Ajándék kerékpárral kirándultak

Helyi Téma, Csepel.info

Bálint Virág csodabiciklis rajzaiért kapott kerékpárokkal túrázhattak a csepeli gyerekek. Az árvíz miatt nem a Dunakanyart, hanem a Velencei-tavat célozták meg.

A túrázók reggel a Móra Ferenc Általános Iskola előtt találkoztak. Ott rakták be a bringákat a Santimona SKE buszába. – Végig a Velencei-tó partján kerekeztünk. Elöl ment Marcsi néni, a túravezető, utána mentünk mi, a gyerekek, és pár anyuka, apuka, aki elkísért bennünket. Már az első métereknél kimentettünk egy vízbe esett, idegen kerékpárost, de egy denevér is nekünk köszönheti az életét. Szegény a tűző napon vergődött – mesélte kalandjaikat Virág, aki társaival együtt a nagy melegben fagyival és sok folyadékkal oltotta szomját.

– Egy eperfa alatt pihentünk meg, és meg is kóstoltuk a gyümölcsét. Mindenkinek piros lett a szája. Jókat nevettünk egymáson, mert olyanok voltunk, mint a bohócok! A csepeli csodabiciklisták a tavat maguk mögött hagyva, Székesfehérvár felé vették az irányt. – A Bory-várhoz mentünk, persze kerékpárral. Nádasok mellett tekertünk, és amikor odaértünk, pihenésképpen bebóklásztuk a várat – mondta Bálint Virág, aki épp hogy hazaért, már kérte is, hogy megnézhesse az úton készült videofelvételt.

Mint arról beszámoltunk, a kerékpárokat a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói közül hatan megkapták.

B.L.

helyitema.hu

Kapcsolódó:

Két kerékpárt is kapott rajzaiért

Csodabringákat készít, hogy iskolatársainak örömet okozzon

Itt lehet hozzászólni !