennek lesz következménye, az a jövőnek is szóló eredmény. Talán lesz konkrét megoldás a terek védelmére. Konkrét megodlásként Kál Károlyt felejtsük el.

    Miért nem azt kérdezed meg, hogy Szenteczky miért nem bontotta fel a szerződést azonnal és téríttette meg a kárt az szdszessel? Ez lett volna a dolga. Ezért fizetik. Azért, hogy a csepeli vagyon érdekében dolgozzon.

    Ha az MSZP-n múlik, senki nem értesül az ilyen dolgokról soha. Eddig meg sem szólaltak hivatalosan az ügyben, és a polgármester is hazudott a válaszában. Szerinte nem őrizték. Akkor mire ment az egy milla?

  58. mazsola szerint:

    A kerületben rengeteg játszóteret ismerek, de úgy gondolom, hogy ilyen tudatos, látványosan “engedélyezett” pusztítást sehol nem tapasztaltam még. Régóta érzem, hogy ennek hátterében más van, valakiknek szüksége van erre a területre, mint ahogy a Duna-partra is!!
    Kíváncsian várom, hogy megépül-e újra a tér a gyerekeknek???
    És arra is, ha egyszer végre ez a slepp eltakarodik innen, akkor más megteszi-e?!

  59. Wass Albert barátja szerint:

    Lehet, hogy megszólalhatna Szenteczky és Kál elvtársak. Az napnál világosabb, tehát szinte bizonyítani sem kell, hogy felelősek a kialakult helyzetért. Vagy ezért hallgatnak, mint az a bizonyos a füben? Azt meg végképp ne gondolja senki, hogy nem tudnak a fórumról. Tudnak persze, hogy tudnak. Csak nem fognak lealacsonyodni odáig, hogy reagáljanak. Igaz elvtikéim?

  60. Politikamentesen szerint:

    A Szenteczky most miért nem reagál? Máskor kozzá tudott szólni a véleményekhez!

  61. büki szerint:

    Lexon! Kíváncsivá tettél, hogy kit rágalmaztak meg és mivel a fent leírt cikkben? Nem kéne a levegőbe beszélni. Azt kell mondani, hogy ez a történet rágalom, vagy hallgatni kell, jó balos szokás szerint. Ezt is értjük!

  62. Egy ember szerint:

    Miska72: Köszönöm szépen!

    mazsola: Nem hinném. Csak az idióta kortársaim pusztítanak.

  63. Csaba szerint:

    Közben erről a cikkről eszembe jutott egy gondolat: vajon ez a kálos cég még ma is őrzi a játszóteret pénzért? Tehát most is ki van neki fizetve az, hogy őrizze a Bokros játszót? Mert ha igen, akkor az nagyon durva lenne!!!

  64. büki szerint:

    Csaba: ne várj választ az illetékesektől semmilyen kényes ügyben!

  65. Csaba szerint:

    Kál Károly és Szenteczky miért nem szólnak hozzá? Be vannak szarva? Vagy van valahol valami kis vajacska…

  66. Csaba szerint:

    És a polgármesterről se feledkezzünk el! Ő is reagálhatna.

  67. miska72 szerint:

    És a JEGYZŐRŐL se feledkezünk meg! A törvény szerint, a jegyző, Dr. Szélhámos Gábor felel a törvényes működésért!

  68. Wass Albert barátja szerint:

    Gyerekek! Szóljon már valaki az illetékes elvtársaknak. Mondjanak már valamit. Az sem baj,ha nem igaz, úgy is szokva vagyunk!!

  69. csollány szerint:

    Megtanulhattuk, hogy zavaros ügyben nincs reagálás. Nyugdíjazási hullám előtt állunk, utánuk nagy helyezkedés kezdődik. Minek ilyen piti ügybe bele bonyolódni?

  70. Laja szerint:

    Szerintem ez nem piti ügy. A nyugdíjazási hullám után az a legelszomorítóbb, hogy az MSZP soraiból ugyan azok a figurák bújnak elő, mint az elődjeik. Pl. lásd Csevak vezér.

  71. Titok szerint:

    Duna-part iránti érdeklődés benne lehet a rombolásba.Lám-lám nem kell nekik, pedig mi megépítettük közpénzen.Mondják majd.
    Máskor Kál úr, ide jön és védi az érdekeit ,most miért hallgatt?
    A parkol miért lett a kompnál busz végállomás?
    Miért kell két busz járat a hollandi útra?
    A megépülő lakóparkok tulajainak jó közlekedése legyen.
    A komp utáni természetvédelmi részen a múlt héten egy fickó fotózgatott.Mire gondoljak??Lakó park?

  72. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@ szerint:

    Drága egy ember!!! nyugodt lélekkel mondhatsz neveket….nem mi tehetünk róla hogy neked mint “kortársunknak” nincsenek barátaid , nem vagy sehol befogadva, anyuci hálószobáján kivül nincs hova menned délutánonként…nekünk van…és igy éljük ki magunkat sajnálom…
    ja és volt gyerekszobám és van is…csak az élet nem mindig az ember gyerekszobájáról szól..na szal te csicska kis nyomorult geci itt okoskodsz a poltikáról meg minden anyámfaszáról kinodban a 40 éves megkeseredett emberekkel…huh hogy unatkozhatsz….a mindegy én inkább meek ki grundra többre megyek vele elhiheted;) na csokoltatlak kortárs és imádkozz h ne tudjuk meg a neved és kerüld a grundot sztem…;)
    (L) G R U N D Ö R Ö K É (L)

  73. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@ szerint:

    jah és igen mi vagyunk a jövőő..szal szopacs…
    ja és kibaszott jókat szoktunk inni ott esténként mikor ti otthon döglötök egy tejeskávé mellett…;)na pusszantás a szép sznob fejetekre;)

  74. igazigaz…remélem h nem az az arc vagy aki barátaim szüleinek probálja bemesélni h a sok drogos mind az én baráti körömhöz tartozik..uhgyanis az a kis féreg is elbujhat aki ezzel próbálkozott;)annyi a lényeg hogy mutatkozz…mondj neveket…kiváncsi lennék hogy ki is vagy!:O
    (L)Grund 4 life(L)

  75. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@ szerint:

    ja egyetértek drága barátommal h ha ennyire nagy a szád monnyá csak neveket nekünk nem baj elhiheted….de akk a tiédet se hagyd már ki…;)
    (L) GRUND IS THE FIRST (L)

  76. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@ szerint:

    köszzönnyük emese..xD…vagyis drága span…merthogy énis tudnék neveket modnani bármien meglepő is…;) csok elvtársak;)

  77. grundfos! Te szar alak! szerint:

    Na az ilyeneket kellene felkötni az első fára!
    Neked biztossan a szüleid is ilyen bunkók!
    Bedig ta egy kis csíra gyökér vagy, akkor már volt a TV-ben adás amikor téged csiszoltak.
    De
    Apád inkább a gumi csizmájára verte volna!

  78. grundfos! Te szar alak! szerint:

    Én lennék apád úgy levernélek, hogy össze szarnád magad.

  79. grundfos! Te szar alak! szerint:

    Ha így folytatod egy kukában, vagy a sinek közt fogod végezni!
    De még az is leget, hogy a grundon egy fán.
    (sötétedés után nNE menj a GRUNDRA!)

  80. egy motoros szerint:

    mivan itt emberek!!!!! mi az h mi motorosok? meg h felgyujtottuk a játszóteret? meg szétb..sztuk a grundot? amikor mi ”motoros banda” elkezdtünk kijárni, akkor már ilyen volt, játszó tér sehol.
    ha nem lehet tüzet rakni, akkor miért van ott a tűzrakóhely?
    egyébként meg nem kell többes számban beszélni ez MAZSOLÁNAK szól, én nem szoktam üveget törni, mert nekem pont olyan rossz ha bele megyek motorral, mint magának ha bele lép, én nem szoktam ott se bőgetni a motorom álló helyben mert benzin pazarlás, sem szálguldozni, nekem 1x szoltak h halkan menjek ott el én értek a szóból, és halkan megyek el, attol még h van 1-2 nehéz felfogásu gyerek a társaságban, attolmég nem kell többesszámban beszélni. MISKA 72: te hogy jössz ahoz, h kritizáld a szüleinket? mivan akkor ha vetttek nekünk motort? legalább szeretnek minket, és nem sajnálják tőlünk a pénzt motorra,
    és kikérem magamnak h drogozok, nekem nincs ilyenekre pénzem, örülök h a benzint állni tudom. EGY EMBER: te fiu vagy vagy lány? mert van egy tippem h ki vagy!!! ÉS EGYÉBKÉNT MÁR MINDENHONNAK ELKÜLDTEK MINKET, A DUNAPARTROL IS, MERT AZ KÖRNYEZETVÉDELMI TERÜLET, A 71ES VÉGÁLLOMÁSRÓL IS, MERT ZAVARJUK AZ EMBEREKET, INNEN IS, AKKOR KÖNYÖRGÖM, HOVA MENJÜNK???!!!!

  81. egy motoros szerint:

    mi volt ez fenyegetés? mi az h sötédes után ne menj grundra?
    átváltottunk flegma stílusra? hát gyere b.meg várni fogunk te noname g.ci
    de a beledet kitapossuk az tuti, a hulládon fogok gumitfüstölni, mijen hulladék ember vagy te hogy egy lánynak magyarázol?
    látszik h csepeli emberek vagytok, a színvonal megvan (tisztelet a kivételnek), én megprobáltam szépszóval le irni amit akartam de ez felháborító, hogy mijen emberek járnak ide kommentálni.

  82. A másik motoros szerint:

    CSatlakoznék sorstársamhoz
    nem értem hogy azért mért velünk kell gecizni mert vmi fasszopó gecik ránkhúzzák a vizes lepedőt mindig alkalmazkadunk mindenhol bárki bármikor megkér minket de mindig mi vagyunk a faszszopók na mindegy meg szeretném köszönni hogy ezekkel a szavakkal csepel legnormálisabb részén is meg szakad az összetartás.. fasza vagy

  83. A másik motoros szerint:

    Mi basztuk szét? gratulálok… a mai nap is érdekes módon velünk volt kiabálás mert egy ladás gyerek rallizgat a kis utcákban és mi vagyunk a köcsögök? azthiszem ha valakinek problémája van oda lehet jönni hozzánk és NORMÁLISAN elmondani a problémáját és ezesetben mi is így állunk a dolgokhoz. DE ha valaki kiabálva jön oda akkor mivel büszkeség mindenkiben van nem fogunk alkalmazkodni. mégegyszer szeretném kiemelni a grund szét veréséért gyújtogatásáért nem mi vagyunk a felelősek, nem csak mi járunk oda és egyből feljelentés meg hasonlóak?? ugyanis az előbbi kommentek és cikk leírja h felügyelet alatt áll(t) a terület akkor ezeket nem látják érdekes….

  84. A másik motoros szerint:

    ha reálisan gondolkoznak itt az okoskodók az ember nem bassza szét azt a helyet ahol szinte naponta iskola után a barátaival találkozik. mert érdekes módon a kukák eltűntek, a mászóka leégett egy helyi kisgyerek jóvoltából aki egy zenekar tagjának a kisfija, és végül ,de nem utolsó sorban afák is le vannak pusztítva de igen mi csináljuk okos.

  85. harmadik motoros szerint:

    ez így van nem minket kell állandóan lebaszni és főleg akkor nem ha nem is mi csináljuk , lehet normálisan is beszélni velünk nem kell állandóan üvöltözni meg káromkodni és szerintem a játszótér több mint felét el lopták és nem mi basztuk szét és csatlakozom előbb írtakhoz és társaimhoz

  86. a hármas számu szerint:

    nemtom ki mer minket fenyegetni…meg egyáltalán h míért is?ki vagy te?csicska egy lányt fenyegetsz?gyere ki nyugodtan és meséld el h mi zavar:@.le egy lányt fenyegess..velünk beszélj basszameg!

  87. admin szerint:

    Sajnos későn vettük észre, hogy ennyire elfajult a vita, de innentől a goromba hangvételű bejegyzéseket töröljük.

  88. Motor csak a motor szerint:

    Szeretném én is leszögezni hogy akik most oda járnak azoknak semmi közül a grund rongálásnak amugy is ez kb 2 éve történt hogy eltüntek a dolgok ! tudom mivel régebben jártam oda ! nem ök felelösek érte !!! miota ök oda járnak semmi nem rongálodot tovább ellöte tünt el sajnos a =hinta,mászoka( rocker gyerek égete ki ) padok,kuka,kerités ….ezekért mind mind nem azok a felelöösök akok most ott vannak és mindig mindent rájuk kell fogni !!! hát nem…..régebben jártak oda drogosok stb stb azoka a felelösök érte !!!! nem akik most ott vannak !!! le lehetne roluk szálni!!!! üdv

  89. a hármas számu szerint:

    ügyesek vagytok..meséld már el hogy jelentsen a kedves alaktol hogy itt meg ott fogod végezni és hogy ne gyere sötétedés után a grundra?akkor leszünk ott amikor akarunk;)és természetesen ameddig jolesik..SENKI nem fog innen minket kidobni:)ugyhogy okosan az ilyen kommentekkel h ne merjünk kimenni sötétedés után meg h tévén adás mikor téged csiszoltak..akiröl beszéel az épp az egyik legjobb arc köztünk akit kicsit szeretek és meg fogom védeni ha valaki fenyegeti!!!lehet probálkozni nyugodtan

  90. a hármas számu szerint:

    köszi akárki is vagy!

  91. Motor csak a motor szerint:

    na ez már durva hogy itt fenyegetnek pont minket h mi nem merjünk kimenni sötétedés után pfff 😀 hát mi ott leszünk 😀 az tuti !

  92. a hármas számu szerint:

    ugye?kicsit meleg…bátor tizenéves gyerekek lehetnek;)

  93. Motor csak a motor szerint:

    Nem tom ki vagy de tuti ismerjük egymást csak most nem tudjuk 😀 msn en irj rám ha fent vagyok neked most !!!!! :D:D

  94. grundfos! Te szar alak! szerint:

    Nem vagytok ott, mert a Pc elött ültők! ezyébként én nem a gumi szagát érzem! Ez annáál büdösebb. No comment.

  95. a hármas számu szerint:

    add meg az elsö betüt a cimedböl

  96. a hármas számu szerint:

    v add meg a mocid szinét:D

  97. Motor csak a motor szerint:

    yay te hallod sztem mi kicsit többen vagyunk mint ahogy te azt eltudod képzelni 😀

  98. miska72 szerint:

    Nézd már, a Pálucai fiuk védik a grundot?

  99. a hármas számu szerint:

    fekete részben nekem és a garázsomban volt már pipázás;)innen sztrem tudni kéne..irj rám

  100. a hármas számu szerint:

    nah már tudod isxDnah am a pál utcaiak a végén mégis csak nyertek okoska;)látszik h nem vagy vmi értelmes…

  101. a hármas számu szerint:

    üdv alfnak is ha itt van;)

  102. Motor csak a motor szerint:

    mien pálutcai fiuk te 😀 uristen nem értitek hogy nem mi tetük ezt a grundal ….és nem mi szoktunk ott porolni meg stb ..hanem olyanok akik nem közénk tartoznak és ök nem tudják hogy nem kéne és ti emiatt basztatok minket :@

  103. b kapitány:P szerint:

    hát nem tudom h kiírogat de biztos h ismerjük azokat legalább látásról is de ha meg tudjuk h kik sértegetnek minket meg kik szidnak akkor kapni fogtok;)

  104. Motor csak a motor szerint:

    Tuti ..mondjuk nekem van pár ötletem :P:P:D:D

  105. a hármas számu szerint:

    egy motoros meg másik motoros meg harmadik motoros irjatok rám msn-en ha fent vagytok..adtam elég jo tippet;)

  106. a hármas számu szerint:

    nekem is..nah mivan már nem is irtok?para van kiscsibe?

  107. Motor csak a motor szerint:

    REmélem végre elgondolkodnak ezeken amiket irtunk és belátják h semmi közünk hozzá !! am meg bizonyiték sincs hogy pont mi vooltunk ! csak nekünk van = egymás szava és látuk h pl a mászoktá ki tete tönkre a többit nem sajnos :S:S

  108. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@ szerint:

    pfff…van egy pár leszögeznivalóm….
    1. köszi életeim a bevédést imádlak benneteket és hát iggen elég szánalmas hogy egy lánnyal így beszél valaki…naon érett gondolkodású gyerek lehetsz télleg…csicska szerencsétlen…gyere ki eccer sötétedés után a grundra…kiváncsi lennék a szánalmas pofádra….szal gyere nyugodtan nem tom ki menne haza véres fejjel…nem mi azt elhiheted;)
    2. egyetértek az előttem szólóakkal hogy nem mi voltunk nem itt kell ugatni…
    3. te az apámat ne szidd mert neki legalább volt mit verni neked nem naon van ahogy így a viselkedésből kinézem…marha tökös gyerek vagy hogy ien fasza a szöveged csak az a tré h semmi értelme se alapja…;)
    3. ehh ha te lennél az apámm???pff uristen deszégyen….egy gyerekhez fasz is kell egyetlenem…;)
    4. egyenlőre semmi tiltanivalót nem csinálunk…vannak 15 évesek akik a szar panelházas gettó közé születtek és oda járnak le délutánonként..és ők nem csak cigiznek meg piálnak…;) mi inkább ide jövünk ki (iskola után merthogy járunk….;))sztem az a becsülni való h ilyen szar világba ien suttyó nyomorult szar szerencsétlen ugatógép csicska felnőttek és fiatalok között mi nem jutottunk el a drogig inkább kijövünk ide mert jól érezzükk magunkat…persze vannak akiknek az az élvezet h nézik h épp meik motoros gyereket tudnák feljelenteni…de nekünk ennél többet ér a saját életünk…;)
    5. ja és a grund a miénk és az is marad mindig…ha már nem járunk ki és a sírunkba fogunk forogni akkor is a miénk marad….legalább lesz mire emlékezni a gyerekkorunkból…;)
    6. ja és h ne menjek a grundra sötétedés után???:O ehh többször voltam én ott a sötétedés után mint te te szerencsétlen….ezt viszont elhiheted…és leszek is….és tiszta szivből várom a pillanatot h kigyere….és “felbassz a fára”…sok sikert hajrá…de azért előtte sztem jol gondolt át…de tetudod….én vállalom az ügyet szal sztem add fel a harcot nyertünk előbb fogsz te becsicskulni mint közülünk bárki is… szal nyugi van tesóóó…..

  109. a hármas számu szerint:

    jaja..sajna buko volt ez számotokra..nah mostmár csak azt kéne megtudni hogy kik is vagytok:O

  110. a hármas számu szerint:

    mi is téged;)
    kapnak rendesen:D

  111. Motor csak a motor szerint:

    Na szoszi én mentem holnap jövök és olvasok ! jo lenne ha befejeznétek “idegenek” az ugatást mert nem lesz jo vége byye

  112. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@ szerint:

    pff most az a baj h nem vagyunk kint és a pc előtt ülünk..holnap tudod suliba kell mennünk neked lehet h nem kellett de nekünk kell…dirr ha kinnvvagyunk az a baj ha nem vagyunk kint az a baj…nyomorék…

  113. Grundfos Te szar alak! szerint:

    Te fenyegetsz? Ki menne haza véras fejjel? Én nem az biztos. Te nem tudod hogy kivel kezdesz ki!
    Ember ébredj fel!

  114. Grundfos Te szar alak! szerint:

    Na ez az tanulj tinó, ökör lessz belőled.
    Ez a mai fiatalság. Graffiti, cigi, vizi, pipa.

  115. Grundfos Te szar alak! szerint:

    Szép almokat.

  116. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@ szerint:

    na én is léptem holnap szeretettel várom csodálatos és eszményi kommentáraitokat;)élmény olvasni őket….viccesek..;)nah szevasztok “idegenek xD” SZIASZTOK DRÁGA SPANOK IMÁDLAK TITEKET ÉS A GRUNDOT IS(L)(L)

  117. a hármas számú szerint:

    nah kivel beszélünk??jo8 SPANOK

  118. Grundfos Te szar alak! szerint:

    Egyébként ti is olvassátok a csepel.infót?
    Eddig nem hallottunk rólatok.
    Nem sok cikkhez szóltatok hozzá, csak ehhez.

  119. Grundfos Te szar alak! szerint:

    Ha nem tetszik takarodj? Ezt Gyurcsánynak szokták mondani! GYurcsány takarodj vidd az összes haveror! Táncolj Feri Búcsú buli.

  120. egy motoros szerint:

    te hallod mostmár télleg szeretnénk tudni h ki vagy!! ne csak a neten legyen nagy a szád, gyere ki élőbe és akkor meg beszéljük h ki hova lesz felkötve haver, és az ősök szidásárol szokjál le, mert egy undorito nyomorék vagy, ha valakivel bajod van akkor őt szidjad és ne a szüleit te életképtelen hülye. gyere ki 1ik nap a grundra ha gondodvan, szeretettel várunk:D

    és egyébként télleg nem szoktuk olvasni a csepelinfót, csak megtudtuk h itt olyan dolgok miatt szidnak minket amiket nem is mi csináltunk!

    ADMINNAK MEG ELNÉZÉST A HANGVÉTELÉRT, DE NEM TŰRÖM HOGY EGY ISMERETLEN EMBER A SZÜLEINKET SZÍDJA!!.

  121. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@ szerint:

    egyetértek az előttemszólóval..;)

  122. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@ szerint:

    ja am az vizipipa és nem vizi,pipa…;)

  123. Grundfos Te szar alak! szerint:

    1. Ha nagy gyerekek vagytok, mit kerestek a játszótéren?
    2. Nem a grundról volt szó, hanem a játszótérről. Felfogtad? Nehéz a felfogásotok.
    3. Ja hogy a csaxxyyy az lány? Ha nem tetszik, takarodj. Szép megjegyzés egy lánytól.
    Gondolom Ő is motoros?
    4. Ez egy lány hozzászólása?:
    1. pfff…van egy pár leszögeznivalóm….
    1. köszi életeim a bevédést imádlak benneteket és hát iggen elég szánalmas hogy egy lánnyal így beszél valaki…naon érett gondolkodású gyerek lehetsz télleg…csicska szerencsétlen…gyere ki eccer sötétedés után a grundra…kiváncsi lennék a szánalmas pofádra….szal gyere nyugodtan nem tom ki menne haza véres fejjel…nem mi azt elhiheted;)
    2. egyetértek az előttem szólóakkal hogy nem mi voltunk nem itt kell ugatni…
    3. te az apámat ne szidd mert neki legalább volt mit verni neked nem naon van ahogy így a viselkedésből kinézem…marha tökös gyerek vagy hogy ien fasza a szöveged csak az a tré h semmi értelme se alapja…;)
    3. ehh ha te lennél az apámm???pff uristen deszégyen….egy gyerekhez fasz is kell egyetlenem…;)
    4. egyenlőre semmi tiltanivalót nem csinálunk…vannak 15 évesek akik a szar panelházas gettó közé születtek és oda járnak le délutánonként..és ők nem csak cigiznek meg piálnak…;) mi inkább ide jövünk ki (iskola után merthogy járunk….;))sztem az a becsülni való h ilyen szar világba ien suttyó nyomorult szar szerencsétlen ugatógép csicska felnőttek és fiatalok között mi nem jutottunk el a drogig inkább kijövünk ide mert jól érezzükk magunkat…persze vannak akiknek az az élvezet h nézik h épp meik motoros gyereket tudnák feljelenteni…de nekünk ennél többet ér a saját életünk…;)
    5. ja és a grund a miénk és az is marad mindig…ha már nem járunk ki és a sírunkba fogunk forogni akkor is a miénk marad….legalább lesz mire emlékezni a gyerekkorunkból…;)
    6. ja és h ne menjek a grundra sötétedés után???:O ehh többször voltam én ott a sötétedés után mint te te szerencsétlen….ezt viszont elhiheted…és leszek is….és tiszta szivből várom a pillanatot h kigyere….és “felbassz a fára”…sok sikert hajrá…de azért előtte sztem jol gondolt át…de tetudod….én vállalom az ügyet szal sztem add fel a harcot nyertünk előbb fogsz te becsicskulni mint közülünk bárki is… szal nyugi van tesóóó…..
    Én úgy vettem ki, hogy egy lány fenyeget?!
    1. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@:
    2008 10 12 22:23-kor
    Drága egy ember!!! nyugodt lélekkel mondhatsz neveket….nem mi tehetünk róla hogy neked mint “kortársunknak” nincsenek barátaid , nem vagy sehol befogadva, anyuci hálószobáján kivül nincs hova menned délutánonként…nekünk van…és igy éljük ki magunkat sajnálom…
    ja és volt gyerekszobám és van is…csak az élet nem mindig az ember gyerekszobájáról szól..na szal te csicska kis nyomorult geci itt okoskodsz a poltikáról meg minden anyámfaszáról kinodban a 40 éves megkeseredett emberekkel…huh hogy unatkozhatsz….a mindegy én inkább meek ki grundra többre megyek vele elhiheted;) na csokoltatlak kortárs és imádkozz h ne tudjuk meg a neved és kerüld a grundot sztem…;)
    (L) G R U N D Ö R Ö K É (L)
    Én úgy vettem ki, hogy egy lány fenyeget?!
    2. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@:
    2008 10 12 22:26-kor
    jah és igen mi vagyunk a jövőő..szal szopacs…
    ja és kibaszott jókat szoktunk inni ott esténként mikor ti otthon döglötök egy tejeskávé mellett…;)na pusszantás a szép sznob fejetekre;)
    Ja én úgy vettem ki, hogy egy lány fenyeget?!

    Motor csak a motor:
    2008 10 13 22:48-kor
    REmélem végre elgondolkodnak ezeken amiket irtunk és belátják h semmi közünk hozzá !! am meg bizonyiték sincs hogy pont mi vooltunk ! csak nekünk van = egymás szava és látuk h pl a mászoktá ki tete tönkre a többit nem sajnos :S:S
    Na akkor a rendőrségen kellett volna jelezni! Ezzel, hogy tudod ki az elkövető BŰNPÁRTOLÁST követtél el.
    5 egyébként a kiscsaj vette durvára a bjelentkezést! Milyen név az hogy: grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@:
    Érted? HA NEM TETTSZIK TAKARODJ! Ezt egy lánytól?
    6. továbbá ez annak, szólt aki, FELGYÚJTOTTA TÖNKRETETTE!
    7. csajxxyy a ti írásaitokban is van helyesírási hiba! Tudod vizi, pipa ez csak egy elírás volt.

  124. Grundfos Te szar alak! szerint:

    Topik lezárva.

  125. grundos (mert mi igy hivjuk..) csajxxyyy(L) ha nem teccik takaroggy!!!:@ szerint:

    ehh ezen komolyan röhögtem egyet…én motoros?????pfff..:D amit nem tudsz ne szólj bele…én enm vettem semmit durvára….és nem kell mégeccer bemásolni az írásaimat senkit nem érdekel kétszer…ja még mondd el avgy hatszor h mien név ez egy lánytól….ien…;)
    és nem csak annak szólt aki felgyújtotta és tünkretette mert meg lettünk említve mint motoros bandák…szal akko mi ne vegyük magunkra??:O
    tejoisten….:@

  126. Grundfos Te szar alak! szerint:

    Kinek nem inge ne vegye magára.
    A mijent azt úgy írják milyen. Nem akko, hanekm akkor. akoban a hordót mérik. mégeccer? úr issten az meg mégegyszer. A kétszert jól írtad. Azt úgy írtad, hogy kéccer. ÚÚÚÚÚÚÚÚristen. Nem tünkretette, hanem tönkretette! ÚÚÚÚristen! Menj inkább tanulni. Mai felelet

    1-es.
    Hát én meg sírtam.

  127. a hármas számú szerint:

    ügyes gyerek vagy;)gratulálok…ez által már az alf nem lehet xD

  128. harmadik motoros szerint:

    te ne foglalkozál azzal hogy ki hogy ír
    1.neked mi mit csináltunk hogy ilyen nagy embernek képzeled magad
    2.és hogyha közöd nincs a grundhoz akkor ne pofáz bele

  129. egy motoros szerint:

    igazad van hármas számú, 😀 ez meg itt hogy emberkedik h tud helyesen írni!! szerinted mi nem tudunk? 😀 csak igy gyorsabb mert egyszerűbb azt le irni hogy eccer vagy kéccer, minthogy szarakodni azon h e-g-y-s-z-e-r

    am mi vagy te nyelvtantanár papa?:DDD

  130. a hármas számú szerint:

    thx;D

  131. Grundfos Te szar alak! szerint:

    Menjetek aludni! Holnap iskola!
    1 lehet, hogy neked apád anyád POFÁZIK!
    2 Nem vagyok PAPA! DDD!
    chungly! THX! DTS! 6.1 ! YE!

  132. a hármas számú szerint:

    egészségedre..

  133. […] arról olvasóink egy korábbi példából értesülhettek, komoly vita alakult ki a Bokros utcai játszótér szétveréséből és eltűnéséből. A Korund Kft. – melynek a magát “ellenzéki”-nek nevező Kál Károly SZDSZ-es […]