Csodabringákat készít, hogy iskolatársainak örömet okozzon

Helyi Téma

A kép illusztráció

Különleges ajándékkal akarja meglepni a hétéves csepeli Bálint Virág azokat a gyerekeket, akiknek nem adatik meg, hogy szüleiktől kerékpárt kapjanak. A kislány bicikliket rajzol, és műveit annak ajándékozza, aki ad érte egy igazi bringát, amit aztán nehéz sorsú pajtásainak ajánl fel. Virág fiatal kora ellenére már belopta magát a köztudatba.

Két évvel ezelőtt a Főtáv karácsonyi rajzpályázatán indult, ahol második helyezést ért el, a cég tavaly karácsonyi üdvözlőlapján pedig az ő rajza szerepelt. A Vermes Miklós Általános Iskola által a környékbeli óvodásoknak meghirdetett rajzpályázaton ő lett a győztes.

Az @rc gyerekrajz-pályázatára elküldött két képét kiállították a Művészetek Palotájában. Tavaly az FKF Zrt. „Tegyünk együtt környezetünkért!

címmel két korcsoportban kiírt rajzpályázatán Virág lett a 4–9 éves korcsoport győztese. Az ő munkája díszítette a Budapesten közlekedő egyik kukásautót is.

És most úgy tűnik, a gyerekek szívébe is berajzolja magát. – Pár hete kerékpároztunk apukámékkal, közben eszembe jutott: bicikliket fogok rajzolni, és annak ajándékozom a rajzom, aki ad érte cserébe egy igazit – mondja a kislány, aki már tíz bringát papírra is vetett. Virág a Móra Ferenc Általános Iskola tanulója, ezért azt okoskodta ki családjával, az oda járó gyerekek számára „rajzolja össze” a kerékpárokat. – Ha igazit kapok a rajzaimért, elviszem az iskolába, hogy azok a gyerekek, akik nem tudnak még biciklizni, megtanuljanak – magyarázza a szőke kislány. Édesapja, Bálint László elárulja, Virág az óvodában is az újonnan érkezett gyerekeket védelmezte, segítette beilleszkedésüket. – Az idei első tavaszi biciklizéskor merült fel benne, tehetségét rászoruló gyerekek javára kamatoztathatná. Csodabiciklit – igaziért. Ezek nem akármilyen kétkerekűek, mindegyik különleges: katicabicikli, csigabicikli – mondja az apuka.

Az iskola igazgatója, Mikus Judit meghatódott diákja felajánlásán. – Jó lenne, ha sok olyan gyermek lenne, mint Virág. Megható a szociális érzékenysége, de ez elsősorban az otthoni nevelés dicsérete – véli az igazgatónő. Úgy látja, a kerékpárok valóban örömet fognak okozni a diákoknak. Elképzelése szerint év közben azok a gyerekek, akik kiérdemlik, használhatnák, illetve azok a tanulók, akik az iskola által alapított Kincskereső díjban részesülnek – egy alsó és egy felső tagozatos diák – Virág kerékpárját is megkaphatnák, természetesen örökbe.

helyitema.hu

2 hozzászólás “Csodabringákat készít, hogy iskolatársainak örömet okozzon” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    az ország lelkiállapotát jelzi,hogy egy nemes cselekedet “nem veri ki a biztosítékot”,bezzeg, ha gyilkosságról lett volna szó. Hajrá Virág !

  2. Shadow187 szerint:

    Csodálkozva olvastam a cikket, hogy egy ilyen kis teremtésbe ekkora szociális érzék szorult … a parlament és a Magyar nép példát vehetne erről a csöpp teremtésről!!! Hajrá Virág (én is csak ezt tudom mondani).
    És minden tiszetletem a szülőké! (Több ilyen család és nevelési felfogás kéne ebbe az országba talán akkor nem tartanánk ott ahol most tartunk!)

Itt lehet hozzászólni !