Schmuck Andor az MSZDP főpolgármester-jelöltje

Kiszállnak a veterán fővárosi polgármesterek – “Misit csúnyán megalázták”

Index, Csepel.info

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) felkérte Schmuck Andort, a Tisztelet Társasága ügyvivőjét, induljon a főpolgármesteri posztért, és legyen a párt listavezetője az őszi önkormányzati választásokon. Ezt Kapolyi László, a párt elnöke közölte.

A Tisztelet Társasága 2006-ban kötött választási szövetséget az MDF-fel, így egy képviselőt juttatott a parlamentbe. Két és fél év után szakítottak a párttal, képviselőjüket, Vas Jánost visszavonták a Fórum frakciójából.

2009 végén a szocialistáknál puhatolóztak, de az együttműködésből végül nem lett semmi. A milliárdos Kapolyi László 2010 áprilisáig az MSZP frakciójában ült.

A többi jelölt

A Fidesz várhatóan Tarlós Istvánt indítja a főpolgármesteri székért. Tarlós volt a párt 2006-os jelöltje is, jelenleg fővárosi frakcióvezető és parlamenti képviselő is.

Az MSZP Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes indítását jelentette be, ám az is felmerült már a pártban, hogy mégis inkább egy párton kívüli jelöltet támogatnának.

A Jobbik szerdán jelentette be, hogy Staudt Gábor parlamenti képviselőt indítja.

A Lehet Más a Politika (LMP) budapesti regionális kongresszusa csütörtök este választja meg főpolgármester-jelöltjét. A posztért Jávor Benedek és Somfai Ágnes indulnak.

index.hu

Kiszállnak a veterán fővárosi polgármesterek

Egymás után négyszer, sőt ötször megválasztott fővárosi polgármesterek egész sora hagyja abba ősszel a kerületvezetést. A bástyák ledőlésében közrejátszhatott a meggyengült párttámogatás vagy a belső csata, a valószínűsíthetően csökkent nyerési esély, belefáradás, csalódottság. Hárman azonban még tartják magukat a veteránok közül.

A napokban sorra jelentették be régi, sokszor megválasztott fővárosi polgármesterek, hogy nem indulnak a választásokon. A három legősibb polgármester egyike Budapesten Demszky Gábor, aki a rendszerváltás óta áll a főváros élén. Nemrég az Indexnek adott interjúban jelentette be, hogy nyugdíjba vonul. Szerdán tartott sajtóbeszélgetésen azt is elmondta, hogy előkészítette a városháza átadás-átvételét, véleménye szerint jó pénzügyi állapotban adja át a kulcsot az utódjának.

A másik polgármester, aki 1990 óta folyamatosan a városvezetői székben ül, Derce Tamás (aki 90-ben még SZDSZ-színekben, majd 1994-től függetlenként nyerte a választásokat). Derce a napokban jelentette be, hogy hatodszor nem méretteti meg magát. A kerület helyi lapjának elmondta, a tavaszi parlamenti választás után abban bízott, hogy a fideszes többség megkezdi az önkormányzati reformot, de mivel nem mindig tetszése szerint alakultak a dolgok, arra jutott: ebben nem kíván részt venni.

Mester László, a XVIII. kerület négyszeresen megválasztott polgármestere kedden közölte a Népszabadságban, hogy nem indul újra, mert az MSZP-t most képviselő vagy megjelenítő egyes személyekkel problémája van. Mint mondta, másképpen szocializálódott, neki nem ezek a követendő magatartásminták.

Szintén erős bástyája volt a szocialistáknak Csepel, ahol Tóth Mihály 1994 óta polgármester. Tóth néhány hete a polgármester-jelölti pozíció mellett a kerületi pártelnökséget is átadta utódjának. Nem nyilatkozott a történtekről, egyes vélemények szerint a párton belüli fiatalítás áldozata lett.

Azok a boldog, szép napok: amikor még a miniszterelnök is a “Misire” figyelt

Erősen kétséges Hajdú László, szintén négyszeres szocialista polgármester indulása a XV. kerületben. Hajdút belső viták után nem jelölte jelöltnek a pártja, de egyelőre bizonytalan a helyzet. A politikus most még nem nyilatkozik az ügyben, augusztus 20-án jelenti be, indul-e vagy sem.

Csécsei Béla, Józsefváros négyszeres polgármestere némiképp kilóg a sorból, mert esetében már tavaly lehetett tudni, hogy nem lesz polgármester, hiszen 2009 szeptemberében megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról. Esetében nem lehet azt mondani, hogy elfogyott alóla a pártja, mert már 2009 nyarán kilépett az SZDSZ-ből.

Indul viszont egy másik régi (2008 óta viszont csak volt) SZDSZ-es polgármester, Gegesy Ferenc, aki Demszky és Derce mellett azzal dicsekedhet, hogy a rendszerváltás óta vezeti a városrészét, Ferencvárost (IX. kerület). Gegesytől megtudtuk, hogy 2010-ben hatodszor is nekifut a választásnak, független jelöltként, a 3 éve alakult ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület támogatásával.

Szintén az indulás mellett döntött Tóth József, a XIII. kerület négyszeres MSZP-s polgármestere (1994-től), közölte az Index-szel. Ő elmondhatja magáról azt, amit nagyon kevés szocialista politikus: nem sodorta el a Fidesz-úthenger, 2010-ben egyéni jelöltként is győzni tudott a parlamenti választásokon.

Az őszi helyhatósági választások után nemcsak a polgármesterek személyében lesz változás, 30-40 százalékkal csökken a kerületi testületek létszáma, a fővárosi közgyűlés pedig pontosan a felére olvad: 66 helyett csak 33 fővárosi képviselőt juttathatnak mandátumhoz a szavazók egy napokban hatályba lépett törvénymódosítás szerint. Összességében több mint kétszáz önkormányzati képviselővel lesz kevesebb Budapesten.

index.hu

18 hozzászólás “Schmuck Andor az MSZDP főpolgármester-jelöltje” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Vicces hogy egy milliárdos nagyvállalkozó vezeti az mszdp-t.

  2. Jobb Csepelért szerint:

    Egy kőbányai fideszes ismerősöm elég sokat mesélt a 90 utáni szocdemekről… Mondta, hogy Kapolyi és Gyurcsány összejátszanak. Sőt, azt sem tartotta kizártnak, hogy Gurcsány az MSZDP tagja lesz…

  3. nagyapó szerint:

    Azért nem semmi, micsoda csodálatos szakértők indulnak. Schmuck Andor, Jávor Benedek vagy Somfai Ágnes, Horváth Csaba, Staudt Gábor. Mindegyik “szakértő”, de remélem legalább Bpesten laknak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Tóth Mária szerint:

    ez a szerencsétlen már minden párt holdudvarában megfordult! egyenes lehet a gerince! akinek ilyen sok “barátja” van, valójában egy sincs!

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Andorka!
    Sokkal jobban járna, ha a csinos, bájos kedves feleségével foglalkozna többet, mint sem a megosztó politika színterének szerény játékosává nevezni. Ennyire megfizetik?

  6. " ?! " szerint:

    Néhány furcsaság:

    A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) felkérte Schmuck Andort, a Tisztelet Társasága ügyvivőjét, induljon a főpolgármesteri posztért, és legyen a párt listavezetője az őszi önkormányzati választásokon.

    mszp.hu
    A Magyar Szocialista Párt “mint szociáldemokrata párt” a magyarság történelme során felhalmozódott nemzeti és baloldali értékek, társadalmi célok örököse és letéteményese.

    Találós kérdések:

    1.) Melyik a “szociáldemokrata párt”? Az MSZP vagy az MSZDP?

    2.) Mi marad más pártoknak
    a magyarság történelme során felhalmozódott
    – nemzeti nemzeti értékekből,
    – baloldali értékekből,
    – és társadalmi célokból,
    ha ezeknek az örököse és letéteményese az MSZP?

  7. grün szerint:

    “?!”!
    3.) Ezeknek a zembereknek százalékuk harcol a fideszben?

  8. grün szerint:

    Bocsika, javít!
    “?!”!
    3.) Ezeknek a zembereknek hány százaléka harcol a fideszben?
    Ebben az esetben a “hány” nem cselekvést fejez ki, kérdőszó!
    Így már más a politika!

  9. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mszp, szdsz, mdf, centrum-kupa, szélkakasok stb.stb. korcs szüleményei.
    Csupán azért, hogy a lehetséges győztesnek a potenciális erejét gyengíthessék, amennyire csak lehetséges. Ez korábban is így volt azért tudott a Demszky nyerni!
    Ne feledjük a szocik, minden aljasságra, bosszúra fel vannak vértezve, ebben ők profik! Ez az erényük! LÁSD A TÖRTÉNELEM KEREKÉT 1917 óta mit műveltek a világon, nem csak nálunk!
    Mondhat mindenki (bárki) amit csak akar, a tények azok tények, s önmagukért beszélnek, még helyettünk is! NEM KELL A DEMAGÓG DUMA, még az infantilisektől sem!
    A másfélsorosok, megfogalmazói, a szövegértelmezéssel küszködőket kérem ne próbálkozzanak! Nem fog menni!

  10. " ?! " szerint:

    Végleg eldőlt, hogy mégis lesz új kupleráj, csak nem a RUGÉV csarnokban hanem az MSZP székházában.

    Az új kupleráj hatékonyabb működtetése érdekében az MSZP rendkívüli kongresszusának a jóváhagyásával elindult a JÚK (a Júliusban Újrakezdjük).

    Délután megtörtént az új vezetőség megválasztása. Azaz, leszálltak a felröppent régi verebek és elfoglalták az ágakon az új pozíciójukat.

    Az MSZP elnöki pozícióját jelentő ágat Mesterházi Attila, Gyurcsány egykori államtitkára, az MSZP sikertelen miniszterelnök-jelöltje foglalta el.

    Simon Gábornak sikerül visszatalálni az MSZP választmányi elnökének járó ágra.

    Most már tényként kezelendő, hogy a hatékonyság érdekében mai napon megtörtént a pártvezetés fiatalítása is.
    A kongresszus megválasztotta
    – egyik elnökhelyettesnek a fiatal 68 éves Balogh Andrást, aki néhány nappal ezelőtt még “pártkatonának nem tekinthető garantáltan pártsemleges jelöltként” az MSZP köztársasági elnökjelöltje volt,
    – másik garantáltan új elnökhelyettesnek a fiatal 67 éves Kovács Lászlót, aki korábban már hosszú ideig volt az MSZP elnöke.

    Lendvai Ildikó volt elnök (a nagyon régi lyuk) annyira visszavonult a párt irányításából, hogy ezentúl a párt programalkotó bizottságának a vezetőjeként “csak” a párt garantáltan új programjának a meghatározója lesz, amelyet a pártnak végre kell hajtani.

    Gyurcsány Ferencnek nem jutott hely a nagy fán, de még is megtalálta a helyét.
    A leghűségesebb fegyverhordozóival (Dobrev Klárával, Molnár Csabával, Horváth Csabával és másokkal) távozott az MSZP kongresszusáról és csatlakozott a melegfelvonuláshoz.

    A fentiek alapján úgy tűnik, hogy az MSZP-ben még mindig nem tanulták meg azt a bölcs mondást, hogy: “Régi kurvákkal nem lehet új kuplerájt csinálni”.

  11. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Egy hamleti hasonlatot is belecsempészett mondandójába: szerinte kizökkent a világ, a demokrácia világa, és az MSZP-nek van dolga annak helyrehozásával”.
    -No és kik is hozták ebbe a helyzetbe, Ildi mamácska?
    -1917 óta csak a “zsákmányszerzéssel” voltak, vannak, lesznek elfoglalva
    -ez a pojáca akarja az észt osztani? ki tudja-e a hátsóját egyedül törölni? Igaz kapott hozzá
    alárendelt segítséget bőségesen!
    -már nem lehet az ISM.-ből sem osztogatni, sem fosztogatni, bár akkor is fogták a kezecskéjét,
    -ne “hozzanak helyre” Önök semmit sem, mert abból még nagyobb baj lesz, vagy a hamleti
    drámánál is nagyobb! Ettől mentse meg, és Önöktől az Isten, az emberiséget!
    -Önök az emberekért cselekvő ige hirdetéssel “hülyítik a népet”, szerte a világon, miközben
    az igazi emberi értékeket lábbal tiporták, gyalázták, megfélemlítették, ha kellett hatalmuk
    érdekében terrorizáltak! EZT A NEMZETÜNK, MINT SOK MÁS KORÁBBI ELLENÜK
    ELKÖVETETT BŰNÖKET SOHA, DE SOHA NEM FOGJA ELFELEJTENI!
    -GYEREKEINK, UNOKÁINK JÖVŐJÉT TETTÉK TÖNKRE.
    INTÉZKEDÉSEIKKEL
    RABIGÁBA KÉNYSZERÍTETTÉK ŐKET, S JÖVŐJÜKET NEMZETELLENES CSELEKEDETEIKKEL!
    Az Önök helyébe önkéntes száműzetésbe vonulnék! Puritán életmód megvalósításával.

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    Látjátok még a Fletóék is megtalálták azt a helyet, ahol jobban érezhetik magukat, mint közöttetek. Erről számolnak be hiradók képben s hangban egyaránt.

  13. Jobb Csepelért szerint:

    Fletó ma is megtalálta a maga helyét:

    Gyurcsány Ferenc és felesége Dobrev Klára, valamint több szocialista politikus, köztük Molnár Csaba az MSZP főpolgármester-jelöltje is csatlakozott a fővárosi meleg-vonuláshoz.

    A szokatlanul erős rendőri készültség mellett zajló rendezvényen mintegy négyszázan vettek részt, vagyis körülbelül ugyanannyian, mint az utóbbi években. Lezárták az Andrássy út Hősök tere és Oktogon közötti szakaszát, a bevezető utcák torkolatánál rendőrök álltak, a magasabb pontokra pedig térfigyelő kamerákat helyeztek el, és megerősítették a környéken a járőrszolgálatot is.

    Kordonokat csak az Oktogonnál lehetett látni, de a Kodály köröndnél már délben rohamrendőrök is gyülekeztek.

  14. csepeli szerint:

    Gondolkodó, te akkora egy tökkelütött hülye vagy, hogy én szégyellem magam, hogy ilyen honfitársaim vannak.

  15. csepeli szerint:

    ?!: Tájékoztatlak, hogy az információid tévesek, ugyanis nem Mesterházi Attila lett az MSZP elnöke.

  16. " ?! " szerint:

    Az alábbi szöveg minden részlete megfelel a valóságnak:

    #
    Végleg eldőlt, hogy mégis lesz új kupleráj, csak nem a RUGÉV csarnokban hanem az MSZP székházában.

    Az új kupleráj hatékonyabb működtetése érdekében az MSZP rendkívüli kongresszusának a jóváhagyásával elindult a JÚK (a Júliusban Újrakezdjük).

    Délután megtörtént az új vezetőség megválasztása. Azaz, leszálltak a felröppent régi verebek és elfoglalták az ágakon az új pozíciójukat.

    Az MSZP elnöki pozícióját jelentő ágat Mesterházi Attila, Gyurcsány egykori államtitkára, az MSZP sikertelen miniszterelnök-jelöltje foglalta el.

    Simon Gábornak sikerül visszatalálni az MSZP választmányi elnökének járó ágra.

    Most már tényként kezelendő, hogy a hatékonyság érdekében mai napon megtörtént a pártvezetés fiatalítása is.
    A kongresszus megválasztotta
    – egyik elnökhelyettesnek a fiatal 68 éves Balogh Andrást, aki néhány nappal ezelőtt még “pártkatonának nem tekinthető garantáltan pártsemleges jelöltként” az MSZP köztársasági elnökjelöltje volt,
    – másik garantáltan új elnökhelyettesnek a fiatal 67 éves Kovács Lászlót, aki korábban már hosszú ideig volt az MSZP elnöke.

    Lendvai Ildikó volt elnök (a nagyon régi lyuk) annyira visszavonult a párt irányításából, hogy ezentúl a párt programalkotó bizottságának a vezetőjeként “csak” a párt garantáltan új programjának a meghatározója lesz, amelyet a pártnak végre kell hajtani.

    Gyurcsány Ferencnek nem jutott hely a nagy fán, de még is megtalálta a helyét.
    A leghűségesebb fegyverhordozóival (Dobrev Klárával, Molnár Csabával, Horváth Csabával és Vadai Ágnessel) távozott az MSZP kongresszusáról és csatlakozott a melegfelvonuláshoz.

    A fentiek alapján úgy tűnik, hogy az MSZP-ben még mindig nem tanulták meg azt a bölcs mondást, hogy: “Régi kurvákkal nem lehet új kuplerájt csinálni”.
    #

  17. cukibaba szerint:

    Azt a cuki okos fejit neki!

  18. GONDOLKODÓ! szerint:

    ” ?! “:
    “2010. július 10., szombat 22:37-kor

    Az alábbi szöveg minden részlete megfelel a valóságnak:

    #
    Végleg eldőlt, hogy mégis lesz új kupleráj, csak nem a RUGÉV csarnokban hanem az MSZP székházában.”

    TISZTELT “?!”: ! GRATULÁLOK A LOGIKUSAN ÉS HARMÓNIÁJÁBAN, KRONOLÓGIAI SORRENDBEN KÖZZÉ TETT MEGNYILVÁNULÁSÁHOZ!

    (A csepeli rohanhat szövegértelmezőhöz, vagy in

Itt lehet hozzászólni !