Két kerékpárt is kapott rajzaiért

Helyi Téma

A kisiskolás rajzaiért kapott kerékpárokat már használják a diákok

Eddig két bringát kapott rajzaiért Bálint Virág, aki azt találta ki, hogy kerékpárokat vet papírra, és ha valaki igazi kétkerekűt ad a képért cserébe, vagy az iskolájában tanuló gyerekeknek, vagy a felajánlónak ajándékozza alkotását. Virág ötletével mozgalmat indított.

A Móra Ferenc Általános Iskola kisdiákja nagyon szeret rajzolni, ezért kitalálta: összeköti a kellemest a hasznossal. Lapunk is megírta, mire vállalkozott, ahogy azt is: az iskola igazgatója, Mikus Judit boldogan fogadta a kislány ötletét. Azt, hogy a nehéz sorsú gyerekeknek szeretne kedveskedni a felajánlott bringákkal. – Miután megjelent a cikk, egy kerületi kerékpárüzlet tulajdonosa – akinek a gyermeke szintén ebbe az iskolába jár – két biciklit is hozott. Persze, a két rajzot megkapta cserébe. Úgy tudom, ki is tette őket az üzletében – meséli Virág apukája, Bálint László, aki elárulja: lánya sok szép alkotását a többi iskolás is megnézheti az intézményben, mert kiállították.

Azt is megemlíti még: neki is van otthon egy alig használt kerékpárja. Azt tervezi, elviszi az iskolásoknak, sőt egyet még vásárol is számukra. Magától értetődik, hogy Virág neki is ad majd képet érte, és az otthonuk falát fogja díszíteni. Az édesapa mást is elhatározott. Pár nap múlva kézen fogja a lányát, hóna alá csapja a rajzokat, majd elindulnak „házalni” a képekkel. Ugyanis mindketten azt szeretnék, ha az iskolában minél több diák használhatna drótszamarat. Ha ugyan csak azt… Mert amikor a minap az iskola előtt várta lányát, a kicsengetést követően odament hozzá Virág egyik osztálytársnője, és azt mondta neki: társas vállalkozásba fogtak Virággal. – Kijelentette: neki jobb ötlete van. Görkorcsolyákat fog rajzolni, Virág pedig ki fogja azokat színezni. Ő görkorikat gyűjt majd így a tanulóknak – meséli nevetve Bálint László.

Az eddig felajánlott kerékpárokat már használatba is vették: két kisdiák a tavaszi szünetre hazavitte a drótszamarakat.

helyitema.hu

4 hozzászólás “Két kerékpárt is kapott rajzaiért” bejegyzésre

  1. Vica szerint:

    Jó érzésű, aranyos kislány. Örülök, hogy ilyen lehet a következő nemzedékünk 🙂 .

  2. zed szerint:

    Frappáns ötlet. Jó a fotó.

  3. ispisti szerint:

    Remek kisgyrek. Talpraesett . Én személyesen is megismerhettem, amikor rajzért cserébe biciklit adtam a kislánynak.
    Remélem még sokan követik példámat. A rajz és a mosoly, amit kaptam érte, már megérte.
    Hajrá kis Virág.

  4. zed szerint:

    Virágot nem adtál a bicikli mellé? Virágot a Virágnak! 😉

Itt lehet hozzászólni !