Schiffer Horváth Csabának: “önt személyes felelősség terheli”

HVG

“Az elmúlt ciklusban Budapest sajnos nem a szabadság és a szolidaritás városa volt. Önt korábbi főpolgármester-helyettesként személyes felelősség is terheli abban, hogy az utóbbi években városházi kollégái korrupciógyanús ügyeitől volt hangos a sajtó” – írta az LMP frakcióvezetője, Schiffer András nyílt levélben a szocialista párt főpolgármester-jelöltjéhez azok után, hogy Horváth Csaba nyílt levélben újfent közölte, kész visszalépni, ha közös megegyezéssel indítanak egy főpolgármester-jelöltet.

Schiffer András Horváth Csabához intézett válaszlevele elején leszögezi, hogy a párt budapesti felkészülését illetően a parlamenti képviselőcsoport vezetőjeként nem illetékes nyilatkozni, ám a párt országos választmánya tagjaként megerősíti, legutóbbi kongresszusuk egyhangúlag amellett döntött, hogy az LMP a fővárosi helyhatósági választáson egyetlen parlamenti párttal sem kíván együttműködni, márpedig a “független” főpolgármester-jelölt közös felkérése, amelyre a szocialisták az utóbbi időben többször ajánlatot tettek, szerinte ebbe a kategóriába tartozik.

Az LMP elkötelezett abban, hogy a főváros fejlődését kiszabadítsuk az ingatlan-spekulánsok és más, az önkormányzati hatalommal összefonódott oligarchák hálójából, s ehhez a küzdelemhez sajnos egyik parlamenti pártban sem találunk partnert – írja Schiffer, majd utal arra, hogy a Horváth által megnevezett három lehetséges jelölt, Bárándy Péter, Vágó István és  Kuncze Gábor várospolitikai elképzeléseiről semmit sem tudunk, az LMP-vel, az ökopolitikai gondolkodással szembeni fenntartásaikról azonban annál többet.

Önt korábbi főpolgármester-helyettesként személyes felelősség is terheli abban, hogy az utóbbi években városházi kollégái korrupciógyanús ügyeitől volt hangos a sajtó – írja az LMP-s frakcióvezető. A szocialista-szabaddemokrata és a fideszes városvezetők egyaránt felelősek azért, hogy az úgynevezett városrehabilitációs programok során az ingatlanbefektetői szempontok mindig megelőzték az autonóm kulturális kezdeményezéseket, a belvárosi zöldfelületek megóvásához fűződő igényeket és otthonnélküli polgártársaink érdekeit – teszi hozzá, majd úgy folytatja: “a mi politikai céljaink nem merülnek ki egyik vagy másik ellenfelünk legyőzésében”, az LMP küldetése éppen ennek a politikai logikának a meghaladása.

Az LMP várhatóan július 5-én megnevezi saját főpolgármester-jelöltjét. A párt testületei olyan személyt fognak jelölni, aki minden baloldali választópolgár számára is hitelesen fogja képviselni a fenntarthatóság, a tiszta közélet és az állampolgári szolidaritás Budapest-programját.

Horváth Csaba vasárnap nyílt levélben kérte Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét közös, független főpolgármester-jelölt támogatására, és utalt rá, hogy ebben az esetben kész visszalépni. Emlékeztet rá, hogy az elmúlt hetekben több, az MSZP számára is alkalmas jelölt került szóba: Bárándy Péter, Vágó István, vagy épp Kuncze Gábor. Arra kérte Schiffer Andrást: fontolják meg egy olyan jelölt támogatását, aki független jelöltként, az MSZP és az LMP külső támogatásával nagyobb esélyt kaphat a győzelemre.

Egyben leszögezi: a budapesti szocialisták nem az MSZP támogatására, nem a szocialisták főpolgármester-jelöltjének támogatására, nem közös kampányra, hanem a város jövőjének megvédése érdekében összefogásra kérik az LMP-t. Olyan felelős döntés meghozására, amely az önálló arculat fenntartása mellett nagy valószínűséggel lehetővé teszi, hogy Budapestet az említett három kiváló közéleti személy egyike főpolgármesterként vezethesse – írja.

Forrás: HVG

15 hozzászólás “Schiffer Horváth Csabának: “önt személyes felelősség terheli”” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Igazi politikusi válasz. De miben más?

  2. nagyapó szerint:

    Az MSZP igazi nagyágyúkat indítana. Az új titán Horváthot, aki már bizonyított Hagyó mellett, és ingyen utaznánk uralma idején, vagy a “jó humorú” (l. mártiriusz) Kunczét akinek belügyminisztersége alatt lett a „megélhetési bűnözés”, meg igazolás, hogy az ÁVH nem követett el erőszakot (Császár et.-nő), de a csúcs Vágó. Nála jobb tényleg csak Győzike, akivel talán a romákat is mozgósítani lehetne. Ennyit a szoci szürkeállományról!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. tibor szerint:

    Az ügy kezd hasonlítani a : Bajnai korszakot megelőző – miniszterelnök választási bohózathoz.
    Jól jellemzi a jelölők dilettantizmusát.
    Most akkor mit csodálkozunk azon, hová jutott irányításukkal az ország?

  4. pedró szerint:

    Hirtelen olyan ideges lettem: Most akkor elindul a Horváth Csaba, vagy nem indul el?

  5. Tóth Mária szerint:

    Schiffer szólhatna párttársainak, hogy tanuljanak meg viselkedni a Parlamentben, nem szólalunk fel zsebre tett kézzel, a szöveg tartalmáról már nem is beszélek! elképesztő bunkók gyülekezete!

  6. Hédi szerint:

    Majom!

  7. bolemann lajos szerint:

    Parlamentben, nem szólalunk fel zsebre tett kézzel.

    Nem bizony:
    http://nol.hu/kep/350381

  8. mralgyo szerint:

    ilyen egy rosszarcú zsidó egyre több van mint ez a schiffer.
    az egész LáMPavas párt egy zsidó baráti kör, ingyenélő mitugrászok hitközsége és engem ez felettéb idegesít.

  9. islander szerint:

    szegény mralgyo…

    rossz lehet Neked, ilyen dolgok idegesítenek….

  10. islander szerint:

    Tóth Mária
    Volt kiktől tanulniuk…Jobbról is, balról is…

    Egyébként meg majd Vona Gábor és Tsai. illemtanórákat fognak adni, főleg szép és hazafias beszédekből…

    nagyapó

    Milyen ÁVH? 1956 után tudtommal feloszlatták ezt a szervezetet. Vagy tévedek?

  11. Kovács Ernő szerint:

    Liberálisok azért vannak még budaspesten! Melegparádé hét Budapesten!
    10.07.2010. vonulás az Andrássy úton!
    http://www.kommentalok.eoldal.hu/cikkek/hirek/melegparade-het-budapesten_

  12. islander szerint:

    Kovács Ernő

    Ez most hogy jön ide?
    Vagy mindenről ez jut eszedbe, mint Mórickának?

  13. donquijote szerint:

    islander:

    nagyapó szerintem erre utalt: (legalábbis ami császár et-nőt illeti)

    http://mn.mno.hu/portal/649138

Itt lehet hozzászólni !